1 / 5
Section 6 “Epidemics Explained”的课文习读环节
课时目标
1.略读关于流行病的文章,熟悉主题语境,获取文章的主旨大意。
2.细读文章,找出相关的细节信息,并梳理按照时间顺序介绍文本的写作特点。
3.基于文章内容联系生活,并运用与话题相关的语言知识,描述流行疾病的特点以及预防
措施。
文意整体把握
Ⅰ.理清文脉结构
Ⅱ.把握主旨大意
1.What does the passage mainly tell us?( )
A.The history of epidemics.
B.How to prevent epidemics.
C.What an epidemic is.
D.The causes, influence and prevention of epidemics.
2.Match the main idea with each part.
Part 1 (Para.1) A.The ways to solve
epidemics.
Part 2 (Para.2) B.The epidemics in
history.
Part 3 (Paras.3~8) C.The criteria of
judging an epidemic.
Part 4 (Para.9) D.The definition of an
epidemic.
文意深度理解
(一)阅读理解
1.Which of the following is TRUE about an epidemic?( )
A.A large number of people must have died from it.
B.A rare disease which caused only few deaths can't be called an epidemic.
C.A common cold isn't usually seen as an epidemic.
D.Whether a disease can be classified as an epidemic depends on its spreading speed.
2.Why do people fear bird flu could be the next global epidemic?( )
A.Bird flu has caused thousands of deaths.
B.Bird flu has influenced countries all over the world.
C.Scientists have proved it after studying tissue samples.
D.People have found the links between bird flu and the 1918 Spanish Flu.
3.What is the similarity between “The Black Death” and the Great Flu Epidemic?( )
A.They both lasted about one year and a half.
B.They both caused more than 50 million deaths.
C.They had similar visible symptoms.
D.They both had a terrible effect on Europe.
4.What can we infer from Paragraph 7 and Paragraph 8?( )
A.Scientists found out the cause of SARS soon after its outbreak.
B.More than 8,000 people died of SARS in 9 months.
C.Once a person got infected by EVD, his chance of survival was slim.
D.EVD has caused 11,310 deaths exactly since 2013.
5.How does the text develop?( )
A.In order of time.
B.In order of space.
C.In order of logic.
D.In order of place.
6.What will the author write next?( )
A.How to do systematic medical research on epidemics.
B.How to cooperate to find the cures.
C.Other epidemics in the world.
D.Solutions to epidemics.
[Tip]
合理推测下段内容
有些文章在最后一段的末尾会引出一个新话题,由此可以推测下一段可能会就这个问题展开叙述。话题的引出可能有很多方式,可能是陈述,可能是一个问句,也可能是以一句名言等各种形式,阅读时要注意分析。如本文最后引出要对流行病进行彻底和系统的医学研究,需要各个国家的共同努力。那么下一段作者可能会就如何合作这个话题进行写作。
(二)阅读表达
1.What does the title mean to you What does the writer want to convey in the passage
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
2.Can we call a disease an epidemic as long as it affects a large number of people
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
内化读文技法
标注关键词,了解发展过程
本文是一篇科普文章,介绍了人类历史上六次有名的、后果严重的流行病。在介绍流行病的历史时采用了按照时间先后来安排说明顺序的方法。文中有明显的时间标志词,如One of the earliest epidemics on record about 500 and 550 CE→the Black Death in the 1330s→the Great Flu Epidemic of 1918→bird flu in 1997→the SARS epidemic in 2002→the Ebola Virus Disease from 2013 to 2016。在阅读时要注意标注时间标志词,以便更好地了解说明对象的发展过程。
(一)赏用词之妙
1.The common cold is a widespread virus that affects millions of people, but it is not seen as being a serious enough condition to deserve the classification of an epidemic.
赏析:句中使用了“deserve”,利用拟人的手法形象地描述了感冒,从侧面说明了流行病的特点。deserve 意为“应受,应得”。
2.With recent press reports drawing parallels between bird flu and killer epidemics of the past, Jim Smith looks at the sometimes depressing history of epidemics for clues about how we can create a more positive future without epidemics.
赏析:句中的“drawing parallels between ...and ...”在用词方面比compare高级,形象地描绘出两者之间的对比。
3.Centuries later, the Great Flu Epidemic of 1918, also called the Spanish Flu, struck near the end of World War Ⅰ.
