单元综合检测(五)
第一部分 阅读
第一节
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
An Anthology (选集) of Aquatic Life(DK Children's Anthologies)
Author: Sam Hume
★★★★☆206 ratings
Buy new: $26.90
free delivery: on orders over $28.00 shipped by Amazon.com
Buy used: $15.88,$3.98 delivery
March 18—August 17
An Anthology of Aquatic Life is a stunning ocean encyclopedia for young readers to explore,with reference pages packed with fascinating information.From the deepest,widest ocean to the tiniest puddle,this beautiful book takes young readers on a spellbinding journey through the aquatic world.Stunning photography and gorgeous illustrations complement storybook descriptions about each life form,and children can uncover hundreds of fascinating facts as they read.
It arouses your child's curiosity as they:
—Explore detailed photographs and striking illustrations of nature in action.
—Reveal fun facts and myths about how a range of animals and plants adapt to their environments.
—Uncover more than 100 aquatic life forms,each with stunning images and captivating information.
This ocean encyclopedia for children is the perfect blend of storybook style text with out-of-this-world pared with reading alone,reading the book with families doubles the pleasure as family ties are strengthened through exploring the unknown together.
Explore the diversity of the animal kingdom while uncovering: IAI English
—Stunning Jacket Detail: gold book cover & luxury metallic gold edges.
—Striking photography &illustrations inside.
More in the Series
An Anthology of Aquatic Animals is part of the beautiful and informative Anthology plete the series and cultivate your children's curiosity as they explore the natural world with The Wonders of Nature or let them walk with the dinosaurs in Dinosaurs and other Prehistoric Life.For more information,please click here.
1.What is the lowest price for a second-hand book
A.$15.88. B.$3.98.
C.$26.90. D.$28.00.
2.What's the major benefit of An Anthology of Aquatic Life
A.Promoting the skills of telling stories.
B.Boosting curiosity about underwater life.
C.Acquiring the capability of photography.
D.Increasing the knowledge of dinosaurs.
3.Where do you think the passage is taken from
A.A brochure. B.A website.
C.A textbook. D.A report.
B
We see a woman swimming at night in a dark sea.Suddenly,she is pulled underwater.She surfaces,cries in fear,then disappears forever.This is the opening scene from the 1975 film Jaws,showing a shark attack.It was a great success,attracting huge audiences and winning many awards.It also strengthened people's long-held idea of the great white shark.
People have always been scared of sharks,but Jaws made things worse.Many people who saw the film started to believe that sharks were dangerous animals that ate humans.Some started fishing for sharks,killing as many as they could.At that time,nobody cared if sharks were killed,or how many were killed.
After 1975,the number of large sharks fell quickly.This was not only due to fear of sharks,but also finning.Finning is a type of fishing where sharks are caught and their fins(鳍) cut off to be used in shark fin soup.Finning kills millions of sharks a year.
Finning would have an unexpected effect upon Peter Benchley,the man who wrote the book the film Jaws was based on.In 1980,Benchley came across an awful sight in an area where fishermen were finning,leaving the sea floor covered with dead sharks.Benchley saw sharks being killed and this caused a deep change in him.He came to see people as a danger to sharks,rather than the other way round.From that day on,he fought to protect sharks.He admitted that his book was wrong about sharks' behavior.“Sharks don't target humans,” he said.
Fortunately,not everyone who watched the film Jaws became afraid of sharks—some became interested in understanding them.Today,as we learn more about sharks,more people than ever want to protect them from extinction.
4.The passage begins with a scene of the film Jaws to ________.
A.introduce the topic of sharks
B.show the success of the film
C.describe how evil the shark is
D.attract people to watch the film
5.What can we learn from paragraph 2
A.Sharks were believed to be endangered animals.
B.Sharks wouldn't have been killed without the film Jaws.
C.People had no idea how scary sharks were if not for the film.
D.Misunderstanding towards sharks was deepened due to the film.
6.What influence did finning have on Peter Benchley
A.He became more interested in shark movies.
B.He no longer saw sharks as a threat to humans.
C.He decided to protect sharks by rewriting his book.
D.He admitted being responsible for the deaths of sharks.
7.What is the author's attitude towards the future of shark protection
A.Hopeful. B.Unsure.
C.Mixed. D.Unconcerned.
C
As a young girl growing up in France,Sarah Toumi dreamed of becoming a leader who could make the world a better place.Her passion to help others was awakened when,from the age of nine,she accompanied her Tunisian father to his birthplace in the east of the country during holidays.There she organized homework clubs and activities for children.
