Unit 8 Green living 单元仿真验收性评价(含解析)高中英语北师大版(2019)必修 第三册

文档属性

名称 Unit 8 Green living 单元仿真验收性评价(含解析)高中英语北师大版(2019)必修 第三册
格式 docx
文件大小 36.6KB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-08-16 13:57:45

图片预览

文档简介

UNIT 8 单元仿真验收性评价
(时间:100分钟 满分:120分)
第一部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Environmental Books For Kids
City Green, by DyAnne DiSalvo Ryan (1994)
It is a great book on how anyone can take action and make a difference.In it, Marcy, a young girl, wants to plant a garden in the vacant lot (空地) of her city block.The book describes every step of building a community garden for everyone to share.It comes with a handy guide on how you can start your own community garden!
Kate, Who Tamed the Wind, by Liz Garton Scanlon (2018)
This book is a wonderful story of problem solving and perseverance (坚持不懈), as it tells the story of a young girl who decides to stop the wild wind from blowing by planting trees.It is a great read explaining the important role of trees in our lives and the planet as well as the importance of nature based solutions.
We Are Water Protectors, by Carole Lindstrom (2020)
If you want to learn more about native people and the importance of protecting water, this is the book for you.It is a story of a young girl who stands up for environmental justice (正义) and becomes an activist who fights to protect the world from pollution.
Pangolina, by Jane Goodall (2021)
A pangolin is to be unlawfully sold at the market.Luckily for her, a little girl, who knows that pangolins are friendly animals with feelings just like humans, asks her mother to buy Pangolina and set her free.If you love animals and you want to learn more about the problems of wildlife traffic as well as the importance of protecting endangered animals, this wonderful book is a good choice.
1.Which book would you recommend to someone interested in gardening
A.City Green.
B.Pangolina.
C.We Are Water Protectors.
D.Kate, Who Tamed the Wind.
2.When was the book covering native people's movement printed
A.In 1994.          B.In 2018.
C.In 2020. D.In 2021.
3.Who wrote the book about saving animals
A.DyAnne DiSalvo Ryan. B.Liz Garton Scanlon.
C.Carole Lindstrom. D.Jane Goodall.
B
Oindrila Basu from India, 25, is a key member of a global forestry organization.
Back in her youth, she had to be taught the importance of nature.She used to ruin nests of the bulbul bird just for fun.Once, her mother caught her and forced her to find the eggs and replace the nest.With a heavy heart, the girl realized she had done something terrible.
This is just one way that Basu's parents shaped her understanding and appreciation of nature.Living in the countryside, she spent her youth studying ants before a rain, watching sunbirds drink bottlebrush nectar (花蜜), counting fireflies and watching seedlings grow.Then her parents decided to move to a nearby city with better educational opportunities and she stopped having first hand experiences with nature.
As she struggled to choose a college major, her mother suggested a career in forestry.That's when her journey began and she fell in love with forestry.Away from the crowded concrete cities, in the lap of the Himalayas, she got her bachelor's degree in forestry from Kumaun University, India.When she went on to study for a master's in forestry from the Forest Research Institute, India, she finally got introduced to a_like minded_group_of_people,_dedicated to the same cause — the International Forestry Students' Association (IFSA).
IFSA is a global organization connecting students to exchange knowledge and participate in forestry activities.The youth joining IFSA are encouraged to undertake its task — to enrich forest education and spread a love for nature through events and intercultural exchanges.
After six months of exciting international conferences and workshops, Basu found her home — a family that loved forests as much as she did.She felt rejuvenated (重生的); her passion had a direction.Now she wanted to do more.
Now with the IFSA, Basu recalled her experience of joining, “Consciously or subconsciously we chose forestry, or rather, forestry chose us.”
4.Basu's parents play a ________ role in her love for nature.
A.unique B.usual
C.vague D.vital
5.What does the underlined part “a like minded group of people” in paragraph 4 refer to
A.Basu's tutors.
B.People who love forests.
C.Basu's classmates.
D.People who work for forest research.
6.What does Basu do to nature in her growing up
A.Love — Take — Study — Spread.
B.Hate — Destroy — Flee — Enrich.
C.Explore — Understand — Take — Devote.
D.Destroy — Experience — Love — Devote.
