Unit 4 Cartoons and comic strips
单元话题完形填空
一、完形填空
Cartoon films have very 1. limits(限制). If you can draw something, you can make it on the cinema screen(屏幕). The use of new ideas and 2. computer programs means that cartoons are becoming exciting again for people of 3. ages.
By 1970, the cinema world had decided that cartoons were 4. for children.
But soon after that, one or two film makers had some new ideas. They proved(证明) that it was 5. to make cartoon films that both grown ups and children could enjoy.
6. , not every cartoon film was successful. TheBlackCauldron, for example, 7. , mainly because it was too 8. for children and too childish for grown ups. Film makers learnt from this mistake, and then cartoons were 9. by both children and grown ups and 10. the film companies began to make large amounts of money.
1.A.many B.few C.little D.much
2.A.old B.modern C.wonderful D.young
3.A.some B.either C.both D.all
4.A.never B.even C.still D.only
5.A.possible B.difficult C.complete D.sure
6.A.Because B.Although C.However D.Yet
7.A.succeeded B.failed C.matched D.missed
8.A.interesting B.popular C.pleasant D.frightening
9.A.welcomed B.taken C.brought D.appeared
10.A.again B.however C.once D.over
11.完形填空
Since I was a child, my mouth has caused me trouble. I'm not a bad person. I have a (1) time learning when to keep my mouth closed.
My mom has told me again and again, 'Robert, your constant (2) words are hurting me. If you continued to be this rude, you will get into big trouble.'
It's been a problem at school several times too when teachers have told me (3) I didn't want to hear. I used to feel it was my duty to (4) myself.
One day in English class I was working on my homework until I heard a classmate (5) behind me. It was Nathaniel, who liked doing that as usual.
At first, I said very (6) , "Nathaniel, would you please be quiet "
However, Nathaniel continued talking to himself. I quickly (7) "Nathaniel, shut up!"
For the next five minutes, we threw hurtful words back and forth at each other.
I knew these words would make him (8) . It would hurt his feelings and shut him up.
What I said filled him with anger. He tried to reach over my seat and catch me as he shouted, "That's it! That's it!"
(9) at what he was doing, I sat back in my seat. I had never seen Nathaniel act like this before.
Later on, we were taken to the headmaster's office. There, Mr. Black, our English teacher, told us to (10) the matter. It wasn't until then that I finally found that (11) I hurt someone physically(身体上), the wounds eventually heal(愈合). But when I hurt them with my (12) , sometimes the pain never goes away.
At the end of the discussion, I said (13) to Nathaniel.
When I went back to my room, I lost myself into (14) how often and how much what I said hurt others. It's at that time that I realized I should keep my (15) closed just before I threw hurtful words. I hope my mouth won't cause me any trouble.
(1)A.busy B.hard C.happy D.fantastic
(2)A.tiring B.beautiful C.bad D.exciting
(3)A.something B.nothing C.everything D.anything
(4)A.support B.stop C.smell D.spend
(5)A.singing B.reading C.laughing D.talking
(6)A.carefully B.carelessly C.politely D.angrily
(7)A.repeated B.expressed C.replied D.shouted
(8)A.nervous B.afraid C.sad D.bored
(9)A.Angry B.Surprised C.Nervous D.Happy
(10)A.discuss B.solve C.take D.report
(11)A.because B.so C.when D.until
(12)A.words B.action C.ideas D.experience
(13)A.goodbye B.thanks C.hello D.sorry
(14)A.talking about B.thinking of
C.complaining about D.hearing of
(15)A.eyes B.mouth C.door D.window
12.完形填空
A little girl lived in a small, shabby house on a hill. She enjoyed playing in her small (1) as she was growing up. She was able to see over the garden and across a valley (山谷) to a wonderful house high on a hill—a house that had golden (2) .
Although she loved her own family, she dreamed all day about (3) wonderful and exciting it must be to live in that golden house.
She eventually (终于) (4) an age, where she could play outside of her garden. She asked her mother if she could go for a bike ride outside the gate of her home. Her mother finally (5) her to go. The little girl rode her bike until she got to the gate of the golden house.
As she leaned her (6) against the gatepost, she focused on the path that led to the house and then looked at the house itself. However, she felt a bit (7) . All the windows were actually plain (普通的) and rather dirty.
