Unit 2 Saving the Earth—九年级上册英语仁爱版单元质检卷(B卷)(含解析)

文档属性

名称 Unit 2 Saving the Earth—九年级上册英语仁爱版单元质检卷(B卷)(含解析)
格式 docx
文件大小 25.3KB
资源类型 教案
版本资源 仁爱科普版
科目 英语
更新时间 2024-09-21 15:34:18

图片预览

文档简介

(4)Unit 2 Saving the Earth—九年级上册英语仁爱版单元质检卷(B卷)
一、单选题(共10小题;每小题5分,满分50分)
1.—Why do you ________ so much food
—I hear there will be a heavy snow. Then we can’t go out to buy any.
A.store B.leave C.spread D.guide
2.—How do you know that he is British
—Oh, come on. It’s obvious. He has a ________ accent.
A.deep B.hard C.heavy D.dark
3.In the past, the use of the abacus(算盘) was considered as an important skill that everybody needed to ________.
A.pick up B.set up C.make up D.give up
4.In some Asian countries, it’s rude to look ______ at a person when you are talking to him or her.
A.politely B.quickly C.cheaply D.directly
5.Although you are right, _________ you can also listen to others’ opinions.
A.but B.\ C.and D.so
6.This magazine reminds readers of how to face life bravely, ________ when things don’t seem to be going well.
A.especially B.nearly C.completely D.recently
7.—We can ________ a room for six children in the summer vacation.
—That would be helpful. Thank you.
A.avoid B.invent C.provide D.correct
8.—Why wouldn’t the old lady like to eat together with her children
—She ________ them to see how her hands shake.
A.punishes B.prefers C.hates D.expects
9.People always give thanks for the food ________ they begin dinner in America.
A.before B.after C.although D.since
10.—What did John call you for
—He wanted to rent a house. His landlady gave him a week’s ________ to leave the flat.
A.sentence B.notice C.advice D.note
二、阅读理解(共5小题;每小题4分,满分20分)
A kind of little cars may take the place of today’s big ones many years later. If everyone drives such cars in the future, there will be less pollution in the air. There will also be more space for parking in cities, and the streets will be less crowded.
The little cars of the future will cost less. Driving will be safer, too, since these little cars can go only 65 kilometers an hour. The cars of the future will be fine for going around a city, but they will not be useful for a long way. Little cars will go 450 kilometers before they need to stop for more gasoline (汽油). If big cars are still used with the small ones, two kinds of roads will be needed in the future. Some roads will be needed for the big, faster cars and other roads will be needed for the small, slower ones.
根据短文内容,选择正确答案。
11.There is much pollution in the air today because _____.
A.people drive big cars
B.people drive little cars
C.small cars will go 450 kilometers before they need to stop for more gasoline
D.the usual size of cars today is too small
12.The usual size of cars today is _____.
A. much smaller than the future one B.as big as the future ones
C.as small as the future ones D.bigger than the future ones
13.Which of the following statements (陈述) is NOT true
A.Big cars cost more.
B.Big cars are not useful for a long way.
C.The cars of the future will be smaller than today’s cars.
D.Small cars are slower than big ones.
14.The streets will be less crowded because _____.
A.there will be fewer cars in the future
B.there will be fewer people in the streets
C.three kinds of roads will be built
D.future cars will be smaller
15.Two kinds of roads will be needed in the future because _____.
