中小学教育资源及组卷应用平台
中小学教育资源及组卷应用平台
2024-2025学年五年级英语下学期期中复习专项(人教PEP版)
专题20 阅读理解-选择30篇(专项训练)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解,从每题所给选项中选择一个最佳答案,并将其对应的字母编号填写在题前的括号里。
My name is Liu Yang. My birthday is on June 4th and today is my birthday. I invite some friends to my home. I get up at 8:00 a. m and eat breakfast at 8:30. Then I go shopping with my mother. We buy some food and drinks for my birthday party. At 10:30 a. m, all friends come to my home. They bring me beautiful birthday presents. The card is from Amy. She is good at painting. The cartoon book is from John. Then I make a wish and they sing the birthday song to me. We eat a birthday cake and some delicious food, too. In the afternoon we go to the science museum(科学博物馆)with my father. We see all kinds of robots. The robots can dance, make coffee, cook and also clean the floor. How interesting!
“I want to invent(发明)a cool robot too.” says Bob.
I am so happy today!
1.Liu Yang’s birthday is on ________. ( )
A.June 14th B.June 4th C.July 4th
2.________ is good at painting. ( )
A.Liu Yang B.John C.Amy
3.Liu Yang eats breakfast ________ today. ( )
A.at 8:00 a. m B.at 8:30 a. m C.at 10:30 a. m
4.________ wants to invent(发明) a cool robot. ( )
A.Bob B.Liu Yang’s father C.John
5.Which sentence is wrong(错误的) ( )
A.Liu Yang goes shopping with his mother. B.The robots can speak English.
C.The cartoon book is from John.
阅读短文,选出正确答案。
Hello, I’m Amy. I get up at 5:30 in the morning. I do morning exercises at 6:00. I eat breakfast at 6:30. Then I go to school. I have six classes a day. I have an English class at 10:00 a.m. I go home at 4:30 p.m. Then I play sports. This is my day. I go to bed early every day. I go for a walk with my friends on the weekend.
6.When does Amy get up ( )
A.At 5:00. B.At 5:30. C.At 6:30.
7.When does Amy have an English class ( )
A.At 6:30. B.At 8:00. C.At 10:00.
8.When does Amy go home ( )
A.At 10:00 a.m. B.At 4:30 p.m. C.At 4:30 a.m.
9.What does Amy do after school ( )
A.Play sports. B.Go to bed. C.Watch TV.
10.Who does Amy go for a walk with ( )
A.Her parents. B.Her friends. C.Her teachers.
阅读对话,选择最佳答案。
Oliver: What do you usually do on the weekend
Peter: I usually do my homework and play football with my friends. What about you
Oliver: I often play sports in the morning. I like going for a walk and swimming. In the afternoon, I usually read books. I like reading very much.
Peter: Really My sister likes reading, too. We will go to the library this Sunday. There are many kinds of books in it. Do you want to go with us
Oliver: Yes. That sounds like a lot of fun.
Peter: See you at nine in the morning on Sunday.
Oliver: OK. Bye.
11.What does Peter usually do on the weekend ( )
A.Does homework. B.Plays basketball. C.Both A and B.
12.What does Oliver often do on the weekend ( )
A.Goes shopping. B.Plays sports. C.Plays the pipa.
13.What will Peter and his sister do this Saturday ( )
A.Go for a walk. B.Go swimming C.Go to the library
14.Does Oliver like reading ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
15.When will they meet on Sunday ( )
A.At 9:00 a.m. B.At 10:00 a.m. C.At 8:00 a.m.
阅读短文,选择正确的选项。
Hello, I am Mike. I am very busy on the weekend. I usually get up at 6:30 a.m. I eat breakfast at 7:00. I usually do my homework on Saturday morning. I usually eat lunch at 12:30. Then I play sports with my father in the afternoon. I usually clean my room on Sunday morning and I visit my grandparents in the afternoon. I often read books in the evening. This is my weekend. What about your weekend Can you tell me about it
16.When does Mike get up ( )
A.At 6:00. B.At 6:30. C.At 7:00.
17.What does Mike usually do on Saturday morning ( )
A.He does his homework. B.He cleans the room. C.He plays sports.
18.When does he play sports ( )
A.On Saturday morning. B.On Saturday afternoon. C.On Sunday afternoon.
19.What does Mike usually do on Sunday morning ( )
A.He cleans his room. B.He visits his grandparents. C.He plays sports.
20.When does he read books ( )
A.On Saturday afternoon. B.On Sunday morning. C.On Sunday evening.
阅读,选择正确答案。
I’m Susan. I am a doctor. I work at night. I go to work at 7:30 in the evening. I often have dinner at 10:00 in the evening. I usually go home at 8:30 in the morning. After breakfast, I go to bed at 10:00 in the morning. I usually get up at 4:00 in the afternoon. Then I eat lunch. I often do sports with my friends at 5:00. Swimming is my favourite sports. This is my day. I like my life. What about you
21.—What does Susan do ( )
—She is a ______.
A.teacher B.nurse C.doctor
22.—When does Susan go to work ( )
—At ______
A.7:30 a.m. B.10:00 a.m. C.7:30 p.m.
23.Susan usually ______ at 10:00 in the morning. ( )
A.has breakfast B.goes to bed C.goes to work
24.Susan often does sports with ______. ( )
A.sick people(病人) B.her friends C.her parents
25.______ is Susan’s favourite sports. ( )
A.Swimming B.Sleeping C.Playing ping-pong
Hello, everyone. I’m Bill. I’m now at school in America. From Monday to Friday, I usually get up at seven. After breakfast at about seven fifty, I go to school. I get to school at about half past eight. Then I put my schoolbag in my locker(储物柜) and only take a book, a notebook and a pencil to each class.
At noon I have lunch at school. After lunch I don’t have time to have a short sleep. I have classes in the afternoon until(直到) three o’clock. Then I go home.
I usually play sports or watch TV before dinner. I have dinner at six in the evening. After that I do my homework. Sometimes I go for a walk with my parents.
On Saturday I often go shopping, visit my grandparents or go to a park with my parents. And on Sunday I go to a library with my parents in the morning and have a big meal at one ’clock in the afternoon.
26.Bill lives in ______ now. ( )
A.the UK B.China C.the USA
27.It takes(花费) Bill about ______ to get to school. ( )
A.30 minutes(分钟) B.40 minutes C.50 minutes
28.How many kinds of things can Bill take to each class ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
29.Bill has a big meal at ______ on Sunday. ( )
A.12:00 B.12:30 C.13:00
30.The passage(文章) is about ______. ( )
A.an American family B.an American student’s school life C.an American school
Hello, I am Zoom. I get up at 6:00 every day in the morning. Mum makes breakfast for me. I usually eat it at 6:30. Then I go to school at 7:00. We do morning exercises at 8:00. We have three classes in the morning and three in the afternoon. I go home at 5:00 p.m. I play basketball at 5:30. I eat supper at 7:30. Then I do my homework at 8:30. I go to bed at 9:00. This is my day. What about yours
31.How many classes does Zoom have in a day ( )
A.Five. B.Six. C.Three.
32.When does Zoom play basketball in the afternoon ( )
A.At 5:30. B.At 5:00. C.At 8:30.
33.Where does Zoom eat breakfast ( )
A.At school. B.At home. C.At 6:30.
34.When does Zoom do his homework ( )
A.At 8:30 in the morning. B.At 7:30 in the evening. C.At 8:30 p.m.
35.When does Zoom go to bed ( )
A.At 9:00. B.At 9:00 p.m. C.At 6:00 p.m.
Dear Bob,
It’s sunny today. My friends and I are playing on the beach(沙滩). It’s very beautiful. The water is clean and blue. We are having a good time. Many birds are flying over the sea. Some are standing on the rocks(岩石). Many people are swimming. Some people are lying(躺) on the beach. Some boys are playing football. My sister is on a chair and singing. My brother John is playing with sand(沙子). What a nice day! What are you doing I hope I can get your letter soon.
Best wishes!