Toumi witnessed first-hand the destructive effect of desertification (沙漠化).“Within 10 years rich farmers became worse off,and in 10 years from now they will be poor.I wanted to stop the Sahara Desert in its tracks.” A decrease in average rainfall and an increase in the severity of droughts have led to an estimated 75 percent of Tunisia's agricultural lands being threatened by desertification.
Toumi recognized that farming practices needed to change.She is confident that small land areas can bring large returns if farmers are able to adapt by planting sustainable crops,using new technologies for water treatment and focusing on natural products and fertilisers (肥料) rather than chemicals.
In 2012,Toumi continued her dream to fight the desert.She moved to Tunisia,and set up a programme named Acacias for All to put her sustainable farming philosophy into action.“I want to show young people in rural areas that they can create opportunities wherever they are.Nobody is better able to understand the impact of desertification and climate change than somebody who is living with no access to water.”
By September 2016,more than 130,000 acacia trees had been planted on 20 pilot farms,with farmers recording a 60 percent survival rate.Toumi estimates that some 3 million acacia trees are needed to protect Tunisia's farmland.She expects to plant 1 million trees by 2028.In the next couple of years,Toumi hopes to extend the programme to Algeria and Morocco.
8.How did Toumi's holiday trips to Tunisia influence her
A.They fired her enthusiasm for helping others.
B.They helped her better understand her father.
C.They made her decide to leave the country.
D.They destroyed her dream of being a teacher.
9.What is the main cause of the desertification of Tunisia's farmland
A.Cold weather. B.Soil pollution.
C.Low rainfall. D.Forest damage.
10.Why did Toumi set up Acacias for All in Tunisia
A.To create job opportunities for young people.
B.To facilitate the protection of their farmland.
C.To persuade the farmers not to use fertilizers.
D.To help the children obtain a basic education.
11.Which of the following can be the best title for the text
A.Saving Water in Africa
B.Fighting Poverty in North Africa
C.Holding back the Sahara
D.Planting Trees in Tunisia
D
In the animal kingdom,mimics (模仿) are not rare.Stick insects pretend to be twigs.Hawk moth caterpillars resemble poisonous snakes.The examples,though,are visual.Auditory mimicry is rarer.Danilo Russo of the University of Naples Federico Ⅱ thinks he has found a novel case of it,as he describes in Current Biology.Some bats,he believes,mimic angry bees in order to scare away owls that might otherwise eat them.
Dr.Russo first noticed bat buzzing a few years ago.The noise struck him as similar to the sound of some bees.He wondered whether bat buzzing was a form of mimicry which helped to scare off would-be predators.
To test this idea,he and his colleagues first recorded the buzzing that captured bats made.Then,with protective clothing,they began the more dangerous task of recording the buzzing made by different puter analysis revealed that bees' and bats' buzzing were,indeed,similar.
Then the researchers recruited several owls.They put the owls,one at a time,in an enclosure with branches for them to stay on,and two boxes with holes in them.They placed a loudspeaker alongside one of the boxes and,after the birds had settled in,broadcast through it five seconds of uninterrupted bat buzzing and a similar amount of insect buzzing three times in a row for each noise.As a control,they broadcast in like manner several non-buzzing sounds made by bats.
During the broadcasts and for five minutes thereafter,they videoed the owls.After analysis,the results were unequivocal.When they heard both the bat buzzing and the bee buzzing,the owls moved as far from the speakers as they could.In contrast,when the non-buzzing bat sounds were played,they crept closer.
Dr.Russo believes this is the first reported case of a mammal using auditory mimicry to scare away a predator.They strongly suspect,however,that it is not unique.Anecdotes suggest several birds also make buzzing noises when their nests are disturbed.And with the result of the experiment,he therefore predicts that auditory mimicry is far more widespread than currently realized.
12.What was Dr.Russo's assumption of the study
A.Bats imitate the voice of angry bees to frighten away enemies.
B.The buzzing of bats is similar to the sound of some bees.
C.Auditory mimicry is rather common in the animal kingdom.
D.Only some bats have the capacity of auditory mimicry.
13.How did Dr.Russo test his idea
A.By consulting experts in this field.
B.By referring to other scholars' analysis.
C.By collecting computer data.
D.By conducting series of scientific experiments.
14.What does the underlined word “unequivocal” in paragraph 5 possibly mean
A.Disappointing. B.Controversial.
C.Definite. D.Uncertain.
