Period 7 默写背诵(Meeting the muse)
Ⅰ.核心单词
1.Many scientists ____________ (献身于) their whole lives to exploring the mysteries of the universe. 2.The repetitive ____________ (运动) can provide an outlet for nervous energy. 3.There is a growing awareness of the importance of preserving ____________ (民族的) cultures. 4.The ____________ (引语) at the beginning of the article caught my attention immediately. 5.The girl doesn't like popular songs but likes ______ (民间的) songs. 6.If steel is heavier than water,why are ships able to ____________ (漂) on the sea 7.The fact that the princess couldn't speak a foreign language put her at a ____________ (明显的) disadvantage. 8.The ____________ (动画片) of this film took the team three months to complete. 9.We need two ____________ (巧匠) to provide technical support for science teaching staff. 10.Sometimes you can't take some Chinese idioms ____________ (根据字面意思) because they have deeper meanings.
Ⅱ.拓展词汇
会书写 会应用
1.motion n.动,运动→____________ adj.一动不动的 2.compose v.作(曲)→____________ n.作曲家→____________ n.成分;(音乐、艺术、诗歌的)作品 3.trend n.趋势,动向→____________ adj.时髦的,时尚的 4.innovate v.创新,改革→____________ adj.新颖的,创新的→____________ n.革新,创新 5.distinct adj.清晰的;明显不同的→____________ n.差别;区别;对比→____________ adj.独特的;特别的;有特色的 6.literal adj.字面意义的→____________ adv.根据字面意思→____________ n.读写能力→____________ n.文学,文学作品 1.There will be a prize for the most ____________ (innovate) design. 2.The ____________ is planning ____________ a symphony that will combine traditional and modern musical elements.(compose) 3.There is a clear ____________ (distinct) between right and wrong. 4.One can ____________ get lost in the world of words and ideas presented by this vast collection of ____________.(literal) 5.This coffee shop has a ____________ (trend) interior design,attracting many young people.
Ⅲ.重点短语
会书写 会应用
1.________________ 使……开始 2.________________ 展出;陈列 3.________________ 苏醒过来;活跃起来;变得生动 4.________________ 以便;为了 5.________________ 使显现;生产;把……拿出来 6.________________ 把……装在心里 7.________________ 把……称为 8.________________ 对……不熟悉 9.________________ 期待意外 1.Your training course should help you ________________ your personality,not try to turn you into someone you're not. 2.I feel that the events which have been ________________ will be a great success. 3.She is likely to be ________________ the environment here,so she is not aware of the danger. 4.She doesn't make much money,but sometimes her sculptures are ________________ in galleries.
Ⅳ.重点句型
会记忆 会仿写
1.感官动词+宾语+宾语补足语(以see为例) During the walk and my stay here in the town,I saw the fish being fed by people. 1.弗雷德被闹钟从午睡中叫醒,他看到红光洒进了他的房间。 Fred was woken up by the alarm from his afternoon sleep and he _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________.
2.动词-ing形式短语作定语 He was particularly interested in the old story about a fish jumping through the“Dragon Gate”. 2.我们竖起了一块牌子,提醒学生们保护校园里的树木。 We put up a board _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________.
3.so as to...作目的状语 As Tan once said,Chinese music should carry“universal expression”of the human spirit so as to be recognised by the whole world. 3.你最好尽可能常给家里写信,以便缓解你母亲的焦虑。 You'd better write home as often as possible ________________ relieve your mother from anxiety.
4.not until的强调句 It wasn't until we went on a trip to The Hague last year that this dream came true! 4.直到那时我才意识到,一个小小的善举可以产生如此巨大的影响。 ____________________________ I realized a small kind action can make such a huge difference.
5.whatever引导的让步状语从句 Whatever your opinion,people have been expressing their thoughts and ideas through art for thousands of years. 5.无论你有什么爱好,你总能在网络上找到和你有同样兴趣的人。 ________________________,you can always find someone who have the same interests with you on the Internet.
6.not only...but also...“不但……而且……” Not only can we interact with art,but also take part in its creation. 6.你不仅可以在英语在线论坛上发布具体的问题,还可以通过阅读来自世界各地其他英语学习者的帖子来拓宽你的知识。 ________________________________________ in online English forums,____________________________________ by reading posts from other English learners around the world.
艺术灵感是“人与社会”主题语境中的一个重要的子主题。通过介绍不同领域的世界名人,讲述了这些名人的著名作品和他们获得灵感的来源,还介绍了这些名人的感悟。引导学生在了解这些名人的成功事迹后,能勇于探索生活,创造和发现生活的美,寻找自己的人生价值,用执着的精神去实现人生理想。
A
The Starry Night was painted in June 1889 when Vincent van Gogh was staying at a home for the mentally ill.Van Gogh painted what he saw from his window—the night sky with clouds,stars and a moon.However,he didn't just paint the clouds.He also painted the massive circles of white and yellow racing across the sky.The stars and the moon hang bright in the night sky.Beneath this amazing sky,we see a sleeping village and a dark,lonely tree.
His unusual use of colour has led experts to think that Van Gogh's mental illness may have affected his sense of sight.He also took a drug that can make people see yellow spots,just like the stars in The Starry Night.
Unfortunately,Van Gogh's unique paintings weren't very popular and he only sold one painting in his lifetime.He also thought The Starry Night was a failure.However,the fact remains that The Starry Night is now one of the world's most famous paintings.
The Scream was painted by Edvard Munch in 1893.What makes it striking is that it shows a thin figure with an expression of fear—the figure's mouth is wide open and letting out a powerful scream.The figure covers his or her ears and looks directly at the viewer.This figure is set on a bridge above a dark,stormy sea,and against a burning orange-red sky.
In his diary,Munch talked about what inspired him.“I was walking down the road with two friends when the sun set; suddenly the sky turned as red as blood...I stood there shaking.Then I heard the scream of nature.”
Many experts say that The Scream is connected to Munch's mental health problems,which caused him a lot of pain.
The Empire of Light is among a series of paintings by Belgian artist René Magritte between 1953 and 1954.He painted the same scene 27 times.It shows a beautiful house lit by lights from inside,surrounded by the darkness of night.What is strange is that above the house and the tree,we see a daytime sky full of brightness and soft white clouds.It seems like quite a mysterious scene.
Magritte was a painter inspired by his thoughts and ideas.His paintings were visual experiments as he tried to play with reality.His view was that art should shock the viewers and challenge their sense of reality.
The Empire of Light has produced different reactions in viewers.Some feel that the paintings look dark and troubling.Others,however,find them calming.As for Magritte himself,he thought that the change between day and night in the paintings was surprising.“I call this power: poetry,”he said.
