河北省滦南县2016高考英语(二轮)七选五类任务型阅读选练(共5分打包)及答案

文档属性

名称 河北省滦南县2016高考英语(二轮)七选五类任务型阅读选练(共5分打包)及答案
格式 zip
文件大小 168.1KB
资源类型 教案
版本资源
科目 英语
更新时间 2016-04-11 22:41:10

文档简介

河北省滦南县2016高考英语(二轮)七选五类任务型阅读选练(1)及答案
任务型阅读理解,各省市的命名的各不相同,大概有信息匹配、七选五、阅读表达、任务型读写、任务型阅读等等。
七选五训练
(2015·东北三省四市二模)
You often find somebody who works around you complaining(抱怨) all the time, don't you? ___1__ About 70% of Americans say being around nonstop complainers sometimes has a bad influence on them. Luckily, here are 4 tips to help form positive patterns.
1.Self-awareness
When a negative(消极的) thought pops into your mind, immediately correct it. Instead of telling yourself “That's a nice shirt, but I can't afford it,” change the message to “That will look great with my black pants when I can afford it.” ___2__
Of course everyone complains sometimes. But the less frequently you complain, the better you will feel.
2.Distance yourself
___3__ Excuse yourself and go somewhere quiet, somewhere outdoors in the fresh air. Think of something pleasant before returning. You have to take this seriously because negative people can and will pull you into the quicksand.
3.Don't try to change complainers
If you find yourself trapped in a group of complainers in a meeting or at a social event, simply choose silence. Let their words bounce off you while you think of something else. Attempting to stop the complaining can make you a target. ___4__ If someone says, “I hate Mondays; weekends are too short,” try to think, “I'm glad I rested up over the weekend, so I'm ready to make some improvement on that big project.”
4.___5__
When someone is shouting at you angrily, throw the responsibility back at them by asking, “So what do you intend to do about it?” In most cases, complainers don't really want a solution(解决方法). They just want to speak them out. If you make them aware that they themselves have to find the solutions, they will leave you alone and find someone else to complain to. If so, you will be happy.
A.Find solutions
B.Change responsibility
C.You have got a lot of company.
D.By doing this, it will lead to positive behaviors.
E.But you can redirect the discussion in your own mind.
F.Whenever possible, escape from negative conversations.
G.You will never know what they are going to talk about.
文章大意:本文为说明文。主要介绍了如何应对爱抱怨的人。
1.C 由前一句“You often find somebody who works around you complaining all the time”和后一句“About 70% of Americans say...”可知答案选C。
2.D 根据上文change the message to “That will look great with my black pants when I can afford it”可知,这种想法会帮助我们建立积极的态度。故答案选D。
3.F 从标题句Distance yourself和本段最后“because negative people can and will pull you into the quicksand”,可知要远离消极的人,故选F。
4.E 根据本段最后一句的举例“ I'm glad I rested up over the weekend, so I'm ready to...”可知要从不同的角度思考。故答案选E。
5.B 根据段落内容和关键句“throw the responsibility back at them by”可知答案选B。
信息匹配。
(2014·哈尔滨模拟)
   1 People traveled in search of food and shelter or in order to flee from their enemies. Sometimes they were looking for gold or silver in order to become rich. On other occasions they were searching for rich farmland.
This is not to say that no one ever traveled just for fun. Even in ancient times, some pleasure travel occurred. During a typical season, 700, 000 tourists would crowd into the ancient city of Rome, where animals performed and magicians entertained them.  2?
 3 International tourist arrivals alone reached as many as 546 million in 1994 and are forecast to rise to 937 million in 2010, according to the World Trade Organization.
 4 Probably the most common reason for traveling is related to our physical well-being. Actually, traveling to sports events is one of the fastest growing types of travel. In our fast developing society where stress has become part of people’s life, people can rest and relax by having a change of environment and activities.
 5 No one seems to doubt that travel broadens the mind. In 18th century Europe, young men would go on a Grand Tour to various countries in order to complete their education. Today the desire to travel to different countries is encouraged by modern mass media. People who travel to other countries can at the same time learn more about their own country and culture.
A. But why do people like traveling so much?
B. Throughout history, most travel was not for pleasure.
C. So they travel to a lake for a swim or a park for a bike.
D. The improvement in transportation has also encouraged people to travel.
E. Wealthy Romans made trips to Greece to take part in the Olympic Games.
F. The growth of tourism has become a modern phenomenon experienced by all countries in the world.
G. Another important reason for traveling is to satisfy our curiosity about different places and cultures.
【文章大意】本文主要解释了旅游的发展过程。首先从旅游开始的时候是人们获取食物的方法, 到人们旅游为了乐趣。同时也解释了人们喜欢旅游的原因。
1. 【解析】选B。上下文逻辑联系题。根据空格后面的People traveled in search of food and shelter or in order to flee from their enemies. 可知人们旅游是为了寻找食物、住处和逃离敌人, 这与B中的most travel was not for pleasure“大部分旅游不是为了快乐”一致。
2. 【解析】选E。上下文逻辑联系题。根据空格前面的some pleasure travel occurred知有人是通过旅游来获得乐趣的, 与E中的富裕的罗马人参加奥运会获得乐趣一致。
3. 【解析】选F。上下文逻辑联系题。根据空格后面的International tourist arrivals alone reached as many as 546 million in 1994 and are forecast to rise to 937 million in 2010可知国际旅游人数在增加, 与F中的The growth of tourism意义一致。
4. 【解析】选A。上下文逻辑联系题。根据空格后面的Probably the most common reason for traveling可知这是解释旅游受喜欢的原因, 说明了前面应该是一个问题, 根据前后的因果关系, 可知选A。
5. 【解析】选G。上下文逻辑联系题。倒数第二段解释了一个原因, 这里最后一段应是解释另外一个原因, 与G中的Another important reason for traveling意义一致。
信息匹配。
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2014·武威模拟)
  We’d better develop our interest in English at the beginning of our study.  1 We may feel good when we can say something simple in English.