15.What is a suitable title for the text
A.A New Trick to Scare Away Owls
B.Animal Mimicry: Buzz off
C.A Self-protection Behavior among Animals
D.Bats: No More Victim to Owls
第二节
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Apps play tricks on you to turn an activity into a habit.It's not necessarily a bad thing to encourage healthy behaviors such as exercising with the help of apps or playing word games. 16 Here's how to recognize when your tech habit might be an unwelcome addiction,and practical steps for you to take back control.
Do a cost-benefit analysis (分析).
It's hard to be mindful of why you start a habit or do what you do. 17 A promise of a reward for exercising more with an app could motivate you when you feel lazy.But if you're so motivated by the reward that you ignore signs your body needs a rest,then it might be an unhealthy habit.
Trick yourself.
18 Then a small device that cuts off your home Internet connection at 10 o'clock every night can be of help.You could have pulled yourself out of bed to turn the Wi-Fi back on,but this extra effort may be enough to break unwanted bedtime scrolling (刷屏).
19
It can be helpful to plan in advance activities that might be a distraction.If your teen knows he's allowed one hour on the Internet at 7 p.m.,then he can relax without wasting time thinking about when he'll be able to have access to his favourite app.
Make it a joint effort.
If we just leave the job of controlling tech overuse to individuals or parents,that's crazy.Tech companies,schools,and governments all have a responsibility.A few schools lock up students' phones so they can't use them during the school day. 20
A.Make full use of a digital timer.
B.Schedule some time especially for your habit.
C.But even a good habit can cross the line into overuse.
D.However,we can reward ourselves with something we like.
E.Are you so addicted to your phone that it is ruining your sleep at night
F.That's why you need consider whether a habit is benefiting or hurting you.
G.Governments can also limit the time young people spend playing video games.
第二部分 语言运用
第一节
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
An ordinary trip turned dramatic (激动人心的) for 18-year-old Justin Gavin,and extremely fortunate for a young family.Walking down the street,he saw something that made him 21 .A small SUV drove past him,and it was 22 in flames (火焰).His heart beat fast, 23 when he saw children inside the car.
Drivers were honking (按喇叭) and getting out of their cars to get the 24 of the woman driver.However,it quickly became 25 that she could not stop the car.
The officials had already received several calls about a car on fire with a woman and children 26 inside.However,without an officer on site,Gavin immediately went into action.
He ran after the car down the street to help the family 27 from the burning car.“I'm yelling ‘Stop the car! Your car is on fire!’” he said.Gavin finally 28 the car when it came to a full stop.Without 29 , he helped the mother out of the driver's 30 first.And then with the flames 31 , he pulled three children out of the back seat.The flames quickly flooded the 32 moments later.
Gavin said,“It's kind of 33 because I didn't know whether I was able to get everyone out 34 .Luckily,I did it.” Afterwards the mother credited the 35 with saving her family.
21.A.change B.understand
C.stop D.upset
22.A.covered B.raised
C.damaged D.controlled
23.A.partly B.nearly
C.extremely D.particularly
24.A.comment B.admiration
C.attention D.identity
25.A.important B.obvious
C.awkward D.necessary
26.A.harmed B.packed
C.trapped D.hidden
27.A.suffer B.defend
C.separate D.escape
28.A.reached B.passed
C.destroyed D.checked
29.A.warning B.thinking
C.complaining D.guessing
30.A.side B.seat
C.shelter D.direction
31.A.attacking B.appearing
C.growing D.rolling
32.A.car B.mother
C.children D.site
33.A.moving B.exciting
C.confusing D.frightening
34.A.in time B.on demand
C.in despair D.on purpose
35.A.official B.teen
C.policeman D.driver
第二节
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Aeronautics (航空学) specialists from the University of South Australia spent months studying the dragonfly's flight,creating 3D models from digital images,to build a winged drone (无人机).Study leader Javaan Chahl believes that winged drones 36.________(base) on the dragonfly's shape and movement will simply be 37.________(flexible) and energy efficient,compared to the previous ones.
Chahl's team used 38.________special photography technique to classify the wing shapes of 75 different dragonfly species from museum collections.Their wings are long,light and hard.Plus,their long bodies give them excellent stability and balance,39.________(make) it possible for winged drones to deliver awkward loads 40.________undertake long observation missions.
