河北省邢台四校联考2023-2024学年高二下学期期末考试英语试卷(含答案)

文档属性

名称 河北省邢台四校联考2023-2024学年高二下学期期末考试英语试卷(含答案)
格式 docx
文件大小 39.9KB
资源类型 教案
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2024-08-19 22:33:42

图片预览

文档简介

河北省邢台四校联考2023-2024学年高二下学期期末考试英语试卷
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读理解
Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel(旅社). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around $25 a night, and for that, you'll often get to stay in a central location(位置) with security and comfort.
Yellow Hostel
If I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. It's one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. It's affordable, and it's got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, it's close to the main train station.
Hostel Alessandro Palace
If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. There's also an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.
Youth Station Hostel
If you're looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too; it doesn't charge city tax; it has both air conditioning and a heater for the rooms; it also has free Wi-Fi in every room.
Hotel and Hostel Des Artistes
Hotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and it's close to all of the city's main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.
1.What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel
A.Comfort. B.Security. C.Price. D.Location.
2.Which hotel best suits people who enjoy an active social life
A.Yellow Hostel. B.Youth Station Hostel.
C.Hostel Alessandro Palace. D.Hotel and Hostel Des Artistes.
3.What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes
A.It gets noisy at night. B. It charges for Wi-Fi.
C.Its staff is too talkative. D. It's inconveniently located.
China’ Forbidden City----traditionally off-limit at night for anyone except emperors and visiting dignitaries (显要人物)---- was decorated with lanterns as China celebrated the end of the Chinese New Year holiday. The complex, home to Chinese emperors for five centuries, was opened at night for the first time since it was reopened as the Palace Museum 94 years ago.
The complex and palace walls were illuminated with red lanterns and a light show, designed to recreate the feelings of the royal court, while the China National Traditional Orchestra and the Peking Opera performed. An image of a treasured scroll called A Thousand Li of Rivers and Mountains was cast onto the palace roof.
Most of China’s 1.3 billion people, however, had to watch the show on television. Only 3,000 people were allowed in: 2,500 invited guests and 500 people who booked their tickets online. “The 3,000 visitors can show off for the whole year,” one person said on Weibo. When booking for the second day opened at midnight, the booking system crashed for more than an hour due to great demand. The free tickets were quickly taken when it reopened. A lively secondary market soon appeared. Scalpers were selling tickets for as much as 9,999 yuan on online trading sites.
The Palace Museum is now on a campaign to attract more visitors, with its former curator Shan Jixiang saying he wants to make traditional Chinese culture more accessible to the general public. More than 80 percent of the palace is now accessible to visitors, up from 30 percent in 2012. Shan has set a target of 85 percent by 2020 to mark the palace’s 600th anniversary . Creativity today has made the Palace Museum younger and drawn traditional culture closer to the public.
4.What does the underlined word “illuminate”probably mean in Paragraph 2
A. Cared for. B. Lit up.
C. Picked out. D. Kept safe.
5.How do most Chinese admire the night view of the Forbidden City
A. By watching TV at home .
B. By grabbing free tickets online
C. By buying tickets from the secondary market.
D. By receiving invitation from the Forbidden City.
6.What will happen in 2020 according to Shan Jixiang
A. The campaign between museums will be better.
B. Creativity will make the Palace Museum younger.
C. Traditional Chinese culture will be recreated by foreigners.
D. About 85 percent of the palace will be accessible to visitors.
7.What can be a suitable title of the text
A. A Brief Introduction of the Forbidden City
B. Difficulties in Getting Tickets to the Forbidden City
C. Performances During the Light Show in the Forbidden City
D. Forbidden City’s First Opening to General Public at Night
(CNN) — Rivers are the life-giving blood vessels of our planet. They irrigate our farms, are an important means of transport and a source of eco-friendly power. They can be a whole lot of fun for travelers, too.
From strikingly strange and unusual wildlife centers to whitewater rafting hotspots and the most scenic stretches for cruising, we’ve highlighted 3 rivers worth basing your next trip around. Rankings are made on five travel criteria.
Scenic beauty — the physical beauty of the river; waterfalls, color, drama of the landscape.
Nature and wildlife — diversity and popularity of flora and fauna.
