模块综合检测
(总分:120分)
第一部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Women Who Changed Science Forever
Ellen Ochoa (May 10,1958-)
Ellen Ochoa is an American engineer and retired astronaut.Born in Los Angeles,California,Ochoa was the first Latina woman to fly in space as part of the crew of the shuttle Discovery in 1993.In 1990,Ochoa was selected to astronaut candidacy as part of Group 13,a group of twenty-three NASA astronauts,and became an astronaut a year later.Her first space flight was aboard Discovery as a mission specialist and lasted nine days,in which the five-person crew conducted scientific experiments and deployed a research satellite to study the solar corona.
Mamie Phipps Clark (April 18,1917-August 11,1983)
Mamie Phipps Clark was an American social psychologist,who specialized in child development in Black children.Born in Arkansas,Clark drew on her early experiences as a black child in the segregated (种族隔离) American South to help children growing up with the same inequalities.She initiated the famous Doll Test,which showed that Black children in segregated schools were more likely to prefer dolls with white complexions and yellow hair while discarding the brown dolls with black hair and assigning negative traits to them.Her husband,Kenneth,used their research to argue for school integration in the 1954 Supreme Court Case Brown v.Board of Education.This was the first time that social science was used in a Supreme Court case.
Katsuko Saruhashi (March 22,1920-September 29,2007)
Geochemist Katsuko Saruhashi was born in Tokyo on 22 March,1920.She developed Saruhashi's Table,a method for measuring CO2 using pH,temperature,and chlorinity,which has become a global standard.Saruhashi broke new ground in her study of ocean-borne nuclear contamination following the nuclear weapons test the United States undertook on Bikini Atoll in the Marshall Islands.Saruhashi's research played an important role in limiting nuclear proliferation (激增) around the world,thanks to the signing of the 1963 treaty.
1.When did Ellen Ochoa become an astronaut
A.In 1990. B.In 1991.
C.In 1992. D.In 1993.
2.How did Saruhashi do her research of ocean-borne nuclear contamination
A.Together with some Americans.
B.By signing the 1963 treaty.
C.By digging into the ground.
D.Based on a test on Bikini Atoll.
3.Which of the following statements is true
A.Ellen Ochoa was the first woman astronaut to fly in space.
B.Children were more likely to prefer dolls with white complexions and yellow hair.
C.Saruhashi's Table is an international standard for measuring CO2.
D.The three women are all black scientists.
B
One Alabama school was extremely creative in encouraging students to read more and to help improve the school district's literacy.They added an Inchy's Bookworm Vending Machine,an actual vending machine that allows students to add a special coin and get a brand new book.
Sixth-grade reading teacher Kristy White said students have been inspired to earn coins so they can get a new book.Every classroom has coins,and students can earn them by improving their reading or math skills or exhibiting good behavior.
Kristy said it only takes one coin to use the machine.Nice! What's even nicer is there are books for all grade levels and students even make suggestions for titles they'd like to see available.Funding for the vending machine came from community support through donations and grants.
Lucy Williamson was the first student to use the machine.The sixth-grader said she can see the growing excitement of her fellows and she looks forward to getting even more books.“This has some different books that the library doesn't have and I'm able to keep the book longer because it's mine so I have more time to read it,” Lucy said.She also shared that she rereads books often,so being able to choose a book that she can take home is a real plus.
Beyond reading,the vending machine has also encouraged students to behave better.And when a student gets a coin everyone celebrates the win.“The students are thrilled when they are the students who get the coin that week.They come down here and other students cheer for them,” Kristy said.
We're cheering for them,too! This is such a unique way to motivate students.Reading is so fundamental that it really serves as the foundation for all other learning.This vending machine is just one way to help students succeed.
4.What does the underlined word “literacy” in paragraph 1 mean
A.Communication skills.
B.Academic performance.
C.Professional knowledge.
D.Reading and writing ability.
