7 / 7
Section 9 Reading Club (自修课)
(一)Reading Club 1 ——自主学案
积词汇
一、掌握高频词汇
Five elements — metal, wood, water, fire and earth — symbolically represent all phenomena.
五行——金、木、水、火、土——象征着一切现象。
★symbolically adv.象征地,象征性地
[用法感知]
①It was a simple enough gesture, but symbolically important.
这虽是个再简单不过的手势,但却有着重要的象征意义。
②Mandela became a symbol of the anti apartheid struggle.
曼德拉成为反种族隔离斗争的象征。
[归纳点拨]
(1)symbol n. 符号;记号;代号;象征;标志;标志物
the symbol of ... ……的象征
(2)symbolic adj. 象征的;有象征意义的
(3)symbolise/symbolize vt. 象征(某事物);被认为是……的代表
[应用融会] (单句语法填空)
③The factory clock became the symbol ______ the new work rules.
④Such an outcome would ____________ (symbol) the changing of the guard.
⑤Each circle ____________ (symbolical) represents the whole of humanity.
二、拓展主题词汇
1.prevention n. 预防;阻止;妨碍
2.imbalance n. 不平衡;不安定
3.function n. 功能;函数
vi. 运行
4.insert v. 插入
5.massage n. 按摩,推拿
6.acupuncture n. 针刺(疗法)
7.herbal medicine 草药
8.traditional Chinese medicine 中医
学佳句
一、经典句式背诵仿写
1.
悟原句 It has developed a unique combination of treatments related to helping well being and the prevention and treatment of diseases.(过去分词短语作后置定语) 它发展了一种独特的综合疗法,有助于增进健康、预防和治疗疾病。
写佳句 All passengers were rushed to hospital. 所有在事故中受伤的乘客都被紧急送往医院。
2.
悟原句 Different parts of plants and their extracts are the most commonly used ingredients, although some animal and mineral ingredients are also used.(although引导让步状语从句) 尽管也使用一些动物和矿物成分,但植物的不同部分及其提取物是最常用的 成分。
写佳句 , he does speak Chinese as well as the natives. 虽然他来自美国,但他的汉语的确说得和当地人一样好。
二、复杂句式化繁为简
请将上句中的定语从句改写成简单句:
析语篇
一、阅读理解
1.From the text, we can know that TCM ________.( )
A.is a system of medical care with a long history
B.is only related to helping well being
C.doesn't work well in the prevention and treatment of diseases
D.ignores the combination of body and mind
2.Which one is NOT the belief of TCM?( )
A.The harmony of yin and yang is very important.
B.During an illness, five elements stay unchanged.
C.Qi flows through the body and plays an important part in keeping people healthy.
D.The human body is compared to a small universe.
3.Which one is TRUE about herbal medicine?( )
A.It includes more than 1 million ingredients.
B.Animal and mineral ingredients compose the majority of herbal medicine.
C.Different parts of plants can be used.
D.Plants' extracts can't be used.
4.According to the text, if a person wants to relieve the pain in the lower back, what is most likely to be recommended?( )
A.Diet.
B.Breathing and movement exercises.
C.Acupuncture.
D.Herbal medicine.
二、阅读表达
Explain two of the ancient beliefs about Traditional Chinese Medicine in your own words.
①_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
②_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
(二)Reading Club 2 ——自主学案
积词汇
一、掌握高频词汇
The DNA is stored in a database, where policemen can find the same or similar DNA to track down suspects and victims.
DNA被存储在数据库中,警察可以在数据库中找到相同或相似的DNA来追踪嫌疑人和受害者。
★suspect n.(犯罪)嫌疑人,可疑分子 v.怀疑;不信任;怀疑(某人有罪)
[用法感知]
①The instant I saw him, I knew he was the suspect the police were looking for.
一看见他,我就知道他是警察正在寻找的嫌疑人。
②Don't suspect him of his honesty because he is very reliable.
不要怀疑他的诚实,因为他很可靠。
[归纳点拨]
(1)suspect sth. 怀疑某事
suspect sb.to be/as 怀疑某人是……
suspect sb.of (doing) sth. 怀疑某人(做)某事;怀疑某人有罪
suspect+that从句 怀疑……
(2)suspicious adj. 可疑的
be suspicious of/about ... 对……怀疑
(3)suspicion n. 怀疑,嫌疑
[应用融会]
(1)单句语法填空
③What she said sounded convincing, but I suspected it ____________ (be) a lie.