Investigating the way that dragonflies remain stable during flight actually 41.________(reveal) the techniques they use to get themselves out of tricky situations.Dragonflies are found to be able to perform upside-down backflips to regain balance and normal flight,when they find themselves upside down mid-air.This special skill can even 42.________(perform) while dragonflies are unconscious,meaning it is a passive stability mechanism similar in concept 43.________ planes that are designed to glide to 44.________(safe) with their engines turned off.Engineers are looking to copy dragonfly wings to create safer ones 45.________can right themselves.
第三部分 写作
第一节
假定你是李华,上周你参加了学校组织的研学活动。请你写一篇英文博客,记录此次活动,内容包括:
1.研学的时间和地点;
2.研学过程和你的感受;
3.欢迎跟帖评论。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
3.博客的题目已为你写好。
参考词汇:研学活动study tour
An Amazing Study Tour
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
第二节
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
It was a morning in late August.Down the shore (岸) line of a lake,my father was fishing by a bank of trees.He liked to fish,away from distractions and noise and other people.He was also a wildlife officer,travelling all over the province to protect nature from humans.
But I was still new to fishing.“Dad,where should I stay?” He simply pressed his index finger to his lips,pointed to a shady spot by a large rock and shook his head gently.I knew he wanted me to be quiet.
The place where we were fishing was near a protected wetland.Songbirds,ducks and Canada geese flew by,touching down briefly on the water's surface before they flapped their wings and flew back into the sky.White clouds passed in front of the sun,blocking its warming rays from time to time.
Out of the corner of my eye,I caught sight of a few big loons (潜鸟) gathered together near the shoreline.What were they doing there?Loons usually travel alone,but here were five.Maybe it was a family?One loon,wailing (哀号),swam away from the group,towards me.
“Dad?Come here!”
My dad turned a bit towards me but didn't move,until I urged him again.
“Look at that loon.It's swimming towards us,” I said,pointing towards that strange loon.
Just then,the loon let out a big laughing sound.It stopped in the water near shore,not ten feet away from us.It was so close that we could see its beady red eyes.Strangely,the bird's wings were held tight against its black-and-white body,its neck wrapped (缠绕) around by a thin line.Fishing line maybe?Was there a hook (钩子) on the line,too
“It needs help.It's trying to get our attention!” With these words,my dad was ready to get into the water.“But...Look at its long beak (喙)! It could easily hurt us with it.” I didn't follow him.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
“Go get the scissors from the tool box,” my dad was shouting._____________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
“Take it easy! The bird won't hurt you!” encouraged Dad._________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
单元综合检测(五)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A B B A D B A A C B C A
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
D C B C F E B G C A D C
25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
B C D A B B C A D A B
36.based 37.more flexible 38.a 39.making 40.and
41.reveals 42.be performed 43.to 44.safety
45.which/that
第三部分 写作
第一节
[参考范文]
An Amazing Study Tour
Last Friday,I took part in a study tour to Nanyuan Village organized by our school.We explored the village's culture and history,visited a local museum,and tried traditional crafts.The highlight of the tour was learning about the local farming techniques and trying some fresh produce.The villagers were hospitable and the scenery was really picturesque.
This tour was an excellent opportunity to learn about a different way of life and gain a deeper appreciation of the village's history.How do you feel about it or did you have any amazing study tour yourself Post your comments below!
第二节
【参考范文】
“Go get the scissors from the tool box,” my dad was shouting.I ran,as quickly as possible,and came back with the tiny pair of scissors we used for cutting off the end of fishing line.I saw the loon already in Dad's hands.“What should I do next?” I asked,daring not to get close.“I'll hold it firmly,and you just need to cut off the line.” The loon's long beak was so close to me that I felt it might hurt me with its beak at any moment.I held the scissors out at arm's length,my hands shaking.
“Take it easy! The bird won't hurt you!” encouraged Dad.Carefully and slowly,I cut off the fishing line from around the loon's neck.“Now,take out that hook.Hurry!” As I tried to pull the hook out,the loon struggled in Dad's hands,as if it were trying to pull itself free.So I had to try again.Finally I got the sharp hook out of its body and let out a sigh of relief.As I watched that loon lapping its wings and flying back into the sky,I couldn't help beaming a smile.
