选择性必修第三册Unit 6 Nature in words课件(共41张PPT)+ 练习(含解析)2026届高考英语外研版(2019)大一轮复习

文档属性

名称 选择性必修第三册Unit 6 Nature in words课件(共41张PPT)+ 练习(含解析)2026届高考英语外研版(2019)大一轮复习
格式 zip
文件大小 11.7MB
资源类型 教案
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-06-20 00:42:34

文档简介

Unit 6 Nature in words
Ⅰ.阅读理解(每题2.5分,共17.5分)
A
People usually take quite a few holidays abroad and in the country each year.Choices made about where to go,how to get there and what to do can either benefit or harm the environment.
While on holiday
Many of the things you can do to be greener on holiday will be the same things you can do at home,but there are also some extra things too,like avoiding gifts made from endangered plants and animals.Here are some suggestions:
·Making the most of locally produced food and drinks,and local activities and attractions will support people in the area you are visiting and reduce the need for further environmental influence from transport.
·Switching off any air conditioning,heating and lights when you don’t use them will help reduce climate change effect.
·Save water—some countries suffer from water shortages and saving water can help avoid damage to our natural habitats.
Endangered species
Some gifts and foods available in some countries can be made from endangered plants or animals.Check before you buy,but if you doubt,avoid animal and plant gifts.More details of the types of products to avoid any illegal trade hot spots can be found on the related web page.
Making a positive contribution to the place you are visiting
There are ways in which your holiday can help support local people and the environment.
·There are many opportunities to volunteer and help with projects that conserve and improve natural habitats.
·When you are away,or if you are looking for somewhere to visit,you can support projects or attractions which protect wildlife,such as nature reserves and conservation projects.
(  )1.What can we do to help reduce climate change effect
[A] We can make good use of water.
[B] We can buy local food and drinks.
[C] We can save electricity.
[D] We can go around on foot.
(  )2.We should check the gifts and foods before buying because    .
[A] sometimes they are of poor quality
[B] they may not be typical local products
[C] some of them will do harm to our health
[D] they may be made from endangered animals or plants
(  )3.What’s the passage mainly about
[A] Travel enjoyment.
[B] The harm to the environment.
[C] Protection of endangered animals.
[D] Greener choices for holiday.
B
Every year,as the surface water temperature off the United States’ mid-Atlantic coast rises steadily from late spring through the summer,a pocket of uncharacteristically cool and crisp water gets trapped at the bottom of the ocean.Packed with nutrients,this thick band of cold water,known as the mid-Atlantic cold pool,is a vital home for shellfish species.Extending at its seasonal peak from Nantucket,Massachusetts,to Cape Hatteras,North Carolina,the cold pool creates a diverse ecosystem ranging from algae (海藻) to fish—and some of the most valuable shellfish fisheries in the United States.
Now,however,two pressures have scientists worrying about whether the cold pool will last.The first is no surprise: climate change.Over the past five decades,climate change has destabilised the cold pool,causing it to warm and pared with 1968,the cold pool is now 13℃ warmer and has lost more than one-third of its area.
The second concern is less certain.In 2023,the US federal government approved plans to install (安装) 98 wind turbines (涡轮机) off the New Jersey coast,covering an area of more than 300 square kilometres.Yet putting so many turbines to the seafloor could have unexpected consequences for the cold pool.That’s why Travis Miles,a researcher at New Jersey’s Rutgers University,and his colleagues are investigating.So far,Miles and his colleagues can’t definitively say what will happen to the cold pool,saying more research is needed to assess how climate change and offshore wind farm,together,could affect the cold pool.However,their initial analysis suggest the cold pool should be fine—at least in normal conditions.
New Jersey’s offshore wind plans are strongly opposed mainly by fossil fuel-industry funded efforts.Miles worries that an overabundance of caution or fear of potential impacts,
including on the cold pool,might slow down the development of renewable energy.“...it’s quite clear that climate change is far more damaging than installing wind farms,” he says.“I don’t think any scientist would argue with that.”
(  )4.What do we know about the mid-Atlantic cold pool
[A] It forms in early spring.
[B] It’s a band of cold near-bottom water.
[C] It serves as a habitat of most sea species.
[D] It extends from Nantucket to New Jersey.
(  )5.What does the underlined word “shrink” in Paragraph 2 mean
[A] Break down. [B] Get polluted.
[C] Dry up. [D] Become smaller.
