全国名校高一上学期第一次月考试卷 英 语
注意事项:
1.本试卷分四部分。满分150分,考试时间120分钟。
2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。
3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、 草稿纸上答题无效。
4. 本卷命题范围:必修第一册Welcome unit~Unit 1。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转 涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选 项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读 一遍。
1.Where is Sue now
A.At home. B.At Bill's home. C.At the office.
2.What does the woman want to do
A.Quit smoking. B.Change a seat. C.Buy a cake.
3.What did the man do last weekend
A.He took a trip.
B.He watched a game.
C.He played basketball.
4.What does the man need now
A.Ice cream. B.Milk. C.Water.
5.Where does the woman want to go
A.The bus station. B.The train station. C.The police station.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中 选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小 题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What does Jack have to do at 10:00 a.m.
A.Attend a lecture. B.Cateh a bus. C.Repair his bike.
高一上月考卷(一) ·英语 第1页(共8页)必修第 一 册
7.How does the boy usually go to school
A.By bus. B.By bike. C.By car.
听第7段材料,回答第8、9题
8.Whom is the party for
A.Lisa. B.Jane. C.Ted.
9.What does the man advise the woman to do
A.Play some games. B.Bring Jane along. C.Watch a video.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.What does the woman think of the bedroom
A.Bright. B.New. C.Small.
11.What does the woman like best
A.The kitchen. B.The view. C.The living room.
12.What will the speakers do most probably
A.Have the shower repaired
B.Buy some furniture.
C.Keep searching.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.What is the possible relationship between the speakers
A.Teacher and student. B.Classmates. C.Partners.
14.Where does the conversation probably take place
A.In the classroom.
B.Over the phone.
C.At the woman's home.
15.Why does Tom feel stressed out
A.He can't speak English well.
B.He had known the exam result.
C.He didn't do well in the English exam.
16.What is the woman's suggestion
A.Correcting the mistakes now.
B.Paying more attention next time.
C.Talking with parents.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.How many foreign students are visiting the speaker's school now
A.About 13. B.About 20. C.Over 30.
18.Why does the school organize the music week
A.To teach more foreign students.
B.To exchange ideas about culture.
C.To help foreign students enjoy their time.
19.When should students sign up for the activities
A.Before September 15th.
B.In the last week of September.
C.In the first week of December.
20.Where willthe music week be held
A.In the library. B. C.On the playground.
高一上月考卷(一),英语 第2页(共8页)必修第 一 册 ·
平
高一上月考卷(一) ·英 语 第 3页(共8页)必修第一册 高一上月考卷(一) ·英语 第4页(共8页)必修第 一 册
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Are you looking for an exciting and meaningful summer camp Come to our farming experience camp!
Plan
Time July 3rd July 4th July 5th July 6th
9:00-10:30 Opening Ceremony About Vegetables About Animals About Fruits
10:30-11:00 Break and Snack
11:00-12:00 Team Preparation Science Role Play:Let's Be Little Farmers Art and Creativity
12:00-14:00 Lunch and Break
14:00-15:30 Taobao Building Activities Planting Vegetables Looking After Animals Picking Fruits
Camp information:
Language: English
Age:13-15 years old
Fee: 400/person (more than two persons: 300/person)
Email:summercamp@
21.How long does the farming experience camp last
A.Two days. B.Three days. C. Four days. D.Five days.
22.Which day can you see them if you like animals on the farm
A. July 6th. B. July 5th. C. July 4th. D. July 3rd.
23.If you want to attend the summer camp, you must speak
A.Chinese B.Japanese C.English D. French B
My aunt Nancy is a truck driver. When she left school, she didn't know what she wanted to do, so she went to work in a supermarket. One day, she was talking to one of the truck drivers at the supermarket, and she got the idea to drive a truck herself. She went home and told her parents (my grandparents!), and they thought it was a good idea.
Nancy's journeys are different every day, and she goes to every part of the country. She enjoys the driving, but she says that one day, she would like to get a job with a different company so that she can drive to more places.
Nancy says she likes being out on the road, seeing new towns all the time, but the best thing about driving trucks for her is talking to everyone she sees during her working day. She also says the trucks are comfortable, so she doesn't mind sleeping in them. For her, they are her home on wheels!
I asked my grandparents what they thought about Naney's job. They are happy that Nancy is happy, so they don't want her to change jobs. But they worry about her because it's sometimes a dangerous job and she spends a lot of time away from home.
