2024-2025学年度外研版初中英语七年级上册
期末考前必做卷二
一、听力排序(共5分)
1.(本题5分) 听下面 5个句子,按照你所听到的先后顺序将下列图片排序。每句读两遍。
A. B. C. D. E.
二、听对话,选择最佳答案(共20分)
2.(本题1分)What’s on the wall
A.A picture. B.A map of the world. C.A map of China.
3.(本题1分)What does the man think of the life of junior high
A.Exciting. B.Interesting. C.Fun.
4.(本题1分)When did Mike go to Xi’an
A.Last month. B.Last summer holiday. C.Two years ago.
5.(本题1分)What does the boy eat at that festival
A. B. C.
6.(本题1分)What’s wrong with the man’s favourite paper-cutting
A.It is broken. B.It is lost. C.It becomes very dirty.
7.(本题1分)Who will introduce the new student
A.Jack. B.Linda. C.Their teacher.
(本题3分)听对话,回答下列小题。
8.(1分)What’s Amy doing now
A.Seeing a film. B.Reading a book. C.Visiting the tigers.
9.(1分)How many South China tigers are left on earth
A.About 100. B.About 200. C.About 300.
10.(1分)Which is NOT the way Amy suggests to protect the tigers
A.Stop killing them.
B.Read books about them.
C.Protect their homes in the wild.
(本题3分)听对话,回答各小题。
11.(1分)What festival are they celebrating in the photo
A.The Spring Festival.
B.The Mid- Autumn Festival.
C.The Dragon Boat Festival.
12.(1分)How many people are there in the photo
A.Three. B.Four. C.Five.
13.(1分)What does the boy’s father do
A.A policeman. B.A teacher. C.A doctor.
(本题3分)听下面一段对话,完成下面小题。
14.(1分)What will Tom talk about for the English Day
A.Life in the future.
B.Life in the school.
C.Life in the forest.
15.(1分)Why does Tom think life will be better
A.Because people will become richer.
B.Because the environment (环境) will be nicer.
C.Because there will be less air.
16.(1分)How will people go to work mostly in Tom’s opinion
A.By car. B.By bike. C.By bus or subway.
(本题5分)你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。
17.(1分)Where does Tim’s family live now
A.In Hefei. B.In Beijing. C.In Shanghai.
18.(1分)What does Tim do every day
A.Read books. B.Play the piano. C.Listen to music.
19.(1分)What is Dave good at
A.Playing soccer. B.Playing basketball. C.Playing volleyball.
20.(1分)Who can sing well
A.Dave. B.Jimmy. C.Sally.
21.(1分)How does Tim’s father like playing the violin
A.Fun and easy. B.Fun but difficult. C.Easy and relaxing.
三、听短文,填信息(共5分)
(本题5分)你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。
Let's have 22(1分) festivals!
23(1分) waste Use thousands of kilometers of paper to wrap presents.
Food waste Throw away too much after 24(1分) dinners.
25(1分) pollution Hang 26(1分) and set off fireworks.
四、补全对话(共5分)
(本题5分)A: Hello, Tom. 27(1分)
B: I’m fine, thank you. And you
A: I’m fine, too. 28(1分)
B: It’s a book.
A: 29(1分)
B: B-O-O-K, book.
A: 30(1分)
B: Yes, it is. It’s my English book.
A: 31(1分)
B: OK. Here you are.
A.Can I have a look at it
B.How are you
C.What’s this in English
D.Is it your book
E.How do you spell it
五、完形填空(共10分)
(本题10分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
My uncle has a big and beautiful farm. I want to introduce it 32 you. The grass there is so 33 . You can 34 many kinds of animals. He has pigs, horses, ducks and 35 . How many ducks 36 my uncle have Let me count. One, two, three...eight ducks! On, no. Look there! Another duck is 37 the tree. Look at the cows. They are black 38 white. There 39 thirteen cows. I like that dog best. 40 is cute. Do you see that 41 That’s my uncle’s home. I like my uncle’s farm.
32.(1分)A.with B.to C.about
33.(1分)A.green B.blue C.red
34.(1分)A.watch B.read C.see
35.(1分)A.sheep B.dog C.baby chicken
36.(1分)A.do B.does C.did
37.(1分)A.under B.in C.on
38.(1分)A.or B.so C.and
39.(1分)A.are B.is C.am
40.(1分)A.He B.It C.Its
41.(1分)A.tree B.lake C.house
六、阅读理解(共40分)
(本题10分)
Sonia I really enjoy running with Mum in the morning. We run three times a week. That makes me feel energetic. Every day after dinner, I walk our dog for half an hour.