赏析:句中使用动词strike准确地描写出西班牙流感的来势凶猛,为下文进一步说明作铺垫。strike还有其他含义,如“罢工;使打动;突然想到”等。
[仿写训练] (写出句中黑体部分的词性和含义)
①I was going to pay by cash when it struck me that I had left my purse at home.________________
②The lightning strike caused a tree to fall across the road.________________
③The baseball player made a powerful strike, hitting the ball out of the park._____________
(二)赏句式之高
1.They can be caused by several different factors, such as a virus being carried into an area, or changes in the way people live, like more people living in an area, which increases the chances of them coming into contact with a virus or bacteria.
赏析:being carried into an area是现在分词的被动式作后置定语,修饰virus;people live是省略关系词的定语从句,修饰way。which引导非限制性定语从句,其中them coming ...or bacteria是非谓语动词的复合结构作介词of的宾语。
2.Many people fear it could be the next global epidemic, especially as scientists who have gone into detail studying tissue samples from the bodies of people who died of the 1918 Spanish Flu have proved that bird flu is a modern adaptation of that virus.
赏析:fear后面是省略that的宾语从句,其中as引导时间状语从句,意为“当……的时候”。两个who都引导定语从句,第一个who引导的定语从句修饰先行词scientists,第二个who引导的定语从句修饰people。proved后面接that引导的宾语从句。
[仿写训练] (完成句子)
①A video such as __________________________ or a person _____________________ is often seen online, ______________________.
在网上经常可以看到一个视频,比如一个苹果被切片或者一个人独自跳舞,对此有些人觉得无聊。
②I fear ___________________, especially ________________________________________.
我害怕一些可怕的事情会发生,尤其是当我周围的患上这种病的一些人即将去世时。
(三)赏逻辑之顺
Despite, or perhaps because of, the epidemics the world has faced in recent years,governments worldwide have underlined the fact that they want thorough and systematic medical research on epidemics to get at the causes and come up with cures as soon as possible.Countries will need to work together to do this because teamwork among nations across the globe can save lives.
赏析:本段重点说明全世界要齐心协力抗击流行病。第一句用despite和because of引出尽管或因为流行病,全球的政府都在致力于尽快想出应对的方法。第二句用because进一步说明全世界要合作抗击流行病的原因。
[仿写训练] (补全语段)
①__________________________________, governments worldwide are trying to come up with some proper solutions.Countries should share good measures ②___________________________.
由于交通堵塞,世界各国政府正在努力想出一些适当的解决办法。各国应分享好的措施,因为国家之间的团队合作可以使世界变得更好。
Section 6 “Epidemics Explained”的课文习读环节
NO.1 精阅读
文意整体把握
Ⅰ.①spreads ②more positive future ③history
④The Black Death ⑤Teamwork
Ⅱ.1.D 2.Parts 1~4 DCBA
文意深度理解
(一)1~6 CDDCAB
(二)1.The title means that the passage will explain questions about epidemics.The writer wants to convey the information that we are always on our way to finding an explanation to epidemics so as to find cures.It also implies that epidemics occurred naturally and inevitably.We can only explain it,but cannot prevent it or stop it completely now.
2.No.Only if an infectious disease has caused a certain number of deaths can it be called an epidemic.
NO.2 美表达
(一)①v.突然想到 ②n.打击;袭击 ③n.击球
(二)①an apple being sliced; dancing alone; which some people think is boring ②something bad could happen; as some people around me who have suffered from the disease are dying
(三)①Because of the traffic jam ②because teamwork among nations can make the world become better(共66张PPT)
Section 6 “Epidemics Explained”
的课文习读环节
课时目标
1.略读关于流行病的文章,熟悉主题语境,获取文章的主旨大意。
2.细读文章,找出相关的细节信息,并梳理按照时间顺序介绍文本的写作特点。
3.基于文章内容联系生活,并运用与话题相关的语言知识,描述流行疾病的特点以及预防措施。
目 录
NO.1 精阅读 / 提升阅读“理解力”
NO.2 美表达 / 强化写作“基本功”
课时检测
精阅读 / 提升阅读“理解力”
NO.1
文意整体把握
Ⅰ.理清文脉结构
Ⅱ.把握主旨大意
1.What does the passage mainly tell us
A.The history of epidemics.
