单元综合检测(二)
第一部分 阅读
第一节
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
If you'd like to go sightseeing,the following World Heritage Sites may be your best choices.
Jiuzhaigou Valley Scenic and Historic Interest Area
Jiuzhaigou Valley,which lies in the northern part of Sichuan Province,China,reaches a height of more than 4,800m,with a series of different forest ecosystems(生态系统).It's particularly famous for its excellent waterfalls.About 140 kinds of birds live in the valley,as well as a number of endangered plants and animals,including the giant panda.Jiuzhaigou Valley was recognised as a World Heritage Site by UNESCO in 1992.
Khami Ruins National Monument
The city of Khami,which developed after the capital of Great Zimbabwe had been given up in the mid-16th century,is of great archaeological(考古的) interest.The discovery of objects from Europe and China shows that Khami was a major centre for trade over a long period of time.It joined the World Heritage List in 1986.
Henderson Island
Henderson Island,which lies in the eastern South Pacific,is one of the few atolls(环礁) in the world whose ecology has been untouched by humans.It's particularly famous for the 10 plants and 4 birds that can only be seen on the island.It was recorded in the World Heritage List in 1988.
The Taj Mahal
The Taj Mahal is considered to be one of the most beautiful buildings in the world and the finest example of the late style of Indian architecture.It was built by the emperor Shah Jehan,who ruled India in the 17th century.It was in memory of his favourite wife who died in 1631.The architecture was given a World Heritage Status in 1983.
1.Which of the following can be found in Jiuzhaigou Valley
A.Wonderful waterfalls.
B.Ancient objects.
C.Beautiful buildings.
D.Untouched ecology.
2.What can we learn about the Taj Mahal
A.It doesn't exist now.
B.It was built by an emperor's wife.
C.It has become a place of interest.
D.It looks more beautiful than other buildings.
3.In which part of a newspaper can we read the text
A.Industry. B.Travel.
C.Science. D.Business.
B
Since the very year I was born,South Jersey has been a part of me.Since both of my grandparents have lived in the area for many decades,my family has visited South Jersey yearly since 2014.Its warm and lively feel is very appealing to many families that are looking for an easy and fun getaway.
Every summer we pile into the car and drive four hours away to the Seaview Hotel and Club,a wonderful place which is located in Galloway,20 minutes from the beach and boardwalk(木板人行道).The Seaview is enticing and quite inexpensive as well,which is perfect for any family.The rooms are neat,and the breakfasts are a real attraction,even to adults.I have always loved going down to their lovely outdoor swimming pool in the mornings and then ordering a lunch from the Coastal Grille,the hotel's main restaurant.The Seaview is really great,and somewhere else is even more exciting.
At the end of every day in South Jersey,my family always makes it an important goal to drive to the local beach and boardwalk,Ocean City.Ocean City is wonderful with great swimming,lots of pizza places,ice cream stands,and excellent rides and games.
After dinner,we always check out “Gillian's Pier”,the impressive and exciting,yet small amusement area located on the boardwalk.It is lots of fun to ride on the bumper car(碰碰车) and roller coaster and to taste soft-serve ice creams and cotton candy.Next door,there is even a video arcade(游戏厅),so overall South Jersey is your classic family summer vacation.I would definitely recommend visiting,even just for a weekend,someday.
4.Why has the author visited South Jersey every year since 2014
A.Because it is by the sea.
B.Because he was born there.
C.Because it has beautiful scenery.
D.Because it is his grandparents' hometown.
5.What does the underlined word “enticing” in paragraph 2 mean
A.Crowded. B.Attractive.
C.Remote. D.Developed.
6.What is the author's aim to describe his yearly tour to South Jersey
A.To show the attraction of South Jersey.
B.To show his living conditions.
C.To show it's convenient to go to South Jersey.
D.To show his preference for tourism.
7.What may be the best title for the text
A.Fun in South Jersey
B.My Travelling Life
C.A Famous Tourism Spot
D.My Hometown,South Jersey
C
New South Wales,Australia,is setting up cameras as part of an effort to reduce the number of people preoccupied with wireless devices while they drive.It will be the first area in the world to use the technology to punish drivers distracted(分心) with telephone calls,social media or text messages.
Road safety experts are concerned about the growing number of accidents involving drivers using smartphones on the state's roads.They say drivers who use phones while driving greatly increase their chances of being involved in an accident.