词汇积累
1.starry adj.布满星星的
2.massive adj.巨大的
3.scream n.尖叫,尖叫声 vi.& vt.高声喊出
4.striking adj.惊人的;显著的
5.cause vt.导致,引起;使发生 n.原因;事业
1.Who is the painter of The Empire of Light
A.Edvard Munch. B.Vincent van Gogh.
C.Pablo Picasso. D.René Magritte.
2.What can we learn from the text
A.Van Gogh was a famous artist when he was alive.
B.The Starry Night is a successful work of Van Gogh.
C.Van Gogh painted The Starry Night using a common method.
D.The Starry Night sold well before Van Gogh died.
3.When did Munch paint The Scream
A.In 1893. B.In 1889.
C.In 1953. D.In 1954.
4.Why did Magritte paint his works
A.He was encouraged by Van Gogh.
B.He loved Edvard Munch's works.
C.He was influenced by his own thoughts and ideas.
D.He loved the nature and got inspiration from it.
5.What does the text mainly tell us
A.The three famous painters.
B.The definition of masterpieces.
C.The methods of creating paintings.
D.The three painters' masterpieces.
B
Qingming Scroll
Zhang Zeduan's Qingming Scroll is a masterwork of Chinese art.Painted on a five-metre-long silk scroll,it offers an important insight into life in China in the 12th century.It is commonly believed that the city described in the painting is Bianjing (present-day Kaifeng),the capital of the Northern Song Dynasty.The ancient scroll has survived the test of time remarkably well,and is currently housed in the Palace Museum in Beijing.
The scroll consists of three main sections.The first section presents a peaceful scene of rural life near Bianjing,featuring crop fields,a river winding through the landscape,and farmers hard at work.The second section shows the riverbanks and the central bridge alive with activity as boats sail in and out of Bianjing.Civilians can also be seen walking through the city gate in both directions.The third and final section pictures life inside the city itself.Here,hundreds of people from all walks of life,including butchers,hairdressers and government officials,can be seen going about their daily business.The combination of these three sections gives the viewer an idea of what life was like for the people of Bianjing.
Zhang's amazing artistic technique is apparent all across the scroll.Using ink on silk,he creates realistic images of scenery,buildings and people,and displays a remarkable mastery of perspective.The most impressive aspect of the painting,however,is probably Zhang's precise brushwork.This well-developed ability,as well as the scroll's ambitious size,allows Zhang to show an enormous amount of detail—you could study the painting for hours and still discover something new.
Thanks to all this fine detail,the Qingming Scroll provides a comprehensive look at life during the Northern Song Dynasty.It reveals a great deal about the 12th-century Chinese customs,clothing,transportation methods,business practices,and a wide range of buildings,such as temples,teahouses and government structures.At first sight,the overall scene of life in the capital city appears peaceful and cheerful.However,some critics suggest that on closer inspection,the painting actually exposes serious political and social problems.Some boats carrying food do not seem to belong to the government,which suggests that the government has lost control of food supplies and transportation.Also in the painting are soldiers who appear to ignore their duties.There are some less obvious indicators of trouble too.For example,in the centre of the scroll,a boat is in danger of crashing into the bridge.These sorts of details point to a crisis developing in the city.In fact,the Northern Song Dynasty was in decline by this stage.About twenty years after the painting was completed,it was overthrown.
Zhang's timeless scroll is an important example of realism in the history of Chinese paintings.Its value is down not only to its great scale,artistic quality and attention to detail,but also to its representation of daily life.Such is its worth that several later emperors even asked the most talented artists of their day to make copies of the scroll.Some of these copies are now regarded as precious works of art in their own right.With the Qingming Scroll,Zhang made an outstanding contribution to Chinese art and greatly influenced generations of future artists.
The original scroll is still in one piece despite its age,but it is extremely delicate.Because of this,it is not often displayed to the public.The last time it was on exhibition,crowds waited in line for hours for the rare chance to see the famous painting with their own eyes.The public's continued enthusiasm about the Qingming Scroll,even after all these centuries,speaks volumes about the power of this historic piece of art.
词汇积累
1.apparent adj.显而易见,明白易懂,显然
2.perspective n.透视法;态度,观点;客观判断力;景观,远景
3.precise adj.细致的,精细的;准确的,精确的;恰好的
4.ambitious adj.宏大的,艰巨的;有野心的,有雄心的
5.enormous adj.巨大的,庞大的
6.comprehensive adj.全面的,详尽的;综合性的
7.inspection n.检查,查看,审视;视察
8.expose vt.揭露,揭穿;暴露,显露;使遭受;使接触
9.decline n.衰退,衰落,减少,下降 vi.&
vt.减少,下降,衰退,衰落;谢绝
10.representation n.描述;描绘;代表
11.delicate adj.精致的,精细的,精密的;易损的,易碎的,脆弱的
12.enthusiasm n.热情,热忱
13.historic adj.历史上著名的;有史时期的
6.What can we know from Qingming Scroll
A.The production of silk scroll.
B.The insight of the life in China in the 12th century.
C.The peaceful rural life in Beijing in the Song Dynasty.
D.The amazing artistic technique of impressionism.
7.What information can we know from paragraph 2
A.The main contents of Qingming Scroll's three sections.
B.The peaceful rural life near Bianjing,like crop fields,etc.
C.The riverbanks and central bridge with activities like boat sailing.
D.The social life of all walks of life like butchers,hairdressers and officials.
8.Why can we still discover something new,studying Qingming Scroll for a long time
A.Because it is a masterpiece.
B.Because it was painted by Zhang Zeduan.
C.Because the painting presents an enormous amount of detail.
D.Because Zhang Zeduan used the precise brushwork to paint Qingming Scroll.
9.What message does the painter want to get across in Qingming Scroll
A.To help the public to focus on enthusiasm about the painting.
B.To help the future artists learn more painting techniques.
C.To help the later talented artists to follow his paintings to copy.
D.To help people know more details about the life in the Northern Song Dynasty.
10.What is the main idea of the passage
A.The comments on Qingming Scroll.
B.The civilians' life in Qingming Scroll.
C.The brief introduction to Qingming Scroll.
D.How Zhang Zeduan painted Qingming Scroll.
Period 7
Ⅰ.1.dedicate 2.motion 3.ethnic 4.quote 5.folk 6.float 7.distinct 8.animation 9.technicians 10.literally
Ⅱ.会书写
1.motionless 2.composer;composition 3.trendy 4.innovative;innovation 5.distinction;distinctive 6.literally;literacy;literature
会应用
1.innovative 2.composer;to compose 3.distinction 4.literally;literature 5.trendy
Ⅲ.会书写
1.set...in motion 2.on display 3.come to life 4.so as to do 5.bring out 6.carry...in one's heart 7.label...as 8.unfamiliar with 9.expect the unexpected
会应用
1.bring out 2.set in motion 3.unfamiliar with 4.on display
Ⅳ.1.saw the red light streaming into his room 2.reminding the students to protect the trees on campus 3.so as to 4.It was not until then that 5.Whatever hobbies you have 6.Not only can you post specific questions;but you can also broaden your knowledge
版本融合 教考衔接
1-5 DBACD 6-10 BACDC
1 / 10(共125张PPT)
复习任务群一
现代文阅读Ⅰ
把握共性之“新” 打通应考之“脉”
Unit 4
Meeting the muse
主题语境 人与社会——雕塑、音乐、舞蹈领域的人物及其作品
Period 7 单元回顾 默写背诵(Meeting the muse)
Ⅰ.核心单词
1.Many scientists ________ (献身于) their whole lives to exploring the mysteries of the universe.