She was so sad that she didn't try to go any further. Heartbroken, she got on her bike again. As she (8) , she saw a sight that amazed her. She could see a small house on (9) side of the valley. Its windows glistened (闪耀) as the sun shone on her little home.
She realized that she had been living in her own (10) house all along. Everything she dreamed of was right there in front of her eyes!
(1)A.house B.park C.room D.garden
(2)A.windows B.keys C.roofs D.doors
(3)A.why B.what C.how D.whether
(4)A.reached B.got C.arrived D.became
(5)A.drove B.allowed C.led D.organized
(6)A.bike B.car C.dream D.window
(7)A.happy B.disappointed C.excited D.afraid
(8)A.lifted up B.looked up C.turned up D.dressed up
(9)A.another B.other C.the other D.others
(10)A.shabby B.warm C.small D.golden
13.阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C三个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项.
A famous symbol in American culture (1) a cartoon animal-- Mickey Mouse. Mickey first (2) in a cartoon in New York in 1928. Walt Disney was the father (3) Mickey. He made lots of cartoons (4) Mickey. Many people around the world love the mouse with two (5) ears. He was like a common man, but he always tried to face any danger and solve the problems all by (6) In Disney's early films, Mickey was (7) , he lost his house and girlfriend, Minnie. (8) , he never gave up his efforts and always won at last. Most people want to be (9) him. Now Mickey Mouse is still one of the most popular (10) characters in the world.
(1)A.was B.are C.is
(2)A.ran out B.hung out C.came out
(3)A.of B.off C.with
(4)A.to B.with C.at
(5)A.large and round B.small and short C.long and white
(6)A.him B.his C.himself
(7)A.rich B.happy C.unlucky
(8)A.Also B.However C.So
(9)A.like B.as C.for
(10)A.cartoon B.play C.novel
14.完形填空
Cartoon films have very (1) limits(限制). If you can draw something, you can make it (2) on the cinema screen(屏幕). The use of new ideas and (3) computer programs means that cartoons are becoming exciting again for people of (4) ages.
By 1970, the cinema world had decided that cartoons were (5) for children.
But soon after that, one or two film makers had some new ideas. They proved (证明) that it was (6) to make cartoon films that both grown- ups and children could enjoy.
(7) , not every cartoon film was successful. The Black Cauldron, for example, (8) , mainly because it was too (9) for children and too childish for grown-ups. Film makers learnt from this mistake, and then cartoons were welcomed by both children and grown-ups and (10) the film companies began to make large amounts of money.
(1)A.many B.few C.little
(2)A.sing B.move C.sleep
(3)A.old B.modern C.stage
(4)A.some B.either C.all
(5)A.never B.only C.still
(6)A.possible B.difficult C.complete
(7)A.Because B.Although C.However
(8)A.succeeded B.failed C.matched
(9)A.interesting B.popular C.frightening
(10)A.again B.however C.once
15.完形填空
In my life, nothing is (1) than the book The Creation of the World. It is a gift (2) my uncle.
It is a comic book(边环画). (3) it is not just a normal comic book. It is very thick and heavy. This book tells about the (4) of life. Life's evolution(进化) is very long and difficult. And the life is rich and varied(多变的). This book also teaches us to be kind to (5) living things. Our life is very beautiful and inspiring. It's not easy for all living things to live on Earth. You have to (6) that, every life is noble(高尚的).
A famous quote reads. "Books are the stepping stones to human progress." So I like this book and I enjoy (7) it. It makes me (8) a lot of things. This book is also very (9) to me, because it is (10) of my uncle's love.
I will cherish this special book and my uncle's love forever.
(1)A.better B.good C.worse
(2)A.to B.from C.for
(3)A.But B.And C.So
(4)A.change B.develop C.evolution
(5)A.other B.the other C.others
(6)A.believe B.refuse C.disagree
(7)A.reading B.to read C.read
(8)A.understand B.to understand C.understood
(9)A.hard B.important C.useless
(10)A.lots B.fill C.full
16.阅读短文,掌握其大意,选择可以填在横线上的最佳选项。
It was a fine spring day with beautiful flowers in the park. A young man arrived early and waited for his (1) under a big tree. But he was so short-tempered (性急的) that he wasn't in the mood to (2) the scenery.