④Two ____________ (suspect) in connection with the case are now being interrogated (审讯).
⑤His reason for being absent is ____________ (suspect).
(2)句型转换
⑥We had no reason to suspect (that) he might commit a crime.
→We had no reason to ________________________________ a crime.
二、拓展主题词汇
1.cell n. 细胞
2.inherit v. 继承;遗传
3.detect vt. 察觉;发现;探测
4.criminal adj. 犯罪的;刑事的
n. 罪犯
5.witness n. 证人;目击者;证据
vt. 目击;证明;为……作证
6.intact adj. 完整的,不受损的
学佳句
一、经典句式背诵仿写
1.
悟原句 DNA detectives can be used to identify genetic information in order to detect disease.(in order to do sth.引导目的状语) DNA侦探可以用来识别遗传信息,以检测疾病。
写佳句 (2022·全国乙卷书面表达) the approaches to learning English beyond the classroom, we conducted a survey among students. 为了找出课堂之外学习英语的方法,我们在学生中进行了一项调查。
2.
悟原句 The DNA is stored in a database, where policemen can find the same or similar DNA to track down suspects and victims.(where引导定语从句) DNA被存储在数据库中,警察可以在数据库中找到相同或相似的DNA来追踪嫌疑人和受害者。
写佳句 (2021·新高考Ⅰ卷写作)I am fascinated by columns on teenagers . 我对有关青少年的专栏非常着迷,在这些专栏中,我被鼓舞人心的故事所感动。
3.
悟原句 ...as it is the mother's DNA that is passed on intact to her child.(强调句型) ……因为母亲的DNA才会被完整地传给她的孩子。
写佳句 determines your success. 是你的努力而不是才智决定了你的成功。
二、复杂句式化繁为简
1.
请将上句中的定语从句改写成简单句:
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
2.
请将上句中的定语从句改写成简单句:
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
析语篇
一、阅读理解
1.What can people do with the help of DNA detectives?( )
A.To find out diseases.
B.To know about a person's identity.
C.To learn the relation between people.
D.All of the above.
2.What is the right order of finding the modern murderer who killed Melanie Road?( )
①The police worked through a database of 12,000 male names.
②The police questioned several suspects.
③The police found the woman was the daughter of the killer.
④A woman's DNA was proved to be the murderer's DNA profile.
A.①②④③ B.②①④③
C.②③①④ D.③④②①
3.How did the scientists identify Copernicus' skull?( )
A.By comparing the skull with Copernicus' self portrait.
B.By finding genetic material of his close relatives.
C.By matching the DNA of the skull with that of his hairs found in a book.
D.By revealing the color of his eyes.
4.What is other scientists' attitude towards the discovery of Copernicus' grave?( )
A.Doubtful. B.Uninterested.
C.Favorable. D.Positive.
二、阅读表达
1.In which other ways can DNA detectives help us Search online and prepare a summary to share with the class.
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
2.Some people are opposed to using DNA detectives to identify criminals or relationships between people.They think DNA should remain private.What do you think Use examples to support your ideas.
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
Section 9 Reading Club (自修课)
(一)Reading Club 1
积词汇
③of ④symbolise/symbolize ⑤symbolically
学佳句
一、1.injured in the accident
2.Although he is from America
二、Traditional Chinese Medicine originated in ancient China and has evolved over thousands of years.
析语篇
一、1~4 ABCC
二、①In the application of disease prevention and treatment, the basic principle of it is to adjust yin and yang, to maintain and restore the relative balance, and to achieve the balance of yin and yang.
②The five elements theory was used by ancient Chinese philosophers to explain the formation of all things in the world and their interrelations.It emphasizes wholeness and aims to describe the forms of movement and transformation of things.
(二)Reading Club 2
积词汇
③to be ④suspects ⑤suspicious ⑥suspect him of committing
学佳句
一、1.In order to find out
2.where I get touched by inspiring stories
3.It is your effort not your intelligence that
二、1.The males were either witnesses or suspects at the time.
2.He had owned a book for decades at Uppsala University.
析语篇
一、1~4 DBCA
二、1.It can also be used to produce recombination proteins for biomedical research or agricultural cultivation.