 2 So we must make some plans before study. And we should certainly carry out these plans in our study.
 3 Our notes are much thinner than the books so that we can learn them by heart easily and can often review and read them. We may also record our notes on tapes so as to listen to them easily.
Reading a newspaper is the best thing to improve your English.  4 It will help you keep in touch with a lot of subjects in English.
 5 Learn by heart the whole sentences and the phrases that contain the new words so that we may know how to use the words.
If time permits, we may read a mini Chinese-English dictionary carefully from cover to cover, which may help us widen our sight and master knowledge in all ways.
A. Read a little from a newspaper every day.
B. Don’t read books without making notes.
C. Carefully write an e-mail in English.
D. It’s easy to develop an interest in English study.
E. The more, the better.
F. Plans are always very necessary.
G. Never just memorize single English words.
答案: 1~5. DFBAG。
信息匹配。
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2014·邯郸模拟)
  Shopping for clothes is not the same experience for a man as it is for a woman. A man goes shopping because he needs something. His purpose is settled and decided in advance.  1 All men simply walk into a shop and ask the assistant for what they want. If the shop has it in stock, the salesman immediately produces it and the business of trying it on takes place at once.  2?
Now how does a woman go about buying clothes? In almost every respect she does so in the opposite way.  3 She has never fully made up her mind what she wants, and she is only“having a look around”.  4 She will try on any number of things. The most important thing in her mind is the thought of finding something that everyone thinks suits her. She is always on the look-out for the unexpected bargain. Faced with a roomful of dresses, a woman may easily spend an hour going from one rail(挂衣杆)to another before selecting the dresses she wants to try on. It is a painful process for husbands, but obviously an enjoyable one for wives.  5 ?
A. Her shopping is not often based on need.
B. Few men have patience with this treatment.
C. So most dress shops provide chairs for the waiting husbands.
D. He knows what he wants and his goal is to find it and buy it.
E. For a man, slight problems may begin when the shop does not have what he wants.
F. She is“always open to persuasion”; indeed she even takes seriously what the saleswoman tells her.
G. Finally the deal is often completed in less than five minutes with hardly any chat and to everyone’s satisfaction.
答案: 1~5. DGAFC。
信息匹配。
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2014·唐山模拟)
  Hollywood movies are regularly filled with sex and violence. They can be exciting films but sometimes all you want is a little light-hearted entertainment.
Have you heard of Bollywood? All singing, all dancing and unrealistic, it is the perfect alternative to normal Hollywood movies. Bollywood is the Indian film industry, based in Mumbai, formerly known as Bombay.  1 Yet Bollywood is the largest producer of films in the world. This year the Indian Filmfare Awards, Bollywood’s Oscars, turn 50 years old.
The typical Bollywood movie usually has the following ingredients(构成要素): a cup of romance, a tea-spoon of comedy, a dash of international sightseeing, served with a huge slice of singing and dancing. There will also be one brave hero, one beautiful heroine and one baddy.  2?
Bollywood films are full of ideal things and free of daily worries.  3 The actors change clothes and locations within a single song. But the audience don’t mind. To Indian movie lovers, especially the poor, such films are a gateway to heaven and the stars are their gods. The films take them to a magical world away from their everyday troubles. The films tell them the impossible is possible and that true love conquers all.
 4 Behind the beautiful scenes, Bollywood still emphasizes traditional family values. In most films, if two lovers want to break an arranged marriage, they can’t just run away. They must win over their parents.
Bollywood is a decent refreshing replacement for those over-stimulating Hollywood films.  5 They will take you to a brighter, cheerier and more colorful world, where it’s still cool to dance around a tree and sing a love song.
A. Bollywood has gradually won its reputation on the world stage.
B. There is never any mention of politics, poverty or war.
C. Most Chinese school kids have probably never seen an Indian film.
D. Bollywood films are mostly comic romances with light-hearted incidental music.
E. Bollywood pays great attention to traditional values.
F. The result is a fun-filled musical.
G. So if you’re tired of all that Hollywood actions, check out the following Bollywood films.
答案: 1~5. CFBEG。

河北省滦南县2016高考英语(二轮)七选五类任务型阅读选练(2)及答案
任务型阅读理解,各省市的命名的各不相同,大概有信息匹配、七选五、阅读表达、任务型读写、任务型阅读等等。
七选五训练
(2015·甘肃省二诊)
Many people think that they have to accept whatever life throws at them. They'll say, “This is my fate. I cannot change it.”
__1__ You don't have to suffer needlessly. Your fate depends on you, not on any other outside factors.
We want to be happy and live our life to the fullest, but we have to do our share of making the effort to live the life of our dreams.
__2__ You just don't sit around and wait for a million dollars to fall from the sky. You have to get off the couch, get your eyes off the TV screen, get your hands off the phone (unless it contributes to your success), and get your mind and body to work.
If your life is not meant the way you want it to be, don't just say: “Our time will come. ” or __3__“Don't expect your luck to change, unless you do something about it.” If something goes wrong, don't just regard it as a temporary setback; but use it as feedback. Learn your lesson, make the most of the situation, and do something to solve the problem. It's not enough to think positive; you also have to act positive.
