吉林省“BEST 合作体”2024-2025 学年度下学期期末考试 A. Visit a friend. B. Send a message. C. Read a post.
听下面一段对话,回答第 11至第 13三个小题。
高一英语试题 11. What is the probable relationship between the speakers
A. Classmates. B. Fellow workers. C. Teacher and student.
本试卷分为客观题和主观题两部分,共 67 题,共 150 分,共 5 页。考试时间为 120 分钟。考 12. How does the man feel about AI use at first
试结束后,只交答题卡。 A. Slightly doubtful. B. Rather disappointed. C. Pretty satisfied.
第 I 卷 客观题(95 分) 13. What does AI help the woman to do
A. Write drafts. B. Grade essays. C. Generate ideas.
第一部分听力(共两节,满分 30分) 听下面一段对话,回答第 14至第 17四个小题。
第一节(共 5小题;每题 1.5分,满分 7.5分) 14. Why did Williams quit football
听下面 5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项, A. He preferred acting. B. He hated being pushed. C. He was poor at running.
并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 15. What motivated Williams to start his career in Barcelona
每段对话仅读一遍。 A. Gaudi’s works. B. Local dishes. C. Exciting matches.
1. What does the woman advise the man to do 16. What challenged Williams the most in Barcelona
A. Continue his task. B. Charge his phone. C. Have a rest. A. Spanish idioms. B. Extreme heat. C. Huge crowds.
2. What is the man doing 17. Which best describes Williams
A. Playing a video game. B. Having a walk outside. C. Reading an adventure story. A. Ambitious. B. Considerate. C. Generous.
3. What are the speakers talking about 听下面一段独白,回答第 18至第 20三个小题。
A. A river. B. A film. C. A musician. 18. What caused the Silver Fire to worsen in California
4. What does the man have difficulty in A. Strong winds. B. Geographic features. C. Human activities.
A. Raising questions in class. B. Keeping up with the material. C. Communicating with the teacher. 19. How many acres has the Table Rock fire burned in South Carolina
5. What does the woman try to master A. Nearly 574. B. Up to 2, 000. C. About 11, 000.
A. Describing feelings. B. Combining colours. C. Painting landscapes. 20. What should certain people in Greenville do
第二节(共 15小题;每小题 1.5分,满分 22.5分) A. Fight against hurricanes. B. Clean up dry plants. C. Keep away from homes.
听下面 5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中
选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 第二部分阅读理解(共两节,满分 50分)
5秒钟;听完后,各小题将给出 5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
听下面一段对话,回答第 6和第 7两个小题。 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。
6. Where are the speakers
A. On a plane. B. At a station. C. At an airport. A
7. When will the man leave for Boston Are you interested in how marine (海洋的 ) ecosystems work Do you want to know more
A. 9:15. B. 9:45. C. 10:17. about marine animals Bowling Green State University (BGSU) has one of the few camps in the
听下面一段对话,回答第 8至第 10三个小题。 Midwest where high school students can explore life at sea!
8. Who is a teacher Camp Dates: June 8-13,2025
A. Jenna. B. Rachel. C. Simon. What kinds of activities do campers get to do
9. How did Jenna become famous · Field trips to locations around Northwest Ohio to examine marine life and environments
A. By launching a blog. B. By creating a lifestyle. C. By running a magazine. · Hands-on activities to practice specimen(标本) collection procedures
10. What will the woman do next · Design and run an experiment in our research lab
吉林省“BEST 合作体”期末考试 高一英语试题 第 1页 共 5 页
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
· Behind-the-scene trip to the Toledo Zoo to learn about marine animals joined the Yueju Opera troupe(剧团)at the Nantong Art Theater, where she focuses on laodan
·Meet professionals to learn what it means to be a marine scientist (senior female roles) while also performing zhengdan (young female roles). Her solid vocal skills
What does the cost cover and nuanced (细致入微的) performances quickly made her a standout member of the troupe.
The BGSU Marine Biology camp will offer both residential and non-residential options.The cost of Yueju Opera is a traditional style of opera popular in the Yangtze River Delta region. Its male roles
the non-residential program is $850, with an additional $400 fee for the residential option. The total are typically played by women.
program cost covers room and board, all materials for labs and activities as well as transportation for field But in her free time, Jiang embraces a different kind of performance. Shortly after starting her
trips. A 10% discount is available for early admission. career, she met a group of female motorcyclists during an outreach performance in the countryside.
Application Requirements Their confident, spirited behaviour fascinated her, stimulating a passion for the speed and the
· Letter of recommendation freedom of motorcycling. In 2022, she bought herself a motorcycle, transforming from a graceful
· Complete the online form Yueju Opera performer to a dynamic, cool rider.
· Complete responses to short-answer questions Jiang doesn’t see her two personas as conflicting. She believes everyone has multiple
Note: Answers to questions provided by anyone other than that applicant will disqualify the dimensions to their character, with the stage reflecting just one side of her life and motorcycling
application. marking the shift from work to personal life.
Application Deadlines 24. Why did Jiang Zhounan pursue a career in Yueju Opera
·March 2,2025 — To be considered for early admission. Applicants will be informed by March 14. A. Her teacher recognized her talent. B. She won a local talent competition.
· April 25,2025— General Application Deadline. C. She was inspired by an opera singer. D. She was interested in performing arts.
Note: All spaces may fill after selection from the early admission deadline. 25. What roles does Jiang Zhounan specialize in at the Yueju Opera troupe
21. What does the camp offer A. Only young female roles. B. Only senior male roles.
A. Sample gathering practice. B. Field trips to nature museums. C. Both senior and young female roles. D. Both senior and young male roles.