A.there will be too many cars in the future
B.more and more people will go to cities
C.big cars run faster and little cars run slower
D.it looks more beautiful to have two kinds of roads
三、书面表达(共1题;满分30分)
人类在生产、生活的过程中有许多不文明之举,如乱砍滥伐、乱扔垃圾、不加处理排放废物等等;由此导致了许多环境问题:土壤沙化、河水变脏、空气质量下降、全球气温升高……
你能提出一些建议来遏制这些现象吗 请根据以上提示,以Saving the Earth为题写一篇短文。
要求:1.符合提示要求,不要逐字翻译, 80个词左右。
2.标题和开头已经给出,不计入总词数。
Saving the Earth
As time goes by, man is making the earth sick.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
答案以及解析
一、单选题
1.答案:A
解析:A.贮藏;B.离开;C.展开,D.引导。根据hear there will be a heavy snow. Then we can't go out to buy any.(我听说将会有大雪。我们不能出去购买食物了。)便说明询问的是为什么要"贮藏"store如此多的食物。故选:A。
2.答案:C
解析:deep深的;hard硬的;heavy重的;dark黑暗的根据上文"How do you know that he is British "结合本句"He has a...accent."可知他有很重的口音,因此知道他是英国人。"重口音"heavy accent。故选:C。
3.答案:A
解析:pick up"学会";set up"建立";make up"编造"; give up"放弃"。根据"an important skill"可知此处表达这项重要的技能每个人都需要学会故选:A
4.答案:D
解析:A项(有礼貌地);B项(快速地);C项(便宜地);D项(直接地),结合题干(在一些亚洲国家,当你和别人讲话时直视他或她是不礼貌的。)故答案为: D。
5.答案:B
解析:but但是,连接并列句;and和;so所以。此句是Although"虽然"引导的让步状语从句,不再加连词了。故选:B。
6.答案:A
解析:A.especially尤其是,特别是;B.nearly几乎;C.completely完全地;D.recently最近。根据句意,这里表示“尤其是”,故选A。
7.答案:C
解析:avoid避免;invent发明; provide提供;correct纠正。根据语境,可知考查固定短语provide sth for sb,给某人提供某物,即"暑假我们能给六个孩子提供一个房间。"故选:C。
8.答案:C
解析:punishes惩罚;prefers更喜欢; hates讨厌;expects期待。根据"how her hands shake"可知,此处是"她讨厌他们看到她的手怎么抖"。故选:C。
9.答案:A
解析:A.在……之前;B.在……之后;C.尽管,引导让步状语从句;D.自从,引导时间状语从句。根据文化常识,吃饭前先感谢食物,用before。故选:A。
10.答案:B
解析:本题考察名词辨析,sentence句子,判决,notice通知advice建议,note笔记,音符,句意为他想租一个房子。他的女房东给他提前一周的通知离开这个公寓,故选B。
二、阅读理解
11.答案:A
解析:细节理解题,根据A kind of little cars may take the place of today's big ones many years later . If everyone drives such cars in the future, there will be less pollution in the air.可知,很多年后,有一种小汽车很可能会取代今天的大汽车,这样,在将来,空气污染的问题就会减少,由此我们可以推测,空气污染严重,跟人们开大汽车有关.故选:A.
12.答案:D
解析:细节理解题,根据There will also be more space for parking in cities, and the streets will be less crowded.可知,多年后,小汽车取代了大汽车,在城市里就会有更多停车的地方,街道也不会那么拥挤.故由此推测,今天的汽车比未来的汽车要更大.故选:D.
13.答案:B
解析:推理判断题,根据The little cars of the future will cost less可知,未来的小汽车花费更少,即大汽车花费更多,故A的表述是正确的;根据The cars of the future will be fine forgoing around a city, but they will not be useful for a long way.可知B是不对的;根据There will also be more space for parking in cities, and the streets will be less crowded.可知,未来的小汽车体型更小,故C的表述是正确的.故选:B.
14.答案:D
解析:推理判断题,根据There will also be more space for parking in cities, and the streets will be less crowded可知,未来的小汽车体型更小,所以街上的停车位会更多,街道不会那么拥挤.故选:D.
15.答案:C
解析:细节理解题,根据Some roads will be needed for the big, faster cars and other roads will be needed for the small, slower ones,故未来的这种小汽车速度更慢,而现在的大汽车速度更快,所以需要两条道路,故选:C.
三、书面表达
Saving the Earth
As time goes by, man is making the earth sick. People cut down too many trees and leave rubbish everywhere. Factories let out their waste without doing anything to it. This has caused some serious problems. For example, the land is sandy; the river is dirty; the air is less cleaner; even the temperature of the earth rising, and our earth seems to shout for help. What shall we do to save her? My suggestion is that we should more trees, put the rubbish into dustbins and stop factories from pouring waste directly into the air or rivers. In a word, we have only one earth, we should do everything to protect her, or she will punish us.