Suddenly, an angel appeared, "Here is a button (按钮). If you don't want to (3) , just turn the button to the right. You can skip over (跳过) any time period if you want to."
The man happily held the button and turned it softly. Oh! How amazing! His girlfriend appeared before him and was gently (4) him! "How I wish our wedding ceremony could be held now!" He turned the button once again. A great wedding (5) in front of him. The beautiful bride (新娘) was standing next to him and the band was playing (6) music. He lost himself in it deeply.
The (7) in his heart kept coming out: I also want a big house with a garden in the front. He turned the button. Then he wished for children. All of a sudden, a group of lovely children were playing (8) in the huge living room. Again, he jumped at the chance to tum the button to the right.
How time flew! Before he could see beautiful flowers in the garden, everything had been covered in deep snow. Looking at himself again, he found his hair totally (9) . He had already become so old.
He felt so sad. He would rather enjoy life step by step than watch it go by in such a hurry. He quickly turned the button to the (10) .
Once again, he was waiting for his lovely girlfriend under that big tree.
(1)A.angel B.girlfriend C.teacher
(2)A.judge B.find C.enjoy
(3)A.wait B.move C.work
(4)A.quarreling with B.laughing at C.smiling to
(5)A.discovered B.found C.appeared
(6)A.sad B.cheerful C.serious
(7)A.wishes B.questions C.secrets
(8)A.rudely B.angrily C.happily
(9)A.shinning B.white C.black
(10)A.left B.right C.up
17.阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C三个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。
Picture this scene. You wake up on a school morning, and you know you're (1) . Maybe your throat is sore. Maybe your head hurts. Whatever the (2) is, your mum or your dad sends you back to bed to rest. This (3) to every kid once in a while, right
Wrong. And the living proof (证据) is eighteen-year-old Travis Schmidt. From his first day of kindergarten (幼儿园) to his last day of high school, Travis (4) stayed home sick. At first, Travis didn't think too much about never being absent (缺席的). But then he reached third grade with perfect attendance (出勤率). At that point, Travis decided to see how (5) he could keep it up.