B.How to prevent epidemics.
C.What an epidemic is.
D.The causes, influence and prevention of epidemics.
√
2.Match the main idea with each part.
Part 1 (Para.1) A.The ways to solve epidemics.
Part 2 (Para.2) B.The epidemics in history.
Part 3 (Paras.3~8) C.The criteria of judging an epidemic.
Part 4 (Para.9) D.The definition of an epidemic.
答案:Parts 1~4 DCBA
文意深度理解
(一)阅读理解
1.Which of the following is TRUE about an epidemic
A.A large number of people must have died from it.
B.A rare disease which caused only few deaths can't be called an epidemic.
C.A common cold isn't usually seen as an epidemic.
D.Whether a disease can be classified as an epidemic depends on its spreading speed.
√
2.Why do people fear bird flu could be the next global epidemic
A.Bird flu has caused thousands of deaths.
B.Bird flu has influenced countries all over the world.
C.Scientists have proved it after studying tissue samples.
D.People have found the links between bird flu and the 1918 Spanish Flu.
√
3.What is the similarity between “The Black Death” and the Great Flu Epidemic
A.They both lasted about one year and a half.
B.They both caused more than 50 million deaths.
C.They had similar visible symptoms.
D.They both had a terrible effect on Europe.
√
4.What can we infer from Paragraph 7 and Paragraph 8
A.Scientists found out the cause of SARS soon after its outbreak.
B.More than 8,000 people died of SARS in 9 months.
C.Once a person got infected by EVD, his chance of survival was slim.
D.EVD has caused 11,310 deaths exactly since 2013.
√
5.How does the text develop
A.In order of time. B.In order of space.
C.In order of logic. D.In order of place.
√
6.What will the author write next
A.How to do systematic medical research on epidemics.
B.How to cooperate to find the cures.
C.Other epidemics in the world.
D.Solutions to epidemics.
√
[Tip]
合理推测下段内容
有些文章在最后一段的末尾会引出一个新话题,由此可以推测下一段可能会就这个问题展开叙述。话题的引出可能有很多方式,可能是陈述,可能是一个问句,也可能是以一句名言等各种形式,阅读时要注意分析。如本文最后引出要对流行病进行彻底和系统的医学研究,需要各个国家的共同努力。那么下一段作者可能会就如何合作这个话题进行写作。
(二)阅读表达
1.What does the title mean to you What does the writer want to convey in the passage
The title means that the passage will explain questions about epidemics. The writer wants to convey the information that we are always on our way to finding an explanation to epidemics so as to find cures. It also implies that epidemics occurred naturally and inevitably.We can only explain it,but cannot prevent it or stop it completely now.
2.Can we call a disease an epidemic as long as it affects a large number of people
No.Only if an infectious disease has caused a certain number of deaths can it be called an epidemic.
内化读文技法
标注关键词,了解发展过程
本文是一篇科普文章,介绍了人类历史上六次有名的、后果严重的流行病。在介绍流行病的历史时采用了按照时间先后来安排说明顺序的方法。文中有明显的时间标志词,
如One of the earliest epidemics on record about 500 and 550 CE→the Black Death in the 1330s→the Great Flu Epidemic of 1918→bird flu in 1997→the SARS epidemic in 2002→the Ebola Virus Disease from 2013 to 2016。在阅读时要注意标注时间标志词,以便更好地了解说明对象的发展过程。
美表达 / 强化写作“基本功”
NO.2
(一)赏用词之妙
1.The common cold is a widespread virus that affects millions of people, but it is not seen as being a serious enough condition to deserve the classification of an epidemic.
赏析:句中使用了“deserve”,利用拟人的手法形象地描述了感冒,从侧面说明了流行病的特点。deserve 意为“应受,应得”。
2.With recent press reports drawing parallels between bird flu and killer epidemics of the past, Jim Smith looks at the sometimes depressing history of epidemics for clues about how we can create a more positive future without epidemics.
赏析:句中的“drawing parallels between ...and ...”在用词方面比compare高级,形象地描绘出两者之间的对比。
3.Centuries later, the Great Flu Epidemic of 1918, also called the Spanish Flu, struck near the end of World War Ⅰ.
