Unit
3
Protecting
ourselves
同步练习
时间:40分钟
Ⅰ.短语填空
stay
away
from;break
the
habit;give
up;stay
up
late;all
day
long;be
short
for;to
conclude;discriminateagainst,letter
by
letter;known
as
1.Samuel
Clemens,________Mark
Twain,
was
a
famous
American
writer.
2.Why
did
you________
school?
3.We
read
in
two
ways:
a
new
or
unknown
word
is
spelled
out________.
4.I
wish
I
could________
smoking.
5.Laws
are
needed
which
do
not________
anyone.
6.________,
it
was
a
great
success.
7.Doing
anything________
will
come
to
nothing
but
get
us
bored.
8.I
am
going
to________
to
finish
my
paper.
9.It
is
a
pity
to________
the
job.
10.USA________
the
United
States
of
America.
Ⅱ.完成句子
1.教育是我们可以用来同艾滋病作斗争的强大武器。(a
powerful
weapon)
__________________________________________________________________
2.艾滋病是一种致命疾病。(a
deadly
disease)
__________________________________________________________________
3.艾滋病病人不应该另外遭受歧视的痛苦。(additional
pain)
__________________________________________________________________
4.不要在公共场所吐痰。(in
public)
__________________________________________________________________
5.她太老了,已经失去了劳动能力。(lose
the
ability)
__________________________________________________________________
Ⅲ.单项填空
1.It
is
difficult
to
judge
what
words
are________
and
what
words
are
not.
A.worth
to
look
up
B.worth
being
looked
up
C.worth
looking
up
D.worthy
of
looking
up
2.The
brake
of
your
bicycle
has
come
loose.
You'd
better________
it.
A.settle
B.fix
C.pick
D.correct
3.The
road
sign
is
easy
to
read;the
words
________well.
A.come
out
B.stand
out
C.go
out
D.keep
out
4.On
the
opposite
wall
________dozens
of
pictures________
two
maps
of
China.
A.hang;including
B.is
hung;together
with
C.are
hanged;with
D.are
hanging;as
well
as
5.The
question
________we
can
get
enough
coal
for
the
winter
has
not
been
cleared
up
yet.
A.that
B.if
C.which
D.whether
6.The
computers
made
by
our
company
sell
best,but
several
years
ago
no
one
could
have
imagined
the
role
in
the
markets
that
they________.
A.were
playing
B.were
to
play
C.had
played
D.played
7.The
reason
________she
missed
school
this
morning
was
________she
had
to
look
after
her
sick
grandpa.
A.why;that
B.because;why
C.that;because
D.which;that
8.The
year
1959________the
first
appearance
of
a
real
flying
ship
in
the
world.
A.saw
B.watched
C.came
D.took
9.Not
only
________to
leave
his
homeland,but
________taken
away.
A.he
was
forced;was
everything
he
had
B.was
he
forced;everything
he
had
was
C.was
he
forced;was
everything
he
had
D.he
was
forced;everything
he
had
was
10.Not
only
I
and
Mary
but
also
Jane________
having
one
exam
after
another.
A.is
tired
of
B.are
tired
of
C.is
tired
with
D.are
tired
with
11.It
made
many
countries
angry________
America,
without
the
________from
the
UN,started
a
war
in
Iraq.
A.that;permission
B.which;permit
C.which;permission
D.that;permit
12.Your
face
seems
________.I've
probably
met
you
here
before.
A.familiar
B.known
C.similar
D.alike
13.I'm
sure
the
red
team
will
________the
game
over
the
blue
team.
A.win
B.beat
C.defeat
D.succeed
14.They
spend
the
money
on
themselves
rather
than
________it
to
their
families.
A.to
contribute
B.contributed
C.contributing
D.having
contributed
15.The
long lasting
meeting,filled
with
arguments
and
quarrels,ended
in
disorder,________no
agreements.
A.reached
B.to
reach
C.reaching
D.would
reach
Ⅳ.阅读理解
A
When
middle aged
Alex
gave
up
his
job
and
made
up
his
mind
to
become
a
self employed
writer,no
one
could
tell
surely
whether
he
would
succeed
or
not.
He
found
a
cold
storage
room
in
a
building,set
up
a
used
typewriter
and
settled
down
to
work.
After
a
year
or
so,however,Alex
began
to
doubt
himself.
He
found
it
was
difficult
to
earn
his
living
by
selling
what
he
wrote.
But
Alex
determined
to
put
his
dream
to
the
test—even
though
it
meant
living
with
uncertainty
and
fear
of
failure.
