外研版九年级上册Module 10 Australia 拔尖检测卷(含答案)

文档属性

名称 外研版九年级上册Module 10 Australia 拔尖检测卷(含答案)
格式 doc
文件大小 253.5KB
资源类型 教案
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2025-04-02 15:44:39

图片预览

文档简介

Module 10 Australia拔尖检测
(总分:65分 建议用时:60分钟)
一、完形填空(10 分)
How much do you know about Ningxia Hui Autonomous Region (自治区) You may know that it is 1 northwestern China. You may also know that it has deserts. What else Let’s learn more about this beautiful place.
If you go to Ningxia, you should 2 Shapotou. It’s a desert in the city of Zhongwei. It became a 3 place because of the TV show Where Are We Going, Dad Besides (除了) 4 , Ningxia also has a lot of lakes and wetlands. The capital city Yinchuan has almost 200 natural lakes and 400 wetlands (湿地).
About one-third of Ningxia’s 5 is the Hui people. The Hui people sing a kind of folk 6 called “wildflower”. It is so popular that many Han people can also sing it. The Yellow River runs through Ningxia. It makes the soil 7 . People can grow a lot of rice there. Many of them eat rice every day. People in Ningxia also make a living by feeding sheep and cattle (牛). They make full use of these animals’ skins. They blow air into sheepskin and make it into rafts (筏). They can use the rafts to 8 . the Yellow River. It’s exciting.
What’s new in Ningxia Ningxia has also built new high-speed railways. Two high-speed railways have connected Ningxia with Qinghai and Gansu. It’s 9 fast. They will 10 travelers a lot of time. It makes more and more people come here to enjoy its beauty.
( ) 1. A. on B. at C. in D. of
( ) 2. A. build B. visit C. reach D. protect
( ) 3. A. difficult B. surprising C. boring D. popular
( ) 4. A. deserts B. lakes C. wetlands D. rivers
( ) 5. A. plants B. animals C. places D. population
( ) 6. A. movie B. show C. music D. dance
( ) 7. A. rich B. dry C. poor D. warm
( ) 8. A. watch B. turn C. climb D. cross
( ) 9. A. nearly B. really C. much D. almost
( ) 10. A. waste B. create C. save D. produce
二、阅读理解(20 分)
A
Thanks to the ancient Silk Road, the lands of Italy and China have been connected for more than 2,000 years. Tourists from China and every corner of the world come to visit Italy every year. Here are four famous cities of Italy.
Rome Coliseum Rome is the birthplace of science, culture and of course, art in Europe. It is the perfect combination(结合) of the modern and the classical. When one walks around the city, one can see many museums. Of course, Rome is also regarded as the fashion (时尚) centre of the world now.The Rome Coliseum is today considered one wonder of the modern world.
Leaning Tower Pisa is a small city. It is famous for the leaning tower of Pisa. If you think that Pisa has only one leaning tower, you may just be wrong. This city has three leaning towers. Home of the famous scientist Galileo, Pisa is also known for its universities because the city is home of some of the most important universities in Europe.
David Florence is one of the most important provinces around Italy. Shopping here, you’ll find David, the most famous statue (雕像) of Michelangelo. If you are planning to spend a couple of days in Florence, you likely will not want to lose the opportunity to see and enjoy Arnolfo Tower. It will be open on Sunday and Monday from 9 a.m. to 6 p.m. (closed in case of rain).
续表
gondolas Venice is a city over a hundred islands. You can visit most interesting places of the city on foot or on the famous gondolas. Art exhibitions, film festivals and famous carnival (狂欢节) make Venice a place that can be visited at any time of the year.
( ) 11. According to the passage, which city is regarded as a fashion center of the world now
A. Rome. B. Pisa.
C. Florence. D.Venice.
( ) 12. Pisa is famous for its besides leaning towers.