5.What can we know about the vending machine
A.It charges students for the special coins.
B.It encourages students' positive growth.
C.It turns a blind eye to students' proposals.
D.It aims to raise money for the local community.
6.Why did Lucy commit herself to using the vending machine
A.To enrich her extracurricular life.
B.To escape from the school library.
C.To enjoy selecting and rereading books.
D.To gain respect and praise from her fellows.
7.Which is the suitable title for the text
A.Kristy White: A Creative Reading Teacher
B.Lucy Williamson: A Model Pupil at School
C.A Unique Way to Inspire Students to Read
D.The Importance of Offering Reading Courses
C
Every spring,as the weather warms,trees up and down the East Coast explode in a display of bright green life as leaves fill their branches,and every fall,the same leaves provide one of nature's great color displays of vivid yellow,orange and red.
Thanks to climate change,the timing of these events has shifted over the last two decades,Harvard scientists say.
Andrew Richardson,an associate professor of organismic and evolutionary biology,and research associate Trevor Keenan worked with colleagues from seven different institutions on a study which found that forests throughout the eastern United States are showing signs of spring growth dramatically earlier,and that the growing season in some areas extends further into the fall.
Richardson said,“Climate change isn't just about warmer temperatures.It's also about changes in precipitation (降水) patterns...So in the future,an earlier spring might not help forests take in more carbon dioxide if they end up running out of water in mid-summer.”
The research combined information from three sources.Using satellite data,Keenan tracked when forests across the region began to turn green in the spring,and when leaves began to turn yellow in the fall.Ground observations made every three to seven days at the Harvard Forest in Petersham and a long-term research site in New Hampshire provided information about the state of buds,leaves and branches.When combined with records from instrument towers,the data sets allowed the researchers to paint a richly detailed picture that shows spring starting earlier,and the growing season lasting longer than at any point in the past two decades.
Another important result,Richardson said,was the discovery of a significant source of error in existing computer models on how forest ecosystems work.
“This shows an opportunity to improve the models and how they simulate how forests will work under future climate scenarios forecast,” he said.
The real power of the findings,however,may be in helping to make the effects of climate change clearer to the public,the researchers said.
8.What is the reason of the earlier spring according to the Harvard scientists
A.The human activities.
B.The climate change.
C.The tree growth.
D.The reduction in water.
9.What can we infer from Richardson's words in the fourth paragraph
A.An earlier spring can only bring benefits.
B.The influence of climate change is complex.
C.The water in mid-summer will increase.
D.The role of forests becomes less important.
10.What is closest in meaning to the underlined word “simulate” in the seventh paragraph
A.Change. B.Explain.
C.Imitate. D.Create.
11.What is the real power of the findings of the research
A.It helps scientists to figure out how forest ecosystems work.
B.It reflects how the growing season is extending faster.
C.It provides an opportunity to improve the computer models.
D.It helps to make the effects of climate change clearer to the public.
D
Last weekend,I said goodbye to another dear old friend.We had 12 fine years together,but our relationship was becoming dysfunctional (不正常的).Unwanted emissions and serious health problems were the final straw,leaving me with no choice but to make a trip to the knacker's (收废汽车者的) yard.
I am now car-free for the first time in 20 years,and it feels strange.When I gave up meat,I did so mainly for environmental reasons,and I didn't miss it at all.I would like to say the same about my car,but I can't.It was first and foremost a financial decision: keeping the old car on the road was getting too expensive.
But doing the right thing for the wrong reasons is still doing the right thing—I now have a chance to rethink how I move myself and my family around,and can try to find a more environmentally friendly means of transport.
Going car-free is,I think,a lifestyle change that many of us are going to make over the next few years,as car ownership becomes increasingly unnecessary,expensive and socially unacceptable.However,it is easier said than done.Now my car is gone.I still need to get around.But how I already cycle to work and use public transport when appropriate.But there are some occasions when a car seems to be the only way.