So how did Travis successfully keep 13 years of perfect attendance In the first place, he's a very heathy kid. Although he got colds like everyone else, Travis never felt sick enough to stay home. Travis also (6) ahead (提前地). For example, he knew he'd (7) get chickenpox (水痘) sooner or later. So when a friend caught chickenpox one summer, Travis made sure to (8) him. A few days later, he was covered with poxes. But he had quite a lot of (9) to get better before school started in autumn.
Travis is (10) his record. "I may not be the smartest or the coolest. But I'm always there," he says.
(1)A.tired B.late C.sick
(2)A.idea B.weather C.problem
(3)A.happens B.shows C.spreads
(4)A.ever B.never C.always
(5)A.long B.big C.great
(6)A.learnt B.warned C.planned
(7)A.luckily B.probably C.quickly
(8)A.cheat B.save C.visit
(9)A.time B.money C.work
(10)A.afraid of B.proud of C.upset about
答案解析部分
1.B;2.B;3.D;4.D;5.A;6.C;7.B;8.D;9.A;10.A
主要讲了卡通电影的适用人群的演变。最初卡通电影只适合小孩子们看,后来电影界有新的主意,他们想制造出大人和小孩都喜欢看的卡通电影,虽然遇过失败,但他们吸取教训,进行改良,后来卡通电影受到大人和孩子的欢迎。
考查完形填空,首先通读一遍文章,跳过缺失的单词,再根据上下文来判断所缺单词的含义,最后对选项进行区别,选出正确的那一项。
1.卡通电影几乎没有限制。A.许多,修饰可数名词复数;B.几乎没有,修饰可数名词复数,表示否定;C.little几乎没有,修饰不可数名词,表示否定;D.许多,修饰不可数名词。limits是可数名词复数,排除C、D,根据后句If you can draw something, you can make it on the cinema screen(屏幕).如果你能画一些东西,你可以在电影院的屏幕上看到,可知没有限制,所以用few,故选B。
2.新思想和现代计算机程序的使用意味着漫画对各个年龄段的人来说都再次变得令人兴奋。A.旧的;B.现代的;C.极好的;D.年轻的。new新的,此处修饰computer programs,代表现代(modern)技术,故选B。
3.新思想和现代计算机程序的使用意味着漫画对各个年龄段的人来说都再次变得令人兴奋。A.一些,修饰可数名词复数或者不可数名词;B.两者中的一个,修饰单数;C.两者都,修饰可数名词复数;D.三者或者三者以上都。all ages各个年龄段,固定搭配,故选D。
4.到1970年,电影界已经决定动画片只供儿童观看。A.从不;B.甚至;C.仍然;D.仅仅。根据后But soon after that, one or two film makers had some new ideas. They proved(证明) that it was...to make cartoon films that both grown ups and children could enjoy.但不久之后,一两位电影制作人有了一些新想法。他们证明,制作成人和儿童都能欣赏的卡通电影是不可能的,可知电影界已经决定动画片只供儿童观看,故选D。
5.他们证明了制作成人和儿童都能欣赏的动画片是可能的。A.可能的;B.困难的;C完全的;D.确信的。由后文可知,成年人和儿童都可以欣赏卡通电影,所以,此处表示"制作成年人和儿童都能欣赏的卡通电影是可能的",故选A。
6.然而,并不是每部动画片都成功。A.因为,表示原因;B.尽管,表示让步;C.然而,表示转折;D.然而,放在句末。根据not every cartoon film was successful并不是每部动画片都成功,可知表示转折,根据标点可知用however,故选C。