Sam
36.—What’s the weather like today ( )
—It’s ______.
A.cool B.rainy C.sunny
37.Sam and his friends are playing on the ______. ( )
A.beach B.farm C.playground
38.Sam’s sister is sitting on a chair and ______. ( )
A.sleeping B.singing C.swimming
39.John is ______ with sand. ( )
A.taking B.reading C.playing
40.Many people are ______. ( )
A.writing B.reading C.swimming
Andy: What do you do on the weekend
Jim: I usually do my homework and play football with my friends. What about you
Andy: I often play sports in the morning. I like walking and swimming. In the afternoon, I usually read books. I like reading very much.
Jim: Really My sister likes reading, too. We will go to the library this Saturday. There are many kinds of books in it. Do you want to go with us
Andy: Yes. That sounds like a lot of fun.
Jim: See you at nine in the morning on Saturday.
Andy: OK. Bye.
41.What does Jim usually do on the weekend ( )
A.Does homework. B.Plays basketball. C.Both A and B.
42.What does Andy often do on the weekend ( )
A.Goes shopping. B.Plays sports. C.Plays the pipa.
43.What will Jim and his sister do this Saturday ( )
A.Go for a walk. B.Go swimming. C.Go to the library.
44.Does Andy like reading ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
45.When will they meet on Saturday ( )
A.At 9:00. B.At 10:00. C.At 8:00.
Zoom’s Day
Hello, I am Zoom. I often get up at 6:30 every day in the morning. Half an hour later I have my breakfast. At 7:30 a.m. I take a bus to school. We do morning exercises at 8:00. We have three classes in the morning and three in the afternoon. After school, I often play with my classmates. We often play basketball, football and ping-pong. I go home at about 5:00 p.m. I usually have dinner at 6:00 p.m. Then I do my homework and watch TV. I go to bed at 9:00 p.m. This is my day. What about your day
46.How many classes does Zoom have in a day ( )
A.Five. B.Six. C.Four.
47.When does Zoom get up ( )
A.At 6:30. B.At 6:00. C.At 7:00.
48.When does Zoom do morning exercises ( )
A.At 6:50. B.At 7:30. C.At 8:00.
49.When does Zoom go to bed ( )
A.At 9:00 p.m. B.At 9:30 p.m. C.At 8:30 p.m.
50.When does Zoom have dinner ( )
A.At 6:30 p.m. B.At 7:00 p.m. C.At 6:00 p.m.
阅读短文,选择正确的答案。
There are five animals living in a big house. They are Mr Pig, Mr Frog, Miss Bird, Mr Snake and Miss Bear. They are good friends. They play together. In spring, Miss Bird is very happy. Because spring is her favourite season. She can sing and dance all day. In summer, Mr Frog is happy. Because he can swim in the river. But Mr Pig doesn’t like summer because it’s too hot. In autumn, Mr Pig is very happy, because it’s windy and cool. He can eat a lot of food. In winter, Mr Snake and Miss Bear are happy. Because they can sleep a long time.
51.How many animals are there in the big house ( )
A.Four. B.Five. C.Three.
52.Miss Bird likes ________ best. ( )
A.spring B.summer C.winter
53.Why does Mr Pig hate (讨厌) summer ( )
A.Because it’s cold. B.Because it’s warm. C.Because it’s hot.
54.What do Mr Snake and Miss Bear do in winter ( )
A.Sleep a long time. B.Play in the snow. C.Eat a lot of food.
55.Why is Miss bird happy in spring ( )
A.She can pick apples. B.She can sing and dance all day. C.He can swim in the river.
请仔细阅读电子邮件内容,然后根据其内容,选择正确的答案。
Hi, John!
There are four seasons in a year. I like them all. Spring is warm and rainy. Plants grow and grow in spring. There are many beautiful flowers in the park. We can ride a bike and plant trees in the park. Summer is hot and sunny. I often go swimming with my father. And we all like eating ice cream. Autumn is cool and windy. The leaves are red, brown and yellow. They are very beautiful. We can fly kites, go on a picnic and collect leaves. Winter is cold and snowy. We often play in the snow.
What’s the weather like in your city What do you often do Please visit Nanchong someday and I am sure you will have a good time.
Yours,
Han Mei
56.How many seasons are there in a year ( )
A.Four. B.Three. C.Two.
57.Which seasons does Han Mei like ( )
A.Spring and summer. B.Autumn and winter. C.Both A and B.
58.What can Han Mei do in fall ( )
A.Fly kites, go on a picnic and eat ice cream.
B.Go on a picnic, collect leaves and fly kites.
C.Go on a picnic, collect leaves and plant trees.
59.What’s the weather like in John’s city ( )
A.Cold and snowy. B.Hot and sunny. C.We don’t know.
60.Where is Han Mei from, maybe (也许) ( )
A.Chengdu. B.Nanchong. C.We don’t know.
根据材料内容选择最佳答案。
A Chinese saying (谚语) says, “The weather in June is like a baby’s face.” It means the weather always changes suddenly. In English, there is also a saying, “March comes in like a lion (狮子) and goes out like a lamb (羊羔).” What does it mean
March is a month between winter and spring. It “comes in like a lion”. Why Because the month begins with winter weather like wind and cold days.
At the end of March, spring is on the way. The weather gets warm. So we say it “goes out like a lamb”.
If March begins with warm weather and clear days, people should be careful of bad weather at the end of the month.
Are the sayings interesting and useful Can you give us more
61.In the Chinese saying in the passage, what is the weather in June like ( )
A.A lamb. B.A baby’s face. C.A lion.
62.“March comes in like a lion”, because _________. ( )
A.the month begins with winter weather like wind and cold days
B.the weather always changes suddenly
C.March is a month between winter and spring
63.Why does March “go out like a lamb” ( )
A.Because the weather gets warm at the beginning of March.
B.Because the weather gets warm at the end of March.
C.Because the weather gets cold at the end of March.
64.If March begins with warm weather and clear days, _________. ( )
A.people should be careful of hot days at the end of the month
B.people can enjoy the warm weather all the year round
C.people should be careful of bad weather at the end of the month
65.Which is the best title of the passage ( )
A.Two Sayings About the Weather
B.June Is People’s Favorite Month
C.The Weather in June Is Like a Baby’s Face
阅读理解,选择最佳答案。
I like spring best
As we know, there are four seasons in a year. They are spring, summer, autumn and winter. It is too hot in summer. It is usually windy in autumn. It is too cold and snowy in winter. So spring is my favourite season. Spring is a beautiful and colourful season. In spring, birds are singing, trees turn green and grass comes out. Everything looks new. We can go on a picnic, fly a kite and enjoy the sunshine in spring.
66.How many seasons are there in a year ( )
A.Two. B.Three. C.Four.
67.What is the writer’s(作者) favourite season ( )
A.Spring. B.Summer. C.Winter.
68.Why does the writer(作者) like spring ( )
A.Because it is sunny and hot. B.Because it is beautiful and colourful. C.Because it is cold and snowy.
69.What’s the weather in autumn ( )
A.It’s windy. B.It’s hot. C.Snowy.
70.What can’t we do in spring ( )
A.Go on a picnic. B.Fly a kite. C.Go swimming.
Read and choose. (Pedro正在读一篇关于season的文章,请根据文本内容,选择合适的选项,填入括号内。)
The four seasons make up one year. They come one after another, year after year.
It gets warm in spring. The sun shines a lot. Birds sing, flowers grow and new leaves grow on trees. Many animals are born(出生) in spring.
It is hot in summer. The sun is strong. The days get longer. Plants have colourful flowers. There is no school in summer.
It is cool in fall. The sun sets earlier (更早的). The wind blows more. Leaves turn brown, red and gold. Farmers are busy in fall.
It is cold in winter. Snow may fall. Many trees have lost their leaves. Some animals go into a deep sleep. People will celebrate Christmas in winter in the USA.
71.Which season comes after summer ( )
A.Spring. B.Fall. C.Winter.
72.What doesn’t happen(发生) in spring ( )
A.There is no school. B.Flowers and leaves grow. C.Many animals are born.