(  )6.Miles’ attitude towards installing wind farms can be described as    .
[A] supportive
[B] dismissive
[C] overcautious
[D] skeptical
(  )7.What is the best title for the text
[A] The Cold Pool Plays a Role on Species
[B] Opinions Divide on Offshore Wind Farms
[C] Scientists Eye Potential Risks to the Cold Pool
[D] Renewable Energy Helps to Race Against Climate Change
Ⅱ.七选五(每题2.5分,共12.5分)
Ways to Get Your Kids into Nature
Being in nature for kids has several health benefits.There are many ways you can incorporate nature into your children’s lives,even if you live in the city.
Inspire curiosity by being curious yourself.A parent’s excitement can be spread to the children,and when you show respect for nature,your children follow suit.1.   .“I don’t know! Let’s find out together.” is a wonderful way to get the ball rolling.Be open to a mutual adventure and allow your curious inner child to come out while you explore nature with your children.
2.   .If you have to carpool (拼车) in the morning,turn off the devices instead and encourage your children to look out of the window.The early morning fall skies are beautiful with colour and migrating birds.After all,even views of nature from the car window are calming and beneficial.
Stop thinking about nature time as leisure time.Time in nature is an essential investment in your children’s health and well-being.If you view nature time as essential to good health,
you will be more likely to engage in it.3.   ,nurturing creativity and wonder is part of your responsibility as parents.
Look at the stars.Visit your local observatory,and then drive out of the city some morning or evening for your own stargazing (天体观察) with a blanket and telescope.Observing the stars offers a deeper and wider understanding of the universe.4.   .
Plant a small garden.5.   .Bean and pea plants grow quickly and can be eaten when mature,so teach your children about food and the wonder of growth.
A.Limit electronic devices while driving
B.Encourage exploration of questions you don’t know the answers to
C.If you want to raise your healthy,well-balanced children
D.If you have the space,help your children plant a few vegetables
E.It will teach teamwork,pride in the community,and family togetherness
F.If your children are interested,encourage them to get involved in the community
G.Allow yourself to think about it,and talk to your children about that wonder
Ⅲ.语法填空(每题1.5分,共15分)
Dayushan Island is located in Fuding,Fujian Province,known 1.    its untouched nature,green grasslands and attractive coastlines.
Its coast is eroded (侵蚀) by sea water,2.     (reveal) bare bedrock and reefs.But the thick trees accommodate tens of thousands of migratory birds.It 3.    (list) in the “Top 10 most beautiful islands of China” by Chinese National Geography in 2005.It is 4.     uninhabited island and a true hidden treasure that has still preserved its quietness and 5.     (origin) form.
The best thing to do here is hike up the hills and find a high spot 6.     overlooks the sea,the grasslands and the lakes! Besides hiking,camping enjoys great 7.    (popular) on the island.The lakeside has great camping 8.    (destination) with peaceful water and grassland scenery.Remember to bring mosquito repellent (驱蚊剂) and not 9.    (swim) in the sea,because of the dangerous currents.The wind from the sea slowly blowing,the island’s morning mist 10.    (gradual) disappears,and beautiful scenery unfolds in front of you.
Unit 6 Nature in words
Ⅰ.阅读理解(每题2.5分,共17.5分)
A
People usually take quite a few holidays abroad and in the country each year.Choices made about where to go,how to get there and what to do can either benefit or harm the environment.
While on holiday
Many of the things you can do to be greener on holiday will be the same things you can do at home,but there are also some extra things too,like avoiding gifts made from endangered plants and animals.Here are some suggestions:
·Making the most of locally produced food and drinks,and local activities and attractions will support people in the area you are visiting and reduce the need for further environmental influence from transport.
·Switching off any air conditioning,heating and lights when you don’t use them will help reduce climate change effect.
·Save water—some countries suffer from water shortages and saving water can help avoid damage to our natural habitats.
Endangered species
Some gifts and foods available in some countries can be made from endangered plants or animals.Check before you buy,but if you doubt,avoid animal and plant gifts.More details of the types of products to avoid any illegal trade hot spots can be found on the related web page.
Making a positive contribution to the place you are visiting
There are ways in which your holiday can help support local people and the environment.
·There are many opportunities to volunteer and help with projects that conserve and improve natural habitats.
·When you are away,or if you are looking for somewhere to visit,you can support projects or attractions which protect wildlife,such as nature reserves and conservation projects.