The New South Wales government plans to place 45 mobile phone detection cameras across the state by December.Each phone detection unit contains two cameras.One camera takes pictures of a vehicle's registration plate(牌照).A second camera looks through the front window of a car or truck to see what drivers are doing with their hands.
The units use artificial intelligence to set aside drivers who are not touching their phones.Human beings then confirm if the pictures show illegal behaviour before notice is sent to the vehicle's registered owner.A violation (违反) carries a fine of $232.Some cameras will be permanently set up on roadsides.Others will be moved,from time to time,around the state.
Two fixed cameras took photographs of 8.5 million vehicles as part of a six-month test earlier this year.The cameras took photos of more than 100,000 drivers with their hands on phones.One driver was using a phone and another electronic device at the same time.Another driver had a passenger guide the vehicle while they both held phones,the state government said.
8.What is the purpose of setting up cameras in New South Wales
A.To keep records of the accidents.
B.To promote the latest technology.
C.To find illegal behaviour of the drivers.
D.To force drivers to focus more on driving.
9.What can we infer from the second paragraph
A.Smartphones are the main killers on the road.
B.All accidents result from drivers' using cell phones.
C.Measures are badly needed to ban using phones while driving.
D.Carrying a smartphone while driving will cause an accident.
10.How does the phone detection unit function effectively
A.It corrects the drivers' wrong behaviour.
B.It has two cameras to record the plates.
C.It sends notice to the legal driver autonomously.
D.It combines artificial intelligence with human efforts.
11.What did the six-month test show
A.Electronic devices could help drivers indeed.
B.Many passengers helped operate the vehicles.
C.Many drivers used electronic devices while driving.
D.It was common to be busy with two wireless devices.
D
A report found that food waste would increase by a third to 2.1 billion tons by 2030.Beyond the cost of the waste itself,thrown-away food generates a gas that contributes to climate change.
Home delivery meal kits(盒) can reduce food waste by more than two-thirds,but suppliers need to switch to reusable packaging to make them environmentally-friendly.
Tailor-made meal kits cut waste by providing people with precise amounts of fresh ingredients(烹饪原料) for chosen recipes,meaning leftovers are minimized.But while the delivery services score well on reducing food waste,buying the same food ingredients from the supermarket almost always saves energy overall simply because meal kits use so much single-use packaging.The good news is that if people have meals that are tailored for consumption,they won't overbuy and have less food waste.They fine-tune the amount of food to what they will actually eat.
Meal kits can reduce transport emissions(排放) if people go to the supermarket less frequently.If people only go and buy such goods as soap and toilet paper,they may only have to visit once every couple of months.A delivery truck can carry meals for a lot of people in the neighborhood.So dozens of car trips might be replaced with one truck trip.
However,study found that even if delivery meal kits reduced food waste to zero,they would still use up more energy overall than buying the same food from the supermarket unless the energy used for the meal kit packaging was cut by a fifth.The packaging is a killer if it's single-use and thrown away,which can make all the environmental benefits lost.But if the packaging can be reused,if it's glass bottles,like in the old days,we can get some benefits.
12.What can we learn about home delivery meal kits
A.They can cut down on daily expenses.
B.They will totally solve the problem of food waste.
C.They can keep energy consumption to a minimum.
D.They will benefit the environment with reusable packaging.
13.What does the underlined word “fine-tune” in paragraph 3 mean
A.Attach. B.Adjust.
C.Raise. D.Compare.
14.The author suggests carrying meals with a delivery truck to ________.
A.reduce transport emissions
B.save more food
C.shop only in the supermarket
D.shorten car trip distances
15.What's the author's attitude to meal kits
A.Supportive. B.Unfavorable.
C.Objective. D.Indifferent.
第二节
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Perhaps you have heard the expression “When in Rome,do as the Romans do.”So when you want to do business in France,you have to get to know French culture,make marketing plans,and run your business by local laws.
16 The French take great pride in their language,so anyone who does not speak it may run the risk of being disrespected by his French colleagues or business partners.Also,another reason why learning French is important is that it is a great way to show every possible French business partner that you care and respect their country's culture and language.
The first thing that you should do when meeting someone new is to shake his hand firmly and always look at the person in the eye.In social meetings with friends,kissing is common.
Use first names only after being invited to. 17 The French will sometimes introduce themselves using their surname first,followed by their first name.
