中小学教育资源及组卷应用平台
Unit 3 Could you please clean your room
第三课时Section B(1a ~ 2e)
一、单项选择
1.The winter is coming. We must ________ vegetables to eat.
A.save B.store C.sell D.throw
2.—I want to buy some clothes and shoes. Oh, and an iphone.
—How about going to the Hongxing ________. It’s very big. I think you can buy all of them there.
A.library B.room C.shop D.store
3.—Could I use your dictionary
—Yes, of course you ________.
A.could B.will C.can D.might
4.My storybooks are in the schoolbag. I will ________ and show them to you.
A.take out them B.take them out C.give out them D.give them out
5.—Could I read your new magazine, dad
— ________. I’m reading it.
A.Yes, you could B.Sorry, you can’t
C.Yes, sure D.No, please
二、单词拼写
6.The boy is studying for the (come) English test.
7.Is the CD (play) yours It looks a little old.
8.You must be (care) with the knife, or you may cut yourself.
9.I sometimes buy some (snack) at the corner store.
10.Mr. Darcy, thank you very much for your (invite).
11.As a teenager, I should learn to be (independence).
三、完形填空
At the age of six, our kids began to help us with the housework. They helped to 12 their pets and clean the house. Now my daughter Cindy can do many 13 of housework. Last week, she even helped me cook dinner. We were happy because it was very 14 . I think doing housework is a good way for them to learn a lot of life skills.
I like getting kids to start doing housework early for a few 15 . Firstly, it is fun for kids to help. Kids like to work together with their parents. They don’t want their parents to 16 everything for them. Sometimes they like to do things by themselves. It’s a good idea to 17 them help you when you are busy.
Secondly, it’s never too 18 for them to learn something new. However, having kids do chores doesn’t 19 taking away their time for playing. It’s to let them feel the joy of working 20 with family. 21 , it works well. Now our children always help us with the housework and they feel happy about it.
12.A.look after B.look at C.look for D.look up
13.A.differences B.kinds C.ways D.boxes
14.A.serious B.clean C.terrible D.delicious
15.A.words B.reasons C.lessons D.ideas
16.A.prepare B.ask C.sweep D.repair
17.A.borrow B.let C.drive D.serve
18.A.early B.popular C.important D.easy
19.A.raise B.teach C.mean D.think
20.A.quickly B.together C.alone D.only
21.A.Finally B.Especially C.Probably D.Seriously
四、阅读理解
阅读下面短文,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
The children grow vegetables and take care of animals, but they are not playing games online. 22 The students in the school are from different countries, such as Malaysia and the Philippines.
“To make the children self-reliant (自力更生的) and build friendship between children from different countries, we asked them to grow vegetables. They were excited about the idea,” said Grace Alwyn, the head teacher of the school. “ 23 We are planning to ask the parents to buy the vegetables that the children plant. This will also teach them the importance of money.”
24 They feed the animals in the morning and check on them through the day. It’s a good way for them to learn to be responsible (负责任的).
Pritesh, a student in Grade 8, said, “I understand how farmers work. 25 It is a very interesting hobby.”
A parent said happily, “ 26 They will learn a lot from these activities.”
A.The students also keep pets.
B.They give part of the harvest to us and we cook it for them.
C.Through farming, they are learning to love the environment.
D.As we grow the vegetables ourselves, we don’t feel like wasting them.
E.Students at Gateway International School start farming a small piece of land in the school.
参考答案
题号 1 2 3 4 5 12 13 14 15 16
答案 B D C B B A B D B A
题号 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
答案 B A C B A E B A D C
1.B
【详解】句意:冬天来了。我们必须储存蔬菜吃。
考查动词辨析。save节约;store储存;sell卖;throw扔。根据“The winter is coming. We must...vegetables to eat.”可知,冬天必须储存蔬菜吃。故选B。
2.D
【详解】句意:——我想买一些衣服和鞋子。哦,还有一部iphone。——去红星商店怎么样。它很大。我想你可以在那里买到所有的。