7.Which of the following is the best title for the text
A.Loving Nature
B.Basu: Forest Guardian Angel
C.Realising Dreams
D.Forestry: Home to Human Beings
C
In the past several months, some famous companies have all launched their newest smartphones and other products.But in the process, this may also be adding to a growing problem: electronic waste.
The limited lifespan of many tech gadgets (设备) has caused the issue of e waste to increase over the years.“People tend not to realize that all these seemingly insignificant things have a lot of value, especially in large amounts,” Pascal Leroy, director general of the WEEE Forum, said in a statement.
How to solve the problems of e waste is much more than just cleaning out space in your junk drawers.Actually, large amounts of e waste are shipped to developing countries that lack the power to refuse and safely recycle these imports.The WHO warned that children, with their smaller hands, are often used to deal with mountains of e waste in developing nations in search of valuable elements such as copper, silver, palladium and so on.The WHO said the health of more than 18 million children are being affected negatively as they are employed in this informal e waste processing industry.
Personally, what can you do to reduce the e waste burden Find an e waste disposal (处理) service.The impact of recycling e waste can be staggering.For every 1 million cellphones that are recycled, 35,000 pounds of copper, 772 pounds of silver, 75 pounds of gold and 33 pounds of palladium can be recovered.Meanwhile, environmental advocates say the most important step to deal with the mounting e waste problem is simply to try to use your electronics for as long as possible.
8.What might come along with companies launching new e products
A.More electronic waste.
B.Few optional tech gadgets.
C.Limited lifespan of the devices.
D.Important things for consumers.
9.Why are children greatly influenced by e waste according to the WHO
A.Developed countries can't recycle e waste safely.
B.E waste mountains are places for children to play.
C.Many valuable elements can be found on e waste mountains.
D.Children are hired in the informal e waste processing industry.
10.What does the underlined word “staggering” in paragraph 4 probably mean
A.Interesting.        B.Surprising.
C.Annoying. D.Challenging.
11.Which of the following may be the best title for the passage
A.What is the source of e waste
B.E waste — a serious problem
C.E waste — a processing industry
D.What to do with your e waste
D
The Sequoia National Park in California's southern Sierra Nevada mountains is best known for the Giant Forest, a collection of 2,000 trees that includes half of the Earth's largest and longest living trees.This past weekend, the ancient wonders came dangerously close to being burned by the KNP Complex Fire.But thanks to resourceful firefighters, the precious treasure has been saved.
The fire personnel had taken the standard measures of clearing bushes and setting controlled fires long before the fire began heading toward the Giant Forest.But they knew more needed to be done.On September 17, 2021, they took the unusual step of covering the base of some of the oldest trees with protective aluminum “blankets”.High on the list was General Sherman, the world's largest tree by volume.The park officials believed the specialized foil (锡纸) would help block some of the heat from the flames and enhance the natural insulation provided by the ancient trees' thick bark.They were right!
On Sunday, September 19, 2021, the officials reported that the extra prevention measures, which also included 24 hour timed sprinklers (洒水装置) on General Sherman and the nearby park buildings, had worked.Jack Owen, a spokesman for the KNP Complex Fire Information Office, said, “There are no trees that have been burned yet, as far as in the Giant Forest.Fire crews are pouring everything they can into it as long as it's safe.That area is looking good.”
Unfortunately, the same cannot be said about the rest of the national park.The KNP Complex Fire has burned through 21,777 acres.Meanwhile, the Windy Fire, which started further south on the Sierra slopes on the same night, has burned over 21,598 acres.Hopefully, the weather will cooperate and allow firefighters to gain control of the massive fires, which are now beginning to threaten nearby communities.
12.What did the firefighters first do to protect the Giant Forest from fire
A.Cover it with specialized foil.
B.Put it on the list of protective steps.
C.Set up a fire prevention belt around it.
D.Identify the features of the complex fire.
13.Why was the specialized foil applied
A.To prevent some heat from the fire.
B.To stop the fire from spreading.
C.To keep tree roots from losing water.
D.To test the survival ability of the trees.
14.What can we infer from paragraph 3
A.Fire crews are ready to leave.
B.General Sherman is comparatively safe.
C.Nearby buildings have been abandoned.
D.Some trees in the Giant Forest have been cut down.
15.What does the author think about the safety of the rest of the national park
A.Worried. B.Optimistic.