C. Research lab membership. D. Lectures on marine knowledge. 26. Which of the following can best describe Jiang Zhounan
22. What is the early admission cost for the residential option A. Talented and shy. B. Devoted and adventurous.
A.$400. B. S765. C.$1,125. D.$1,250. C. Responsible and gentle. D. Traditional and clumsy.
23. Which of the following will result in an applicant's disqualification 27. What message does the author seem to convey in the text
A. Forgetting to confirm admission. B. Providing responses given by others. A. The early bird catches the worm.
C. Missing the early application deadline. D. Failing to recommend other applicants. B. When one door closes, another opens.
C. The grass is always greener on the other side.
B D. Aman has many sides like a multi-faceted diamond.
Onstage, 21-year-old Jiang Zhounan brings stories to life, while offstage, she finds great joy and C
excitement in her own passionate story with speeding motorcycle. Born in 2003, Jiang represents the
elegance of the stage and the freedom of the open road. Her life combines the grace of traditional Yueju We often find it hard to tear our eyes away from screens—an urge so intense that it messes
Opera with the thrill of biking. with our focus and our cognitive (认知的 ) health, which is known as “brain rot”. The Oxford
Her journey into the world of art began with a serendipitous(凑巧的)moment in her second year of Dictionary defines it as the degradation of mental state due to overconsumption of online content.
junior middle school. During a singing practice, Jiang’s clear voice and heartfelt emotion captured the It refers to the dull stuff on social media and its negative impact on brain health.
attention of her teacher. Recognizing her talent, the teacher handed her an enrollment brochure for the “There’s an arms race to develop digital content and platforms that can grab people’s attention
Zhejiang Vocational Academy of Art, setting her on the path to becoming a Yueju Opera performer. and compete in a digital market,” says Adam Leventhal, a professor at the University of Southern
At the academy, Jiang was fortunate to find a teacher who provided academic guidance and personal California. “Digital content and platforms that win the arms race are increasingly addictive.” Dr.
support, allowing her to fully engage herself in the study of the art form. Upon graduating in 2022, she Leventhal adds, “They pull people into ‘digital addiction’ and expose consumers to unhealthy
吉林省“BEST 合作体”期末考试 高一英语试题 第 2页 共 5 页
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
content.” D
Though not an official diagnosis(诊断), “brain rot” can cause cognitive and emotional problems.
“Too much screen time can negatively affect attention, concentration, learning, memory, emotional A new groundbreaking study reveals a landmark breakthrough in the field of snakebite
regulation, and social functioning,” Dr. Manwell says. “Brain rot” occurs as screen time replaces activities treatment. Researchers, led by David Baker from the University of Washington, have designed new
beneficial to the brain, such as exercise and socializing. Passive, rapid scrolling while multitasking or proteins — unlike any found in nature — that can inactivate some of the most poisonous
trying to work or study at the same time also contributes, resulting in divided and reduced attentional components of snake bite toxins (毒素).
resources and leading to poorer learning and memory capabilities. Manwell says, “There are often also Snakebites represent a substantial global health issue, affecting millions of people each year.
corresponding effects on the brain such as reduced gray matter and white matter, leading to damaged According to the World Health Organization, over 2 million people suffer from snakebites annually,
processing capacity and efficiency.” with more than 100,000 deaths and 300,000 cases of permanent disabilities. Current treatment
To fight against “brain rot”, changes can be made. Manwell suggests altering digital media habits, options, mainly obtained from animal blood, often present drawbacks, including high production
like taking screen breaks and limiting certain apps. There are apps to track screen time and enforce costs, limited efficiency, and severe side effects, such as causing shock and breathing difficulties.
digital detox. For long-term improvement, Manwell recommends replacing screen time with activities like In light of these challenges, Baker and his team have made effective use of deep learning
meditation, exercise, and learning new skills. If screen use is work-related, find alternatives like printing tools to develop artificial proteins capable of attaching to and inactivating toxins. The study
materials or having in-person meetings. When on a screen, focus merely on the task to decline focuses on a specific group of snake proteins known as three-finger toxins. These toxins often
multitasking’s negative effects. Overall, being aware and making lifestyle adjustments can help prevent bypass the immune (免疫的) system, making conventional treatments ineffective. Notably, the
and reverse(逆转)the impact of “brain rot”. newly designed proteins provide significant protection against deadly amounts of three-finger
28. According to the text, what do we know about “brain rot” toxins in mice, achieving survival rates ranging from 80% to 100%.
A. A kind of serious disease officially diagnosed by doctors. By avoiding the lengthy and resource-intensive processes associated with conventional
B. The loss of cognitive abilities caused by using digital platforms. antibody development, this approach could lead to more accessible and affordable treatments. Also,
C. The negative impact of overusing digital devices on physical health. the new proteins are smaller, allowing for greater penetration (渗透) into body systems to quickly
D. The decline of mental well-being due to overconsuming online materials. inactivate the toxins and reduce damage. The efficiency and speed at which these proteins can be
29. What can we infer from Adam Leventhal’s words designed and produced using AI indicate a transformative shift in drug discovery processes,
A. The competition among digital contents and platforms is fierce. especially in resource-limited settings.
B. Digital platforms are developed to help people improve their mental health. While the study’s findings are encouraging, the researchers acknowledge that traditional
C. The digital content that wins the attention competition is usually less addictive. antitoxins will remain central to snakebite treatment for the near future. The newly created
D. The development of digital content and platforms leads to some negative puter-designed antitoxins can be integrated into existing treatment as additions, enhancing the
30. What does the underlined phrase “digital detox” in paragraph 4 mean overall effectiveness of established treatments. Meanwhile, scientists believe the new methods
A. Using digital devices frequently. employed in this study could be beneficial to tackling other diseases, potentially leading to the
B. Taking a break from digital devices. emergence of less expensive medicines for various health challenges.
C. Giving up using digital technologies. 32. Which is a shortcoming of the current snakebite treatments
D. Replacing with advanced digital products. A. They mainly rely on animal blood. B. They are effective in certain regions.
