Unit 10【单元测试·提升卷】-2023-2024学年八年级英语上册单元速记·巧练(人教版)(PDF版 原卷版+解析版+听力音频)

文档属性

名称 Unit 10【单元测试·提升卷】-2023-2024学年八年级英语上册单元速记·巧练(人教版)(PDF版 原卷版+解析版+听力音频)
格式 zip
文件大小 6.7MB
资源类型 试卷
版本资源 人教新目标(Go for it)版
科目 英语
更新时间 2024-07-08 13:53:42

文档简介

Unit 10 If you go to the party,you'll have a great time!
【B 卷(能力提升)】
(满分:120 分 时间:100 分钟)
第一部分 听力(共两节,满分 20 分)
第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段
对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What are the speakers talking about
A.Wearing masks.
B.The future life on Mars.
C.Their favorite clothes.
2.Who thinks everything will be free in the future
A.Peter. B.Linda. C.Lily.
3.How much will the girl pay for the two cups
A.15 yuan. B.30 yuan. C.40 yuan.
4.What club does the boy want to join
A.History club. B.Art club. C.Science club.
5.Where is Mary
A.In Australia. B.In England. C.In Japan.
第二节(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对
话前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段独白读
两遍。
听第 6 段材料,回答第 6、7 题。
6.What does Tina think of London
A.It’s too tiring. B.It’s too touristy. C.It’s too expensive.
7.Where would Tina like to go
A.To Hawaii. B.To Tokyo. C.To Paris.
听第 7 段材料,回答第 8、9 题。
8.What does Jack’s mum always ask him to do first
A.Do volunteer work.
B.Learn an instrument.
C.Finish his homework.
9.What is Mrs. Brown’s suggestion
A.Have a talk with his mum.
B.Manage his time better.
C.Listen to his mum.
听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。
10.Where does the conversation probably take place
A.In a museum. B.In the man’s home. C.In the woman’s home.
11.How many fans has the woman got
A.About sixty. B.About seven. C.About six.
12.What does the man collect
A.Stamps and fans. B.Coins and fans. C.Coins and stamps.
听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。
13.Who is Gina
A.Scott’s aunt. B.Scott’s sister. C.Scott’s cousin.
14.Which place does the girl want to visit
A.Water World. B.Bridge Lake. C.South Farm.
15.What is the girl’s telephone number
A.687-0910. B.876-9010. C.876-0910.
第三节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)
听下面 1 段独白。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听独白前,你将有时间阅读各个小
题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段独白读两遍。
16.They hold a party to celebrate the _________ anniversary of our school.
A.50th B.60th C.70th
17.The party will be held in the school hall _________.
A.On October 2nd B.On October 12th C.On October 20th
18.The ________ will give a speech first during the party.
A.headteacher B.headmaster C.students
19.They will perform all kinds of activities, such as songs, dances, dramas and _________.
A.poems reciting B.handwriting C.reading
20.At the end of the party, we will _________ at the school gate.
A.award prizes B.take a group photo C.make a short speech
第二部分 英语知识运用(满分 85 分)
一、单项填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。
21.Mrs. Smith gave us some ________ on how to learn English well.
A.advice B.notice C.prize D.news
22.Mike studies Chinese very ________ and his Chinese is ________ in his class.
A.careful; good B.carefully; well C.careful; best D.carefully; the best
23.—Why does she want to leave her job
—The main ________ is she has to look after her parents.
A.reason B.information C.advice D.difference
24.If she __________ enough sleep, she ________ tired at school.
A.won’t get; will feel B.won’t get; feels
C.doesn’t get; will feel D.doesn’t get; feels
25.He made a great effort ________ his problem last year.
A.solve B.solved C.solving D.to solve
26.—Mom, I find math is difficult.
—Don’t worry! You can learn it well ________ you work hard.
A.as long as B.until C.as soon as D.unless
27.If I ________ available next weekend, I ________ a trip to Tianxiang Peony Garden.
A.am; take B.am; will take C.will be; take D.will be; will take
28.I have to work hard this year because I know victory(成功)will not come to me ________ I go to it.
A.if B.though C.unless D.when
29.—Mrs Wang taught English as a volunteer in a poor mountain village last year.
—She said she would never forget some pleasant ________ while working there.
A.mistakes B.degrees C.experiences D.training
30.Reading in the sun is ________ to your eyes.
A.harmful B.careful C.helpful D.useful
二、完型填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。
My father was always too strict with me. So I 31 him when I was a little girl. Later one thing made
me know he was also kind.
I still remembered it was in January and there was going to be a party in my school. My classmates’ parents
all helped them cook special food and prepare some drinks one day before the party. Then we 32 the
delicious food and drink with each other.
Also, all of us could wear beautiful and funny clothes, so we felt 33 . Our teacher brought us the
clothes and I 34 a clown(小丑)dress. I thought my father would not agree with me, so I wanted to have
a 35 with him after I got home. After I told him what I wanted to wear, he disagreed with me and told me,
“I will be 36 if you go to the party in that dress.” But my mother helped me. She made a 37 for
me. After my father went out to work, I 38 like a clown and went to the party without telling him about it.
That evening, my father asked me what I did during the daytime at the party when we had dinner at home. I
showed him the photos and he looked at them 39 for a long time. I thought he would be angry. However,
he 40 and said, “It’s so funny! You look much more lovely in that dress.”
In fact, he was also a kind father! He didn’t want me to do something because he cared about me.
31.A.was worried about B.was afraid of C.was good for D.was similar to
32.A.played B.talked C.shared D.fought
33.A.excited B.bored C.upset D.afraid
34.A.bought B.made C.chose D.painted
35.A.party B.discussion C.meal D.joke
36.A.interested B.glad C.worried D.angry
37.A.plan B.calendar C.prize D.team
38.A.took up B.made up C.woke up D.dressed up
39.A.carelessly B.quickly C.carefully D.easily
40.A.laughed B.cried C.shouted D.danced
三、阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分)
阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。
A
Asking for Help
Dear Paul,
My best friend John moved to another city because his father found a good job there. I miss him very much.