Culture — depth, diversity and accessibility of local culture; tribal/medieval villages etc.
Adventure — thrill factor of the river’s topography and location.
Activity options — rafting, wildlife watching, hiking, biking etc.
We’ve debated among ourselves, researched expert views and polled our colleagues and fellow travelers around the world, to score each river for these qualities.
3. Rio Cahabon (Guatemala)
Scenic beauty: 4 | Nature and wildlife: 3 | Culture: 2 | Adventure: 5 | Activity options: 5
Never heard of it Few had, until a few years back, when a section of the Rio Cahabon’s densely forested pathway through central Guatemala was built as a key stop on the Central American backpacker trail.
Known as Semuc Champey, the series of spectacular steeped limestone pools bridging over the river are accessed via a hiking trail near the village of Lanquin.
Local hostels also offer candlelight tours of a cave system carved out by the water and year-round grade Ⅲ and IV rafting.
2. Zambezi (Africa)
Scenic beauty: 5 | Nature and wildlife: 4 | Culture: 4 | Adventure: 5 | Activity options: 4
Boasting superb wildlife watching, some of the best white-water rafting on the planet and the thundering beauty of Victoria Falls, the Zambezi is a showstopper.
In the Middle Zambezi, which borders Zambia and Zimbabwe, you can bungee jump off Africa’s largest waterfall, or tackle the grade IV rapids just below.
Most wildlife — from hippo pods to big cats and sly Nile crocodiles — is spotted on jeep safaris and kayaking trips around the Lower Zambezi, where the swampy delta funnels down through Mozambique into the Indian Ocean.
1. Amazon River (South America)
Scenic beauty: 5 | Nature and wildlife: 5 | Culture: 4 | Adventure: 5 | Activity options: 5
Topping our list by an aquatic mile, the mighty Amazon snakes through the jungles of nine South American nations, providing a shelter for more than 400 native Indian tribes and one in ten of the known species on earth.
For travelers, the possibilities are huge — from wildlife spotting safaris to kayaking trips and gnarly jungle treks.
Backpacker-friendly Bolivia is a popular place to explore the pampas by lancha (long-tail boat), stopping off along Amazon tributaries to swim with pink dolphins, fish for piranha and track elusive anaconda.
8.The 3 rivers mentioned in the passage are ranked according to _________.
A. their cultural diversity and popularity
B. the CNN journalists’ descriptions
C. 5 travel criteria
D. experts’ views
9.Rio Cahabon is still less known to the world because _________.
A. a pathway was not built until a few years ago
B. it runs through deep forests
C. it was discovered only a few years ago
D. few but backpackers dare to travel there
10.Tourists can experience bungee jump when travelling on _________.
A. Zambezi B. Rio Cahabon
C. Amazon River D. all of the three
11.The underlined phrase “flora and fauna” most probably refers to _________.
A. flowers and fruits B. custom and tradition
C. culture and nature D. animals and plants
When British musician Paul Barton performs in central Thailand lately, his energetic listeners react wildly. Some pull his hair or jump on his piano. Others steal his music.
The behavior is normal, however, because these crowds are truly wild— wild monkeys to be exact. Barton plays often to the animals in Lopburi, an area known for its populations of wild macaque monkeys. The pianist hopes the music shows bring calm to the animals during the coronavirus crisis.
The disease has caused problems for the monkeys, too. They are hungry. The restrictions on tourism mean fewer people come to see the monkeys and feed them.
“We need to make an effort to make sure that they eat properly. And when they eat properly they will be calmer and will not be aggressive,” said Barton, 59, a long-time Thailand resident.
Barton has played at four sites in Lopburi, including at an ancient Hindu temple, a store and an old movie theater.
The macaques quickly surround Barton when he plays Greensleeves, Beethoven’s Für Elise and Michael Nyman’s Diary of Love. Some of the creatures sit on his chair, while others climb up his body and touch his head.
“A wonderful opportunity to see the wild animals just being themselves,” said Barton, from Yorkshire in northern England.
But, Barton keeps his attention on his performance, even as a small monkey runs over his hands on the instrument. Other monkeys take control of his music papers.
“I was surprised to play the piano and find that they were actually eating the music as I was playing it.” But, he added, “I wasn’t going to let those things distract from the project which is to play the music for these wonderful macaques.”