2.Individuals feel the need to protect the privacy of their genes.On the one hand, a natural person has the right to protect the inviolability of his gene privacy and can seek legal protection when he is illegally infringed.On the other hand, a natural person has the right to keep his genetic information secret and not to be known by others.(共71张PPT)
Section 9 Reading Club (自修课)
目 录
(一)Reading Club 1——自主学案
(二)Reading Club 2 ——自主学案
课时检测
Reading Club 1 ——自主学案
(一)
积词汇
一、掌握高频词汇
Five elements — metal, wood, water, fire and earth — symbolically represent all phenomena.
五行——金、木、水、火、土——象征着一切现象。
★symbolically adv.象征地,象征性地
[用法感知]
①It was a simple enough gesture, but symbolically important.
这虽是个再简单不过的手势,但却有着重要的象征意义。
②Mandela became a symbol of the anti-apartheid struggle.
曼德拉成为反种族隔离斗争的象征。
[归纳点拨]
(1)symbol n. 符号;记号;代号;象征;
标志;标志物
the symbol of ... ……的象征
(2)symbolic adj. 象征的;有象征意义的
(3)symbolise/symbolize vt. 象征(某事物);被认为是……的代表
[应用融会] (单句语法填空)
③The factory clock became the symbol ___ the new work rules.
④Such an outcome would __________________ (symbol) the changing of the guard.
⑤Each circle _____________ (symbolical) represents the whole of humanity.
of
symbolise/symbolize
symbolically
二、拓展主题词汇
1.prevention n. 预防;阻止;妨碍
2.imbalance n. 不平衡;不安定
3.function n. 功能;函数
vi. 运行
4.insert v. 插入
5.massage n. 按摩,推拿
6.acupuncture n. 针刺(疗法)
7.herbal medicine 草药
8.traditional Chinese medicine 中医
学佳句
一、经典句式背诵仿写
1.
悟原句 It has developed a unique combination of treatments related to helping well-being and the prevention and treatment of diseases.(过去分词短语作后置定语)它发展了一种独特的综合疗法,有助于增进健康、预防和治疗疾病。
写佳句 All passengers _____________________ were rushed to hospital.
所有在事故中受伤的乘客都被紧急送往医院。
injured in the accident
2.
悟原句 Different parts of plants and their extracts are the most commonly used ingredients, although some animal and mineral ingredients are also used.(although引导让步状语从句)
尽管也使用一些动物和矿物成分,但植物的不同部分及其提取物是最常用的成分。
写佳句 ___________________________, he does speak Chinese as well as the natives.
虽然他来自美国,但他的汉语的确说得和当地人一样好。
Although he is from America
二、复杂句式化繁为简
请将上句中的定语从句改写成简单句:
Traditional Chinese Medicine originated in ancient China and has evolved over thousands of years.
析语篇
一、阅读理解
1.From the text, we can know that TCM .
A.is a system of medical care with a long history
B.is only related to helping well-being
C.doesn't work well in the prevention and treatment of diseases
D.ignores the combination of body and mind
√
2.Which one is NOT the belief of TCM
A.The harmony of yin and yang is very important.
B.During an illness, five elements stay unchanged.
C.Qi flows through the body and plays an important part in keeping people healthy.
D.The human body is compared to a small universe.
√
3.Which one is TRUE about herbal medicine
A.It includes more than 1 million ingredients.
B.Animal and mineral ingredients compose the majority of herbal medicine.
C.Different parts of plants can be used.
D.Plants' extracts can't be used.
√
4.According to the text, if a person wants to relieve the pain in the lower back, what is most likely to be recommended
A.Diet.
B.Breathing and movement exercises.
C.Acupuncture.
D.Herbal medicine.
√
二、阅读表达
Explain two of the ancient beliefs about Traditional Chinese Medicine in your own words.
In the application of disease prevention and treatment, the basic principle of it is to adjust yin and yang, to maintain and restore the relative balance, and to achieve the balance of yin and yang.
①
②The five elements theory was used by ancient Chinese philosophers to explain the formation of all things in the world and their interrelations.It emphasizes wholeness and aims to describe the forms of movement and transformation of things.
Reading Club 2 ——自主学案
(二)
积词汇
一、掌握高频词汇
The DNA is stored in a database, where policemen can find the same or similar DNA to track down suspects and victims.
DNA被存储在数据库中,警察可以在数据库中找到相同或相似的DNA来追踪嫌疑人和受害者。
★suspect n.(犯罪)嫌疑人,可疑分子 v.怀疑;不信任;怀疑(某人有罪)
[用法感知]
①The instant I saw him, I knew he was the suspect the police were looking for.一看见他,我就知道他是警察正在寻找的嫌疑人。
②Don't suspect him of his honesty because he is very reliable.