I won't buy one: I have joined a car-share program and will use taxis more often.I will hire a car if I need to drive a long distance.But then I am still travelling in fossil-fuelled cars (燃油汽车),like when I quit meat and ended up eating more cheese.I fear I may have swapped one environmental problem for another.
I am also afraid to think about the ultimate fate of my car.I have just offloaded more than a ton of metal,plastic,rubber,fabric,electronics,oil and petrol that will end up in a landfill.There are millions of similar vehicles in the UK alone that will have to go somewhere.
Maybe I am overthinking it.According to Charlie Wilson,a climate scientist at the UK's Tyndall Centre for Climate Change Research,getting rid of a private car is no doubt a positive step to reduce CO2 emissions.
He points to research by the OECD's International Transport Forum.“They showed that moving from a private vehicle fleet (车队) to a shared vehicle fleet can greatly cut the number of vehicles you need to deliver the mobility that we need and want.If that vehicle fleet is electrified,you can also bring CO2 emissions close to zero.”
So in other words,just get rid of your car.
12.What do we know about the author's car
A.It was old.
B.It was green.
C.It was his first car.
D.It was a second-hand car.
13.What do the author's giving up meat and saying goodbye to his car have in common
A.He did both for the wrong reasons.
B.He thinks both help him save money.
C.He considers both are right decisions.
D.He did both out of concern for the environment.
14.What does the author fear
A.He may have to spend more on travel.
B.His lifestyle might be changed completely.
C.He might get bored with public transportation.
D.His decision may fail to help the environment.
15.What does Charlie Wilson say
A.It is wise to do away with old private cars.
B.It is very easy to deal with old private cars.
C.Electric cars are the solution to traffic problems.
D.The OECD plays a key role in promoting car-sharing.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Show Emotion
If anyone has ever told you to “open up more” or “show some emotion” you may wonder what they really meant.It's easy for us to get caught up in our own little worlds and hide what we're feeling from other people. 16 .But if you can open up more to others,you'll see how rewarding it is to connect on a deeper level.
17 .Relax and think through your feelings as they come to you.Whenever you feel something,take a second to sit with what you're feeling.Think about how you feel and let the emotion wash over you naturally.
Name your emotions as they come to you.Giving your feeling a name makes it easier to understand.Once you're comfortable with a feeling.Give the emotion a name.Are you anxious about something?If you don't feel anything particularly moving,are you bored or content?This process will make you more self-aware. 18 .
Maintain a journal for your feelings.One way to help you to open up emotionally to others is to keep a daily journal. 19 .Every day,write down a paragraph or two about your day and how it makes you feel.This will help you track your feeling over time and put you more in tune with yourself.
Engage in fun activities to share experiences with others.Do things you enjoy with people you love to share positive emotions.Dedicate one night a week to go out and grab dinner with your family. 20 ,or go on a 20-minute walk every day.Being emotionally available and sharing how you feel is a lot easier when you have fun with the people you care about.
A.Push yourself to share every day
B.Take a minute to process emotions
C.Take a cooking class with your partner
D.Open up and get used to sharing how you feel
E.It will also help you express what you're feeling
F.Treat it as a special space for you to open up and be honest
G.Sometimes,we don't even realize we're being guarded or hiding our feelings
第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
While waiting for my train,I saw a young man sitting on the station's floor,head down.I thought he was 21 ,I looked around and nobody 22 ,so I just shrugged and went on my way.After a few steps I 23 and found he was drunk.I asked him if he was OK and if he needed any 24 .He told me he was OK.He said his house was one station further.
He wanted to take the stairs but I 25 he would hurt himself since he seemed too 26 to walk.So I asked him to take the elevator.He 27 taking the stairs.I told him I would ride the elevator with him,even though my mind was trying to 28 me not to go into an elevator alone with a drunken man.
The man couldn't 29 well,so I asked him to walk a little more with me to 30 on a bench.While sitting there he 31 me,telling me that I saved him.