[语篇导读] 本文是应用文。文章就旅游时如何做到保护环境、保护野生动植物给出了一些建议。
(  )1.What can we do to help reduce climate change effect
[A] We can make good use of water.
[B] We can buy local food and drinks.
[C] We can save electricity.
[D] We can go around on foot.
【答案】 C
【解析】 细节理解题。根据While on holiday部分中的“Switching off any air conditioning...
reduce climate change effect.”可知,减少气候变化影响可以从节约用电着手。故选C。
(  )2.We should check the gifts and foods before buying because    .
[A] sometimes they are of poor quality
[B] they may not be typical local products
[C] some of them will do harm to our health
[D] they may be made from endangered animals or plants
【答案】 D
【解析】 细节理解题。根据Endangered species部分中的“Some gifts and foods...avoid animal and plant gifts.”可知,一些礼物和食品可能是用濒危动植物做的,因此购买之前要检查一下。故选D。
(  )3.What’s the passage mainly about
[A] Travel enjoyment.
[B] The harm to the environment.
[C] Protection of endangered animals.
[D] Greener choices for holiday.
【答案】 D
【解析】 主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要从三个大方面讲述了旅游时应如何做到保护环境。故选D。
B
Every year,as the surface water temperature off the United States’ mid-Atlantic coast rises steadily from late spring through the summer,a pocket of uncharacteristically cool and crisp water gets trapped at the bottom of the ocean.Packed with nutrients,this thick band of cold water,known as the mid-Atlantic cold pool,is a vital home for shellfish species.Extending at its seasonal peak from Nantucket,Massachusetts,to Cape Hatteras,North Carolina,the cold pool creates a diverse ecosystem ranging from algae (海藻) to fish—and some of the most valuable shellfish fisheries in the United States.
Now,however,two pressures have scientists worrying about whether the cold pool will last.The first is no surprise: climate change.Over the past five decades,climate change has destabilised the cold pool,causing it to warm and pared with 1968,the cold pool is now 13℃ warmer and has lost more than one-third of its area.
The second concern is less certain.In 2023,the US federal government approved plans to install (安装) 98 wind turbines (涡轮机) off the New Jersey coast,covering an area of more than 300 square kilometres.Yet putting so many turbines to the seafloor could have unexpected consequences for the cold pool.That’s why Travis Miles,a researcher at New Jersey’s Rutgers University,and his colleagues are investigating.So far,Miles and his colleagues can’t definitively say what will happen to the cold pool,saying more research is needed to assess how climate change and offshore wind farm,together,could affect the cold pool.However,their initial analysis suggest the cold pool should be fine—at least in normal conditions.
New Jersey’s offshore wind plans are strongly opposed mainly by fossil fuel-industry funded efforts.Miles worries that an overabundance of caution or fear of potential impacts,
including on the cold pool,might slow down the development of renewable energy.“...it’s quite clear that climate change is far more damaging than installing wind farms,” he says.“I don’t think any scientist would argue with that.”
[语篇导读] 本文是说明文。文章主要讲述了科学家们关注可能对冷池造成影响的两个
因素。
(  )4.What do we know about the mid-Atlantic cold pool
[A] It forms in early spring.
[B] It’s a band of cold near-bottom water.
[C] It serves as a habitat of most sea species.
[D] It extends from Nantucket to New Jersey.
【答案】 B
【解析】 细节理解题。根据第一段中的“Every year,as the surface...for shellfish species.”可知, 大西洋中部冷池指的是一条接近海底的冷水带。故选B。
(  )5.What does the underlined word “shrink” in Paragraph 2 mean
[A] Break down. [B] Get polluted.
[C] Dry up. [D] Become smaller.
【答案】 D
【解析】 猜测词义题。根据第二段画线单词前文“Over the past five...causing it to warm...”和后文“Compared with 1968...one-third of its area.”可知,冷池的面积减少了三分之一以上,所以这里shrink应表示“缩小”的意思。故选D。
(  )6.Miles’ attitude towards installing wind farms can be described as    .
