仁爱版八年级英语上学期期中达标测评卷(B卷)
分值:100分
一、单选题(共15小题;每小题1分,满分15分)
1.—Some people think that smoking can help them relax.
—I don’t think so. ______, it’s really bad for our health.
A. In fact B. In time C. In turn D. In danger
2.—Good morning, Mr. Green. I called you last night. But no one answered.
—Sorry. I ______ ping-pong with Kangkang at that time.
A. play B. am playing C. played D. was playing
3.—Lucy, could you give me some advice on how to improve my English
—Sure. You must work hard and practice it every day. No one can be successful ______ hard work.
A. for B. through C. with D. without
4.—_____ do you watch TV
—Twice a week.
A. How much B. How soon C. How long D. How often
5.I think _____ English is not easy. We should _____ it as often as possible.
A. to speak; to practice B. speaking; practice
C. speak; practicing D. speaks; to practice
6.—Would you like to go to my grandparents' farm with me this Sunday
—_____
A. Me, too B. You're right C. Yes, I'd like to D. Yes, I like
7.—Must I finish my home work today
—Yes, you _____, but you _____ finish it now, Have a rest first.
A. do; don't have to B. do; mustn't
C. must; don't have to D. muse; mustn't
8.Our school will play _____ No. 3 Junior High school, please come and cheer us _____.
A. with; on B. against; on C. against; up D. on; against
9._____ too many candies is bad _____ your teeth.
A. Eat; to B. Eating; to C. Eat; for D. Eating; for
10.My brother dances very _____ and she is also _____ at singing.
A. good; good B. well; well C. good; well D. well; good
11.Please _____ away this cup of tea. And _____ me some coffee.
A. take; bring B. take; take C. bring; take D. bring; bring
12.I can do many kinds of housework _____ cooking. I'll learn it from my mother.
A. for B. without C. except D. between
13.We students should eat _____ fruit and vegetables, but _____ meat. It is good for our health.
A. more; more B. less; less C. less; more D. more; less
14.—Lucy, Mike asked you _____ when you come back.
—OK.
A. ring her up B. ring up her C. to ring her up D. to ring up
15.The foreign teachers _____ our school next week.
A. arrive at B. arrive in C. will arrive in D. are arriving at
二、完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
When I was a kid, my parents never let me watch scary movies. At that time, one of my 16 was to watch one.
I remember going to a friend's house for his birthday party, 17 in middle school. After the party was over, it was dark. We sat in the living room and talked. “How about watching the latest 18 ” Someone asked. And 19 said no. Great! My dream came true. I was so excited.
The movie was not as 20 as I thought. It was terrible. I didn't want to go on halfway. 21 I found others were not as scary as me. “No, they will laugh 22 me,” I thought. So I kept watching. I hardly 23 that night. When I went to bed, I couldn't 24 thinking about the scary things saw in the movie. Once I 25 any noise(响声), I thought something would break into the house and kill me. From then on, I never watched scary movies again.
16.A. jokes B. roles C. jobs D. dreams
17.A. maybe B. so C. as D. pretty
18.A. action movie B. cartoon C. scary movie D. comedy
19.A. someone B. nobody C. everyone D. anyone
20.A. boring B. cheap C. exciting D. bad
21.A. But B. Though C. Because D. If
22.A. for B. to C. with D. at
23.A. spoke B. ate C. drank D. slept
24.A. expect B. hope C. stop D. wait
25.A. saw B. heard C. listened D. touched
三、阅读理解(共10小题;每小题2分,满分20分)
A
How to prepare for vacation Packing(打包) up your family to leave for vacation is a crazy and amazing task. Here's a day-by-day vacation preparation checklist!
Three days before leaving for vacation If you're lucky, you can have a neighbor's child who can help with your lawn(草坪)! Kids are great for watering plants and flowers while you're away. If driving, check the tires(轮胎) and oil.
One day before leaving for vacation You'd better clean out your fridge. Make sure your fridge isn't at a "super cool" temperature. Since it won't be opened or closed while you're away, you can drop the temperature a little! Leave cell phone numbers and a house key with a trustworthy friend or neighbor. Check the weather of your destination(目的地).
Three hours before leaving for vacation Turn up your air conditioning temperature or turn off the air conditioner (summer) or turn down your heating temperature (winter). Water your plants. Lock all doors and windows. Make sure you take the keys with you when coming out of the house!