2.The repetitive ______ (运动) can provide an outlet for nervous energy.
3.There is a growing awareness of the importance of preserving ______ (民族的) cultures.
4.The _____ (引语) at the beginning of the article caught my attention immediately.
dedicate
motion
ethnic
quote
5.The girl doesn't like popular songs but likes ____ (民间的) songs.
6.If steel is heavier than water,why are ships able to _____ (漂) on the sea
7.The fact that the princess couldn't speak a foreign language put her at a ________ (明显的) disadvantage.
8.The _________ (动画片) of this film took the team three months to complete.
folk
float
distinct
animation
9.We need two ___________ (巧匠) to provide technical support for science teaching staff.
10.Sometimes you can't take some Chinese idioms _________ (根据字面意思) because they have deeper meanings.
technicians
literally
Ⅱ.拓展词汇
会书写
1.motion n.动,运动→__________ adj.一动不动的
2.compose v.作(曲)→________ n.作曲家→___________ n.成分;(音乐、艺术、诗歌的)作品
3.trend n.趋势,动向→______ adj.时髦的,时尚的
4.innovate v.创新,改革→__________ adj.新颖的,创新的→__________ n.革新,创新
motionless
composer
composition
trendy
innovative
innovation
会书写
5.distinct adj.清晰的;明显不同的→___________ n.差别;区别;对比→___________ adj.独特的;特别的;有特色的
6.literal adj.字面意义的→_________ adv.根据字面意思→________ n.读写能力→__________ n.文学,文学作品
distinction
distinctive
literally
literacy
literature
会应用
1.There will be a prize for the most __________ (innovate) design.
2.The ________ is planning __________ a symphony that will combine traditional and modern musical elements.(compose)
3.There is a clear ___________ (distinct) between right and wrong.
4.One can _________ get lost in the world of words and ideas presented by this vast collection of __________.(literal)
5.This coffee shop has a ______ (trend) interior design,attracting many young people.
innovative
composer
to compose
distinction
literally
literature
trendy
Ⅲ.重点短语
会书写
1.__________________使……开始
2.__________展出;陈列
3.____________苏醒过来;活跃起来;变得生动
4.___________以便;为了
5._________使显现;生产;把……拿出来
6._____________________把……装在心里
set...in motion
on display
come to life
so as to do
bring out
carry...in one's heart
会书写
7._____________把……称为
8._______________对……不熟悉
9._____________________期待意外
label...as
unfamiliar with
expect the unexpected
会应用
1.Your training course should help you _________ your personality,not try to turn you into someone you're not.
2.I feel that the events which have been _____________ will be a great success.
3.She is likely to be _______________ the environment here,so she is not aware of the danger.
4.She doesn't make much money,but sometimes her sculptures are __________ in galleries.
bring out
set in motion
unfamiliar with
on display
Ⅳ.重点句型
会记忆 会仿写
1.感官动词+宾语+宾语补足语(以see为例) During the walk and my stay here in the town,I saw the fish being fed by people. 1.弗雷德被闹钟从午睡中叫醒,他看到红光洒进了他的房间。
Fred was woken up by the alarm from his afternoon sleep and he __________
_____________________________.
saw the red
light streaming into his room
会记忆 会仿写
2.动词-ing形式短语作定语 He was particularly interested in the old story about a fish jumping through the“Dragon Gate”. 2.我们竖起了一块牌子,提醒学生们保护校园里的树木。
We put up a board ________________
______________________________________.
reminding the
students to protect the trees on
campus
会记忆 会仿写
3.so as to...作目的状语 As Tan once said,Chinese music should carry“universal expression”of the human spirit so as to be recognised by the whole world. 3.你最好尽可能常给家里写信,以便缓解你母亲的焦虑。
You'd better write home as often as possible ________ relieve your mother from anxiety.
so as to
会记忆 会仿写
4.not until的强调句 It wasn't until we went on a trip to The Hague last year that this dream came true! 4.直到那时我才意识到,一个小小的善举可以产生如此巨大的影响。
_______________________ I realized a small kind action can make such a huge difference.
It was not until then that
会记忆 会仿写
5.whatever引导的让步状语从句 Whatever your opinion,people have been expressing their thoughts and ideas through art for thousands of years. 5.无论你有什么爱好,你总能在网络上找到和你有同样兴趣的人。
_______________________,you can always find someone who have the same interests with you on the Internet.
Whatever hobbies you have
会记忆 会仿写
6.not only...but also...“不但……而且……” Not only can we interact with art,but also take part in its creation. 6.你不仅可以在英语在线论坛上发布具体的问题,还可以通过阅读来自世界各地其他英语学习者的帖子来拓宽你的知识。
______________________________________ in online English forums,_______________________________
_________ by reading posts from other English learners around the world.
Not only can you post specific questions
but you can also broaden your
knowledge
艺术灵感是“人与社会”主题语境中的一个重要的子主题。通过介绍不同领域的世界名人,讲述了这些名人的著名作品和他们获得灵感的来源,还介绍了这些名人的感悟。引导学生在了解这些名人的成功事迹后,能勇于探索生活,创造和发现生活的美,寻找自己的人生价值,用执着的精神去实现人生理想。
A
The Starry Night was painted in June 1889 when Vincent van Gogh was staying at a home for the mentally ill.Van Gogh painted what he saw from his window—the night sky with clouds,stars and a moon.However,he didn't just paint the clouds.He also painted the massive circles of white and yellow racing across the sky.The stars and the moon hang bright in the night sky.Beneath this amazing sky,we see a sleeping village and a dark,lonely tree.
His unusual use of colour has led experts to think that Van Gogh's mental illness may have affected his sense of sight.He also took a drug that can make people see yellow spots,just like the stars in The Starry Night.
Unfortunately,Van Gogh's unique paintings weren't very popular and he only sold one painting in his lifetime.He also thought The Starry Night was a failure.However,the fact remains that The Starry Night is now one of the world's most famous paintings.
The Scream was painted by Edvard Munch in 1893.What makes it striking is that it shows a thin figure with an expression of fear—the figure's mouth is wide open and letting out a powerful scream.The figure covers his or her ears and looks directly at the viewer.This figure is set on a bridge above a dark,stormy sea,and against a burning orange-red sky.