Finally,we got on the train.At the next 32 ,as we said our goodbye,I asked him to walk 33 .Before I knew it,he left $20 next to me on the seat and 34 out of the train.There was no way to give him back his money.
Now,my 35 is—what act of kindness shall I do with these $20
21.A.drinking B.thinking
C.sleeping D.recovering
22.A.waited B.stopped
C.acted D.escaped
23.A.turned B.arose
C.suffered D.bargained
24.A.food B.money
C.patience D.help
25.A.doubted B.decided
C.hoped D.feared
26.A.fast B.steady
C.weak D.slow
27.A.insisted on B.dreamed of
C.believed in D.depended on
28.A.allow B.invite
C.wish D.remind
29.A.sing B.perform
C.stand D.sleep
30.A.rest B.survive
C.chat D.lie
31.A.noticed B.thanked
C.praised D.begged
32.A.position B.journey
C.mile D.station
33.A.carefully B.bravely
C.quickly D.seriously
34.A.danced B.fled
C.dashed D.jumped
35.A.warning B.question
C.wish D.worry
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
The trade routes are of great importance.In March,the Suez Canal,one of the world's most important sea trade routes,36.______________ (block) by a ship,causing an epic maritime traffic jam of nearly 300 ships between Europe and Asia.Besides the Suez Canal,China's ancient Silk Road also played 37.______________ important role in trade and cultural exchanges between China and Europe.
In early history,the Silk Road was the most important trade route,38.______________ (mark) the beginning of globalization.As the first route 39.______________ introduced the Eastern world to the Western civilization,the Silk Road in China can date 40.______________ the Han Dynasty in ancient China.In the following years in history,many great figures had made significant 41.______________ (contribution) to the development of the Silk Road.
Though the Silk Road was mainly a trading route,it was 42.______________ (benefit) to each other in the first place.It 43.______________ (actual) made great attraction to the development of the civilization of the world,opening long-distance political and economic communication between Europe and Asia.The ancient Silk Road is more like a historical textbook,enabling people from different cultures and regions 44.__________ (comprehend) what happened during the ancient time.Up to now,the Silk Road in China 45.______________ (bring) great attraction to the tourism in China even in the world.
第三部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
6月5日是世界环境保护日 ( World Environment Day )。作为中学生,我们应该为环境保护贡献自己的一份力量,请以“How to Protect the Environment”为题写一篇英语短文,内容包括:
1.目前环境存在的问题;
2.作为中学生应该采取的措施(至少三条)。
注意:1.词数80左右;
2.请按如下格式作答。
How to Protect the Environment
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
On a misty morning in July,Clay and Acaimie arrived at the base of Mount Liamuiga,ready for their first honeymoon climb.They had married just five days earlier back home in Indiana,the United States.
They had their apparent differences.Acaimie had always been the worrier.Clay,on the other hand,was an optimist—always certain that things would turn out just fine.So it was Clay who wanted to take a day of their honeymoon and climb Mount Liamuiga,which is also a dead volcano—a popular destination for vacationers looking for adventure.
The couple,dressed in white T-shirts and sneakers,arrived for their journey in a rental car expecting to explore.When arriving,they found an empty dirt parking lot with just a small sign marking the beginning of the track.They made their way up anyway.
It took them nearly three hours to reach the peak,but the view made it all worthwhile.Though worn out,they couldn't have been happier as they took a few selfies(自拍)with their cell phones,and walked around the edge of the volcano.
That's when Clay saw it: a small track,half-hidden beneath plant life,that led into the volcano's crater(火山口).A series of holes had been drilled into the rocks,with ropes that led down.For Clay,the sight was incredibly inviting.It felt like a secret entrance to a mysterious paradise(乐园).Acaimie was less enthusiastic.The track was steep,and she was afraid of heights,but she bravely followed Clay's lead.After just a few minutes of going downwards,though,she'd had enough.She told her husband she'd wait on the rocks just off the track while he went exploring.“Just be quick,” she said as she watched him set off on the rough path,zigzagging (曲折前进) while grasping the rope.