A. science B. universities
C. museums D. art exhibitions
( ) 13. When can we visit Arnolfo Tower
A. At 8 a.m. on Sunday.
B. At 10 a.m. on Monday.
C. At 9 p.m. on Saturday.
D. At 9 a.m. on Tuesday.
( ) 14. According to the passage, which one of the following is NOT true
A. Pisa has three leaning towers.
B. You’ll find David when you go shopping in Florence.
C. You can visit most interesting places of Venice on foot or by bus.
D. Every year, tourists all over the world come to visit Italy.
( ) 15. What is the best title for the passage
A. Italy and China
B. The ancient Silk Road
C. Four famous cities of Italy
D. All roads lead to Rome
B
In Pontevedra, Spain, people don’t shout. Since cars are not allowed in the city, there are no horns (喇叭) or noises from car engines. People don’t have to try hard to make themselves heard. What you hear in the street, instead, is the singing of birds.
“Listen,” says Miguel Lores, the mayor (市长), opening the windows of his office. From the street below rises the sound of human voices. “More than 14,000 cars used to pass along this street every day. There were more cars passing through the city in a day than people living here.”
Lores became the mayor in 1999. He spent months walking around the city. “The historical city is dead,” he said one day. “It is full of cars. It is heavily polluted. There are a lot of traffic accidents. The elderly and children aren’t able to use the streets because of cars. People who had a chance to leave have done so.”
At first, Lores thought of improving traffic conditions. However, he couldn’t come up with a good plan. After lots of discussions, the government finally decided to get rid of (清除) cars.
The change has brought Pontevedra many benefits. Traffic accidents are now rare (罕见的). CO2 emissions (排放物) are down by 70%. Many people are moving to the city, making it lively again.
Most local people like the change. Ramiro Armesto, a mother of two young children, said, “In the past, the first thing to see in the morning was traffic jams. Now, the city is cleaner, quieter and safer.” Raquel Garcia, another parent, said she had stayed in many cities around the world. However, she had never lived in a city as “easy to live in” as Pontevedra. “Even if it’s raining, I walk everywhere. The feeling is wonderful,” she added.
( ) 16. From Paragraph 1, we know Pontevedra is a _______ city in Spain.
A. noisy B. quiet
C. busy D. crowded
( ) 17. For Lores, what was the city Pontevedra’s main problem
A. The historical city was dead.
B. There were lots of traffic accidents.
C. Many people were leaving the city.
D. There were too many cars in the city.
( ) 18. What does the underlined word “benefits” probably mean
A. Choices. B. Advantages.
C. Problems. D. Actions.
( ) 19. What is the purpose of the last paragraph
A. To show how people like the change.
B. To let more cities follow the change.
C. To explain how the change took place.
D. To tell why people live in Pontevedra.
( ) 20. In which section of a magazine can we read the article
A. City Tourism. B. City Economy.
C. City Changes. D. City Culture.
三、任务型阅读(10 分)
Have you ever heard of Iceland Iceland is a European country. It used to be one of the richest countries in the world. Its total area is 103,000 square kilometers. Summer in Iceland is very short, which lasts from June to August. Its winter starts from September and ends next May.
In 1980, Iceland started to develop its tourist industry. More than forty years has passed since then. In summer, plenty of tourists from all over the world come here to have a visit. In winter, people in Iceland have to spend the long dark night. They usually have a lot of special activities, such as skating, riding snow motorbikes and having parties to have an exciting night.
Because of a long cold winter, Iceland has a short growing season. Food problems were always a headache for Iceland in the past. Now the problem is being solved.
根据短文内容完成表格,每空一词。
Iceland—a 21. __________ Country
Its total area 103 22. _________ square kilometers.
How long Iceland has been on to develop its tourist industry 23. __________ forty years ago.
What people do to have an exciting night in winter They skate, 24. __________ snow motorbikes and have parties.
Why Iceland has a short 25. _________ season Because of a long cold winter.
四、语法填空(10 分)
Do you like beautiful scenery (风景) Then you will love New Zealand. It is in the eastern part of the Pacific Ocean, across the sea from 26. ________ (it) nearest neighbour, Australia.
New Zealand has three official languages—English, Maori and New Zealand Sign Language. English is the most common in this country. Maori 27. ________ (teach) in some schools.