赏析:句中使用动词strike准确地描写出西班牙流感的来势凶猛,为下文进一步说明作铺垫。strike还有其他含义,如“罢工;使打动;突然想到”等。
[仿写训练] (写出句中蓝体部分的词性和含义)
①I was going to pay by cash when it struck me that I had left my purse at home. ___________
②The lightning strike caused a tree to fall across the road. _____________
③The baseball player made a powerful strike, hitting the ball out of the park. _______
v.突然想到
n.打击;袭击
n.击球
(二)赏句式之高
1.They can be caused by several different factors, such as a virus being carried into an area, or changes in the way people live, like more people living in an area, which increases the chances of them coming into contact with a virus or bacteria.
赏析:being carried into an area是现在分词的被动式作后置定语,修饰virus;people live是省略关系词的定语从句,修饰way。which引导非限制性定语从句,其中them coming ...or bacteria是非谓语动词的复合结构作介词of的宾语。
2.Many people fear it could be the next global epidemic, especially as scientists who have gone into detail studying tissue samples from the bodies of people who died of the 1918 Spanish Flu have proved that bird flu is a modern adaptation of that virus.
赏析:fear后面是省略that的宾语从句,其中as引导时间状语从句,意为“当……的时候”。两个who都引导定语从句,第一个who引导的定语从句修饰先行词scientists,第二个who引导的定语从句修饰people。proved后面接that引导的宾语从句。
[仿写训练] (完成句子)
①A video such as __________________ or a person _____________ is often seen online, _______________________________.
在网上经常可以看到一个视频,比如一个苹果被切片或者一个人独自跳舞,对此有些人觉得无聊。
an apple being sliced
dancing alone
which some people think is boring
②I fear __________________________, especially ______________
__________________________________________________.
我害怕一些可怕的事情会发生,尤其是当我周围的患上这种病的一些人即将去世时。
something bad could happen
as some people
around me who have suffered from the disease are dying
(三)赏逻辑之顺
Despite, or perhaps because of, the epidemics the world has faced in recent years,governments worldwide have underlined the fact that they want thorough and systematic medical research on epidemics to get at the causes and come up with cures as soon as possible.Countries will need to work together to do this because teamwork among nations across the globe can save lives.
赏析:本段重点说明全世界要齐心协力抗击流行病。第一句用despite和because of引出尽管或因为流行病,全球的政府都在致力于尽快想出应对的方法。第二句用because进一步说明全世界要合作抗击流行病的原因。
[仿写训练] (补全语段)
①______________________, governments worldwide are trying to come up with some proper solutions.Countries should share good measures ②_________________________________________________
______________.
由于交通堵塞,世界各国政府正在努力想出一些适当的解决办法。各国应分享好的措施,因为国家之间的团队合作可以使世界变得更好。
Because of the traffic jam
because teamwork among nations can make the world
become better
课时检测
Ⅰ.阅读理解
A
Planning to go to a gym If you are one of those who have spent many days planning to join a gym or to attend it regularly, then why not choose some home exercises Here are some home exercises without equipment.
Jumping jacks
This one is the best home workout without weights, which is a great exercise that will work your hands and legs.Perform this exercise by standing with your feet placed together and arms at your sides.Now tuck in your stomach (收腹) and jump by bending your knees.At the same time, move your feet apart as much as you can and raise your hands to bring into line with your shoulders.While you come back you must be in a starting position, feet together, hands at sides and knees bent.You must land on your heels and again jump.
Jogging
Jogging is one of the best home exercises without weights.You don't need to have a lawn or jogging track at home to perform this exercise. There are many benefits of jogging.It will work your entire legs. Moreover, it is a classic cardiovascular (心血管的) workout.Make sure you wear jogging footwear even if you are jogging at home to avoid any stress on your feet.Also, you can gradually increase the jogging time and speed.
Rotating (旋转) exercise
Start by rotating your wrists, clockwise (顺时针方向地) and anticlockwise. Now, alternately rotate your feet in the same fashion. Now place both your hands on the shoulders and start rotating your shoulders clockwise and anticlockwise.Place an exercise mat and lie flat on your back.Now lift your left leg and rotate it clockwise; do not bend your knees.Now rest the left leg, lift your right leg and rotate it anticlockwise.