73.What’s the meaning of the word “longer” ( )
A.长的。 B.更长的。 C.短的。
74.What doesn’t happen in fall ( )
A.Leaves are colourful. B.The sun sets very late. C.Farmers are busy.
75.Which holiday do people in the USA celebrate in winter ( )
A.Mother’s Day. B.Halloween. C.Christmas.
阅读短文,根据下列短文选择最佳选项。
My sister likes spring best. Because she can plant trees.The weather is windy and warm. My sister doesn’t like summer. Because it’s hot. I like winter best. I can make a snowman. Now, It is fall. My mother’s favourite season is fall.
76.Does my sister like summer ( )
A.No, she doesn’t. B.Yes, she does.
77.Which season do I like best ( )
A.Spring. B.Winter. C.Fall.
78.What is my mother’s favourite season ( )
A.Spring. B.Winter. C.Fall.
79.Why does my sister like spring ( )
A.Because she can plant trees.
B.She can make a snowman.
C.Because she can climb mountains.
80.What season is it now ( )
A.It is fall. B.It is summer. C.It is spring.
阅读短文,选择正确的序。
My name is Lily. I live in Xi’an. I like spring best. It’s warm and windy. The sky is blue and the air is clean. The trees are green. The flowers are colourful. They are beautiful. I often go for a walk with my parents. My friend is from Australia. She is Amy. Her favourite season is winter. Because she can go skating and make a snowman.
81.What’s the weather like in spring in Xi’an ( )
A.It’s hot. B.It’s cool. C.It’s warm and windy.
82.In spring, Lily often ______ with her parents. ( )
A.flies a kite B.goes for a walk C.plants flowers
83.Which season does Amy like best ( )
A.Spring. B.Summer. C.Winter.
84.Which season does Lily like best ( )
A.Spring. B.Autumn. C.Winter.
85.Can Amy make a snowman in winter ( )
A.Yes, she does. B.No, she doesn’t. C.Yes, she can.
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, My name is Li Ming. I am from Dehong. There are four seasons in a year. I like all of them. But I like autumn best, because it is the harvest(收获) season. The weather is windy and cool in autumn, and we can go to the farm to help the farmers. The leaves(树叶) are colourful. I can go for a walk with my friend under the tree.
86.Where is Li Ming from ( )
A.Dehong. B.Shanghai. C.Beijing.
87.Which season does he like best ( )
A.Spring. B.Autumn. C.Winter.
88.What’s the weather like in autumn ( )
A.Windy. B.Cool. C.Windy and cool.
89.What can he do in autumn ( )
A.He can swim. B.He can make a snowman. C.He can help farmers on the farm.
90.Why does he like autumn best ( )
A.Because the weather is good. B.Because it is the harvest season. C.Because she can sing English song.
Hello, I’m Lily. I’m from the UK. I’m a student. I like spring best because I can fly a kite. It’s fun. Sometimes I go for a walk with my parents in the park. We can see pretty flowers and green grass everywhere. I want to go to Harbin this winter vacation. It’s windy and cold there. It usually snows. I can skate (滑冰) with my friends.
91.Lily is from ________. ( )
A.China B.Canada C.the UK
92.Lily likes ________ best. ( )
A.spring B.autumn C.winter
93.Lily can ________ in spring. ( )
A.skate B.fly a kite C.go on a picnic
94.Lily wants to go to ________ this winter vacation. ( )
A.Beijing B.Shanghai C.Harbin
95.Lily can skate with her ________. ( )
A.friends B.parents C.mother
Hello, I’m Wu Dong. I live in Xiangyang. Xiangyang is beautiful in four seasons.
In spring, it’s warm and flowers come out. I often go for a walk along the Wall of Xiangyang City.
In summer, it’s hot. Days are long and nights are short. After dinner, I often play basketball with my friends in the park. There are playgrounds in the parks.
In autumn, it’s not too hot and not too cold. Apples are red. I often go to Long-Life Island (长寿岛) with my parents. We help pick apples there.
In winter, it’s cold. It often snows. Days are short and nights are long. I often play with now. Sometimes I can go skiing.
96.It’s ________ in spring in Xiangyang. ( )
A.warm B.not too hot and not too cold C.cold
97.________ in spring in Xiangyang. ( )
A.Flowers come out B.Leaves fall C.Grounds are white
98.In summer, Wu Dong often ________. ( )
A.goes swimming B.picks apples C.plays basketball
99.Days are short and nights are long in ________. ( )
A.summer B.autumn C.winter
100.In winter, Wu Dong often ________. ( )
A.plays basketball B.plays with snow C.picks apples
请认真阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
September school trip Mid-Autumn Festival October sports meet China’s National Day November drawing contest
December Chinese test January New Year’s party winter vacation February winter vacation
101.Students will have a ______ in September. ( )
A.drawing contest B.Chinese test C.school trip
102.Students will have the ______ in October. ( )
A.school trip B.winter vacation C.sports meet
103.The New Year’s party is in ______. ( )
A.December B.January C.February
104.Mike likes ______. He can attend(参加) the drawing contest in November. ( )
A.singing B.drawing C.dancing
105.The ______ is in January and February. ( )
A.winter vacation B.summer vacation C.New Year’s party
读短文,选择最佳选项。
I’m Joe. I’m eleven years old. I like September very much. September 9th is my birthday, and my father’s birthday is in September, too. We have a birthday party every year. Teachers’ Day is in September, too. And I can play with all my teachers. So September is my favorite month. What about you
106.It is Joe’s _____ birthday this year. ( )
A.twelfth B.eleventh C.ninth
107._____ birthday isn’t in September. ( )
A.Joe’s B.Joe’s mother’s C.Joe’s father’s
108._____ is Teachers’ Day. ( )
A.September 1st B.September 9th C.September 10th
109._____ likes September very much. ( )
A.Joe B.Joe’s father C.Joe’s teacher
110._____ birthday is on September 9th. ( )
A.Joe’s mother’s B.Joe’s father’s C.Joe’s
阅读短文,选择正确的答案。
It’s Sunday morning. The student of Class 3 are cleaning their classroom. Miss Zhang is working with them. The students are busy. Some are carrying water, and some are cleaning the window. Others are sweeping the floor. Liu Hua is putting up a map on the wall. It’s a map of China. The children are listening to music on the computer. They are happy. They will go home when they finish cleaning at five o’clock in the afternoon.
111.Today is ________. ( )
A.Monday B.Saturday C.Sunday
112.The students of Class 3 are ________. ( )
A.cleaning their classroom
B.playing on the playground
C.having a music class
113.Some students are ________ the floor. ( )
A.watering B.sweeping C.doing
114.Liu Hua is putting up a ________ of China. ( )
A.picture B.photo C.map
115.They will go home at ________. ( )
A.5:00 p.m. B.5:00 a.m. C.6:00 p.m.
根据下面一段对话,选择正确选项。
Mum: What will you do, Lily
Lily: I will make a cake for our family. When is your birthday, Mum
Mum: My birthday is in March.
Lily: My father’s birthday is in November. When is my grandma’s birthday
Mum: It’s in January. And your grandpa’s birthday is in March.
Lily: There are two birthdays in March. My grandpa’s birthday and your birthday are in March. There are two birthdays in November. My father’s birthday is in November and my birthday is in November, too. My grandma’s birthday is in January. Here is the cake!
Mum: Great!
116.Lily’s birthday is in ________. ( )
A.January B.March C.November
117.There are ________ birthdays in March. ( )
A.two B.three C.four
118.Is Lily’s grandma’s birthday in January ( )
A.No, it isn’t. B.Yes, it is. C.I don’t know.
119.Lily’s parents’ birthdays are in ________ and ________. ( )
A.January, March B.March, November C.January, November
120.Can Lily make a cake ( )
A.Yes, he can. B.No, she can’t. C.Yes, she can.