New Zealand has two main islands, the North Island and the South Island. Wellington, the capital city, and Auckland, the country’s 28. ________ (large) city, lie on the North Island. Auckland is known as the “City of Sails” 29. ________ many people in the city own sailing boats. The South Island is famous 30. ________ its high mountains and beautiful Milford Sound.
There are many attractions for visitors on the two islands. Have you ever heard of Sky Tower It’s 31. ________ 328-metre-tall tower on the North Island. You can climb to the top of the tower to enjoy the natural landscape. Travel south 32.________ Rotorua. There are natural hot springs (温泉) here, which are perfect for bathing and 33. ________ (relax). On the South Island, you can visit Queenstown and enjoy different kinds of adventure 34. ________ (activity). Take a trip to Milford Sound 35.________ (see) its high waterfalls pouring down the mountains. The scenery in New Zealand is amazing! If you’re travel lovers, New Zealand can always meet your needs!
五、书面表达(15 分)
假如你叫玲玲,去年暑假你曾到新加坡旅游,请根据下列提示写一篇不少于80 词的英语书信,向你的笔友Sam 介绍新加坡。书信的开头和结尾已给出。
Singapore
人口 大约六百万,大约3/4 是华人
语言 英语和汉语
气候 长夏无冬,温暖多雨
食物 美食的天堂,世界各地的食物均可找到
景点 金沙娱乐城 (Marina Bay Sands)、鱼尾狮公园 (Merlion Park)、夜间野生动物园(Night Safari)
Dear Sam,
I’m writing this letter to you to introduce a place that I have visited.
Last summer I went to Singapore. Wow, it’s a beautiful place to take a holiday.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
All in all, I had fun in Singapore. If you’re free, you can go there on holiday. I’m sure you’ll love that country.
Yours,
Lingling
Module 10 拔尖检测
一、【主旨大意】本文主要介绍了宁夏的位置、历史、环境、人口、物产和建设情况。
1. C 【点拨】句意:你可能知道它在中国西北部。on 在……上; at 在;in 在……里;of 属于。“it”指宁夏,和“China”的关系是它是中国的一部分,故选C。
2. B 【点拨】build 建造;visit 拜访;reach 到达;protect 保护。根据“Shapotou”可知,是指拜访某地,故选B。
3. D 【点拨】difficult 困难的;surprising 吃惊的;boring 无聊的; popular 受欢迎的。根据“because of the TV show Where Are We Going, Dad ”可知,沙坡头因为这个电视节目变得很受欢迎。故选D。
4. A 【点拨】deserts 沙漠;lakes 湖泊;wetlands 湿地;rivers 河流。根据上文“It’s a desert in the”可知,此处指沙漠,故选A。
5. D 【点拨】句意:回族约占宁夏人口的三分之一。plants 植物; animals 动物;places 地方;population 人口。故选D。
6. C 【点拨】句意:回族人唱一种被叫作“花儿”的民间音乐。movie 电影;show 节目;music 音乐;dance 舞蹈。根据“sing a kind of folk ”可知,唱一种民间音乐。故选C。
7. A 【点拨】根据“The Yellow River runs through Ningxia”可知, 黄河流经宁夏,它使土壤肥沃。故选A。
8. D 【点拨】句意:他们可以用木筏渡过黄河。watch 观看; turn 转向;climb 爬;cross 穿过。故选D。
9. B 【点拨】句意:它的确很快。nearly 几乎;really 的确; much 很多;almost 差不多。根据“fast”可知,空处修饰“快”, 应用really,故选B。
10. C 【点拨】waste 浪费;create 创造;save 节省;produce 生产。根据“Two high-speed railways have connected Ningxia with Qinghai and Gansu.”可知,两条高速铁路连接了宁夏与青海和甘肃,它们将为旅客节省很多时间。故选C。
二、A)【主旨大意】本文以表格形式介绍了意大利的四个著名城市。
11. A 【点拨】细节理解题。根据“Of course, Rome is also regarded as the fashion centre of the world now.”可知,罗马被认为是世界的时尚中心,故选A。