24.Where did Nancy get the idea to be a truck driver
A.At school. B.At the supermarket.C.In her truck. D.On the road.
25.What does Paragraph 2 tell us about Nancy's job
A.She drives all around the world.
B.She often drives to the same places.
C.She would like to be a taxi driver.
D.She hopes to work for a different company in the future.
26.What does Nancy like best about her job
A.Talking with different people. B.Travelling to different places.
C.Sleeping in the trucks. D.Tasting delicious food.
27.What do Nancy's parents think about her job
A.They don't like her job at all.
B.They are glad that it's a perfect job.
C.They believe the job has some problems.
D.They would like Nancy to do a different job.
C
The phrase “less screen time and more green time”is popular now.A study from the University of Adelaide found that more time outside and less time spent watching TV is connected with better psychological(心理的)results and school achievements among teenagers.Gardening is a great way to do so.
Jim Carter,a psychologist from America,is asking for teenagers'return to traditional values of gardening,and thinks that they need to turn off the TV and go outside to do something healthier instead.Carter even considers it important to put gardening as a usual course because it is proven to be good for mental health.
"It's physical exercise,and it teaches patience,”Carter explains.“The wait for a small sunflower seed(葵花籽)to become a six-foot plant is long.”
“Tm hearing that teenagers are struggling to deal with stress,and every time they open Gardeners' World,they talk about how gardening helps them deal with stress.They learn so much about life,and so much about themselves through gardening,"said Lee Connelly,a teacher who is carrying out his own green school programme—Gardeners’World.“The joining of gardening into the class course for schools presents a remarkable chance to change education and the benefits are far beyond the classroom, influencing mental health,behavior and developing a lifelong love for horticulture(园艺). ”
28.What does Carter suggest teenagers do
A.Do exercise at home. B.Go back to gardening.
C.Tum on the TV at night. D.Pay attention to psychological courses.
29.Why does Carter mention the sunflower seed
A.To prove gardening is easy. B.To say dealing with stress is difficult.
C.To show green time is hard to find. D.To explain gardening develops patience.
30.What can we say about Lee Connelly's green school programme
A.It is meaningful. B.It is useless.
C.It is costly. D.It is challenging.
31.What is the most suitable title for the text
A.Time to Get Close to TV
B.Being Sporty,Being Healthy
C.Less Screen Time,Better School Achievements
D.Gardening:A Good Green Moment for Teenagers
With its wonderful attractions,Harbin,the beautiful ice city of Heilongiiang Province in Northeast China,has become a social media sensation(轰动).
Among these beautiful sights is a group of 11 lovely children from Narning,Guangxi in South China,who embarked on an educational trip to Harbin,immediately winning the hearts of online communities.
Dressed in bright orange outfits(服装),they are lovingly called “little tangerines”,with the oldest just six and a half years old and the youngest only three years and five months old.
The nickname symbolizes both their cute orange outfits and Guangxi's well-known.fruits tangerines.Each day,their presence is appearing on various social media platforms.
Wherever they went,they were warmly received by the locals.In Harbin,they tasted the local food and watched a fireworks display.
The lead teacher of their tour confirmed their arrival in Mohe.Upon their arrival,a local travel agency warmly welcomed the tour group together with the city's tourism bureau.
At the northernmost police outpost of China,they sang the national anthem( 国 歌 )and saluted the border guards,marking an important part of their educational trip.Moreover,the police officers at the station prepared snow sculptures and snowmen for the“little tangerines”.
To express gratitude for the hospitality ( 好 客 )received in Heilongjiang,a free batch of tangerines from Guangxi was sent to the province.
Data show that Harbin welcomed more than 3million visitors,bringing in 5.9 billion yuan during the three-day New Year holiday,which ended on January 1st.
32.The underlined phrase“embarked on”means
A.acted on B.went on C.worked on D.held on
33.What do you know about the“little tangerines”according to the text
A.They are a group of primary school students.
B.They got the nickname because of their outfits.
C.They were warmly welcomed by people from China.
D.They took part in various activities in Heilongjiang.
34.What did Guangxi people do in return for the hospitality they received in Heilongjing
A.They sent another group of free" little tangerines”to the province.
B.They transported a large number of tangerines to the province.
C.They invited Heilongjiang people to taste tangerines for free.
D.They planted a free batch of tangerine trees in Heilongjiang.
35.In which section of a newspaper may this text appear
A.Science. B.Travel.
C.Education. D.Entertainment.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
In order to educate the students better,a middle school develops new rules to decide who is the excellent student.Some of them are put forward by the teachers as follows:
Teacher One:Do more activities at school.Good students love animals and care for others.