If someone's life is in trouble, do you just hope and pray that things will turn out fine? Of course not! __4__ So it is with your own life. It is not enough to hope for the best, but you have to DO your best. In other words, don't just stand (or sit) there. __5__
A.I think so.
B.Of course not.
C.You'd better let it be.
D.Things will get better some day.
E.Do something to improve your life.
F.Remember that you harvest what you sow.
G.You've got to do anything you can to save the person.
文章大意:作者围绕提高生活阐述了积极行动的重要性和必要性,同时批判了消极、不思进取和满足现状等负面的思想。从作者的观点出发来思考,他是在建议读者积极行动,从而使生活能真正地有所改变。
1.B 根据空前“This is my fate. I cannot change it.”和空后You don't have to suffer needlessly的描述可知答案选B。
2.F 根据后句You just don't sit around and wait for a million dollars to fall from the sky可知应是要记住种瓜得瓜,不要坐等机会,可知答案选F。
3.D 根据后句Don't expect your luck to change, unless you do something about it.的描述可知不要等事情会变好,要积极行动。故答案选D
4.G 根据文中前文的Of course not! 的描述可知不能看着别人的痛苦,做自己能做的事情。可知答案选G。
5.E 根据前句In other words, don't just stand (or sit) there描述可知不要袖手旁观,要行动起来改变你的生活。由此可知答案选E。
【天津市蓟县二中2014高考英语模拟试题】
阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题(请注意问题后的字数要求)。
Each spring brings a new blossom of wildflowers in the ditches (路沟) along the highway I travel daily to work.
There is one particular blue flower that has always caught my eye. I've noticed that it blooms only in the morning hours, the afternoon sun is too warm for it. Every day for approximately two weeks, I see those beautiful flowers.
This spring, I started a wildflower garden in our yard. I can look out of the kitchen window while doing the dishes and see the flowers. I've often thought that those lovely blue flowers from the ditch would look great in that bed alongside other wildflowers.
Everyday I drove past the flowers thinking, “I’ll stop on my way home and dig them.” “Gee, I don’t want to get my good clothes dirty...” Whatever the reason, I never stopped to dig them. My husband even gave me a folding shovel(钎) one year to be used for that expressed purpose.
One day on my way home from work, I was saddened to see that the highway department had mowed the ditches and the pretty blue flowers were gone. I thought to myself, “Way to go, you waited too long. You should have done it when you first saw them blooming this spring.”
A week ago we that my oldest sister-in-law has a terminal brain tumor(脑瘤晚期). She is 20 years older than my husband and unfortunately, because of age and distance, we haven’t been as close as we all would have liked.
I couldn’t help but see the connection between the pretty blue flowers and the relationship between my husband's sister and us. I do believe that God has given us some time left to plant some wonderful memories that will bloom every year for us.
And yes, if I see the blue flowers again, you can bet I’ll stop and transplant them to my wildflower garden.
56.What’s the best title of the passage? (within 10 words)

57.Fill in the blank in the last but two paragraphs with proper words or phrases to complete the sentence. (within 10 words)

58.Which sentence in the passage can be replaced by the following one?
I had wanted to stop and dig them but I didn’t make it anyhow.


59.Translate the underlined sentence in the last but one paragraph into Chinese.


60.What do you learn from the passage? (within 30 words)


【参考答案】
56.Don’t Wait Until Flowers Fade (the Chance Lost) /Don’t Lose (Grasp) the Chance to Do What You Want to / Lost Chance Never Returns
(评分要求:依据与文章整体内容的相关程度酌情给分,关键词wait/lose chance。题目格式自拟)
57.Were shocked and saddened to know / learn / hear
(评分要求:要求给出的答案能保持上下文的连贯性,而且与参考答案的意思相近)
58.Whatever the reason, I never stopped to dig them.
(评分要求:要求准确找出以上的句子)
59.我禁不住由那些美丽的蓝花联想到我们与丈夫的姐姐之间的关系。
(评分要求:要求在准确、全面的基础上,翻译成较为通顺的汉语,并表达出作者的思路)
60.略。
【陕西省咸阳市2014高考英语模拟考试】
情景对话(共5小题,每小题1分,满分5分)
根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选项中有两个为多余选项。
Wang Gang:Hello, Zhang Lin! _______6______
Zhang Lin:Well, on Monday afternoon I usually go to the reading room or the library, where I borrow some interesting books and magazines.
Wang Gang:What other activities do you take part in?
Zhang Lin:Every Friday afternoon we have an English party. _______7______ Do you like films, Wang Gang?
Wang Gang:Sure. _______8______
Zhang Lin:Yes, of course. I think City Lights will be on.
Wang Gang:I like the film but I have already seen it twice. _______9______
Zhang Lin:Oh, there are ball games and matches nearly every week. You can also join the different groups.
Wang Gang:That’s interesting. _______10______
Zhang Lin:Me, too. Let’s go and choose our preference.
Sometimes we watch English films.
What do you usually do after class?
Nice to meet you here.
I also love foreign films.
What about sports and games?
I really should join one.
Will there be one this week?
【答案】
【小题1】B 【小题2】A 【小题3】G 【小题4】E 【小题5】F
【解析】
【山东省济南市2014高考英语一模试题】
阅读表达(共5小题;每小题3分,满分15分)
阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上。(请注意问题后的字数要求)
[1] Katharine Meyer was born in New Yolk City in 1917. In 1917, her father, Eugene Meyer bought a failing newspaper, The Washington Post. It was the least successful of five newspapers in Washington. She married Philip Graham, who became publisher of The Washington post. Mr. Graham improved the newspaper. He bought Newsweek magazine and several television stations. He also established close ties with important political leaders.