The monkeys are Barton’s latest animal fans. Past wildlife audiences included elephants living in special protected areas.
Barton hopes to raise awareness of the monkeys’ hunger. At the same time, he hopes to study their behavior as they react to classical music.
12.Why does Paul Barton play to the wild macaque monkeys in Thailand
A. To cure their disease.
B. To make friends with them.
C. To attract more tourists to watch them.
D. To draw people’s attention to their hunger.
13.Which is the macaque monkeys’ reaction to Paul Barton’s performance
A. Listening carefully to his perfect performance.
B. Becoming more aggressive when he plays classical music.
C. Trying to stop him by taking away his music paper.
D. Surrounding him and reacting wildly.
14.What can we infer from the passage
A. Wild animals are difficult to deal with.
B. Macaque monkeys are also infected with coronavirus.
C. Barton keeps on playing however the monkeys react.
D. Elephants living in special protected areas will be Barton’s next listeners.
15.What’s the best title for the passage
A. Musician plays for Monkeys in Thailand
B. The Power of Music
C. Classical Music Prevents Monkeys from Hunger
D. The Recovery of Wild Monkeys
二、七选五
16.Exercise is a key part of staying healthy but figuring out how to exercise safely can be tough. ①________.
②________. It’s especially important to consult a doctor if you have a history of heart, bone, muscle, joint, or other medical conditions. Ask your doctor for advice on how to safely start exercising and to recommend exercises that benefit your specific condition.
Drink lots of water before, during, and after exercising. Try to drink about 2 cups (470 ml) of water before you exercise, and 1 cup (240 ml) every 15 to 20 minutes during your workout. Your body will need extra water to help your muscles work and to replace the fluids lost as you sweat.
③________. However, if you’re trying to lose weight, limit your consumption of sports drinks, as they contain lots of sugar and can add extra calories to your diet.
Choose clothes that suit your activity. In general, wear clothes that won’t restrict your movement or blood flow. ④________. Wear short sleeves and light, breathable fabrics in hot temperatures, and wear layers if it’s cold.
Stop exercising if you experience pain. ⑤________. If you feel any soreness or sharp pain, stop the activity. Do your best to rest the affected area until the pain starts to subside. If you believe you’ve injured yourself, you might be able to treat it at home. However, seek medical attention if you hear a pop, experience severe pain, have uncontrolled bleeding, can’t move or bear weight on a joint.
A. “No pain, no gain” is not the advice to follow
B. Also, make sure your clothes suit the weather
C. Check with your doctor before starting an exercise routine
D. Whenever you work out, always listen to your body’s limits
E. Here are some tips to help you stay safe while working out
F. Sports drinks can also help you replace salts and minerals lost in sweat
G. Loser clothes are better for strength training, brisk walking, and sports such as basketball or soccer
三、完形填空(15空)
My history with music was not good. I still remembered when I took my short-lived piano lessons, my grandfather said ___1___ to my grandmother, “Why didn’t he make any progress with much practice ” I___2___ to make my piano performance attractive. However, my efforts were___3___ .
So I gave up playing any musical instrument until my old friend Leroy ___4___ me to play the violin with him when I was 57. It made me enjoy the joy of playing music again. On day, Leroy sent a text___5___ me that there was a music performance and he wanted me to join him. Thinking of my past, I ___6___ his invitation. I expected to hear his words that I would become___7___ with practice on stage. But he said, “OK, only play if you want to.” I was totally___8___ by the unexpected answer and made no reply except to tell him goodbye.
No one was___9___ me to participate, but I faced a special ____10____ . Should I play on stage or just watch a movie I had chosen the “movie route” too many times and this time I was____11____ to grasp the opportunity. After a long and careful____12____ , I played my violin with Leroy.____13____ I didn’t lose all my nervousness, it was enough for me to overcome my fear. Finally, I____14____ a full performance in front of the audience.
A short time later, my friend Leroy passed away, but his ____15____ stayed. It helped me not only in music, but in all aspects of life. When I focused on what I wanted to do, fear will be replaced with joy.