不要怀疑他的诚实,因为他很可靠。
[归纳点拨]
(1)suspect sth. 怀疑某事
suspect sb.to be/as 怀疑某人是……
suspect sb.of (doing) sth. 怀疑某人(做)某事;怀疑某人有罪
suspect+that从句 怀疑……
(2)suspicious adj. 可疑的
be suspicious of/about ... 对……怀疑
(3)suspicion n. 怀疑,嫌疑
[应用融会]
(1)单句语法填空
③What she said sounded convincing, but I suspected it ______ (be) a lie.
④Two ________ (suspect) in connection with the case are now being interrogated (审讯).
⑤His reason for being absent is __________ (suspect).
to be
suspects
suspicious
(2)句型转换
⑥We had no reason to suspect (that) he might commit a crime.
→We had no reason to ________________________ a crime.
suspect him of committing
二、拓展主题词汇
1.cell n. 细胞
2.inherit v. 继承;遗传
3.detect vt. 察觉;发现;探测
4.criminal adj. 犯罪的;刑事的
n. 罪犯
5.witness n. 证人;目击者;证据
vt. 目击;证明;为……作证
6.intact adj. 完整的,不受损的
学佳句
一、经典句式背诵仿写
1.
悟原句 DNA detectives can be used to identify genetic information in order to detect disease.(in order to do sth.引导目的状语)
DNA侦探可以用来识别遗传信息,以检测疾病。
写佳句 (2022·全国乙卷书面表达)__________________ the approaches to learning English beyond the classroom, we conducted a survey among students.
为了找出课堂之外学习英语的方法,我们在学生中进行了一项调查。
续表
In order to find out
2.
悟原句 The DNA is stored in a database, where policemen can find the same or similar DNA to track down suspects and victims.(where引导定语从句)
DNA被存储在数据库中,警察可以在数据库中找到相同或相似的DNA来追踪嫌疑人和受害者。
写佳句 (2021·新高考Ⅰ卷写作)I am fascinated by columns on teenagers ____________________________________.
我对有关青少年的专栏非常着迷,在这些专栏中,我被鼓舞人心的故事所感动。
续表
where I get touched by inspiring stories
3.
悟原句 ...as it is the mother's DNA that is passed on intact to her child.(强调句型)
……因为母亲的DNA才会被完整地传给她的孩子。
写佳句 _____________________________________ determines your success.
是你的努力而不是才智决定了你的成功。
It is your effort not your intelligence that
二、复杂句式化繁为简
1.
请将上句中的定语从句改写成简单句:
The males were either witnesses or suspects at the time.
2.
请将上句中的定语从句改写成简单句:
He had owned a book for decades at Uppsala University.
析语篇
一、阅读理解
1.What can people do with the help of DNA detectives
A.To find out diseases.
B.To know about a person's identity.
C.To learn the relation between people.
D.All of the above.
√
2.What is the right order of finding the modern murderer who killed Melanie Road
①The police worked through a database of 12,000 male names.
②The police questioned several suspects.
③The police found the woman was the daughter of the killer.
④A woman's DNA was proved to be the murderer's DNA profile.
A.①②④③ B.②①④③
C.②③①④ D.③④②①
√
3.How did the scientists identify Copernicus' skull
A.By comparing the skull with Copernicus' self-portrait.
B.By finding genetic material of his close relatives.
C.By matching the DNA of the skull with that of his hairs found in a book.
D.By revealing the color of his eyes.
√
4.What is other scientists' attitude towards the discovery of Copernicus' grave
A.Doubtful. B.Uninterested.
C.Favorable. D.Positive.
√
二、阅读表达
1.In which other ways can DNA detectives help us Search online and prepare a summary to share with the class.
It can also be used to produce recombination proteins for biomedical research or agricultural cultivation.
2.Some people are opposed to using DNA detectives to identify criminals or relationships between people.They think DNA should remain private.What do you think Use examples to support your ideas.
Individuals feel the need to protect the privacy of their genes.On the one hand, a natural person has the right to protect the inviolability of his gene privacy and can seek legal protection when he is illegally infringed.On the other hand, a natural person has the right to keep his genetic information secret and not to be known by others.
课时检测
Ⅰ.阅读理解
A
Life-saving heart operation
When Tal Golesworthy was told he needed life-saving heart operation in 1993, he said no.Golesworthy has Marfan syndrome (马凡氏综合征).
