Unit 9 第3课时Section B 1a-2e(分层作业)2024-2025学年人教版英语八年级下册

文档属性

名称 Unit 9 第3课时Section B 1a-2e(分层作业)2024-2025学年人教版英语八年级下册
格式 doc
文件大小 320.0KB
资源类型 试卷
版本资源 人教新目标(Go for it)版
科目 英语
更新时间 2025-03-03 18:02:45

图片预览

文档简介

中小学教育资源及组卷应用平台
Unit 9 第3课时Section B 1a-2e
一、翻译
将下面词汇翻译成英语
1.东南亚
2.一个度假的好地方
3.一个练习英语的好地方
4.一个极好的做某事的地方
5.四分之三
6.做……有问题
7.一年到头;终年
8.与……靠得很近
9.另一方面
10.一个更自然的环境
二、单项选择
11.The children were playing with joy.
A.illness B.fear C.happiness D.silence
12.The coach and the athlete worked ________ to develop a training plan.
A.closely B.simply C.widely D.hardly
13.It doesn’t matter ________ you turn right or left at the crossing. Both roads lead to the art museum.
A.whenever B.unless C.though D.whether
14.—What do you think of Shanghai Disneyland
—It’s an amazing amusement park and every day _______ tourists visit it.
A.thousand B.thousands of C.ten thousand of D.ten thousands of
15.Anna ________ to tell her parents the truth, because she didn’t do well in the test.
A.hoped B.feared C.encouraged D.offered
三、选词填空
用方框中所给单词的适当形式填空。每词仅用一次。
include mark safe raise silent
16.My best friend always sits beside me when I am in bad mood.
17.There are many kinds of music, jazz, blues and so on.
18.If the rainstorm gets closer, what should people do to keep
19.I often make a when I have any questions.
20.It’s difficult for many young parents a family.
四、完成句子
21.你太好了,一年到头都邀请我们去你家。
It’s you to invite us to your house .
22.春天,人们都喜欢去野餐,享受大自然的美。
In , people like having a picnic and enjoying the beauty of .
23.你想什么时候来我家都可以。
You can to my house you like.
24.它的美景和美食吸引了成千上万的人。
Its beautiful views and delicious food attract people.
25.新加坡的人主要说汉语和英语。
People in Singapore Chinese and English.
五、完形填空
John's mother was coming to see me, which had worried me a lot. I was a new teacher, and I should describe the students' work honestly. 26 John, the grades were terrible. He couldn't read his own handwriting. But he was a bright student with good comprehension(理解力).
So when John's mother walked into the room, my hands were sweating(出汗). I was 27 unprepared when she kissed my face. "I came to thank you," she said with 28 . She told me how much John loved me as well as 29 he became more outgoing and began to make friends. And for the first time in his twelve years, he had recently 30 an afternoon at a friend's house. She wanted to tell me how thankful she was for her son's 31 changes.
How did I make such a life-changing difference to that boy 32 even knowing it What I finally came to remember was that one day, several months before, when some students were giving reports in the front of the class, Mary spoke quietly. To 33 her to raise her voice, I had said, "John is the expert on this, but he can't hear you in the back of the room 34 you speak up." That was it. Since then, John had listened more carefully in class and smiled more after class. And it was all because he happened to be the last kid in the last row.
It taught me the most important lesson over the years of my teaching career: a 35 act can really make a difference. And I'm thankful that the lesson came early.
26.A.Up to B.As for C.Instead of
27.A.hardly B.completely C.simply
28.A.excitement B.surprise C.shame
29.A.why B.what C.how
30.A.wasted B.collected C.spent
31.A.unbelievable B.boring C.opposite
32.A.about B.without C.against
33.A.expect B.allow C.encourage
34.A.unless B.after C.because
35.A.kind B.stupid C.strange
六、阅读理解
Fanjing Mountain lies in Southwest China′s Guizhou Province. The National Geographic Traveler magazine has listed it as one of the 28 destinations(目的地) and experiences for the year of 2019.
“Fanjing” in Chinese means a pure land for Buddhists(佛教徒). There are quite a lot of temples in the mountain. Each year, thousands of people visit them. People often regard the mountain as a sacred(神圣的) Buddhist site and a wonderful place to hike with strange rocks and above-the-clouds views.