This
is
the
shadowland
(虚幻世界)
of
hope,and
anyone
with
a
dream
must
learn
to
live
there.
One
day
Alex
got
a
call,“We
need
an
assistant,and
we're
paying
$6,000
a
year.”
$6,000
was
real
money
in
1960.It
would
enable
Alex
to
get
a
nice
apartment,a
used
car
and
more.
Besides,he
could
write
in
his
spare
time.
As
the
dollars
were
dancing
in
Alex's
head,something
cleared
his
senses.
He
had
dreamed
of
being
a
full time
writer.
“Thanks,but
no,”
Alex
said
firmly
and
swiftly.
After
Alex
got
off
the
phone,he
pulled
out
everything
he
had:
two
cans
of
vegetables
and
18
cents.
Alex
put
the
cans
and
cents
into
a
paper
bag,saying
to
himself,“There's
everything
you've
made
of
yourself
so
far.
I'm
not
sure
I
ever
felt
so
low.”
Finally
his
work
was
published
in
1970.Instantly
he
had
the
kind
of
fame
and
success
that
few
writers
ever
experience.
The
shadows
had
turned
into
focus
of
attention.
Then
one
day,Alex
found
a
box
filled
with
things
he
had
owned
years
before.
Inside
was
a
paper
bag
with
two
cans
and
18
cents.
Suddenly
he
pictured
himself
working
in
that
cold
storage
room.
It
reminds
Alex,and
anyone
with
a
dream,of
the
courage
and
persistence
(坚毅)
it
takes
to
stay
the
course
(坚持到底)in
the
shadowland.
1.Why
did
Alex
give
up
his
job?
A.Because
he
didn't
like
the
working
conditions.
B.Because
he
couldn't
earn
enough
to
make
a
living.
C.Because
he
felt
he
had
no
potential
in
his
job.
D.Because
he
wanted
to
be
a
full time
writer.
2.What
did
Alex
express
when
he
answered
the
call?
A.He
refused
the
job
offer.
B.He
was
willing
to
give
them
a
hand.
C.He
expected
them
to
pay
him
more
money.
D.He
would
write
in
his
spare
time.
3.What
kind
of
person
is
Alex?
A.Determined.
B.Modest.
C.Shy.
D.Brave.
4.Which
of
the
following
can
be
the
best
title
of
the
passage?
A.Look
before
you
leap
B.Two
heads
are
better
than
one
C.Hold
on
to
your
dream,and
it
will
come
true
D.A
bird
in
hand
is
worth
two
in
the
bush
B
Drinking
Water:Bottled
or
From
the
Tap(水龙头)?
In
America,people
will
include
a
case
or
two
of
bottled
water
when
buying
the
week's
groceries.
When
they
are
going
to
a
soccer
game
or
activity,it's
common
for
them
to
grab
a
cold
bottle
of
water
out
of
the
fridge
with
them.
In
fact,Americans
buy
more
bottled
water
than
any
other
nation
in
the
world,about
29
billion
bottles
a
year.
But
all
these
plastic
bottles
use
a
lot
of
fossil
fuels
and
pollute
the
environment.
In
order
to
make
all
the
29
billion
bottles,producers
use
17
million
barrels
of
oil,which
is
enough
to
keep
a
million
cars
going
for
12
months.
So
why
don't
people
drink
water
straight
from
the
tap?
Some
people
have
a
strong
belief
that
bottled
water
is
better
than
water
out
of
the
tap,but
that's
not
necessarily
true.
In
the
US,the
local
governments
make
sure
water
from
the
tap
is
safe.
There
is
also
growing
concern
that
chemicals
in
the
bottles
themselves
may
go
into
the
water.
People
love
the
convenience
of
bottled
water.
But
maybe
if
they
realized
the
problems
it
causes,they
would
try
drinking
from
a
glass
at
home
or
carrying
water
in
a
reusable
steel
container
instead
of
plastic.
Some
argue
that
plastic
bottle
recycling
can
help.
Recycled
bottles
can
be
turned
into
items
like
carpeting
or
clothing.
Unfortunately,only
one
in
six
bottles
is
recycled.
The
rest
make
it
to
landfills(垃圾填埋场)
or
end
as
trash
in
other
places.
Plastic
bottles
take
hundreds
of
years
for
them
to
disintegrate.
Water
is
important
for
you,so
keep
drinking
it.
But
think
about
how
often
you
use
water
bottles,and
see
if
you
can
make
a
change.
And
yes,you
can
make
a
difference.