C.Discouraged. D.Unconcerned.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
In 2019, a NASA satellite map with dark and light green colors showed the world that China is leading the increase in greening on Earth's land area because of national tree planting programs.
__16__, over 45 percent of China's land is covered with deserts and sandy soil, way bigger than China's arable land (可耕地) which is nearly 10 percent of the total arable land in the world, but supports over 20 percent of the world's population.
March 12 marks China's Tree Planting Day.__17__. At the time, a forestry expert suggested designating (定义) the Qingming Festival, also known as Tomb Sweeping Day, as the National Tree Planting Day.After the death of Sun Yat sen on March 12, 1925, the National Tree Planting Day was changed to fall on March 12 to remember Sun's support for national afforestation (植树造林).
Since the People's Republic of China was founded in 1949, the Chinese government has continued to use the day to honor Sun's contribution to the country.__18__.
In 2019, a research team of Boston University found that the global green leaf area has increased by five percent since the early 2000s. __19__, they thought it was because of a “warmer, wetter climate and fertilization from the added carbon dioxide in the atmosphere”. But with a two decade long data (数据) record from NASA, they see that humans are contributing.__20__.
In 2021, China planted 3.6 million hectares of forest and changed 380,800 hectares of farmland into forest.The country plans to plant 6.4 million hectares of trees and grass this year.
A.Chinese people like planting trees
B.When they first noticed the difference
C.Unfamiliar to many, the tradition dates back to 1915
D.Trees play a very important role in protecting the environment
E.The data shows that at least 25 percent of that gain came from China
F.And Chinese people voluntarily planted over 64 billion trees from 1982 to 2012
G.A surprising fact is that though covering about 9.6 million square kilometers of land
第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Recently, I was diagnosed (诊断) with an incurable illness.And after that, I gave up __21__.Although I was able to pass my test last year, I stopped __22__ when I turned 90.I thought that it was finally the right time.
Needless to say, my family and my doctor were __23__ to hear my decision.As I handed over the keys to the car to my son, I thought of all the cars my wife and I had __24__ over the years.A car is __25__, independence, and an extension of your personality.Without one, you feel like less of a person.Now, my son often drives me to the city centre and my neighbours also offer me __26__ when I'm on the way to the market.But after a lifetime of independence, the idea of being dependent on other people is hard to __27__.With my own car, I could go anywhere in no time.But now, my horizons (眼界) have ___28__ and I must plan ahead for everything.__29___, I've learned to face it and change and I found a(n) __30__ to some of those problems.Last year, I __31__ to buy a nice new four wheel electric scooter (电动车), which made my route free from __32__ and noise, with trees and green plants __33__ cars and street signs.
Giving up something is hard, and some of us never accept the loss.For me, however, it was just the __34__ result of a long and lucky life.Life in the slow lane (车道) turned out to be so much fun and so much __35__.
21.A.hiking           B.camping
C.cycling D.driving
22.A.willingly B.actually
C.gradually D.angrily
23.A.annoyed B.comforted
C.disappointed D.encouraged
24.A.repaired B.presented
C.donated D.possessed
25.A.fortune B.equality
C.freedom D.character
26.A.favours B.seats
C.changes D.rides
27.A.give up B.get used to
C.live up to D.drive off
28.A.extended B.broadened
C.narrowed D.lowered
29.A.Luckily B.Generally
C.Normally D.Deliberately
30.A.key B.entrance
C.reply D.solution
31.A.decided B.refused
C.afforded D.failed
32.A.convenience B.charge
C.traffic D.expense
33.A.comparing B.replacing
C.combining D.including
34.A.end B.beginning
C.aim D.attempt
35.A.busier B.cheaper
C.heavier D.tougher
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
As an ancient story goes, there was a family in China's Shanxi Province that could hear someone crying in their courtyard every night.They followed the sound, __36__ found nothing.One day, a member of the family discovered __37__ unusual plant 500 meters away from their house.He __38__ (dig) five feet into the ground to find the root of the plant that looked like a human body.This plant is called ginseng.
Ginseng has a __39__ (benefit) effect on our health according to the account in the book, Materia Medica, __40__ (write) by Li Shizhen.And according to Chinese Pharmacy Dictionary, ginseng is used for __41__ (treat) many kinds of diseases.Chinese people believe the roots of ginseng can function __42__ a wonderful medicine.