7.例如,《黑神锅传奇》失败了,主要是因为它对儿童来说太可怕,对成年人来说太幼稚。A.成功;B.失败;C.匹配;D.错过。根据前句not every cartoon film was successful并不是每部动画片都成功,可知是失败了,故选B。
8.例如,《黑神锅传奇》失败了,主要是因为它对儿童来说太可怕,对成年人来说太幼稚。A.有趣的;B.受欢迎的;C.愉快的;D.可怕的。根据前句可知电影是失败了,所以对于孩子来说是可怕的,故选D。
9.电影制作人从这个错误中吸取了教训,动画片受到了儿童和成年人的欢迎,电影公司再次开始赚大钱。A.受欢迎;B.带走;C.带来;D.出现。cartoons卡通,根据the film companies began to make large amounts of money.电影公司再次开始赚大钱,可知动画片是受欢迎的,故选A。
10.电影制作人从这个错误中吸取了教训,动画片受到了儿童和成年人的欢迎,电影公司再次开始赚大钱。A.再次;B.然而;C.一次;D.超过。根据前文可知讲的是电影失败了,所以这里指的是再次开始盈利,故选A。
11.(1)B;(2)C;(3)A;(4)A;(5)D;(6)C;(7)D;(8)C;(9)B;(10)A;(11)C;(12)A;(13)D;(14)B;(15)B
该文通过作者小时候的故事告诉人们恶语伤人比使他人身体受伤有时更可怕。我们应该学会在什么场合要闭嘴。
(1)我不是一个坏人,但是我很难学会什么时候停止对别人说坏话。A.busy繁忙的;B.hard艰难的;C.happy快乐的;D.fantastic极好的。根据后文妈妈对作者的告诫可知作者在停止对人说坏话方面有困难,have a hard time doing sth.很难做某事,故答案选B。
(2)罗伯特,你经常性的坏话在伤害我。A.tiring令人疲惫的;B.beautiful美丽的;C.bad差的;D.exciting令人兴奋的。根据后文If you continued to be this rude, you will get into big trouble"可知此处指罗伯特不好的语言,故答案选C。
(3)在老师告诉我某件我不想听的事情的时候这种问题也出现过几次。A. something某事,多用于肯定句;B. nothing没有事情;C. everything一切事情;D. anything任何事情,多用于否定句。此处指老师告诉我不想听的某件事情,表示肯定,故答案选A。
(4)我过去感觉支持我自己是我的责任。A.support支持;B.stop停止;C.smell闻起来;D.spend花费。根据上文可知此处解释作者出言粗鲁的原因——作者认为维护自己是应该的,故答案选A。
(5)直到我听到一个同学在我后面说话,我一直在写作业。A.singing唱;B.reading读;C.laughing大笑;D.talking谈论。根据后文Nathaniel continued talking to himself.可知此处指作者听到同学在说话,故答案选D。
(6)起初,我说的非常客气。A.carefully认真地;B.carelessly粗心地;C.politely有礼貌地;D.angrily生气地。根据后文"Nathaniel, would you please be quiet "可知作者说话非常有礼貌,故答案选C。
(7)我很快大喊"纳撒尼尔,闭嘴!"。A.repeated重复;B.expressed表达;C.replied回复;D.shouted大喊。根据后面所说内容"Nathaniel, shut up!"可知作者是大喊出来的,故答案选D。
(8)我知道那些话会使得他悲伤。A.nervous紧张的;B.afraid害怕的;C.sad悲伤的; D.bored无聊的。根据"it would hurt his feelings and shut him up"这会伤害他的感情,让他闭嘴"可知此处指这句话会使得他悲伤,故答案选C。
(9)对他所做的事感到很惊讶,我便往座位上一靠。A.Angry生气的;B.Surprised感到吃惊的;C.Nervous紧张的;D.Happy高兴的。根据后文"I had never seen Nathaniel act like this before""我从没见过纳撒尼尔这么做。"可知作者因为他所做而感到吃惊,故答案选B。
(10)我们的英语老师布莱克先生叫我们讨论我们之间的问题。A.discuss讨论;B.solve解决;C.take带走;D.report报告。根据后文"At the end of the discussion,I said ___13___ to Nathaniel".可知老师让他们讨论他们之间的问题,故答案选A。
(11)就在那时我发现当我身体上伤害某人时,他能最终康复。 A.because因为;B.so所以;C.when当……时候;D.until直到。根据后文"But when I hurt someone with my ___12___,sometimes the pain never went away"故答案选C。
