Module 1 Travel 单元话题阅读理解 【含答案+解析】 -2024-2025学年九年级英语下册单元重难点高频易错题专练(外研版2024)

文档属性

名称 Module 1 Travel 单元话题阅读理解 【含答案+解析】 -2024-2025学年九年级英语下册单元重难点高频易错题专练(外研版2024)
格式 docx
文件大小 82.2KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2025-03-17 15:34:01

图片预览

文档简介

2024-2025学年九年级英语下册单元重难点高频易错题专练(外研版2024)
Module 1 Travel 单元话题阅读理解
一、阅读理解
Do You Go To Sleep In Class
The "Acronym", our student newspaper, reports that most students go to sleep at 1: 30 a. m. Even if that's an exaggeration(夸张), it's too close to the truth. Scientists say teenagers should sleep nine hours each night. But that's hard to do.
Some even "pull all-nighters". These are lazy students who have homework due to(到期) the next day that they haven't done. In the morning they don't look healthy and you can tell who has been doing it.
One of my classmates did a survey(调查) on the problem. She found that most kids pull all-nighters to finish homework, but some do it for other reasons, such as playing computer games!
Maybe our lack of sleep is because of laziness—I think I'm a lazy student—or maybe it's because we have too much to do in American high schools.
I usually go to bed around midnight. If I stayed up past 1: 30 a. m., I wouldn't get any work done. I'd be falling asleep at my computer. My classes begin at 7:30 a.m. I'm partly awake in my first class. By the second, I'm slightly tired and sleepy. By my third class, I'm sleepy. By midday I'm finally wide-awake. But by 3: 00 p. m., I'm slowing down again.
Most American high schools seem to have such a problem.
High school classes start at 7: 30 a. m., so students have to wake up one and a half hours before that to get ready and catch the bus. It's believed that lack of sleep can do harm to both grades and health.
Some schools are paying attention. Classes in those schools start at 8:30 a. m.
1. What's the problem talked about in the passage
A.Many kids have too much homework to do.
B.Many teenagers don't have enough sleep.
C.Many children are crazy about playing computer games.
D.Many kids are too lazy to finish their homework on time.
2. The underlined expression "pull all-nighters" most probably means ____.
A.开夜车 B.上夜班 C.睡懒觉 D.补作业
3.Which of the following is NOT a reason mentioned in the passage
A.Laziness. B.Homework.
C.Housework. D.Computer games.
4. What's the idea suggested at the end of the passage
A.Later start of classes. B.Less homework.
C.Going to bed early. D.Eating healthy food.
阅读理解
San Francisco has many museums. You can visit one and learn something new. We have art, science. history and other special museums. Some museums are open every day. Some are only open on certain days. Some museums are expensive, and others are free. But some of the expensive ones have free days. Many museums have websites. The websites usually have information about the things you can see in the museums.
On a museum's website you can get information about ticket prices and free days. You can also know where the museum is and when it is open. Sometimes the information is on the first page, and it's very easy for you to find. But sometimes you have to click(点击) on the Words like Visit. In formation, or about to find the information. That will be hard work for you.
5. San Francisco has many museums for you to visit and ____.
A.learn something new B.play computer games
C.watch the movies D.click on In formation
6. Some museums in San Francisco are open every day,but some are only open ____.
A.on weekdays B.on weekends
C.on certain days D.on holidays
7. Many museums have_________ with information about the things you can see in them.
A.ticket prices B.their websites
C.open hours D.free days
阅读理解
Bhutan(不丹), Asia Bhutan is a small country between China and India. The country is No. 1 on LonelyPlanet's list. The kingdom has plains(平原) in the south and the Himalayan Mountains in the north. Paro Takstang, also called the Tiger's Lair(老虎穴), is a famous landmark(地标) in Bhutan. It is a colourful temple sitting on a cliff(悬崖) that is over 900 metres high. Mountain climbers might be interested in the 7,570 metre high Gangkhar Puensum which is said to be the highest unclimbed mountain in the world. Most travel destinations(目的地) try to attract as many tourists as they can. But Bhutan doesn't. The country strictly controls the number of tourists that may enter the country. It mainly accepts group tours. You won't find pollution or big crowds there.