17.A. worriedly B. calmly C. patiently D. angrily
18.A. pretended B. regretted C. agreed D. tried
19.A. on time B. in order C. in vain D. on display
20.A. challenged B. invited C. allowed D. reminded
21.A. convincing B. informing C. warning D. cheating
22.A. refused B. received C. blamed D. evaluated
23.A. important B. special C. reliable D. skilled
24.A. shocked B. scared C. satisfied D. ashamed
25.A. teaching B. begging C. forcing D. expecting
26.A. chance B. goal C. task D. choice
27.A. suitable B. curious C. willing D. generous
28.A. preparation B. explanation C. test D. search
29.A. If B. Since C. Though D. When
30.A. planned B. recommended C. watched D. offered
31.A. fame B. concern C. influence D. care
四、短文填空
32.This summer we went to visit my father in Scotland.He lives about 3 hours from Glasgow, but had arranged for us ①_________ (meet) him in the Highlands, a little place called Acharacle, near Fort William. We drove up from Yorkshire where I had visited my sister, spent the night in Glasgow, and continued our journey the ②_________ (follow) day.
Acharacle is a very remote, beautiful area. It’s a tiny village, with houses ③_________ (hide) all around it in the trees. It is very close to ④_________ sea, so that is where we spent most of our time. Several beaches there are unspoilt, and all of ⑤_________ are so clean. I took Robert and Domini with me to one of the ⑥_________ (small) beaches to play in the white sand. As soon as we got there, they ran over to a rock pool and discovered a school of trapped fish. It was as if they ⑦_________ (discover) treasure. They could scoop up ⑧_________ (hand) of them with delight. I even did. They stayed in this rock pool for what seemed like ages,⑨_________ their sleeves were wet and they started to get cold. Then we walked along the beach, collecting shells which we now have at home. Catching fish in Scotland is fun, ⑩_________ (especial) when you can do it with your hands.
五、书面表达
33.假如你是李华,是一名高中学生。最近,你校广播站面向全体学生招募一名英语播音员(announcer),你很感兴趣,想尝试一下。根据下面要点写一封申请信。
1.自我介绍及写信目的;
2.自身优势;
3.希望被录取。
注意:
1.写作词数应为 80 左右;
2.请按如下格式作答。
Dear Mr. Li,
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
六、读后续写
34.阅读下面材料根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
It was the first day of our new grade. Everyone in the classroom was chatting happily, excited to see each other again after the long holidays. When the door slid open, all of us stopped talking and turned to look. In came our teacher Ms. Green, followed by an ordinary-looking boy.
“This boy's name is Mark,” Ms. Green announced. “He comes from another school, and he's going to be in our class from today. Make sure all of you welcome him warmly. ”
The class clapped. But I didn't want to have a second look at the newcomer, for he had no outstanding qualities, considering his small figure and casual T-shirt.
“Oh, I forgot to mention one thing,” Ms. Green spoke up. “Mark actually has hearing problems. Normally he would have hearing aids on, but his old ones have just been broken. His doctor suggester that he stay at home until he got his new ones. However, Mark insisted on attending his first day of school. So if you want to communicate with him, you have to write your words on a piece of paper.”
This single speech sent the whole class into noises. Some students looked at each other with expressions of surprise. Others voiced cries of concern out of pity.
Ms. Green calmed everyone down. “I'd like someone to personally help him out throughout the day. Do I have any volunteers ”
“How can a disabled person be intelligent ” I thought to myself. I refused to raise my hand, expecting someone else would. But nobody did or said anything. Dead silence spread across the classroom.
It was by total bad luck that my eyes happened to meet Ms. Green's.
“How about you, James She asked me. “Is it okay for you to take care of Mark just for today ”
It is difficult to refuse a request by someone, especially if that person is a teacher. I sighed (叹气) and nodded slightly.
Ms. Green gestured for Mark to sit beside me and then asked us to share our holiday stories with the class.
注意:
1.所续写短文的词数应为150左右;
2.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。
Immediately, the class became excited.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Then Mark rose from his chair and walked onto the platform.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
七、单选题
35.With dinner ________, my mother went on to water her vegetables.
A. had prepared B. prepared C. preparing D. to prepare
36.The mother is ________ for the spoiled child.
A. blame to B. to blamed C. to blame D. blame
37.I still look fat, ______ I’ve been exercising recently.