阅读短文,选择正确的答案。
I’m Li Hua. I live in Beijing. My favourite month is January, because I love winter. In winter, I can sleep for a long time. I can play in the snow with my good friend, Li Ming. He lives in Beijing, too. He likes January best, too, because New Year’s Day is in January.
121.Why does Li Hua like January ( )
A.Because New Year’s Day is in January. B.Because he loves winter. C.Because his birthday is in January.
122.When is New Year’s Day ( )
A.It’s in February. B.It’s in March. C.It’s in January.
123.What can Li Hua do in winter ( )
A.He can sleep for a long time. B.He can play in the snow. C.Both A and B.
124.What’s Li Ming’s favourite month ( )
A.March. B.February. C.January.
Read and choose.阅读,选择。
Miss Zen: Hello, boys and girls. There are 12 months in a year. Which month do you like best
Lucy: Hello. I’m Lucy. I like April best.
Miss Zen: Why do you like April best, Lucy
Lucy: Because we have a dancing contest. How about you, Sarah
Sarah: Hi, friends, I’m Sarah. I like snow, so I like December very much.
Miss Zen: Is your favourite month December, Amy
Amy: No. My favourite month is June. Because Children’s Day is in June. We can get gifts and eat a lot of delicious food.
Miss Zen: What is your favourite month, Sam
Sam: I like October best because we usually have the sports meet in October. How about you, Miss Zen
Miss Zen: I like July best. I like summer vacation. Haha, we all can have a good holiday and relax.
125.They are talking about ________. ( )
A.season B.month C.holiday
126.What is Lucy’s favourite month ( )
A.December. B.April. C.October.
127.Sam likes October best, because we usually ________. ( )
A.get gifts B.have the sports meet C.have a good holiday
128.What is Miss Zen’s favourite month ( )
A.June. B.July. C.November.
129.How many months are there in a year ( )
A.Four. B.Eleven. C.Twelve.
下面是Sunshine School新学期发布的四则公告,请根据公告内容,选择正确的答案。
School Open DayWHEN: March 10th WHERE: Sunshine School WHAT: Parents will visit the school and attend(参加) any class they like. School Singing ContestWHEN: April 20th WHERE: school hall(礼堂) WHAT: Students will sing songs and we will vote(投票) on the best 10 singers.
School Sports MeetWHEN: May 15th WHERE: school playground WHAT: Students will have a sports contest. The top 5 will get the prizes. School Drama ContestWHEN: June 17th WHERE: art room WHAT: Students will play dramas. We will vote on the best one.
130.The school open day is on ______. ( )
A.March 10th B.May 10th C.March 12th
131.There will be a singing contest in ______ on April 20th. ( )
A.the music room B.the school hall C.the art room
132.Ben likes sports. He can attend the ______. ( )
A.drama contest B.sports meet C.singing contest
133.What will students do in the drama contest ( )
A.They will read riddles. B.They will play dramas. C.Both A and B.
134.Which sentence(句子) is true ( )
A.The School Sports Meet is on June 17th.
B.There will be a drama contest in the school playground.
C.Parents will visit the school and attend any class they like on School Open Day.
同学们在英语节上介绍自己喜欢的节日,阅读并选择正确的选项。
Chen Jie: Spring Festival isi the first day of the Chinese New Year. It’s usually in February. We will clean the houses and cook yummy food. My family will get together at grandparents’ house this year. We will make jiaozi together. That’s my favourite food. I can get lucky money from my grandparents, too. How nice!
Mike: Do you like tomatoes They’re juicy and red. There are lots of tomatoes in Spain in August because of the Tomato Festival. The festival always starts at noon. People play and make fun with tomatoes, turning the city into the “sea of tomatoes”. After the festival, people take a shower (洗澡) in the river. That’s so fun.
Wu Binbin: Winter is Harbin is very cold and snowy, How to make winter and cold weather fun There is an Ice and Snow Festival from January to February, People make sculptures with ice and snow. Such as buildings, houses and bridges. We can run and play in them. We can make snowman and roll snowballs, too. I like this festival best!
135.Chen Jie will _______ with her family this Spring Festival. ( )
A.buy new clothes B.make jiaozi C.make fun with tomatoes
136.The Tomato Festival is in _______. ( )
A.spring B.summer C.winter
137.We can go to the Ice and Snow Festival on _______. ( )
A.May Day B.National Day C.New Year’s Day
138.The underlined word “lucky money” means _______. ( )
A.零花钱 B.压岁钱 C.幸运钱
139.After reading, we know _______. ( )
A.Spring Festival is Wu Binbin’s favourite festival
B.people will take a shower at home after the Tomato Festival
C.in Harbin, children can play with snow in February
阅读短文,回答问题。
Today is June 2nd. It’s Sunday. It’s Amy’s birthday. She gets up early at 6:00 in the morning. After a quick breakfast, her parents take her to the People’s Park. They take many photos. In the afternoon, her father buys(买) a big birthday cake for her. Chen Jie and Sarah make a beautiful card for her. They eat the birthday cake together. Amy is very happy.
140.What day is it today ( )
A.It’s Sunday.
B.It’s Saturday.
C.It’s Monday.
141.When is Amy’s birthday ( )
A.It’s on June 22nd.
B.It’s on July 22rd.
C.It’s on June 2nd.
142.What do Chen Jie and Sarah make for Amy ( )
A.A big birthday cake.
B.A beautiful card.
C.Many photos.
143.Is Amy’s birthday today ( )
A.Yes, it is.
B.No, she isn’t.
C.No, it isn’t.
144.Is Amy very happy today ( )
A.No, she isn’t.
B.Yes, she is.
C.Yes, she isn’t.
读短文,选择正确答案。
Today is Sunday. It’s fine. My family go to visit my grandparents. We take two bags. The black one is full of (装满) apples and oranges. There are some new shoes and sweaters for my grandparents in the yellow bag.
In the village, there are many flowers and trees near the river. There’s a small hill (小山) behind the village.
145.What’s the weather like today ( )
A.Snowy. B.Fine.
146.How many bags do we take ( )
A.Two. B.Three.
147.Is there a river in the village ( )
A.Yes, there is. B.No, there isn’t.
148.Where is the hill ( )
A.Behind the river. B.Behind the village.
149.What’s in the yellow bag ( )
A.Sweaters and shorts. B.Shoes and sweaters.