It is necessary to set a perfect mood for exercise which will help you stick to the exercise routine and excitement.Make sure you wear proper exercise clothes to perform the workout with ease.Also, putting on your favorite music will make your exercise session more lively.If you get bored with exercises, just dance, after all it's also one of the best home exercises.
语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了一些在家锻炼的方法。
1.While jogging at home, you .
A.may exercise your body entirely
B.had better choose a pair of proper shoes
C.should find a space as the jogging track first
D.must stick to a fixed time and speed
√
解析:细节理解题。根据Jogging部分的“Make sure you wear jogging footwear even if you are jogging at home to avoid any stress on your feet.”可知,慢跑时要穿一双合适的鞋。
2.What is the right order of your body parts to move during rotating exercise
A.Hands-legs-back-legs.
B.Wrists-hands-feet-shoulders.
C.Wrists-feet-shoulders-legs.
D.Hands-shoulders-knees-legs.
√
解析:细节理解题。根据Rotating exercise部分的“Start by rotating your wrists ...Now, alternately rotate your feet ...and start rotating your shoulders ...Now lift your left leg”可知,在旋转运动中,你身体各部位运动的正确顺序是“手腕-脚-肩-腿”。
3.To carry out home exercises continuously, you need .
A.a good mood and atmosphere
B.a good coach
C.a professional teacher
D.a good timer
√
解析:细节理解题。根据最后一段中的“It is necessary to set a perfect mood for exercise ... putting on your favorite music will make your exercise session more lively.”可知,为了能够持续进行家庭锻炼,你需要一个好心情和好氛围。
B
A dad says he's built a special bond with his two-year-old daughter after running a series of long distance races with her strapped (用带子系好) to his back.
Chris Greenbank, 36, a stonemason (石匠) from Stockport, Greater Manchester, even managed to complete a half marathon carrying the youngster in a special hiking carrier.
The single father, who has suffered from anxiety in the past, has been raising money for mental health support group Project 23.The group, which helps people with anxiety and mental health problems, was set up by Chris's friend Mark Sproston.
Chris's latest race, Run North West's festive 10K in Cheshire, was his fourth race and he says, possibly their last, as the kid may be too heavy in spring.Besides, Chris had been a little worried if the weather would be too chilly for his daughter.“No matter how difficult it is, I want to get us both a festive New Year medal before it gets too cold,” he added.“We have four medals now and we have run 51KM in total.”
In October Chris took just under three hours to complete the Manchester Half with his daughter on his back.The dad says his little girl rested her hands on his shoulder and kept them there for the whole duration of the run.He said, “Our bond isn't something you can even put into words.My heart is full.”
Chris, who says exercise is an important part of positive mental health, believes there should be no reason why people can't exercise because they have kids.
The pair also ran the Wilmslow Festive 10K in July this year and Chester Zoo 10K in October.Chris speaks of his daughter, “She loves it, and they are like mini adventures.”
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位曾患有焦虑症的单身父亲Chris背着女儿参加马拉松比赛的故事,他与女儿之间建立起一种特殊的感情纽带。
4.What do we know about Project 23
A.It was founded by Chris Greenbank.
B.It has organized 4 marathon events.
C.It helps people with psychological problems.
D.It offers medical care to the disabled.
√
解析:细节理解题。根据第三段中的“The group,which helps people with anxiety and mental health problems, was set up by Chris's friend Mark Sproston.”可知,这个团体是帮助焦虑和心理健康问题患者的一个团体。
5.Why did Chris run the marathon in Cheshire with his daughter
A.To show the public his running skills.
B.To win a medal for their New Year.
C.To raise money for his serious illness.
D.To develop his habit of doing sports.
√
解析:细节理解题。根据第四段中的“No matter how difficult it is, I want to get us both a festive New Year medal before it gets too cold”可知,他参加Cheshire的马拉松是希望拿到一枚新年奖牌。
6.Which of the following words can best describe Chris
A.Caring and loving.
B.Frank and demanding.
C.Ambitious and particular.
D.Generous and outgoing.