第一部分 阅读
第一节
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了An Anthology of Aquatic Life这本书的情况,包括其内容、价格等。
1.A [细节理解题。根据Author: Sam Hume部分中“Buy used: $15.88(购买二手书:15.88美元)”可知,一本二手书的最低价格是15.88美元。故选A。]
2.B [细节理解题。根据第一段中“From the deepest,widest ocean to the tiniest puddle,this beautiful book takes young readers on a spellbinding journey through the aquatic world.(从最深、最宽的海洋到最小的水坑,这本美丽的书带着年轻的读者们踏上了一场引人入胜的水生世界之旅)”以及It arouses your child's curiosity as they部分中“Uncover more than 100 aquatic life forms,each with stunning images and captivating information.(发现超过100种水生生物形式,每一个都有令人惊叹的图像和迷人的信息。)”可知,An Anthology of Aquatic Life的主要好处是提高人们对水下生物的好奇心。故选B。]
3.B [推理判断题。根据最后一段中“For more information,please click here.(更多信息,请点击这里。)”可推知,文章选自网站。故选B。]
【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。文章通过对经典电影《大白鲨》场景的描写引入关于鲨鱼保护的话题。
4.A [推理判断题。根据第一段的“This is the opening scene from the 1975 film Jaws,showing a shark attack.It was a great success,attracting huge audiences and winning many awards.It also strengthened people's long-held idea of the great white shark.(这是1975年电影《大白鲨》的开场,展示了一次鲨鱼袭击。这是一个巨大的成功,吸引了大量的观众,赢得了许多奖项。它也加强了人们长期以来对大白鲨的看法。)”及下文内容可推知,本文通过对电影画面的描写来引入关于鲨鱼的话题。故选A。]
5.D [推理判断题。根据第二段的“People have always been scared of sharks,but Jaws made things worse.Many people who saw the film started to believe that sharks were dangerous animals that ate humans.Some started fishing for sharks,killing as many as they could.(人们一直都很害怕鲨鱼,但《大白鲨》让事情变得更糟。许多看了这部电影的人开始相信鲨鱼是吃人的危险动物。一些人开始捕捞鲨鱼,尽可能多地捕杀。)”及第四段的“He admitted that his book was wrong about sharks' behavior.‘Sharks don't target humans,’ he said.(他承认他的书对鲨鱼行为的看法是错误的。‘鲨鱼不会以人类为目标,’他说。)”可推知,这部电影加深了人们对鲨鱼的误解。故选D。]
6.B [细节理解题。根据第四段的“In 1980,Benchley came across an awful sight in an area where fishermen were finning,leaving the sea floor covered with dead sharks.Benchley saw sharks being killed and this caused a deep change in him.He came to see people as a danger to sharks,rather than the other way round.From that day on,he fought to protect sharks.(1980年,本奇利在一个地区看到了一个可怕的景象,渔民们正在那里割鳍,海床上到处都是死鲨鱼。本奇利看到鲨鱼被捕杀,这使他发生了深刻的变化。他开始将人类视为鲨鱼的危险,而鲨鱼并非人类的敌人。从那天起,他为保护鲨鱼而努力。)”可知,鲨鱼被杀的场面对Peter的影响是巨大的,他开始保护鲨鱼,不再认为鲨鱼是人类的敌人。故选B。]
7.A [推理判断题。根据最后一段“Fortunately,not everyone who watched the film Jaws became afraid of sharks — some became interested in understanding them.Today,as we learn more about sharks,more people than ever want to protect them from extinction.(幸运的是,并不是每个看过《大白鲨》的人都害怕鲨鱼——有些人开始对了解鲨鱼感兴趣。今天,随着我们对鲨鱼了解的越来越多,越来越多的人想要保护它们免于灭绝)”可推知,作者对于鲨鱼的保护是充满希望的。故选A。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了主人公图米在假期陪伴父亲回突尼斯东部的出生地后,激发了她要帮助当地人的热情,由此创立了Acacias for All项目,种植金合欢树,保护当地农田免遭撒哈拉沙漠吞噬,实践其可持续农业的理念。