April is Bird-loving Month in China. 36 You should join in!
Teacher Two:Please don't copy others'work.Have you ever copied someone else's work in an
exam Don't do it again! 37 If you are playing computer games in your room,don't tell your 高一上月考卷(一) · 英语 第5页(共8页)必修第一册
(
…
)五和十
parents you're doing your homework.
38 :Use the Internet carefully.The Internet can be very useful for your studies.But not everything on the Internet is safe for kids.You must enter healthy websites for your homework or just for fun.
Teacher Four:Learn to cooperate(合作) .When you play basketball,only working together can make your team stronger,Be friendly to people you are with. 39
Teacher Five:Be open to new ideas.Have you ever thought people live on the moon Maybe you'll discover Earth someday. 40 You should welcome them,because new ideas make life better for everyone.
A.Teacher Three
B.Don't look down upon new ideas.
C.Pay attention to your eating habits.
D.Our school will do something to celebrate it.
E.Everything on the Internet is suitable for kids.
F.That's not something honest students should do.
G.Try to think more about others,not only yourself.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Even our good friends may sometimes hurt our feelings.What should we do,hold on to the 41 or forgive(原谅)and move on
It was an afternoon in March.Several weeks ago,I finally 42 my favorite novel Pride and Prejudice.It 43 a special edition(版本),which my mother had 44 online.I showed the book to my best friend Yu Xin 45 on our way home.When she asked 46 she could borrow it when I finished reading,I 47 it to her right away, 48 I knew she also loved the novel.
However,the next day she lost the book.She was reading it on the bus and must have dropped it as she was 49 .I was so angry.How could she be so 50 !I had been expecting the book for weeks.At 51 ,she couldn't understand why I was unhappy,saying it wasn't a big deal.
I didn't speak to her for the following two days.On the 52 afternoon,she apologized to me. She said she was sorry for losing the 53 and understood how I felt.
54 the tears in her eyes,I knew she felt really bad about hurting my feelings.A friend was much more 55 than a book.I held her hand and told her it was OK.
41.A.before B.future C.after D.past
42.A.was addicted to B.got hands on C.applied for D.suffered from
43.A.was B.were C.weren't D.wasn't
44.A.sold B.sought C.ordered D.searched
45.A.sadly B.excitedly C.unfortunately D.actually
46.A.that B.where C.if D.how
47.A.borrowed B.lent C.bought D.lost
48.A.until B.while C.because D.so
49.A.moving in B.trying out C.getting on D.getting off
50.A.careless B.careful C.frank D.attractive
51.A.more B.worse C.new D.wrong 高一上月考卷(一) ·英语 第6页(共8页)必修第 一 册
高一上月考卷(一) ·英语 第7页(共8页)必修第 一 册 高一上月考卷(一) ·英语 第8页(共8页)必修第 一册 ·
52.A.first B.second C.third D.fourth
53.A.way B.friend C.book D.money
54.A.Seeing B.Preferring C.Looking D.Reminding
55.A.unfortunate B.previous C.unstable D.important
第二节(共10小题;每小题1.5分、满分15分)
阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Nowadays,more and more young people are taking on volunteer work.They do unpaid work for charities(慈善机构) . They build homes for poor people,care for 56 homeless,and help protect endangered animals.Some volunteers even help build schools for 57 (children) around the world.
Volunteers from some charities also organize 58 (education)programs for kids.They teach them different subjects and help them to learn.They help them explore ( 探 索 )the world 59 books.Besides,volunteering is also a great 60 (learn)experience for volunteers.
"Can we make a 61 (different)in the world by volunteering ”some people might ask.
Well,yes!Thanks to volunteers,the lives of millions of people around the world are 62
(improve).And in their eyes,the sun is 63 (probable)brighter than it used tobe .Although volunteers cannot change the world in two 64 three weeks,they are trying to do 65 (they) part to make the world a better place.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第 一 节(满分15分)
你校将举办主题为“What IWant to Learn in Senior School”的英语演讲活动以规划自己高中 阶段的学习、生活。假如你是李华,请结合自身看法与以下要点准备一份演讲稿。要点包括:
1.学会学习:养成良好的学习方法、习惯(可举例说明);
2.学会与人相处:对人真诚、友善,帮助别人,与人相处融洽;
3.培养良好的品质:坚定、乐观,挑战困难,努力实现梦想。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.开头和结尾已给出,不计入总词数;可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:optimistic adj. 乐观的 Ladies and gentlemen,
Good morning!I′m Li Hua.I feel it an honour to give a speech here about“What I Want to Learn in Senior School”.