Ginseng likes a cool and moist environment and prefers loose sandy soil.In China, it grows mainly in __43__ (province) of Liaoning, Jilin and Heilongjiang.But many varieties of wild ginseng have been suffering habitat __44__ (lose) in recent years, leaving them endangered.__45__ (lucky), China has taken effective measures to protect Changbai Mountain and other ginseng nature reserves to help with the recovery of the herb.Chinese herbal medicine is an important part of Chinese culture.
第三部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华。下周你校将举办英语征文比赛,主题为“践行低碳生活,从我做起”。请你写一篇短文投稿,内容包括:
1.你对低碳生活的理解; 2.具体做法; 3.发出倡议。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:emission 排放 carbon dioxide二氧化碳
 _______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
David and Roy decided to go for a bicycle ride with three other students: Robert, Helen and Betty.But Robert's father couldn't afford to buy a bike for him.So they were going to borrow one for him.
The students had planned to meet at 8 o'clock.But Robert, Helen and Betty were half an hour late, for they had to come a long way since they found the bridge over the stream had been washed away.
When they told the bad news to David and Roy, David said nothing and kept silent for a moment.After a while, an idea came into his mind, “Do you think we could rebuild it?”
All of them agreed and started to consider this seriously.They decided to rebuild the bridge before they went for the bicycle ride.Betty said she could ask her brother to make a plan for them.
The biggest problem was to get enough wood.The next day they visited nearly every house in the village.Mr Robinson agreed to supply the wood so long as they did the work.Several people promised to give money if they could build a new bridge because it was a short cut for them.
The students worked for nearly a week under Mr Robinson's guidance.At the end of a week of hard work, the bridge was completed.They all agreed to ask Mr Robinson to officially open the bridge.“He has helped us most,” David said.
“And tomorrow morning we can go around to all the houses,” added Roy, “and tell the people that the bridge will be officially opened at six o'clock.Then we can remind them about their promises about money,” Roy added.
“But we don't really want that, do we?” said Robert.
“Yes,” said Helen.“We need it and I think we should collect it.” She glanced quickly at the others, who nodded.
The next day, the students visited all the houses again.They were surprised when they saw how pleased the people were with them.By two o'clock they had collected over a hundred dollars.By five o'clock, unknown to Robert, they had spent it.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
At six, the students gathered at the bridge. 
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
David turned to Robert and said, “We have a surprise for you!” 
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
UNIT 8 单元仿真验收性评价
第一部分
语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了四本儿童环保书籍。
1.选A 细节理解题。根据City Green部分中的“The book describes every step of building a community garden for everyone to share.It comes with a handy guide on how you can start your own community garden!”可知,该书与建造社区花园有关,可以推荐给对园艺感兴趣的人。
2.选C 细节理解题。根据We Are Water Protectors部分中的“If you want to learn more about native people and the importance of protecting water, this is the book for you.”和时间为“2020”可知,该书与原住民保护水源的运动有关,于2020年出版。