8.A [细节理解题。根据第一段中“Her passion to help others was awakened when,from the age of nine,she accompanied her Tunisian father to his birthplace in the east of the country during holidays.(从9岁起,她就开始在假期陪伴她来自突尼斯的父亲去突尼斯东部的出生地,这激发了她帮助他人的热情。)”可知,图米去突尼斯度假的经历唤醒了她帮助他人的热情。故选A项。]
9.C [细节理解题。根据第二段最后一句“A decrease in average rainfall and an increase in the severity of droughts have led to an estimated 75 percent of Tunisia's agricultural lands being threatened by desertification.(平均降雨量的减少和干旱严重程度的增加导致突尼斯大约75%的农业土地受到沙漠化的威胁。)”可知,降雨量少是突尼斯农田沙漠化的主要原因。故选C项。]
10.B [推理判断题。根据倒数第二段第二句“She moved to Tunisia,and set up a programme named Acacias for All to put her sustainable farming philosophy into action.(她搬到突尼斯,并建立了一个名为Acacias for All的项目,将她的可持续农业理念付诸行动。)”以及最后一段中“By September 2016,more than 130,000 acacia trees had been planted on 20 pilot farms,with farmers recording a 60 percent survival rate.Toumi estimates that some 3 million acacia trees are needed to protect Tunisia's farmland.(截至2016年9月,在20个试点农场种植了13万多棵金合欢树,农民记录其成活率达到60%。图米估计,为了保护突尼斯的农田,大约需要300万棵金合欢树。)”可知,她创立Acacias for All项目的目的是保护当地的农田。故选B项。]
11.C [标题归纳题。通读全文,尤其最后一段中“By September 2016,more than 130,000 acacia trees had been planted on 20 pilot farms,with farmers recording a 60 percent survival rate.Toumi estimates that some 3 million acacia trees are needed to protect Tunisia's farmland.(截至2016年9月,在20个试点农场种植了13万多棵金合欢树,农民记录其成活率达到60%。图米估计,为了保护突尼斯的农田,大约需要300万棵金合欢树。)”可知,文章讲述的是主人公图米在9岁时,在一次陪伴爸爸回突尼斯家乡时激发了她要帮助当地人的热情,由此创立了Acacias for All项目,种植金合欢树,改善保护当地农田,坚持与沙漠化作斗争,实践其可持续农业的理念。C选项“Holding back the Sahara (阻挡撒哈拉沙漠)”符合文章主旨。故选C。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要说明了Danilo Russo认为蝙蝠模仿愤怒的蜜蜂的声音来吓走敌人,为了验证这一想法,他进行了一系列实验。
12.A [细节理解题。根据第一段“Some bats,he believes,mimic angry bees in order to scare away owls that might otherwise eat them.(他认为,有些蝙蝠模仿愤怒的蜜蜂是为了吓跑可能会吃掉它们的猫头鹰)”可知,Russo博士对这项研究的假设是蝙蝠模仿愤怒的蜜蜂的声音来吓走敌人。故选A。]
13.D [细节理解题。根据第三段中“To test this idea,he and his colleagues first recorded the buzzing that captured bats made.Then,with protective clothing,they began the more dangerous task of recording the buzzing made by different bees.(为了验证这个想法,他和他的同事们首先记录了捕捉到的蝙蝠发出的嗡嗡声。然后,穿上防护服,他们开始了更危险的任务——记录不同蜜蜂发出的嗡嗡声。)”可知,罗素博士通过进行一系列的科学实验检验他的想法。故选D。]
14.C [词义猜测题。根据画线词后文“When they heard both the bat buzzing and the bee buzzing,the owls moved as far from the speakers as they could.In contrast,when the non-buzzing bat sounds were played,they crept closer.”可知,当猫头鹰同时听到蝙蝠的嗡嗡声和蜜蜂的嗡嗡声时,它们就尽可能地远离扬声器。相比之下,当播放没有嗡嗡声的蝙蝠声音时,它们会爬得更近。这说明结果十分明确清楚。故画线词意思是“明确的”。故选C。]
15.B [标题归纳题。根据第一段“Danilo Russo of the University of Naples Federico Ⅱ thinks he has found a novel case of it,as he describes in Current Biology.Some bats,he believes,mimic angry bees in order to scare away owls that might otherwise eat them.(那不勒斯费德里科二世大学的Danilo Russo认为他发现了一个新的例子,他在《当代生物学》中描述了这一点。他认为,有些蝙蝠模仿愤怒的蜜蜂是为了吓跑可能会吃掉它们的猫头鹰)”结合文章主要说明了Danilo Russo认为蝙蝠模仿愤怒的蜜蜂的声音来吓走敌人,为了验证这一想法,他进行了一系列实验。可推知,B选项“动物模仿:让捕食者走开”最符合文章主旨。故选B。]