考查名词词义辨析。library图书馆;room房间;shop商店,通常指的是较小型的零售店,且通常专卖某一类商品,如衣服店、书店等;store商店,通常指的是较大或较正规的零售店,且更倾向于指综合性大型商店,提供广泛多样的商品。根据“It’s very big. I think you can buy all of them there.”可知,此处指较大的商店。故选D。
3.C
【详解】句意:——我能用一下你的字典吗? ——是的,你当然可以用。
考查情态动词辨析。could能,常用在表示请求的问句中;will将要,常用于将来时;can能,表示能力或能够;might也许。问句中“Could I use...”表示“委婉地提出请求”,肯定回答时应用“can”,表示“可以”。故选C。
4.B
【详解】句意:我的故事书在书包里。我会把它们拿出来给你看。
考查动词短语。take out them搭配错误;take them out把它们拿出来;give out them搭配错误;give them out把它们分发出去。take out和give out均为“动词+副词”的动词短语,后接人称代词宾格时,人称代词置于动词和副词之间,所以排除A和C;根据“…and show them to you”及语境可知,此处是指说话者将故事书从书包里“拿出来”给对方看。故选B。
5.B
【详解】句意:——我能看看你的新杂志吗,爸爸? ——对不起,你不能。我正在读它。
考查情景交际。Yes, you could是的,你可以;Sorry, you can’t对不起,你不能;Yes, sure是的,当然;No, please不,请。根据后句“I’m reading it.”可知,爸爸正在阅读这本新杂志,孩子现在不能看,应作否定回答。故选B。
6.coming
【详解】句意:这个男孩正在为即将到来的英语考试而学习。提示词come“来”,为动词。结合“the…English test”可知,此处应用其对应的现在分词作定语,意为“即将到来的”。故填coming。
7.player
【详解】句意:这个CD播放器是你的吗?它看起来有点旧。结合语境及“CD…”可知,此处应用提示词play的名词形式,CD player“CD播放器”,结合“Is”可知,此处使用名词单数形式。故填player。
8.careful
【详解】句意:你一定要小心使用刀子,否则你会割伤自己的。care“小心,照料”,名词;结合“be…with…”及语境可知,此处应用其形容词形式careful,表示“仔细的,小心的”。故填careful。
9.snacks
【详解】句意:我有时候在街角的商店买一些零食。snack“零食,小吃”,可数名词,结合“some…”可知,此处应用其复数形式,表示“一些零食”。故填snacks。
10.invitation
【详解】句意:达西先生,非常感谢你的邀请。invite“邀请”,动词;形容词性物主代词your后接名词,应用其对应的名词形式invitation,表示“邀请”。故填invitation。
11.independent
【详解】句意:作为一名青少年,我应该学会独立。independence“独立”,名词。此处应用其形容词independent“独立的”作表语。故填independent。
12.A 13.B 14.D 15.B 16.A 17.B 18.A 19.C 20.B 21.A
【导语】本文讲述了作者认为让孩子们和家长一起做各种家务,能使孩子们感到快乐,能让孩子学到各种生存技能。
12.句意:他们帮助照顾他们的宠物并打扫房子。
look after照顾;look at看;look for寻找;look up查阅。根据“At the age of six, our kids began to help us with the housework.”可知,孩子们做家务,照顾宠物,故选A。
13.句意:现在我的女儿Cindy会做许多种家务活。
differences不同;kinds种类;ways方式;boxes盒子。many kinds of表示“各种各样的”。故选B。
14.句意:我们很高兴,因为它非常美味。
serious严肃的;clean干净的;terrible糟糕的;delicious美味的。根据“Last week, she even helped me cook dinner. We were happy because it was very”可知,“我们”很高兴,因为饭菜很美味。故选D。
15.句意:我喜欢让孩子们早做家务有几个原因。
words单词;reasons原因;lessons功课;ideas主意。根据“Firstly, it is fun for kids to help. ... Secondly, it’s never too ... for them to learn something new.”可知,首先对孩子们来说,帮助做家务很有乐趣,第二他们可以学些新东西。可见这是在说让孩子早做家务的原因。故选B。
16.句意:他们不希望父母为他们准备一切。
prepare准备;ask询问;sweep打扫;repair修理。根据“Sometimes they like to do things by themselves.”可知,有时他们喜欢自己做一些事情,因此是不希望父母为他们准备一切。故选A。
17.句意:当你忙的时候让他们帮助你是个好主意。
borrow借;let让;drive驾驶;serve服务。let sb. do sth.表示“让某人做某事”,故选B。
18.句意:第二,对他们来说学点新东西永远不会太早。
early早的;popular受欢迎的;important重要的;easy容易的。too...to表示“太……而不能”,根据“I like getting kids to start doing housework early”可知,喜欢让孩子们早点开始做家务。故选A。
19.句意:然而,让孩子们做家务并不意味着占用他们玩的时间。
raise提高;teach教;mean意味着;think认为。根据“having kids do chores doesn’t ... taking away their time for playing”可知,让孩子们做家务并不意味着占用他们玩的时间,mean doing sth.表示“意味着做某事”。故选C。
20.句意:让他们感觉和父母在一起劳动的快乐。
quickly迅速地;together一起;alone单独;only仅仅。根据“Kids like to work together with their parents.”及“feel the joy of working ... with family.”可知,是和家人一起劳动的快乐。故选B。
21.句意:最后,它也非常起作用。
Finally最后;Especially尤其;Probably可能;Seriously严肃地。根据前文“First, it is fun for kids to help ... Second, it’s never ...”可知,此处指叙述的最后一条,需用Finally“最后”。故选A。
22.E 23.B 24.A 25.D 26.C
【导语】本文介绍了一所国际学校的孩子们种蔬菜,照顾动物的活动。
22.根据上文“The children grow vegetables and take care of animals…”及下文“The students in the school are from different countries, such as Malaysia and the Philippines.”可知,此处是在介绍这所学校学生劳动实践的情况。选项E“Gateway国际学校的学生开始在学校耕种一小块土地”与之匹配。故选E。
23.根据上文“we asked them to grow vegetables”及下文“We are planning to ask the parents to buy the vegetables that the children plant. This will also teach them the importance of money.”可知,此处是在介绍劳动实践中种植蔬菜的情况。选项B“他们把收成的一部分给我们,我们为他们烹饪”与之匹配。故选B。
24.根据下文“They feed the animals in the morning and check on them through the day.”可知,此处是在介绍学生们饲养宠物的情况。选项A“学生们也养宠物”与之匹配。故选A。
25.根据“I understand how farmers work…It is a very interesting hobby.”可知,此处是指一名学生讲述对种植蔬菜的感受。选项D“因为蔬菜是我们自己种的,所以我们不想浪费它们”与之匹配。故选D。
26.根据“They will learn a lot from these activities.”可知,此处是指一名家长讲述务农对孩子们的意义。选项C“通过务农,他们学会了热爱环境”与之匹配。故选C。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)