Thanks for listening.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
The day that I met my best friend for the first time,I was anxiously reviewing for an important exam in the local library.Because I kept being disturbed by others,I was unable to make any progress,The last straw was when I heard someone singing behind me.I turned around and gave the person a dirty look.It was a tall girl about the same age as me and she had a slight smile on her face. Standing near the“English Literature”section,she seemed to be looking for a book.“How could she be so sellish ”I thought angrily.
I picked up my books,looked into her eyes and said angrily,“Please be considerate in public. I've been unable to study because of your terrible singing”
I stillhate thinking of that moment.Let me tell you the rest of the story though.
Two hours later,I realized I'd forgotten my most important textbook in the library.However,the library had already closed.I was close to tears.Just then,the phone rang.A soft voice introduced the speaker as Li Hua and asked if I was Jane.After confirming that I was,she told me that she had noticed my book in the library.As my phone number was in it,she called and told me she didn't live far away and could bring it to me.
注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
I was relieved and agreed to meet her at the store down the road.
Can you believe we became best friends
全国名校高一上学期第一次月考试卷 · 英语 参考答案、提示及评分细则
听力部分录音稿
(Text 1)
M:Sue,that report on my desk has to be finished today.But I'm sick and can't come to the office.
W:I see the report,Bill.I'll finish it for you.
(Text 2)
W:Can I change a seat with you I don't like the man smoking beside me.
M:Of course.That's a piece of cake.
(Text 3)
W:I saw you and Pat at the basketball game last weekend.
M: You must be mistaken. We went to Paris for a holiday and just came back yesterday.
(Text 4)
W:What kind of ice cream would you like,chocolate or milk
M:Neither.Thank you.I like them both but right now all I want is some water.
(Text 5)
W:Excuse me,driverAre you sure we're going the right way
M:You wanted to go to the station,didn't you
W:That's right.The city bus station.
M:Oh,I’m sorry.I thought you said the train station.
(Text 6)
W: I just saw Jack at the bus station.Why is he waiting for a bus
M: He has to go to a lecture at 10 this morning.
W:I know that.But why did he have to wait for a bus.You always go to school by bicycle together,don't you M:That's right.But his bicycle broke down and he had it repaired this morning.
(Text 7)
M:Hey,Lisa,wait up!I've wanted to have a chance to talk to you.
W:Hi! What's up
M: This weekend I'm having a birthday party for Ted.I'd like you to come.
W:I'd love to.When is it
M:We're having it this Saturday at 8 o'clock at my house.We're going to order a pizza and play some games. Then whoever wants to stay longer can hang out and watch a video.
W:It sounds like a lot of fun.But now that I think about it,I promised I would do something with Jane Saturday night.
M:Well,why don't you bring her along It would be fun.Ted would really like that.I'm sure.
W:Really That would be great.OK,I'll ask Jane to come along.What can I bring
M:Nothing.Just bring yourselves.
(Text 8)
M:What do you think of this apartment
W:It's not very good.The bedroom is a little small for us.
M:It should be enough for our needs,I think.
W: And there's no hot water after ten at night.Sometimes I like to have a shower before going to bed.
M:That's true.But I love the living room.It's large and filled with sunshine.
W:I like the kitchen best.It's new.
M:Look!From here we can get a view of the park.
W:Oh,the view is great.But that bedroom is small.We can't get all of our things in it.
M:Maybe we can get some new furniture.
W:I agree.
(Text 9)
M:This is Tom.May I speak to Miss Li
W:Tom Glad to hear your voice.
M:Miss Li,I wonder if the result of the last English exam has come out.You know I do well in English but I
careless that I made many mistakes this time.Now I'm really stressed out.
W:Just take it easy,Tom!The result hasn't come out yet.As soon as it comes out,I'll tell you.Maybe you didn't do
so badly.
M:I hope so.What if I get a bad grade I feel nervous about it.
W:Don't worry.It doesn't matter.You know the mistakes you made.Pay more attention next time.
M:Thanks a lot,Miss Li.You always give us a lot of encouragement.
W:I’m glad to hear that.Cheer up.
M:I will.See you next week.
W:Have a nice day!Please give my regards to your parents.See you.
M:Thank you so much.