26._____before leaving for vacation, you must check the tires and oil of your car.
A.Three days B.One day C.Half a day D.Three hours
27.Why you should drop your fridge's temperature a little
A.It's cool enough. B.It's too cold. C.It's empty. D.You won't open it often.
28.It'll be great to ask your _____to water your plants while you're on vacation.
A.classmate B.friend C.neighbor's child D.old neighbor
29.What should you do three hours before leaving
①Check your air conditioner.
②Buy some fruits.
③Lock all doors and windows.
④Water your plants.
A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④
30.What does the underlined word "trustworthy" in the passage mean
A.真正的 B.最好的 C.值得信赖的 D.忠诚的
B
How do you spend your spare time There will be different answers to it. Most people in Poland(波兰) have their own ways of spending free time. Sometimes they just want to take a rest, but they try to do something more interesting most of the time. They have many different hobbies, which help them to get away their everyday problems and spend their free time happily.
Polish(波兰的) people like travelling. They look for new places .Some of them like to climb mountains, others like to go to a sea or a lake to swim, because these can make them get exercise and are good for their health.
People in Poland also like to do sports in their free time. They are usually big fans of football, and football is the Polish national sport. Many football fans may support(支持) a team. So they go to watch every match of the team they support, and they buy many things that have any relation(关联) with the team .Watching sports and doing it both are good ways to relax.
Doctors say that doing sports is very good for health. Many people in town, especially young men, often go to the gym to attend the exercise classes to keep it. They also have many other ways to spend their free time. And they really enjoy their free time.
31.Why do Polish people have many different hobbies according to the text
A.Go traveling. B.Finish their work. C.Make some friends. D.Solve daily problems.
32.Why do some Polish people like climbing mountains
A.They hate traveling. B.They can get exercise from it.
C.They can find a new place. D.It is comfortable and funny.
33.Which of the following sports is mentioned(提及) in the text
①Swimming.
②Skating.
③Playing football.
④Climbing mountains.
A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④
34.What is the main idea of Paragraph 3
A.Football is many Polish people's favorite sport.
B.All the Polish people do sports in their spare time.
C.Doing sports is a good way to relax.
D.Few Polish people like watching sport.
35.What can we learn from the text
A.Polish culture (文化) is colorful.
B.Polish people relax in many ways.
C.A doctor can give you good advice.
D.No need to do sports activities.
四、七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)
Ben could hear strong winds outside his home in Alabama. Black clouds were making the sky very dark. 36.______. The news on TV reported that a heavy rainstorm was in the area.
Everyone in the family was busy. 37.______, while his brother was making sure the flashlights (手电筒) and radio were working. He also put some candles and matches on the table. Ben was helping his mom make dinner.
38.______. After dinner, they tried to play a card game, but it was hard to have fun with a serious storm happening outside. The family went to bed at 10 o'clock. 39.______. He had to listen to some music to calm himself down. He finally fell asleep when the wind was going down at around 3:00 a. m.
When he woke up, the sun was rising. He went outside with his family and found the neighborhood in a mess. 40.______. The family joined the neighbors(邻居) to help clean up the neighborhood together. Although the storm broke many things apart, it brought families and neighbors closer together.
A. With no light outside, it felt like midnight B. He was very lonely at that time C. Ben could not sleep at first D. Fallen trees, broken windows and rubbish were everywhere E. At around 6 o'clock, the rain began to beat heavily against the windows F. Ben went out to see what was happening G. Ben's dad was putting pieces of wood over the windows
五、词汇互译(共5小题;每小题1分,满分5分)
41.A _________ (世纪) is a period(时期) of a hundred years.
42.Thank you for taking the _________ (信息) to Tom.
43.A cat got into my house _________ (穿过) the window.
44.It is well-known that Thomas Edison _________ (发明) the electric(电) light.
45.Do you think we have a _________ (机会) to win in the relay race
六、翻译句子(共5小题;每小题2分,满分10分)
42.我们必须阻止学生吸烟。
We must _________ students from _________.
43.我喜欢去踢足球胜过在电视上看足球比赛。
I _________ _________ football _________ _________ football games on TV.
44.他不在的时候, 你最好给他留个口信。
You _________ _________ _________ him _________ _________ when he isn't in.