In his diary,Munch talked about what inspired him.“I was walking down the road with two friends when the sun set;suddenly the sky turned as red as blood...I stood there shaking.Then I heard the scream of nature.”
Many experts say that The Scream is connected to Munch's mental health problems,which caused him a lot of pain.
The Empire of Light is among a series of paintings by Belgian artist René Magritte between 1953 and 1954.He painted the same scene 27 times.It shows a beautiful house lit by lights from inside,surrounded by the darkness of night.What is strange is that above the house and the tree,we see a daytime sky full of brightness and soft white clouds.It seems like quite a mysterious scene.
Magritte was a painter inspired by his thoughts and ideas.His paintings were visual experiments as he tried to play with reality.His view was that art should shock the viewers and challenge their sense of reality.
The Empire of Light has produced different reactions in viewers.Some feel that the paintings look dark and troubling.Others,however,find them calming.As for Magritte himself,he thought that the change between day and night in the paintings was surprising.“I call this power:poetry,”he said.
词汇积累
1.starry adj.布满星星的
2.massive adj.巨大的
3.scream n.尖叫,尖叫声 vi.& vt.高声喊出
4.striking adj.惊人的;显著的
5.cause vt.导致,引起;使发生 n.原因;事业
1.Who is the painter of The Empire of Light
A.Edvard Munch. B.Vincent van Gogh.
C.Pablo Picasso. D.René Magritte.
√
2.What can we learn from the text
A.Van Gogh was a famous artist when he was alive.
B.The Starry Night is a successful work of Van Gogh.
C.Van Gogh painted The Starry Night using a common method.
D.The Starry Night sold well before Van Gogh died.
√
3.When did Munch paint The Scream
A.In 1893. B.In 1889.
C.In 1953. D.In 1954.
√
4.Why did Magritte paint his works
A.He was encouraged by Van Gogh.
B.He loved Edvard Munch's works.
C.He was influenced by his own thoughts and ideas.
D.He loved the nature and got inspiration from it.
√
√
5.What does the text mainly tell us
A.The three famous painters.
B.The definition of masterpieces.
C.The methods of creating paintings.
D.The three painters'masterpieces.
B
Qingming Scroll
Zhang Zeduan's Qingming Scroll is a masterwork of Chinese art.Painted on a five-metre-long silk scroll,it offers an important insight into life in China in the 12th century.It is commonly believed that the city described in the painting is Bianjing (present-day Kaifeng),the capital of the Northern Song Dynasty.The ancient scroll has survived the test of time remarkably well,and is currently housed in the Palace Museum in Beijing.
The scroll consists of three main sections.The first section presents a peaceful scene of rural life near Bianjing,featuring crop fields,a river winding through the landscape,and farmers hard at work.The second section shows the riverbanks and the central bridge alive with activity as boats sail in and out of Bianjing.Civilians can also be seen walking through the city gate in both directions.The third and final section pictures life inside the city itself.Here,hundreds of people from all walks of life,including butchers,hairdressers and government officials,can be seen going about their daily business.The combination of these three sections gives the viewer an idea of what life was like for the people of Bianjing.
Zhang's amazing artistic technique is apparent all across the scroll.Using ink on silk,he creates realistic images of scenery,buildings and people,and displays a remarkable mastery of perspective.The most impressive aspect of the painting,however,is probably Zhang's precise brushwork.This well-developed ability,as well as the scroll's ambitious size,allows Zhang to show an enormous amount of detail—you could study the painting for hours and still discover something new.
Thanks to all this fine detail,the Qingming Scroll provides a comprehensive look at life during the Northern Song Dynasty.It reveals a great deal about the 12th-century Chinese customs,clothing,transportation methods,business practices,and a wide range of buildings,such as temples,teahouses and government structures.At first sight,the overall scene of life in the capital city appears peaceful and cheerful.However,some critics suggest that on closer inspection,the painting actually exposes serious political and social
problems.Some boats carrying food do not seem to belong to the government,which suggests that the government has lost control of food supplies and transportation.Also in the painting are soldiers who appear to ignore their duties.There are some less obvious indicators of trouble too.For example,in the centre of the scroll,a boat is in danger of crashing into the bridge.These sorts of details point to a crisis developing in the city.In fact,the Northern Song Dynasty was in decline by this stage.About twenty years after the painting was completed,it was overthrown.
Zhang's timeless scroll is an important example of realism in the history of Chinese paintings.Its value is down not only to its great scale,artistic quality and attention to detail,but also to its representation of daily life.Such is its worth that several later emperors even asked the most talented artists of their day to make copies of the scroll.Some of these copies are now regarded as precious works of art in their own right.With the Qingming Scroll,Zhang made an outstanding contribution to Chinese art and greatly influenced generations of future artists.
The original scroll is still in one piece despite its age,but it is extremely delicate.Because of this,it is not often displayed to the public.The last time it was on exhibition,crowds waited in line for hours for the rare chance to see the famous painting with their own eyes.The public's continued enthusiasm about the Qingming Scroll,even after all these centuries,speaks volumes about the power of this historic piece of art.
词汇积累
1.apparent adj.显而易见,明白易懂,显然
2.perspective n.透视法;态度,观点;客观判断力;
景观,远景
3.precise adj.细致的,精细的;准确的,精确的;
恰好的
4.ambitious adj.宏大的,艰巨的;有野心的,有雄
心的
5.enormous adj.巨大的,庞大的
6.comprehensive adj.全面的,详尽的;综合性的
7.inspection n.检查,查看,审视;视察
8.expose vt.揭露,揭穿;暴露,显露;使遭受;使
接触
9.decline n.衰退,衰落,减少,下降 vi.&
vt.减少,下降,衰退,衰落;谢绝
10.representation n.描述;描绘;代表
11.delicate adj.精致的,精细的,精密的;易损的,
易碎的,脆弱的
12.enthusiasm n.热情,热忱
13.historic adj.历史上著名的;有史时期的
6.What can we know from Qingming Scroll
A.The production of silk scroll.
B.The insight of the life in China in the 12th century.
C.The peaceful rural life in Beijing in the Song Dynasty.
D.The amazing artistic technique of impressionism.
√
7.What information can we know from paragraph 2
A.The main contents of Qingming Scroll's three sections.
B.The peaceful rural life near Bianjing,like crop fields,etc.
C.The riverbanks and central bridge with activities like boat sailing.
D.The social life of all walks of life like butchers,hairdressers and officials.
√
8.Why can we still discover something new,studying Qingming Scroll for a long time
A.Because it is a masterpiece.
B.Because it was painted by Zhang Zeduan.
C.Because the painting presents an enormous amount of detail.
D.Because Zhang Zeduan used the precise brushwork to paint Qingming Scroll.
√
9.What message does the painter want to get across in Qingming Scroll
A.To help the public to focus on enthusiasm about the painting.