What shall I do Can you give me some advice
Alex, lonely in Gainesville
Dear Paul,
I listen to your program every night. My friend’s birthday is coming soon. I want to buy her something
special but I don’t have enough money and I am not good at making things. What’s your advice, please
Maggie, in Chicago
Dear Paul,
I have a problem. My cousin’s dog just has babies and I really want to have one as a pet. But my parents
won’t let me do that! I really need your help.
James, helpless in Seattle
Advice from Paul
Dear Alex,
Face the problem bravely! Try to be friendly and find other kids with the same interest as you. In that way,
you will have a lot of things to talk about with other kids. Surely, you will make new friends with others.
Dear Maggie,
When your friend knows what you’re thinking, she will be happy. Write a letter to her or buy her a gift that
you can afford(负担得起). A true friend never cares how much a gift costs.
Dear James,
Your parents have their reasons for not having a pet. Maybe they don’t have time to look after it. So, talk
with them and make them believe you can look after the pet.
41.According to the passage, Paul maybe works at a _________.
A.bank B.library C.hospital D.radio station
42.According to the passage, we can know that Maggie _________.
A.is in Seattle B.doesn’t have too much money
C.is good at making things by herself D.is getting ready for her mother’s birthday
43.James has a problem that _________.
A.he can’t find his dog B.he doesn’t know how to look after a dog
C.he has no money to buy a dog D.he can’t have a dog at home
44.Paul’s advice for Alex is _________.
A.looking after himself B.making friends with other kids
C.going to John’s city to see him once a week D.writing letters to his best friend John
45.Which of the following is true
A.John is Paul’s best friend.
B.James’ parents don’t like animals.
C.Maggie misses her friend so much.
D.Paul thinks that a true friend doesn’t care too much about how expensive a gift is.
B
It was Jimmy’s birthday and he was five years old. He got a lot of nice birthday presents from his family, and
one of them was a beautiful drum.
“Who gave him that thing ” Jimmy’s father said when he saw it. “His grandfather did,” answered Jimmy’s
mother.
“Oh,” said his father. Of course Jimmy liked his drum very much. He made a terrible(可怕的)noise with
it, but his father didn’t mind. He was working during the day and Jimmy was already in bed when he got home in
the evening, so he couldn’t hear the noise.
But one of the neighbors didn’t like the noise at all, so a few days later, she took a sharp(锋利的)knife and
went to Jimmy’s house while he was hitting his drum. She said to him, “Hello, Jimmy, do you know, there is
something very nice inside your drum Here is a knife. Open the drum and let’s find it.”
46.Jimmy got a lot of nice presents from his _______.
A.classmates B.friends C.teachers D.family
47.Who gave Jimmy the drum
A.His father B.His mother C.His neighbor D.His grandfather
48.Why didn’t Jimmy’s father stop him from making noise with the drum
A.Because he liked Jimmy very much B.Because he didn’t hear the noise
C.Because Jimmy was in bed D.Because Jimmy only played in the evening
49.One of the neighbor _______.
A.liked Jimmy very much B.enjoyed listening to the sound of the drum
C.wanted to show Jimmy a sharp knife D.didn’t like the noise at all
50.Jimmy’s neighbor really wanted to _______.
A.stop him making noises B.make a noise on his drum with a knife
C.show him how to hit the drum D.find something nice in his drum
C
Everyone has worries. How do you deal with your worries There is always something you can do to help
yourself feel less worried. Sitting there worrying is no use and it can’t solve your problems. Grades at school are
often a top worry for kids. If you worry most about grades, ask yourself these questions:
◆Why are grades important What do grades mean to me
◆How do I get ready for class Do I go over my notes even when there isn’t a test
◆Do I have a good learning environment
◆Have I tried different ways of studying
If your worry is about a fight with your friend, you might write down all the things you could do—write a
note to him or her, invite him or her to watch a basketball game, say sorry to him or her and so on. Once you have
a list of things to do, you could choose one thing that may get your friend back.
You can ask for help when you’re worried. You can find someone to talk to, such as your parents, friends
and teachers.
51.What do kids often worry most about
A.Their friends. B.Their schoolwork. C.Their habits. D.Their grades at school.
52.If you are worried about grades, don’t ask yourself “_______”.
A.Why not give up studies B.Why are grades important C.How do I get ready for class
D.What do grades mean to me
53.If you have a fight with your friend, you could _______.
A.leave him or her B.try to make new friends
C.invite him or her to watch a game D.refuse to speak to him or her
54.When you are worried, what should you do
A.Work hard. B.Talk to someone. C.Get ready for class. D.Write down your worries.
55.What does the passage mainly tell us
A.When people are worried. B.Who is often worried.
C.How to deal with worries. D.What kinds of worries people have.
D
Kids’ birthday party are more fun than adults’(成年人的) parties. You don’t have to be serious. And there
are a few things for parents to remember when they want to have one for their kids.
Make a list(清单). Each kid wants different kinds of parties. Write down all your child’s ideas on a piece of
paper and then get things ready according to(根据) the list.
Make invitations. Make sure you won’t have the party at the same time as your child’s soccer game. Make
sure you write down the name of each guest, so you will know the number of the things you have to prepare, such
as chairs and plates.
Buy something. If you go to a party store, they will have everything you need, and you won’t have to go to
different stores to get everything ready.
You need to decide whether(是否) to buy a cake or make one. Decide what kind of food to have. Make sure
to get the food ready on time.
You could have some drinks, such as Coke and juice. Having a small bottle of cold water is a good idea, too,
especially(尤其) during hot weather.
56.If you don’t want to forget to do things for the party, you should________.
A.invite everyone B.make a list
C.buy many things D.plan the party food
57.If you have the party at the same time as your child’s soccer game, what may happen
A.They want to enjoy both the game and the party. B.All the children want to go to the party better.
C.More children will come to enjoy the party. D.Fewer children will come to enjoy the party.
58.What is the best place to buy things for the party
A.A party store. B.A supermarket.