(12)但当我用话语伤害了某人,有时疼痛永远不会消失。A.words话,单词;B.action动作;C.ideas主意;D.experience经历。根据上文作者的经历,可知用语言伤害了某人,伤痛可能不会消失,故答案选A。
(13)讨论结束时,我对纳撒尼尔说"对不起"。A.goodbye再见;B.thanks谢谢;C.hello喂; D.sorry对不起。根据上文作者对语言伤害的认识,可知他对纳撒尼尔道歉,故答案选D。
(14)我开始考虑我多么频繁的说伤害别人的话。A.talking about谈论……;B.thinking of认为,考虑;C.complaining about抱怨……;D.hearing of听说。根据宾语内容"how often what I said hurt others"可知作者开始考虑说伤害人的话多么频繁,故答案选B。
(15)我会记住妈妈对我说的话并学会了什么时候闭上嘴。A.eyes眼睛;B.mouth嘴;C.door门;D.window窗户。联系前文中"I have a hard time learning when to stop saying bad things to others"."我很难学会什么时间停止对他人说坏话"可知此处指学会了闭嘴,故答案选B。
考查完形填空,首先通读一遍文章,跳过缺失的单词,再根据上下文来判断所缺单词的含义,最后对选项进行区别,选出正确的那一项。
12.(1)D;(2)A;(3)C;(4)A;(5)B;(6)A;(7)B;(8)B;(9)C;(10)D
这是一片记叙文。一个小女孩梦想着住进带有金色窗户的房子里。有一天她来到了这所房子的大门前,发现这所房子很普通,她很失望。但是当她回头看见自己的房子,在阳光的照耀下,所有的窗户都是金色的时,她意识到,原来自己一直住在带有金色窗户的房子里。
(1)随着她的长大她喜欢在她的小花园里玩耍。house房子;park公园;room房间;garden花园。根据She was able to see over the garden可知,她是在自己的小花园玩耍。故答案选D。(2)她可以看见整个花园,并且穿过山谷可以到一个很棒的、坐落在山上的房子——有金色窗户的房子。windows窗户;keys钥匙;roofs屋顶;doors门。根据下文“All the windows were actually plain (普通的) and rather dirty.”可知,小女孩一开始以为房子的窗户是金色的。故答案选A。
(3)尽管她喜欢她自己的家,但是她梦想着每天住在那个金色的房子里会是多么得棒以及令人兴奋。why为什么;what什么;how怎样;whether是否。考查宾语从句连接词,how+adj.\adv.+主语+谓语+其他。故答案选C。
(4)她终于到了可以去她的花园以外的地方玩的年纪了。reached到达;got得到;arrived到达;became变成。reach可直接跟宾语,get to=arrive in\at意为“到达”。此处需直接跟宾语,根据语境,故答案选A。
(5)她妈妈最终允许她去。drove驾驶;allowed允许;led引导;organized组织。allow sb. to do sth. “允许某人去做某事”。根据语境,故答案选B。
(6)她一边把自行车倚靠在门柱上,一边把目光聚焦在那条通往房子的小径上,然后注视着房子。bike自行车;car车;dream梦想;window窗户。根据上一句话“The little girl rode her bike until she got to the gate of the golden house.”可知,她是骑自行车出来的。故答案选A。
(7)然而,她感到有一点失望。happy快乐的;disappointed失望的;excited兴奋的;afraid 害怕的。“然而”表示转折,此处应与前面提到的“兴奋”作对比,应是“失望”。故答案选B。
(8)在她抬头看的时候,她看见一束让她惊讶的光lifted up举高;looked up查阅、抬头看;turned up调高;dressed up盛装打扮。根据下面的“saw”可知,是在“抬头看”时,故答案选B。
(9)她可以看到山谷的另一边的一个小房子。another另一个;other其他的;the other两者中另一个;others其他人。空后side是单数,故AC合适,但是山谷应该是两边对应着,根据常识,故答案选C。
(10)她意识到她一直住在她自己的金色房子里。shabby破旧的;warm温暖的;small小的;golden金的。根据语境,应是她“意识到”,梦到的一切就在眼前,在她的日常生活中。故答案选D。
考查完形填空,首先通读一遍文章,跳过缺失的单词,再根据上下文来判断所缺单词的含义,最后对选项进行区别,选出正确的那一项。
13.(1)C;(2)C;(3)A;(4)B;(5)A;(6)C;(7)C;(8)B;(9)A;(10)A
本篇文章主要讲述了Mickey的来源以及现在人们对它的感受。
(1)美国文化中一个有名的象征是一个卡通动物——米老鼠。A是;B是;C是。根据常识可知,米老鼠现在也依然很有名,故用一般现在时,填入is,故选C。