B.To help the future artists learn more painting techniques.
C.To help the later talented artists to follow his paintings to copy.
D.To help people know more details about the life in the Northern Song Dynasty.
√
10.What is the main idea of the passage
A.The comments on Qingming Scroll.
B.The civilians'life in Qingming Scroll.
C.The brief introduction to Qingming Scroll.
D.How Zhang Zeduan painted Qingming Scroll.
√
单元综合检测(二) (Unit 3 & Unit 4)
(时间:100分钟 总分:120分)
第一部分 阅读 (共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Seven Fitness Exercises You Can Do at Home
Walking
An effective walking workout at home will help to strengthen your legs,while getting some low impact aerobic exercise (有氧运动) as well.If you don't have any stairs available,just walk around the house a few times.It may not be very exciting,but it will do the job!
Jumping jacks
These are always fun,as they bring back memories of being a kid! Who hasn't done jumping jacks for fun as a child Well,surprise—they are also great cardio exercises,and good for warming up,too.
Push-ups
These are probably not the most favourite exercise of many people,but while they can be hard to do,you can find easier ways to do them.You don't need to pretend you're“Rocky”,do them with one hand,and just do what works for you.Do them on your knees,instead of keeping your legs straight.Or,do them by standing up against a wall.You will build up arm strength and work out muscles in your chest area.
Leg lifts
These are great for building up strength and muscles in your legs.If you find it hard to do the exercises with your legs straight,try bending them slightly.
Crunches
It's the best exercise for building up and strengthening belly muscles.When you're just getting started,don't worry about getting your head all the way up.So long as you're going up until you feel the stretching of the muscles,you will see some benefit.
Jogging in place
Jogging is a great exercise for your heart.You can jog in place at home while watching TV or listening to music.The only equipment you will require is a good pair of shoes,to eliminate (消除) any stress to your legs.
Dancing
Dancing is a wonderful exercise,which is great for your heart.It also can lift your spirits as well,and give your overall feeling a boost.
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章介绍了七种可以在家做的健身运动。
1.Which column does this text belong to if in the newspaper
A.Travel. B.Entertainment.
C.Health. D.Advertisement.
√
C [推理判断题。根据文章标题Seven Fitness Exercises You Can Do at Home可知,这篇文章主要介绍的是健身运动,由此可知,这篇文章在报纸上属于健康栏目。故选C。]
2.If Tom wants to strengthen his chest muscle,which exercise is most suitable for him
A.Push-ups. B.Walking.
C.Jumping jacks. D.Dancing.
√
A [细节理解题。根据Push-ups段落下的最后一句可知,俯卧撑运动可以锻炼胸部肌肉,由此可知,如果Tom想锻炼胸肌,俯卧撑运动最适合他。故选A。]
3.What exercises are best for heart according to the text
A.Walking and push-ups.
B.Dancing and jogging in place.
C.Leg lifts and dancing.
D.Leg lifts and crunches.
√
B [细节理解题。根据Jogging in place段落下的第一句“Jogging is a great exercise for your heart.”及Dancing段落下的第一句“Dancing is a wonderful exercise,which is great for your heart.”可知,原地慢跑和跳舞这两项运动对心脏有益。故选B。]
B
What exactly is an audiobook today Is it a book Is it a play Or is it becoming something else entirely What is clear is that a push for market dominance is driving it into a new trend.
Amazon-owned Audible,the market leader,hired the Oscar-winning director Sam Mendes to record multi-voice versions of the Dickens novels Oliver Twist and David Copperfield,making audiobooks the performing of the plays,and announced last month that it had reached an agreement for a recording of JK Rowling's Harry Potter series,voiced by more than 100 actors and featuring a“groundbreaking new soundscape”.The new Potter audiobooks,it said,would not take over but maintain conventional recordings by Stephen Fry and Jim Dale,which Audible also hosts.
To say that audio versions are different does not mean they are worse than printed texts.For people with dyslexia (阅读障碍) or ADHD (多动症),they can be a lifeline—as they can be for those who do not have time,or the habit,of reading books.Commuters,and men between the ages of 25 and 44,have been identified as key drivers of their growing popularity.
The good news for those who secretly find audiobooks more accessible,but are embarrassed to admit it,is that brain scans have revealed that they stimulate the same cognitive and emotional parts of the brain.But so would a radio play.Listening to stories,another intriguing piece of research revealed,sets the pulse racing far more than watching them.
So while we celebrate what audiobooks have in common with their print versions—both enable the brain to create its own pictures in a world where premanufactured images too often do all the work for us—we should also appreciate that they are translations into a different medium,even when read by the authors themselves.What is certain is that there is room for both.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。为了迎合市场,有声书显示了向戏剧表演转变的趋势,文章介绍了其好处和发展前景。
4.What's the function of paragraph 1
A.To introduce a scientific study.
B.To lead in the topic.
C.To describe an experience.
D.To give an example.
√
B [推理判断题。根据第一段和第二段第一句可知,文章主要是讲关于有声书的话题,第一段的作用是引入主题。]
5.What is the new trend of audiobooks
A.Employing talented performers.
B.Using prize-winning novels.
C.Replacing traditional recording.
D.Making them into plays.
√
D [细节理解题。根据第二段第一句可知,有声书的新趋势是变成戏剧表演的形式。]
6.What is the benefit of audiobooks
A.They motivate the cognitive-emotional brain.
B.They promote relaxation for busy individuals.
C.They make reading accessible for the disabled.
D.They are most likely to decrease the sense of thrill.
√
A [细节理解题。根据第四段第一句可知,有声书的好处是它们激发了大脑的认知和情感部分。]
7.What's the author's attitude towards audiobooks
A.Worried. B.Hopeful.
C.Uncertain. D.Curious.
√
B [观点态度题。根据最后一段可知,作者对有声书的态度是充满希望的。]
C
German artist HA Schult is an unusual artist who uses trash to make sculptures.“We are living in a time of garbage,”says Schult.“I created a thousand sculptures of garbage.They are a mirror of ourselves.”Here,Schult was talking about his 1,000 trash sculptures in the form of humans.
“They are social sculptures,”he explained.“They are not only sculptures for the eyes.They are sculptures to spread the idea that we live in a time of garbage.”So far,Schult's social sculptures have been on show in Paris,in Moscow's Red Square,on the Great Wall of China,and in the desert next to the Great Pyramid of Giza near Cairo.
HA Schult's work is unforgettable.Although his work has had a big influence on the art world,Schult remains modest about his creation,“Artists have to learn every time.We are not important.All that counts is the time in which we are living.”
Trash art has been around for years.But it seems that only the popular artists are regarded as true artists when working with trash.Why can't ordinary people be considered artists when they use the same things and change them into some form of personal art?Maybe it's because we all have our own presumption of what art is and isn't,or whom artists are or should be.