[2] For many years, Mr. Graham suffered from mental illness. He killed himself in 1963. In those days, it was ______ for a woman to be the head of a business. Women were expected to supervise only their homes and children. She did not think she had the ability to do an important job. She had no training in business or experience in operating a large company.
[3] Katharine Graham met with officials of The Post. She said it would remain in her family. She was elected president of The Washington Post Company. She had no idea about how to operate a newspaper. So she decided to learn. She began by hiring Benjamin Bradlee. He later became chief editor. Mr. Bradlee improved the newspaper, too. He hired excellent reporters and editors. They began doing important investigative reporting. In 1969, Katharine Graham became publisher as well as president of The Washington Post Company.
[4] Katharine Graham was recognized around the world as an important leader in newspaper publishing. She was the first woman to head a major American company. She successfully expanded The Washington Post Company to include newspaper, magazine, broadcast and cable companies.
[5] Katharine Graham once wrote: “A world without newspapers would not be the same kind of world.” After her death, the employees of The Washington Post wrote: “A world without Katharine Graham will not be the same at all.”
66. What is the text mainly about? (no more than 8 words)
_____________________________________________________________________________
67. Fill in the blank in Paragraph 2 with one proper word.
_____________________________________________________________________________
68. What did Benjamin Bradlee do to improve The Washington Post? (no more than 6 words)
_____________________________________________________________________________
69. Why was Katharine Graham recognized as an important leader in newspaper publishing? (no more than 15 words)
_____________________________________________________________________________
70. Explain the underlined sentence in the last Paragraph in simple English. (no more than 10 words)
_____________________________________________________________________________
【参考答案】节 阅读表达(共 5 小题;每小题 3 分, 共 15 分)
Katharine Meyer — a successful newspaper leader/publisher.
rare/ unusual/ hard/ difficult
He hired excellent reporters and editors.
She was the first woman to head a major American company and successfully expanded it.
If there were no newspapers, the world would be different.
Newspapers play an important role in the world.
河北省滦南县2016高考英语(二轮)七选五类任务型阅读选练(3)及答案
任务型阅读理解,各省市的命名的各不相同,大概有信息匹配、七选五、阅读表达、任务型读写、任务型阅读等等。
七选五训练
(2015·东北三省三校第二次联合模拟)
After the popularity of the Ice Bucket Challenge, another challenge now is hot in India. Indians give rice to their poor neighbors for a charity(慈善) which is called “Rice Bucket Challenge”. __1__ It is about giving a bucket of rice to someone who is in need and taking a picture named “Rice Bucket Challenge” to share online. The aim of the activity is to help the poor and hungry people in India, and the movement's Facebook page has so far clocked up more than 50,000 likes. __2__ The activity was started by Manju Latha Kalanidhi, a 38-year-old journalist, who thought the Ice Bucket Challenge was a little strange. She said, “Hunger is a disease anybody would connect.” The challenge has gained a lot of support with students signing up in Indian Insitute of Management, and more and more people join in it. __3__
India is the world's second-biggest rice consumer, with a storage of 21.2 million tons of the grains. __4__ It has suffered with mass hunger, and last year was ranked 63 of 78 countries on the International Food Policy Research Institute's global hunger index. How to participate in this activity? First, pick up a bucket of rice from your home and give it to the neighboring people who are in need.__5__ At last, invite online all your friends and ask them to take up the challenge. It is important to post back on Facebook because it will inspire all your friends to come forward. All the people get together and make a difference!
A.Besides, hand the rice bucket over to other people who are in need.
B.It is not an activity involving dumping a bucket of rice on someone's head.
C.The activity raises the public awareness and charitable donations to agriculture.
D.The AirAsia India airline says its staff including senior management will join.
E.Then, take a picture and post it on Facebook with “Rice Bucket Challenge”.
F.But it is far from enough for this country.
G.The initial inspiration came from the ice bucket challenge.
文章大意:这是一篇说明文。它讲述了“冰桶挑战”热爆全球,印度随后又出现以赠米取代淋冰水的“米桶挑战”(Rice Bucket Challenge),希望唤起大众关注贫民挨饿的苦况。“米桶挑战”与“冰桶挑战”概念相似,但参加者不是要淋米,而是向有需要的人捐出一桶米,拍下照片,再向其他人发出挑战。
1.B 根据前后句说的是“米桶挑战”。因此这里应该补充说明“米桶挑战”。故答案选B“它不是把一桶米饭倒在某人头上的活动”。
2.G 根据后句说这次活动是由Manu Latha Kalanidhi 发起的,因此该句应介绍这次活动起因,“这次活动最初的启发是冰桶挑战”,故选G。
3.D 这个句子前面说“这次活动获得了许多人的支持......”,并且“more and more people join in it”,可知该句应填具体哪些人想参加,因此答案选D印度航空公司亚洲航空说它的职员包括高层管理人员也要参加。
4.F 前句说“印度是世界上第二个最大的大米消费者......”,又根据后句说“它已经遭受了大规模的饥饿。”可知该句应该是表示转折意义的句子,故选F“但是对于这个国家来说还远远不够。”
5.E 根据前句用表示顺序的词“First,...”,后句用了“At last...”描述,因此这句应该选E,然后照张相片,发到脸谱网上,并且注明“米桶挑战”字样。
【天津市蓟县邦均中学2014高考英语模拟试题】
阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面的短文,并根据文章后的要求答题。(请注意问题后的词数要求)
Have you ever tried to draw a straight line, only to find it turns out all wrong? Or, wanted to show yourself off at a party and the song you’d practiced so many times suddenly becomes more difficult?