The Netherlands(荷兰), Europe Where can you find the finest art museums and the most beautiful tulips(郁金香) in just one place The answer is the Netherlands. You can visit the Van Gogh Museum(梵高博物馆) in Amsterdam, the capital of the country. There, you can enjoy 200 paintings by the famous artist. Spring is the most beautiful time of the year in the Netherlands. Daffodils(黄水仙), hyacinths(风信子) and tulips bloom from March to May each year. How do you travel like a local in the Netherlands?The best way might be to get__around by bike. Cycling is the lifestyle of local people. There is a 32,000 km long nationwide network of bike paths throughout the country.
8.As an ordinary traveller, you can travel to the following places EXCEPT ____ in Bhutan.
A.plains in the south
B.the Himalayan Mountains in the north
C.Paro Takstang
D.Gangkhar Puensum
9.Why does Bhutan control the number of tourists
A.Because the country is very small.
B.Because the country has too many people.
C.Because the country's traffic is terrible.
D.Because the government of the country is trying to reduce pollution.
10.When is the best time to go to the Netherlands if you like enjoying beautiful flowers
A.From June to July. B.From August to October.
C.From March to May. D.From January to March.
11.What's the Chinese meaning of the underlined phrase "get around"?
A.相聚 B.旅行 C.锻炼 D.聚集
12.Which is NOT true about the Netherlands
A.The Netherlands is a European country.
B.Amsterdam is the capital of the country.
C.There are 200 paintings by many famous artists in the Van Gogh Museum.
D.Cycling is very popular in the country.
阅读理解
The seasons in Australia are not like ours. When it is winter in China, it is summer there. Australia is a southern country; it is in the south of the world. June, July and August are the winter months; September, October and November are spring; the summer is in January, February and December; and March, April and May are the autumn months. The north of the country is hotter than the south.
A very large part of this country has no rain at all. The east coast (海岸地区) has rain all year, and there are no dry months there. The southeast winds blow (吹) here all the year. They bring rain from the sea. There is not much rain on the west side. The southeastern part of Australia has summer rain from the southeast winds. They only blow here in summer.
The southwestern part of Australia has winter rain. The west winds blow over the southwest in winter only. In summer, the southwest of the country has no rain. In the north of Australia, there is no rain in winter. The rain comes in summer. The northwest winds bring it.
13. In October, it is ____ in Australia.
A.spring B.summer C.autumn D.winter
14.It is ____ in the south than in the north in Australia.
A.warmer B.hotter C.colder D.cooler
15.The ____ part of Australia has the most rain.
A.eastern B.southern C.western D.northern
16.The west winds only come over the ____ of the country in winter.
A.east B.west C.northwest D.southwest
17.There is ____ rain in winter in the north of Australia.
A.enough B.a heavy C.more D.no
阅读理解
My holiday is coming Yesterday I asked my friends about the best way to travel in the USA They said the best way was to go by bus and told me the reasons.
To fly, of course, is the fastest way, but you can't see anything during your stay in the air but the blue sky and white clouds. So it's not very interesting to you. And the cost is very high.
To travel by train is relaxing because you can walk and buy food and drinks on it. You can also see cities and the countryside through the windows. But sometimes it's crowded on the train. And it's hard to buy train tickets during holidays
To travel by bus is easy, cheap and convenient, though not so fast as travelling by plane or so comfortable as by train. You can find buses almost in every city, big or small. That makes travel easy.
I took their advice. So I decided to take a bus to the south coast for an interesting trip.
18.How many ways to travel are mentioned in the passage?
A.Two B.three C.Four D.Five
19.To travel by train is relaxing because
A.you can buy food and drinks on it
B.you can walk everywhere on it
C.You can buy tickets easily
D.you can talk loudly on it
20.At last the writer decided to travel to the USA ____ for the interesting trip.
A.by air B.by train C.by bus D.by ship
21.Which of the following is NOT true according to the passage?
A.You can't see anything during your stay in the air
B.The fastest way to travel is by plane
C.You can enjoy beautiful sights(风景)through the windows by train.
D.Travelling by bus is not so comfortable as by train.
阅读理解
One day, Bruce played in front of a house. A woman came up and asked Bruce, "Little boy, is your mother at home "
"Yes, she is, " answered the boy.
Then the woman went over to ring the bell. The bell rang and rang, but no one came to open the door. The woman got angry and called out to him, "You told me your mother was at home, didn't you "
"Yes, " the boy answered. "My mother is at home, but this isn't my home. "
22.One day, Bruce played ____.
A.in a park B.in the street
C.in front of a shop D.in front of a house
23.The woman wanted to see ____.
