Unit 2 Saving the EarthTopic 1 仁爱版九年级上册课时优化训练(含解析)

文档属性

名称 Unit 2 Saving the EarthTopic 1 仁爱版九年级上册课时优化训练(含解析)
格式 docx
文件大小 20.1KB
资源类型 教案
版本资源 仁爱科普版
科目 英语
更新时间 2024-08-20 22:16:20

图片预览

文档简介

Unit 2 Saving the Earth 1. Pollution has caused too many problems.—九年级英语仁爱版上册课时优化训练
一、单选题
1.My father goes back to Nanjing for the Spring Festival every year ________ last year because he was busy with his work in Changzhou.
A. including B. since C. except D. till
2.—What did John call you for
—He wanted to rent a house. His landlady gave him a week’s ________ to leave the flat.
A.sentence B.notice C.advice D.note
3.Han, just one of many people, regularly attends gyms in China and feels ________ to keep active when night falls.
A.good B.terrible C.awful D.awfully
4.Water pollution influences the look of our city. And even worse, it _____ to our health.
A. does good to B. points to C. does harm to D. is helpful to
5.People who work and live in noisy conditions often ______ deaf.
A.are B.is C. have been D.go
6.—You are too young to smoke. It will ______ your health.
—I'm sorry, Mr. Wang. I won't do it again.
A. do well in B. work well in C. be good for D. do harm to
7.—Why not ask Li Ming to help you with your English
—Are you kidding His English is _____ mine.
A. as good as B. as badly as C. much better than D. no better than
8.—Why do you look so tired
—______ the noise. I didn't sleep well last night.
A. Because B. Because of C. Thanks to D. Thanks for
9.—Why the ground is so dirty
—Because ______ visitors throw ______ litter around.
A. too many;too many B. too much;too much
C. too much;too many D. too many;too much
10.—______
—For a week.
A.How long have you bought the bike
B.How long have you borrowed the book
C.How long have you been like this
D.How long have you arrived here
二、阅读理解
Homelessness in America
Do you know Liz Murray, a bright-eyed girl You would never guess that her life story would be the subject of a TV show called Homeless to Harvard. Liz's success is not usual. And she believes everyone can overcome difficulties. She hopes that her story will make more people know the problem of homelessness in America.
Some groups think that about 3.5 million people experienced homelessness in 2007 and that 39%of them are children. While it is hard to record the correct number of homeless people, millions of men, women, and children face this kind of difficulty each year.
Homelessness is harder on children than anyone else. They face pain each day and in every way of their lives. They get sick twice as much as those having homes. They usually have more stomach problems than those having homes. They don't get enough to eat. These children also have the emotional(情绪上的)problems. . Imagine how you would feel if you didn't know where you would sleep each night. That makes homeless children lose hope. They don't hope to improve their lives any more.
There are some things that you can do to help homeless people. You can collect warm clothes for them. Every kind of kindness can make a big difference in them.
Not every person can be like Liz Murray, but she hopes that her example will make people help the homeless people in America.
11.Which school did Liz Murray go to
A. Columbia. B. MIT. C. Harvard. D. UCLA.
12.Some people think the number of homeless people in America is _____.
A. 3.5 million B. 3.9 million C. 3.5 billion D. 3.9 billion
13.Why did Liz show her story on TV
A. She hopes she is known by all the Americans.
B. She hopes more people know the problem of homelessness in America.
C. She hopes every homeless person can learn something from her.
D. She hopes she can help improve the homeless people's lives.
14.Homelessness is harder on than anyone else.
A. women B. men C. old people D. children
15.Why do children usually have more stomach problems than those having homes
A. Because they don't have homes.
B. Because they don't have parents.
C. Because they don't get enough to eat.
D. Because they have to face pain every day.
答案以及解析
一、单选题
1.答案:C
解析:A包括;B既然;C除了;D直到。根据because he was busy with his work in Changzhou(因为他在常州工作很忙)可知他去年忙,没有回南京过年。故选:C。
2.答案:B
解析:本题考察名词辨析,sentence句子,判决,notice通知advice建议,note笔记,音符,句意为他想租一个房子。他的女房东给他提前一周的通知离开这个公寓,故选B。
3.答案:A
解析:good好的,擅长的,相当大的;terrible可怕的糟糕的;awful令人讨厌的,糟糕的,骇人听闻的,形容词;awfully糟糕地,极坏地,副词。根据语境,可知feel后面跟形容词作表语,结合前面"regularly attends gyms in China"在中国定期去健身房,精神应是很充沛,因此在夜幕降临时保持活跃的感觉很好。故选:A。
4.答案:C
解析:A项意为"对……有益";B项意为"指向……";C项意为"对……有害";D项意为"对……有帮助"。由题意可知选C。
5.答案:D
解析:go deaf意为"变聋"。
6.答案:D
解析:do harm to sb./sth.意为"对……造成伤害"。
7.答案:D
解析:no better than意为"不比……好",指两个都不好。
8.答案:B
解析:because of后面接名词,常指坏的因素; thanks to意为"幸亏",常指好的因素。
9.答案:D
解析:too many修饰可数名词复数; too much修饰不可数名词。
10.答案:C
解析:答语是一个时间段。问句通常是完成时态。但其他选项的谓语动词均不能和表示持续的时间段连用。
二、阅读理解
11.答案: C
解析:由文中“You would never...Homeless to Harvard”可知,Liz Murray 上的是哈佛大学。故选C。
12.答案: A
解析:由文中“Some groups think that about 3.5million people...”可知,在美国无家可归的人口达到了三百五十万人。故选A。
13.答案: B
解析:由文中“She hopes that her story will make more people know the problem...”可知,希望更多的人知道美国无家可归的问题。故选B。
14.答案: D
解析:由文中“Homelessness is harder on children than anyone else”可知,无家可归的人中最艰难的就是孩子们了。故选D。
15.答案: C
解析:由文中“They usually have more stomach...to eat”可知,他们之所以有较多的胃部问题是因为没有足够的东西可以吃。故选C。