I’ve had both these experiences. As a senior school student, I have to take many exams. Each time I enter one, thinking “I can’t fail this time”, I get a low mark.
But don’t be surprised—it’s not because we don’t try, or make enough preparations or take it seriously. It is thinking “I must” that makes us taste the terrible flavour(滋味) of failure.
We often say to our friends “Don’t be too hard on yourself”. But, when we set our own goals, we may not listen to our own advice. And we are making our path to success with increasing difficulties.
So why not throw away this crazy pursuit to get the best? Just face the problem lying before you with a calm state of mind, enjoy the hard work and you’ll succeed.
In my opinion, keeping a calm state of mind is a skill for life. For people who want to succeed, realizing this is a very important lesson.
So next time when you’re trying to draw a straight line or put on a performance, tell yourself, “If I can just do it better than last time, it’s a success.”
Keep a calm state of mind, and you will be happy whether you succeed or fail.
1. What is the title of the passage? (No more than 8 words)
________________________________________________________
2. According to the passage, why we get a low mark in an exam when we set a “must” goal? (No more than 10 words)
________________________________________________________
3. Please explain the underlined phrase “turns out” in the first paragraph in English. (No more than 3 words)
________________________________________________________
4. How can we succeed in our life according to the passage? (No more than 30 words)
________________________________________________________________________________________________________________
5. What’s the standard for success according to the passage? Do you agree with the author? Why? (No more than 30 words)
_______________________________________________________________________________________________________________________
【参考答案】
阅读表达
1.Calm people win success
2. Because we give it too much attention.
3. Ends / finishes
4. Throw away the crazy pursuit to get the best, face the problem lying before us with a calm state of mind, enjoy the hard work and we’ll succeed.
5. 1) Success is that one can do something better than last time.
Yes, I agree with the author because perfection is always relative.
2) Success is that one can do something better than last time.
No, I don’t agree with the author because there is always a best one we should pursue.
【陕西省咸阳市2014高考英语模拟考试】
(共5小题;每题2分,满分10分〕
根据短文内容,从下框的A一F选项中选出能概括每一段的主题的最佳选项。并将答案涂在答题纸上相应位置。选项中有一项为多余选项。
Be optimistic
Stay close to friends
Act as if you are happy
Make somebody happy
Exercise regularly
Be grateful
Happiness is a choice. To be happy at all times, you need to make happiness a habit and not just an act. I believe that the following points will show you how to stay happy no matter what happens.
61.___________
Gratitude is a sign of appreciation and you ought to show appreciation for life. Always wake up every morning in acknowledgement that you have a list of things you should be thankful for, for example, I woke up this morning, I have food on my table, I have clothes to wear, I have a good paying job, the skies are beautiful and the atmosphere is great. By the time, I am sure that you will feel better already.
62.__________
Unhappiness can result from stressing our bodies and minds. Scientists believe that 20 minutes of exercise can make you happy regardless of how sad you may be. Exercise raises your heart rate. As your heart begins to pound, certain hormones(荷尔蒙)are released which create a sense of total well being and you begin to feel well again, the mind stress is gone and everything is under control. Another thing you can do is to take a walk; this works for me all the time. When you take a walk, you are able to think over matters that are bothering you and come up with solutions to them.
63.___________
“The best way to cheer yourself is to try to cheer somebody else up.” Said Mark Twain. When you sow happiness, you gain happiness. Mother Teresa knew this secret so well; she devoted her life to helping others even if it simply meant putting a smile on someone’s face. Here are two of her famous quotes: “A life not lived for others is not a life; let no one ever come to you without leaving better and happier.”
64.____________
Change is inevitable(不可避免的)and no situation is permanent. Whenever you are feeling sad or depressed, always remember that it’s temporary and that tomorrow will be better, tough times don’t last but tough people do. Develop a positive attitude, and you will stay happy.
65._____________
Smile always, even when you are feeling blue. When the body acts, emotions follow. A smile costs nothing but it creates much, it enriches those who receive it without making those who give poor. Learn to smile and act at all times, it won’t only make you happy, it will also win you happy friends.
【小题5】C 根据本段第一行Smile always, even when you are feeling blue. When the body acts, emotions follow.可知即使我们心情不好,我们也要保持微笑,因为微笑可以让我们保持积极的心态。故C项正确。
考点:考察人生感悟类短文
【陕西省咸阳市2014高考英语模拟试题】
情景对话(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选项中有两个为多余选项。
Sherry: Hey, Bab. 6 __ I'm going to Quebec next summer. I'd also like to do some sightseeing.
Bob: 7 Sherry. But do you mean the province of Quebec or Quebec City?
Sherry: I mean the province.
Bob: 8
Sherry: Well, 9 My French is okay, but not that good. I know most people there
speak French, but can also use English.
Bob: Well, but you'll hear French most of the time and all the street signs are in French. So you'd better practice your French before you go.
Sherry: 10 What about Quebec City?
Bob: It's a beautiful city, very old. You'll love it there.
Sherry: Fantastic! I can't wait to go.
A . I appreciate your help.
B. That's nice.
C . What about going to Quebec?
D. Do you think I can manage it in English?
E. Good advice.
F .Guess what?
G .Oh, I have got it.