Remember
this:
Recycling
one
plastic
bottle
can
save
enough
energy
to
power
a
60 watt
light
bulb
for
six
hours.
5.How
many
cars
can
be
kept
going
for
a
year
by
the
oil
used
to
make
29
billion
bottles?
A.100.
B.1,000.
C.100,000.
D.1,000,000.
6.Why
do
Americans
prefer
bottled
water?
A.Bottled
water
is
better
than
water
from
the
tap.
B.Bottled
water
is
cheaper
than
water
from
the
tap.
C.Bottled
water
contains
beneficial
chemicals
in
it.
D.Bottled
water
is
more
convenient
than
water
from
the
tap.
7.What
does
the
underlined
word
“disintegrate”
in
the
fifth
paragraph
probably
mean?
A.Be
well
recycled.
B.Become
less
poisonous.
C.Break
into
small
pieces.
D.Go
down
below
a
surface.
8.The
author's
intention
of
writing
this
passage
is
to
recommend
Americans
to________.
A.drink
more
water
from
the
tap
B.send
plastic
bottles
to
landfills
C.use
water
bottles
to
power
light
bulbs
D.buy
bottles
filled
with
water
from
the
tap
参考答案
Ⅰ.
1.known
as 2.stay
away
from 3.letter
by
letter
4.break
the
habit
of 5.discriminate
against 6.To
conclude 7.all
day
long 8.stay
up
late 9.give
up 10.is
short
for
Ⅱ.
1.Education
is
a
powerful
weapon
we
can
use
to
fight
Aids.
2.Aids
is
a
deadly
disease.
3.Aids
patients
shouldn't
suffer
the
additional
pain
caused
by
discrimination.
4.Don't
spit
in
public.
5.She
is
so
old
that
she
has
lost
the
ability
of
labour.
Ⅲ.
1.C [短语be
worth后面要求跟动名词形式,且用主动形式表示被动的意思,
而be
worthy后的结构为of
being
done或to
be
done。]
2.B [考查动词的辨析。前一句话说明自行车闸松了,因此这里使用动词fix,
表示“加固;拧紧”的意思。]
3.B [短语stand
out的意思为“突出;显眼;醒目”。]
4.A [句意:对面墙上挂着十几张画,其中包括两张中国地图。]
5.D [考查同位语从句的引导词的用法。根据句子“has
not
been
cleared
up
yet”
判断,此处使用whether,表示“是否”的意思。]
6.B [句意:几年前没有人能够想象到计算机在市场中将会扮演的角色。be
to
do
sth表示将来的动作。]
7.A [reason后面是个定语从句,was后面是个表语从句。reason作先行词时,
关系副词用why;reason作主语时,后面的表语从句只能用that引导,故答案为A。]
8.A [句意:1959年见证了世界上第一艘飞船的出现。此处为拟人的手法。]
9.B [not
only...but(also)连接的并列句,not
only放到句首引起倒装。]
10.A [be
tired
of
“厌倦;厌烦”;
be
tired
with“因……而疲劳”。not
only...but
also句型的主谓一致遵循就近一致的原则,故该句话的主语为Jane。]
11.A [第一空为that引导的主语从句,陈述事实,it为形式主语。名词permission
为不可数名词,表示“许可,同意”的意思,而permit为可数名词,意思为“通行证”。]
12.A [familiar熟悉的;similar相似的。]
13.A [动词win的宾语为“比赛;奖项”等,而beat的宾语为“人或运动队”。]
14.C [rather
than的前后为对比的并列关系,所以应根据前面的谓语动词spend
来使用动名词形式,构成spend
money
doing
sth结构。]
15.C [此处为动名词形式作伴随状语。]
Ⅳ.
1.D [细节理解题。根据第一段第一句和第三段可知答案。]
2.A [推理判断题。根据第三段:“Thanks,but
no,”
Alex
said
firmly
and
swiftly
,
“I'll
never
lose
heart
but
keep
writing.”可知答案。]
3.A [推理判断题。根据全文尤其是最后一段可知答案。]
4.C [主旨大意题。根据全文尤其是第二和倒数第二段可知答案。]
5.D [细节理解题。根据文章第二段可知答案。]
6.D [推理判断题。根据第四段:People
love
the
convenience
of
bottled
water.知
很多美国人选择瓶装水是因为图方便和自认为瓶装水比自来水更好。]
7.C [词义猜测题。根据第五段和本句可知需要几百年才能把塑料瓶(自然地)分
解。]
8.A [推理判断题。结合全文可知作者希望人们能够从环保节能的角度出发,
少喝瓶装水,多喝自来水。]