31. What is the main theme of the text C. They can lead to serious health risks. D. They may leave toxins in patients’ bodies.
A. The harms and solutions of “brain rot”. 33. How did Baker’s team deal with the current challenges
B. The effect of addictive digital platforms. A. By inventing deep learning tools. B. By identifying more snake toxins.
C. The importance of socializing in daily life. C. By enhancing the immune system. D. By designing AI-generated proteins.
D. The impact of “brain rot” on digital device. 34. What is paragraph 4 mainly about concerning Baker’s new study
A. Its advantages. B. Its strategies. C. Its procedures. D. Its limitations.
35. What can be inferred from the last paragraph
吉林省“BEST 合作体”期末考试 高一英语试题 第 3页 共 5 页
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
A. The existing approaches are hard to change. I was excited about the London Olympics and wanted to be part of it. I didn’t ____41____ if I
B. The conventional treatments are out of date. was outside the venues dancing. Searching online, I thought they might need ____42____.
C.The new methods might enlighten other treatments. Figuring there’d be thousands of applicants for the role, I never expected to____43____. Yet
D. The new antitoxins will be the core of future methods. weeks later, I was invited to a two-day ____44____ at the London Swimming Centre. It was
____45____ — there were knockout stages and you only got one chance. In the first round, the
ones ____46____ to make it to the bottom of a 5-metre-deep pool were cut. Followed were skill
第二节 (共 5小题;每小题 2.5分,满分 12.5分) exams and theory tests. When I finally passed, I felt ____47____.
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Online, some ____48____ us as having “the easiest job in the world”, but Olympians valued
Parenting is a constant balancing act. We want to teach our children important life lessons, while also us and sometimes even ____49____ us. I once got a Team GB swimming cap. You could be a top
maintaining harmony at home and avoiding unnecessary conflicts. ____36____ surgeon, but if you don’t know how to pull somebody out of the water ____50____, you’ve done
Recently, my 13-year-old daughter asked me to buy her a $28 phone case. Her old one wasn’t broken the damage before they even get treatment. And ____51____ did happen. I remember helping an
or worn out; she was just bored of it. _____37_____ However, saying “no” in moments like this isn’t easy. athlete swimming headfirst into the wall.
The request felt small, but I knew there was a bigger lesson to teach. It’s about teaching our children to There are starstruck moments. That said, it’s very ____52____ when you’re in the chair. You
think critically about their spending. At the same time, we don’t want to come across as overly strict or forget all about those star athletes because you’re so focused on making ____53____ in your head
dismissive of their feelings. while checking each athlete’s movement to see if anything doesn’t look right.
In this case, I realized my daughter’s request wasn’t just about the phone case; it was about her desire Not everything is shown on TV. Guarding pools is the stuff going on ____54____. But our
for something new, trendy, and exciting. _____38_____ After all, to a 13-year-old, a new phone case silent readiness represents the Games’ true spirit, where every role, however ____55____ matters.
might feel like a big deal, a way to express themselves or fit in with their friends. So how do we find the
middle ground 41. A. care B. admit C. doubt D. know
Instead of shutting down the conversation, I used it as an opportunity to talk about wants and needs. I 42. A. coaches B. athletes C. lifeguards D. firefighters
explained that we must prioritize what’s essential over impulse (冲动) purchases. _____39_____ I also 43. A. step away B. hear back C. show off D. sign up
acknowledged her feelings. “I get it,” I told her. Sometimes we just want something new because it feels 44. A. routine B. practice C. experiment D. trial
exciting. This softened the conversation and made her more willing to listen. Instead of a flat-out “no”, I 45. A. dangerous B. simple C. intense D. valuable
suggested a compromise (妥协). I offered her three options: earn it, wait it out or explore alternatives. 46. A. pretending B. intending C. failing D. desiring
____40____ It was about guiding my daughter toward better decision-making without damaging our 47. A. misfortune B. disbelief C. dishonesty D. misunderstanding
relationship. 48. A. trusted B. admired C. discovered D. dismissed
49. A. gifted B. assisted C. bothered D. ignored
A. But I didn’t stop there. 50. A. correctly B. immediately C. gently D. hurriedly
B. For me, it was a firm no. 51. A. wonders B. accidents C. changes D. events
C. That conversation wasn’t just about a phone case. 52. A. annoying B. painful C. impressive D. professional
D. I promoted the habit of saving for things she wanted. 53. A. health warnings B. risk assessments C. safety rules D. work arrangements
E. It felt important to her, even if it seemed unnecessary to me. 54. A. behind the scene B. at random C. by chance D. in the spotlight
F. This balancing act can be tricky, especially when parenting teens. 55. A. unexpected B. undisturbed C. unhurt D. unseen
G. Sometimes, the most valuable lessons aren’t about the money at all.
第 II 卷 主观题(55 分)
第三部分语言运用(共两节,满分 30分)
第一节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 第三部分语言运用(共两节,满分 30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 第二节(共 10小题;每小题 1.5分,满分 15分)
吉林省“BEST 合作体”期末考试 高一英语试题 第 4页 共 5 页
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
阅读下面材料,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式,并将答案写在答题纸上。
China, a land of breathtaking landscapes, has left a lasting mark on my soul through my travels. Each 第二节(满分 25分)
destination, 56 (visit) at different times, offered unique and unforgettable experience. 67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Last spring, I made a journey to the Great Wall, a must-go place for foreigners like me. After days of It was June, the last day of school. My class of first-graders was feverishly anticipating their
eager 57 (anticipate), I arrived at Badaling in early April. The sun started to shine through the clouds summer vacation. To add a joyful flavor, I had some balloons brought in, but for me, this holiday
as I began my climb. An 58 (elder) Chinese man, sensing my excitement, shared tales of how his was bittersweet. I’d just moved to this city and couldn’t afford to fly back to accompany Dad. He
grandfather helped repair the wall in his youth. Standing on that ancient structure, 59 (wind) across was desperately missing me, for it was his first summer without me.