【参考答案】6—10 FBGDE
河北省滦南县2016高考英语(二轮)七选五类任务型阅读选练(5)及答案
任务型阅读理解,各省市的命名的各不相同,大概有信息匹配、七选五、阅读表达、任务型读写、任务型阅读等等。
七选五训练
(2015·北京市东城区第二学期综合练习一)
Anxiety is your mental watchman. Its fixed pattern is to search for what may be about to go wrong.It continually, and without your conscious permission, scans your life, even when you are asleep, in dreams and nightmares.__1__ When it finds one, it worries it.
Along with depression and anger, anxiety is one of the bad faces of worries. __2__ Controlled by anxiety, you will feel a lack of security and confidence. When anxiety is severe and pained, it can be a sign of a disorder, such as panic or terror.
Although anxiety seems to have a biological basis, it is habit-forming for many of us. Some of our anxious feelings are in fact wasted energy. Anxiety has gotten out of hand when it is pointless and repeated. When you are faced with a problem at work, before taking a test, or making an important decision, you will feel anxious. When you are controlled by anxiety, you are unable to control your emotions(情感) to the point of it changing your daily routine and habits.__3__ Or you find you are usually anxious at work or around your family.
At times, you should listen to the message of your negative emotions, as uncomfortable as they may be, and change your outward life rather than your emotional life. __4__ If you are worried about the dangers of your brother's new hobby, sky diving, perhaps you ought to tell him so. Taking action may relieve your anxiety.__5__By learning to stop always seeking guarantee, not only can you start to undo the automatic cycle of anxiety, but also you learn that you can manage just fine without the need for constant guarantee. This in turn creates a sense of self-confidence and self-respect, which is vital to overcome anxiety.
A.For these people, saying NO to others is often of much anxiety.
B.It reviews your work, your love, your play, until it finds an imperfection.
C.Comparing anxiety with depression helps to discuss possible cures for anxiety.
D.These three common emotions are considered the cause of most mental illnesses.
E.If that doesn't work, then it's time to deal with any automatic thoughts in yourself.
F.If you are anxious about the work, you might get to the office an hour earlier every day.
G.You find yourself waking up anxious, going through the day anxious and going to bed anxious.
文章大意:本文是说明文。该文章主要告诉我们如何摆脱焦虑这种情绪。
1.B 根据前文的go wrong和B项中的imperfection和下文的worries判断。故选B项。
2.D 根据前句的depression and anger, anxiety和D中的three common emotions。故选D。
3.G 根据前句unable to control your emotions(情感)和G中的anxious判断。故G正确。
4.F 根据前文的negative emotions, uncomfortable和change your outward life以及F中的anxious about the work, you might get to the office an hour earlier every day判断。故F正确。
5.E 根据前文的Taking action may relieve your anxiety和下文的By learning to stop always seeking guarantee和E中deal with any automatic thoughts in yourself判断。故选E。
【山东省烟台市2014高考英语3月模拟试题】
阅读表达(共5小题;第68题4分,第70题2分,其余每小题3分,满分15分)
阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上,(请注意问题后面的词数要求)。
[1] As a distinguished Indian painter and author, Aabid has written around 80 books but no story so shocked him as the truth about water shortage on the planet, “A UN report says by 2025 more than 40 countries are expected to .That shortage of water will be the end of civilized life,”he said with great worry.
[2] One day back in 2007,he was sitting in a friend’s house and noticed a leaky tap.It bothered him.A few days later, he came across a statistic in the newspaper:a tap that drips(滴落)once every second wastes a thousand litres of water in a month.That triggered an idea.He would take a plumber(水管工)from door to door and fix taps for free every weekend.
[3] He named his Non-governmental Organization ‘Drop Dead’and created a slogan: save every drop…or drop dead.
[4] By the end of the first year,he had visited l,533 homes and fixed around 400 taps.Slowly,the news began to spread.Local newspapers began to write about Drop Dead, which caused a further flood of grateful emails and messages.Conservatively, it could be estimated that he has saved at least 5.5m litres of water till date.
[5] In the summer of 2014,the state where Aabid lives is expecting its worst drought in 40 years. Months in advance,the govemment has prepareddrought-relief packages worth millions of dollars,but Aabid sees his own approach as simple and inexpensive.“Anyone can launch a water conservation project in his or her area.It doesn’t require much funding.And most importantly, it puts the power back in our own hands,”he says.
66.Fill in the blank in Paragraph l with proper words.(no more than 5 words) .
67.Why did Aabid take a plumber from door to door and fix taps?(no more than 6 words)
68.Explain the underlined sentence in aragraph 2 in English.(no more than 6 words)
69.What is Paragraph 4 mainly about?(no more than 10 words)

70.What does Aabid think of his water conservation approach?(no more than 4 words)
【参考答案】阅读表达:
66. experience/suffer/have/face water shortage/crisis Or: be short of water/run short of water /lack water/be lacking in water
67. To help save water./To save every drop of water.
68. That started/caused/led to/brought about an idea. Or: An idea occurred to him.
69. The achievements and influence of Aabid’s water-saving project.
70. Simple and inexpensive.
【宁夏银川市第九中学2014一模】(共5小题,每小题2分,共10分)?
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Dear Seth,
You’re only three years old, and at this point in your life you can’t read, much less understand what I’m going to try to tell you in this letter. But someday, when you’re ready, I hope you will find some wisdom and value in what I share with you.
Life can be cruel
71 They’ll tease you or try to hurt you because you’re different.
There’s not much you can do except learn to deal with them, and learn to choose friends who are kind to you and who make you feel good about yourself. When you find friends like this, treasure them, spend time with them and love them.
Be open to life anyway
Yes, you’ll find cruelty and suffering in your journey through life, but don’t let that close you to new things. Don’t retreat from life, don’t hide or wall yourself off. 72
Life isn’t a competition
You will meet many people who will try to do better than you, in school , in college, at work. To them, life is a competition.