3.选D 细节理解题。根据Pangolina部分中的“Luckily for her, a little girl, who knows that pangolins are friendly animals with feelings just like humans, asks her mother to buy Pangolina and set her free.”和“by Jane Goodall”可知,该书与拯救动物有关,其作者是Jane Goodall。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Basu从小接触大自然,大学毕业后加入国际林业学生协会并立志从事林业工作的故事。  
4.选D 推理判断题。根据第二段的首句和“Once, her mother caught her and forced her to find the eggs and replace the nest.”,第三段的首句以及第四段的首句可知,Basu的父母在她热爱大自然的过程中扮演了至关重要的角色。
5.选B 词义猜测题。根据第四段画线部分前半句“When she went on to study for a master's in forestry from the Forest Research Institute, India”及画线部分后的“dedicated to the same cause”可知,Basu在印度森林研究所攻读林业硕士学位时,遇到了志同道合的人,即热爱森林的人。
6.选D 细节理解题。根据第二段的“She used to ruin nests of the bulbul bird just for fun.”,第三段的“Living in the countryside ...watching seedlings grow.”,第四段的“That's when her journey began and she fell in love with forestry.”和倒数第二段的“After six months of ...she did.”可知,Basu在成长中对大自然经过从破坏、体验、喜欢到致力于林业工作的过程。
7.选B 标题归纳题。根据全文内容可知,文章讲述了Basu从小接触大自然,大学毕业后加入国际林业学生协会并立志从事林业工作的故事。故B项(Basu:森林守护天使)适合作文章标题。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了电子垃圾污染严重的问题以及处理电子垃圾的方法。
8.选A 细节理解题。根据第一段内容可知,公司推出新的电子产品会产生电子垃圾。
9.选D 细节理解题。根据第三段中的“The WHO said the health ...informal ewaste processing industry.”可知,根据世界卫生组织的说法,儿童会受到电子垃圾的巨大影响是因为儿童被雇用在非正规的电子垃圾处理行业。
10.选B 词义猜测题。根据画线词后“For every 1 million cellphones that are recycled, 35,000 pounds of copper, 772 pounds of silver, 75 pounds of gold and 33 pounds of palladium can be recovered.”可知,回收电子垃圾的影响可能是惊人的。故可推知,画线词意为“令人惊讶的”,与B项词义相近。
11.选D 标题归纳题。通读全文,尤其是第一段可知,文章介绍了电子垃圾污染严重的问题以及处理电子垃圾的方法。故D项“如何处理你的电子垃圾?”适合作文章标题。
语篇解读:本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了消防员通过努力拯救了巨人森林里的一些千年老树。
 12.选C 推理判断题。根据第二段内容尤其是第一句“The fire personnel had taken the standard measures of clearing bushes and setting controlled fires long before the fire began heading toward the Giant Forest.”可推知,消防员们为保护巨人森林首先使用的是标准方法,即在森林周围设立防火带。
13.选A 细节理解题。根据第二段中的“The park officials believed the specialized foil would help block some of the heat from the flames”可知,这种特殊的锡纸可以阻挡火焰的部分热量。
14.选B 推理判断题。根据第三段中的“which also included 24hour timed sprinklers on General Sherman and the nearby park buildings, had worked”以及最后一句“That area is looking good.”可推知,General Sherman是相对安全的。
15.选A 推理判断题。根据最后一段中的“Unfortunately, the same cannot be said about the rest of the national park.”和最后一句中的“which are now beginning to threaten nearby communities”可推知,作者对国家公园其余地方的安全很担忧。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了我国植树节的来历,以及多年来在全球绿化方面的努力和成就。
16.选G 后文提到中国的土地中超过45%被沙漠或沙土覆盖,远远超过中国的可用耕地,故G项“一个令人惊讶的事实是,尽管覆盖了约960万平方公里的土地”衔接下文,符合语境。
17.选C 根据下文内容并结合上文的“March 12 marks China's Tree Planting Day.”可知,大家都知道3月12日是植树节,却不熟悉曾经有专家建议将清明节定为植树节。故C项“大家所不熟悉的是,这个传统可以追溯到1915年”承上启下,符合语境。下文的“At the time”指代的是C项中的“1915”。
18.选F 根据上文内容可知,下文可能描述多年来的植树情况,故F项“1982年至2012年,中国人民自愿植树640多亿棵”符合语境。选项中的“And”顺承上文。
19.选B 根据上文内容可知,人们关注到了全球绿化变多;结合下文的“they thought it was because of”和“But with a twodecadelong data record from NASA, they see that humans are contributing.”可知,此处是关注到不同时的反应。故B项“当他们第一次注意到这种差异时”承上启下,符合语境。
20.选E 根据上文的“But with a twodecadelong data record from NASA, they see that humans are contributing.”及下一段的“In 2021,China planted 3.6 million hectares of forest and changed 380,800 hectares of farmland into forest.”指出中国绿化的成就可知,E项“数据显示,至少25%的增长来自中国”承上启下,符合语境。
第二部分