45.我打算本周末去打网球。
I _________ _________ _________ _________ _________ this weekend.
46.我奶奶宁愿去散步而不愿看电视。
My grandma prefers _________ a walk _________ _________ in front of the TV.
七、书面表达(共1小题;满分25分)
每个人的生命都只有一次,一场波及全球的新冠疫情让人们深深懂得生命的价值。校英语角将举行以“How to Treasure(珍惜) Our Lives”为主题的讨论会,请根据下列提示用英语写一篇词左右的短文,告诉同学们应该如何珍爱生命。
注意事项:
1.开头己给出,不计入总词数,可适当发挥。
2.意思清楚,表达通顺,行文连贯,书写规范。
3.请勿在文中使用真实的姓名,校名及地名。
How to Treasure Our Lives
Each person only lives once. It's very important for us to know how to treasure our lives.
_________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案以及解析
一、单选题
1.答案:A
解析:—有些人认为吸烟可以帮助他们放松。—我不这么想。实际上,它真的对我们的健康有害。In fact实际上;In time及时地;In turn依次;In danger在危险中。根据"it’s really bad for our health.(它真的对我们的健康有害。)"可知,是在陈述吸烟对健康有害的真实情况。故选A。
2.答案:D
解析:—早上好,格林先生。我昨晚给你打过电话。但是没有人回答。—抱歉。那时我正在和康康打乒乓球。play玩,A原形,B现在进行时,C过去式,D过去进行时,根据"at that time"(在那时)及语境可知,此处表示"那时候正在打乒乓球",应该用过去进行时was/were doing。故选D。
3.答案:D
解析:—露西,你能给我一些关于改善我的英语的建议吗 —当然。你必须努力,每天都要练习。没有人可以在不努力的情况下取得成功。for为了:through通过:with有,月:without没有。根据"No one can be successful ____hard work.(没有人可以在____努力的情况下取得成功。)"可知,此处指的是没有人可以在不努力的情况下取得成功。故选D。
4.答案:D
解析:How much对价格或不可数名词提问。How soon对in+一段时间提问,用一般将来时。How long对for+一段时间提问。How often对频度副词或表示频率的短语提问。故选D。
5.答案:B
解析:动词做主语,应用动名词或不定式。should后应接动词原形。故选B。
6.答案:C
解析:此题考查的是交际用语。 Would you like to do sth...接受邀请。答语应是:Yes, I'd love to/Yes, I'd like to/That would be fine.故选C。
7.答案:C
解析:must所引导的一般疑问句的肯定回答是Yes, 主+must。再由后一句Have a rest first 可知应选C。
8.答案:B
解析:表示与某队对抗赛用play against。给某人加油 cheer sb. on。
9.答案:D
解析:Eating是动名词作主语。be bad for是固定短语, 对……有害。
10.答案:D
解析:well 修饰动词dance 放后面, be good at 擅长做某事。
11.答案:A
解析:take由近及远带走, bring由远及近带来。
12.答案:C
解析:except 除……之外(不包括在内)。
13.答案:D
解析:保持健康的秘诀是多吃水果蔬菜, 少吃肉。much的比较级是more。little的比较级是less。
14.答案:C
解析:由 ask sb. to do sth. 和ring sb. up 可知选C。
15.答案:D
解析:由时间状语next week 可知, 用将来时。再由arrive in+大地点, arrive at+小地点。故选 D。
二、完形填空
16.答案:D
解析:句意:当时,我的一个梦想就是看一部。jokes笑话; roles 角色; jobs工作; dreams梦想。根据"my parents never let me watch scary movies"和“My dream came true.”可知,当时作者的父母不让他看恐怖电影,当他有机会看时觉得自己梦想成真了,所以当时看一部恐怖电影是他的“梦想”。故选D。
17.答案:A
解析:句意:我记得去朋友家参加他的生日聚会,也许是在中学。maybe也许; so所以; as作为; pretty 漂亮的。本句是作者在回忆自己曾经看恐怖电影的经历,设空处表示时间的不确定性,选项A符合语境。故选A。
18.答案:C
解析:句意:看看最新的恐怖电影怎么样 action movie动作电影; cartoon卡通片; scary movie恐怖电影; comedy喜剧。根据"My dream came true. I was so excited."结合前文内容可知,作者的梦想是看恐怖电影,选项C符合语境。故选C。
19.答案:B
解析:句意:然后没有人说不。someone有人; nobody 没有人; everyone 每个人; anyone 任何人。根据"My dream came true."可知,对“看恐怖电影”的提议,大家都同意,即没有人说不。故选B。
20.答案:C
解析:句意:这部电影并不像我想象得那么令人兴奋。boring无聊的; cheap 便宜的; exciting 令人兴奋的; bad 坏的。根据"I was so excited."可知,恐怖电影让作者感觉兴奋,所以电影是“令人兴奋的”。故选C。
21.答案:A
解析:句意:但是我发现别人不像我那么害怕。But但是: Though尽管; Because 因为; I如果。设空处前句表述“电影太糟糕了,不想继续看了”,下句转折表示“发现别人并不害怕”,所以设空处需使用转折连词But。故选A。