mountains like a dragon, I somewhat felt a connection to history. When switching off the light on my way out, I noticed the balloons near the window. Unsure
A few months later, in July, I found 60 (me) in Guilin. The moment I’d heard of its beauty, I’d what to do with them, I grabbed the thirteen strings and stuffed them into the backseat of my car.
been eager to visit. I boarded a bamboo raft on the Li River. The owner, 61 joyful local, sang folk Their rainbow of colors lifted my spirits and gratefully, I didn’t feel so alone.
songs 62 we sailed through the beautiful scenery. The limestone karsts(喀斯特石) rose gracefully As the city was still foreign to me, I decided to go for a drive and soon found myself winding
from the water, creating a dreamy, almost other worldly backdrop. down a stretch of road where the trees overhead covered each other. The branches reminded me of
Finally, in October, I made my way 63 Zhangye Danxia National Geopark. The long bus two friends stretching out to greet each other. Before long, a retirement home appeared. It was a
ride 64 (forget) instantly as I laid eyes on the rainbow-hued rock formations. A young artist was there, place with a feeling of forgottenness and I spotted a man sitting alone in the shade outside.
drawing the scene on canvas. His passion was infectious, and I spent hours fascinated by the surreal I felt a sudden urge to pull in. But the balloons in my backseat blocked my view-then I knew
beauty. Each place, 65 I visited at these distinct times, added a new page to my love affair with what to do with them. Opening the door and grabbing one of the strings, I waved to the man, and
China’s landscapes. he smiled. His name was Daniel and he was about Dad’s age. When I handed him the balloon, he
grinned (咧嘴笑),“Thanks. It gives a little color to my life.” While tying it to his chair, he looked
第四部分:写作(共两节,满分 40分) happier than when I arrived. So I smiled, “You’re welcome, Daniel. Perhaps I’ll see you again
( 15 ) sometime.”第一节 满分 分
Unexpectedly, he replied, “Perhaps, but probably not. Visitors are always welcome, but rarely
66. 假设你是李华,举行了一次班会,班会的主题是:太空探索的意义。请结合下表内容,用英语
come.” His words forced me to slide over an old chair next to his. Then we began chatting about
给校报写一篇文章,客观地介绍班会上同学们讨论的情况并表达你自己的观点。 our lives and his voice always reminded me of Dad. I’d thought it would be boring talking with a
赞同的理由 反对的理由 你自己的观点 stranger. But it wasn’t; it was enlightening — I had been feeling lonely, and so had Daniel, and so
1.获得新知识; had the residents in the retirement home.
1.耗资巨大;
2.从太空取得新资源; …… 注意:
2.宇航员的安全问题。
3.扩大人类未来的生存空间。 (1)续写词数应为 150个左右:(2)请按如下格式在答题纸的相应位置作答。
Then I remembered the other twelve balloons in the backseat._________________________
_______________________________________________________________________________
注意:
_______________________________________________________________________________
1.词数 100左右; _______________________________________________________________________________
请按如下格式在答题纸的相应位置作答。 Over the next six months, I visited Daniel often.___________________________________
_______________________________________________________________________________
Outer Space Exploration,YES or NO _______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
吉林省“BEST 合作体”期末考试 高一英语试题 第 5页 共 5 页
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
吉林省“BEST 合作体”2024-2025 学年度下学期期末考试
高一英语试题答案及评分标准
第一部分听力
1—5 CABBB 6—10 CBBAB 11—15 AACCA 16—20 BAACC
第二部分阅读
21-23ACB 24-27ACBD 28-31 DDBA 32-35CDAC 36-40 FBEAC
第三部分语言运用
第一节:41-45 ACBDC 46-50 CBDAA 51-55 BDBAD
第二节:
56. visited 57. anticipation 58. elderly 59. winding 60. myself
61. a 62. as/when 63. to 64. was forgotten 65. which
第四部分作文
第一节:
Outer Space Exploration,YES or NO
We had an argument over whether it is necessary to carry out outer space exploration at a class meeting the other
day.Different students have different attitudes towards it.
Some of us think it important to research the outer space because,first of all,people can get a better understanding of
the outer space through their exploration.Second,new resources can be found there for human being.Third,this exploration
can possibly bring about new living space for human life in the near future.
However,others are strongly against it.They believe that it takes so much money to do this kind of exploration,which is
not worth the value.Besides,it is very dangerous for astronauts to do such work in the outer space.
In my opinion,people should be pioneering,and therefore such explorations into the outer space are worth trying out.
第二节:
Then I remembered the other twelve balloons in the backseat. An idea sparked. I hurried to the car
and returned with the vibrant bunch. Knocking on each resident’s door, I offered a balloon and a smile. Faces
lit up like children receiving candies. An elderly lady tied hers to a walker, murmuring “Just like my
granddaughter’s birthday.” Soon the courtyard bloomed with floating rainbows. Laughter echoed through the
once-silent corridors. As twilight painted the sky, I sat surrounded by storytellers sipping lemonade. Their
wrinkled hands patted mine gratefully. For the first time since moving here, loneliness dissolved like sugar in
warm tea.