C.A restaurant. D.A shop next to your house.
59.The fifth paragraph mainly tells us to________.
A.plan party drinks B.invite guests
C.plan party food D.plan party games
60.What’s the main idea of the passage
A.Why to organize a birthday party for kids. B.When to organize a birthday party for kids.
C.How to organize a birthday party for kids. D.Preparing a birthday party for kids is much easier.
四、短文填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
Jeff is going to have a party next week. He will invite all 61 friends and classmates. He is 62
how to make the party excellent but he has no idea. 63 he asks Ben for help. Jeff asks Ben if they should
ask people to bring food themselves. Ben doesn’t think that is 64 good idea. He thinks they should order
65 from a restaurant. If they ask people to bring food, they’ll just bring potato chips and chocolate because
they will be too 66 to cook. Eating junk food is bad 67 their health. Jeff agrees with Ben and he
also wants to know Ben’s ideas about games. He 68 if they should give people some small gifts when
they win. Ben says it is great. If they do that, more people will want to join in the games and they will have
69 . Jeff thinks if so, the games will be more exciting, 70 . They are looking forward to the party.
五、阅读短文回答问题(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)
Everyone worries. But how do you deal with your worries Whether your worries are big or small, you can
take these three steps to deal with your worries:
1. Try to find out what you’re worried about
Sometimes, you will know what you’re worried about. Other times, you might not. Try to find it out first; if
you can’t, you can ask for help.
2. Think of ways to make it better
There is always something you can do to help you feel less worried. Sitting there worrying is no fun and it
won’t solve your problem.
Grades at school are often top worries for kids. If you’re worried about grades, ask yourself these questions:
★ Why are grades important What do grades mean to me
★ How do I get ready for class Do I go over my notes even when there isn’t a test
★ Do I have a good place to do my homework
★ Have I tried different ways of studying
If your worry is about a fight you had with a friend, you might write down all the things you could do
—write a note to him or her, invite him or her to a basketball game, say sorry to him or her, etc. Once you have a
list of things you could do, you can choose the one that gets your friend back.
3. Ask for help
When you’re worried, it can help to find someone to talk to. You can ask your parents, friends or teachers for
help.
71.How many steps of dealing with your worries are mentioned(涉及) in the passage
72.What will you do if you don’t know what you’re worried about
73.What will you do if you have a fight with your friend
74.What are often a top worry for kids
75.Who can you ask for help when you’re worried
第三部分 写作(满分 15 分)
六、书面表达(满分 15 分)
父母是我们最亲的人,但我们有时候会在与父母沟通时遇到困难。请以“How to communicate with our
parents”为题,用英语写一篇短文,谈谈与父母沟通的技巧和做法。要求:词数 80 词左右。
How to communicate with our parents
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
__________Unit 10 If you go to the party,you'll have a great time!
【B 卷(能力提升)】
(满分:120 分 时间:100 分钟)
第一部分 听力(共两节,满分 20 分)
第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段
对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What are the speakers talking about
A.Wearing masks.
B.The future life on Mars.
C.Their favorite clothes.
【答案】B
【原文】M: Man will live on Mars, do you think so
W: Maybe, but we must know the following things. First, there are 687 days a year. Then, you have to wear a
mask because there is too much dust. Next, you have to wear warm clothes. It’s colder on Mars than on Earth.
2.Who thinks everything will be free in the future
A.Peter. B.Linda. C.Lily.
【答案】A
【原文】W: I think people will have lots of money in the future. What about you, Peter
M: Linda, I don’t think people will use money in the future. Everything will be free.
3.How much will the girl pay for the two cups
A.15 yuan. B.30 yuan. C.40 yuan.
【答案】B
【原文】W: Excuse me, how much is this cup
M: It’s twenty yuan. You can save ten yuan if you buy two.
W: OK. Give me two, please.
M: Here you are.
W: Thank you.
4.What club does the boy want to join
A.History club. B.Art club. C.Science club.
【答案】C
【原文】W: What club do you want to join
M: Science club.
W: Really I thought you’d join the history club.Your house is like a museum.
5.Where is Mary
A.In Australia. B.In England. C.In Japan.
【答案】C
【原文】W: Mary invited me to visit her this summer. Should I go
M: Why not It’s a good time for you to take a trip in Japan.
Q: Where is Mary
第二节(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对
话前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段独白读
两遍。
听第 6 段材料,回答第 6、7 题。
6.What does Tina think of London
A.It’s too tiring. B.It’s too touristy. C.It’s too expensive.
7.Where would Tina like to go
A.To Hawaii. B.To Tokyo. C.To Paris.
【答案】6.C 7.A
【原文】M: Hey, Tina, where would you go if you could travel anywhere
W: Oh, I don’t know. I don’t like to travel.
M: Come on! Why not go shopping in Paris
W: No. It’s too tiring.
M: Oh, well, then what about a trip to London
W: No. I think London is too expensive.
M: OK. How about Tokyo It is not too tiring or too expensive.
W: But Tokyo is too touristy.
M: Tina, there must be some place you want to go to. How about Hawaii The weather is really warm.
W: Really I’d like to go somewhere warm. Thank you for your suggestions.
听第 7 段材料,回答第 8、9 题。
8.What does Jack’s mum always ask him to do first
A.Do volunteer work.
B.Learn an instrument.
C.Finish his homework.
9.What is Mrs. Brown’s suggestion
A.Have a talk with his mum.
B.Manage his time better.
C.Listen to his mum.
【答案】8.C 9.B
【原文】M: Mrs. Brown, many of my classmates have problems.
W: Really How about you, Jack Do you have any problems
M: Yes, I do. Sometimes I quarrel with my mum.
W: Oh, dear. Why
M: She doesn’t allow me to do many things, such as doing volunteer work or learning an instrument.
W: What does she ask you to do
M: She always asks me to finish my homework first. What should I do, Mrs. Brown
W: Perhaps you should manage your time better and show her that.
听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。
10.Where does the conversation probably take place
A.In a museum. B.In the man’s home. C.In the woman’s home.