You can be an artist like Schult if you try.Look at used metal cans.What might be done with them?Imagine them in any number of new uses,or imagine them simply as an art form.What about boxes or clothing?Boxes can usually serve as new storage containers and houses for pets.And clothing?Imagine taking old clothes and turning them into hats or bags.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章通过列举用垃圾创作雕塑作品来反映环保问题的艺术家的例子,号召每个普通人都要关注环保问题,创作环保作品,尝试成为环保艺术家。
8.What do we know about Schult's sculptures
A.They served as garbage containers.
B.They reflected environmental issues.
C.They were first shown in Paris.
D.They were to raise economic awareness.
√
B [细节理解题。根据第一段中的“‘We are living in a time of garbage,’says Schult.‘I created a thousand sculptures of garbage.They are a mirror of ourselves.’”可知,Schult的雕塑反映了环境问题。故选B。]
9.What can be learnt by HA Schult's example
A.An artist must be socially responsible.
B.An artist must be as modest as possible.
C.An artist must make garbage recyclable.
D.An artist must take diverse artistic forms.
√
A [推理判断题。根据第二段中的“‘They are social sculptures,’he explained.‘They are not only sculptures for the eyes.They are sculptures to spread the idea that we live in a time of garbage.’”可知,真正的艺术家要有社会责任感,要通过艺术来反映社会问题。故选A。]
10.According to the last two paragraphs,what does the author probably agree about
A.It takes talent to be a trash artist.
B.Presumptions are important to artists.
C.Trash art can't be seen as a real art form.
D.Average people can also make trash artists.
√
D [推理判断题。根据倒数第二段中的“Maybe it's because we all have our own presumption of what art is and isn't,or whom artists are or should be.”以及最后一段中的“You can be an artist like Schult if you try.”可知,普通人也可以成为垃圾艺术家。故选D。]
11.Which of the following is the best title for the text
A.Could You Be a Trash Artist
B.What Are Social Sculptures
C.Do You Know About Trash Art
D.How Can We Deal with Used Cans
√
A [标题归纳题。根据倒数第二段并结合全文可知,文章通过列举用垃圾制作雕塑来反映环保问题的艺术家Schult的例子,号召每个普通人都要注重环保,创作环保作品,尝试成为环保艺术家。A项“你能成为垃圾艺术家吗?”既概括了文章内容又能吸引读者,适合作为文章标题。故选A。]
D
Feeling a bit less stable (稳定的) than before Maybe you find yourself holding on to handrails (扶手) more when going down stairs As we get older,our balance gets worse.But how much does it matter
A lot,it turns out.If your balance isn't great,you're more likely to fall.That can have serious results as we age,when bones often become weak.Research has also shown that balance is important for how long we will live.
A study of 1,702 people aged 51 to 75 found that people who couldn't stand on one leg for ten seconds were nearly twice as likely to die in the next ten years.Falls could be one reason why,but that's unlikely to be the whole story.Individuals who were in worse health were more likely to fail the ten-second test.
There are three parts to balance.The first is the visual system which shows us whether we're losing balance.Then the vestibular system (前庭系统) in the inner ear sends information to our brain about the move of our head.The third one is our body's ability to sense its location,movement and actions.People with ear problems that cause dizziness (眩晕),or muscle weakness are more likely to have balance problems.If you suffer from dizziness,see your doctor to find out the reason.But there's a lot you can do yourself to improve physical strength.
If you exercise,you're ahead of the game.One study found that a group that did 32 weeks of aerobic exercise increased their ability to stand on one foot by 31 per cent.Otherwise,improve your balance by walking,cycling or climbing stairs—this will strengthen muscles in the lower body—or by practising yoga or tai chi.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了平衡对于人的寿命的重要性,并分析了构成平衡的三个要素,人们可以通过锻炼来提高平衡。
12.What is the function of paragraph 1
A.To support an idea.
B.To make a conclusion.
C.To introduce the topic.
D.To give some examples.
√
C [推理判断题。根据第一段的“As we get older,our balance gets worse.But how much does it matter?”以及第二段可推知,作者在第一段提出问题意在引出话题:平衡的重要性。故选C。]
13.Why is the study mentioned in paragraph 3
A.To tell the risk of early death.
B.To record people's living habits.
C.To arouse concern about the senior.
D.To prove the importance of balance.
√
D [推理判断题。根据第三段的“A study of 1,702 people aged 51 to 75 found that people who couldn't stand on one leg for ten seconds were nearly twice as likely to die in the next ten years.”可推知,作者在第三段提到研究是为了证明平衡的重要性。故选D。]
14.In normal cases,who is more likely to fall
A.A healthy adult.
B.An old man with weak muscle.
C.A well-trained gymnast.
D.A teenage boy with bad habits.
√
B [细节理解题。根据第四段的“People with ear problems that cause dizziness...to have balance problems.”可知,一个肌肉无力的老人可能有平衡问题,从而导致跌倒。故选B。]
15.What is the last paragraph mainly about
A.How to improve your balance.
B.How to strengthen your muscles.
C.How to select proper ways to exercise.
D.How to keep yourself ahead of a game.
√
A [段落大意题。根据最后一段的“If you exercise,you're ahead of the game.”以及后文可知,最后一段主要讲了怎样锻炼有助于改善平衡。故选A。]
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
To many of us,art is obviously a kind of human expression of creativity.But in recent years,you may have read news about artificial intelligence (AI) creating its own art,such as painting or writing poems.Some people worry that AI might replace artists someday.
16 Many artists today are turning AI into a useful tool.Instead of replacing artists,AI is bringing artists more possibilities.
A piece of music created by AI recently attracted attention.AI was used to turn the novel virus into a piece of nearly two-hour long music based on its protein structure.The project was led by Markus Buehler,an American musician and MIT professor of engineering.He assigned a unique note to each amino acid (氨基酸) in the protein. 17 .
Listeners found the project to be“mind-blowing”.“It allows me to see the virus from a new angle,”said one listener. 18 As The Verge wrote,“AI helps artists play around in unpredictable ways,creating things beyond what they have ever thought was possible before.”
19 For example,in the comic and animation industries,there are now AI tools that can automatically color in black-and-white line drawings.“Although the results can be unpredictable and require a little clean-up,it could give artists room to experiment,by cutting down the time it takes to color each frame”,said Joao Do Lago,animator of Netflix's Castlevania.
As Peter Ward wrote for The Culture Trip,art of every kind has always been influenced by technological breakthroughs. 20 .
A.The AI then translated these notes into music.
B.AI has become an important part of our everyday life.
C.But this worry seems to be unnecessary,at least for now.
D.AI can become a useful tool to bring change to the art world.
E.Besides the music industry,AI has entered the world of poetry as well.
F.This surprising marriage between science and art could not be achieved without AI.