Over the next six months, I visited Daniel often.We planted sunflowers by his window, their golden
faces tracking the sun like old friends nodding hello. He taught me chess moves from his army days, and I
read him newspaper crosswords. Gradually, my students joined our visits, crafting paper cranes with nimble
fingers while veterans shared wartime stories. By Christmas, the home buzzed with cookie-baking aromas
and carol singers. When Dad finally visited in December, he found me surrounded by silver-haired “adopted
grandparents”. His eyes glistened as Daniel shook his hand, “Your daughter’s brought spring to our winter.”
1
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
答案详解
阅读 A:【答案】ACB
【导语】本文主要介绍了鲍灵格林州立大学(BGSU)举办的海洋生物学夏令营,包括活动内容、费用、申请要求和申
请截止日期等相关信息。
【21题详解】
细节理解题。根据题干定位原文,进行同意替换。故选 A。
【22题详解】
信息计算题。根据题干定位原文可知,非住宿项目的费用是 850 美元,住宿选项需额外支付 400 美元。
住宿选项原本费用是$850 + $400 = $1250,早鸟录取打九折,即$1250×0.9 = $1125。故选 C。
【23题详解】
细节理解题。根据原文 Note: Answers to questions provided by anyone other than that applicant will disqualify the
application.可知,提供由他人给出的回答会导致申请人被取消资格。故选 A。
阅读 B: 【答案】ACBD
【语篇导读】文章介绍江舟楠是一位 21岁的越剧演员,她在舞台上以优雅的表演和扎实的唱功脱颖而出,同时在生
活中也热爱摩托车骑行,享受速度与自由。她的故事展现了一个人可以同时拥有不同的兴趣和身份,且这些兴趣和
身份可以和谐共存,丰富个人的生活体验。
24.A。细节理解题。根据第二段中的 Recognizing her talent, the teacher handed her an enrollment brochure for the
Zhejiang Vocational Academy of Art, setting her on the path to becoming a Yueju Opera performer.可知是老师注意到了她
的天赋。故选 A。
25.C。细节理解题。根据第三段中 Upon graduating in 2022, she joined the Yueju Opera troupe(剧团)at the Nantong Art
Theater, where she focuses on laodan (senior female roles) while also performing zhengdan (young female roles).可知她扮
演年长女性和年轻女性的角色。故选 C。
26.B。推理判断题。从文中的描述可以看出,蒋周南的形象包含两方面:一是对越剧的全身心投入(如“solid vocal skills"
“nuanced performances”),二是对摩托车骑行冒险的热爱(“passion for speed and freedom”)。选项 B“专注且富有
冒险精神”最贴切,其他选项如“害羞”(shy)或“温柔”(gentle)未在文中体现。故选 B。
27.D。推理判断题。文章核心信息之一是蒋周南的艺术生涯始于一次偶然的声乐练习(“serendipitous moment”),
改变了她的人生轨迹,后来她还发展了自己摩托车骑行的爱好。选项 D“人如同多面钻石,拥有许多面和各种爱好”
直接呼应这一主题。其他选项如“早起的鸟儿有虫吃”(强调努力)或“柳暗花明”(强调机遇转换)均未贴合文中主
旨。故选 D。
阅读 C:【答案】DDBA
【语篇导读】本文围绕 2024年牛津词典年度词汇“脑腐 brain rot”展开。先是介绍其定义,即因过度沉迷网络内容
致精神状态下滑。接着阐述它虽非官方诊断病症,但是会引发认知、情感问题。最后着重讲对抗“brain rot”的办法,
如改变数字媒体习惯等,整体呈现其负面后果与解决措施。
28.D。推理判断题。文章开篇提到 TheOxford Dictionary defines it as the degradation of mental state due to
overconsumption of online content,沉迷于网络内容而使得精神健康方面出现下滑情况。A选项说它是医生正式确诊
的一种严重疾病,文中明确指出它并非是官方诊断的病症(Though not an official diagnosis),所以 A 错误。B选项强
调使用数字平台导致认知能力丧失,“brainrot”主要侧重于精神状态受网络内容过度消费的影响,并非单纯指认知能
力丧失,该表述不准确,所以 B错误。C选项说的是过度使用数字设备对身体健康的负面影响,而文中着重讲的是
对精神健康、认知等方面的影响,并非身体健康,所以 C错误。故选 D。
29.D。推理判断题。从Adam Leventhal所说的话“There's an arms race to develop digital content and platforms that can grab
people's attention and compete in a digital market”以及“Digital content and platforms that win the arms race are increasingly
addictive. They pull people into ‘digital addiction’and expose consumers to unhealthy content.”可以看出,数字内容和
平台的发展存在一种竞争,而那些在竞争中获胜、能吸引人们注意力的数字内容和平台越来越容易让人上瘾,还会
让人们接触到不健康内容。这都表明了数字内容和平台的发展带来了一些负面的影响。故选 D。
30.B。推理判断题。根据文章第四段语境,提到要对抗“brain rot”需要做出改变, Manwell 建议改变数字媒体使
2
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
用习惯,比如休息一下不看屏幕(taking screen breaks)、限制某些应用的使用,还有一些应用可以追踪屏幕使用时间并
且“enforce digital detox”,结合前文提到的减少屏幕使用时间等相关建议,可以推断出“digital detox”意思是从数字
设备使用中暂时脱离、休息一下,也就是暂别数字设备。故选 B。
31.A。主旨大意题。文章先是详细阐述了“brain rot”是什么以及它会引发认知和情感方面的问题等一系列负面后果,
比如影响注意力、学习、记忆等,后面又着重介绍了为对抗“brain rot”可以采取的一些措施,像改变数字媒体使用
习惯、用其他有益活动替代屏幕时间等。所以整体主题是围绕“brainrot”的危害以及解决办法展开的。故选 A。
阅读 D: 【答案】CDAC
【语篇导读】本文是一篇新闻报道。主要报道了一项科学家利用 AI设计新型蛋白质,成功中和蛇毒的突破性研究。