A.Bruce's mother B.Bruce's father
C.Bruce's sister D.Bruce's brother
24.The woman went over to____ after she talked with Bruce.
A.knock at the door of the house
B.ring the bell of the house
C.give a call to his mother
D.ask his mother some questions
25.The woman got ____ because no one came to open the door.
A.pleased B.surprised C.angry D.afraid
26.In the story the woman didn't find Bruce's mother because____.
A.she went to the wrong house
B.she didn't know Bruce's mother
C.Bruce's mother was not at home
D.Bruce didn't have a mother
阅读理解
Do you like travelling If you are interested, come to our travel service as soon as possible, and offer the following travel lines for you to choose.
2-Day Guangwu Mountain Group Tour
How about going to Guangwu Mountain for the weekend You can enjoy its beautiful view and taste a lot of delicious healthy food.
Tour Price: $ 280. Call us at 0827-555-6888.
4-Day Qingdao Private (私人的) Tour
Qingdao is famous for its sunshine, white sandy beaches and clear water. You can relax here, walk along the beaches and breathe the fresh air!
Tour Price:
1 person 2—5 persons 6—9 persons
$680 $ 550/ person $ 530/ person
Call us at 0827-666-5888
5-Day Colourful Taiwan Group Tour
If you like to take a round-island trip, Taiwan is the best place for you! You can climb A-li Mountain, go boating in Sun Moon Lake and experience the various cultures of the island.
Tour Price: $ 8500. Call us at. 0827-222-8666.
8-Day London Private Tour
Come to London for a few relaxing days to enjoy the view of the Thames (泰晤士河) and visit such places of interest as Tower Bridge and Big Ben.
Tour Price:
1 person 2—5 persons 6—9 persons
$ 16800 $ 15800/person $ 13800/person
Call us at 0827-333-9555
27.How long will the Guangwu Mountain Group Tour last
A.Two days. B.Five days. C.Eight days. D.Ten days.
28.Mr Li and Mrs Li are planning to take the 4-Day Qingdao Private Tour with their two sons. How much will they pay
A.$ 2720. B.$2120. C.$ 2200. D.$2500.
29.If you want to go boating in Sun Moon Lake, you should call ____.
A.0827-555-888 B.0827-333-9555
C.0827-222-8666 D.0827-333-955
30.If you take the 8-Day London Private Tour, you will be able to ____.
A.breathe the fresh air B.enjoy the view of the Thames
C.climb A-li Mountain D.have a picnic
阅读理解
To travel around the world is the dream of many adventurous people. But very few people can afford a global tour because hotels, food and airplane tickets are too expensive. Some people, however, have thought of some ways to realise their dreams.
Laura Cody and Tanbay Theune, a couple from Britain, decided to travel around the world. They have found a good way to pay for their trips. They look after pets for rich house owners. In exchange, they can stay in the houses for free. They have looked after horses, cows, cats, dogs and fish. In two years, the couple has been to Australia, Germany, Spain and Italy. They have stayed in big cities and small villages. The home owners are usually very generous(慷慨的) and have given them food and wine.
Another person who tries to realise her travel dream is a photographer, Rhiannon Taylor. She travels around the world to visit, review and take photos of the best hotels. She shares the places she stays in and the food she eats on the Internet with tens of thousands of followers.
With these ways of making money, travelling around the world is no longer a dream. More and more young people are thinking creatively to make their dreams come true.
31.Why do most people feel hard to make their travel dreams come true
A.Because they can hardly find hotels.
B.Because the food is not healthy.
C.Because the cost of travel is high.
D.Because they are afraid of adventure.
32.We can know from the passage that Laura and Tanbay paid for their trips by________.
A.staying in the free hotels
B.selling food and drinks
C.going to Australia and other countries
D.looking after pets for rich house owners
33.According to the passage, Taylor is a photographer who shares her photos _______.
A.on the Internet B.with her family
C.with hundreds of followers D.during staying in hotels
34.The best word to describe the ways of realising the travel dreams is "_______" in the passage.
A.special B.creative C.rich D.adventurous
阅读理解
Travelling around the world is a dream for many people, but a young couple from China have made their dream come true. They drove along the ancient Silk Road, from China to the UK.
Luo Chang and Ding Jie, a young couple, spent two months driving from their home in Shanghai all the way to London. The journey covered about 20, 000 kilometres, and they crossed 14 countries and regions(地区).
