Unit 1 Science Fiction Period 3 语言知识讲练(Reading and Thinking)(共54张)+学案(含答案)+练习(含答案)

文档属性

名称 Unit 1 Science Fiction Period 3 语言知识讲练(Reading and Thinking)(共54张)+学案(含答案)+练习(含答案)
格式 zip
文件大小 2.7MB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-08-27 08:14:13

文档简介

(共54张PPT)
Period 3 
UNIT 1 SCIENCE FICTION
主题语境
人与社会 —— 科幻小说
课时学案 语言知识讲练(Reading and Thinking)
1.test out 检验;测试
test...out   试用……;试验……;考验……
test sb./sth.(for...)   (为……而)测验/考查/试验/
检查/化验某人/某物
put...to the test   使……经受考验/检验/试验
pass/fail a test   通过/没有通过测验
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①The software has been tested ___ viruses before it is introduced to the public.
②My new boss gave me the most difficult clients to test me ___ to see if I would cope.
③Everyone is waiting to see whether his promise will soon be put to ___ test.
④这些大学生将检验该电脑程序是否有漏洞。
The university students _______________________________________ any bugs.
for
out
the
will test (out) the computer program for
2.appointment n.预约;约会;委任
(1)have/make an appointment with sb.  约见某人;与某人约会
keep/break an appointment  守/违(爽)约
by appointment   按照预约
(2)appoint vt.   委派;任命;指定;
约定;确定
appoint sb.to/as...   任命某人为……
appoint sb.to do sth.   委派某人做某事
(3)appointed adj.   约定的;指定的
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①The man has been appointed ______ captain of the English team.
②We must appoint somebody __________(finish) the tough task.
③I'm coming here ___ appointment to collect my salary and bonus.
④她和那个科幻小说作家约好在这个咖啡馆见面。
She ____________________________ the science fiction writer to meet at the cafe.
as/to
to finish
by
had/made an appointment with
3.guilty adj.内疚的;有罪的;有过失的
(1)be guilty of   犯有……罪
be/feel guilty about    对/为……感到内疚/有愧
(2)guilt n.   内疚;悔恨;犯罪;罪行
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①It was ridiculous that the corrupt official declared that he was not guilty __ corruption.
②She had feelings of _____(guilty) about leaving her children at home and going to work.
③那个女售货员因没有常去看望父母而感到内疚。
The saleswoman _______________ not visiting her parents more often.
of
guilt
felt guilty about
4.suspend vt.悬;挂;暂停;暂缓
(1)suspend...from...  把……悬挂在……上;
  暂令……停职(停学)
(2)suspense n.   悬念;焦虑
in suspense   悬而未决;心神不宁
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①The wonderful film gave me a good experience because of its ________ (suspend).
②He didn't tell me the truth,which kept me __ suspense all day.
③这部精彩的电影因其悬念而给了我很好的体验。
The wonderful film gave me a good experience ___________________.
suspense
in
because of its suspense
5.dismiss vt.让(某人)离开;解散;解雇;消除
(1)dismiss...from...  将(某人)从……开除;解雇;使退去
be dismissed from one's post  某人被免职
dismiss fear from one's mind  消除某人心里的恐惧
dismiss sth.   驳回;不受理
(2)dismissal n.   解雇;开除;撤职
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①The minister ______________(dismiss) from his office in disgrace last week.
②When faced with the fierce bear,she tried to dismiss fear ____ her mind.
③她声称自己被无理免职。
She claims she was unfairly _____________________.
was dismissed
from
dismissed from her post
6.declare vt.表明;宣称;公布
(1)declare sb./sth.to be+n./adj.  宣布(称)某人/某事为……
declare that...   宣布/宣称/声明……
declare war on/upon...   向……宣战
declare against sb./sth.   声明反对某人/某事
declare for sb./sth.   声明赞成某人/某事
(2)declaration n.   宣布;宣告;声明
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①To everyone's surprise,the accused was declared ____ (be) innocent by the court.
②The company finally ________(declare) that the manager would resign from his post.
③They have now declared war ________ drug dealers in the area.
④他声明赞成增加雇员工资的决定。
He _____________________ to increase the employees' salaries.
to be
declared
on/upon
declared for the decision
1.it作形式主语
(教材原句)Claire thought it was ridiculous that she was being offered sympathy by a robot,but she gradually admired his wisdom and integrity and began to trust him.
克莱尔觉得一个机器人对她表示同情十分荒谬,但她逐渐欣赏托尼的智慧和正直,并且开始信任他。
[句式分析] 句中it为形式主语,真正的主语为后面的that从句。
It is important that you arrive on time.
你准时到达很重要。
英语中把主语从句后置,同时把形式主语it放在主语位置的常见句型有:
(1)It is+过去分词(reported,believed,said,announced等)+主语从句(该结构可与“Sb./Sth.+be+过去分词+to do...”结构相互转换)。
(2)It+不及物动词(seem,happen,turn out,appear等)+主语从句。
(3)It is+名词词组(a pity,a fact,a wonder,an honour等)+主语从句。
(4)It is+adj.(clear,natural,obvious,possible,likely等)+主语从句。
[即学即练]——完成句子/一句多译
①据报道那个电影明星将来我们市。
_______________ the film star will come to our city.
②你不能跟我们一块去欣赏音乐会真是可惜。
______________ you can't go with us to enjoy the concert.
It is reported that
It is a pity that
③据说他在国外学习过,但是我们不知道他是在哪个国家学的。