(Text 10)
Hello,everyone.I have an announcement to make.As you know,we have more than thirty students from America,England,Canada and France visiting our school.In order to help them enjoy their time here,the Students' Union has decided to organize a European music week.It will be held the last week of September.You can sing pop songs and play musical instruments,so don't forget to bring along your musical instrument if you have any.There will also be an interesting music contest.During the competition,the visiting students will sing the first sentence of a song and you will be required to guess where the song comes from and what the name of the songis .Please come to the Students'Union office to sign up before September 15th if you want to take part in any of the activities.The music week will be held in the garden to the left of the library.I hope all of you will have a great time.That's all!
参考答案
1~5 CBACA 6~10 ABCBC 11~15 ABABC 16~20 BCCAB
21.C 细节理解题。根据表格内容可知,农场活动从7月3日持续到7月6日,即农场体验营持续四天。故
选 C。
22.B 细节理解题。根据表格July 5th部分中“About Animals(关于动物)”可知,如果你喜欢农场里的动物,7 月5日能看到它们。故选B。
23.C 细节理解题。根据倒数第四段“Language:English (语言:英语)”可知,如果你想参加夏令营,你必须 会说英语。故选C。
24.B 细节理解题。根据第一段中“One day,she was talking to one of the truck drivers at the supermarket,and she got the idea to drive a truck herself. (一天,她在超市和一个卡车司机聊天,她萌生了自己开卡车的想 法。)”可知,Nancy 是在超市想到要当卡车司机的。故选B。
25.D 细节理解题。根据第二段中“She enjoys the driving,but she says that one day,she would like to get a job with a different company so that she can drive to more places. (她喜欢开车,但她说,有一天,她想在另一家公 司找到一份工作,这样她就可以开车去更多的地方。)”可知, Nancy 希望将来能在另一家公司工作。故选
D。
26.A 细节理解题。根据第三段中“Nancy says she likes being out on the road,seeing new towns all the time,but the best thing about driving trucks for her is talking to everyone she sees during her working day.(Nancy 说,她喜 欢在外面的路上, 一直看到新的城镇,但对她来说,开卡车最好的事情是和她在工作日看到的每一个人说 话。)”可知,Nancy 最喜欢她工作能与不同的人交谈。故选A。
27.C 推理判断题。根据最后一段中“But they worry about her because it's sometimes a dangerous job and she spends a lot of time away from home.(但他们担心她,因为这有时是一个危险的工作,她花了很多时间不在 家。)”可知,Nancy 的父母认为这份工作有一些问题。故选C。
28.B 细节理解题。根据文章第二段“Jim Carter,a psychologist from America,is asking for teenagers'return to traditional values of gardening... (美国心理学家吉姆 · 卡特(Jim Carter)呼吁青少年回归园艺的传统价值观 ……)”可知,Carter 建议青少年参与园艺活动。故选B。
29.D 推理判断题。根据文章第三段““It's physical exercise,and it teaches patience,”Carter explains.“The wait for a small sunflower seed (葵花籽)to become a six-foot plant is long.”(“这是一种体育锻炼,它教会我们耐 心,“卡特解释说。”一颗小小的葵花籽长成六英尺高的植物需要漫长的等待。”)”可知,Carter 提到葵花籽 是为了说明园艺活动能培养人的耐心。故选D。