[A] supportive
[B] dismissive
[C] overcautious
[D] skeptical
【答案】 A
【解析】 推理判断题。根据最后一段中的“Miles worries that an...would argue with that.’”可知,Miles是赞成安装风电场的。故选A。
(  )7.What is the best title for the text
[A] The Cold Pool Plays a Role on Species
[B] Opinions Divide on Offshore Wind Farms
[C] Scientists Eye Potential Risks to the Cold Pool
[D] Renewable Energy Helps to Race Against Climate Change
【答案】 C
【解析】 标题归纳题。根据第二段第一句以及下文内容可知,文章主要讲述了科学家们关注冷池的潜在风险。C项符合题意。故选C。
Ⅱ.七选五(每题2.5分,共12.5分)
Ways to Get Your Kids into Nature
Being in nature for kids has several health benefits.There are many ways you can incorporate nature into your children’s lives,even if you live in the city.
Inspire curiosity by being curious yourself.A parent’s excitement can be spread to the children,and when you show respect for nature,your children follow suit.1.   .“I don’t know! Let’s find out together.” is a wonderful way to get the ball rolling.Be open to a mutual adventure and allow your curious inner child to come out while you explore nature with your children.
2.   .If you have to carpool (拼车) in the morning,turn off the devices instead and encourage your children to look out of the window.The early morning fall skies are beautiful with colour and migrating birds.After all,even views of nature from the car window are calming and beneficial.
Stop thinking about nature time as leisure time.Time in nature is an essential investment in your children’s health and well-being.If you view nature time as essential to good health,
you will be more likely to engage in it.3.   ,nurturing creativity and wonder is part of your responsibility as parents.
Look at the stars.Visit your local observatory,and then drive out of the city some morning or evening for your own stargazing (天体观察) with a blanket and telescope.Observing the stars offers a deeper and wider understanding of the universe.4.   .
Plant a small garden.5.   .Bean and pea plants grow quickly and can be eaten when mature,so teach your children about food and the wonder of growth.
A.Limit electronic devices while driving
B.Encourage exploration of questions you don’t know the answers to
C.If you want to raise your healthy,well-balanced children
D.If you have the space,help your children plant a few vegetables
E.It will teach teamwork,pride in the community,and family togetherness
F.If your children are interested,encourage them to get involved in the community
G.Allow yourself to think about it,and talk to your children about that wonder
[语篇导读] 本文是说明文。文章主要介绍了让孩子融入自然的一些方法。
1.【答案】 B
【解析】 根据设空处后一句和本段第一句中的“Inspire curiosity”可推知,此处指激发孩子的好奇心,鼓励孩子一起探索你自己也不知道答案的问题,B项符合上下文语境。故选B。
2.【答案】 A
【解析】 设空处为本段主题句,且根据设空处后一句可推知,乘车时关掉电子设备,多看看窗外也是一种与大自然接触的方式,A项总领此段,符合语境。故选A。
3.【答案】 C
【解析】 根据上文中的“Time in nature is an essential...and well-being.”和空后的“nurturing creativity...as parents”可推知,设空处所在句是说如果想要培养出健康、睿智的孩子,培养他们的创造性和好奇心也是作为父母的责任之一。故选C。
4.【答案】 G
【解析】 根据设空处前一句可推知,和孩子一起观察星空能够加深孩子对宇宙的理解,故设空处应承接上文,建议父母自己思考后与孩子一起讨论宇宙的奥妙。故选G。
5.【答案】 D
【解析】 根据设空处前一句和设空处后一句可推知,此处作者建议父母开辟一个小菜园,帮孩子种点儿蔬菜,一起见证它们生长的奇迹。故选D。
Ⅲ.语法填空(每题1.5分,共15分)
Dayushan Island is located in Fuding,Fujian Province,known 1.    its untouched nature,green grasslands and attractive coastlines.
Its coast is eroded (侵蚀) by sea water,2.     (reveal) bare bedrock and reefs.But the thick trees accommodate tens of thousands of migratory birds.It 3.    (list) in the “Top 10 most beautiful islands of China” by Chinese National Geography in 2005.It is 4.     uninhabited island and a true hidden treasure that has still preserved its quietness and 5.     (origin) form.
The best thing to do here is hike up the hills and find a high spot 6.     overlooks the sea,the grasslands and the lakes! Besides hiking,camping enjoys great 7.    (popular) on the island.The lakeside has great camping 8.    (destination) with peaceful water and grassland scenery.Remember to bring mosquito repellent (驱蚊剂) and not 9.    (swim) in the sea,because of the dangerous currents.The wind from the sea slowly blowing,the island’s morning mist 10.    (gradual) disappears,and beautiful scenery unfolds in front of you.