第二节
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了帮助人们改掉过度使用手机的不良习惯的几种方法。
16.C [根据上文“Apps play tricks on you to turn an activity into a habit.It's not necessarily a bad thing to encourage healthy behaviors such as exercising with the help of apps or playing word games.(应用程序会欺骗你,把一项活动变成一种习惯。鼓励健康的行为,比如在应用程序的帮助下锻炼或玩文字游戏,并不一定是一件坏事)”及下文“Here's how to recognize when your tech habit might be an unwelcome addiction,and practical steps for you to take back control.(以下是如何识别你的技术习惯可能是一种不受欢迎的上瘾,以及你收回控制权的实际步骤)”可知,有一些浏览手机的习惯是好的,但是也可能是一种不受欢迎的上瘾。由此可知,C项“But even a good habit can cross the line into overuse.(但即使是一个好习惯也会越界导致过度使用)”能够承上启下,符合语境。故选C。]
17.F [根据本段小标题Do a cost-benefit analysis.(做一个成本效益分析)可知,本段主要介绍得失分析。根据上文“It's hard to be mindful of why you start a habit or do what you do.(很难意识到你为什么要养成一种习惯或做你所做的事情)”可知,F项“That's why you need consider whether a habit is benefiting or hurting you.(这就是为什么你需要考虑一个习惯是有益还是有害的原因)”与上文构成因果关系,选项F中的“benefiting”和“hurting”对应标题中的“benefit”和“cost”,符合语境。故选F。]
18.E [根据下文“Then a small device that cuts off your home Internet connection at 10 o'clock every night can be of help.(那么,一个在每晚10点切断家庭网络连接的小设备可能会有所帮助。)”可知,E项“Are you so addicted to your phone that it is ruining your sleep at night?(你是否沉迷于手机以至于影响了你晚上的睡眠?)”以问题形式引入本段话题,引起下文,符合语境。故选E。]
19.B [根据下文“It can be helpful to plan in advance activities that might be a distraction.If your teen knows he's allowed one hour on the Internet at 7 p.m.,then he can relax without wasting time thinking about when he'll be able to have access to his favourite app.(提前计划可能会分散注意力的活动是有帮助的。如果你的孩子知道可以在晚上7点在网络上花费一个小时,那么他就可以放松了,而不用浪费时间去想什么时候他可以使用他最喜欢的应用程序。)”可知,本段讲述的是要计划一下时间安排。由此可知,B项“Schedule some time especially for your habit.(专门为你的习惯安排一些时间)”适合作本段小标题,符合语境。故选B。]
20.G [根据上文“Tech companies,schools,and governments all have a responsibility.A few schools lock up students' phones so they can't use them during the school day.(科技公司、学校和政府都有责任。一些学校将学生的手机锁起来,这样他们就不能在上学期间使用手机。)”可知,学校和政府都应当采取相应措施。在介绍完学校的措施后,应该会介绍政府的责任。由此可知,G项“Governments can also limit the time young people spend playing video games.(政府还可以限制年轻人玩电子游戏的时间。)”能够衔接上文,符合语境。故选G。]
第二部分 语言运用
第一节
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了18岁的Justin Gavin在汽车着火事故中勇敢救人的故事。
21.C [考查动词。句意:走在街上,他看到了什么东西,使他停下脚步。根据下文中的“in flames”和“when he saw children inside the car”可知,此处指他看到了火焰,停下了脚步。故选C项。]
22.A [考查动词。句意:一辆小型越野车从他身边驶过,车被火焰覆盖。根据前文“A small SUV drove past him”和常识可知,火焰在车的上面和外面,所以指火覆盖着汽车,呼应下文“the burning car”和“Your car is on fire!”。故选A项。]
23.D [考查副词。句意:他的心跳得很快,特别是当他看到车里的孩子们时。根据前文“it was in flames”和下文“when he saw children inside the car”可知,汽车着火了,本就是危险的事情,况且里面还有几个孩子,所以此处强调(特别是)Gavin看到孩子时,心情更为紧张。故选D项。]