√
解析:推理判断题。 根据第三段中的“The single father, who has suffered from anxiety in the past, has been raising money for mental health support group Project 23.”和第四段中的“Besides,Chris had been a little worried if the weather would be too chilly for his daughter.‘No matter how difficult it is, I want to get us both a festive New Year medal before it gets too cold’”可知,Chris关心他人,且深爱着自己的女儿。
7.What is the purpose of writing the text
A.To introduce ways to relieve anxiety.
B.To show training methods of running.
C.To involve readers in charity activities.
D.To share a story of a father and a daughter.
√
解析:写作意图题。 根据第一段“A dad says he's built a special bond with his two-year-old daughter after running a series of long distance races with her strapped to his back.”以及下文中讲述的Chris背着女儿参加一系列比赛的情况可知,作者写本文的目的是分享一对父女的故事。
Ⅱ.阅读七选五
Some days, you are just not feeling motivated (积极性高的).You don't want to get out of bed.You don't want to communicate with others.You don't want to do anything. 8 .
Here are four things you can try to get motivated.
Get Curious About Your Feeling
Take a moment to really investigate your feeling.Does it change Or does it remain the same? 9 .Watch it for a while.Notice what changes.This has actually been shown to be an effective strategy for dealing with unwanted emotions, helping you to become more aware of your own experience, and teaching you to be with it.
Get Up And Shake Your Body
Seriously, do it.You may even want to jump around a little bit, do some push-ups, and really get that blood flowing.When you sit at your desk for too long, you become stiff (僵硬的). 10 .You may even want to take a quick walk around the neighborhood, with added benefits if you spend time in nature.
11
There is no one rule for getting you into action, because it always depends on you.Some people like to work in the morning, while others can only be productive late at night.If you find yourself stuck, think back to a time when you last felt motivated.Then ask yourself: how can you recreate this context (情境) to move you to action
Do Something Right Now
12 .Instead, we get started doing something, and then we feel motivated to continue doing that thing.For example, motivation to exercise is often the result of a few previous exercise.Action always matters first in your path to motivation.
A.Explore Your Own Feelings
B.Find Your Personal Sweet Spot
C.If everything else fails, just do something
D.We don't suddenly feel motivated to do certain things
E.Whether you want to or not, you will have to show up
F.Don't try to force it to change, and instead just let it be there
G.A quick and easy way to change this is by getting back in your body
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了可以让你获得动力的四件事。
8.选E 上文提到“你不想起床。你不想和别人交流。你什么都不想做”。下文则说“这里有四件事可以让你获得动力”。故E项“不管你愿不愿意,你都得去做”承上启下,符合语境。
9.选F 上文提到“花点时间研究一下你的感觉。它会改变吗?还是保持不变?”故F项“不要试图强迫它改变,而是让它保持原样”承接上文,符合语境。
10.选G 上文提到“当你在办公桌前坐得太久时,你会变得僵硬”,下文则说“你甚至可能想在附近快速散步,如果你花时间在大自然中,会有额外的好处”。故G项“一个快速而简单的改变方法是放松你的身体”承上启下,符合语境。
11.选B 此处考查段落小标题。根据本段的内容可知,此处主要讨论了每个人的最佳状态时间不同,要根据自己的情况找到自己最有动力的时候,故B项“找到你个人的最佳点”能概括本段主旨。
12.选D 下文提到“相反,我们开始做某事,然后我们感到有动力继续做这件事”,空处与下文构成转折关系。故D项“我们不会突然觉得有动力去做某些事情”衔接下文,符合语境。1 / 4
UNIT 9 课时检测(六) “Epidemics Explained”的
课文习读环节
Ⅰ.阅读理解
A
Planning to go to a gym If you are one of those who have spent many days planning to join a gym or to attend it regularly, then why not choose some home exercises Here are some home exercises without equipment.
Jumping jacks
This one is the best home workout without weights, which is a great exercise that will work your hands and legs.Perform this exercise by standing with your feet placed together and arms at your sides.Now tuck in your stomach (收腹) and jump by bending your knees.At the same time, move your feet apart as much as you can and raise your hands to bring into line with your shoulders.While you come back you must be in a starting position, feet together, hands at sides and knees bent.You must land on your heels and again jump.