注意:1.续写词数应为150词左右;
2.请按如下格式作答。
A few minutes later,she heard a noise of something rolling downhill and a cry for help from deep within the crater._______________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
There was nobody when they reached the top,but fortunately she found a signal on her cell phone._____________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
模块综合检测
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
B D C D B C C B B C D A
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
C D A G B E F C C B A D
25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
D C A D C A B D A C B
36.was blocked 37.an 38.marking 39.that 40.from 41.contributions 42.beneficial 43.actually 44.to comprehend 45.has brought
第一节
[参考范文]
How to Protect the Environment
As we all know,June 5 is the World Environment Day,and as high school students,we should contribute to environmental protection.First of all,at present,tail gas pollution is very serious,and we'd better take public transport or ride a bike instead of driving.In addition,plastic pollution is also severe,and what we can help is to take our own bottled water rather than buying plastic-bottled water.Finally,saving water is also one of the effective ways to protect the environment.When we don't use tap water,we should turn off the tap immediately instead of keeping the water running all the time.I believe that starting from the small things around us,we will have a great impact on the environment.
第二节
[参考范文]
A few minutes later,she heard a noise of something rolling downhill and a cry for help from deep within the crater. Acaimie fought back a wave of panic.Leaning forward,she figured out it was Clay.She pulled out her cell phone,only to find there was no signal.Without delay,Acaimie grabbed the rope and began climbing down the track.Finally,she spotted his white T-shirt.Getting closer,she could see his head bleeding and was in shock.She was calling for help but in vain.Determined to drag him out,she helped Clay shakily to his feet.She told him to hold the rope tightly and pushed him from behind.Step by step,they climbed with all their might.
There was nobody when they reached the top,but fortunately she found a signal on her cell phone.Instantly,she dialed 911 once again and described what had happened to her husband in a worried voice.The operator promised to send an ambulance at once and asked Acaimie to stop bleeding first.While waiting for the ambulance,Acaimie had Clay rest in a flat position,stopping the bleeding with a clean cloth.Ultimately,the paramedics came and took Clay to the hospital immediately.It was Acaimie's bravery and wisdom that saved her husband's life.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了永远改变科学的女性。