Dress well. 18 Your business clothing is a reflection of your success and social status.Always try to be tasteful and stylish.Women are advised to dress simply but elegantly.Wearing make-up is practiced widely by businesswomen.
The French are passionate about food,so lunches are common in doing business in France,which usually consist of an appetizer,main meal with wine,cheese,dessert and coffee,and normally take up two hours. 19
Do not begin eating until the host says “bon appetite”.Pass dishes to the left,keep wrists above the table and try to eat everything on the plate. 20 This may suggest that you find the food tasteless.If eating in a restaurant the person who invites always pays.
A.Remember to be as polite as possible.
B.This is a time for relationship building.
C.Use Monsieur or Madame before the surname.
D.Be careful with adding salt,pepper or sauces to your food.
E.Make an appointment with your business partner in advance.
F.The French draw information about people based on their appearance.
G.Language should be the focus of anyone planning to do business in France.
第二部分 语言运用
第一节
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
I was 17 years old.Along with a dozen other boys I had made a long trip to Iowa in order to see a college that I was thinking of 21 .While the trip had been 22 for the most part,now that I was there I was feeling depressed,alone,and isolated.I was missing my 23 and I was also missing the Appalachian Mountains and the forests of my home.I loved how the leaves turned a thousand 24 of green in the spring and then 25 a sea of red,gold,and orange in the fall.
Here in Iowa everything was 26 .The grass looked burnt and brown.All that I could 27 was a mixture of corn,mud,and pigs.I walked outside the dormitory of the college and sat on an old stump.I closed my eyes and 28 being back home again.When I finally opened them,however,I saw something that touched my 29 .It was a prairie sunset.It seemed to 30 the sky from horizon to horizon.Gold,red,purple and pink clouds all 31 together in a picture painted by Heaven's own hand.It was so huge that it took my breath away.It made our mountain sunsets seem 32 by comparison.I realized that this place also had its own special beauty.This place also was a part of nature's 33 .
Over the years to come I learned something else.Each of us has a special beauty 34 .Each of us has our own 35 talents and abilities.
21.A.assisting B.attending
C.visiting D.quitting
22.A.fun B.hard
C.novel D.tiresome
23.A.chance B.school
C.family D.goal
24.A.designs B.shades
C.metres D.stretches
25.A.became B.flooded
C.drew D.surrounded
26.A.easy B.beautiful
C.flat D.rough
27.A.hear B.touch
C.taste D.smell
28.A.cared about B.prepared for
C.dreamed of D.thought over
29.A.body B.soul
C.face D.pain
30.A.fill B.cover
C.separate D.block
31.A.folded B.sank
C.escaped D.flowed
32.A.tiny B.pale
C.splendid D.weak
33.A.change B.punishment
C.creation D.reflection
34.A.as well B.in addition
C.for sure D.in between
35.A.extra B.unique
C.possible D.reasonable
第二节
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Traditional earthen buildings
Listed as a World Cultural Heritage in 2008,tulou or earthen buildings are unique rural dwellings(住宅) in the 36.________(mountain) area in East China's Fujian Province.The buildings 37.________(appear) in the Song and Yuan Dynasties,and took 38.________(they) current shapes in the Ming and Qing Dynasties.Some of the Hakka and Hoklo people still live in the tulou.The buildings were 39.______(original) for Hakka families to live together and defend 40.________ the invaders.They evolved from local mountain camps,most of 41.________ took a circular structure.
Most of the earthen buildings have been developed since they were put on the list,and the number of tourists 42.________(rise) dramatically.Lin Jianwen is currently the sixth-generation owner of Zhencheng Building,43.________(build) in 1912.Lin went back home and inherited the building,turning it into a homestay hotel.In peak time,there are 200 people from 27 families 44.________(live) in it.He runs 45.________ business with his family and takes good care of the visitors.Welcoming tourists from all over the world makes Lin's life more colourful in the village.
第三部分 写作
第一节
假设你是班长李华,计划全班同学到孔子博物馆参观。请你给外教亨利先生(Mr.Henry)写封邮件,邀请他参加,内容包括:
1.发出邀请;
2.活动安排;
3.注意事项。
注意:1.词数80左右,开头和结尾已给出,不计入总词数;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:孔子博物馆 Confucius Museum
Dear Mr.Henry,
Good news for you!______________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Looking forward to your early reply.
Yours,
Li Hua
第二节
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
It was the hottest time of the year in southern California.Steve,a star basketball player at the University of California,with his cousin Zach,had planned a camping trip in the Great National Forest for their summer vacation.