The Fanjing Mountain National Nature Reserve (FMNNR) was established(创立) in 1978. It covers an area of 567 square kilometers. The reserve has three main peaks: the Old Golden Summit(2,494 meters), the Fenghuang Summit(2,572 meters) and the New Golden Summit or Red Clouds Golden Summit(2,336 meters). There are more than 8,800 stone steps from the foot of the mountain to its top. It will take you about five hours to reach the top. Climbing along the mountain road to the top is a great pleasure. Perhaps the most famous of all of Fanjing Mountain′s attractions is the Mushroom Stone that stands ten meters high and is beautifully lit up at night.
The FMNNR is a treasure house of plants. About 80 percent of the reserve is covered with plants. There are about 795 different families of plants. Some plants are rare, such as the dove flower—it grows only in this region.
In the reserve, the number of different animal species has reached over 800. Among these, some are endangered. Guizhou golden monkeys can be seen only in this region and are in danger of dying out.
36.The underlined word “them” in the second paragraph refers to “    ”.
A.Buddhists B.temples C.mountains D.views
37.Which is the highest of the FMNNR
A.The Old Golden Summit. B.The Fenghuang Summit.
C.The New Golden Summit. D.The Red Clouds Golden Summit.
38.You can find ________ only in the FMNNR.
①the Mushroom Stone 
②the dove flower 
③Guizhou golden monkeys
④a pure land for Buddhists
A.①②④ B.①②③ C.②③④ D.①③④
39.Which of the following statements is NOT true
A.A large number of people go to Fanjing Mountain to visit the temples.
B.You can see rare wild animals and plants in the FMNNR.
C.It is pleasant to climb along the mountain road to the top.
D.All the views on Fanjing Mountain are above the clouds.
40.We are most likely to find this passage in     .
A.an online encyclopedia(百科全书) B.an advertisement
C.a travel brochure(手册) D.a book review(评论)
七、任务型阅读
Last summer, I went to Shanghai with my parents. It was our first time. Shanghai is a large and modern city and it also has a long history. I was really excited to have the chance to visit it.
We stayed there for two days. On the first day, we went to Nanjing Road where there were lots of busy shopping malls. I bought several gifts for my friends there. We also visited some places in the city centre. In the evening we went to the Bund (外滩)-a famous waterfront area. It is on the west bank of Huangpu River. Local people often start a day by doing exercise at the Bund. Here you can see them walking, jogging, practicing Tai Chi or flying kites. We also went to the Oriental Pearl Tower, which is a landmark (地标) in Pudong and one of the world’s tallest TV towers.
On the second day, we visited Xintiandi, where we saw lots of modern shops and restaurants in traditional houses. The old buildings there look very interesting. The scenery (风景) was really amazing!
Our stay in Shanghai was an unforgettable experience. I liked both the new and the old Shanghai. Two days was a bit short. I hope I can go to Shanghai again sometime in the future.
A trip to Shanghai
Shanghai is a large modern city 41 a long history.
Nanjing Road ●There were lots of busy shopping malls. ●I bought 42 for my friends there.
the Bund ●It is a famous waterfront area 43 of Huangpu River. ●Local people often 44 such as walking, jogging, practicing Tai Chi or flying kites there.
Oriental Pearl Tower ●It is a landmark in Pudong. ●It is 45 TV towers in the world.
Xintiandi ●It’s interesting to see lots of modern shops and restaurants in traditional houses. ●We were amazed at the scenery!
八、短文填空
Dongguan is a modern city. Now you can enjoy your life comfortable and conveniently (方便地) in Dongguan. If you want to 46 shopping, you have many choices. There are many shopping malls in the city center and every town in Dongguan, such as Wan da Plaza, One Mall, One City and so on. You can shop in one of 47 all day and find almost everything there. Of all the shopping malls, I think Wan da Plaza is the most convenient 48 it is the closest to the subway stations. There are a lot of wonderful 49 and you can enjoy your meals there.
As for movie theaters, I think Bingo Cinema is the best. You can 50 the newest movies there. Bingo Cinema has the most comfortable seats. It 51 has the biggest screens (屏幕).
One more thing I want to introduce to you is Dongguan’s cafe. You can have not only fresh coffee and juice, but also yummy cakes and bread there. They are fantastic places to enjoy afternoon tea. Among them, Star bucks from the US is the most 52 with people. Many people like to go to Star bucks for coffee. Because it gives them good services. Some singers from foreign countries sing beautiful 53 in the bar. Many people like to deal with the business, spend time 54 friends or even just do some reading in this kind of situation.