1.B [细节理解题。根据Ellen Ochoa (May 10,1958—)部分的“In 1990,Ochoa was selected to astronaut candidacy as part of Group 13,a group of twenty-three NASA astronauts,and became an astronaut a year later.( 1990年,奥乔亚被选为第13组宇航员候选人,该组由23名NASA宇航员组成,一年后她成了宇航员。)”可知,她在1991年成为宇航员。故选B。]
2.D [细节理解题。根据Katsuko Saruhashi (March 22,1920—September 29,2007)部分的“Saruhashi broke new ground in her study of ocean-borne nuclear contamination following the nuclear weapons test the United States undertook on Bikini Atoll in the Marshall Islands.(继美国在马绍尔群岛的比基尼环礁进行核武器试验之后,Saruhashi在她对海洋传播的核污染的研究中开辟了新的领域。)”可知,Saruhashi基于比基尼环礁上的一项试验对海洋核污染进行了研究。故选D。]
3.C [细节理解题。根据Katsuko Saruhashi (March 22,1920—September 29,2007)部分的“Saruhashi's Table,a method for measuring CO2 using pH,temperature,and chlorinity,which has become a global standard(Saruhashi的表,一种使用pH值、温度和氯浓度来测量二氧化碳的方法,已经成为全球标准)”可知,Saruhashi的表是一个测量二氧化碳的国际标准。故选C。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。学校为了鼓励学生多读书,想出了一种激励学生阅读的独特方法——自动售货机,该方法起到了很好的效果。
4.D [词义猜测题。根据画线词所在句中的“and”可知,画线词所在的不定式短语与“to read more”是并列关系,“to read more”指的是多阅读,画线词所在的不定式短语所表达的意思应与“多阅读”一致,D项“读写能力”与画线词的意思一致。故D项正确。]
5.B [推理判断题。根据第二段内容、第四段中的“The sixth-grader said...even more books.”、第五段中的“Beyond reading... to behave better.”和最后一段中的“This vending machine is just one way to help students succeed.”可知,自动售货机鼓励学生积极成长。故B项正确。]
6.C [细节理解题。根据第四段中的“This has some different books that the library doesn't have and I'm able to keep the book longer because it's mine so I have more time to read it”和“She also shared that she rereads books often,so being able to choose a book that she can take home is a real plus.”可知,Lucy 之所以要用自动售货机,是因为喜欢挑选和重读图书。故C项正确。]
7.C [标题归纳题。根据文章第一段的内容可知,学校为了鼓励学生多阅读和帮助提高学生的读写能力,便在学校增添 Inchy's书虫自动售货机;再根据下文老师和学生对这种自动售货机的反馈可知,自动售货机发挥了良好的效果。因此C项“激励学生阅读的独特方法”最适合作为本文标题。故C项正确。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了哈佛大学的科学家们进行了一项研究,气候变化会导致季节发生变化,并能帮助公众更清楚地了解气候变化的影响。
8.B [细节理解题。根据文章第二段“Thanks to climate change,the timing of these events has shifted over the last two decades,Harvard scientists say.(哈佛大学的科学家们表示,由于气候变化,这些事件的发生时间在过去二十年中发生了变化。)”和第三段内容可知,根据哈佛大学的科学家们的说法,早春的原因是气候变化,故选B。]
9.B [推理判断题。文章第四段讲到“Climate change isn't just about warmer temperatures.It's also about changes in precipitation patterns (气候变化不仅仅是气温升高,还与降水模式的变化有关)”可知,在第四段中从Richardson的话中推断出气候变化的影响是复杂的,故选B。]