11.How many fans has the woman got
A.About sixty. B.About seven. C.About six.
12.What does the man collect
A.Stamps and fans. B.Coins and fans. C.Coins and stamps.
【答案】10.C 11.A 12.C
【原文】W: Hi, Tim! Come in and find somewhere to sit down. Sorry, it’s a bit messy. I’ll put the fans on the
shelf.
M: Let me have a look. You’ve got so many fans.
W: Yes, about sixty.
M: Where did you get them
W: Most of them are presents. People often give me fans as presents because they know I like them. Do you
collect anything
M: Yes, I collect coins and notes, you know, like British pounds and US dollars.
W: Coins They must be really valuable. Can I see them
M: Sure! I’ll show you my stamps, too. I’ve collected stamps from all over the world. I’ve got six or seven books
of stamps.
W: OK. Thank you.
听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。
13.Who is Gina
A.Scott’s aunt. B.Scott’s sister. C.Scott’s cousin.
14.Which place does the girl want to visit
A.Water World. B.Bridge Lake. C.South Farm.
15.What is the girl’s telephone number
A.687-0910. B.876-9010. C.876-0910.
【答案】13.B 14.C 15.C
【原文】W: Scott, Your cousin Gina will arrive at Park Town next Tuesday, right
M: Yeah! But Gina is my sister. And she will stay here for half a month.
W: Oh, sorry. So what places will you take her around
M: Water World, South Farm and Bridge Lake.
W: If you visit South Farm, please tell me. I also want to go. My phone number is 876-0910. Do you remember it
M: Sure!
第三节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)
听下面 1 段独白。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听独白前,你将有时间阅读各个小
题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段独白读两遍。
16.They hold a party to celebrate the _________ anniversary of our school.
A.50th B.60th C.70th
17.The party will be held in the school hall _________.
A.On October 2nd B.On October 12th C.On October 20th
18.The ________ will give a speech first during the party.
A.headteacher B.headmaster C.students
19.They will perform all kinds of activities, such as songs, dances, dramas and _________.
A.poems reciting B.handwriting C.reading
20.At the end of the party, we will _________ at the school gate.
A.award prizes B.take a group photo C.make a short speech
【答案】16.C 17.C 18.B 19.A 20.B
【原文】Good morning, boys and girls. Before our class, I have a piece of good news for you. We are going to
hold a party to celebrate the 70th anniversary of our school. It will be a big party. The party will be held in the
school hall on October 20th. That is next Saturday. It will start at 9:00 a.m. and last till 11:30 a.m. Here are some
plans for the party. The headmaster will give a speech first. Then a lot of interesting and wonderful performances
will be given by us students, such as songs, dances, dramas and poems reciting. At the end of the party, we will
take a group photo at the school gate. All the teachers and students are welcome to the party, as well as the
graduates from our school. Enjoy the performances and have a good time.
第二部分 英语知识运用(满分 85 分)
一、单项填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。
21.Mrs. Smith gave us some ________ on how to learn English well.
A.advice B.notice C.prize D.news
【答案】A
【详解】句意:史密斯夫人就如何学好英语给了我们一些建议。
考查名词辨析。advice 建议;notice 通告;prize 奖;news 新闻。根据“how to learn English well.”可知,是
史密斯夫人给了我一些关于如何学好英语的建议,故选 A。
22.Mike studies Chinese very ________ and his Chinese is ________ in his class.
A.careful; good B.carefully; well C.careful; best D.carefully; the best
【答案】D
【详解】句意:迈克学习中文非常认真,他的中文在班上是最好的。
考查词义辨析和最高级。careful 认真的,形容词;carefully 认真地,副词。第一空修饰动词,应用副词,
排除 AC;结合“in his class.”可知在整个班里比较应用最高级,故选 D。
23.—Why does she want to leave her job
—The main ________ is she has to look after her parents.
A.reason B.information C.advice D.difference
【答案】A
【详解】句意:——她为什么要离职?——主要原因是她必须照顾她的父母。
考查名词辨析。reason 原因;information 信息;advice 建议;difference 差异。结合问句可知,“她必须照
顾她的父母”应是离职的“原因”。故选 A。
24.If she __________ enough sleep, she ________ tired at school.
A.won’t get; will feel B.won’t get; feels
C.doesn’t get; will feel D.doesn’t get; feels
【答案】C
【详解】句意:如果她睡眠不足,她在学校会感到疲倦。考查动词时态。此句是 if 引导的条件状语从句,
主句用一般将来时,从句用一般现在时态。主句是 will+动词原形;从句用一般现在时,主语是第三人称单
数,否定句要借助助动词 does+not+动词原形。故选 C。
25.He made a great effort ________ his problem last year.
A.solve B.solved C.solving D.to solve
【答案】D
【详解】句意:去年他做了很大努力来解决他的问题。
考查非谓语动词。solve 解决,动词原形;solved 解决,动词过去式;solving 解决,现在分词;to solve 解
决,动词不定式。根据“He made a great effort...his problem last year.”可知,他努力的目的是解决问题,动词
不定式作目的状语。故选 D。
26.—Mom, I find math is difficult.
—Don’t worry! You can learn it well ________ you work hard.
A.as long as B.until C.as soon as D.unless
【答案】A
【详解】句意:——妈妈,我发现数学很难。——不要担心!只要你努力学习你可以学得很好。
考查连词。as long as 只要;until 直到……为止;as soon as 一……就;unless 除非。分析句子可知,横线后
是条件状语从句,只要努力学就能学好。故选 A。
27.If I ________ available next weekend, I ________ a trip to Tianxiang Peony Garden.
A.am; take B.am; will take C.will be; take D.will be; will take
【答案】B
【详解】句意:如果我下周末有空的话,我将去天香牡丹园旅游。
考查动词时态。if 引导的条件状语从句遵循“主将从现”原则,从句用一般现在时,主句用一般将来时。故
选 B。
28.I have to work hard this year because I know victory(成功)will not come to me ________ I go to it.