Dongguan is a fantastic city. People can find what they want easily and have 55 good time in Dongguan.
参考答案
题号 11 12 13 14 15 26 27 28 29 30
答案 C A D B B B B A C C
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 A B C A A B B B D C
1.Southeast Asia 2.a good place to take a holiday/a good place for vacation 3.a good place to practice English 4.a wonderful place to do sth 5.three quarters 6.have problem doing sth 7.all year around 8.be close to 9.on the other hand 10.a more natural environment
【解析】1.东南亚:Southeast Asia,专有名词。故填Southeast Asia。
2.一个做某事的地方:a place to do sth;度假:take a holiday/for vacation;好的:good。故填 a good place to take a holiday/a good place for vacation。
3.一个做某事的地方:a place to do sth;好的:good;练习英语:practice English。故填a good place to practice English。
4.极好的:wonderful;一个做某事的地方:a place to do sth。故填a wonderful place to do sth。
5.四分之三:three quarters,故填three quarters。
6.做……有问题:have problem doing sth,动词短语。故填have problem doing sth。
7.一年到头;终年:all year around,固定短语。故填all year around。
8.与……靠得很近:be close to,固定短语。故填be close to。
9.另一方面:on the other hand,固定短语。故填on the other hand。
10.一个:a,修饰辅音音素开头的单词;更自然的:more natural;环境:environment。故填:a more natural environment。
11.C
【详解】句意:孩子们快乐地在玩耍。
考查名词辨析。illness疾病;fear害怕;happiness快乐;silence沉默。joy意为“快乐”,与C选项意思相近。故选C。
12.A
【详解】句意:教练和运动员紧密合作制定了一个训练计划。
考查副词辨析。closely紧密地;simply简单地;widely广泛地;hardly几乎不。根据“worked”可知,此处指教练和运动员需要紧密合作才能制定出一个有效的训练计划,故选A。
13.D
【详解】句意:无论你在十字路口向右转还是向左转都没有关系。两条路都通向艺术博物馆。
考查连词辨析。whenever无论何时;unless除非;though尽管;whether是否。根据“It doesn’t matter…you turn right or left at the crossing.”可知,此处指无论你在十字路口向右转还是向左转都没有关系,whether…or…“无论……还是……”,固定搭配;空处应用whether引导宾语从句。故选D。
14.B
【详解】句意:——你觉得上海迪士尼乐园怎么样?——这是一个令人惊叹的游乐园,每天都有成千上万的游客参观。
考查数词表达。表示确切数字时,thousand后不加s;表示大约数字时,用thousands of,且前面不加数字修饰。thousands of tourists意为“成千上万的游客”,故选B。
15.B
【详解】句意:安娜不敢告诉父母真相,因为她考得不好。
考查动词词义辨析。hoped希望;feared害怕;encouraged鼓励;offered提供。根据“because she didn’t do well in the test”可知,此句是说安娜不敢告诉父母真相。故选B。
16.silently 17.including 18.safe 19.mark 20.to raise
【解析】16.句意:当我心情不好的时候,我最好的朋友总是默默地坐在我身边。根据“when I am in bad mood.”可知,心情不好的时候,最好的朋友应该是“默默地”坐在身边,这里修饰动词sits,用silent的副词silently“默默地”。故填silently。
17.句意:音乐有很多种,包括爵士乐、蓝调等等。根据“jazz, blues and so on.”可知,这里指的是包括的乐器种类,填include的介词形式including“包括”。故填including。
18.句意:如果暴雨越来越近,人们应该怎么做才能保证安全。根据“If the rainstorm gets closer, what should people do to keep”可知,这里是说暴雨来临时,人应该如何保证安全,keep+形容词“保持某种状态”,故填safe。
19.句意:当我有任何问题时,我经常做标记。根据“make a...when I have any questions.”可知,这里指有问题的时候经常做标记,这里不定冠词a修饰单数名词。故填mark。
20.句意:对许多年轻的父母来说,养育一个家庭是很困难的。根据“It’s difficult for many young parents...a family.”可知,此处指的是养一个家庭困难,It is+形容词+for sb to do sth.“对某人来说,做某事是……”,It是形式主语,不定式是真正主语。故填to raise。
21. (very) kind of all year round