Back in 1993, when he was living in the west of England, his doctor told him that the aorta (主动脉) in his heart was so enlarged that it would unavoidable burst unless he underwent major operation.
“They talked through the options,” says Golesworthy, “and I was not interested.The operation really didn't look attractive.” What he particularly didn't like was having to be on blood thinners after the operation, something that would prevent blood clots (血栓) but presented its own risks: “I was riding motorbikes then, and skiing, so my whole lifestyle would have been affected.” By 2000, however,
his condition had worsened.Realizing something had to be done, Golesworthy put his years of experience as research — and — development engineer to good use.He decided he would fix himself. “Learning new stuff and developing new ideas, that was my job,” Golesworthy says.
The aorta, he thought, needed support on the outside.And wrapping something around the outside of the aorta would require a special operation.So Golesworthy subjected himself to 30 hours in an MRI scanner; he used 3D printing to create a physical exact copy of the part of his heart.“Luckily, I'd done a lot of work with technical materials,” he says.
Strong determination coupled with an original yet practical solution won him the support of two leading surgeons and helped him raise the money to develop his idea.In May 2004, at the age of 47, he became the guinea pig for his own invention.The operation was a success.
语篇解读:本文是一篇记叙文。Tal Golesworthy患有马凡氏综合征,在被告知需要做心脏手术以挽救自己的生命之后,他创新了一种手术方式,成功救治了自己。
1.Why did Tal Golesworthy refuse the operation at first
A.A better solution was on the way.
B.He was afraid of life being affected.
C.The risk of operation tended to cause death.
D.He would like to be operated in his own way.
√
解析:细节理解题。根据第三段中的“so my whole lifestyle would have been affected”可知,Tal Golesworthy一开始拒绝这个手术是因为他害怕生活会被影响。
2.What helped Golesworthy to fix himself
A.His creative spirit. B.Regular exercise.
C.Doctors' suggestions. D.His similar experience.
解析:推理判断题。根据第三段最后两句可知,他的创新精神帮助他治好了自己。
√
3.What does the underlined part in the last paragraph “the guinea pig” refer to
A.The lovely pet. B.The important assistant.
C.The experimental subject. D.The person to raise money.
解析:词义猜测题。根据最后一段最后一句“The operation was a success.”可知,此处是指他成为自己发明的第一个手术对象。所以“the guinea pig”是指“实验对象”。
√
4.Which words can best describe Tal Golesworthy
A.Creative and kind. B.Strong and imaginary.
C.Devoted and generous. D.Determined and brave.
解析:推理判断题。根据最后一段第一句可知,他是一个坚定的人;根据最后一段最后两句可知,他敢于尝试,是一个勇敢的人。
√
B
A rare genetic skin condition has been corrected for the first time using a gene therapy that is applied to the skin.
About 1 in 800,000 children in the US are born with a severe condition called recessive dystrophic epidermolysis bullosa (不良性大疱性表皮松解症 RDEB) that makes their skin extremely weak and likely to be torn and blister (长水疱).
“It is very painful,” says Vincenzo Mascoli, 22, who travelled from Italy to the US to have the gene therapy.He had open wounds all over his body, including one covering his entire back that had been there since he was 2 years old.“Sometimes I also get blisters in my eyes and have to keep my eyes closed, and sometimes I get blisters in my throat that make it difficult to eat,” he says.
Mascoli and other people with the condition have weak skin because they have an improper version of a collagen (胶原) gene called COL7A1.That means their skin can't produce the collagen proteins needed to give it structure and strength.
Peter Marinkovich at Stanford University in California and his colleagues developed a way to insert normal COL7A1 genes into the skin of such individuals so they can start producing collagen properly.“All it does is go into the cell and deliver the gene,” says Marinkovich.
The gene therapy was then incorporated into a gel (凝胶) so it could be applied to the skin.It was tested in a late-stage clinical experiment in the US involving 31 children and adults with RDEB, including Mascoli.
The treatment was repeated weekly until the wounds closed.After three months, 71% of the wounds treated with the gene therapy had completely healed, compared with 20% of those who had the ineffective gel applied, and there were no serious side effects.
A US company called Krystal Biotech has partnered with Marinkovich and his colleagues to develop the gene therapy and will apply in the next few months for approval to make it available to more patients in the US.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一种罕见的遗传性皮肤病有了治疗方法,通过应用于皮肤的基因疗法,此类病患者迎来了福音,还介绍了其治疗原理和前景。
5.What do we know about RDEB
A.It is a serious skin disease on children.