Ding Jie said, "People were excited to see two travellers driving a foreign license car appearing on their streets. We were stopped many times to take photos with them. Sometimes, when we couldn't understand each other's language, we would express our ideas with gestures (手势). "
During their driving trip, they also spent many nights in local people's homes. Luo Chang said, "This is an amazing experience. We were driving on a highway or a country road to someone's home. Someone you've never met but was already preparing dinner for you. We feel we have friends all over the world. "
During the trip, Luo and Ding took nearly l0, 000photos and kept diaries to record the beautiful scenery(风景), the friendly people and the different customs on the way.
35.The young couple's dream was _______.
A.to travel around the world B.to travel around the UK
C.to travel around China D.to travel around the USA
36.The young couple covered about _______ kilometres and crossed _______ countries and regions.
A.20, 000; 15 B.20, 000; 14 C.10, 000; 15 D.2, 000; 14
37.How did the young couple travel
A.By ship. B.By plane. C.By train. D.By car.
38.During the trip, the couple recorded the following EXCEPT _______.
A.beautiful scenery B.friendly people
C.different customs D.foreign licenses
39.From the passage, we can learn that _______.
A.the couple knew l4 languages
B.the couple spent all the nights in hotels
C.the couple were welcomed during the trip
D.the couple drove along the Silk Road from China to Brazil
阅读理解
Can you really travel around the world for free Li Jun, a 17-year-old girl from Shenzhen Foreign Language School, still can't believe her 10- day free training camp in the Alps in Switzerland last month was true! But how did she achieve this once in-a-lifetime opportunity
Last October, a piece of short world news in a newspaper-"Have a chance to see the world, for free", caught her eye. When she asked her friends if the story was real, they laughed at her, for they thought she was daydreaming. However, Li decided to apply online the following weekend.
"Opportunity is everywhere. I'd like to keep my eyes open and catch the chance," she told herself. What happened next was tests on health, hobbies and awareness of environmental protection. She passed all of them very easily.
On December 14, Li Jun surprised her friends with an invitation letter from the programme, the Pangaea Young Explorer Selection Camp set up by South African explorer Mike Horn. On January 11, Li left for Switzerland, with several newly bought ski suits in her suitcase. Over the next week, she and 15 other teenagers from around the world took part in exciting training lessons. They took day-trips up the
Alps to an altitude of 3, 200 metres, and went sledging at night using modern equipment. They were also encouraged to complete difficult journeys up mountains, down hills, and through forests.
Because of her performance during the training, Li was chosen as one of the eight young explorers to join Mike Horn in the South Island of New Zealand in May. She will write for the newspaper and share her fun experiences there with readers.
40.How did Li Jun's friends feel when Li told them the news
A.They were surprised. B.They didn't think it was true.
C.They all wanted to get the chance. D.They had no idea of the news.
41.Why did Li decide to apply on the Internet
A.Because she didn't want to lose the chance.
B.Because her friends encouraged her to do that.
C.Because she received an invitation letter from the programme.
D.Because she wanted to tell her classmates that they were wrong.
42.What is the CORRECT order of the passage
a. Li got an invitation letter from the programme and was trained.
b. Li read the news about seeing the world for free.
c. Li became one explorer in Mike Horn's team.
d. Li applied and passed the tests.
A.b-c-a-d B.b-a-d-c C.c-d-a- b D.b-d-a-c
43.What kind of girl is Li Jun
A.A girl who likes taking adventures.
B.A girl who doesn't believe her friends.
C.A girl who likes talking to her friends about everything.
D.A girl who likes daydreaming.