A. as though B. even though C. unless D. until
38.Sales director is a position ________ communication ability is as important as sales skills.
A. which B. that C. when D. where
39.Now with the development of science and technology more robots ________ to do the housework.
A. are using B. are being used
C. were used D. will be used
40.—What do you usually do in the afternoon, Mrs. Smith
— My afternoon ______ includes doing some shopping and walking my dogs.
A. appointment B. action C. routine D. reservation
41.—We could go to an Italian or Chinese restaurant tonight. What do you think
—Either one is fine. I don’t have a ________.
A. responsibility B. preference C. companion D. deadline
42.__________to perform at the birthday party, little Linda felt nervous and excited.
A. Invite B. Inviting C. Invited D. To invite
43.The latest news reported ________ the woman was saved by the firefighters and ________ she was currently recovering in the hospital.
A. why; what B. why; that C. how; that D. how; what
44.Not only some international stars but also the Chinese singer and dancer ______ wonderful performances at the concert recently.
A. had given B. have given C. is giving D. has given
45.Every citizen should ______ the responsibility to keep public places clean.
A. take on B. take in C. take over D. take off
46.In Roseto, almost all households _________three generations.
A. consisted of B. made up of C. composed of D. were consisted of
47.It was his ability to overcome constant challenges _______ led Ben Way to become successful.
A. what B. that C. which D. when
48.Our efforts were not ______ so we didn’t waste our energy.
A. in vain B. in good hands C. in harmony D. in a large sense
49.______ that there is another football match on the air this evening.
A.It says B. It was said C. It is said D. What was said
50.If I were you, I ______the chance to go abroad.
A. will seize B. would have seize C. seize D. would seize
51._____! The car is coming so fast!
A. Break out B. Turn out
C. Watch out D. Bring out
52.________ is often the case with elder people, my grandma talked about my new hairstyle for at least 50 minutes nonstop.
A. That B. Which C. As D. It
53.The school isn’t the one I really wanted to go to ,but I suppose I’ll just have to _______________it,
A. make the best of B. get away from
C. keep an eye on D. catch up with
54.Time, ________ correctly, is money in the bank.
A. to use B. used C. using D. use
参考答案
1.答案:C
解析:直接信息题。根据题干the major concern和choose to stay in a hostel定位到第一段第一句Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to staying a hostel(罗马对旅行者花费来说很昂贵,这就是许多人选择住旅社的原因)可知,旅行者选择住旅社的原因最主要是考虑价格问题,故答案选择C项。
2.答案:C
解析:直接信息题。根据题干enjoy an active social life定位到Hostel Alessandro Palace段落第一句If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome(如果你喜欢社交旅馆,在罗马本旅社最适合你),可知答案选择C项。Yellow Hostel段落讲到有趣氛围,不太吵;Youth Station Hostel段落谈到房间里既有空调、有暖气及免费无线网络等设备:Hotel and Hostel Des Artistes段落谈到工作人员友好、乐于助人、提供各种服务均与题干讲到喜欢社交生活无关,故排除A、B、D项。
3.答案:B
解析:间接信息题。根据题干定位到Hotel and Hostel Des Artistes段落However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi,理解可知,该旅社需要支付2欧元一天的网络使用,应该是旅社的缺陷,故答案选择B项。距离市中心车站近不一定吵,工作人员友好又乐于助人和距离市中心车站近是优点,故排除A、C、D项。