[语篇导读] 本文是说明文。文章介绍了福建省福鼎市的大嵛山岛。
1.【答案】 for
【解析】 考查介词。be known for...为固定短语,意为“以……而闻名”。故填 for。
2.【答案】 revealing
【解析】 考查非谓语动词。分析句子结构可知,reveal与其逻辑主语Its coast 构成主动关系,故用现在分词短语作状语。故填revealing。
3.【答案】 was listed
【解析】 考查动词的时态、语态和主谓一致。由句意可知,主语与谓语之间构成被动关系;根据下文中的“in 2005”可知,应用一般过去时的被动语态;且主语为It,谓语应用单数。故填was listed。
4.【答案】 an
【解析】 考查冠词。island为可数名词,此处表示泛指,且uninhabited 的发音以元音音素开头。故填an。
5.【答案】 original
【解析】 考查形容词。空处修饰名词form,应用形容词形式。故填original。
6.【答案】 which/that
【解析】 考查定语从句。空处引导定语从句,修饰先行词spot,指代先行词在从句中作主语,先行词指物,所以用关系代词which/that。故填which/that。
7.【答案】 popularity
【解析】 考查名词。空处作动词的宾语,应用名词形式。故填popularity。
8.【答案】 destinations
【解析】 考查名词复数。destination“目的地”是可数名词,其前无冠词或代词等修饰,应填复数形式。故填destinations。
9.【答案】 to swim
【解析】 考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处与to bring并列,remember not to do sth意为“记得不要做某事”,为固定用法。故填to swim。
10.【答案】 gradually
【解析】 考查副词。空处应用副词形式修饰动词disappears。故填gradually。
(

7

)(共41张PPT)
Unit 6 Nature in words
题组训练
(限时35分钟 总分45分)
Ⅰ.阅读理解(每题2.5分,共17.5分)
A
People usually take quite a few holidays abroad and in the country each year.Choices made about where to go,how to get there and what to do can either benefit or harm the environment.
While on holiday
Many of the things you can do to be greener on holiday will be the same things you can do at home,but there are also some extra things too,
like avoiding gifts made from endangered plants and animals.Here are some suggestions:
·Making the most of locally produced food and drinks,and local activities and attractions will support people in the area you are visiting and reduce the need for further environmental influence from transport.
·Switching off any air conditioning,heating and lights when you don’t use them will help reduce climate change effect.
·Save water—some countries suffer from water shortages and saving water can help avoid damage to our natural habitats.
Endangered species
Some gifts and foods available in some countries can be made from endangered plants or animals.Check before you buy,but if you doubt,avoid animal and plant gifts.More details of the types of products to avoid any illegal trade hot spots can be found on the related web page.
Making a positive contribution to the place you are visiting
There are ways in which your holiday can help support local people and the environment.
·There are many opportunities to volunteer and help with projects that conserve and improve natural habitats.
·When you are away,or if you are looking for somewhere to visit,you can support projects or attractions which protect wildlife,such as nature reserves and conservation projects.
[语篇导读] 本文是应用文。文章就旅游时如何做到保护环境、保护野生动植物给出了一些建议。
(  )1.What can we do to help reduce climate change effect
[A] We can make good use of water.
[B] We can buy local food and drinks.
[C] We can save electricity.
[D] We can go around on foot.
C
【解析】 细节理解题。根据While on holiday部分中的“Switching off any air conditioning...reduce climate change effect.”可知,减少气候变化影响可以从节约用电着手。故选C。
(  )2.We should check the gifts and foods before buying because    .
[A] sometimes they are of poor quality
[B] they may not be typical local products
[C] some of them will do harm to our health
[D] they may be made from endangered animals or plants
D
【解析】 细节理解题。根据Endangered species部分中的“Some gifts and foods...avoid animal and plant gifts.”可知,一些礼物和食品可能是用濒危动植物做的,因此购买之前要检查一下。故选D。
(  )3.What’s the passage mainly about
[A] Travel enjoyment.
[B] The harm to the environment.
[C] Protection of endangered animals.
[D] Greener choices for holiday.