答案解析部分
1.B
2.A
3.C
4.A
文章大意:本文主要介绍了中学生睡眠不足的问题以及由此带来的危害。
考查阅读理解。本文考查细节题,推理判断题,词句猜测题。细节题可以从文中找到依据,推理判断题需要根据前后文语境推断,词句猜测题需要根据上下句推断选项意思。
1.推理判断题。根据文中第一段The "Acronym", our student newspaper, reports that most students go to sleep at 1: 30 a. m. Even if that's an exaggeration(夸张), it's too close to the truth. Scientists say teenagers should sleep nine hours each night. But that's hard to do., 我们的学生报纸Acronym报道说,大多数学生在凌晨1点半睡觉。即使这是夸张的,它也太接近事实了。科学家称青少年每晚应该睡9个小时。但这很难做到。 可推知,本文谈论的问题是许多青少年睡眠不足。 故选B。
2.词句猜测题。根据后面 These are lazy students who have homework due to(到期) the next day that they haven't done. 他们是懒惰的学生,还有第二天没完成的家庭作业。可知,此处指一些学生甚至开夜车,所以 pull all-nighters 是开夜车的意思 。 故选A。
3.细节理解题。根据文中第三段She found that most kids pull all-nighters to finish homework, but some do it for other reasons, such as playing computer games! 她发现大多数孩子通宵完成家庭作业,但也有一些是出于其他原因,比如玩电脑游戏!和第四段 Maybe our lack of sleep is because of laziness , 也许我们睡眠不足是因为懒惰, 可知,文章并没有提到做家务影响睡眠,故选C。
4.推理判断题。根据文中最后一段Some schools are paying attention. Classes in those schools start at 8:30 a. m., 一些学校已经注意到了这一点。这些学校早上8:30开始上课。 可知, 文章末尾提出的观点是上课时间推迟。 故选A。
5.A
6.C
7.B
文章大意:本文主要介绍了旧金山的一些博物馆的基本情况和博物馆网站的基本情况。
考查阅读理解。本文考查细节题,细节题可以从文中直接找到答案。
5.细节理解题。根据文中第一段 San Francisco has many museums. You can visit one and learn something new. 旧金山有许多博物馆。你可以去参观并学到一些新东西。 可知,此处指学习新东西,故选A。
6.细节理解题。根据文中第一段 Some museums are open every day. Some are only open on certain days. 有些博物馆每天都开放。有些只在特定的日子开放。 可知,此处指在特定日子开放,故选C。
7.细节理解题。根据文中第一段 Many museums have websites. The websites usually have information about the things you call see in the museums. 许多博物馆都有网站。网站上通常有关于你在博物馆里看到的东西的信息。可知,此处指很多博物馆都有关于你可以在里面看到的东西的信息的网站, 故选B。
8.D
9.D
10.C
11.B
12.C
文本介绍了两个不同地方的旅游特色和文化。
考查阅读理解。本文涉及细节题,推断题,词义猜测题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,词义猜测题需要根据上下文提炼相关信息锁定词意。
8.推断题。根据Mountain climbers might be interested in the 7,570metrehigh Gangkhar Puensum which is said to be the highest unclimbed mountain in the world.Most travel destinations(目的地) try to attract as many tourists as they can. But Bhutan doesn't.,可知您可以前往除 Gangkhar Puensum 之外的地点,故选D。
9.细节题。根据The country strictly controls the number of tourists that may enter the country. It mainly accepts group tours. You won't find pollution or big crowds there,可知控制游客数量,因为该国政府正在努力减少污染,故选D。
10.细节题。根据Spring is the most beautiful time of the year in the Netherlands. Daffodils(黄水仙), hyacinths(风信子) and tulips bloom from March to May each year,可知如果您喜欢欣赏美丽的花朵,去荷兰最好是从三月到五月,故选C。
11.词义猜测题。根据How do you travel like a local in the Netherlands,Cycling is the lifestyle of local people在荷兰如何像当地人一样旅行,骑自行车是当地人的生活方式,可知最好的方式可能是骑自行车出行,故get around的意思是旅行,故选B。
12.细节题。根据You can visit the Van Gogh Museum(梵高博物馆) in Amsterdam, the capital of the country. There, you can enjoy 200 paintings by the famous artist200副画是梵高的作品不是其他艺术家的作品,可知There are 200 paintings by many famous artists in the Van Gogh Museum梵高博物馆内有200多幅著名艺术家的画作是错误的,故选C。
13.A
14.C
15.A
16.D
17.D
本文主要介绍了澳大利亚的季节和雨天气的情况。
考查阅读理解。先通读全文,找到题干中的关键词,有针对性地到文章中寻找细节,并结合选项,确定答案.