The boys gathered clothes and supplies,and began their great adventure with Brady the dog early in the morning.Upon arrival,Steve pulled over to the side of the road along the bank of the river.“A wonderful place for fishing,” Steve exclaimed in delight.Zach nodded in agreement.
At high noon,the sun was scorching hot.With a good harvest of fish,the boys marched into the forest with Brady following them.After a long walk,they found a clearing that was ideal for a campsite.The camp was set up immediately as Steve knew all the tricks of an experienced wilderness camper.
An afternoon nap was absolutely a special treat in mid-summer.However,the boys were waken up by the fierce barks of Brady.Outside,heavy smoke filled the air and wind-blown flame was skipping from the top of one tree to another.The long dry summer turned the forest into a tinderbox.In a little while,Steve and Zach were inside their tent packing their belongings.
“Let's go! We can make it back to the river!” They headed down against the fire-wind in the direction of the river.But Brady barked a sharp warning.Ahead of them lay a thick curtain of smoke across the track.They would never make it through that.Steve was uneasy for it was hard to find a safe way to escape in the heavy smoke.
Brady lifted his head and sniffed(嗅) the smoke-laden wind.Next moment,the dog bounded away and disappeared down a sharp slope(坡).The boys shouted for him,but he didn't come back.Steve couldn't blame Brady for panicking.He himself wanted to run even though he didn't have a clue where to run.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
Steve and Zach hadn't gone far when there was a familiar bark.________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Brady pulled again,in spite of the boy's disbelief,urgently.____________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
单元综合检测(二)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A C B D B A A D C D C D
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
B A C G C F B D B A C B
25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
A C D C B A D A C A B
36.mountainous 37.appeared 38.their 39.originally 40.against 41.which 42.has risen 43.built 44.living
45.the
第三部分 写作
第一节
[参考范文]
Dear Mr.Henry,
Good news for you!An activity about paying a visit to Confucius Museum will be organized by our class.I'm writing to invite you to join us.
As scheduled,the activity will be held on July 5th.We are going to meet at our school gate at 8:00 a.m.We can experience Chinese culture and have a better knowledge of Confucius in the museum,where we can also see many ancient collections related to Confucius.Do bring some water with you,for it may last long.Besides,don't forget to take your passport.
I'd appreciate it if you could accept my invitation.
Looking forward to your early reply.
Yours,
Li Hua
第二节
[参考范文]
Steve and Zach hadn't gone far when there was a familiar bark. Brady came bounding,stopped directly in front of Steve and hit him with his head,pushing him back toward the slope.But Steve didn't get it.Then Brady grabbed the boy's jeans and started pulling.The message was clear,but Steve hesitated.Of course he remembered Brady saving his uncle's life when the dog was much younger.Was he still sharp enough to get them through this
Brady pulled again,in spite of the boy's disbelief,urgently.“OK,big guy,” seeing the fire was touching underbrush nearby,Steve made up his mind.Brady led them back down the slope and into the trees.Several times the big dog stopped.Often he changed directions to find the right way.The boys were so tired but the dog bullied both boys to go on.Steve was almost numb when he heard it—the wonderful sound of rushing water! They made it back to the river.