【详解】根据所给句意可知,此句用句型“It’s+形容词+of sb. to do sth.”,意为“某人是……的去做某事”,第一空表示“你真好”,应用形容词kind,第一空用“(very) kind of”;第二空表示“全年”,用短语all year round。故填(very) kind of;all year round。
22. spring nature
【详解】根据中英文对照可知,spring“春天”,名词;nature“自然”,不可数名词。故填spring;nature。
23. come whenever
【详解】对照中英文可知,缺乏的中文部分是“什么时候来都可以”,结合情态动词“can”要接动词原形,所以第一个空要填“come来”的原形,为谓语,第二空要填“whenever任何时候都可以”,引导让步状语从句。故填come;whenever。
24. thousands of
【详解】结合中英文提示可知,此处缺少thousands of“成千上万”,故填thousands;of。
25.mostly speak
【详解】mostly“主要地”,副词修饰动词speak“说”,句子描述事实,时态用一般现在时,主语是People,动词用原形。故填mostly speak。
26.B 27.B 28.A 29.C 30.C 31.A 32.B 33.C 34.A 35.A
【解析】文章讲述了作者多年前是一个新老师,因为偶然的一句表扬,改变了一个成绩很差的孩子的性格和命运。从而让作者感悟到:老师的话对学生有多么重要,老师教给学生知识,而最重要的是通过给孩子鼓励和信心而形式积极的人生观。
26.句意:至于约翰,成绩很差。
Up to直到;As for至于;Instead of代替;根据“I should describe the students' work honestly”以及“John, the grades were terrible”可知,此处说的是“至于约翰……”,故选B。
27.句意:当她吻我的脸时,我完全没有准备。
hardly几乎不;completely完全地;simply简单地;根据“my hands were sweating”以及“unprepared”可知,作者完全没有准备好,故选B。
28.句意:“我是来感谢你的,”她兴奋地说。
excitement激动;surprise惊讶;shame害羞;根据“she kissed my face. "I came to thank you," she said with”及“...he became more outgoing and began to make friends.”可知,约翰的母亲当时是很激动的,故选A。
29.句意:她告诉我约翰有多爱我,也告诉我他是如何变得更加外向,开始交朋友的。
why为什么;what什么;how怎样;根据“he became more outgoing”可知,此处说的是如何变得更加外向,故选C。
30.句意:最近,他12年来第一次在朋友家度过了一个下午。
wasted浪费;collected收集;spent度过;根据“an afternoon at a friend's house”可知,此处说的是在朋友家度过一下午的时光,故选C。
31.句意:她想告诉我她是多么感激他儿子不可思议的变化。
unbelievable不可思议的;boring厌烦的;opposite相反的;根据“And for the first time in his twelve years, he had recently...an afternoon at a friend's house.”可知,12年来第一次在朋友家度过一下午,这样的改变是让约翰的妈妈难以置信的,故选A。
32.句意:我怎么能在不知情的情况下对那个男孩做出如此改变?
about关于;without没有;against反对;根据“So when John's mother walked into the room, my hands were sweating(出汗). I was...unprepared”以及“What I finally came to remember was that one day, several months before”可知,作者对于约翰的这种改变是毫不知情的,故选B。
33.句意:为了鼓励她提高嗓门,我说:“约翰是这方面的专家,但如果你不大声说出来,他在教室后面就听不见你。”
expect期待;allow允许;encourage鼓励;根据“her to raise her voice, I had said...”可知,作者说这话当时是为了鼓励Mary能大声说,故选C。
34.句意:为了鼓励她提高嗓门,我说:“约翰是这方面的专家,但如果你不大声说出来,他在教室后面就听不见你。”
unless除非;after在……之后;because因为;根据“he can't hear you in the back of the room”与“you speak up.”可知,两句之间是条件假设关系,表示除非你大声,否则……,应用unless引导条件状语从句,故选A。
35.句意:一个善良的行为真的能带来改变。
kind善良的;stupid愚蠢的;strange奇怪的;根据“John is the expert on this,...John had listened more carefully in class and smiled more after class.”可知,作者之前是因为一句不经意的表扬而激发了约翰的改变,这是一种善良的行为,故选A。
36.B 37.B 38.B 39.D 40.C
【解析】这是一篇说明文,主要介绍了梵净山的自然风光。梵净山位于贵州省,自然风光迤逦,既是佛教圣地,又是一些珍稀动物的栖息地和一座植物宝库。
36.代词指代题。由“ There are quite a lot of temples in the mountain. Each year, thousands of people visit them.”可知them代指上文中出现过的许多寺庙,即temples。故选B。