13. 细节理解题。根据"September, October and November are spring"可知十月澳大利亚是春天,故选A。
14. 细节理解题。根据" The north of the country is hotter than the south. "可知北方比南方热,也就是南方比北方冷,故选C。
15. 细节理解题。根据" The east coast (海岸地区) has rain all year "可知东海岸雨最多,故选A。
16. 细节理解题。根据 The west winds blow over the southwest in winter only. 可知西风在冬天仅仅吹过西南,故选D。
17.细节理解题。根据In the north of Australia, there is no rain in winter.可知在澳大利亚的北方,冬天没有雨,故选D。
18.B
19.A
20.C
21.A
本文主要介绍了不同交通方式的优缺点,作者决定坐公共汽车去旅行。
考查阅读理解。首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住问题关键词,在文章中寻找关键信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。
18.细节理解题。根据"To fly, of course, is the fastest way, To travel by train is relaxing , To travel by bus is easy "可知文章提到三种旅行的方式,故选B。
19.细节垃圾桶。根据" To travel by train is relaxing because you can walk and buy food and drinks on it. "可知坐火车旅行是令人放松的因为你可以在上面买食物和饮料,故选A。
20.细节理解题,根据" So I decided to take a bus to the south coast for an interesting trip. "可知作者最后决定坐公共汽车,故选C。
21.判断推理题。根据"To fly, of course, is the fastest way, but you can't see anything during your stay in the air but the blue sky and white clouds."可知在飞机上除了蓝天和白云你什么也看不到,A错误,故选A。
22.D
23.A
24.B
25.C
26.A
本文主要描述了一个女人询问小男孩布鲁斯他的母亲是否在家,布鲁斯回答是的,但当女人去按门铃却无人开门时,她生气地质问布鲁斯。布鲁斯解释说他母亲确实在家,但这里并不是他的家。
考查阅读理解,细节理解题首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住问题关键词,在文中寻找信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。
22.细节理解题,根据句子One day, Bruce played in front of a house. 一天,布鲁斯在一所房子前玩耍。可知布鲁斯在一所房子前玩耍,故选D。
23.细节理解题,根据句子A woman came up and asked Bruce, "Little boy, is your mother at home " 一位女士走过来问布鲁斯:"小男孩,你妈妈在家吗?"可知那个女人想见布鲁斯的母亲,故选A。
24.细节理解题,根据句子Then the woman went over to ring the bell. 然后女人走过去按铃。可知那个女人和布鲁斯谈完话后走过去按门铃,故选B。
25.细节理解题,根据句子The bell rang and rang, but no one came to open the door. The woman got angry and called out to him, "You told me your mother was at home, didn't you " 门铃响了又响,但没有人来开门。女人生气了,对他喊道:"你不是说你妈妈在家吗?"可知女人很生气,因为没有人来开门,故选C。
26.细节理解题,根据句子"Yes, " the boy answered. "My mother is at home, but this isn't my home. " "是的,"男孩回答。"我妈妈在家,但这不是我的家。"可知在这个故事中,那个女人没有找到布鲁斯的妈妈,因为她走错了房子,故选A。
27.A
28.C
29.C
30.B
大意:文章是几个旅游团的介绍。
考查阅读选择。注意留意文章细节:阅读文章时,要仔细留意文章中的细节,如人名、地名、时间、数字等,这些细节往往与题目有关。
27.细节理解题。根据 2-Day Guangwu Mountain Group Tour 光雾山 2 日团体游,可知是两天。故选A。
28.推理判断题。根据 4-Day Qingdao Private (私人的) Tour 青岛私人四日游, 2—5 persons 2——5人, $ 550/ person 每人550美金,可知李先生和李太太计划带着两个儿子参加青岛私人四日游,他们需要支付2200美金。故选C。
29.细节理解题。根据You can climb A-li Mountain, go boating in Sun Moon Lake and experience the various cultures of the island.