【32题详解】
细节理解题。根据第二段“Current treatment options, mainly obtained from animal blood, often present drawbacks,
including high production costs, limited efficiency, and severe side effects, such as causing shock and breathing
difficulties.(目前主要从动物血液中获取的治疗方案往往存在缺点,包括生产成本高、效率有限和严重的副作用,例
如引起休克和呼吸困难)”可知,目前蛇咬伤治疗的缺点是会导致严重的健康风险。故选 C。
【33题详解】
推理判断题。根据第三段“In light of these challenges, Baker and his team have made effective use of deep learning tools to
develop artificial proteins capable of attaching to and inactivating toxins. The study focuses on a specific group of snake
proteins known as three-finger toxins. These toxins often bypass the immune (免疫的) system, making conventional
treatments ineffective. Notably, the newly designed proteins provide significant protection against deadly amounts of
three-finger toxins in mice, achieving survival rates ranging from 80% to 100%.(鉴于这些挑战,Baker和他的团队已经有
效地利用深度学习工具来开发能够附着和灭活毒素的人工蛋白质。这项研究的重点是一组特殊的蛇蛋白,被称为三
指毒素。这些毒素经常绕过免疫系统,使传统的治疗无效。值得注意的是,新设计的蛋白质在小鼠体内对致命数量
的三指毒素提供了显著的保护,使存活率从 80%到 100%不等)”以及第四段“The efficiency and speed at which these
proteins can be designed and produced using AI indicate a transformative shift in drug discovery processes, especially in
resource-limited settings.(利用人工智能设计和生产这些蛋白质的效率和速度表明,药物发现过程发生了革命性的转
变,特别是在资源有限的情况下)”可知,Baker的团队通过设计人工智能生成的蛋白质应对当前的挑战。故选 D。
【34题详解】
主旨大意题。根据第四段“By avoiding the lengthy and resource-intensive processes associated with conventional antibody
development, this approach could lead to more accessible and affordable treatments. Also, the new proteins are smaller,
allowing for greater penetration (渗透) into body systems to quickly inactivate the toxins and reduce damage. The efficiency
and speed at which these proteins can be designed and produced using AI indicate a transformative shift in drug discovery
processes, especially in resource-limited settings.(通过避免与传统抗体开发相关的漫长和资源密集型过程,这种方法可
能导致更容易获得和负担得起的治疗方法。此外,新的蛋白质更小,允许更大的渗透到身体系统,迅速灭活毒素,
减少损害。利用人工智能设计和生产这些蛋白质的效率和速度表明,药物发现过程发生了革命性的转变,特别是在
资源有限的情况下)”可知,这一段主要讲述了 AI设计的蛋白质技术相较于传统抗蛇毒血清开发的革命性优势。故
选 A。
【35题详解】
推理判断题。根据最后一段“Meanwhile, scientists believe the new methods employed in this study could be beneficial to
tackling other diseases, potentially leading to the emergence of less expensive medicines for various health challenges.(与此
同时,科学家们相信,这项研究中采用的新方法可能对治疗其他疾病有益,可能会导致出现更便宜的药物,以应对
各种健康挑战)”可知,这些新方法可能会给其他治疗方法带来启发。故选 C。
七选五:【答案】36. F 37. B 38. E 39. A 40. C
【导语】本文是一篇说明文。作者通过一个具体的例子,探讨了如何在孩子提出不合理要求时,既不伤害感情又教
会他们重要的人生课程。
【36题详解】
3
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
上文提到“Parenting is a constant balancing act. We want to teach our children important life lessons, while also m
aintaining harmony at home and avoiding unnecessary conflicts. (育儿是一场持续的平衡行为。我们希望教育孩子重
要的生活课程,同时保持家庭的和谐,避免不必要的冲突)”,接下来需要一个与这种平衡相关的句子。F项“This bal
ancing act can be tricky, especially when parenting teens. (这种平衡行为可能很棘手,尤其是在养育青少年时)”与上
文相呼应,进一步说明了这种平衡的难度,故选 F。
【37题详解】
上文提到“Recently, my 13-year-old daughter asked me to buy her a $28 phone case. Her old one wasn’t broken o
r worn out; she was just bored of it. (最近,我的 13 岁女儿让我给她买一个 28美元的手机壳。她的旧手机壳并没
有坏,也没有磨损,她只是厌倦了它)”,接下来需要一个与作者决定相关的句子。B项“For me, it was a firm no. (对
我来说,答案是坚决的“不”)”与上文相呼应,说明了作者的决定,故选 B。
【38题详解】
上文提到“it was about her desire for something new, trendy, and exciting. (这是关于她对新奇、时尚和令人兴奋的
东西的渴望)”,接下来需要一个与孩子感受相关的句子。E项“It felt important to her, even if it seemed unnecessar
y to me. (对她来说,这很重要,即使在我看来这似乎没有必要)”与上文相呼应,it指代的就是上文中的 desire,故选
E。
【39题详解】
上文提到“I explained that we must prioritize what’s essential over impulse (冲动) purchases. (我解释说,我们必须