Alex I’m in a band (乐队) at school. I can play the piano, but in the group I’m the singer. So I always play music in my free time. I also love taking photos. I think photos can help us remember wonderful time and find the ___________ around.
Mia When I’m free, I often do two things— dance and karate (空手道). I dance every Wednesday and Saturday. I practice karate three times a week. I have many friends with the same interest in the club. Sometimes I ride my bike to travel around.
Mike As a senior (高年级的) student in high school, I don’t have much free time every week. But I do exercise every day like swimming. Sometimes I go to the films.
42.(2分)Who has friends with the same interest
A.Sonia. B.Alex. C.Mia D.Mike.
43.(2分)Alex is good at ________.
A.running B.music C.riding D.reading
44.(2分)Which word can be put in ________
A.beauty B.nature C.interest D.duty
45.(2分)Who often does sport outside the door
A.Sonia and Alex. B.Sonia and Mia. C.Alex and Mia. D.Alex and Mike.
46.(2分)Which is the best title (标题) of the passage
A.How often do you do sport B.What’s your hobby
C.Which club do you like best D.How do you spend your free time
(本题10分)
My parents are Mike and Lucy. My mother is a doctor in a hospital (医院) and my father teaches English in No. 1 Middle School.
Hello, everyone! I am Mary. I study in No. 2 Middle School. My brother, my sister and I are all good students. My parents are proud of us. Welcome to my home one day!
Paul is my elder brother. He studies in No. 3 Middle School. He studies very well and he likes to make friends.
The little girl is my younger sister Gina. She’s only 9 years old but she is good at music. She wants to be a music teacher in the future.
47.(2分)Paul is Lucy’s ________.
A.daughter (女儿) B.son (儿子) C.father D.mother
48.(2分)Mike is a teacher in ________.
A.No. 1 Middle School B.No. 2 Middle School
C.No. 3 Middle School D.No. 4 Middle School
49.(2分)From the passage, we can find that ________.
A.Gina has a sister and a brother.
B.Mary’s e-mail is 458503268@.
C.Paul is in the same school as Mary.
D.Mary is good at music and wants to be a music teacher.
50.(2分)The underlined word “proud” probably means ________.
A.严厉的 B.担心的 C.自豪的 D.失望的
51.(2分)The best title (标题) of this passage is ________.
A.Mary’s School B.Mary’s Work C.Mary’s Parents D.Mary’s Family
(本题10分)
Emma and her family live on a small and beautiful farm. They all like animals (动物). But they don’t like the same animals.
Emma likes ducks. There is a small lake (湖) on the farm. Emma keeps twelve white ducks. She gives food to them in the morning and afternoon. Emma likes to see the ducks swimming in the lake.
Emma’s mother, Lisa, likes cows (奶牛) because she can have milk from them. She has five black and white cows. They walk on the farm and eat grass (草) all day.
Emma’s father, Peter, likes pigs (猪). He has six big black pigs and nine baby ones. The pigs eat a lot, so he is very busy every day.
Emma’s cousin, Mike, likes animals, too. But his parents don’t have a farm. They can’t keep animals. So Mike often goes to the farm to see animals.
52.(2分)What colour are the ducks
A.Blue. B.Yellow. C.Black. D.White.
53.(2分)What does Emma like to see
A.She likes to see cows eating grass.
B.She likes to see ducks swimming in the lake.
C.She likes to see pigs walking on the farm.
D.She likes to see her mother getting milk from the cows.
54.(2分)What does the underlined word “They” refer to (指代)
A.The ducks. B.The cows. C.The pigs. D.Emma’s parents.
55.(2分)How many pigs does Emma’s father have
A.Six. B.Nine. C.Fifteen. D.Twenty.