第一部分 阅读
第一节
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章介绍了四处世界遗产遗址供游客选择。
1.A [细节理解题。根据第二段中的“It's particularly famous for its excellent waterfalls.”可知,在九寨沟能够观赏到奇妙的瀑布。故选A项。]
2.C [细节理解题。根据最后一段中的“The architecture was given a World Heritage Status in 1983.”可知,泰姬陵已经成为一处旅游胜地。故选C项。]
3.B [文章出处题。文章介绍了四处世界遗产遗址:Jiuzhaigou Valley Scenic and Historic Interest Area(九寨沟风景名胜区),Khami Ruins National Monument(卡米遗址国家纪念碑),Henderson Island(亨德森岛)和The Taj Mahal(泰姬陵)。由此可知,文章最有可能出现在报纸的旅游专栏中。故选B项。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章通过讲述作者一家每年夏天在南泽西度过的美好且有趣的日子,来说明南泽西是一个很具吸引力的地方。
4.D [细节理解题。根据第一段中的“Since both of my grandparents have lived in the area for many decades,my family has visited South Jersey yearly since 2014.”可知,作者自2014年以来之所以每年都去南泽西是因为那是他祖父母的家乡。故选D。]
5.B [词义猜测题。根据画线词所在句“The Seaview is enticing and quite inexpensive as well,which is perfect for any family.”可知,这个酒店非常有吸引力而且也不贵,对于任何家庭来说都是极好的。结合句意尤其是perfect可推测,画线单词应该意为“有吸引力的;迷人的”。故选B。]
6.A [推理判断题。根据第一段中的“Its warm and lively feel is very appealing to many families that are looking for an easy and fun getaway.”可知,它的温暖和令人兴奋的感觉对于正在寻找一个舒适和有趣的适合度假的地方的许多家庭来说非常有吸引力。结合下文可知,作者写他们一家每年在南泽西度假的故事是为了证明南泽西很有吸引力。故选A。]
7.A [标题归纳题。通读全文,尤其是第一段中的“Its warm and lively feel is very appealing to many families that are looking for an easy and fun getaway.”和最后一段中的“...so overall South Jersey is your classic family summer vacation.”可知,文章主要谈到的就是在南泽西的乐趣,A项最适合作文章标题。故选A。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了澳大利亚新南威尔士州正在道路上设立摄像头,以减少开车时沉迷电子设备的人数。新南威尔士州将是世界上第一个用这项技术惩罚那些因电话、社交媒体或短信分心的司机的地区。
8.D [推理判断题。根据第一段“New South Wales,Australia,is setting up...It will be the first area in the world to use the technology to punish drivers distracted with telephone calls,social media or text messages.”可知,澳大利亚新南威尔士州正在道路上设立摄像头,以减少开车时沉迷电子设备的人数,并用这项技术惩罚那些因电话、社交媒体或短信而分心的司机。由此可知,新南威尔士州设置摄像头的目的是促使司机更专注于驾驶。故选D。]
9.C [推理判断题。根据第二段内容可知,道路安全专家对越来越多的司机在州内道路上行驶时使用智能手机而发生的事故表示担忧。他们说,司机在开车时使用手机大大增加了事故发生的可能性。由此可知,新南威尔士州亟须采取措施禁止司机开车时使用手机。故选C。]
10.D [细节理解题。根据第四段中的“The units use artificial intelligence to set aside drivers who are not touching their phones.Human beings then confirm if the pictures show illegal behaviour before notice is sent to the vehicle's registered owner.”可知,这些装置使用人工智能技术,将开车时没有在接触手机的司机排除。然后,在向车主发出警告之前,由人工确认照片上是否有违法行为。因此,手机检测装置是把人工智能和人类的努力结合起来。故选D。]
11.C [细节理解题。根据最后一段中的“Two fixed cameras took photographs of 8.5 million vehicles as part of a six-month test earlier this year.The cameras took photos of more than 100,000 drivers with their hands on phones.”可知,今年早些时候,作为为期6个月的测试的一部分,两个固定摄像头拍摄了850万辆汽车的照片。这两个摄像头拍摄到了10多万名驾驶员手里拿着手机的照片。 所以,六个月的测试表明了许多司机在开车时使用电子设备。故选C。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。套餐可以减少食物浪费,但包装是个问题。家庭送餐包可以减少超过三分之二的食物浪费,但供应商需要改用可重复使用的包装,使其更加环保。