A.if B.though C.unless D.when
【答案】C
【详解】句意:今年我必须努力工作,因为我知道成功是不会向我走来的,除非我自己去争取。
考查连词辨析。if 如果;though 尽管;unless 除非,如果不;when 当……时候。根据“I know victory(成功)
will not come to me...I go to it.”可知如果不努力争取,成功是不会向“我”走来的,应用 unless 引导条件状语
从句,故选 C。
29.—Mrs Wang taught English as a volunteer in a poor mountain village last year.
—She said she would never forget some pleasant ________ while working there.
A.mistakes B.degrees C.experiences D.training
【答案】C
【详解】句意:——王太太去年在一个贫穷的山村做志愿者教英语。——她说她永远不会忘记在那里工作
时的一些愉快经历。考查名词辨析。mistakes 错误;degrees 学历;experiences 经历;training 训练。根据“taught
English as a volunteer in a poor mountain village”及“never forget some pleasant”可知,不会忘记做志愿者的经
历,故选 C。
30.Reading in the sun is ________ to your eyes.
A.harmful B.careful C.helpful D.useful
【答案】A
【详解】句意:在阳光下看书对眼睛有害。
考查形容词辨析。harmful 有害的;careful 认真的;helpful 有帮助的;useful 有用的。根据“Reading in the sun
is...to your eyes”以及常识可知在阳光下看书对眼睛有害。故选 A。
二、完型填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。
My father was always too strict with me. So I 31 him when I was a little girl. Later one thing made
me know he was also kind.
I still remembered it was in January and there was going to be a party in my school. My classmates’ parents
all helped them cook special food and prepare some drinks one day before the party. Then we 32 the
delicious food and drink with each other.
Also, all of us could wear beautiful and funny clothes, so we felt 33 . Our teacher brought us the
clothes and I 34 a clown(小丑)dress. I thought my father would not agree with me, so I wanted to have
a 35 with him after I got home. After I told him what I wanted to wear, he disagreed with me and told me,
“I will be 36 if you go to the party in that dress.” But my mother helped me. She made a 37 for
me. After my father went out to work, I 38 like a clown and went to the party without telling him about it.
That evening, my father asked me what I did during the daytime at the party when we had dinner at home. I
showed him the photos and he looked at them 39 for a long time. I thought he would be angry. However,
he 40 and said, “It’s so funny! You look much more lovely in that dress.”
In fact, he was also a kind father! He didn’t want me to do something because he cared about me.
31.A.was worried about B.was afraid of C.was good for D.was similar to
32.A.played B.talked C.shared D.fought
33.A.excited B.bored C.upset D.afraid
34.A.bought B.made C.chose D.painted
35.A.party B.discussion C.meal D.joke
36.A.interested B.glad C.worried D.angry
37.A.plan B.calendar C.prize D.team
38.A.took up B.made up C.woke up D.dressed up
39.A.carelessly B.quickly C.carefully D.easily
40.A.laughed B.cried C.shouted D.danced
【答案】
31.B 32.C 33.A 34.C 35.B 36.D 37.A 38.D 39.C 40.A
【导语】本文讲述了作者的父亲从小对他要求严格,作者很害怕他的父亲,有一天作者在参加学校的一个
派对上选择了小丑的衣服,起初父亲不同意,后来作者还是穿了,原以为父亲看了照片会生气,没想到父
亲反而很高兴,作者明白了父亲不想让他做的事情主要是因为关心他。
31.句意:所以当我还是个小女孩的时候,我很害怕他。
was worried about 担心;was afraid of 害怕;was good for 对……有好处;was similar to 与……相似;根据“My
father was always too strict with me.”可知,父亲对作者非常严格,所以作者很害怕自己的父亲,故选 B。
32.句意:然后我们互相分享美味的食物和饮料。
played 玩;talked 谈论;shared 分享;fought 战斗;根据“My classmates’ parents all helped them cook special food
and prepare some drinks one day before the party.”以及“the delicious food and drink with each other”可知,互相
分享食物,故选 C。
33.句意:而且,我们所有人都可以穿漂亮有趣的衣服,所以我们感到兴奋。
excited 激动的;bored 厌烦的;upset 不安的;afraid 害怕的;根据“all of us could wear beautiful and funny
clothes”可知,所有人都可以穿漂亮的衣服,所以都感到激动,故选 A。
34.句意:老师给我们带来了衣服,我选了一件小丑装。
bought 买;made 制作;chose 挑选;painted 绘制;根据“Our teacher brought us the clothes”可知,老师带来
了衣服,让我们选择,故选 C。
35.句意:我想我父亲不会同意我的意见,所以我想回家后和他讨论一下。
party 派对;discussion 讨论;meal 饭;joke 笑话;根据“I thought my father would not agree with me”可知,
作者认为父亲不会同意,所以想和父亲谈一谈,故选 B。
36.句意:如果你穿那件衣服去参加聚会,我会生气的。
interested 感兴趣的;glad 高兴的;worried 担心的;angry 生气的;根据“After I told him what I wanted to
wear, he disagreed with me and told me”可知,父亲不同意作者选择的衣服,如果作者穿了,父亲会生气,故
选 D。
37.句意:她为我制定了一个计划。
plan 计划;calendar 日历;prize 奖品;team 团队;根据“After my father went out to work, I...like a clown and
went to the party without telling him about it.”可知,母亲为作者能穿上小丑的衣服制定了一个计划,故选 A。
38.句意:我父亲出去工作后,我打扮成小丑,没告诉他就去了聚会。
took up 占据;made up 编造;woke up 醒来;dressed up 打扮;根据“like a clown and went to the party”可知,
作者打扮成了小丑,故选 D。
39.句意:我给他看了照片,他仔细地看了很久。
carelessly 粗心地;quickly 快速地;carefully 仔细地;easily 容易地;根据“looked at them...for a long time.”