10.C [词义猜测题。文章第六段讲到“Another important result,Richardson said,was the discovery of a significant source of error in existing computer models on how forest ecosystems work.(Richardson说,另一个重要的结果是,在现有的计算机模型中发现了森林生态系统如何工作的一个重要错误来源。)”可知,第七段中画线单词所在句子“This shows an opportunity to improve the models and how they simulate how forests will work under future climate scenarios forecast”的意思是:这显示了一个改进模型的机会,以及它们如何模拟森林在未来气候情景预测下的工作。可知,画线单词的意思最接近“模拟”,故选C。]
11.D [细节理解题。文章最后一段讲到“The real power of the findings,however,may be in helping to make the effects of climate change clearer to the public,the researchers said.(然而,研究人员表示,这些发现的真正力量可能是帮助公众更清楚地了解气候变化的影响。)”可知,研究结果的真正力量是它有助于让公众更清楚地了解气候变化的影响,故选D。]
【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述作者因为经济原因废弃掉了自己的旧车,也没有买新的车,但是不管是什么原因作者认为是做了正确的事情,他认为这可以有助于减少二氧化碳的排放,为环境作出贡献。
12.A [细节理解题。根据第一段中的“We had 12 fine years together,but our relationship was becoming dysfunctional.(我们一起度过了美好的十二年,但是我们的关系渐渐变的不正常。)”可知,作者的车很老了。故选A。]
13.C [推理判断题。根据第二段的内容和第三段中的“But doing the right thing for the wrong reasons is still doing the right thing...(但是出于错误的原因做正确的事情,仍然是做正确的事……)”可推知,作者认为不管是戒肉还是跟车说再见都是正确的事情。故选C。]
14.D [推理判断题。根据第五段“But then I am still travelling in fossil-fuelled cars,like when I quit meat and ended up eating more cheese.I fear I may have swapped one environmental problem for another.(但是我仍然使用燃油汽车,就像当我不吃肉了,结果最后吃更多的奶酪一样。我害怕我可能已经把一个环境问题换成另一个了。)”可知,作者担心他的决定可能对环境无益。故选D。]
15.A [细节理解题。根据倒数第三段中的“According to Charlie Wilson,a climate scientist at the UK's Tyndall Centre for Climate Change Research,getting rid of a private car is no doubt a positive step to reduce CO2 emissions.(根据一位英国廷德尔气候变化研究中心的气候科学家Charlie Wilson所说,摆脱私家车无疑是一个减少二氧化碳排放的积极的步骤。)”以及倒数第二段中的“They showed that moving from a private vehicle fleet to a shared vehicle fleet can greatly cut the number of vehicles you need to deliver the mobility that we need and want.If that vehicle fleet is electrified,you can also bring CO2 emissions close to zero.(他们表明,从私人车队转向共享车队可以大大减少我们需要和想要的交通工具的数量。如果车队是电动的,你也可以使排放量接近于零。)”可知,Charlie Wilson认为抛弃旧的私家车是明智的。故选A。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了一些表达自己情绪的方法。
16.G [根据上文“我们很容易陷入自己的小世界,对别人隐瞒自己的感受”可知,G项“有时候,我们甚至没有意识到自己在被保护或隐藏自己的感情”符合题意,选项中的“hiding our feelings”呼应上文的“hide what we're feeling from other people”。故选G。]
17.B [空处为本段主旨句。根据下文内容可知,本段建议我们用一点时间整理自己的情绪。B项“花一分钟来处理情绪”可以作为主旨句,概括本段主要内容。故选B。]
18.E [空处位于段末,应承接上文。根据上文“This process will make you more self-aware.(这个过程会让你更加有自我意识。)”可知,下文应继续陈述给自己的情绪命名的好处。E项“它还将帮助你表达你的感受”符合题意,also表明上下文为顺承关系,“help”呼应上文的“make you more self-aware”。故选E。]
19.F [根据上文“帮助你在情感上向他人敞开心扉的一种方法是每天记日记”和下文“每天,写下一两段关于你的一天以及它带给你的感觉”可知,空处应陈述这样做的目的。F项“把它当作一个让你敞开心扉,坦诚相待的特殊空间”符合语境,选项中的“it”指代上文的“keep a daily journal”。故选F。]