12.D [细节理解题。根据第二段内容“Home delivery meal kits can reduce food waste by more than two-thirds...”可知,可循环利用的包装对环保有益。故选D。]
13.B [词义猜测题。第三段内容主要讲述量身定制餐会降低浪费,人们可以根据实际吃多少来调整食物数量。故选B。]
14.A [推理判断题。根据倒数第二段内容可知,送餐车可以一次给小区的很多人送餐,减少了交通排放量。故选A。]
15.C [观点态度题。根据最后一段得知,研究表明外卖饭盒会比从超市买食物耗费更多的能源,但是如果这些包装能够被再利用,对我们还是会有一些益处的。作者对饭盒的使用持客观的态度。故选C。]
第二节
【语篇解读】 本文是一篇说明文。入乡随俗,在法国做生意,就要了解法国的文化。文章介绍了与一些法国人做生意有关的文化和注意事项。
16.G [该段内容介绍了在法国做生意时学习法语的重要性,故该句应提出“法语学习很重要”这个话题。分析选项可知,G项(语言应该成为所有打算在法国做生意的人的关注点。)符合语境。故选G。]
17.C [结合下一句“The French will sometimes introduce themselves using their surname first,followed by their first name.”中的surname(姓氏)可知,本段与surname有关,分析选项可知,选C项。]
18.F [根据下一句“Your business clothing is a reflection of your success and social status.”可以看出着装在商业活动中的重要性。因此F项与此相符,故选F项。]
19.B [根据本段的第一句中的“The French are passionate about food,so lunches are common in doing business in France...”可知,午餐在商业活动中的重要性,可推断出午餐时间是建立商业关系的时间。分析选项可知,选项B符合语境,故选B项。]
20.D [该段介绍的是进餐时需要注意的地方。由下一句“This may suggest that you find the food tasteless.”可知,D项符合语境。因为只有在你觉得食物无味时,才会添加一些佐料。故选D项。]
第二部分 语言运用
第一节
【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。作者参观了自己正考虑就读的大学,起初对那里的风景感到失望,但后来被那里的晚霞所震撼,作者由此感叹,每个地方、每个人都有其独特的美。
21.B [作者去艾奥瓦州是为了参观自己想要就读的大学,故选B。]
22.A [本句与后半句“...I was feeling depressed,alone,and isolated.”形成转折关系,意思是这趟行程大部分时间都很有趣,故选A。]
23.C [作者想念家人,故选C。]
24.B [作者目睹过春天山林里,叶子是如何呈现千种深浅不一的绿色,又见过它们如何在秋天变成五彩斑斓的海洋,故选B。]
25.A [此处指树叶在秋天变成五彩斑斓的海洋,故选A。]
26.C [通过上文对家乡美景的描述可知,作者把家乡和艾奥瓦州做对比,这里的一切都是平淡和单调的,故选C。]
27.D [作者起初对此地心生厌弃,所以能闻到的只有玉米、泥土和猪的混合气味。此处为嗅觉感触,故选D。]
28.C [作者起初对此地失望,再一次想到了家乡,故选C。]
29.B [作者看到五彩斑斓的云布满天空,感受到了心灵的震颤,触动了灵魂,故选B。]
30.A [这里指云彩漫天,故选A。]
31.D [这里是指云彩瞬息万变,像是在一幅画里四处流动(flow),故选D。]
32.A [根据上文“It was so huge that it took my breath away.(它如此巨大,我简直无法呼吸。)”可知,此处与huge形成对比,故选A。]
33.C [根据上文对于晚霞的描述可知,这个地方的美也是自然创造的一部分,故选C。]
34.A [此句为作者在目睹艾奥瓦州的晚霞之后发出的感慨,即风景很美,我们每个人亦如是,故选A。]
35.B [根据上文作者对于艾奥瓦州的晚霞的描述可知,这个地方有它独特的美。由此处推及人,每个人同样都有其独特的美。故选B。]
第二节
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了世界文化遗产——福建土楼。
36.mountainous [考查词性转换。此处需用形容词修饰名词area。故填mountainous。]
37.appeared [考查动词的时态。根据时间状语in the Song and Yuan Dynasties可知,需用一般过去时,故填appeared。]
38.their [考查代词。土楼出现在宋元时期,在明清时期有了它们现在的形状,此处需用形容词性物主代词their修饰名词shapes。故填their。]
39.originally [考查词性转换。这些土楼最初是为了让客家人居住在一起并防御侵略者的。句中be...for是连在一起的,意为“用作……”,空格处需用副词,故填originally。]
40.against [考查介词。结合上一题解析可知,此处是指抵御外敌。故填介词against,短语defend against意为“抵御”。]
41.which [考查定语从句。这些土楼是由当地的山营演变而来的,大部分都是圆形的结构。此处为“介词+关系代词”,需填which指代camps。]
42.has risen [考查动词的时态和主谓一致。结合and前的时间状语since they were put on the list以及时态可知,此处也需用现在完成时,主语the number of...意为“……的数量”。此处动词需用第三人称单数形式,故填has risen。]
43.built [考查非谓语动词。此处需用非谓语动词作后置定语,修饰Zhencheng Building,build与其逻辑主语Zhencheng Building为动宾关系,故填过去分词built。]
44.living [考查非谓语动词。此处指住在里面的来自27户家庭的200人。此处表示主动,作后置定语,故填living。]
45.the [考查冠词。此处指他和他的家人经营这个生意。特指“土楼民宿”这个生意,故填定冠词the。]
1 / 1