30.A 推理判断题。根据文章最后一段“They learn so much about life,and so much about themselves through gardening,"said Lee Connelly,a teacher who is carrying out his own green school programme—Gardeners'World. "The introduction of gardening into the class course for schools presents a remarkable chance to change education and the benefits are far beyond the classroom...(他们通过园艺学到了很多关于生活的东西,也学到了很多关于自己 的东西,”李 ·康纳利说,他是一名教师,正在开展自己的绿色学校项目——园丁的世界。“将园艺纳入学 校的课堂课程为改变教育提供了一个非凡的机会,其好处远远超出了课堂……)”可推断,Lee Connelly的 绿色学校项目是有意义的。故选A。
31.D 主旨大意题。根据文章第一段“A phrase “less screen time and more green time”is popular now.A study from the University of Adelaide found that more time outside and less time spent watching TV is connected with better psychological( 心 理 的 )results and school achievements among teenagers.Gardening is a great way to do so.( “少屏幕时间,多绿色时间”这句话现在很流行。阿德莱德大学的一项研究发现,青少年多出门,少 看电视,心理成绩和学业成绩都更好。园艺是一个很好的方法。)”可知,本文主要通过介绍园艺活动所带 来的好处说明其是进行绿色活动的最佳选择。由此可知, D 项 :Gardening:A Good Green Moment for Teenagers(园艺:青少年的美好绿色时刻)是最合适的标题。故选D。
32.B 词句猜测题。根据第二段中划线词后的“an educational trip to Harbin”可 知 ,“embarked on an educational trip to Harbin”意为登上、开启研学之旅,划线词意为“开始”。A.acted on 对……采取行动;B.went on开 启 ; C.worked on 从事,致力于;D.held on 稍等片刻,坚持不懈。故选B。
33.D 推理判断题。根据第三段中“Dressed in bright orange outfits ( 服 装 ) ,they are lovingly called“little tangerines”,with the oldest just six and a half years old and the youngest only three years and five months old. ( 他 们穿着亮橙色的衣服,被亲切地称为“小砂糖橘”,最大的只有6岁半,最小的只有3岁零5个月)”可知, 他们年龄很小,还不是一群小学生;因为年龄小,而且穿着亮橙色的衣服,被亲切地称为“小砂糖橘”,所 以他们的绰号不只是因为他们的服装,故选项A 错误。且根据第四段中“The nickname symbolizes both their cute orange outfits and Guangxi's well-known fruits—tangerines. (这个昵称既象征着她们可爱的橙色服装,也 象征着广西著名的水果——砂糖橘)”可知,这个昵称也是由于广西著名的水果——砂糖橘,故选项B 错 误。根据第五段中“Wherever they went,they were warmly received by the locals(无论他们走到哪里,都受到当 地人的热情接待)”可知,孩子们在黑龙江哈尔滨受到了热烈欢迎,选项 C 错误。根据第五段中“In
In Harbin,they tasted the local food and watched a fireworks display(在哈尔滨,他们品尝了当地的食物,观看了 烟花表演)”和第七段“At the northemmost police outpost of China,they sang the national anthem( 国 歌 )and saluted the border guards,marking an important part of their educational trip.Moreover,the police officers at the station prepared snow sculptures and snowmen for the “little tangerines”.(在中国最北端的警察哨所,他们唱着 国歌,向边防警卫致敬,这是他们教育之旅的重要组成部分。此外,派出所的警察还为“小砂糖橘”们准备 了雪雕和雪人)”可知,孩子们去了黑龙江各地做了不同活动。故选D。
34.C 细节理解题。根据倒数第二段“To express gratitude for the hospitality received in Heilongjiang,a free batch of tangerines from Guangxi was sent to the province. (为了感谢在黑龙江受到的盛情款待,广西免费送了一批 砂糖橘到黑龙江)”可知,为了表达对黑龙江人民的热情好客的感激,广西免费送了一批砂糖橘,邀请他们 品尝。故选C。
35.B 主旨大意题。通读全文,可知,文章主要讲述了广西“小砂糖橘”的哈尔滨研学之旅,因此我们可以在 报纸的“Travel” 版块看到此篇文章。故选B。
36~40 DFAGB
41.D 考查名词词义辨析。句意:我们该怎么做,是坚持过去的伤痛,还是选择原谅并继续前行 A.before 以 前 ;B.future 未 来 ;C.after 后来;D.past 昔日。根据空后的“or forgive( 原 谅 )and move on”中 的“or” 可判断, 空处指的是“过去的事情”。故选 D。
42.B 考查短语词义辨析。句意:几个星期前,我终于拿到了我最喜欢的小说《傲慢与偏见》。 A.was addicted to 沉迷于;B.got hands on 抓住、得到;C.applied for 申请;D.suffered from 遭受。根据下文“which my mother had online” 以 及“I showed the book to my best friend Yu Xin”可知、作者是最终拿到了这本小说。 故 选B。