B.It brings unbearable pain to the patients.
C.It makes patients' skin weak but seldom blister.
D.About 800,000 children in the US suffer from it.
解析:细节理解题。根据第二段中“About 1 in 800,000 children in the US are born with ... to be torn and blister.”和第三段中患者Vincenzo Mascoli的话可知,RDEB给病人带来难以忍受的痛苦。
√
6.Why do the patients with RDEB have weak skin
A.They don't have the gene called COL7A1.
B.They don't deal with the wounds properly.
C.Genes on them fail to provide right proteins.
D.They have serious side effects after treatments.
√
解析:细节理解题。根据第三段中“Mascoli and other people with the condition ... collagen proteins needed to give it structure and strength.”可知,RDEB患者的皮肤比较虚弱,是因为他们身上的胶原蛋白基因COL7A1版本不正确,无法为人体提供正确的蛋白质。
7.What do we know about the new therapy
A.It was developed by Krystal Biotech.
B.It has proved highly effective on all patients.
C.It will be applied to patients in a larger scale.
D.It has positive effects on patients immediately.
√
解析:细节理解题。根据最后一段“A US company called Krystal Biotech ... to make it available to more patients in the US.”可知,这种新疗法将更大规模地应用于患者。
8.Where is this text probably taken from
A.A biography. B.A course plan.
C.A mathematics paper. D.A science magazine.
解析:文章出处题。通读全文,并结合第一段可知,文章介绍了一种罕见的遗传性皮肤病有了治疗方法,通过应用于皮肤的基因疗法,此类病患者迎来了福音,还介绍了其治疗原理和前景。文章内容与科学研究相关,因此本文可能选自一本科学杂志。
√
Ⅱ.阅读七选五
Feeling stuck in a place of hopelessness makes life really tough.Fortunately, there are some things you can do when you're feeling hopeless to make life a bit better.
Consider that your brain might be lying to you.Your brain might tell you that things are awful and horrible.It may tell you that there's no chance that things are going to get better. 9 Your thoughts may be inaccurate or totally wrong.There is more hope than you imagine.
Argue the opposite.When you feel hopeless, you'll likely think about why things aren't getting better.Take a few minutes to argue the opposite.What's the evidence that things might work out better than you expect? 10 Thinking a bit about the potential positives can open you up to more possibilities.
11 There's always something you can do to make things better or to help yourself feel better.Spend some time thinking about potential solutions to the problem.If you can't solve the problem (like in the case of a loved one's illness), consider how to change how you feel about the problem.
Act as if you were hopeful.Sometimes, you have to change your behavior first and the feelings might follow. 12
Talk to a trusted friend or family member.When you are having a hard time getting unstuck, reach out to a trusted friend or family member.Tell them what you're experiencing. 13 Or, they may offer strategies that can help you feel better.
A.Engage in problem-solving.
B.Learn to block out negative thoughts.
C.Or how might things actually get better
D.But just because you think so doesn't mean it's true.
E.You can consider what you could gain if you became more hopeful.
F.They may be able to help you see things from a different perspective.
G.So if you act hopeful, you might start to eventually feel more hopeful.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要说明了在感觉绝望的时候可以做些什么来让生活变得更好。
9.选D 上文指出大脑会告诉你事情很糟糕。后文提到你的想法可能是不准确的或完全错误的。由此可知,D项“但是你这么想并不意味着那就是真的”承上启下,符合语境。
10.选C 上文建议反驳,找出事情比预期的要好的证据。本句与上文并列,都是针对如何反驳进行设问。故C项“或者事情如何才能变得更好?”符合语境。
11.选A 空处为本段主旨句。根据本段内容可知,本段的主旨是强调要解决问题。故A项“专注于解决问题”符合语境。
12.选G 上文提到表现得自己有希望可能真的会出现转机。空处位于段末,应承接上文,故G项“因此,如果你表现得充满希望,你可能最终会开始感到更有希望”符合语境。
13.选F 根据下文“Or, they may offer strategies that can help you feel better.”中的Or推知,空处内容和下文并列,也是关于朋友和家人能给你的帮助。故F项“他们也许能帮助你从不同的角度看问题”符合语境。1 / 4
UNIT 9 课时检测(九) Reading Club (自修课)
Ⅰ.阅读理解
A
Life saving heart operation
When Tal Golesworthy was told he needed life saving heart operation in 1993, he said no.Golesworthy has Marfan syndrome (马凡氏综合征).