中小学教育资源及组卷应用平台
中小学教育资源及组卷应用平台
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案与试题解析
1.B 2.C 3.B 4.A 5.B
【导语】本文写刘洋的生日活动。
1.句意:刘洋的生日是在_______。A 6月14日,B 6月4日,C 7月4日,根据“My birthday is on June 4th and today is my birthday. ”,可知刘洋的生日是在6月4日,故选B。
2.句意:_______擅长画画。A刘洋,B约翰,C艾米,根据“The card is from Amy. She is good at painting.”,可知是艾米擅长画画,故选C。
3.句意:今天刘洋_______吃早餐的。A早上8点,B早上8点30分,C上午10点30分,根据“I get up at 8:00 a. m and eat breakfast at 8:30. ”,可知刘洋是早上8点起床,8:30吃早餐的,故选B。
4.句意:_______想要发明一个酷酷的机器人。A鲍勃,B刘洋的父亲,C约翰,根据““I want to invent a cool robot too.” says Bob.”,可知鲍勃想要发明一个机器人,故选A。
5.问句句意:那一句是错误的?A刘洋和他妈妈去购物。B机器人会说英语。C漫画书是约翰送的。根据“The robots can dance, make coffee, cook and also clean the floor. ”,可知机器人会跳舞,煮咖啡,烹饪,也会打扫地板,但没有提到机器人会说英语,选项B与短文不符,故选B。
6.B 7.C 8.B 9.A 10.B
【导语】本文主要讲述了艾米的一天。
6.句意:艾米什么时候起床?A五点钟。B五点半。C六点半。根据句子“I get up at 5:30 in the morning.”,可知在五点半起床,故选B。
7.句意:艾米什么时候上英语课?A六点半。B八点钟。C十点钟。根据句子“I have an English class at 10:00 a.m.”,可知在十点上英语课,故选C。
8.句意:艾米什么时候回家?A上午10点。B下午4点半。C上午4点半。根据句子“I go home at 4:30 p.m.”,可知在下午4点半回家,故选B。
9.句意:艾米放学后做什么?A做运动。B去睡觉。C看电视。根据句子“Then I play sports.”,可知放学后做运动,故选A。
10.句意:艾米和谁一起去散步?A她的父母。B她的朋友。C她的老师。根据句子“I go for a walk with my friends on the weekend.”,可知和她的朋友一起散步,故选B。
11.A 12.B 13.C 14.A 15.A
【导语】本文讨论了周末做的事情。
11.句意:彼得周末通常做什么?A做作业。B打篮球。根据“Peter: I usually do my homework and play football with my friends.”,可知彼得周末通常做作业和踢足球,故选A。
12.句意:奥利弗周末做什么?A去购物。B做运动。C弹琵琶。根据“Oliver: I often play sports in the morning.”,可知奥利弗周末做运动,故选B。
13.句意:彼得和他妹妹这个周六要做什么?A去散步。B去游泳。C去图书馆。根据“We will go to the library this Sunday. ”,可知彼得和他妹妹这个周六要去图书馆,故选C。
14.句意:奥利弗喜欢阅读吗?根据“In the afternoon, I usually read books. I like reading very much.”,可知奥利弗喜欢阅读,答语为肯定回答,故选A。
15.句意:他们星期天什么时候见面?A上午9点。B上午10点。C上午8点。根据“See you at nine in the morning on Sunday.”,可知他们星期天上午九点见面,故选A。
16.B 17.A 18.B 19.A 20.C
【导语】本文介绍了迈克的周末。
16.句意:迈克什么时候起床?根据“I usually get up at 6:30 a.m.”,可知迈克6:30起床,故选B。
17.句意:迈克星期六早上通常做什么?A他做作业。B他打扫房间。C他做运动。根据“I usually do my homework on Saturday morning.”,可知迈克星期六早上做作业,故选A。
18.句意:他什么时候做运动?A在星期六上午。B在星期六下午。C在星期天下午。根据“Then I play sports with my father in the afternoon.”,可知迈克想起星期六做运动,故选B。
19.句意:迈克星期天上午通常做什么?A他打扫房间。B他看望祖父母。C他做运动。根据“I usually clean my room on Sunday morning and I visit my grandparents in the afternoon.”,可知迈克星期天上午通常打扫房间,故选A。
20.句意:他什么时候看书?A在星期六下午。B在星期天上午。C在星期天晚上。根据“I often read books in the evening.”,可知他星期天晚上看书,故选C。
21.C 22.C 23.B 24.B 25.A
【导语】本文介绍的是关于苏珊一天的活动情况。
21.句意:—苏珊做什么工作?—她是一名_____。A老师,B护士,C医生,根据文章“I’m Susan. I am a doctor. ”得知苏珊是一名医生。故选C。
22.句意:—苏珊什么时候去上班?—在______。A上午七点半。B上午十点。C晚上七点半。根据文章“I go to work at 7:30 in the evening.”得知苏珊晚上七点半去上班。故选C。
23.句意:苏珊通常在上午十点______。A吃早饭,B上床睡觉,C去上班,根据文章“ After breakfast, I go to bed at 10:00 in the morning. ”得知苏珊通常在上午十点上床睡觉。故选B。
24.句意:苏珊经常和______做运动。A病人,B她的朋友们,C她的父母,根据文章“I often do sports with my friends at 5:00.”得知苏珊经常和她的朋友们做运动。故选B。
25.句意:_____是苏珊最喜爱的运动。A游泳,B睡觉,C打乒乓球,根据文章“Swimming is my favourite sports. ”得知游泳是苏珊最喜爱的运动。故选A。
26.C 27.B 28.A 29.C 30.B
【导语】本文主要介绍了比尔在美国学校的生活。
26.句意:比尔现在住在______。A英国;B中国;C美国。根据“I’m now at school in America. ”可知比尔现在住在美国,故选C。
27.句意:比尔大约花费______到达学校。A30分钟;B40分钟;C50分钟。根据“After breakfast at about seven fifty, I go to school. I get to school at about half past eight.”可知比尔大概7点50分吃完早餐,然后大约8点半到达学校,因此Bill花费大约40分钟到达学校,故选B。
28.句意:比尔可以带多少种东西去上每一节课?A3;B4;C5。根据“take a book, a notebook and a pencil to each class.”可知比尔只能带一本书、一本笔记本和一只铅笔去上每一节课,故选A。
29.句意:比尔在星期天______吃了一顿丰盛的大餐。A12点;B12点30分;C13点。根据 “And on Sunday I go to a library with my parents in the morning and have a big meal at one’clock in the afternoon.”可知比尔下午1点和他的父母一起吃了一顿丰盛的大餐,故选C。
30.句意:文章是关于______。A一个美国家庭;B一个美国学生的学校生活;C一个美国学校。根据“I’m now at school in America. ”可知本文主要介绍了一个在美国学校的学生的生活,故选B。
31.B 32.A 33.B 34.C 35.B
【导语】本文介绍了Zoom的日常生活。
31.句意:Zoom一天有多少节课?A五节。B六节。C三节。根据“We have three classes in the morning and three in the afternoon.”,可知Zoom一天有六节课,故选B。
32.句意:Zoom下午什么时候打篮球?根据“I play basketball at 5:30.”,可知Zoom下午5:30打篮球,故选A。
33.句意:Zoom在哪吃早饭?A在学校。B在家。根据“Mum makes breakfast for me. I usually eat it at 6:30.”,可知Zoom在家吃早饭,故选B。
34.句意:Zoom什么时候做作业?A早上8:30。B晚上7:30。C晚上8:30。根据“I go home at 5:00 p.m. I play basketball at 5:30. I eat supper at 7:30. Then I do my homework at 8:30.”,可知Zoom晚上8:30做作业,故选C。
35.句意:Zoom什么时候去睡觉。根据“I go to bed at 9:00.”,可知Zoom晚上9点去睡觉,故选B。
36.C 37.A 38.B 39.C 40.C
【导语】本文是一封介绍萨姆在沙滩游玩的信。
36.题干句意:—今天天气怎么样?—它是____。A凉爽的,B下雨的,C晴朗的,根据短文内容“It's sunny today.”可知今天天气晴朗。故选C。
37.题干句意:萨姆和他的朋友在____玩。A沙滩,B农场,C操场,根据短文内容“My friends and I are playing on the beach.”可知萨姆和朋友在沙滩玩。故选A。
38.题干句意:萨姆的妹妹正坐在椅子上____。A睡觉,B唱歌,C游泳,根据短文内容“My sister is on a chair and singing.”可知萨姆的妹妹正坐在椅子上唱歌。故选B。