12. B 【点拨】细节理解题。根据“Pisa is also known for its universities because the city is home of some of the most important universities in Europe”可知,比萨也因其大学而闻名, 因为这座城市是欧洲一些最重要的大学的所在地。故选B。
13. B 【点拨】细节理解题。根据“you likely will not want to lose the opportunity to see and enjoy Arnolfo Tower. It will be open on Sunday and Monday from 9 a.m. to 6 p.m. (closed in case of rain)”可知,可以在周日和周一的上午9 点至下午6 点参观Arnolfo Tower,故选B。
14. C 【点拨】细节理解题。根据表格四中第二句可知,人们可以步行或乘小划船游览威尼斯的有趣景点,而不是乘坐公交车。因此,C 项表述是错误的。故选C。
15. C 【点拨】最佳标题题。本文以表格形式介绍了意大利的四个著名城市,故选C。
B)【主旨大意】本文主要介绍了西班牙的一座城市的变化。
16. B 【点拨】推理判断题。根据第一段可推知,蓬特韦德拉市是西班牙一个安静的城市,故选B。
17. D 【点拨】推理判断题。根据第三段“It is full of cars. It is heavily polluted. There are a lot of traffic accidents. The elderly and children aren’t able to use the streets because of cars. People who had a chance to leave have done so.”可推知,蓬特韦德拉市的主要问题是城市里的汽车太多了,故选D。
18. B 【点拨】词义猜测题。根据第五段“Traffic accidents are now rare. CO2 emissions are down by 70%. Many people are moving to the city, making it lively again.”可推知,此处是指带来了很多好处,与“advantages”意思一致,故选B。
19. A 【点拨】细节理解题。根据最后一段的首句“Most local people like the change.”及整段内容可知,最后一段引用当地居民的话旨在展示人们喜欢这种改变,故选A。
20. C 【点拨】推理判断题。整篇文章讲述城市的变化过程和 结果,适合于“City Changes”版块,故选C。
三、【主旨大意】本文介绍了冰岛这个欧洲国家及其旅游业的发展。
21. European 22. thousand 23. Since more than
24. ride 25. growing
四、【主旨大意】本文主要介绍新西兰的概况和景点。
26. its 【点拨】空处修饰nearest neighbour,需用形容词性物主代词,意为“它的”。故填its。
27. is taught 【点拨】主语Maori 和谓语teach 之间是被动关系,时态为一般现在时,要用一般现在时的被动语态,主语Maori 是单数,be 动词用is。故填is taught。
28. largest 【点拨】比较的范围是全国, 用最高级。故填largest。
29. because 【点拨】后文是前文的原因,用because 连接。故填because。
30. for 【点拨】固定搭配be famous for“因……而出名”。故填for。
31. a 【点拨】Sky Tower 是首次在本文中出现,表泛指,且“328-metre-tall”以辅音音素开头,用不定冠词a。故填a。
32. to 【点拨】句意为向南旅行到罗托鲁瓦,介词to 有“到某处” 之意。故填to。
33. relaxing 【点拨】空处应和bathing 形式一致,用动名词。故填relaxing。
34. activities 【点拨】different kinds of 意为“各种各样的”, 需用可数名词复数。故填activities。
35. to see 【点拨】“看瀑布”是“去米尔福德峡湾”的目的, 用动词不定式表目的。故填to see。
五、One possible version:
Dear Sam,
I’m writing this letter to you to introduce a place that I have visited.
Last summer I went to Singapore. Wow, it’s a beautiful place to take a holiday. In this country, there is a long summer without winter. The weather there is warm and wet all year round. Singapore has a population of about six million. They have a close relationship with Chinese. About three fourths of them are Chinese. They can speak both Chinese and English. So I have never had problems speaking to people there. When staying there, I visited Marina Bay Sands, Merlion Park and Night Safari. Night Safari is a special zoo. There, animals sleep in the day and get up at night. Singapore has great food from all over the world. So it was easy for me to find Chinese food. Besides Chinese food, I also found English food, French food, Indian food and so on.
All in all, I had fun in Singapore. If you’re free, you can go there on holiday. I’m sure you’ll love that country.
Yours,
Lingling
同课章节目录