4.答案: B
解析:词义猜测题。根据画线词后的“with red lanterns and a light show”可知,故宫建筑群和宫殿的墙壁应是被红灯笼和灯光秀照亮,由此可知,画线词应表示“照亮”。care for 意为“照看,照料”;light up意为“点亮;照亮”;pick out意为 “辨认出”;keep safe意为“保持安全”。
5.答案: A
解析:细节理解题。根据第三段中的第一、二句可知,大部分中国民众将在家收看此次盛会的电视直播,只有2500位受邀嘉宾和500位在网上预订了票的游客能进入故宫博物院参观。
6.答案: D
解析:细节理解题。由题干中的“in 2025”可直接定位至第四段第三句“Shan has set a target of 85 percent by 2025 to mark the palace's 100th anniversary. ”,由此可知,原故宫博物院院长单霁翔设定目标是为了纪念故宫建成600周年,计划到2020年要开放故宫85%的部分。
7.答案: D
解析:标题归纳题。文章介绍了故宫博物院自94年前重新开放以来,第一次在夜间向公众开放,故D项最适合做文章标题。
8.答案:C
解析:
9.答案:A
解析:
10.答案:A
解析:
11.答案:D
解析:
12.答案: D
解析:细节理解题。根据第三段“‘We need to make an effort to make sure that they eat properly. And when they eat properly they will be calmer and will not be aggressive,' said Barton,59, a long-time Thailand resident.("我们需要努力确保它们吃得好。当它们吃得好时,就会变得更平静,不会有攻击性。'59岁的长期居住在泰国的巴顿说)”,以及最后一段“Barton hopes to raise awareness of the monkeys’ hunger. At the same time, he hopes to study their behavior as they react to classical music(巴顿希望提高人们对猴子饥饿的认识。与此同时,他希望研究它们对古典音乐的反应)”可知巴顿给猴子弹钢琴,希望引起大家对猴子饥饿问题的关注。故选D项。
13.答案: D
解析:细节理解题。根据第一段“When British musici an Paul Barton performs in central Thailand lately, his energetic listeners react wildly.(最近,当英国音乐家保罗 巴顿在泰国中部演出时,他充满活力的听众反应热烈)”,以及第六段“The macaques quickly surround Barton when he plays Greensleeves, Beethoven's Fur Elise and Michael Nyman's Diary of Love.(当巴顿演奏贝多芬的《绿袖子》和迈克尔 尼曼的《爱的日记》时,猕猴们迅速将他包围)”可知,猴子们包围着他,表现很失控。故选D项。
14.答案: C
解析:推理判断题。根据第二段“But, Barton keeps his attention on his performance, even as a small monkey runs over his hands on the instrument. Other monkeys take control of his music papers.(但是,巴顿的注意力一直集中在他的手上跑过时。其他猴子控制了他的乐谱)”可知,无论猴子做什么,他都继续弹奏钢琴。故选C项。
15.答案: A
解析:主旨大意题。根据第一段“When British musici an Paul Barton performs in central Thailand lately, his energetic listeners react wildly. Some pull his hair or jump on his piano. Others steal his music. The behavior is normal, however, because these crowds are truly barbaric-monkeys to be exact.(英国音乐家保罗 巴顿最近在泰国中部演出时,精力充沛的听众反应激烈。有的扯他的头发,有的跳他的钢琴。其他人偷走了他的乐谱。然而,这种行为是正常的,因为这些人群是真正野蛮的猴子)”可知,这是新闻类的文章,向大家讲述了一件新鲜事——在泰国,一位音乐家为猴子们演奏。故选A项。
16.答案:E;C;F;B;A
解析:①根据上文“Exercise is a key part of staying he althy, but figuring out how to exercise safely can be tough.(运动是保持健康的关键部分,但找到安全运动的方法可能很难)”结合后文主要提出了一些锻炼时保持安全的建议,故E选项“这里有一些建议可以帮助你在锻炼时保持安全”符合语境,故选E。
②根据本段内容“It's especially important to consult a doctor if you have a history of heart, bone, muscle, joint, or other medical conditions. Ask your doctor for advice on how to safely start exercising and to recommend exercises that benefit your specific condition.(如果你有心脏、骨骼、肌肉、关节或其他疾病的病史,咨询医生尤为重要。向你的医生咨询如何安全地开始锻炼,并推荐对你的特定状况有益的运动)”可知,本段的主旨是在运动前先咨询医生,C选项中Check with your doctor对应后文中Ask your doctor。故C选项“在开始日常锻炼之前先咨询医生”符合语境,故选C。
③根据后文“However, if you're trying to lose weight, limit your consumption of sports drinks, as they contain lots of sugar and can add extra calories to your diet.(然而,如果你想减肥,限制运动饮料的摄入,因为它们含有大量的糖,会给你的饮食增加额外的卡路里)”可知,本句与后文为转折关系,后文提到限制运动饮料的摄入,可知本句是在说明运动饮料的好处,F选项中sports drinks对应后文中sports drinks。故F选项“运动饮料还可以帮助你补充汗水中流失的盐分和矿物质”符合语境,故选F。