Jogging
Jogging is one of the best home exercises without weights.You don't need to have a lawn or jogging track at home to perform this exercise.There are many benefits of jogging.It will work your entire legs.Moreover, it is a classic cardiovascular (心血管的) workout.Make sure you wear jogging footwear even if you are jogging at home to avoid any stress on your feet.Also, you can gradually increase the jogging time and speed.
Rotating (旋转) exercise
Start by rotating your wrists, clockwise (顺时针方向地) and anticlockwise.Now, alternately rotate your feet in the same fashion.Now place both your hands on the shoulders and start rotating your shoulders clockwise and anticlockwise.Place an exercise mat and lie flat on your back.Now lift your left leg and rotate it clockwise; do not bend your knees.Now rest the left leg, lift your right leg and rotate it anticlockwise.
It is necessary to set a perfect mood for exercise which will help you stick to the exercise routine and excitement.Make sure you wear proper exercise clothes to perform the workout with ease.Also, putting on your favorite music will make your exercise session more lively.If you get bored with exercises, just dance, after all it's also one of the best home exercises.
1.While jogging at home, you ________.
A.may exercise your body entirely
B.had better choose a pair of proper shoes
C.should find a space as the jogging track first
D.must stick to a fixed time and speed
2.What is the right order of your body parts to move during rotating exercise
A.Hands-legs-back-legs.
B.Wrists-hands-feet-shoulders.
C.Wrists-feet-shoulders-legs.
D.Hands-shoulders-knees-legs.
3.To carry out home exercises continuously, you need ________.
A.a good mood and atmosphere
B.a good coach
C.a professional teacher
D.a good timer
B
A dad says he's built a special bond with his two year old daughter after running a series of long distance races with her strapped (用带子系好) to his back.
Chris Greenbank, 36, a stonemason (石匠) from Stockport, Greater Manchester, even managed to complete a half marathon carrying the youngster in a special hiking carrier.
The single father, who has suffered from anxiety in the past, has been raising money for mental health support group Project 23.The group, which helps people with anxiety and mental health problems, was set up by Chris's friend Mark Sproston.
Chris's latest race, Run North West's festive 10K in Cheshire, was his fourth race and he says, possibly their last, as the kid may be too heavy in spring.Besides, Chris had been a little worried if the weather would be too chilly for his daughter.“No matter how difficult it is, I want to get us both a festive New Year medal before it gets too cold,” he added.“We have four medals now and we have run 51KM in total.”
In October Chris took just under three hours to complete the Manchester Half with his daughter on his back.The dad says his little girl rested her hands on his shoulder and kept them there for the whole duration of the run.He said, “Our bond isn't something you can even put into words.My heart is full.”
Chris, who says exercise is an important part of positive mental health, believes there should be no reason why people can't exercise because they have kids.
The pair also ran the Wilmslow Festive 10K in July this year and Chester Zoo 10K in October.Chris speaks of his daughter, “She loves it, and they are like mini adventures.”
4.What do we know about Project 23
A.It was founded by Chris Greenbank.
B.It has organized 4 marathon events.
C.It helps people with psychological problems.
D.It offers medical care to the disabled.
5.Why did Chris run the marathon in Cheshire with his daughter
A.To show the public his running skills.
B.To win a medal for their New Year.
C.To raise money for his serious illness.
D.To develop his habit of doing sports.
6.Which of the following words can best describe Chris
A.Caring and loving.
B.Frank and demanding.
C.Ambitious and particular.
D.Generous and outgoing.
7.What is the purpose of writing the text
A.To introduce ways to relieve anxiety.
B.To show training methods of running.
C.To involve readers in charity activities.
D.To share a story of a father and a daughter.
Ⅱ.阅读七选五
Some days, you are just not feeling motivated (积极性高的).You don't want to get out of bed.You don't want to communicate with others.You don't want to do anything.__8__.
Here are four things you can try to get motivated.
Get Curious About Your Feeling
Take a moment to really investigate your feeling.Does it change Or does it remain the same?__9__.Watch it for a while.Notice what changes.This has actually been shown to be an effective strategy for dealing with unwanted emotions, helping you to become more aware of your own experience, and teaching you to be with it.