24.C [考查名词。句意:司机们按喇叭,并下车以引起驾驶燃烧汽车的女人的注意。根据常识和前文“Drivers were honking and getting out of their cars”可知,人们发现一辆车着了火,还在继续前行,认为开车的人并不知情,所以按喇叭,甚至下车拦截,就是为了引起开车人的注意。故选C项。]
25.B [考查形容词。句意:然而,很快就发现她停不了车。根据前文“Drivers were honking and getting out of their cars to get the of the woman driver.”和“However”可知,人们尽力想让驾驶汽车的司机停车,司机女士应该能看到,可是她没有停车,因此推断很明显,是她停不下来。故选B项。]
26.C [考查动词。句意:此时,官员们已经接到了几个电话,说一辆汽车着火了,一名妇女和孩子们被困在车里。根据上文“However,it quickly became that she could not stop the car.”可知,汽车着火了,车停不下来,所以车里的人员被困在汽车里。故选C项。]
27.D [考查动词。句意:他沿街追赶那辆车,帮助那家人逃离燃烧的汽车。根据下文“I'm yelling ‘Stop the car! Your car is on fire!’”可知,Gavin追赶汽车的目的是要救人,所以是帮助那家人逃离着火的汽车。故选D项。]
28.A [考查动词。句意:当车完全停下来时,Gavin终于到达了车旁。根据上文“He ran after the car down the street”和下文“when it came to a full stop”可知,Gavin沿街追赶这辆车,车停了下来,Gavin最终追上了这辆车,故选A。]
29.B [考查动词。句意:他不假思索地先帮助那位母亲离开了司机的座位。根据前文“Gavin immediately went into action”和“He ran after the car down the street to help the family”可知,Gavin要挽救这辆车上的女士和孩子,因此推断此处应指他不假思索地救出了车里的妈妈。故选B项。]
30.B [考查名词。句意见上题。根据前文的“the woman driver”和常识可知,此处应指帮她离开司机的座位。故选B项。]
31.C [考查动词。句意:然后随着火势的蔓延,他从后座上拉出了三个孩子。根据后文“The flames quickly flooded the moments later.”可知,火焰在扩大增长,在蔓延。故选C项。]
32.A [考查名词。句意:片刻之后,火焰迅速淹没了汽车。根据前文“Your car is on fire!”可知,Gavin救出车里的妈妈和孩子,火焰淹没了已经没有人的汽车。故选A项。]
33.D [考查形容词。句意:这有点可怕,因为“我”不知道是否能够让所有人都及时离开。根据后文“because I didn't know whether I was able to get everyone out ”可知,因火势严重,Gavin也不知道能否成功救人,如果失败,后果不堪设想,所以说有点儿可怕。故选D项。]
34.A [考查介词短语。句意见上题。根据上文“The flames quickly flooded the moments later.”和下文“Luckily,I did it.”可知,火势凶猛,Gavin要救人,危险还在继续,所以说,不知道被困的人能不能及时离开险境。故选A项。]
35.B [考查名词。句意:后来这位母亲感谢这位少年拯救了她的家庭。根据文章开头“18-year-old Justin Gavin”可知,是这个18岁的少年拯救了她的家庭。故选B项。]
第二节
【语篇解读】 本文是一篇说明文。南澳大利亚大学的航空专家花了几个月的时间研究蜻蜓的飞行,从数字图像中创建3D模型,建造了一架有翼无人机。研究负责人Javaan Chahl认为,与之前的无人机相比,基于蜻蜓形状和运动的有翼无人机将更加灵活和节能。
36.based [考查非谓语动词。句意:研究负责人Javaan Chahl认为,与之前的无人机相比,基于蜻蜓形状和运动的有翼无人机将更加灵活和节能。表示“基于”短语为be based on,省略be动词,过去分词作定语。故填based。]
37.more flexible [考查比较级。句意见上题。根据后文“compared to the previous ones”可知,此处应用比较级,在前面加more。故填more flexible。]
38.a [考查冠词。句意:Chahl的团队使用了一种特殊的摄影技术,对博物馆收藏的75种不同蜻蜓的翅膀形状进行了分类。technique此处为泛指且special的发音以辅音音素开头,故填a。]
39.making [考查非谓语动词。句意:此外,它们的长身体使它们具有出色的稳定性和平衡性,使有翼无人机能够运送尴尬的负载并执行长期观察任务。分析句子结构可知,此处make在句中作结果状语,应用动词-ing形式。故填making。]
40.and [考查连词。句意见上题。结合前后文语境可知,此处为并列关系,应用连词and。故填and。]
41.reveals [考查主谓一致。句意:研究蜻蜓在飞行过程中保持稳定的方式,实际上揭示了它们用来摆脱棘手情况的技术。根据后文“use”可知,此处为一般现在时,主语为动词-ing形式短语,谓语应用第三人称单数形式。故填reveals。]
42.be performed [考查语态。句意:这种特殊的技能甚至可以在蜻蜓无意识的情况下进行,这意味着它是一种被动的稳定机制,在概念上类似于飞机在关闭引擎的情况下滑翔到安全的地方。故填be performed。]
43.to [考查介词。句意见上题。表示“类似于”短语为similar to。故填to。]
44.safety [考查名词。句意见第42小题。作宾语,应用名词safety,不可数。故填safety。]
45.which/that [考查定语从句。句意:工程师们正试图复制蜻蜓的翅膀,以制造出更安全的、可以自我矫正的翅膀。定语从句修饰先行词ones,在从句中作主语,指物,故填which/that。]
1 / 1