D
【解析】 主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要从三个大方面讲述了旅游时应如何做到保护环境。故选D。
B
Every year,as the surface water temperature off the United States’ mid-Atlantic coast rises steadily from late spring through the summer,a pocket of uncharacteristically cool and crisp water gets trapped at the bottom of the ocean.Packed with nutrients,this thick band of cold water,known as the mid-Atlantic cold pool,is a vital home for shellfish species.Extending at its seasonal peak from Nantucket,Massachusetts,to Cape Hatteras,North Carolina,the cold pool creates a diverse ecosystem ranging from algae (海藻) to fish—and some of the most valuable shellfish fisheries in the United States.
Now,however,two pressures have scientists worrying about whether the cold pool will last.The first is no surprise: climate change.Over the past five decades,climate change has destabilised the cold pool,causing it to warm and pared with 1968,the cold pool is now 13℃ warmer and has lost more than one-third of its area.
The second concern is less certain.In 2023,the US federal government approved plans to install (安装) 98 wind turbines (涡轮机) off the New Jersey coast,covering an area of more than 300 square kilometres.Yet putting so many turbines to the seafloor could have unexpected consequences for the cold pool.
That’s why Travis Miles,a researcher at New Jersey’s Rutgers University,
and his colleagues are investigating.So far,Miles and his colleagues can’t definitively say what will happen to the cold pool,saying more research is needed to assess how climate change and offshore wind farm,together,could affect the cold pool.However,their initial analysis suggest the cold pool should be fine—at least in normal conditions.
New Jersey’s offshore wind plans are strongly opposed mainly by fossil fuel-industry funded efforts.Miles worries that an overabundance of caution or fear of potential impacts,including on the cold pool,might slow down the development of renewable energy.“...it’s quite clear that climate change is far more damaging than installing wind farms,” he says.“I don’t think any scientist would argue with that.”
[语篇导读] 本文是说明文。文章主要讲述了科学家们关注可能对冷池造成影响的两个因素。
(  )4.What do we know about the mid-Atlantic cold pool
[A] It forms in early spring.
[B] It’s a band of cold near-bottom water.
[C] It serves as a habitat of most sea species.
[D] It extends from Nantucket to New Jersey.
B
【解析】 细节理解题。根据第一段中的“Every year,as the surface...for shellfish species.”可知, 大西洋中部冷池指的是一条接近海底的冷水带。故选B。
(  )5.What does the underlined word “shrink” in Paragraph 2 mean
[A] Break down. [B] Get polluted.
[C] Dry up. [D] Become smaller.
D
【解析】 猜测词义题。根据第二段画线单词前文“Over the past five...
causing it to warm...”和后文“Compared with 1968...one-third of its area.”可知,冷池的面积减少了三分之一以上,所以这里shrink应表示“缩小”的
意思。故选D。
(  )6.Miles’ attitude towards installing wind farms can be described as
   .
[A] supportive
[B] dismissive
[C] overcautious
[D] skeptical
A
【解析】 推理判断题。根据最后一段中的“Miles worries that an...would argue with that.’”可知,Miles是赞成安装风电场的。故选A。
(  )7.What is the best title for the text
[A] The Cold Pool Plays a Role on Species
[B] Opinions Divide on Offshore Wind Farms
[C] Scientists Eye Potential Risks to the Cold Pool
[D] Renewable Energy Helps to Race Against Climate Change
C
【解析】 标题归纳题。根据第二段第一句以及下文内容可知,文章主要讲述了科学家们关注冷池的潜在风险。C项符合题意。故选C。
Ⅱ.七选五(每题2.5分,共12.5分)
Ways to Get Your Kids into Nature
Being in nature for kids has several health benefits.There are many ways you can incorporate nature into your children’s lives,even if you live in the city.
Inspire curiosity by being curious yourself.A parent’s excitement can be spread to the children,and when you show respect for nature,your children follow suit.1.   .“I don’t know! Let’s find out together.” is a wonderful way to get the ball rolling.Be open to a mutual adventure and allow your curious inner child to come out while you explore nature with your children.
B
2.   .If you have to carpool (拼车) in the morning,turn off the devices instead and encourage your children to look out of the window.The early morning fall skies are beautiful with colour and migrating birds.After all,even views of nature from the car window are calming and beneficial.
A
Stop thinking about nature time as leisure time.Time in nature is an essential investment in your children’s health and well-being.If you view nature time as essential to good health,you will be more likely to engage in it.
3.   ,nurturing creativity and wonder is part of your responsibility as parents.
C
Look at the stars.Visit your local observatory,and then drive out of the city some morning or evening for your own stargazing (天体观察) with a blanket and telescope.Observing the stars offers a deeper and wider understanding of the universe.4.   .