43.A 考查谓语词义辨析。句意:这是一本特别版本,是我母亲在网上订购的。 A.was 是 ;B.were 是 ;C. weren't不 是 ;D.wasn't 不是。根据下文“I had been expecting the book for weeks.”可推测,这本书是一本特别 的版本。故选A。
44.C 考查动词词义辨析。句意:这是一本特别版本,是我母亲在网上订购的。 A.sold 卖 ;B.sought 寻找;C. ordered 命令、订购;D.searched 寻找。根据空后的“online” 可推测,这本书是作者的母亲在网上订购的。故 选 C。
45.B 考查副词词义辨析。句意:在回家的路上,我兴奋地把这本书拿给我最好的朋友余鑫看。 A.sadly 悲 伤 地 ;B.excitedly 兴 奋 地 ;C.unfortunately 不 幸 ;D.actually 事实上。根据上文“my favorite novel Pride and Prejudice.” 以及下文“I had been expecting the book for weeks.”可推测,作者好不容易才拿到这本书,所以应 该是很兴奋地向好友展示。故选B。
46.C 考查连接词词义辨析。句意:当她问我是否可以在我读完后借这本书时,我马上借给了她,因为我知道 她也喜欢这本小说。 A.that 引导从句、无意义;B.where 哪儿;C.if 是否;D.how 如何。根据空后“she could borrow it when I finished reading”可推测,作者的好友是询问是否可以借这本书阅读。考查宾语从句的连接 词,意为“是否”,用连接词“if” 或 “whether” 。 故 选C。
47.B 考查动词词义辨析。句意:当她问我是否可以在我读完后借这本书时,我马上借给了她,因为我知道她 也喜欢这本小说。 A.borrowed 借 ;B.lent 借出;C.bought 买 ;D.lost 丢失。根据上文可知,作者的好友询问
是否可以借阅这本书;再根据下文“I knew she also loved the novel”可知,作者的好友也喜欢这本书,由此可 推测,空处指的是作者将书借给了好友。故选B。
48.C 考查连接词词义辨析。句意同上。 A.until 直 到 ;B.while 当……时、然而;C.because 因 为 ;D.so 因此。 考查原因状语从句的连接词,上文指的是作者将书借给了好友,空后则指出了借书的原因,用连接词 “because”引 导。故选C。
49.D 考查动词短语词义辨析。句意:她在公交车上读这本书,下车时一定是把书掉了。 A.moving in 搬进; B.trying out 试验、选拔;C.getting on 穿上、登上、相处;D.getting off 从……下来、出发。根据上文可知,作者 的好友将书弄丢了;再根据“She was reading it on the bus”可知,作者的好友是在公交车上读书。由此可推 测,作者的好友是在下车的时候弄丢了书。故选D。
50.A 考查形容词词义辨析。句意:她怎么能这么粗心! A.careless粗心;B.careful 仔细的;C.frank坦白的;D. attractive 有吸引力的。根据上文“However,the next day she lost the book.”可知,作者的好友弄丢了书;再根 据“I was so angry.”可知,作者为此感到非常生气。由此可知,作者是抱怨好友太粗心大意。故选A。
51.B 考查形容词词义辨析。句意:更糟糕的是,她不明白我为什么不开心,说这没什么大不了的。 A.more 更多;B.worse 更 糟 糕 ;C.new 新 的 ;D.wrong 错的。根据下文“she couldn't understand why I was unhappy, saying it wasn't a big deal.”可知,作者的好友还觉得丢书并不是大事。结合上文作者已经非常生气好友丢 了书,在这种情况下,好友的无所谓的态度只会增加作者的愤怒,由此可知,空处指的是“更糟糕的是”。 故选B。
52.C 考查序数词词义辨析。句意:第三天下午,她向我道歉。 A.first 第 一 ;B.second 第 二 ;C.third 第 三 ;D. fourth 第四。根据上文“I didn't speak to her for the following two days.”可知,作者两天没有和好友说话,所 以空处指的是第三天下午好友道歉了。故选C。
53.C 考查名词词义辨析。句意:她说她很抱歉丢了书,并且理解我的感受。 A.way 方 式 ;B.friend 朋友;C. book 书本;D.money 钱。根据上文“However,the next day she lost the book.”可知,作者的好友丢了书;由此 可知,空处为原词重现,好友对丢了书感到抱歉。故选C。
54.A 考查动词词义辨析。句意:看到她眼中的泪水,我知道她真的为伤害了我的感情而感到难过。 A.Seeing Seeing 看到;B.Preferring 更喜欢;C.Looking 看 ;D.Reminding 提醒。根据空后的宾语“the tears in her eyes”可知,作 者看到了好友眼中的泪水。故选A。
55.D 考查形容词词义辨析。句意: 一个朋友比一本书重要得多。 A.unfortunate 不幸;B.previous 之前的;C. unstable 不稳定的;D.important 重要的。根据下文“I held her hand and told her it was OK.”可知,作者原谅 了好友,由此可知,作者认为朋友比书更重要。故选D。
56.the 57.children 58.educational 59.through 60.learning 61.difference 62.improving 63.probably
64.or 65.their 写作:
One possible version:
Ladies and gentlemen,
Good morning!I'm Li Hua.I feel it an honour to give a speech here about“What I Want to Learn in Senior School”. Actually,what I want to learn most is as follows.