22.答案:D
解析:句意:我想,不,他们会笑我的。for为了; to 到; with ……一起; at 在。laugh at“嘲笑”,设空处缺少介词at。 故选D。
23.答案:D
解析:句意:那天晚上我几乎没有睡觉。spoke说; ate 吃; drank 喝; slept 睡觉。根据"When I went to be..."可知,设空处表示的动作是“睡觉"。故选D。
24.答案:C
解析:句意:当我去床上睡觉的时候,我忍不住想象电影中看到的恐怖情节。expect期望; hope 希望; stop 停止; wait 等待。此处表示作者无法控制自己去回忆那些恐怖的故事,couldn't stop doing sth.“忍不住去做某事;情不自禁去做某事”,选项C符合语境。故选C。
25.答案:B
解析:句意:一旦我听到任何声响,我就会想象有什么东西闯入我的房子并杀了我。saw看到; heard听到,强调听的结果; listened听,不及物动词,强调听的动作; touched触摸。根据"any noise"可知,此处侧重强调结果是“听到响声”,选项B符合语境。故选B。
三、阅读理解
A
26.答案:A
解析:细节理解题。根据表格一Three days before leaving for vacation;If driving, check the tires(轮胎) and oil.(休假前三天, 如驾车, 检查轮胎和机油。)可知出门度假前三天, 你必须检查一下汽车的轮胎和机油。故选A。
27.答案:D
解析:细节理解题。根据表格二Since it won't be opened or closed while you're away, you can drop the temperature a little!(由于你不在的时候它不会打开或关闭, 你可以把温度降一点!)可知由于你不在的时候它不会打开或关闭, 你可以把温度降一点!故选D。
28.答案:C
解析:细节理解题。根据表格一If you're lucky, you can have a neighbor's child who can help with your lawn(草坪)!Kids are great for watering plants and flowers while you're away.(如果你幸运的话, 你可以有一个邻居的孩子来帮你打理草坪!当你不在的时候, 孩子们非常适合给植物和花朵浇水。)可知在你度假的时候, 让邻居的孩子给你的植物浇水是件很棒的事情。故选C。
29.答案:C
解析:细节理解题。根据最后一个表格Turn up your air conditioning temperature or turn off the air conditioner (summer)or turn down your heating temperature (winter).Water your plants. Lock all doors and windows. Make sure you take the keys with you when coming out of the house!(调高空调温度或关闭空调(夏季)或降低暖气温度(冬季)。给植物浇水。锁好所有门窗。出门的时候一定要带着钥匙!)可知结合选项, 应说①③④。故选C。
30.答案:C
解析:词义猜测题。根据Leave cell phone numbers and a house key (把手机号码和房子钥匙)可知结合选项, 应说把手机号码和房子钥匙留给值得信赖的朋友或邻居。所以"trustworthy"意为"值得信赖的"。故选C。
B
31.答案:D
解析:细节理解题。根据第一段Most people in Poland have their own ways of spending free time. Sometimes they just want to take a rest, but they try to do something more interesting most of the time. They have many different hobbies, which help them to get away their everyday problems and spend their free time happily. (波兰的大多数人都有自己的空闲时间。有时他们只是想休息一下, 但大多数时候他们会尝试做一些更有趣的事情。他们有许多不同的爱好, 这有助于他们摆脱日常问题, 快乐地度过空闲时间。)可知,波兰人有不同的爱好是因为可以解决日常问题。故选D。
32.答案:B
解析:细节理解题。根据第二段Some of them like to climb mountains, others like to go to a sea or a lake to swim, because these can make them get exercise and are good for their health.(他们中的一些人喜欢爬山, 另一些人喜欢去海边或湖边游泳, 因为这些可以让他们锻炼身体, 对健康有益。)可知, 一些波兰人喜欢爬山是因为爬山可以锻炼身体。故选B。
33.答案:C
解析:细节理解题。根据第二段Some of them like to climb mountains, others like to go to a sea or a lake to swim, because these can make them get exercise and are good for their health.(他们中的一些人喜欢爬山, 另一些人喜欢去海边或湖边游泳, 因为这些可以让他们锻炼身体, 对健康有益。)以及第三段People in Poland also like to do sports in their free time. They are usually big fans of football, and football is the Polish national sport.(波兰人也喜欢在空闲时间做体育运动。他们通常都是足球迷, 而足球是波兰的民族运动。)可知, 文中没有提到滑冰。故选C。