G.Apart from co-creating imaginative works,AI can also help artists avoid repeating tasks.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章讲述了人工智能不会取代艺术家,反而会对艺术创作产生积极作用。
16.C [由本段结构可知,空格所在处应起到承上启下的作用或作为本段的主题句。再由上文的“Some people worry that AI might replace artists someday.”可知,有些人担心人工智能有一天会取代艺术家。选项C“但这种担心似乎没有必要,至少目前是这样。”承接上一段,且引出下文“如今许多艺术家正在把人工智能变成一种有用的工具。”]
17.A [上文提到,Markus Buehler给蛋白质中的每种氨基酸分配了一个独特的音符,人工智能被用来将这种新型病毒转变为一段将近两小时长的音乐。由此可知,人工智能将音符变成了音乐。选项A“人工智能随后将这些音符翻译为音乐。”切题。]
18.F [选项F“没有人工智能,科学和艺术之间的这种令人惊讶的结合是不可能实现的。”指的是后文所说的“人工智能帮助艺术家以不可预知的方式进行创作,创造出他们以前从未想过可能的东西”。]
19.G [由本段结构可知,空格处应是本段的主题句。空格后提到,在漫画和动画行业,现在有了人工智能工具,可以在黑白线条图中自动着色。选项G“除了共同创作富有想象力的作品,人工智能还可以帮助艺术家避免重复任务。”中的repeating tasks指的就是下文的“to color each frame”。]
20.D [由上文和空格前一句“正如彼得·沃德在《文化之旅》中所写,每一种艺术总是受到技术突破的影响。”可知,人工智能给艺术带来了积极影响,所以人工智能是有用的工具。选项D“人工智能可以成为给艺术界带来变革的一种有用工具。”切题。]
第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A Ghanaian man in Africa,who once made glass jewelry (珠宝),is now focusing on more than 21 .The glass artist is reducing glass waste and helping his country both economically and 22 .
Tetteh got to 23 the art of glass blowing (吹制) during a visit to Europe in 2012,and then he became the nation's only professional glass blower.Later,the beautifully-colored,artistic flower holders or water carriers really 24 him.
Why not 25 more Ghanaian people to make art pieces from glass?With efforts,Tetteh set up his own workplaces in Ghana where,every day,they 26 broken glass from waste centers and turn it into 27 for family use and decoration.Largely 28 ,after all,Ghana buys about $300 million yearly worth of glass and pottery from other countries.
Tetteh melts the 29 glass from old televisions or bottles and turns the old glass into hot liquid.Using a long pole to remove a ball of melted glass,he starts working to 30 the glass into colorful items people can use again.Actually,in the past ten years,Tetteh's 31 has not only saved the country a lot of money but got the country 32 .
Tetteh,now 44,loves what he is doing.“Glass is my 33 ,but Ghana is my heart,”he laughed, 34 to do something for his country
35 .
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位加纳的艺术家泰特将玻璃废料变成艺术品的故事。
21.A.efforts B.skills
C.family D.usage
√
B [考查名词词义辨析。句意:一位在非洲的加纳男子曾经制作过玻璃珠宝,现在他关注的不仅仅是技能。根据上文“who once made glass jewelry”可知,此处表示他关注的不仅仅是技能。故选B。]
22.A.environmentally B.emotionally
C.practically D.physically
√
A [考查副词词义辨析。句意:这位玻璃艺术家正在减少玻璃浪费,并在经济和环境方面帮助他的国家。根据下文“they ______ broken glass from waste centers and turn it into ______ for family use and decoration”可知,此处表示他在环境方面帮助自己的国家。故选A。]
23.A.refer to B.learn
C.admire D.apply
√
B [考查动词词义和短语辨析。句意:泰特在2012年访问欧洲期间学习了玻璃吹制艺术,然后他成为全国唯一的专业玻璃吹制者。根据下文“the art of glass blowing during a visit to Europe in 2012,and then he became the nation's only professional glass blower”可知,泰特学习了玻璃吹制艺术。故选B。]
24.A.affected B.changed
C.inspired D.confused
√
C [考查动词词义辨析。句意:后来,这些色彩艳丽、具有艺术性的花器或水瓶真的启发了他。根据下文“Why not ________ more Ghanaian people to make art pieces from glass?With efforts,Tetteh set up his own workplaces in Ghana...”可知,此处表示玻璃制品启发了他。故选C。]
25.A.train B.allow
C.attract D.follow
√
A [考查动词词义辨析。句意:为什么不培训更多的加纳人用玻璃制作艺术品呢?根据上文可知,泰特学习了吹制玻璃的艺术,这需要一个学习的过程,再根据下文他们制作的过程可知,此处表示培训更多人用玻璃制作艺术品。故选A。]
26.A.produce B.introduce
C.improve D.collect
√
D [考查动词词义辨析。句意:经过努力,泰特在加纳建立了自己的工作场所,在那里,他们每天从垃圾中心收集碎玻璃,并将其转化成为供家庭使用和装饰的艺术品。根据下文“broken glass from waste centers”可知,此处表示他们从垃圾中心收集碎玻璃。故选D。]
27.A.Reality B.art
C.truth D.money
√
B [考查名词词义辨析。句意同上。根据下文“for family use and decoration”可知,此处表示供家庭使用和装饰的艺术品。故选B。]
28.A.poor B.dependent
C.unnoticed D.wild
√
B [考查形容词词义辨析。句意:毕竟加纳很大程度上依赖(进口),每年要从其他国家购买价值约3亿美元的玻璃制品和陶器。根据下文“Ghana buys about $300 million yearly worth of glass and pottery from other countries”可知,此处表示很大程度上是有依赖性的。故选B。]
29.A.changeable B.colorful
C.harmful D.abandoned
√
D [考查形容词词义辨析。句意:泰特将旧电视机或瓶子中的废弃玻璃熔化,并将旧玻璃变成热液体。根据上文“they______ broken glass from waste centers”以及下文“turns the old glass into hot liquid”可知,此处表示泰特熔化废弃的玻璃。故选D。]
30.A.mix B.put
C.shape D.beat
√
C [考查动词词义辨析。句意:他用一根长杆子取出一团熔化的玻璃,开始将玻璃塑造成人们可以再次使用的彩色物品。根据下文“the glass into colorful items people can use again”可知,此处表示塑造熔化的玻璃。故选C。]
31.A.patience B.devotion
C.invention D.payment
√
B [考查名词词义辨析。句意:事实上,在过去的十年里,泰特的奉献精神不仅为国家节省了很多钱,而且使国家变得更加清洁。根据上文“泰特找到了在经济上和环境上帮助他的国家的方法并建立工作场所培训人们吹制玻璃的艺术”可知,此处表示泰特的奉献精神。故选B。]
32.A.happier B.simpler
C.cleaner D.safer
√
C [考查形容词词义辨析。句意同上。根据上文“The glass artist is reducing glass waste and helping his country both economically and ______.”可知,泰特使用废弃玻璃制作艺术品,会使得国家变得更清洁。故选C。]
33.A.dream B.profession
C.choice D.decision
√
B [考查名词词义辨析。句意:“玻璃是我的职业,但加纳是我的心,”他笑着说,为能在他的国家需要时做些事情而感到骄傲。根据上文“With efforts,Tetteh set up his own workplaces in Ghana”可知,此处表示制作玻璃制品是泰特的职业。故选B。]
34.A.proud B.worried
C.anxious D.afraid
√
A [考查形容词词义辨析。句意同上。根据上文“but Ghana is my heart”及常识可知,此处表示可以为国家做事情,泰特很骄傲。故选A。]
35.A.at risk B.in danger
C.by chance D.in need
√
D [考查介词短语辨析。句意同第33小题。根据上文“Ghana buys about $300 million yearly worth of glass and pottery from other countries”可知,加纳这个国家是处于需要中的。故选D。]
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Tied to skis (滑雪板) and pulled around a 36.____________ (freeze) lake by a thoroughbred racehorse—skij ring is a sport like no other.The hardy skiers travel at frightening speeds,using just their voice and a set of rules to guide the horses around the icy track.The 37.____________ (usual) sport is considered the showpiece event of the White Turf races—a winter festival held at the upmarket ski resort of St.Moritz.