56.(2分)What’s the best title (最佳标题) of the text
A.Emma’s Cousin, Mike B.A Small and Beautiful Farm
C.Many Cute Animals D.Emma’s Family Like Animals
(本题10分)阅读下面短文,用英语回答短文后的问题(每题回答字数不超过10个词)。
Study tours (研学) are generally known for “learning while travelling”. They are quite different from traditional (传统的) classroom learning. They give students first-hand experiences so that they can do better in cultural cultivation (文化修养), life skills and physical health. In 2016, a guideline (指导方针) by the Ministry of Education and 10 other departments in China promoted study tours for primary, middle and high schools.
Many schools have put this form of learning into practice. Primary school students from Anshun, Guizhou Province, toured Balinghe Bridge (坝陵河大桥) near the city. They saw different parts of this huge bridge. “I learned why physics, chemistry and geology (物理、化学和地质学) are important in building bridges in the mountains,” said Zhang Wanling, one of the students. She admired (敬佩) the engineers behind such a bridge.
Study tours are helpful to students’ learning abilities, interests and hobbies. Wu Ning works at the bridge science museum next to Balinghe Bridge. According to Wu, the museum developed study tour programmes (活动) for students of different ages, from primary to middle and high schools.
57.(2分)What are “study tours” known for
58.(2分)Who toured Balinghe Bridge
59.(2分)Is geology important in building bridges in the mountains
60.(2分)Where does Wu Ning work
61.(2分)Do you like study tours Why
七、选词填空(共20分)
(本题20分)用方框中所给单词的适当形式补全短文(有两词多余)。
adult, rise, simple, produce, start, taste, also, nearly, key, popular, secret, within
Do you love rice noodles This dish is very 62(2分) in Jiangxi. In fact, it is not just a dish but a way of life. Most people here 63(2分) the day with a bowl of rice noodles in the morning.
In Jiangxi, there are 64(2分) 30,000 rice noodle restaurants. According to a report, Jiangxi 65(2分) millions of tons of rice noodles every year. More than 60% of the foreign sales of China’s rice noodles are from Jiangxi.
This dish is 66(2分) popular among people from other parts of China. The report shows that 67(2分) aged between 18 and 24 make up about 33% of customers (顾客), including those who order rice noodles online. The number 68(2分) to over 65% for customers under 30 years old.
People cook rice noodles differently 69(2分) Jiangxi—each city in Jiangxi has its own specialty (特色食品). But the charm (魅力) of this common dish comes not just from its different 70(2分) . The rice noodles are a 71(2分) part of Jiangxi’s culture at the same time. The stories behind Jiangxi rice noodles…
八、书面表达(共15分)
72.(本题15分)假如你是Leo,上周你们学校许多社团开展了各种丰富多彩的社团活动。地理社展示了一些自然风光的优秀摄影作品,帮助同学们了解了世界上一些国家的信息和名胜。读书社举办了一场图书展览会,并制作了海报来分享一些好书。
请你从太空社、机器人社、环保社、旅行社中选择任意一个,结合地理社、读书社,发邮件给你的笔友Sam介绍这3个社团上周的活动内容,并说说你的感想和收获。
要求:
1、邮件应包含以下内容:社团活动内容,感受,以及收获;要点齐全,结构合理,可适当发挥;
2、文中不得出现真实姓名和学校班级等真实信息;
3、文章内容不少于80字,文章开头已给出,不计入总字数。
参考词汇:开展 carry out 举办 hold 海报 poster 分享 share 读书社 the Reading Club 环保社 the Green Club
Dear Sam,
Hi! I was glad to read about your school life in your email. __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best wishes,
Leo
中小学教育资源及组卷应用平台
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案:
1. E A B D C
【原文】略
2.B
【原文】W: What’s on the wall
M: Look! There is a map of the world.
3.A
【原文】W: Hi, Jim. You are a middle school student now. What do you think of the life of junior high
M: I think it is exciting.
W: Oh, I agree with you. There are lots of subjects and activities in junior high.
4.C
【原文】M: Emma, where did you go last summer holiday
W: Hi, Mike. I went to Xi’an. You know I love Chinese culture. I went to Xi’an History Museum, Terracotta Arm Museum, Tang Paradise, Xi’an City Wall and so on.
M: I love Xi’an. I went there two years ago.
5.C
【原文】W: The Dragon Boat Festival is coming. What kind of zongzi do you prefer
M: Sweet zongzi!
6.B
【原文】W: Hi, Jim, you look sad. What’s the matter with you
M: Hi, Ann. I lost my favorite paper cutting.
W: Oh, that’s a pity.