To begin with,I am supposed to have good learning ways and habits to make sure that I will learn well.Besides, a class is like a family where I should get along well with others.But how can I As we know,only if we are sincere a nd kind to others can we have good relationships with them.Finally,I will learn to develop good qualities like being determined,being optimistic and so on.Of course,don't forget to set a goal and make all efforts to realise it.It is our determination that helps us to challenge difficulties and it is a goal that leads us forward.
I believe I willlive my life to the fullest in senior school.
Thanks for listening.
读后续写:
One possible version:
I was relieved and agreed to meet her at the store down the road. I was so thankful!You can guess who Li Hua was.She was the girl I had shouted at for singing.When I recognized her in the store,I was filled with shame and apologized for what I had done.But Li Hua just laughed and told me she was glad that I had left her a dirty look in the library.
Can you believe we became best friends I often think how lucky I am.She showed me forgiveness even though she didn't have to.Ever since then,we two have been best friends.To be honest,I trust her more than anyone else. If Li Hua hadn't been such a kind-hearted girl that was willing to forgive my short temper,I would never have experienced such true friendship.7.How does the hoy usuallygschuol
A.By bus.
B.By bike.
C.By car
听第7段材料,回答第8、9题
全国名校高一上学期第一次月考试卷
8.Whom is the party for
A.Lisa.
B.Jane.
C.Ted
英语
9.What does the man advise the woman to do
A.Play some games.
B.Bring Jane along
C.Watch a video.
听第8段材料,回容第10至12趣。
10.What does the woman think of the bedroom
A.Bright
B.New.
C..Small,
注意事项:
11.What does the woman like best
1.本试春分四部分。满分150分,考试时间120分钟。
A.The kitchen.
B.The view,
C.The living room
2.答题前,考生务必月直径0.5老米R色圣水签字笔将 封线内项目葉写清楚
12.What will the speakers dot probably
驾
3,考生作答时,请将答亲答在答题卡上。超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、
A.Huve the shower repatred.
书.Buy some furniture
家
草稿纸上答题无效。
C.Keep searching.
4.本意命随范国:必修第-一册Welcome山nit~Unit1。
听第9段材料,回答第13至16题。
13.What is the possible relatiooship between the speakers
第一部分听力(共两节,满分30分】
A.Teacher and student.B.Classmates.
C.Partncrs.
剑
做题时,先将容秦标在试卷上录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转
14.Where does the conversatico probably take place
涂到答题卡上。
A.In the classroom.
第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)
B.Over the phone
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最住选
C.At the woman's home.
分
项。听完母段对话后,你都有10秘钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读
15.Why does Tom feel stressed ont
一遍。
A.He can't speak English well.
1.Where is probably Sue now
B.He has known the exam result.
A.At homc.
B.At Bill's home
C.At the office.
部
C.He didn't do well in the English exam.
2.What does the woman want to do
16.What is the woman's sugecstion
A.Quit smoking.
B.Change s seat.
C.Buy a cake.
A.Correcting the mistakes now
3.Whet did the man do last weekend
B.Paying more attention time.
A.Hle took a trip.
C.Talking with parents.
B.He wutched a game.
听第10段材料,回答第17至0题。
C.He played haskethall
17.How muny foreign studeuts are visiting in the speaker's school now
4.What does the man need now
A.About 13.
B.About 20.
C.Over 30.
A.Iee cream.
B.Milk
C.Water
18.Why does the school organize the musie week
5.Where docs the woman want to go
A.To teach more foreign sdents.
A.The bus station.
B.The train siation
C.The police station
B.To cxchange ideus about culture
第二节〔共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)
C.To help foreign students enjoy their time,
听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的AB,C三个进项中
19.When should studenta sigo up for the activities
选最佳选项。听每假对话或独白前,你将有时间阅读各个小越,每小题5秒钟:听完后,各小
A.Before Scptemher 15th.
题将给出5秒钟的作答时问。每段对话或独白读两遍。
B.In the last week of 5cptember.
听第6段材料,回答第6、?题。
C.In the first week of Deoember.
6.What does Jack have t知 ol10:00a.m.7
20.Where will the music week he beld
A.Aticnd a lecture.
B.Catch a bus.
C.Repair his bike.
A.In the library.
B.In the garden.
C.On the playground.
高一上月考卷〔一)·英语第1页〔共8页)必修第一册
高一上月者卷(一)英语第2页(共8页)必修第一册