Plant a small garden.5.   .Bean and pea plants grow quickly and can be eaten when mature,so teach your children about food and the wonder of growth.
G
D
A.Limit electronic devices while driving
B.Encourage exploration of questions you don’t know the answers to
C.If you want to raise your healthy,well-balanced children
D.If you have the space,help your children plant a few vegetables
E.It will teach teamwork,pride in the community,and family togetherness
F.If your children are interested,encourage them to get involved in the community
G.Allow yourself to think about it,and talk to your children about that wonder
[语篇导读] 本文是说明文。文章主要介绍了让孩子融入自然的一些方法。
1.【解析】 根据设空处后一句和本段第一句中的“Inspire curiosity”可推知,此处指激发孩子的好奇心,鼓励孩子一起探索你自己也不知道答案的问题,
B项符合上下文语境。故选B。
2.【解析】 设空处为本段主题句,且根据设空处后一句可推知,乘车时关掉电子设备,多看看窗外也是一种与大自然接触的方式,A项总领此段,符合语境。故选A。
3.【解析】 根据上文中的“Time in nature is an essential...and well-being.”和空后的“nurturing creativity...as parents”可推知,设空处所在句是说如果想要培养出健康、睿智的孩子,培养他们的创造性和好奇心也是作为父母的责任之一。故选C。
4.【解析】 根据设空处前一句可推知,和孩子一起观察星空能够加深孩子对宇宙的理解,故设空处应承接上文,建议父母自己思考后与孩子一起讨论宇宙的奥妙。故选G。
5.【解析】 根据设空处前一句和设空处后一句可推知,此处作者建议父母开辟一个小菜园,帮孩子种点儿蔬菜,一起见证它们生长的奇迹。故选D。
Ⅲ.语法填空(每题1.5分,共15分)
Dayushan Island is located in Fuding,Fujian Province,known
1.   its untouched nature,green grasslands and attractive coastlines.
for
Its coast is eroded (侵蚀) by sea water,2.     (reveal) bare bedrock and reefs.But the thick trees accommodate tens of thousands of migratory birds.It 3.     (list) in the “Top 10 most beautiful islands of China” by Chinese National Geography in 2005.It is 4.     uninhabited island and a true hidden treasure that has still preserved its quietness and
5.      (origin) form.
revealing
was listed
an
original
The best thing to do here is hike up the hills and find a high spot
6.      overlooks the sea,the grasslands and the lakes! Besides hiking,
camping enjoys great 7.     (popular) on the island.The lakeside has great camping 8.     (destination) with peaceful water and grassland scenery.Remember to bring mosquito repellent (驱蚊剂) and not 9.
(swim) in the sea,because of the dangerous currents.The wind from the sea slowly blowing,the island’s morning mist 10.     (gradual) disappears,
and beautiful scenery unfolds in front of you.
[语篇导读] 本文是说明文。文章介绍了福建省福鼎市的大嵛山岛。
which/that
popularity
destinations
to swim
gradually
1.【解析】 考查介词。be known for...为固定短语,意为“以……而闻名”。故填 for。
2.【解析】 考查非谓语动词。分析句子结构可知,reveal与其逻辑主语Its coast 构成主动关系,故用现在分词短语作状语。故填revealing。
3.【解析】 考查动词的时态、语态和主谓一致。由句意可知,主语与谓语之间构成被动关系;根据下文中的“in 2005”可知,应用一般过去时的被动语态;且主语为It,谓语应用单数。故填was listed。
4.【解析】 考查冠词。island为可数名词,此处表示泛指,且uninhabited 的发音以元音音素开头。故填an。
5.【解析】 考查形容词。空处修饰名词form,应用形容词形式。故填original。
6.【解析】 考查定语从句。空处引导定语从句,修饰先行词spot,指代先行词在从句中作主语,先行词指物,所以用关系代词which/that。故填which/that。
7.【解析】 考查名词。空处作动词的宾语,应用名词形式。故填popularity。
8.【解析】 考查名词复数。destination“目的地”是可数名词,其前无冠词或代词等修饰,应填复数形式。故填destinations。
9.【解析】 考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处与to bring并列,
remember not to do sth意为“记得不要做某事”,为固定用法。故填to swim。
10.【解析】 考查副词。空处应用副词形式修饰动词disappears。故填gradually。
同课章节目录