34.答案:A
解析:段落大意题。根据第三段People in Poland also like to do sports in their free time. They are usually big fans of football, and football is the Polish national sport. Many football fans may support a team. So they go to watch every match of the team they support, and they buy many things that have any relation with the team .Watching sports and doing it both are good ways to relax.(波兰人也喜欢在空闲时间做体育运动。他们通常都是足球迷, 而足球是波兰的民族运动。许多足球迷可能支持一支球队。所以他们会去看他们支持的球队的每一场比赛, 并购买许多与球队有关的东西。看运动和做运动都是放松的好方法。)可知, 第三段主要讲述的是足球是许多波兰人最喜爱的运动。故选A。
35.答案:B
解析:细节理解题。根据第一段Most people in Poland have their own ways of spending free time. Sometimes they just want to take a rest, but they try to do something more interesting most of the time. They have many different hobbies, which help them to get away their everyday problems and spend their free time happily. (波兰的大多数人都有自己的空闲时间。有时他们只是想休息一下, 但大多数时候他们会尝试做一些更有趣的事情。他们有许多不同的爱好, 这有助于他们摆脱日常问题, 快乐地度过空闲时间。)可知, 波兰人放松的方式有很多。故选B。
四、七选五
36.答案:A
解析:根据“Black clouds were making the sky very dark.”可知,此处描述外面的天气情况,选项A“乌云使天空变得非常黑暗”符合语境。故选A。
37.答案:G
解析:根据“Everyone in the family was busy.”和“while his brother was making sure the flashlights (手电筒) and radio were working.”可知,此处介绍家人在做什么,选项G“本的爸爸正在将木板盖在窗户上”符合语境。故选G。
38.答案:E
解析:根据“After dinner, they tried to play a card game, but it was hard to have fun with a serious storm happening outside.”可知,此处介绍雨势很大,选项E“大约6点钟,雨开始猛烈地打在窗户上”符合语境。故选E。
39.答案:C
解析:根据“He had to listen to some music to calm himself down. He finally fell asleep when the wind was going down at around 3:00 a. m.”可知,此处介绍有人睡不着,选项C“本一开始睡不着”符合语境。故选C。
40.答案:D
解析:根据“He went outside with his family and found the neighborhood in a mess.”可知,此处介绍大雨过后一片狼藉,选项D“到处都是倒下的树、破碎的窗户和垃圾”符合语境。故选D。
五、词汇互译
41.答案:century
42.答案:message
43.答案:through
44.答案:invented
45.答案:chance
六、翻译句子
46.答案:prevent; smoking
47.答案:prefer; playing; to; watching
48.答案:had; better; leave; a; message
49.答案:am; going; to; play; tennis
50.答案:taking; to watching
七、书面表达
答案:
How to Treasure Our Lives
Each person only lives once. It's very important for us to know how to treasure our lives. First we should obey the traffic rules and pay attention to traffic safety. Second, be sure not to cat too much junk food, which is bad for our health. Third, we should have a good sleep. Sleeping eight hours a day is good for us. Then try to make more good friends. When we are in n bad mood, mends can cheer us up. Last but not least, smile often and don't be so-strict with ourselves. There are many beautiful things around us. We can taste the wonderful life carefully.
In a word, we must always keep safety in mind and enjoy our life.