39.题干句意:约翰正在____沙子。A拿,B读,C玩,根据短文内容“My brother John is playing with sand.”可知约翰在玩沙子。故选C。
40.题干句意:很多人正在____。A写,B阅读,C游泳,根据短文内容“Many people are swimming.”可知很多人在游泳。故选C。
41.A 42.B 43.C 44.A 45.A
【导语】本文讨论了周末生活。
41.句意:吉姆通常在周末做什么?A做作业。B打篮球。根据“I usually do my homework and play football with my friends.”,可知吉姆通常在周末做作业和踢足球,故选A。
42.句意:安迪经常在周末做什么?A去购物。B做运动。C弹琵琶。根据“I often play sports in the morning.”,可知安迪经常在周末做运动,故选B。
43.句意:吉姆和他的妹妹这个星期六将做什么?A去散步。B去游泳。C去图书馆。根据“We will go to the library this Saturday.”,可知吉姆和他的妹妹这个星期六将去图书馆,故选C。
44.句意:安迪喜欢阅读吗?根据“I like reading very much.”,可知安迪喜欢阅读,答语为肯定回答,故选A。
45.句意:他们星期六什么时候见面?A9点。B10点。C8点。根据“See you at nine in the morning on Saturday.”,可知他们星期六9点见面,故选A。
46.B 47.A 48.C 49.A 50.C
【导语】本文讲述了Zoom一天的作息时间。
46.句意:Zoom一天上几节课?A五节,B六节。C四节。根据“We have three classes in the morning and three in the afternoon. ”可知是上午三节课,下午三节课。共六节,故选B。
47.句意:Zoom什么时候起床?A.At 6:30,B.At 6:00,C.At 7:00,根据“I often get up at 6:30 every day in the morning.”可知是六点半。故选A。
48.句意:Zoom什么时间晨练?A.At 6:50,B.At 7:30,C.At 8:00,根据“We do morning exercises at 8:00. ”可知是八点。故选C。
49.句意:Zoom什么时候睡觉?A.At 9:00 p.m, B.At 9:30 p.m, C.At 8:30 p.m,根据“ I go to bed at 9:00 p.m. ”可知是晚上九点。故选A。
50.句意:Zoom什么时候吃晚饭?A.At 6:30 p.m,B.At 7:00 p.m,C.At 6:00 p.m,根据“I usually have dinner at 6:00 p.m. ”可知是下午六点。故选C。
51.B 52.A 53.C 54.A 55.B
【导语】本文讲了季节。
51.句意:大房子里有多少只动物?A四只。B五只。C三只。根据“There are five animals living in a big house.”,可知大房子里有五只动物,故选B。
52.句意:鸟小姐最喜欢______。A春天,B夏天,C冬天,根据“In spring, Miss Bird is very happy. Because spring is her favourite season.”,可知鸟小姐最喜欢春天,故选A。
53.句意:猪先生为什么讨厌夏天?A因为天气很冷。B因为天气很暖和。C因为天气很热。根据“But Mr Pig doesn’t like summer because it’s too hot.”,可知因为天气很热,故选C。
54.句意:蛇先生和熊小姐冬天做什么?A睡很长时间。B在雪地里玩。C吃很多食物。根据“In winter, Mr Snake and Miss Bear are happy. Because they can sleep a long time.”,可知蛇先生和熊小姐冬天睡很长时间,故选A。
55.句意:为什么鸟小姐在春天快乐?A她可以摘苹果。B她可以整天唱歌跳舞。C他可以在河里游泳。根据“In spring, Miss Bird is very happy. Because spring is her favourite season. She can sing and dance all day.”,可知因为鸟小姐在春天可以唱歌跳舞,故选B。
56.A 57.C 58.B 59.C 60.B
【导语】本文介绍了一年四季。
56.句意:一年有几个季节?A四个。B三个。C两个。根据“There are four seasons in a year.”,可知一年有四个季节,故选A。
57.句意:韩梅喜欢哪个季节?A春天和夏天。B秋天和冬天。根据“There are four seasons in a year. I like them all.”,可知韩梅四个季节都喜欢,故选C。
58.句意:韩梅在秋天能做什么?A放风筝,去野餐和吃冰淇淋。B去野餐,收集树叶和放风筝。C去野餐,收集树叶和种树。根据“Autumn is cool and windy. The leaves are red, brown and yellow. They are very beautiful. We can fly kites, go on a picnic and collect leaves.”,可知韩梅在秋天能去野餐,收集树叶和放风筝,故选B。
59.句意:约翰所在城市的天气怎么样?A寒冷且有雪。B炎热且晴朗。C我们不知道。根据全文可知我们不知道约翰所在城市的天气,故选C。
60.句意:韩梅来自哪里,也许?A成都。B南充。C我们不知道。根据“Please visit Nanchong someday and I am sure you will have a good time.”,可知韩梅也许来自南充,故选B。
61.B 62.A 63.B 64.C 65.A
【导语】本文主要介绍了三月的天气特征。
61.句意:文章中的汉语谚语说,六月的天气怎么样?A一只羊羔。B婴儿的脸。C一只狮子。根据文中“A Chinese saying says, “The weather in June is like a baby’s face.””可知中国有句谚语说:“六月天,似婴儿面容”。故选B。
62.句意:“三月如狮子般到来”,因为____。A本月以冬季天气开始,如风和寒冷的日子,B天气总是突然变化,C三月是冬季与春季之间的一个月。根据文中“Because the month begins with winter weather like wind and cold days.”可知因为本月一开始就伴随着冬季天气,如风和寒冷的日子。故选A。
63.句意:三月为何“出门如羊羔”?A因为三月初天气就变暖了。B因为三月底天气就变暖了。C因为三月底天气就变冷了。根据文中“At the end of March, spring is on the way. The weather gets warm.”可知三月底,春天来了,天气转暖。故选B。
64.句意:如果三月一开始天气温暖晴朗,______。A月末时应注意防暑,B人们可以全年享受温暖的天气,C月底要小心恶劣天气。根据文中“If March begins with warm weather and clear days, people should be careful of bad weather at the end of the month.”可知如果三月开始时天气温暖、晴朗,那么人们就应该注意月末的恶劣天气。故选C。
65.句意:这篇文章的最佳标题是什么?A关于天气的两句谚语。B六月是人们最喜欢的月份。C六月的天气就像婴儿的脸。根据全文可知文章主要介绍的是关于天气的特征的情况,根据文中“A Chinese saying says, “The weather in June is like a baby’s face.””和“In English, there is also a saying, “March comes in like a lion and goes out like a lamb.” ”可知中国有句谚语说:“六月天,似婴儿面容”。和英语中也有这样一句话,“三月来时如狮子,去时如羔羊”。故选A。
66.C 67.A 68.B 69.A 70.C
【导语】本文是作者对喜欢的季节的介绍。
66.句意:一年中有几个季节?A两个。B三个。C四个。根据“ As we know, there are four seasons in a year. ”可知有四个季节,故选C。
67.句意:作者最喜欢的季节是什么?A春天。B夏天。C冬天。根据“So spring is my favourite season.”可知作者最喜欢春天,故选A。
68.句意:作者为什么喜欢春天?A因为春天晴朗炎热。B因为春天美丽多彩。C因为春天寒冷多雪。根据“ Spring is a beautiful and colourful season.”可知春天美丽多彩,故选B。
69.句意:秋天天气怎么样?A多风的。B炎热的。C多雪的。根据“It is usually windy in autumn.”可知是多风的,故选A。
70.句意:我们不能在春天做什么?A去野炊。B放风筝。C去游泳。根据“We can go on a picnic, fly a kite and enjoy the sunshine in spring.”可知不能游泳,故选C。
71.B 72.A 73.B 74.B 75.C
【导语】本文讲了四季。
71.句意:夏天之后是哪个季节?A春天。B秋天。C冬天。根据短文及常识,可知夏天之后是秋天,故选B。
72.句意:春天不会发生什么事?A不上学。B花朵和树叶生长。C许多动物出生了。根据“There is no school in summer.”,可知夏天不上学,故选A。
73.句意:单词“longer”的意思是什么?根据短文语境可知longer的意思是更长的,故选B。
74.句意:秋天不会发生什么?A树叶是五颜六色的。B太阳落山很晚。C农民们很忙。根据“It is cool in fall. The sun sets earlier (更早的).”,可知秋天太阳落山更早,故选B。