优先考虑什么是必需的,而不是冲动消费)”,接下来需要一个与作者进一步行动相关的句子。A项“But I didn’t stop
there. (但我并没有就此止步)”与上文相呼应,引出下文作者的进一步行动,故选 A。
【40题详解】
下文提到“It was about guiding my daughter toward better decision-making without damaging our relationship. (这
是关于引导我的女儿做出更好的决策,同时不损害我们的关系)”,这里的 it一定有所指代。C项“That conversation
wasn’t just about a phone case. (那次对话不仅仅是一个手机壳的问题)”与下文相呼应,下文的 it指的就是 that conv
ersation,故选 C。
完形填空:【答案】 41-45 ACBDC 46-50 CBDAA 51-55 BDBAD
【导语】本文是记叙文。讲述了作者参与伦敦奥运会志愿者工作,特别是作为救生员的经历和感受。
【41题详解】
考查动词词义辨析。句意:我不在乎是否在场馆外跳舞。A. care关心;B. admit承认;C. doubt怀疑;D. know知道。
根据前文“I was excited about the London Olympics and wanted to be part of it.”可知,作者想成为伦敦奥运会的一员,
所以此处应是“只要能成为其中一员,不在乎是否在场馆外跳舞”之意。故选 A项。
【42题详解】
考查名词词义辨析。句意:在网上搜索,我想他们可能需要救生员。A. coaches教练;B. athletes运动员;C. lifeguards
救生员;D. firefighters 消防员。根据后文“but if you don’t know how to pull somebody out of the water”可知,作者需
要把人从水里救出来,所以是应聘救生员。故选 C项。
【43题详解】
考查动词短语辨析。句意:我以为会有成千上万的人申请这个职位,没想到会收到回信。A. step away离开;B. hear back
收到回复;C. show off炫耀;D. sign up报名。根据前文“Figuring there’d be thousands of applicants for the role”可知,
作者以为会有成千上万的人申请这个职位,所以没料到会收到回复。故选 B项
【44题详解】
考查名词词义辨析。句意:然而几周后,我被邀请到伦敦游泳中心参加为期两天的测试。A. routine常规;B. practice
练习;C. experiment实验;D. trial测试。根据后文“there were knockout stages and you only got one chance.”可知,每
个人只有一次机会,所以应是两天的测试。故选 D项。
【45题详解】
考查形容词词义辨析。句意:比赛很激烈——淘汰赛阶段,你只有一次机会。A. dangerous危险的;B. simple简单的;
4
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
C. intense激烈的;D. valuable有价值的。根据后文“there were knockout stages and you only got one chance.”可知,
比赛很激烈。故选 C项。
【46题详解】
考查动词词义辨析。句意:在第一轮比赛中,未能到达 5米深的水池底部的选手将被淘汰。A. pretending假装;B.
intending打算;C. failing失败;D. desiring渴望。根据后文“make it to the bottom of a 5-metre-deep pool were cut”可
知,应是“未能到达 5米深的水池底部的选手将被淘汰”之意。故选 C项。
【47题详解】
考查名词词义辨析。句意:当我终于通过考试时,我感到难以置信。A. misfortune不幸;B. disbelief不相信;C. dishonesty
不诚实;D. misunderstanding误解。根据前文“Figuring there’d be thousands of applicants for the role”以及“there were
knockout stages and you only got one chance”可知,作者认为有很多人申请,淘汰赛的时候竞争也非常激烈,所以能
通过测试,作者感到难以置信。故选 B项。
【48题详解】
考查动词词义辨析。句意:在网上,一些人认为我们的工作是“世界上最简单的”,但奥运选手们重视我们,有时
甚至给我们礼物。A. trusted信任;B. admired钦佩;C. discovered发现;D. dismissed不重视。根据后文“but Olympians
valued us”可知,和前文表转折,此处说奥运选手们重视“我们”,所以空处应是认为“我们”的工作不重要。故选
D项。
【49题详解】
考查动词词义辨析。句意:在网上,一些人认为我们的工作是“世界上最简单的”,但奥运选手们重视我们,有时
甚至给我们礼物。A. gifted赠送;B. assisted帮助;C. bothered麻烦;D. ignored忽略。根据前文“but Olympians valued
us”可知,奥运选手们重视“我们”,所以有时甚至给“我们”礼物。故选 A项。
【50题详解】
考查副词词义辨析。句意:你可能是一名顶级外科医生,但如果你不知道如何正确地把人从水里拉出来,你甚至在
他们得到治疗之前就已经造成了伤害。A. correctly正确地;B. immediately 立即;C. gently温柔地;D. hurriedly匆忙
地。根据后文“you’ve done the damage before they even get treatment”可知,如果你不知道如何正确地把人从水里拉
出来,你甚至在他们得到治疗之前就已经造成了伤害。故选 A项。
【51题详解】
考查名词词义辨析。句意:事故确实发生了。A. wonders奇迹;B. accidents事故;C. changes 变化;D. events事件。
根据后文“I remember helping an athlete swimming headfirst into the wall.”可知,有时确实会发生意外。故选 B项。
【52题详解】
考查形容词词义辨析。句意:也就是说,当你坐在椅子上的时候是非常专业的。A. annoying恼人的;B. painful痛苦
的;C. impressive印象深刻的;D. professional专业的。根据后文“You forget all about those star athletes because you’re
so focused on making 13 in your head while checking each athlete’s movement to see if anything doesn’t look
right.”可知,坐在椅子上时,头脑中专注于进行风险评估,而忘记了所有那些明星运动员,所以是专业的。故选 D
项。
【53题详解】
考查名词短语辨析。句意:你忘记了所有那些明星运动员,因为你太专注于在你的头脑中进行风险评估,同时检查
每个运动员的动作,看看是否有什么不对劲。A. health warnings 健康警告;B. risk assessments 风险评估;C. safety rules
安全规则;D. work arrangements工作安排。根据后文“checking each athlete’s movement to see if anything doesn’t look
right”可知,检查每个运动员的动作,看看是否有什么不对劲,所以是进行风险评估。故选 B项。
【54题详解】
考查介词短语辨析。句意:守卫泳池是幕后的事。A. behind the scene幕后;B. at random随机;C. by chance偶然;D.