Tour Price: $ 8500. Call us at. 0827-222-8666.您可以攀登阿里山,在日月潭泛舟,体验岛上的各种文化。团费:8500 美元。请致电 0827-222-8666,可知可以致电0827-222-8666。故选C。
30.细节理解题。根据8-Day London Private Tour8 天伦敦私人之旅;Come to London for a few relaxing days to enjoy the view of the Thames (泰晤士河) and visit such places of interest as Tower Bridge and Big Ben.来伦敦放松几天,欣赏泰晤士河美景,游览塔桥和大本钟等名胜古迹,可知可以欣赏泰晤士河美景。故选B。
31.C
32.D
33.A
34.B
文章大意:文章主要讲述了如何实现环游世界的梦想。
考查阅读理解。做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
31.细节理解题。根据文章第一段句子"But very few people can afford a global tour because hotels,food and airplane tickets are too expensive.但是很少的人可以承担得起全球旅行因为酒店、食物和飞机票都太贵",可知大多数人觉得实现他们的旅行梦想困难的原因是旅行费用很高,故选C。
32.细节理解题。根据文章第二段句子"They look after pets for rich house owners.他们为富人家庭的主人照顾宠物",可知Laura和Tanbay通过为富人家庭的主人照顾宠物来支付旅行的费用,故选D。
33.细节理解题。根据文章第三段句子"She shares the places she stays and the food she eats on the Internet with tens of thousands of followers.她在网上与数万名粉丝分享她住过的地方和吃过的食物",可知泰勒在网上分享照片,故选A。
34.词义猜测题。根据第二段句子"The home owners are usually very generous and have given them food,wine and day trips."可知主人给他们食物、酒和白天旅行,据此判断主人非常慷慨,因此猜测划线单词的含义为慷慨的。故选C。
35.A
36.B
37.D
38.D
39.C
主要讲了环游世界是许多人的梦想,中国一对年轻的夫妇实现了这个梦想。他们花费了两个月的时间从中国到英国,途经14个国家和地区,行程20000千米,在旅行中他们通过拍摄了近一万张照片,写日记的形式记录了沿途的风景,不同的风俗和友好的人们。
考查阅读理解,首先读懂题意,然后带着问题从文中抓住关键词句,最终确定答案。
35.细节题。根据Travelling around the world is a dream for many people,but a young couple from China has made his dream come true.环游世界是许多人的梦想,而中国一对年轻的夫妇实现了这个梦想,可以推断环游世界是这对中国夫妇的梦想,故选A。
36.细节题。根据The journey covered about 20,000 kilometer,and they crossed 14 countries and regions(地区).可知他们行程20000千米,途经14个国家和地区,故选B。
37.细节题。根据Luo Chang and Ding Jie,a young couple from China's Guizhou Province,spent two months drving from their home in Shanghai all the way to London.来自中国贵州省的年轻夫妇罗畅和丁杰花了两个月的时间从上海的家中一直到伦敦,可知他们是开车旅行,故选C。
38.细节题。根据During the trip,Luo and Ding took nearly 10,000 photos and kept diaries to record the beautiful scenery(风景),the friendly people and the different customs on the way.在旅途中,罗和丁拍摄了近1万张照片,并记下了日记,记录了沿途美丽的风景、友好的人民和不同的习俗,可知没有记录外国执照,故选D。
39.细节题。根据During their driving trip,they also spent many nights in local people's homes.Luo Chang said,"This is an amazing experience.We were driving on a highway or a country road to someone's home.Someone you've never met but was already preparing dinner for you.We feel we have friends all over the world.他们驾驶的旅途中,他们很多晚上在当地人的家里。罗昌说,"这是一个了不起的经验。我们在公路或乡村道路到别人家开车。素未谋面的人却已经为你准备晚餐。我们感到我们的朋友遍天下,可知他们很受欢迎,故选C。
40.B
41.A
42.D
43.A
本文主要讲述了来自深圳外国语学校的一名17岁的女孩李俊参加在瑞士阿尔卑斯山10天的免费训练营的故事。
考查阅读理解。首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住问题关键词,在文中寻找答案。联系上下文,推断出需要的信息,确定答案。然后再检查一遍,确保答案正确。
40.细节理解题。根据第二段When she asked her friends if the story was real, they laughed at her, for they thought she was daydreaming.( 当她问朋友这个故事是不是真的时,他们都嘲笑她,因为他们认为她在做白日梦。 )可知, 当 李俊告诉她的朋友们这个消息时,他们认为这不是真的。故选B。
41.推理判断题。根据第三段"Opportunity is everywhere. I'd like to keep my eyes open and catch the chance," she told herself. (“机会无处不在。我愿意睁大眼睛,抓住机会。” 她对自己说。)可知, 李俊选择在网上报名是因为她不想失去这个机会。故选A。
42.细节理解题。根据第二到第六段内容可知, 这篇文章的正确顺序是 : 李读了关于免费看世界的新闻 → 李申请并通过了测试 → 李收到了来自该项目的邀请函,并接受了培训 → 李成为迈克·霍恩团队中的一名探险者。故选D。
43.推理判断题。根据最后一段内容Because of her performance during the training, Li was chosen as one of the eight young explorers to join Mike Horn in the South Island of New Zealand in May.( 由于她在训练中的表现,李宇春被选为八名年轻探险者之一,于5月份加入新西兰南岛的迈克·霍恩队。 )可知,李俊是一个喜欢冒险的女孩。故选A。