语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者放弃开车后对生活的感悟。
21.选D 根据下文“As I handed over the keys to the car to my son”可知,作者放弃了开车(driving)。
22.选A 根据下文“I thought that it was finally the right time.”可知,作者是自己主动停止(开车)的。willingly“欣然地;愿意地”。
23.选B 根据上文“I stopped ________ when I turned 90”可知,当听到作者主动放弃(开车)的决定时,他的家人和医生应是感到宽慰的(comforted)。
24.选D 根据上文“As I handed over the keys to the car to my son”可知,当作者把车钥匙交给儿子时,他应该是想起他和妻子多年来拥有过的所有的车。possess“拥有”。
25.选C 根据下文“With my own car, I could go anywhere in no time.”可知,此处应是指一辆车代表着自由(freedom)。
26.选D 根据语境可知,当作者想去市场的时候,街坊邻居也会主动载他一程,让他搭个便车(ride)。
27.选B 根据上下文语境可知,此处指需要依赖他人的这种想法是很难习惯的。give up“放弃”;get used to“习惯”;live up to“不辜负”;drive off“赶走”。
28.选C 根据语境可知,由于不像以前自己开车时那样自由,作者觉得自己的眼界变窄(narrow)了。
29.选A 根据下文“I've learned to face it and change”可知,幸运的是(luckily),作者已经学会了面对和改变。
30.选D 根据下文语境可知,作者已经找到解决现状的方法(solution)。
31.选A 根据下文“which made my route free from ______ and noise”可知,作者决定(decide)买一辆电动车,这就可以让作者从噪声中解放出来。
32.选C 根据上文“I ________ to buy a nice new fourwheel electric scooter”可知,作者买了一辆电动车,说明他可以自己骑电动车去想去的地方,可以远离(拥堵的)交通(traffic)和噪声。
33.选B 根据常识可知,电动车可以不走机动车道,此处指树木和绿色植物取代(replace)了汽车和路标。
34.选A 根据上文语境可知,作者认为对他来说这是漫长而幸运的一生的最终(end)结果。
35.选B 根据上文“Life in the slow lane turned out to be so much fun and so much”可知,and前后为并列关系,此处指慢车道上的生活不仅有很多乐趣,同时也更为便宜(cheaper)。
语篇解读:本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了政府采取有效措施保护人参自然保护区。
36.but 考查连词。上文“followed the sound”和下文“found nothing”之间存在转折关系。故填but。
37.an 考查冠词。修饰可数名词单数“plant”,表泛指,应用不定冠词,且unusual以元音音素开头,故填an。
38.dug 考查时态和语态。分析句子结构可知,此处作谓语。根据上文可知,此处描述过去发生的动作,应用一般过去时;主语he和动词dig之间为主动关系,故填dug。
39.beneficial 考查形容词。修饰名词effect应用形容词形式。故填beneficial。
40.written 考查非谓语动词。分析句子可知,此处为非谓语动词作后置定语,与被修饰词Materia Medica之间为被动关系,应用过去分词形式。故填written。
41.treating 考查非谓语动词。此处为非谓语动词作介词for的宾语,应用现在分词形式。故填treating。
42.as 考查介词。function as意为“作为;充当”,为固定搭配。故填as。
43.provinces 考查名词复数。根据下文的“Liaoning, Jilin and Heilongjiang”可知,是三个省份,应用名词的复数形式。故填provinces。
44.loss 考查名词。此处在句中作宾语,应用名词形式。故填loss。
45.Luckily 考查副词。此处应用副词形式修饰整个句子作状语,且空处位于句首,首字母应大写,故填Luckily。
第三部分
第一节
参考范文:
Personally, a lowcarbon lifestyle means saving more energy and producing less waste.In daily life we can do something to reduce the emission of carbon dioxide.
First, it makes sense to turn off water and electricity when we don't use them.Besides, using reusable products like cloth bags is a good way to reduce pollution.Finally, we can travel on foot if possible, which is both environmentally friendly and beneficial to health.
Every individual's efforts count for a lowcarbon society.Let's start with ourselves.
第二节
参考范文:
At six, the students gathered at the bridge.Mr Robinson appeared with nearly forty of the people of their district.In a short speech he praised the students for their efforts.“And now I declare the bridge open,” he said, “and I have a small surprise for you.”He turned to his son and received a small metal sign from him.Climbing down the bank, he nailed it on the side of the bridge.“Students Bridge,” it said.The neighbors clapped, and the students felt even more pleased with their work.
David turned to Robert and said, “We have a surprise for you!” Helen pushed a new bike through the crowd and gave it to the astonished Robert.“Now you see why we wanted the money,” she said.“You can ride the new bike to take a trip with us.” Robert was so moved that he thanked his friends again and again.The friends went for the bicycle trip happily.
9 / 9