④根据后文“Wear short sleeves and light, breathable fabrics in hot temperatures, and wear layers if it's cold.(天气炎热时穿短袖和轻薄透气的面料,天气冷时多穿几层)”可知,本句主要是针对衣服应该适应天气的建议,故B选项“还有,确保你的衣服适合这个天气”符合语境,故选B。
⑤根据后文“If you feel any soreness or sharp pain, stop the activity. Do your best to rest the affected area until the pain starts to subside. If you believe you've injured yourself, you might be able to treat it at home. However, seek medical attention if you hear a pop, experience severe pain, have uncontrolled bleeding, can't move or bear weight on a joint.(如果你感到任何疼痛或刺痛,停止活动。尽量让受影响的部位休息,直到疼痛开始消退。如果你认为自己受伤了,你可以在家里治疗。然而,如果你听到砰的一声,经历严重的疼痛,出血失控,不能移动或关节承受重量,请立即就医)”可知,后文提到感到疼痛就停止运动,A选项中pain对应后文pain。故A选项“‘没有痛苦就没有收获’不是你应该遵循的建议”符合语境故选A。
17.答案: A
解析:
18.答案: D
解析:
19.答案: C
解析:
20.答案: B
解析:
21.答案: B
解析:
22.答案: A
解析:
23.答案: D
解析:
24.答案: A
解析:
25.答案: C
解析:
26.答案: D
解析:
27.答案: C
解析:
28.答案: A
解析:
29.答案: C
解析:
30.答案: D
解析:
31.答案: C
解析:
32.答案:to meet;following;hidden;the;them;smaller;had discovered;handfuls;until;especially
解析:
33.答案:
作文参考范文
Dear Mr. Li,
I’m Li Hua, a student in our school. Learning that our school radio station is looking for an English announcer, I’m writing to apply for the position.
I am passionate about broadcasting. I have received some professional training in my spare time. More importantly, I have rich experience. In addition, I have a good command of English, especially spoken English. So I firmly believe I am highly qualified for the job. If admitted, I will go all out to serve the students.
I sincerely hope you can give me a chance. Looking forward to your early reply.
Yours sincerely,
Li Hua
解析:1.词汇积累
寻找/招聘:look for →recruit/want
对......有热情:be passionate about→have a passion for/ be enthusiastic about
精通:have a good command of → be skilled in/ be proficient in
适合:be qualified for→>be suitable for
2.句式拓展
合并简单句
原句:I have received some professional training in my spare time. More importantly, l have rich experience.
拓展句:Not only have I received some professional training in my spare time, but also I have rich experience.
34.答案:
Immediately, the class became excited. Some could hardly wait to tell their classmates about their holiday trips, eyes shining and faces glowing with joy. Those who hadn't been anywhere bombarded them with inquiries. Enormous joy welled up in every corner of the classroom. Obviously confused about the sudden noisy situation, Mark turned to me for explanations in written words. Surprisingly, my explanation put a smile on his face. “Any volunteer to share your story ” asked Ms. Green, whose words I set down on paper for Mark.
Then Mark rose from his chair and walked onto the platform. Greeting us with a confident smile, Mark shared his story in a magnetic voice, which left me stunned. I felt more ashamed to learn that he ran a website to help children with hearing problems than guilty about stupidly thinking disabled people couldn't be intelligent. Then his voice was drowned out by a thunderous outburst of applause. Having a lump in my throat, I clapped my hands even more loudly, determined never to judge a book by its cover. (或thinking that we should respect the disabled as we do to the ordinary people.)