可知,父亲仔细地看了很久照片,故选 C。
40.句意:然而,他笑着说:“真有趣!你穿那件衣服看起来更可爱。”
laughed 笑;cried 哭;shouted 大叫;danced 跳舞;根据“It’s so funny! You look much more lovely in that
dress”可知,父亲笑着说,故选 A。
三、阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分)
阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。
A
Asking for Help
Dear Paul,
My best friend John moved to another city because his father found a good job there. I miss him very much.
What shall I do Can you give me some advice
Alex, lonely in Gainesville
Dear Paul,
I listen to your program every night. My friend’s birthday is coming soon. I want to buy her something
special but I don’t have enough money and I am not good at making things. What’s your advice, please
Maggie, in Chicago
Dear Paul,
I have a problem. My cousin’s dog just has babies and I really want to have one as a pet. But my parents
won’t let me do that! I really need your help.
James, helpless in Seattle
Advice from Paul
Dear Alex,
Face the problem bravely! Try to be friendly and find other kids with the same interest as you. In that way,
you will have a lot of things to talk about with other kids. Surely, you will make new friends with others.
Dear Maggie,
When your friend knows what you’re thinking, she will be happy. Write a letter to her or buy her a gift that
you can afford(负担得起). A true friend never cares how much a gift costs.
Dear James,
Your parents have their reasons for not having a pet. Maybe they don’t have time to look after it. So, talk
with them and make them believe you can look after the pet.
41.According to the passage, Paul maybe works at a _________.
A.bank B.library C.hospital D.radio station
42.According to the passage, we can know that Maggie _________.
A.is in Seattle B.doesn’t have too much money
C.is good at making things by herself D.is getting ready for her mother’s birthday
43.James has a problem that _________.
A.he can’t find his dog B.he doesn’t know how to look after a dog
C.he has no money to buy a dog D.he can’t have a dog at home
44.Paul’s advice for Alex is _________.
A.looking after himself B.making friends with other kids
C.going to John’s city to see him once a week D.writing letters to his best friend John
45.Which of the following is true
A.John is Paul’s best friend.
B.James’ parents don’t like animals.
C.Maggie misses her friend so much.
D.Paul thinks that a true friend doesn’t care too much about how expensive a gift is.
【答案】41.D 42.B 43.D 44.B 45.D
【导语】本文是三个人遇到了一些困扰,向 Paul 寻求建议,Paul 针对每个情况提出了合理的建议。
41.推理判断题。根据“I listen to your program every night.”可知,Paul 可能在一家广播站工作,故选 D。
42.细节理解题。根据“My friend’s birthday is coming soon. I want to buy her something special but I don’t have
enough money”可知,Maggie 没有钱,故选 B。
43.细节理解题。根据“My cousin’s dog just has babies and I really want to have one as a pet. But my parents
won’t let me do that”可知,James 家里没有养狗,故选 D。
44.细节理解题。根据“Surely, you will make new friends with others.”可知,给 Alex 的建议是跟其他人交朋
友,故选 B。
45.细节理解题。根据“A true friend never cares how much a gift costs”可知,Paul 认为真正的朋友从不在乎
礼物多少钱,故选 D。
B
It was Jimmy’s birthday and he was five years old. He got a lot of nice birthday presents from his family, and
one of them was a beautiful drum.
“Who gave him that thing ” Jimmy’s father said when he saw it. “His grandfather did,” answered Jimmy’s
mother.
“Oh,” said his father. Of course Jimmy liked his drum very much. He made a terrible(可怕的)noise with
it, but his father didn’t mind. He was working during the day and Jimmy was already in bed when he got home in
the evening, so he couldn’t hear the noise.
But one of the neighbors didn’t like the noise at all, so a few days later, she took a sharp(锋利的)knife and
went to Jimmy’s house while he was hitting his drum. She said to him, “Hello, Jimmy, do you know, there is
something very nice inside your drum Here is a knife. Open the drum and let’s find it.”
46.Jimmy got a lot of nice presents from his _______.
A.classmates B.friends C.teachers D.family
47.Who gave Jimmy the drum
A.His father B.His mother C.His neighbor D.His grandfather
48.Why didn’t Jimmy’s father stop him from making noise with the drum
A.Because he liked Jimmy very much B.Because he didn’t hear the noise
C.Because Jimmy was in bed D.Because Jimmy only played in the evening
49.One of the neighbor _______.
A.liked Jimmy very much B.enjoyed listening to the sound of the drum
C.wanted to show Jimmy a sharp knife D.didn’t like the noise at all
50.Jimmy’s neighbor really wanted to _______.
A.stop him making noises B.make a noise on his drum with a knife
C.show him how to hit the drum D.find something nice in his drum
【答案】46.D 47.D 48.B 49.D 50.A
【分析】这篇短文主要讲述了 Jimmy 生日时收到了许多礼物,其中有一面鼓,他白天敲鼓影响到了邻居,
机智的邻居想出了一个好办法来制止他敲鼓的故事。
46.细节理解题。根据文中“He got a lot of nice birthday presents from his family, and one of them was a beautiful
drum.”可知,Jimmy 从他的家人那里得到了很多漂亮的礼物。故选 D。
47.细节理解题。根据文中“Who gave him that thing ” Jimmy’s father said when he saw it. “His grandfather
did,” answered Jimmy’s mother.”可知,Jimmy 的爷爷给的他这个鼓。故选 D。
48.细节理解题。根据文中“He was working during the day and Jimmy was already in bed when he got home in
the evening, so he couldn’t hear the noise.”可知,白天 Jimmy 敲鼓的时候他在上班,他听不到敲鼓的声音。
故选 B。
49.细节理解题。根据文中“But one of the neighbors didn’t like the noise at all”可知,其中一个邻居一点也不
喜欢那个噪音,故选 D。
50.细节理解题。根据文中“Jimmy’s house while he was hitting his drum. She said to him, “Hello, Jimmy, do you
know, there is something very nice inside your drum Here is a knife. Open the drum and let’s find it.””可知,
Jimmy 的邻居真实意图是想制止 Jimmy 制造噪音。故选 A。
C
Everyone has worries. How do you deal with your worries There is always something you can do to help
yourself feel less worried. Sitting there worrying is no use and it can’t solve your problems. Grades at school are
often a top worry for kids. If you worry most about grades, ask yourself these questions:
◆Why are grades important What do grades mean to me
◆How do I get ready for class Do I go over my notes even when there isn’t a test
◆Do I have a good learning environment
◆Have I tried different ways of studying
If your worry is about a fight with your friend, you might write down all the things you could do—write a
note to him or her, invite him or her to watch a basketball game, say sorry to him or her and so on. Once you have
a list of things to do, you could choose one thing that may get your friend back.