Back in 1993, when he was living in the west of England, his doctor told him that the aorta (主动脉) in his heart was so enlarged that it would unavoidable burst unless he underwent major operation.
“They talked through the options,” says Golesworthy, “and I was not interested.The operation really didn't look attractive.” What he particularly didn't like was having to be on blood thinners after the operation, something that would prevent blood clots (血栓) but presented its own risks: “I was riding motorbikes then, and skiing, so my whole lifestyle would have been affected.” By 2000, however, his condition had worsened.Realizing something had to be done, Golesworthy put his years of experience as research — and — development engineer to good use.He decided he would fix himself.“Learning new stuff and developing new ideas, that was my job,” Golesworthy says.
The aorta, he thought, needed support on the outside.And wrapping something around the outside of the aorta would require a special operation.So Golesworthy subjected himself to 30 hours in an MRI scanner; he used 3D printing to create a physical exact copy of the part of his heart.“Luckily, I'd done a lot of work with technical materials,” he says.
Strong determination coupled with an original yet practical solution won him the support of two leading surgeons and helped him raise the money to develop his idea.In May 2004, at the age of 47, he became the_guinea_pig for his own invention.The operation was a success.
1.Why did Tal Golesworthy refuse the operation at first
A.A better solution was on the way.
B.He was afraid of life being affected.
C.The risk of operation tended to cause death.
D.He would like to be operated in his own way.
2.What helped Golesworthy to fix himself
A.His creative spirit.
B.Regular exercise.
C.Doctors' suggestions.
D.His similar experience.
3.What does the underlined part in the last paragraph “the guinea pig” refer to
A.The lovely pet.
B.The important assistant.
C.The experimental subject.
D.The person to raise money.
4.Which words can best describe Tal Golesworthy
A.Creative and kind.
B.Strong and imaginary.
C.Devoted and generous.
D.Determined and brave.
B
A rare genetic skin condition has been corrected for the first time using a gene therapy that is applied to the skin.
About 1 in 800,000 children in the US are born with a severe condition called recessive dystrophic epidermolysis bullosa (不良性大疱性表皮松解症 RDEB) that makes their skin extremely weak and likely to be torn and blister (长水疱).
“It is very painful,” says Vincenzo Mascoli, 22, who travelled from Italy to the US to have the gene therapy.He had open wounds all over his body, including one covering his entire back that had been there since he was 2 years old.“Sometimes I also get blisters in my eyes and have to keep my eyes closed, and sometimes I get blisters in my throat that make it difficult to eat,” he says.Mascoli and other people with the condition have weak skin because they have an improper version of a collagen (胶原) gene called COL7A1.That means their skin can't produce the collagen proteins needed to give it structure and strength.
Peter Marinkovich at Stanford University in California and his colleagues developed a way to insert normal COL7A1 genes into the skin of such individuals so they can start producing collagen properly.“All it does is go into the cell and deliver the gene,” says Marinkovich.
The gene therapy was then incorporated into a gel (凝胶) so it could be applied to the skin.It was tested in a late stage clinical experiment in the US involving 31 children and adults with RDEB, including Mascoli.
The treatment was repeated weekly until the wounds closed.After three months, 71% of the wounds treated with the gene therapy had completely healed, compared with 20% of those who had the ineffective gel applied, and there were no serious side effects.
A US company called Krystal Biotech has partnered with Marinkovich and his colleagues to develop the gene therapy and will apply in the next few months for approval to make it available to more patients in the US.
5.What do we know about RDEB
A.It is a serious skin disease on children.
B.It brings unbearable pain to the patients.
C.It makes patients' skin weak but seldom blister.
D.About 800,000 children in the US suffer from it.
6.Why do the patients with RDEB have weak skin
A.They don't have the gene called COL7A1.
B.They don't deal with the wounds properly.
C.Genes on them fail to provide right proteins.
D.They have serious side effects after treatments.
7.What do we know about the new therapy
A.It was developed by Krystal Biotech.
B.It has proved highly effective on all patients.
C.It will be applied to patients in a larger scale.
D.It has positive effects on patients immediately.
8.Where is this text probably taken from
A.A biography.
B.A course plan.
C.A mathematics paper.
D.A science magazine.
Ⅱ.阅读七选五
Feeling stuck in a place of hopelessness makes life really tough.Fortunately, there are some things you can do when you're feeling hopeless to make life a bit better.