(2)在1928年,米老鼠首先出现在纽约的卡通里。A跑出来;B闲逛;C出现。米老鼠是出现在卡通里,空缺的意义为出现,come out,由于是过去出现,用过去式,故填入came out,故选C。
(3)Walt Disney创造了米老鼠。A……的;B离开;C和。根据固定短语,the father of……,……的创造者,故空缺处填入of,故选A。
(4)他用米老鼠创造了很多卡通形象。A到;B用;C在。根据句意可知,他用米老鼠创造了很多卡通形象,make……with,用……创造了,故空缺处填入with,故选B。
(5)全世界的人们都喜欢这只有着2个大的圆的耳朵的老鼠。A大而圆;B小而短;C长而白。根据看过米老鼠的人都知道,老鼠长了2个大而圆的耳朵,故填入large and round,故选A。
(6)他就像一个普通人,但他总是面对危险并且依靠他自己解决了问题。A他;B他的;C他自己。固定搭配,by himself依靠他自己,而by为介词,后面接宾格形式,故填入himself,故选C。
(7)在迪士尼早期电影中,米奇是不幸运的。A富裕;B高兴;C不幸运。根据后文提到的he lost his house and girlfriend,可知他不幸运,填入unlucky,故选C。
(8)然而,他从来没有放弃努力并最终赢了。A也;B然而;C因此。根据上文提到他不幸,下文说他成功了,因此空缺处应该填入转折的词汇,however,然而,故选B。
(9)句意;大多数人都想像他。A像;B当做;C给。根据上文提到,米奇最终成功了,说明很多人都想像他一样成功,空缺处填入like,像,故选A。
(10)现在米老鼠依然是全世界最受欢迎的卡通形象之一。A卡通;B玩偶;C小说。根据前文就提到了Mickey只是一个卡通形象,故空缺处填入cartoon,故选A。
考查完形填空,首先通读一遍文章,跳过缺失的单词,再根据上下文来判断所缺单词的含义,最后对选项进行区别,选出正确的那一项。
14.(1)B;(2)B;(3)B;(4)C;(5)B;(6)A;(7)C;(8)B;(9)C;(10)A
文章大意:这篇文章主要讲述卡通电影的适用人群的演变。最初卡通电影只适合小孩子们看,后来电影界有新的主意,他们想制造出大人和小孩都喜欢看的卡通电影,虽然遇过失败,但他们吸取教训,进行改良,后来卡通电影受到大人和孩子的欢迎。
(1)考查形容词。卡通电影几乎没有限制。A. 许多,B. 几乎没有,修饰可数名词复数,C. little:几乎没有,修饰不可数名词,根据后句可知没有限制,限制是可数名词,故选B。
(2)考查动词辨析。如果你画某些东西,你可以把它移动到屏幕上展示出来。A. 唱歌,B. 移动,C. 睡觉,根据语境可知画的东西能移动到电脑屏幕上,故选B。
(3)考查形容词。新观点和现代电脑程序的使用意味着卡通片再次让所有年龄的人们变得令人兴奋。根据new可知是modern,故选B。
(4)考查形容词。根据句意可知卡通电影受到所有年龄的人们的青睐,故选C。
(5)考查副词辨析。到1970年为止,电影世界决定卡通片只是为了孩子们。根据 They proved (证明) that it was 6 to make cartoon films that both grown- ups and children could enjoy. 可知到1970年,电影世界决定卡通只是为了孩子,故选B。
(6)考查形容词。他们证明让受成年人和孩子们喜欢的卡通电影是可能的。It is possible to do sth. 做某事有可能,故选A。
(7)考查连词。然而,不是每一部卡通电影都是成功的。A. 因为,B. 尽管,C. 然而,根据上下文可知是转折关系,故选C。
(8)考查动词辨析。例如,The Black Cauldron失败了,主要因为它对于孩子来说太令人害怕了,对于成年人太孩子气了。根据 too childish for grown-ups. 可知此电影失败了,故选B。
(9)考查形容词。根据 too childish for grown-ups. 可知此电影失败是因为对于孩子们来说太害怕了,A、B都是褒义的,frightening:令人害怕的,故选C。
(10)考查副词。然后卡通电影收到儿童和成年人的欢迎,再一次,电影公司开始挣大量的钱。再一次:again,故选A。
考查综合运用知识的能力。在通读全文,掌握大意的基础上,根据上下文,语法知识,固定搭配等斟酌字句,选出正确选项,确保文章通顺、完整。
15.(1)A;(2)B;(3)A;(4)C;(5)A;(6)A;(7)A;(8)A;(9)B;(10)C
文章大意:介绍了我叔叔送给我的一本连环画《开天辟地》。
(1)考查形容词。在我的人生中,没有什么比这本书《开天辟地》更好。A. 更好,B. 好,C. 更坏。根据下文可知作者非常喜欢这本书,故选A。
(2)考查介词辨析。它是一本来着叔叔的礼物。A. 去,向着,B. 来自,C. 为了,根据语境可知这是来自叔叔的礼物,故选B。
(3)考查连词。它是一本连环画。但是它不仅是连环画。可知两句是转折关系,故选A。
(4)考查名词。这本书谈论了生命的进化。about是介词,后跟名词作宾语,A. 变化,B. 发展,C. 进化,上下文都在讲生命的进化,故选C。