37.细节理解题。由“The reserve has three main peaks: the Old Golden Summit(2,494 meters), the Fenghuang Summit(2,572 meters) and the New Golden Summit or Red Clouds Golden Summit(2,336 meters).”可知,凤凰山海拔2572米,是最高的山峰。故选B。
38.细节理解题。由“Perhaps the most famous of all of Fanjing Mountain′s attractions is the Mushroom Stone…”可知蘑菇石是此地独有的;由“Some plants are rare, such as the dove flower—it grows only in this region.”可知鸽子花是此地独有的;由“Guizhou golden monkeys can be seen only in this region…”可知黔金丝猴也是此地独有的。故选B。
39.推理判断题。由“…a wonderful place to hike with strange rocks and above-the-clouds views.”可知这是一个很好的徒步旅行的地方,有奇石和云层上的景色,而不是“所有的风景都在云层上”,因此D项表述错误。故选D。
40.推理判断题。 本文主要介绍了贵州梵净山的自然风光,故最可能来自旅游手册。故选C。
41.with 42.several gifts 43.on the west bank 44.do exercise 45.one of the world’s tallest
【导语】本文介绍了作者和父母去上海旅行,他们参观了南京路,外滩,东方明珠和新天地。
41.根据“Shanghai is a large and modern city and it also has a long history.”可知,上海是一个有悠久历史的现代化大城市。故填with。
42.根据“I bought several gifts for my friends there.”可知,我在那里给我的朋友买了几个礼物,故填several gifts。
43.根据“In the evening we went to the Bund (外滩)-a famous waterfront area. It is on the west bank of Huangpu River.”可知,外滩是位于黄浦江西岸的著名的海滨地区。故填on the west bank。
44.根据“Local people often start a day by doing exercise at the Bund. Here you can see them walking, jogging, practicing Tai Chi or flying kites.”可知,当地人经常在外滩做锻炼,故填do exercise。
45.根据“We also went to the Oriental Pearl Tower, which is a landmark (地标) in Pudong and one of the world’s tallest TV towers.”可知,东方明珠是世界上最高的电视台之一,故填one of the world’s tallest。
46.go/do 47.them 48.because 49.restaurants 50.see/watch 51.also 52.popular 53.songs 54.with 55.a
【导语】本文介绍了一个现代化城市的建设,包括最好的购物中心、电影院、咖啡馆等。
46.句意:如果你想去购物,你有很多选择。根据“There are many shopping malls in the city center”可知这里是说购物,固定短语:go/do shopping“购物”,故填go/do。
47.句意:你可以在那里购物一整天,几乎可以找到所有的东西。one of …“……之一”。根据“You can shop in… Of all the shopping malls”,可知应该是指购物中心,用宾格them代指,故填them。
48.句意:在所有的商场中,我认为万达广场是最方便的,因为它离地铁站最近。根据“it is the closest to the subway stations.”可知最方便是因为它离地铁站最近,故填because。
49.句意:那里有很多很棒的餐厅,你可以在那里享受美食。根据“you can enjoy your meals there”,可知应该是很多餐厅,名词用复数,故填restaurants。
50.句意:你可以在那里看到最新的电影。根据“the newest movies”可知是看最新的电影,情态动词后接动词原形,看电影可以用see或watch,故填see/watch。
51.句意:它还有最大的屏幕。根据“You can see the newest moves there…the biggest screens.”,可知看最新的电影,最舒适的座位,还有最大的屏幕,also“也,还”,副词,故填also。
52.句意:其中,来自美国的Star bucks最受人们的欢迎。根据“Many people like to go to Star bucks for coffee. Because it gives them good services.”人们喜欢去这里,可知应该是受欢迎,popular“受欢迎的”,形容词,故填popular。
53.句意:一些来自外国的歌手在酒吧里唱着优美的歌曲。根据“Some singers from foreign countries sing”可推知歌手应该是唱歌,名词应用复数表示一类事物,故填songs。
54.句意:在这种情况下,许多人喜欢处理生意,花时间和朋友在一起,甚至只是阅读。spend time with sb.“与某人共度时光”,故填with。
55.句意:人们可以很容易地找到他们想要的东西,在东莞过得很愉快。固定短语:have a good time“玩得开心”,故填a。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)