75.句意:美国人在冬天庆祝哪个节日?A母亲节。B万圣节。C圣诞节。根据“People will celebrate Christmas in winter in the USA.”,可知美国人在冬天庆祝圣诞节,故选C。
76.A 77.B 78.C 79.A 80.A
【导语】本题写妈妈,妹妹和我所喜欢的季节及理由。
76.句意:我妹妹喜欢夏天吗?A不,她不喜欢。B是的,她喜欢。根据“My sister doesn’t like summer.”,可知妹妹不喜欢夏天,故选A。
77.句意:哪个季节是我最喜欢的?A春天,B冬天,C秋天,根据“I like winter best.”,可知我最喜欢的冬天,故选B。
78.句意:我妈妈最喜欢的季节是什么?A春天,B冬天,C秋天,根据“My mother’s favourite season is fall.”,可知妈妈最喜欢的季节是秋天,故选C。
79.句意:为什么我妹妹喜欢春天?A因为她可以植树。B她可以堆雪人。C因为她可以爬山。根据“My sister likes spring best. Because she can plant trees.”,可知是因为她可以植树,故选A。
80.现在是什么季节?A是秋天。B是夏天。C是春天。根据“Now, It is fall. ”,可知现在是秋天,故选A。
81.C 82.B 83.C 84.A 85.C
【导语】本文讲了喜欢的季节。
81.句意:西安的春天天气怎么样?A天气炎热。B天气凉爽。C天气温暖且多风。根据“It’s warm and windy.”,可知西安的春天天气温暖且多风,故选C。
82.句意:在春天,莉莉经常和一起父母_______。A放风筝,B去散步,C种花,根据“I often go for a walk with my parents.”,可知莉莉经常和父母一起去散步,故选B。
83.句意:艾米最喜欢哪个季节?A春天。B夏天。C冬天。根据“She is Amy. Her favourite season is winter.”,可知艾米最喜欢冬天,故选C。
84.句意:莉莉最喜欢哪个季节?A春天。B秋天。C冬天。根据“My name is Lily. I live in Xi’an. I like spring best.”,可知莉莉最喜欢春天,故选A。
85.句意:艾米会在冬天堆雪人吗?根据“She is Amy. Her favourite season is winter. Because she can go skating and make a snowman.”,可知艾米会在冬天堆雪人,答语为肯定回答,can提问用can回答,故选C。
86.A 87.B 88.C 89.C 90.B
【导语】本文介绍了德宏的一年四季。
86.句意:李明来自哪里?A德宏。B上海。C北京。根据“Hello, My name is Li Ming. I am from Dehong.”,可知李明来自德宏,故选A。
87.句意:他最喜欢哪个季节?A春天。B秋天。C冬天。根据“But I like autumn best, because it is the harvest(收获) season.”,可知李明最喜欢秋天,故选B。
88.句意:秋天的天气怎么样?A多风的。B凉爽的。C多风且凉爽的。根据“The weather is windy and cool in autumn, and we can go to the farm to help the farmers.”,可知秋天是多风且凉爽的,故选C。
89.句意:他能在秋天做什么?A他能游泳。B他能堆雪人。C他能帮助农场里的农民。根据“The weather is windy and cool in autumn, and we can go to the farm to help the farmers.”,可知他能在秋天帮助农场里的农民,故选C。
90.句意:他为什么最喜欢秋天?A因为天气很好。B因为它是收获的季节。C因为他会唱英文歌。根据“But I like autumn best, because it is the harvest(收获) season.”,可知因为秋天是收获的季节,故选B。
91.C 92.A 93.B 94.C 95.A
【导语】本文讲了莉莉最喜欢的季节及今年寒假要去哈尔滨的事情。
91.句意:莉莉来自_______。A中国,B加拿大,C英国,根据“Hello, I’m Lily. I’m from the UK.”,可知莉莉来自英国,故选C。
92.句意:莉莉最喜欢______。A春天,B秋天,C冬天,根据“I like spring best because I can fly a kite.”,可知莉莉最喜欢春天,故选A。
93.句意:莉莉可以在春天______。A滑冰,B放风筝,C去野餐,根据“I like spring best because I can fly a kite.”,可知莉莉可以在春天放风筝,故选B。
94.句意:莉莉今年寒假想去_______。A北京,B上海,C哈尔滨,根据“I want to go to Harbin this winter vacation.”,可知莉莉今年寒假想去哈尔滨,故选C。
95.句意:莉莉可以和她的______滑冰。A朋友,B父母,C妈妈,根据“I want to go to Harbin this winter vacation.”,可知莉莉可以和她的朋友滑冰,故选A。
96.A 97.A 98.C 99.C 100.B
【导语】本文介绍了襄阳的一年四季及吴东在一年四季做的事情。
96.句意:襄阳的春天很______。A暖和的,B不太热也不太冷,C冷的,根据“In spring, it’s warm and flowers come out.”,可知襄阳的春天很暖和,故选A。
97.句意:襄阳春天_______。A鲜花盛开,B树叶飘落,C地面是白色的,根据“In spring, it’s warm and flowers come out.”,可知襄阳春天鲜花盛开,故选A。
98.句意:在夏天,吴东经常_______。A去游泳,B摘苹果,C打篮球,根据“After dinner, I often play basketball with my friends in the park. ”,可知在夏天,吴东经常打篮球,故选C。
99.句意:_____白天短,夜晚长。A夏天,B秋天,C冬天,根据“In winter, it’s cold. It often snows. Days are short and nights are long.”,可知冬天白天短,夜晚长,故选C。
100.句意:在冬天,吴东经常______。A打篮球,B玩雪,C摘苹果,根据“I often play with now.”,可知在冬天,吴东经常玩雪,故选B。
101.C 102.C 103.B 104.B 105.A
【导语】本文是关于不同月份的活动和假期。
101.句意:学生们在九月份将会有______。A画画比赛,B汉语比赛,C学校郊游,根据表格“September school trip”可知九月份有学校郊游,故选C。
102.句意:学什么在十月份将会有______。A学校郊游,B寒假,C运动会,根据表格“October sports meet”可知十月份将会有运动会,故选C。
103.句意:新年聚会在______。A十二月,B一月,C二月,根据表格“January New Year’s party”可知新年聚会在一月份,故选B。
104.句意:迈克喜欢______。他可以参加在十一月份的画画比赛。A唱歌,B画画,C跳舞,迈克参加画画比赛可知他喜欢画画,故选B。
105.句意:______在一月份和二月份。A寒假,B暑假,C新年聚会,根据表格“January winter vacation”和“Februarywinter vacation”可知一月份和二月份都有寒假,故选A。
106.B 107.B 108.C 109.A 110.C
【导语】本文主要介绍了乔伊最喜欢九月的一些原因。
106.句意:今年是乔伊的_____个生日。A第十二,B第十一,C第九。由文中“I’m eleven years old. 我十一岁。”可知今年是乔伊的第十一个生日。故选B。
107.句意:______生日不在九月。A乔伊的,B乔伊妈妈的,C乔伊爸爸的。由文中“September 9th is my birthday, and my father’s birthday is in September, too. 九月九日是我的生日,我爸爸的生日也是在九月。”可知乔伊妈妈的生日不在九月。故选B。
108.句意:_____是教师节。A九月一日,B九月九日,C九月十日。由常识可知教师节是九月十日,故选C。
109.句意:_____非常喜欢九月。A乔伊,B乔伊的爸爸,C乔伊的老师。由文中“I like September very much. 我非常喜欢九月。”可知乔伊非常喜欢九月。故选A。
110.句意:_____生日在九月九日。A乔伊的妈妈的,B乔伊的爸爸的,C乔伊的。由文中“September 9th is my birthday 九月九日是我的生日”可知乔伊的生日在九月九日。故选C。
111.C 112.A 113.B 114.C 115.A
【导语】本文主要讲述了老师和她的学生们打扫教室的场景。
111.句意:今天是 。A周一,B周六,C周日。根据文中“It’s Sunday morning.”可知,现在是周日上午,故选C。
112.句意:三班的学生正在 。A打扫他们的教室,B在操场上玩,C上音乐课。根据文中“The student of Class 3 are cleaning their classroom. ”可知,三班的学生正在打扫教室,故选A。
113.句意:一些学生正在 地板。A浇,B打扫,C做。根据文中“Others are sweeping the floor. ”可知,其他的学生正在打扫地板,故选B。
114.句意:刘华正在张贴一张中国 。A图片,B照片,C地图。根据文中“Liu Hua is putting up a map on the wall.”可知,刘华正在往墙上张贴中国地图,故选C。