(5)考查形容词。这本书也教给我们对其他生物好。A. 其他的,B. 两者中的另一个,C. 别人,修饰名词要用形容词,故选A。
(6)考查动词辨析。你不得不相信,每个生命都是高贵的。A. 相信,B. 拒绝,C. 不同意,根据语境所缺词是相信,故选A。
(7)考查动名词。因此我喜欢这本书,我喜欢读它。根据enjoy doing sth. 喜欢做某事,故选A。
(8)考查动词。它让我理解许多东西。根据make sb. do sth. 让某人做某事,故选A。
(9)考查形容词辨析。这本书也对我非常重要,因为它是充满了我叔叔的爱。根据后半句可知这本书对我来说很重要,故选B。
(10)考查固定短语。根据句意可知is后跟形容词作表语,be full of:充满,故选C。
考查综合运用知识的能力。首先通读全文,掌握大意,然后根据上下文,语法知识,固定搭配等斟酌字句,选出正确选项,确保文章通顺、完整。
16.(1)B;(2)C;(3)A;(4)C;(5)C;(6)B;(7)A;(8)C;(9)B;(10)A
主要讲了一个年轻人焦急地等待自己的女朋友时一个天使满足了年轻人的愿望,但是自己却老了,最后他决定一步一步享受生活。
(1)一个年轻人早早到来。在一棵大树下等待他的女朋友。A.天使;B.女朋友;C.老师。根据最后一段可知是等待的girlfriend,故选B。
(2)但是他是如此心急以至于他没有心情欣赏风景。A.判断;B.发现;C.欣赏。根据句意可知是欣赏风景,故选C。
(3)如果你不想等,仅仅把按钮转向右边。A.等待;B.移动;C.工作。根据全文可知年轻人正在等待女朋友,故选A。
(4)他的女朋友出现在他面前,正在温柔地朝他微笑。 quarreling with,与……争吵,laugh at嘲笑,smile at,对......微笑,根据gently,可知是在微笑,故选C。
(5)一个隆重的婚礼出现在他面前A.发现;B.发现,查明;C.出现。根据句意可知是出现在面前,故选C。
(6)乐队正在演奏高兴的音乐。A.难过的;B.高兴的;C.严重的。根据句意可知婚礼演奏的是高兴的音乐,故选B。
(7)在他心里的愿望一直出现。A.愿望;B.问题;C.秘密。根据后句可知有个带有花园的大房子也是他的愿望,故选A。
(8)一群可爱的孩子正在大的客厅里高兴地玩耍。A.粗鲁地;B.生气地;C.高兴地。根据句意可知是孩子们高兴地玩耍,故选C。
(9)他发现他的头发完全白了。A.闪闪发光;B.白色的;C.黑色的。根据后文可知年轻人老了,所以头发是白色的,故选B。
(10)他快速把按钮转向左边。A.左边;B.右边;C.上边。根据前文可知按钮可以转向右边,所以也可以转向左边,故选A。
考查完形填空,考查词汇在篇章中的运用能力,答题时首先要跳过空格通读文章掌握其大意,然后细读文章字斟句酌逐一作答,注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素。最后通读一遍检查验证。
17.(1)C;(2)C;(3)A;(4)B;(5)A;(6)C;(7)B;(8)C;(9)A;(10)B
短文大意:每个人都可能遇到突发的状况而缺勤,而本文主要讲述了Travis如何保持从幼儿园到高中13年来完美出勤率的故事。
(1)你在学校的早晨醒来,然后你知道你生病了。A疲倦的,B迟到的,C生病的,根据下文提到咽喉痛,头部受伤可知,空1应该用sick,故选C。
(2)不管你的问题是什么,你的爸爸妈妈都要送你回床上休息。A想法,B天气,C问题,根据下文让你去休息可知,此处问题最符合语境,故选C。
(3)每个孩子都会遇到这种情况,对吗?A发生,B展示,C传播,根据上文可知,此处表示情况的发生,因此A项符合题意,故选A。
(4)从他上幼儿园的第一天到他高中的最后一天,Travis生病了却从不待在家里。A曾经,B从不,C总是,根据下文 he reached third grade with perfect attendance (出勤率) ,可知从不在家,故选B。
(5)就在那时,Travis决定看看他如何能坚持多久。A长的,B大的,C棒的,根据题意可知,此处表示时间长短的词语,因此long符合题意,故选A。
(6)Travis也提前地计划了。A学习,B警告,C计划,根据下文他知道他可能会起水痘,可知他提前计划了,故选C。
(7)例如,他知道可能会得水痘是迟早的事。A幸运地,B可能地,C快速地,根据下文的sooner or later可知,可能地最符合题意,故选B。
(8)因此,当一个朋友在一个夏天染上水痘时,Travis一定要去看他。A作弊,B拯救,C参观,根据空格后的主语是him可排除A和B,故选C。
(9)但是在秋季开学前,他有很多时间来恢复健康。A时间,B金钱,C工作,根据上下文可知,谈论的与时间相关,因此用time,故选A。
(10)Travis对他的记录感到很自豪,“我可能不是最聪明或最酷的,但是我一直在那儿”他说道。A害怕,B自豪,C沮丧,根据下文可知,他对记录感到自豪,故选B。
考查完形填空,做题时首先快速浏览全文,跳过文中设为选项的单词,根据上下文对选项单词的含义进行仔细辨别,最终选出正确选项。