20.C [根据上文“每周抽出一个晚上和家人一起出去吃饭”以及下文“或者每天步行20分钟”可知,上下文都在列举一些和他人一起进行的活动。由此推知,空处也应列举某种活动。C项“和你的搭档一起上烹饪课”符合题意。故选C。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者一次搭乘火车的经历:帮助一位“醉汉”搭乘火车回家,并收到了他的感谢金20美元的故事。
21.C [句意:“我”以为他在睡觉(sleep),“我”环顾四周,没有人停下来(stop),所以“我”只是耸耸肩,继续走路。根据语境可知,作者以为这个年轻人低着头在睡觉。故选C项。]
22.B [句意见上题解析。根据语境可知,这个年轻人低着头,坐在车站的地板上,没有人停下来关注他。故选B项。]
23.A [句意:走了几步,“我”转过身(turn)来,发现他喝醉了。根据后文“found he was drunk(发现他喝醉了)”可知,作者走了几步,转过身才能发现这个年轻人的情况。故选A项。]
24.D [根据语境可知,此处指“我”问他是否还好,是否需要帮助(help)。故选D项。]
25.D [根据语境可知,此处指他想爬楼梯,但“我”担心他会受伤,因为他看起来太虚弱了,不能走路。故选D项。]
26.C [根据语境可知,此处指根据语境可知,这个年轻人喝醉了坐在地上,说明他很虚弱。故选C项。]
27.A [根据语境可知,此处指他坚持(insist on)走楼梯。故选A项。]
28.D [根据语境可知,此处指“我”告诉他“我”会和他一起乘电梯,尽管“我”心里一直在提醒自己不要和一个醉汉单独进电梯。故选D项。]
29.C [句意:那个人站(stand)不稳,所以“我”让他和我再走一段,在长凳上休息(rest)一下。根据语境可知,这个年轻人喝醉了,且之前坐在地上,因此“站不好”,且后文提到“on a bench”。故选C项。]
30.A [句意见上题解析。根据后文“While sitting there...”可知,他们坐到了长椅上休息。故选A项。]
31.B [句意:他坐在那里感谢(thank)“我”,告诉“我”是“我”救了他。根据后文“telling me that I saved him”可知,年轻人向“我”表示感谢。故选B项。]
32.D [句意:在下一站(station),我们道别时,“我”让他小心地(carefully)走。根据前文“He said his house was one station further.”可知,选station。故选D项。]
33.A [句意见上题解析。根据句意和语境可知,作者在告别时提醒他要小心走路。故选A项。]
34.C [句意:“我”还没反应过来,他就把20美元放在“我”旁边的座位上,冲出(dash)了火车。根据后文“There was no way to give him back his money.(没有办法把钱还给他)”说明年轻人走得很快。故选C项。]
35.B [句意:现在,“我”的问题(question)是——“我”该拿这20美元做什么善事呢?后文为疑问句,是作者的疑问。故选B项。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了中国丝绸之路的历史以及其在中欧贸易和文化交流中发挥的重要作用。
36.was blocked [考查动词的时态、语态和主谓一致。此处为谓语动词,由“In March”得知此处用过去时,而Suez Canal(名词单数)与谓语动词block之间是被动的关系,使用一般过去时的被动语态,主语是单数,谓语用动词三单形式。故填was blocked。]
37.an [考查冠词。固定搭配play an important role in...意为“在……中起了重要作用”。其中important的发音以元音音素开头,前面应使用不定冠词an。故填an。]
38.marking [考查非谓语动词。分析句子结构可知,本句已有谓语was且无连词,动词mark用非谓语形式,动词mark与逻辑主语the Silk Road构成主动关系,故应用动词-ing形式作状语。故填marking。]
39.that [考查定语从句。此处为定语从句修饰先行词route,且先行词(被序数词the first修饰)在从句中作主语,指物,故应用关系代词that。故填that。]
40.from [考查介词。句意:中国丝绸之路是中国古代将东方世界引入西方文明的第一条路,可以追溯到汉代。固定搭配date from意为“追溯到……”。故填from。]
41.contributions [考查名词的数。句意:在随后的历史岁月中,许多伟大的人物为丝绸之路的发展作出了重要的贡献。make contributions to为固定搭配,意为“为……作出贡献”。形容词significant 修饰名词contributions作定语。故填contributions。]
42.beneficial [考查形容词。句意:虽然丝绸之路主要是一条贸易路线,但它首先是对彼此有利的。根据该空前的was可知,此空应用benefit的形容词形式,be beneficial to 意为“有利于”。故填beneficial。]
43.actually [考查副词。句意:它实际上对世界文明的发展产生了巨大的吸引力,开启了欧亚政治经济的远距离交流。分析句子结构可知,此处应该用副词修饰动词made。故填actually。]
44.to comprehend [考查动词不定式。句意:古丝绸之路更像是一本历史教科书,让来自不同文化和地区的人们了解古代发生的事情。此处考查固定搭配enable sb.to do sth.(使某人能够做某事),用动词不定式形式。故填to comprehend。]
45.has brought [考查动词的时态和主谓一致。句意:时至今日,中国的丝绸之路已经给中国乃至世界的旅游业带来了巨大的吸引力。根据时间状语Up to now,所以本句时态为现在完成时。主语the Silk Road为第三人称单数形式,其后谓语动词也应使用第三人称单数形式。故填has brought。]
1 / 12