115.句意:他们将要在 回家。A下午5点,B凌晨5点,C下午6点。根据文中“They will go home when they finish cleaning at five o'clock in the afternoon.”可知,他们将会在下午5点完成打扫后回家,故选A。
116.C 117.A 118.B 119.B 120.C
【导语】本文介绍了莉莉一家人的生日日期。
116.句意:莉莉的生日在_____。A一月,B三月,C十一月,根据“My father’s birthday is in November and my birthday is in November, too.”,可知莉莉的生日在十一月,故选C。
117.句意:三月有______个生日。A二,B三,C四,根据“There are two birthdays in March.”,可知三月有两个生日,故选A。
118.句意:莉莉奶奶的生日在一月吗?根据“When is my grandma’s birthday It’s in January.”,可知莉莉奶奶的生日在一月,答语为肯定回答,故选B。
119.句意:莉莉父母的生日在______和_______。A一月;三月,B三月;十一月,C一月;十一月,根据“When is your birthday, Mum My birthday is in March. My father’s birthday is in November.”,可知莉莉父母的生日在三月和十一月,故选B。
120.句意:莉莉会做蛋糕吗?根据“Here is the cake!”,可知莉莉会做蛋糕,答语为肯定回答,问句主语是Lily,答语主语用she,故选C。
121.B 122.C 123.C 124.C
【导语】本文讨论了李华和朋友李明的个人信息。
121.句意:李华为什么喜欢一月?A因为元旦在一月。B因为他喜欢冬天。C因为他的生日在一月。根据“My favourite month is January, because I love winter.”,可知因为他喜欢冬天,故选B。
122.句意:元旦是什么时候?A它在二月。B它在三月。C它在一月。根据“He likes January best, too, because New Year’s Day is in January.”,可知元旦在一月,故选C。
123.句意:李华在冬天能做什么?A他能睡很长时间。B他能在雪里玩。根据“In winter, I can sleep for a long time. I can play in the snow with my good friend, Li Ming.”,可知李华在冬天能睡很长时间,能在雪里玩,故选C。
124.句意:李明最喜欢的月份是什么?A三月。B二月。C一月。根据“He likes January best, too, because New Year’s Day is in January.”,可知李明最喜欢一月,故选C。
125.B 126.B 127.B 128.B 129.C
【导语】本文讲了喜欢的月份。
125.句意:他们正在谈论______。A季节,B月份,C假期,根据“Which month do you like best ”,可知他们正在谈论月份,故选B。
126.句意:露西最喜欢的月份是什么?A十二月。B四月。C十月。根据“Hello. I’m Lucy. I like April best.”,可知露西最喜欢的月份是四月,故选B。
127.句意:萨姆最喜欢十月,因为我们通常______。A收到礼物,B举行运动会,C有一个愉快的假期,根据“I like October best because we usually have the sports meet in October.”,可知因为通常举行运动会,故选B。
128.句意:Zen老师最喜欢的月份是什么?A六月。B七月。C十一月。根据“Miss Zen: I like July best.”,可知Zen老师最喜欢的月份是七月,故选B。
129.句意:一年有多少个月?A四个。B十一个。C十二个。根据“There are 12 months in a year.”,可知一年有十二个月,故选C。
130.A 131.B 132.B 133.B 134.C
【导语】本文讲了阳光学校新学期的公告。
130.句意:学校开放日在______。A3月10日,B5月10日,C3月12日,根据对学校开放日描述中的“WHEN: March 10th”,可知学校开放日在3月10日,故选A。
131.句意:4月20日_______将举行歌唱比赛。A音乐教室,B学校礼堂,C美术教室,根据对歌唱比赛描述中的“WHERE: school hall(礼堂)”,可知4月20日学校礼堂将举行歌唱比赛,故选B。
132.句意:本喜欢运动。他能参加______。A喜剧比赛,B运动会,C歌唱比赛,根据描述可知他能参加运动会,故选B。
133.句意:学生们将在戏剧比赛中做什么?A他们会读谜语。B他们将上演戏剧。根据对戏剧比赛描述中的“WHAT: Students will play dramas.”,可知学生们将在戏剧比赛中上演戏剧,故选B。
134.句意:哪个句子是正确的?A学校运动会在6月17日举行。B学校操场上将有一场戏剧比赛。C在学校开放日,家长们将参观学校并参加他们喜欢的任何课程。根据对学校开放日的描述可知选项C描述正确,故选C。
135.B 136.B 137.C 138.B 139.C
【导语】本文主要是Chen Jie、Mike和Wu Binbin介绍自己最喜欢的节日。
135.句意:Chen Jie在这个春节要和她的家人一起____。A买新衣服,B捏饺子,C用西红柿取乐。根据“My family will get together at grandparents’ house this year. We will make jiaozi together.”可知Chen Jie在这个春节要和她的家人一起捏饺子,故选B。
136.句意:西红柿节是在____。A春天,B夏天,C冬天。根据“There are lots of tomatoes in Spain in August because of the Tomato Festival. ”可知西红柿节是在八月,应该是夏天,故选B。
137.句意:我们可以在____去参加冰雪节。A五一劳动节,B国庆节,C元旦。根据“There is an Ice and Snow Festival from January to February, People make sculptures with ice and snow.”可知冰雪节是在1月和2月,元旦是在1月,故选C。
138.句意:划线部分的“lucky money”意思是____。根据“I can get lucky money from my grandparents, too.”可知是爷爷奶奶给的,根据常识可知春节长辈要给压岁钱,故选B。
139.句意:阅读后,我们知道______。A春节是Wu Binbin最喜欢的节日,B人们在西红柿节后会在家洗澡,C在哈尔滨,孩子们在2月可以玩雪。根据“There is an Ice and Snow Festival from January to February”和“I like this festival best!”可知Wu Binbin最喜欢的节日是冰雪节;根据“After the festival, people take a shower (洗澡) in the river.”可知西红柿节后人们会在河里洗澡;根据“There is an Ice and Snow Festival from January to February, People make sculptures with ice and snow.”可知在哈尔滨,孩子们在2月可以玩雪。故选C。
140.A 141.C 142.B 143.A 144.B
【导语】本文讲了艾米的生日活动。
140.句意:今天是星期几?A今天是星期天。B今天是星期六。C今天是星期一。根据“It’s Sunday.”,可知今天是星期天,故选A。
141.句意:艾米的生日是什么时候?A它在6月22日。B表达错误。C它在6月2日。根据“Today is June 2nd. It’s Sunday. It’s Amy’s birthday.”,可知艾米的生日是6月2日,故选C。
142.句意:陈洁和萨拉为艾米做什么?A一个生日蛋糕。B一张漂亮的卡片。C很多照片。根据“Chen Jie and Sarah make a beautiful card for her.”,可知陈洁和萨拉为艾米做一张漂亮的卡片,故选B。
143.句意:艾米的生日是今天吗?A是的,它是。B不,她不是。C不,它不是。根据“Today is June 2nd. It’s Sunday. It’s Amy’s birthday.”,可知艾米的生日是今天,答语为肯定回答,故选A。
144.句意:艾米今天高兴吗?A不,她不是。B是的,她是。C是的,她不是。根据“Amy is very happy.”,可知艾米今天很高兴,答语为肯定回答,故选B。
145.B 146.A 147.A 148.B 149.B
【导语】本文描述了周末我的一家去拜访祖父母时带的东西及看到的景色。
145.问句句意:今天的天气怎么样?A多雪的,B很好。根据文中句子“It’s fine.”可知天气很好,故选B。
146.问句句意:我们带了几个袋子?A两个,B三个。根据文中句子“We take two bags.”可知我们带了两个袋子,故选A。
147.问句句意:村庄里有一条河吗?A是的,这里有。B不,这里没有。根据文中句子“In the village, there are many flowers and trees near the river.”可知村庄里是有一条河的,故选A。
148.问句句意:小山在哪里?A在河的后面。B在村庄后面。根据文中句子“There’s a small hill ( 小山 ) behind the village.”可知小山在村庄后面,故选B。
149.问句句意:黄色袋子里有什么?A毛衣和袜子。B鞋子和毛衣。根据文中句子“There are some new shoes and sweaters for my grandparents in the yellow bag.”可知袋子里有新鞋子和新毛衣,故选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)