7.C
【原文】W: Hi Jack. Today we have a new student in our class.
M: Hi, Linda. Really What’s his name
W: I don’t know. Our teacher will introduce him to us.
8.B 9.A 10.B
【原文】A: Hi, Amy speaking.
B: Hi, Amy. It’s Jack. Do you want to see a film now What is the book about
A: It’s about south China tigers. It said there are only about one hundred south China tigers left on earth.
B: Sounds terrible. What should we do to protect the tigers
A: We should stop people killing them and protect their homes in the wild.
B: The book sounds great. May I read it next time
11.B 12.B 13.C
【原文】W: The photo is beautiful. When did you take it
M: Last Mid- Autumn Festival.
W: Who are these in the photo
M: My mother is on the left, my grandparents are in the middle, and my little brother is on the right.
W: But where is your father
M: He was on duty in the hospital that day. He always stands by for his patients during holidays.
W: He is really great!
14.A 15.B 16.C
【原文】W: Tom, what will you talk about for the English Day
M: Life in the future.
W: That’s interesting. Do you think life will be better in the future
M: Yes, because we’ll have a nicer environment.
W: Sounds good.
M: And I hope there will be fewer cars and cleaner air.
W: Do you think people will go to work by car
M: No, they won’t. People will mostly take a bus or the subway to work.
17.B 18.B 19.A 20.C 21.A
【原文】
Hi! My name is Tim. I’m from the UK. I’m a twelve years old boy. I live in Beijing, China with my family now.
I like to play the piano. It is not easy but I practice every day. So I can play the piano very well now. My brother Dave likes sports. He is good at playing soccer. He says it’s really interesting. Sally is my mother. She is a musician. She can sing very well. And she thinks it is very relaxing. My father Jimmy can play the violin well. He thinks it’s fun and easy.
22.green 23.Paper 24.reunion 25.Decoration 26.balloons
【原文】 Tom is a middle school student of China. He is reading an interesting report about green festivals. And he learns a lot from it. First, people usually send presents to family or friends. And they will cause paper waste. Why Because people around the world use thousands of kilometers of paper to wrap the presents. Second, at important festivals, people always have reunion dinners and they will waste a lot of food! What’s more, there’re too many decorations. For example, people usually hang balloons and set off fireworks at some festivals. It can cause pollution as well. To make our planet more beautiful, we should make a change! Let’s start now!
27.B 28.C 29.E 30.D 31.A
【导语】以下是一则A与B的对话,主要谈论了一本书。
27.根据下文“I’m fine”可知,该处是表示问好,所以选项B“你好吗”符合语境。故选B。
28.根据下文“It’s a book.”可知,这里是询问这是什么,所以选项C“这个用英语怎么说”符合语境。故选C。
29.根据下文“B-O-O-K, book.”可知,这里是指如何拼写,所以选项E“你怎么拼写它”符合语境。故选E。
30.根据下文“Yes, it is. It’s my English book.”可知,该处是以“is”开头的一般疑问句,所以选项D“这是你的书吗”符合语境。故选D。
31.根据下文“OK. Here you are.”可知,该处是询问是否能看一下这本书,所以选项A“我可以看一下吗”符合语境。故选A。
32.B 33.A 34.C 35.A 36.B 37.A 38.C 39.A 40.B 41.C
【导语】本文主要介绍了作者叔叔的农场及其上各种动物的情况。
32.句意:我想把它介绍给你。
with和;to到;about关于。introduce sth to sb“把某物介绍给某人”可知,故选B。
33.句意:那里的草叶很绿。
green绿色;blue蓝色;red红色。结合常识,草应该是绿色的,故选A。
34.句意:你可看见很多种类动物。
watch观看;read读;see看见。根据“many kinds of animals”可知,看见动物,故选C。
35.句意:他有猪、马、鸭和羊。
sheep羊;dog狗;baby chicken小鸡。根据“He has pigs, horses, ducks”可知,此处名词应用复数形式,故选A。
36.句意:我叔叔有多少只鸭子?