But here’s the secret: life isn’t a competition. 73 Learn to enjoy the journey and make it a journey of happiness, of constant learning, of continual improvement, of love.
74
If there’s a single word you should live your life by, it should be this: love. It might sound corny, I know, but trust me, there’s no better rule in life.
Love not only your loved ones, but your neighbors, your co-workers, strangers, your brothers and sisters in humanity. And most of all, love yourself and learn to love yourself for who you are.
75 You are starting out on an unknown, tiring, scary, but ultimately incredibly wonderful journey, and always remember I will be there for you when I can.
Love,
Your Dad
Be open to new things, new experiences, new people.
It's a journey.
C. Life is full of love
D. Last, think that you are a wonderful human being.
E. Finally, know that I love you and always will.
F. There will be people in your life who won't be very nice.
G. Love should be your rule
【小题2】考查上下文和句意理解:根据上文:but don’t let that close you to new things.可知:要接受新的事物,新的经历和新的人。答案是:A
考点:考查信息匹配
河北省滦南县2016高考英语(二轮)七选五类任务型阅读选练(6)及答案
任务型阅读理解,各省市的命名的各不相同,大概有信息匹配、七选五、阅读表达、任务型读写、任务型阅读等等。
七选五训练
(2015·北京市朝阳区第一次综合练习)
Virtual (虚拟)Teams
Virtual teams are a great way to enable teamwork in situations where people are not sitting in the same office at the same time.__1__ This is particularly so for businesses that use virtual teams to build global presence, or need less common skills or knowledge from people who are unwilling to travel.
Virtual teams are governed by the same basic principles as traditional teams. __2__ It is the way the team members communicate. They rely on special communication channels enabled by modern technologies, such as emails, faxes, and teleconferences, and alike. Due to more limited communication channels, the success of virtual teams is much more sensitive to the type of project the group works on, what people are selected, and how the team is managed.
__3__One challenging case is the projects that rely heavily on integrated work. That is to say, when each person's work depends significantly on what someone else is doing at the same moment, like in a sports team, there is an ongoing heavy exchange of information in real time, and the tasks have to go through a strict order within a short time.
Not everyone can perform well in a virtual team environment. __4__Another important quality is communication skills. The team members must be able to communicate clearly and positively.
Managers of virtual teams need to pay much more attention to having clear goals,performance standards, and communication rules. People have various assumptions on what to expect from each other.__5__
One of the biggest challenges of virtual teams is building trust between the team members. Trust is important for unblocking communication between members and increasing motivation of each person in the team. The issue of trust needs special attention at any stage of team existence.
A.Yet, there is one significant difference.
B.Not every type of project is suitable for a virtual team.
C.A virtual team can choose whatever project they like to work on.
D.The members must be self-motivated and able to work independently.
E.Such teams are now widely used by companies and organizations to cut business costs.
F.Members of virtual teams communicate quite well although they never meet face to face.
G.To avoid misunderstanding, clear rules that everyone understands and agrees on are necessary.
文章大意:本文为说明文,主要介绍了虚拟团队的含义、规则和作用。
1.E “这样的团队现在被企业和组织广泛采用以节约成本”。本空出现在第一段,因此很可能是对前面提出的“virtual team”这样的概念进行的进一步的解释说明。而本空后面出现的 This is particularly so for business that... 出现了代词 This线索,指代的就是前面说的“虚拟团队”的特性就是“节约成本”,E项符合题意,故选E。
2.A “是,两种沟通却有明显的不同”。本空后面出现的 it is the way the team members communicate.出现 it 代词指代的就是 difference,故选A。
3.B 并不是所有的项目对于“虚拟团队”都是适合的。本空后面出现的:one challenging case,是关键词,后面段落中举例:like in a sport team...更加印证了 B 选项。
4.D 成员必须能够“自我激励”并“独当一面”。本空后面的 another important quality 说明本空应该说的是成员所具有的能力。D选项符合题意。
5.G 为了避免误解,明确每个人都理解并接受的规则是十分必要的。前面出现的 assumption 跟 G 选项中的 misunderstanding 对应。故选G。
信息匹配。
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2014·石家庄模拟)
Why Exercise Is Cool?
Exercise Strengthens Muscles
Did you ever do a push-up or swing across the monkey bars at the playground?  1 By using your muscles to do powerful things, you can make them stronger. For older teens and adults, this kind of workout can make muscles bigger, too.
 2 
Can you touch your toes easily without yelling ouch? Most kids are pretty flexible, which means that they can bend and stretch their bodies without much trouble. Being flexible is having“full range of motion”, which means you can move your arms and legs freely without feeling tightness or pain.
Exercise Keeps the Balance
 3 Your body needs a certain amount of calories every day just to fun_ction, breathe, walk around, and do all the basic stuff.  4 If you’re not very active, your body won’t need as many calories.
Whatever your calorie need is, if you eat enough to meet that need, your body weight will stay about the same. If you eat more calories than your body needs, it may be stored as extra fat.
Exercise Makes You Feel Good
It feels good to have a strong, flexible body that can do all the activities you enjoy—like running, jumping, and playing with your friends. It’s also fun to be good at something, like scoring a basket, hitting a home run, or perfecting a dive.
But you may not know that exercising can actually put you in a better mood.  5 It’s just another reason why exercise is cool!