in the spotlight在聚光灯下。根据前文“Not everything is shown on TV.”可知,并不是所有的东西都在电视上播放,
所以守卫泳池是幕后的事。故选 A项。
【55题详解】
考查形容词词义辨析。句意:但我们默默的准备代表了奥运会的真正精神,即每一个角色,无论多么看不见,都很
重要。A. unexpected意外的;B. undisturbed不受干扰的;C. unhurt未受伤的;D. unseen未被看见的。根据前文“But
5
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
our silent readiness represents the Games’ true spirit”可知,每个角色无论多么不引人注意,都代表了奥运会的真正精
神。故选 D项。
听力材料
Text 1
M: Work has been crazy lately that lines are approaching.
W: I feel that. Have you tried taking small breaks to recharge
M: I should have. I just feel like I can’t afford to stop.
W: Trust me, a quick break can actually make you more productive.
Text 2
W: You’ve been on your tablet for a while. Why not stop and go outside for some fresh air
M: Just five more minutes. I’m almost at the next level of my adventure.
Text 3
W: Oh, my goodness! It brings back a lot of memories. Your dad and I cried a river over this thing when you were only two
years old. Look at you, a college student now.
M: Yeah. How moving! And I love the music here, the soft violin.
Text 4
W: I noticed that you’ve been quieter in class recently. Everything okay
M: Yeah, I’ve just been feeling a bit behind in the material.
W: It’s important to ask questions when you are unsure.
M: Thanks, Miss Green.
Text 5
W: I started painting recently. It’s surprisingly relaxing.
M: Really That sounds cool. What are you painting
W: Mostly landscapes. I’m trying to get the hang of mixing colors.
M: I’d love to try that, too.
Text 6
W: How can I help you
M: Hi, my son and I missed our nine fifteen flight to Boston. What’s the earliest we can get there
W: Sorry, there’s no direct flight today. We have two options. One leaves at 9:45 connects in San Francisco and arrives at
13:45. The other departs at 10:17, stops in Los Angeles and arrives in Boston after a two hour flight.
M: Thanks, I’ll take the first one.
Text 7
M: I can’t believe it’s been so long, Rachel, how have you been
W: Oh Simon, I’ve been good, just keep him busy with teaching stuff, you know, making teaching plans, assigning
homework. But guess what I came across Jenna the other day.
M: Jenna Wait, you mean our Jenna The one who used to always write in her notebook
W: Yeah, she started this lifestyle blog a year ago and now she’s a celebrity with millions of followers.
M: What No way. I remember when she was in high school she’d always talk about wanting to share her thoughts with
people and never imagined it would blow up like this.
W: I know, her posts are everywhere. I actually saw her in a magazine last week. I’m so proud of her.
M: That’s amazing. We should definitely reach out to congratulate her.
W: Absolutely. I’ll text her.
6
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}
Text 8
W: Have you heard about all the AI tools that are being used in schools now Our teachers are even using them to grade
assignments.
M: Yeah, I heard about that. It’s pretty wild, right I can see how it helps teachers save time, but it also feels a little strange.
Like, can AI really understand the slight differences in the paper
W: I get what you mean, but AI can, and it’s not just grading. Some schools are using AI to give students suggestions, like
how to improve their writing or even help them with research. It’s like having a tutor 247.
M: That’s pretty cool actually.
W: I’ve been using AI to help me with my essays. Before writing, I turn to it and it offers me a variety of ideas. It can also
polish the rough drafts of my essays. It’s better than staring at a blank page for hours.
M: Wow, AI is developing so rapidly.
Text 9
W: Hello Williams, can you share how you chose your career path
M: Trial and error. Honestly , my dad was a professional footballer so I tried that first. But let’s just say running wasn’t my
strength so I quit after six months. My mom pushed me toward acting since she was on stage herself, but I kept struggling on
lines. Then I realized I’d always get really excited about studying cool buildings. That aha moment let me straight to
architecture school.
W: Why did you choose Barcelona specifically
M: When I visited it at nineteen for a football match and got attached to Gaudi’s famous designs. I read tongues about his
urban design afterward and promised myself I’ll add my own style to this city someday. Plus, I truly enjoy the amazing local
dishes and exciting match days.
W: So what’s your biggest adjustment when living here
M: Surviving extremely hot summers, learning Spanish everyday expressions and handling crowds took time too. But hey,
great local food fixed most problems.
W: Thanks for sharing. Your journey was super inspiring. I’m sure many of our young listeners learned a lot from your
experience.
M: Hopefully so.
Text 10
M: A large wildfire broke out in central California on Sunday, growing rapidly to a thousand acres and forcing residents to
leave their homes. The Silver fire started near bishop in io county, closing part of us highway six. By Sunday night,
firefighters had not yet controlled the fire.
Strong winds up to 35 miles per hour made the burning areas worse and stopped planes from helping. Weather experts
warned that even stronger winds could spread the fire further through Monday.
Meanwhile, south Carolina wildfires continue burning as officials prepare to lift a statewide burn ban. Excluding five
counties still at risk. The biggest fire table rock has burned nearly 11,000 acres in south Carolina and 574 acres in north
Carolina, with only 9% contained. Another fire, Persman ridge, has burned 2000 acres and is 24% contained. Some
Greenville county residents must stay away from their homes these fires are spreading due to dry plants and fallen trees left
by hurricane Helena.
7
{#{QQABYQwh5wiQkBYACA6bEwH6CQmQsIMTLQoOxUAauAwCiQFIBAA=}#}