Unit 8 I love nature! Lesson 3练习(含答案) 冀教版(2024)七年级下册

文档属性

名称 Unit 8 I love nature! Lesson 3练习(含答案) 冀教版(2024)七年级下册
格式 docx
文件大小 23.2KB
资源类型 教案
版本资源 冀教版
科目 英语
更新时间 2025-02-20 14:46:43

图片预览

文档简介

Lesson 3  The elephants' journey home
课堂达标
Ⅰ.根据句意及首字母提示补全单词
1.We went on a trip to Shanghai last week.We had a long and great j    .
2.We should p     plants and animals in national parks.
3.People are trying to save some e     animals in the forest.
4.I like reading.H    ,I don't have much time.
5.Many tourists come to visit Peking U     every year.
Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空
1.Police      (office) help make our city a safe place.
2.Sunglasses can give you      (protect) against the sun when you travel in summer.
3.With the      (develop) of science,our city changes a lot.
4.She chose to study      (engineer) and it was the right choice.
5.She      (provide) us with a lot of help in the past.
Ⅲ.根据汉语意思完成句子
1.我们在野外能看到很多美丽的植物。
We can see many beautiful plants               .
2.森林是许多野生动物的栖息地。
The forest                many wild animals.
3.坚持跑步,因为它能锻炼你的头脑和身体。
Keep running because it trains your mind                your body.
课后提升
阅读理解【主题:人与自然 保护动物】
The number of African elephants is going up because of the protection.Since 1995,people have worked hard to protect elephants.
The best way to help elephants is to make safe places.These places keep elephants away from people.Dr Robert Guldemond works on a study about this.He says,“For a long time,we heard bad news about killing elephants.But now,good work is changing things.”
In the past,many elephants died because people wanted their ivory.Elephants also lost their homes because humans built more villages and farms.
People make corridors (走廊) for elephants.Corridors help them move between places freely.This helps elephants find food and water without meeting humans.
The hard work shows we can help animals in danger.By making safe homes and stopping killing,the number of African elephants is going up.
1.Why is the number of African elephants going up?(  )
A.Because of the protection.
B.Because of more farming.
C.Because of hunting.
D.Because of killing.
2.What is the best way to help elephants?(  )
A.Building more cities.
B.Making safe places.
C.More hunting.
D.More farming places.
3.What is the main idea of the text?(  )
A.The history of southern Africa.
B. Why the number of African elephants is going up.
C.The life of Dr Robert Guldemond.
D.The people in Africa.
【详解答案】
课堂达标
Ⅰ.1.journey 2.protect
3.endangered 4.However
5.University
Ⅱ.1.officers 2.protection
3.development 4.engineering
5.provided
Ⅲ.1.in the wild 2.is home to
3.as well as
课后提升
【语篇解读】本文主要讲述了非洲象数量的增加,以及保护非洲象的措施和努力。
1.A 解析:细节理解题。根据第一段中的“The number of African elephants is going up because of the protection.”可知,非洲象的数量增加是因为保护,故选A。
2.B 解析:细节理解题。根据第二段中的“The best way to help elephants is to make safe places.”可知,帮助非洲象的最好方法是创造安全的地方,故选B。
3.B 解析:主旨大意题。阅读全文内容可知,文章主要讲述了非洲象数量的增加,以及保护非洲象的措施和努力,故选B。
同课章节目录