You can ask for help when you’re worried. You can find someone to talk to, such as your parents, friends
and teachers.
51.What do kids often worry most about
A.Their friends. B.Their schoolwork. C.Their habits. D.Their grades at school.
52.If you are worried about grades, don’t ask yourself “_______”.
A.Why not give up studies B.Why are grades important C.How do I get ready for class
D.What do grades mean to me
53.If you have a fight with your friend, you could _______.
A.leave him or her B.try to make new friends
C.invite him or her to watch a game D.refuse to speak to him or her
54.When you are worried, what should you do
A.Work hard. B.Talk to someone. C.Get ready for class. D.Write down your worries.
55.What does the passage mainly tell us
A.When people are worried. B.Who is often worried.
C.How to deal with worries. D.What kinds of worries people have.
【答案】51.D 52.A 53.C 54.B 55.C
【分析】本文主要介绍了如何处理担忧问题,如学习问题、和朋友之间的矛盾问题等,文中给出一些比较
好的建议和方法。
51.细节理解题。根据第一段“Grades at school are often a top worry for kids.” 可知,学校成绩通常是孩子们
最担心的问题。故选 D。
52.细节理解题。根据第二段至第五段“◆Why are grades important What do grades mean to me ◆How do I get
ready for class Do I go over my notes even when there isn’t a test ◆Do I have a good learning
environment ◆Have I tried different ways of studying”可知,选项 A 项“为什么不放弃学习呢” 没有提及,故
选 A。
53.细节理解题。根据第六段中“… invite him or her to watch a basketball game”可知,你可以邀请对方观看
比赛。故选 C。
54.细节理解题。根据最后一段中“You can ask for help when you’re worried. You can find someone to talk
to, ...”可知,当你担心的时候你可以找个人谈谈。故选 B。
55.主旨大意题。文章主要围绕如何处理烦恼展开,并且分别讲述了担心成绩和担心与朋友吵架两种情况
下的处理办法。选项 C 项 “如何处理忧虑”概括了文章大意,符合题意。故选 C。
D
Kids’ birthday party are more fun than adults’(成年人的) parties. You don’t have to be serious. And there
are a few things for parents to remember when they want to have one for their kids.
Make a list(清单). Each kid wants different kinds of parties. Write down all your child’s ideas on a piece of
paper and then get things ready according to(根据) the list.
Make invitations. Make sure you won’t have the party at the same time as your child’s soccer game. Make
sure you write down the name of each guest, so you will know the number of the things you have to prepare, such
as chairs and plates.
Buy something. If you go to a party store, they will have everything you need, and you won’t have to go to
different stores to get everything ready.
You need to decide whether(是否) to buy a cake or make one. Decide what kind of food to have. Make sure
to get the food ready on time.
You could have some drinks, such as Coke and juice. Having a small bottle of cold water is a good idea, too,
especially(尤其) during hot weather.
56.If you don’t want to forget to do things for the party, you should________.
A.invite everyone B.make a list
C.buy many things D.plan the party food
57.If you have the party at the same time as your child’s soccer game, what may happen
A.They want to enjoy both the game and the party. B.All the children want to go to the party better.
C.More children will come to enjoy the party. D.Fewer children will come to enjoy the party.
58.What is the best place to buy things for the party
A.A party store. B.A supermarket.
C.A restaurant. D.A shop next to your house.
59.The fifth paragraph mainly tells us to________.
A.plan party drinks B.invite guests
C.plan party food D.plan party games
60.What’s the main idea of the passage
A.Why to organize a birthday party for kids. B.When to organize a birthday party for kids.
C.How to organize a birthday party for kids. D.Preparing a birthday party for kids is much easier.
【答案】56.B 57.D 58.A 59.C 60.C
【分析】本文是一篇说明文。文章内容是父母为孩子生日派对作准备要注意的事项。
56.细节理解题。根据“Make a list(清单) ... Write down all your child’s ideas on a piece of paper and then get
things ready according to(根据) the list”可知,通过列清单来准备东西。故选 B。
57.细节理解题。根据“Make sure you won’t have the party at the same time as your child’s soccer game”可知,
如果同时的话,参加聚会的孩子会更少。故选 D。
58.细节理解题。根据“If you go to a party store, they will have everything you need”可知,如果你去派对商店,
那里会有你需要的所有东西。故选 A。
59.主旨大意题。根据“Decide what kind of food to have. Make sure to get the food ready on time”可知,第五
段主要告诉我们如何筹划要吃的食物。故选 C。
60.主旨大意题。根据“And there are a few things for parents to remember when they want to have one for their
kids”可知,文章主要介绍如何组织孩子的生日聚会。故选 C。
四、短文填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
Jeff is going to have a party next week. He will invite all 61 friends and classmates. He is 62
how to make the party excellent but he has no idea. 63 he asks Ben for help. Jeff asks Ben if they should
ask people to bring food themselves. Ben doesn’t think that is 64 good idea. He thinks they should order
65 from a restaurant. If they ask people to bring food, they’ll just bring potato chips and chocolate because
they will be too 66 to cook. Eating junk food is bad 67 their health. Jeff agrees with Ben and he
also wants to know Ben’s ideas about games. He 68 if they should give people some small gifts when
they win. Ben says it is great. If they do that, more people will want to join in the games and they will have
69 . Jeff thinks if so, the games will be more exciting, 70 . They are looking forward to the party.