frozen
unusual
The sport requires the ability to mix skiing talent 38.________ a high-level of horsemanship.“During the race you need a really strong voice,”two-time race winner Valeria Holinger told CNN Sport.“Only by shouting can you make the horse go 39._________ (fast) than others.”
with
faster
Competitors must wait until they're 18 before 40._____________
_______________ (allow) to participate in the event.Even then,drivers—as they're known—must pass fitness tests 41.______ hard theory exams—for good reason,too.Not only 42._____ (be) they travelling at incredible speeds,but there is also the added danger of 43.______ (full) grown racehorses trampling (踩) on the skis.In addition,the speeding hooves (马蹄) kick up huge amounts of snow and ice 44.____________ crash into the legs of the skiers behind.
being
and
are
fully
which/that
allowed/allowed
Such unique threats call for unique 45.__________ (protect).Drivers are required to use face masks to keep the snow out of their eyes and wear body armor under their ski suits.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了一项将滑雪天赋与高水平的马术相结合的运动——马拉雪橇。
protection
36.frozen [考查词性转换。空处修饰名词lake,应用形容词。frozen lake意为“冰封的湖面”。故填frozen。]
37.unusual [考查形容词。由上文“skij ring is a sport like no other”可知,此处应用unusual (不寻常的)修饰名词sport。故填unusual。]
38.with [考查介词。mix...with...意为“把……与……结合”,为固定短语。故填with。]
39.faster [考查比较级。由than可知,空处应填副词的比较级。故填faster。]
40.being allowed/allowed [考查动词的语态。before既可作介词,也可作连词。before为介词时,allow与主语为动宾关系,应用其动词-ing形式的被动;before作连词时,此处可看作before they are allowed省略了they are的情况。故填being allowed/allowed。]
41.and [考查连词。分析句子结构可知,fitness tests和hard theory exams为并列结构,作动词pass的宾语,应用and连接。故填and。]
42.are [考查主谓一致。not only置于句首,后面的句子用部分倒装,谓语动词与主语they保持一致。故填are。]
43.fully [考查词性转换。空处作状语,应用副词。故填fully。]
44.which/that [考查定语从句。分析句子结构可知,snow and ice为先行词,在后面的定语从句中作主语。故填which/that。]
45.protection [考查词性转换。空前有形容词unique修饰,应用名词。故填protection。]
第三部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你校英语社团将举办一场主题为“生活中的艺术”的演讲比赛。请你写一篇英语演讲稿参赛,内容包括:
1.生活中有哪些艺术形式;
2.你对艺术的理解。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.请按如下格式作答。
Good morning,everyone!
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
Thanks for listening.
【参考范文】
Good morning,everyone!
In our daily lives,art takes many forms.We see it in paintings that decorate our walls,in the music that fills our ears,and in the dance that moves our souls.Even the way we arrange flowers or design our clothes can be considered art.It's everywhere,making our world more colorful and lively.
To me,art is not just something to look at or listen to;it's a way of expressing feelings and thoughts that words sometimes can't.When I create art,I feel free to be myself and share my inner world with others.Art makes life richer and more meaningful.
Thanks for listening.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
There was a girl named Emily.Although her singing was pleasant to hear,lacking of courage,she never sang in front of strangers.
One summer,the neighborhood would hold a singing competition.Her best friend,Lucy,came to invite her to participate in the competition,but Emily said,“I'm afraid to take part in it.”Her mother said,“It's okay,just do it bravely.”Emily followed her mom's advice and decided to have a try.The day came.Emily and Lucy went to the competition site.But she was too timid (胆小的) to walk onto the stage.She had been waiting until others finished singing.She shakily forced herself to stand on the stage.She started to sing,but her voice was so low.What's worse,she was so nervous that she forgot the lyrics (歌词) after singing a few words.Being laughed at by others,embarrassed and shy,she ran away from the stage.
Some boys ran after her and said,“Emily,coward (胆小鬼)! Emily,coward!”Emily didn't argue with them.What she wanted was to go back home as quickly as she could.Finally,she rushed into the house,hugged her mom and cried sadly.
“Well,my poor girl,don't cry.Tell me what happened to you,”asked her mom.Emily told her mother what she had experienced.
Listening to her,her mom cupped her face and said,“It doesn't matter,girl.As long as you practice singing more in front of strangers,you will become braver little by little.So,my girl,don't be beaten by a failure.You can go out to practice singing every day.No matter who is listening to you,go on singing and never stop.I believe there will be a harvest for you.”
注意:续写词数应为150个左右。
Emily listened to her mother carefully and followed her mom's suggestion.________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
Going on singing,she walked into the park._________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
【参考范文】
Emily listened to her mother carefully and followed her mom's suggestion.The next day,she began to practice singing outside.Gradually,her courage became greater and greater,and the sound of her singing was also louder and louder.Months later,she could sing as she was walking.A naughty boy who had laughed at her before cried to her,“Emily,coward! Emily,coward!”Emily felt depressed.However,she chose to ignore his behavior.
Going on singing,she walked into the park.Many people were singing and dancing there.Hearing her beautiful voice,some stopped to listen to her singing and clapped for her.A grandma smiled to her and said,“Oh,little girl,your voice is really beautiful!”Encouraged by the words,Emily felt pleased and could sing confidently in front of strangers.In the second year singing competition,Emily walked onto the stage bravely,and her loud and beautiful voice of singing moved all the people,including those who had laughed at her.Her mother was delighted to see that the timid girl had become a brave one.
谢 谢!