Consider that your brain might be lying to you.Your brain might tell you that things are awful and horrible.It may tell you that there's no chance that things are going to get better.__9__ Your thoughts may be inaccurate or totally wrong.There is more hope than you imagine.
Argue the opposite.When you feel hopeless, you'll likely think about why things aren't getting better.Take a few minutes to argue the opposite.What's the evidence that things might work out better than you expect?__10__ Thinking a bit about the potential positives can open you up to more possibilities.
__11__ There's always something you can do to make things better or to help yourself feel better.Spend some time thinking about potential solutions to the problem.If you can't solve the problem (like in the case of a loved one's illness), consider how to change how you feel about the problem.
Act as if you were hopeful.Sometimes, you have to change your behavior first and the feelings might follow.__12__
Talk to a trusted friend or family member.When you are having a hard time getting unstuck, reach out to a trusted friend or family member.Tell them what you're experiencing. __13__ Or, they may offer strategies that can help you feel better.
A.Engage in problem solving.
B.Learn to block out negative thoughts.
C.Or how might things actually get better
D.But just because you think so doesn't mean it's true.
E.You can consider what you could gain if you became more hopeful.
F.They may be able to help you see things from a different perspective.
G.So if you act hopeful, you might start to eventually feel more hopeful.
UNIT 9 课时检测(九)
Ⅰ.阅读理解
[A]
语篇解读:本文是一篇记叙文。Tal Golesworthy患有马凡氏综合征,在被告知需要做心脏手术以挽救自己的生命之后,他创新了一种手术方式,成功救治了自己。
1.选B 细节理解题。根据第三段中的“so my whole lifestyle would have been affected”可知,Tal Golesworthy一开始拒绝这个手术是因为他害怕生活会被影响。
2.选A 推理判断题。根据第三段最后两句可知,他的创新精神帮助他治好了自己。
3.选C 词义猜测题。根据最后一段最后一句“The operation was a success.”可知,此处是指他成为自己发明的第一个手术对象。所以“the guinea pig”是指“实验对象”。
4.选D 推理判断题。根据最后一段第一句可知,他是一个坚定的人;根据最后一段最后两句可知,他敢于尝试,是一个勇敢的人。
[B]
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一种罕见的遗传性皮肤病有了治疗方法,通过应用于皮肤的基因疗法,此类病患者迎来了福音,还介绍了其治疗原理和前景。
5.选B 细节理解题。根据第二段中“About 1 in 800,000 children in the US are born with ... to be torn and blister.”和第三段中患者Vincenzo Mascoli的话可知,RDEB给病人带来难以忍受的痛苦。
6.选C 细节理解题。根据第三段中“Mascoli and other people with the condition ... collagen proteins needed to give it structure and strength.”可知,RDEB患者的皮肤比较虚弱,是因为他们身上的胶原蛋白基因COL7A1版本不正确,无法为人体提供正确的蛋白质。
7.选C 细节理解题。根据最后一段“A US company called Krystal Biotech ... to make it available to more patients in the US.”可知,这种新疗法将更大规模地应用于患者。
8.选D 文章出处题。通读全文,并结合第一段可知,文章介绍了一种罕见的遗传性皮肤病有了治疗方法,通过应用于皮肤的基因疗法,此类病患者迎来了福音,还介绍了其治疗原理和前景。文章内容与科学研究相关,因此本文可能选自一本科学杂志。
Ⅱ.阅读七选五
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要说明了在感觉绝望的时候可以做些什么来让生活变得更好。
9.选D 上文指出大脑会告诉你事情很糟糕。后文提到你的想法可能是不准确的或完全错误的。由此可知,D项“但是你这么想并不意味着那就是真的”承上启下,符合语境。
10.选C 上文建议反驳,找出事情比预期的要好的证据。本句与上文并列,都是针对如何反驳进行设问。故C项“或者事情如何才能变得更好?”符合语境。
11.选A 空处为本段主旨句。根据本段内容可知,本段的主旨是强调要解决问题。故A项“专注于解决问题”符合语境。
12.选G 上文提到表现得自己有希望可能真的会出现转机。空处位于段末,应承接上文,故G项“因此,如果你表现得充满希望,你可能最终会开始感到更有希望”符合语境。
13.选F 根据下文“Or, they may offer strategies that can help you feel better.”中的Or推知,空处内容和下文并列,也是关于朋友和家人能给你的帮助。故F项“他们也许能帮助你从不同的角度看问题”符合语境。