35.答案:B
解析:本题考查with的复合结构。with+宾语+宾语补足语,当宾语与宾语补足语构成主动关系,使用现在分词,构成被动关系,使用过去分词,表示将来,使用不定式。本题中dinner与prepare构成被动关系,应使用过去分词。因此答案为B。
36.答案:C
解析:
37.答案:B
解析:考查让步状语从句。句意:尽管我最近一直在锻炼,但我看起来还是很胖。A.as though好像,仿佛;B.even though虽然,尽管;C.unless除非;D.until直到……为止。“I still look fat (我看起来还是很胖)”和“I've been exercising recently(我最近一直在锻炼)”之间是让步关系,应用even though“虽然,尽管”引导让步状语从句。故选B。
38.答案:D
解析:分析句子结构可知,空格后是定语从句,先行词是a position,定语从句中主语为communication ability,谓语动词为is,表语为just as important as sales skills,定语从句中不缺少主、宾、表等主要成分,position在从句中充当的成分应是"in this position,定语从句中缺少的是地点状语,因此用关系副词where。故选:D。
39.答案:B
解析:句意:现在由于科学技术的发展,更多的机器人正被用来做家务。由句意可知,这里要表达的是现在正在进行的动作,且主语robots 跟谓语 use是被动关系,因此应用现在进行时的被动语态:主语+am/is/ are + being +过去分词。故选B。
40.答案:C
解析:考查名词词义辨析。句意:Mrs. Smith,你通常下午干什么
我下午的日常行为包括购物和遛狗。
A. appointment约会;
B. action行动;
C .routine日常行为;
D. reservation预订,预约。
根据上文"What do you usually do in the afternoon" 可知应是问日常做什么,
故选C。
41.答案:B
解析:考查名词词义辨析。
句意:
——我们今晚可以去意大利或中国餐馆。你觉得呢
——哪一个都可以。我没有偏好。
A. responsibility责任
B. preference偏好
C. companion陪同
D. deadline 最后期限。
根据“Either one is fine”可知,哪个都行,没有明显偏好。故选B。
42.答案:C
解析:考查非谓语动词。句意:在生日派对上受邀表演节目时,小琳达感觉紧张又激动。分析句子结构可知,此处为非谓语动词作状语,结合句意可知,invite与逻辑主语little Linda间为被动关系,且该动作已经发生,所以使用过去分词形式。故选C项。
43.答案:C
解析:考查宾语从句。句意:最新的新闻报道了这名女子是如何被消防员救出来的,目前她正在医院康复。第一空引导宾语从句,从句缺少方式状语,需用连接副词how引导;第二空引导宾语从句,从句不缺成分,且引导词没有含义,需用连接词that引导。故选C。
44.答案:D
解析:考查主谓一致。句意:最近,不仅有一些国际明星,就连中国的歌手和舞蹈家也在音乐会上进行了精彩的表演。not only...but also连接的并列成分作主语时,其谓语通常要与靠近的主语保持一致,此处the Chinese singer and dancer为单数,根据后文recently可知为现在完成时,助动词用has。故选D。
45.答案:A
解析:
46.答案:A
解析:
47.答案:B
解析:
48.答案:A
解析:考查介词短语辨析。句意:我们的努力没有白费,我们没有浪费精力。
A.in vain徒劳;
B.in good hands 受到很好的照料;
C.in harmony 协调一致;
D.in a large sense
在很大意义上。分析句子结构和意思可知,这里需要介词短语in vain,意为“徒劳”,作表语。故选A
49.答案:C
解析:考查主语从句和固定句型。句意:据说今天晚上还要播放一场足球比赛。分析可知,该句应是"It is/was said that...",固定句型,意为“据说……”.其中“It”是形式主语,真正的主语是that从句。结合从句为一般现在时,主句应是保持时态一致,用一般现在时。故选C项。
50.答案:D
解析:
51.答案:C
解析:考查动词短语辨析。Break out(战争、战斗或疾病)爆发,turn out结果是,watch out小心,bring out 生产(新产品)。句意:小心!这车开的这么快!故选C。
52.答案:C
解析:定语从句考查题,as作为关系词指代整个主句的意思;Which虽然可以指代整个主句的意思但不能位于句首。奶奶至少五十分钟不停地谈论我的新发型这是老年人常有的事。选C
53.答案:A
解析:句意:这所学校并不是我真正想去的学校,但是我认为我将不得不充分利用好它。make the best of 充分利用;get away from逃离;keep an eye on照看,留神;catch up with赶上。结合句意可知A项合适。此类题的解题关键是弄明白所给选项的意义,再结合语境作出选择。
54.答案:B
解析:考查非谓语动词。句意:时间,如果使用得当的话,就是存在银行里的钱。根据句子结构,所填成分是对主句的补充说明,因此只能是作状语。再根据非谓作状主语应与主句一致原则,判断出use与主语time之间为被动,因此直接得出答案B。
同课章节目录