A. So you want to do some aerobic(需氧的)exercise right now?
B. Food gives your body fuel in the form of calories, which are a kind of energy.
C. When you exercise, your brain releases a chemical, which may make you feel happier.
D. Those are exercises that can build strength.
E. Exercise Makes You Flexible
F. Exercise Makes Your Heart Happy
G. But if you’re active, your body needs an extra measure of calories or energy.
答案: 1~5. DEBGC。
【陕西省咸阳市2014高考英语模拟试题】
情景对话(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项。选项中有两个为多余选项。
Sherry: Hey, Bab. 6 __ I'm going to Quebec next summer. I'd also like to do some sightseeing.
Bob: 7 Sherry. But do you mean the province of Quebec or Quebec City?
Sherry: I mean the province.
Bob: 8
Sherry: Well, 9 My French is okay, but not that good. I know most people there
speak French, but can also use English.
Bob: Well, but you'll hear French most of the time and all the street signs are in French. So you'd better practice your French before you go.
Sherry: 10 What about Quebec City?
Bob: It's a beautiful city, very old. You'll love it there.
Sherry: Fantastic! I can't wait to go.
A . I appreciate your help.
B. That's nice.
C . What about going to Quebec?
D. Do you think I can manage it in English?
E. Good advice.
F .Guess what?
G .Oh, I have got it.
【参考答案】6—10 FBGDE
信息匹配。根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2014·大连模拟)
Recently a group of second-graders visited our school library to work on a“holidays around the world”project. The children created pictures showing holiday customs and then created voice recordings explaining what they drew.  1 Now imagine taking things one step further and creating Podcasts(播客)in a classroom setting.
The term Podcast refers to an audio recording, linked to the Web, that can be downloaded to a personal MP3 player. The word is created from broadcast and from iPod—the wildly popular MP3 player from Apple.
Using audio(音响)with students isn’t new, of course. Teachers have used audiobooks at listening centers and recorded student voice on tape or CD for many years.  2 Podcasts, however, can reach a much wider audience in a time frame outside the school days. Booktalking, an old way of getting kids excited about books, gets a tech assistance with Podcasting. Students can do some booktalking themselves; book review Podcasts seem to be another natural way for students to share what they know, providing an alternative to the book report.
 3 Teachers made audio Podcasts, including visuals or video clips(视频片段)for any content area instruction and review. Some teachers have begun to record themselves teaching important concepts; this creates an account of information online for kids to access when they’re stuck on a homework assignment.  4 Imagine being a classroom teacher in September who can actually hear how his or her students were reading in June the school year before.
You don’t need an iPod to make a Podcast.  5 While an MP3 player is a popular and useful gadget, your audience doesn’t need MP3 players to listen, either. Your students and their families can use the computer to play back what you’ve recorded.
A. Audio and video files can also fun_ction as assessment tools.
B. It is clearly showed in the incident that student-created voice recordings are effective.
C. Podcasting is of vital importance to the classroom setting.
D. Podcasting is used for various excellent reasons.
E. You can make a Podcast if you have a computer, a microphone, and some free software.
F. Podcasting needs a variety of devices.
G. Voice and music have been seen as the original media for teaching.
答案: 1~5. BGDAE。
任务型阅读(A)
请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后图表的空格里填上最恰当的单词。
Host family accommodation means that hosts treat the students as a full member of the household, eating together with the students and sharing the common living areas with him/her. No more than three adult students or four junior students will be accommodated in host family accommodation at one time.
Host family accommodation remains popular among international students. It is the most economical and beneficial accommodation for any student. It is also the best way to practice English and learn new cultures. As a result, it is often seen as the number-one choice for its advantages in language study, cultural communication and cost of living. Staying alongside host family enables students to get enough practice during the short time of their study so that their language acquisition is likely to become faster. Living in host families, students are able to spend a lot of time communicating with their “host parents”, who are often very hospitable and friendly, and get to know the lacal way of life, people and culture. Most host families are always ready to help students out in any situation. Often the bonds that are made between international students and their host families endure many years, and are maintained through letters and e-mails. Another advantage is that host family accommodation can sometimes be the least expensive. It attracts students as it ensures them a family type of living at a low cost.
The advantages, however, have not prevented host families,from worrying. On the one hand, some host families are losing their unique selling points. One problem is that the majority of hosts in big cities, now generally single and young, have less time available for international students, but the selling point for host family accommodation is communication practice. On the other hand, students’ expectations have risen. They are becoming more demanding and asking for more than ever from their accommodation, as they come mainly from high socio-economic groups in their own countries.
To get out of the difficult situation, host families are now making efforts to improve the quality of service. They are trying to make living conditions better, including broadband Internet service, private bathroom, and access to plenty of hot water for long showers. Ther are also providing students with structured family activities.
It is believed that host family accommodation will keep the popularity vote with international students.
Title: Host Family Accommodation
(1)________
Host family accommodation refers to a kind of accommodation in which the student is treated as a full member of the host family, eating together and sharing the living areas with the hosts.
(2)________
Language study
Students learn the language faster because they (3)_______ frequently enough.
Cultural communication
It is more convenient for students to communicate and get to know the local (4)_______ , people and culture.
Cost of (5)________
Sometimes it is the least expensive and enables students to live at a low cost.
Problems
Loss of the selling point
Hosts (6)_______ enough time to communicate with students.
Rise in (7)_______
Students are demanding more from their host families.
(8)_______ taken
Improvement of
service quality
Hosts are (9)_______ living conditions. They are offering students structured (10)_______ activities.
Conclusion
Host family accommodation will keep the popularity vote with international students.
【参考答案】
Definition Advantages/Benefits practise lifestyle living/accommodation lack
expectation(s) Measures bettering/improving family