do助动词原形;does助动词三单形式;did助动词过去式。句子时态是一般现在时,主语是三单,does符合句意,故选B。
37.句意:另一只鸭子在树下。
under在……下面;in在……里面;on在……上。根据“Another duck... the tree”可知,鸭子在树下,故选A。
38.句意:它们是黑色和白色的。
or或者;so所以;and和。black and white“黑白相间”,故选C。
39.句意:有十三只奶牛。
are是,主语复数;is是,主语单数;am是,主语是I。根据“thirteen cows”可知,主语是复数,be动词用are,故选A。
40.句意:它很可爱。
He他;It它;Its它的。根据“I like that dog best.”可知,用it代替that dog,故选B。
41.句意:你看到那所房子了吗?
tree树;lake湖边;house房子。根据“hat’s my uncle’s home.”可知,此处指房子,故选C。
42.C 43.B 44.A 45.B 46.D
【导语】本文介绍了四名学生在空闲时间通常做的事情。
42.细节理解题。根据Mia这一栏“ I have many friends with the same interest in the club.”可知,Mia和朋友有一样的兴趣。故选C。
43.细节理解题。根据Alex这一栏“I’m in a band (乐队) at school. I can play the piano, but in the group I’m the singer.”可知,Alex擅长音乐。故选B。
44.推理判断题。根据“I also love taking photos. I think photos can help us remember wonderful time and find the…around.”可推知,Alex认为照片可以帮助我们记住美好的时光,发现周围的美。故选A。
45.细节理解题。根据Sonia这一栏“I really enjoy running with Mum in the morning.”和Mia这一栏“Sometimes I ride my bike to travel around.”可知,Sonia和Mia经常户外运动。故选B。
46.最佳标题题。通读全文可知,本文介绍了学生们空闲时间通常做的事情。故选D。
47.B 48.A 49.A 50.C 51.D
【导语】本文主要介绍了Mary的家庭信息。
47.细节理解题。根据“My parents are Mike and Lucy.” “Paul is my elder brother.”可知,Lucy是“我”的妈妈,Paul是“我”的哥哥,所以Paul是Lucy的儿子。故选B。
48.细节理解题。根据“my father teaches English in No. 1 Middle School”可知,Mike是第一中学的英语老师。故选A。
49.细节理解题。根据“The little girl is my younger sister Gina.” “Paul is my elder brother.”可知,Gina是“我”的妹妹,Paul是“我”的哥哥,所以Gina有一个哥哥和一个姐姐。故选A。
50.词句猜测题。根据“My brother, my sister and I are all good students. My parents are proud of us.”可知,我的哥哥、妹妹和我都是好学生,我的父母……我们。可以猜测proud意为“自豪的”,be proud of意为“为……感到自豪”。故选C。
51.最佳标题题。本文主要介绍了Mary的家庭信息。故选D。
52.D 53.B 54.B 55.C 56.D
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要描述了Emma及其家人在农场上的生活以及他们各自喜欢的动物。
52.细节理解题。根据第二段“Emma keeps twelve white ducks.”可知,鸭子是白色的。故选D。
53.细节理解题。根据第二段“Emma likes to see the ducks swimming in the lake.”可知,艾玛喜欢看鸭子在湖里游泳。故选B。
54.词义猜测题。根据第三段“She has five black and white cows. They walk on the farm and eat grass all day.”可知,她饲养了五头黑白相间的奶牛,它们整天在农场散步、吃草;据此可以推断,划线单词“They”指代上文提到的“five black and white cows”。故选B。
55.细节理解题。根据第四段“Emma’s father, Peter, likes pigs. He has six big black pigs and nine baby ones.”可知,艾玛的爸爸饲养了六头大黑猪和九头小猪,共计15头猪。故选C。
56.最佳标题题。综合全文可知,本文主要讲述了Emma一家人喜欢不同的动物;选项D“艾玛的家人喜欢动物”适合作为文章的标题。故选D。
57.Learning while travelling. 58.Primary school students from Anshun, Guizhou Province. 59.Yes, it is/ Yes. 60.At the bridge science museum next to Balinghe Bridge. 61.Yes, because it gives us first-hand experiences. (答案有理即可)
【导语】本文介绍了研学的优点。
57.根据“Study tours(研学) are generally known for ‘learning while travelling’. ”可知,研学是一边旅行一边学习。故填Learning while travelling.
58.根据“Primary school students from Anshun, Guizhou Province, toured Balinghe Bridge(坝陵河大桥) near the city. ”可知,来自贵州安顺的小学生去了坝陵河大桥研学。故填Primary school students from Anshun, Guizhou Province, toured Balinghe Bridge(坝陵河大桥) near the city.