【答案】
61.his 62.thinking 63.So 64.a 65.food
66.lazy 67.for 68.asks 69.fun 70.too
【导语】本文是 Jeff 和同学 Ben 商量如何举办聚会。
61.句意:他将邀请所有的朋友和同学。根据课文内容和“He … friends and classmates”可知,此处指他的
所有朋友和同学,his“他的”,形容词性物主代词。故填 his。
62.句意:他正在考虑如何把聚会办得出色,但他不知道。根据课文内容和“is …”可知,此处表示他真在
想,think“想”,此处为现在分词和 is 构成现在进行时,故填 thinking。
63.句意:所以向本求助。根据课文内容和“he asks Ben for help”空格后为结果,应用 so“因此”引导,大写
句首字母。故填 So。
64.句意:本认为这不是个好主意。根据课文内容和“good idea”可知,此处指一个好主意,a“一个”。故填
a。
65.句意:他认为他们应该从餐馆点食物。根据课文内容和“from a restaurant”可知,从餐馆点食物,food“食
物”。故填 food。
66.句意:如果他们要求人们带食物,他们只会带薯片和巧克力,因为他们太懒了,不会做饭。根据课文
内容和“they’ll just bring potato chips and chocolate”可知,此处指太懒了,lazy“懒的”,形容词。故填 lazy。
67.句意:吃垃圾食品对他们的健康有害。根据课文内容和“is bad…”可知,be bad for“对……有害”。故填
for。
68.句意:他问,如果他们赢了,是否应该给人们一些小礼物。根据课文内容和“if they should give people some
small gifts when they win”可知,此处指询问,ask“询问”,文章采用一般现在时,主语为第三人称单数 he,
谓语动词用三单形式 asks。故填 asks。
69.句意:如果他们这样做,更多的人会想参加比赛,他们会玩得很开心。根据课文内容可知,此处指玩
得开心,have fun“玩得开心”。故填 fun。
70.句意:杰夫认为如果是这样的话,比赛也会更加精彩。根据课文内容可知,节目也会更加精彩。故填
too。
五、阅读短文回答问题(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)
Everyone worries. But how do you deal with your worries Whether your worries are big or small, you can
take these three steps to deal with your worries:
1. Try to find out what you’re worried about
Sometimes, you will know what you’re worried about. Other times, you might not. Try to find it out first; if
you can’t, you can ask for help.
2. Think of ways to make it better
There is always something you can do to help you feel less worried. Sitting there worrying is no fun and it
won’t solve your problem.
Grades at school are often top worries for kids. If you’re worried about grades, ask yourself these questions:
★ Why are grades important What do grades mean to me
★ How do I get ready for class Do I go over my notes even when there isn’t a test
★ Do I have a good place to do my homework
★ Have I tried different ways of studying
If your worry is about a fight you had with a friend, you might write down all the things you could do
—write a note to him or her, invite him or her to a basketball game, say sorry to him or her, etc. Once you have a
list of things you could do, you can choose the one that gets your friend back.
3. Ask for help
When you’re worried, it can help to find someone to talk to. You can ask your parents, friends or teachers for
help.
71.How many steps of dealing with your worries are mentioned(涉及) in the passage
72.What will you do if you don’t know what you’re worried about
73.What will you do if you have a fight with your friend
74.What are often a top worry for kids
75.Who can you ask for help when you’re worried
【答案】71.Three. 72.Try to find it out first.
73.Write a note to him or her, invite him or her to a basketball game, say sorry to him or her, etc.
74.Grades at school. 75.Parents, friends or teachers.
【分析】本文主要介绍了通过三个步骤来解决担忧问题:试着弄清楚你在担心什么;想办法让它变得更好;
以及寻求帮助。
71.分析文章结构可知,文章主要介绍处理忧虑的三个步骤:Try to find out what you’re worried about 试着
弄清楚你在担心什么;Think of ways to make it better 想办法让它变得更好;Ask for help 寻求帮助。故填
Three.
72.根据“Sometimes, you will know what you’re worried about. Other times, you might not. Try to find it out
first”可知,如果不知道在担心什么,应该要先试着弄清楚。故填 Try to find it out first.
73.根据“If your worry is about a fight you had with a friend, you might write down all the things you could do —
write a note to him or her, invite him or her to a basketball game, say sorry to him or her, etc.”可知,如果和朋友
吵架,可以把你能做的事情都写下来——给他/她写个便条,邀请他/她去看篮球比赛,向他/她道歉等等。
故填 Write a note to him or her, invite him or her to a basketball game, say sorry to him or her, etc.
74.根据“Grades at school are often top worries for kids”可知,学习成绩通常是孩子们最担心的问题。故填
Grades at school.
75.根据“When you’re worried, it can help to find someone to talk to. You can ask your parents, friends or teachers
for help”可知,担忧的时候,可以向父母、朋友或老师寻求帮助。故填 Parents, friends or teachers.
第三部分 写作(满分 15 分)
六、书面表达(满分 15 分)
父母是我们最亲的人,但我们有时候会在与父母沟通时遇到困难。请以“How to communicate with our
parents”为题,用英语写一篇短文,谈谈与父母沟通的技巧和做法。要求:词数 80 词左右。
How to communicate with our parents
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
__________
【答案】One possible version:
How to communicate with our parents
As we grow up, we find that it’s not easy to communicate with our parents sometimes. So what should we do
when communicating with them Here are some of my ideas.
Firstly, we can make a list of things our parents and we disagree about most. Try to find out the reason why
we have different ideas. Accept each other’s idea little by little. If we still have different ideas, we’d better not get
angry. Secondly, we should talk with them more. Sharing ideas can make us closer. Besides, we should also learn
how to really listen. Listening is a necessary skill in our life. In the end, be sure to polite. We are a family.
【详解】1、题干解读:题目要求以“How to communicate with our parents”为题写一篇文章,谈谈与父母沟
通的技巧和做法,可适当发挥。
2、写作指导:本文应该以第一人称来叙述内容;时态采用一般现在时为主;介绍怎样和父母沟通时,应
详细具体,语句通顺,逻辑性强,保证条理清晰。