Get Up And Shake Your Body
Seriously, do it.You may even want to jump around a little bit, do some push ups, and really get that blood flowing.When you sit at your desk for too long, you become stiff (僵硬的).__10__.You may even want to take a quick walk around the neighborhood, with added benefits if you spend time in nature.
__11__
There is no one rule for getting you into action, because it always depends on you.Some people like to work in the morning, while others can only be productive late at night.If you find yourself stuck, think back to a time when you last felt motivated.Then ask yourself: how can you recreate this context (情境) to move you to action
Do Something Right Now
__12__.Instead, we get started doing something, and then we feel motivated to continue doing that thing.For example, motivation to exercise is often the result of a few previous exercise.Action always matters first in your path to motivation.
A.Explore Your Own Feelings
B.Find Your Personal Sweet Spot
C.If everything else fails, just do something
D.We don't suddenly feel motivated to do certain things
E.Whether you want to or not, you will have to show up
F.Don't try to force it to change, and instead just let it be there
G.A quick and easy way to change this is by getting back in your body
UNIT 9 课时检测(六)
Ⅰ.阅读理解
[A]
语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了一些在家锻炼的方法。
1.选B 细节理解题。根据Jogging部分的“Make sure you wear jogging footwear even if you are jogging at home to avoid any stress on your feet.”可知,慢跑时要穿一双合适的鞋。
2.选C 细节理解题。根据Rotating exercise部分的“Start by rotating your wrists ...Now, alternately rotate your feet ...and start rotating your shoulders ...Now lift your left leg”可知,在旋转运动中,你身体各部位运动的正确顺序是“手腕-脚-肩-腿”。
3.选A 细节理解题。根据最后一段中的“It is necessary to set a perfect mood for exercise ... putting on your favorite music will make your exercise session more lively.”可知,为了能够持续进行家庭锻炼,你需要一个好心情和好氛围。
[B]
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位曾患有焦虑症的单身父亲Chris背着女儿参加马拉松比赛的故事,他与女儿之间建立起一种特殊的感情纽带。
4.选C 细节理解题。根据第三段中的“The group,which helps people with anxiety and mental health problems, was set up by Chris's friend Mark Sproston.”可知,这个团体是帮助焦虑和心理健康问题患者的一个团体。
5.选B 细节理解题。根据第四段中的“No matter how difficult it is, I want to get us both a festive New Year medal before it gets too cold”可知,他参加Cheshire的马拉松是希望拿到一枚新年奖牌。
6.选A 推理判断题。 根据第三段中的“The single father, who has suffered from anxiety in the past, has been raising money for mental health support group Project 23.”和第四段中的“Besides,Chris had been a little worried if the weather would be too chilly for his daughter.‘No matter how difficult it is, I want to get us both a festive New Year medal before it gets too cold’”可知,Chris关心他人,且深爱着自己的女儿。
7.选D 写作意图题。 根据第一段“A dad says he's built a special bond with his two year old daughter after running a series of long distance races with her strapped to his back.”以及下文中讲述的Chris背着女儿参加一系列比赛的情况可知,作者写本文的目的是分享一对父女的故事。
Ⅱ.阅读七选五
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了可以让你获得动力的四件事。
8.选E 上文提到“你不想起床。你不想和别人交流。你什么都不想做”。下文则说“这里有四件事可以让你获得动力”。故E项“不管你愿不愿意,你都得去做”承上启下,符合语境。
9.选F 上文提到“花点时间研究一下你的感觉。它会改变吗?还是保持不变?”故F项“不要试图强迫它改变,而是让它保持原样”承接上文,符合语境。
10.选G 上文提到“当你在办公桌前坐得太久时,你会变得僵硬”,下文则说“你甚至可能想在附近快速散步,如果你花时间在大自然中,会有额外的好处”。故G项“一个快速而简单的改变方法是放松你的身体”承上启下,符合语境。
11.选B 此处考查段落小标题。根据本段的内容可知,此处主要讨论了每个人的最佳状态时间不同,要根据自己的情况找到自己最有动力的时候,故B项“找到你个人的最佳点”能概括本段主旨。
12.选D 下文提到“相反,我们开始做某事,然后我们感到有动力继续做这件事”,空处与下文构成转折关系。故D项“我们不会突然觉得有动力去做某些事情”衔接下文,符合语境。