59.根据“They saw different parts of this huge bridge. “I learned why physics, chemistry and geology( 物理、化学和地质学) are important in building bridges in the mountains,” said Zhang Wanling, one of the students. ”可知,在山区建造大桥物理、化学和地质学都是很重要的。根据问题可知,此处用肯定回答。故填Yes, it is./Yes.
60.根据“Wu Ning works at the bridge science museum next to Balinghe Bridge.”可知,武宁在大桥博物馆工作。故填At the bridge science museum next to Balinghe Bridge.
61.开放性作答,言之有理即可。参考答案为Yes, because it gives us first-hand experiences.
62.popular 63.start 64.nearly 65.produces 66.also 67.adults 68.rises 69.within 70.tastes 71.key
【导语】本文主要介绍江西的米粉文化。
62.句意:这道菜在江西很受欢迎。根据下文“Most people here…the day with a bowl of rice noodles in the morning.”并结合备选词汇可知,米粉在江西很受欢迎。故填popular。
63.句意:这里的大多数人早上都会吃一碗米粉来开始新的一天。根据句意并结合备选词汇可知,此处指开始新的一天,start“开始”符合,此处指事实,时态为一般现在时,主语为“Most people”,此处用动词原形。故填start。
64.句意:江西有近3万家米粉店。根据句意并结合备选词汇可知,此处指江西有近3万家米粉店,nearly“将近”符合。故填nearly。
65.句意:据报道,江西每年生产数百万吨米粉。根据下文“More than 60% of the foreign sales of China’s rice noodles are from Jiangxi.”并结合备选词汇可知,此处指生产,produce“生产”符合;根据“every year”可知,时态为一般现在时,主语为“Jiangxi”,所以此处用三单形式。故填produces。
66.句意:这道菜在中国其他地区的人中也很受欢迎。根据上文“This dish is very…in Jiangxi.”并结合备选词汇可知,此处指米粉在中国其他地区的人中也很受欢迎。故填also。
67.句意:告显示,18至24岁的成年人约占顾客的33%,包括那些在网上订购米粉的人。根据空后的“aged between 18 and 24”并结合备选词汇可知,此处指成年人,adult“成年人”符合,此处应用复数形式,表示概数概念。故填adults。
68.句意:对于30岁以下的客户,这一数字上升到65%以上。根据上文“33%”以及空后的“over 65%”并结合备选词汇可知,此处指上升,rise“上升”符合,此处指事实,时态为一般现在时,主语为“The number”,所以用三单形式。故填rises。
69.句意:江西人做米粉的方式不同——江西的每个城市都有自己的特色菜。根据“each city in Jiangxi has its own specialty”并结合备选词汇可知,此处指江西境内,within“在……之内”符合。故填within。
70.句意:但这道普通菜的魅力不仅仅来自它的不同口味。根据上文“People cook rice noodles differently”并结合备选词汇可知,此处指不同口味,taste“味道”符合;根据空前的“different”可知,此处用复数形式。故填tastes。
71.句意:米粉同时也是江西文化的重要组成部分。根据上文“But the charm (魅力) of this common dish comes not just from its different…”并结合备选词汇可知,此处指米粉同时也是江西文化的重要组成部分。故填key。
72.例文
Dear Sam,
Hi! I was glad to read about your school life in your email.
Last week, I joined the robot club. There, I first watched a vidio of development process of robots. It has given me a deeper understanding of robots. Then we also personally made some simple robots. By making robots, I have come to understand their working principles. In addition, the geography club showcased some excellent photography works of natural scenery, helping students understand information and scenic spots in some countries around the world. The book club held a book exhibition and made posters to share some good books. I really enjoy participating in club activities. It not only makes me make many friends, but also enriches my school life.
Best wishes,
Leo
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一封电子邮件;
②时态:时态为“一般过去时”为主;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏“信息提示”中的介绍要点,适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,介绍自己很高兴收到对方邮件;
第二步,具体阐述学校上周举办的俱乐部活动内容;
第三步,表达作者参加俱乐部的感受。
[亮点词汇]
①In addition除此之外
②enjoy doing sth喜欢做某事
③make sb do sth使某人做某事
[高分句型]
①It not only made me make many friends, but also enriched my school life. (not only...but also句型)