a.____________ he studied abroad,but we don't know which country he studied in.
b.He __________________abroad,but we don't know which country he studied in.
It is said that
is said to have studied
2.完全倒装句
(教材原句)As she turned around,there stood Gladys Claffern.
她刚一转过身来,就看到格拉迪丝·克拉芬正站在那儿。
[句式分析] 该句为完全倒装句。主语是Gladys Claffern,谓语是stood。
There stands an old building which dates back to the Ming Dynasty.
这里矗立着一座可以追溯到明代的古建筑。
引起完全倒装的几种情形:
(1)时间、地点、方位副词位于句首。
(2)介词短语位于句首。
(3)作表语的分词、不定式、形容词等位于句首。
[名师点津] 当句子的主语是人称代词时,不用倒装语序。
In he came and the lesson began.
他走进来开始上课。
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①Among these people ___ (be) his friend Jim.
②Visiting the Great Wall ____(be) 200 American college students.
③我们的图书馆坐落于学校的中心,就在花园和教学楼之间。
In the centre of our school ____________,which is between the garden and the teaching building.
④我们最喜欢的英语老师出席了晚会。
Present at the evening party _____________________________.
was
were
lies our library
was our favourite English teacher
Ⅰ.单句语法填空
1.Even if there is not crowded,visitors have to make an ___________
(appoint) before entering a scenic spot.
2.We presume you are ______(guilt),unless you can prove otherwise;and we decide if you have done so.
3.The city checked all chain stores of the supermarket,which were ordered ___________(suspend) business and online sales.
appointment
guilty
to suspend
4.He didn't want to tell his wife that he ______________(dismiss) from the service for his careless behaviours.
5.These processes cannot contain any activity that causes them ______________ (suspend).
6.We need to cover all of these situations before _________ (declare) our work finished.
7.__ is clear that the mistake he made yesterday didn't influence the relationship between them.
was dismissed
to be suspended
declaring
It
Ⅱ.完成句子
1.当大卫的父母知道他没有通过考试的时候,他们鼓励他努力学习不要灰心。
When his parents knew David __________________,they encouraged him to study hard and not to be upset.
2.我为没有早些给你写信而感到内疚。
I _______________ not having written to you sooner.
didn't pass the test
feel guilty about
3.这种昆虫摧毁了尼日利亚最大的番茄生产州卡杜纳80%的农场,导致政府宣布进入紧急状态。
The insect has destroyed 80% of farms in Kaduna,Nigeria's largest tomato-producing state,leading the government there ______________
____________.
4.由于他在最近参加的一些活动中表现很差,委员会已决定辞退他。
Because of his bad performance in these activities he took part in recently,the committee has ____________________.
to declare a state
of emergency
decided to dismiss him
Ⅲ.课文语法填空
A robot named Tony was sent to Claire's house 1.______________(test) out.He was tall and handsome with smooth hair 2.____ a deep voice.Not only did he look like a human,but he 3.________(behave) like a true gentleman.He did everything to comfort Claire.He prepared breakfast in 4.___ morning.He even tried to help Claire get 5._______(dress),which made Claire feel embarrassed.When he heard that Claire was not 6._________(satisfy) with her house,he began to improve it.When he learned that Claire was jealous of another lady,he helped to improve 7.___(she) makeup and make Gladys and her friends admire Claire by 8._______(hold) a party at home.
to be tested
and
behaved
the
dressed
satisfied
her
holding
Tony was only a robot,but he could do and think 9._______(exact) like a human.He even fell in love with his hostess,Claire,near the end of the test.10._____ an excellent science fiction it is!
exactly
What
Ⅰ.单词拼写
1.These _______(红利) will be paid when your savings plan matures in ten years' time.
2.They could accept this suggestion with _______ (尊严).
3.May I make an ___________ (预约) with you early this afternoon
4.I can't get this lid off—it seems to be ______(钉牢)down.
5.The two __________(女售货员) were busily trying to keep up with the demand.
课时分层作业(一)
bonuses
dignity
appointment
nailed
saleswomen
Ⅱ.单句语法填空
1.It cannot be questioned that the new method is superior __ the old one.
2.He still hopes to win his claim against unfair _________ (dismiss).
3.The man grasped one of the elephant's tusks and said,“It's more like a spear ____ anything else.”
4.He had a third examination and was declared ______ (be) unfit for duty.
5.Don't keep us __ suspense,and tell us what happened.
to
dismissal
than
to be
in
Ⅲ.阅读理解
A
Are you anxious about how to spend your holiday with your kids effectively?Are you at a loss due to not knowing how to stimulate your kids' interest?Now just satisfy your teens' desire for the unusual in Bristol with shopping and attractive art.
MAKING THEIR MARK
While it can be tough to persuade some teens to embrace art,you'll find it easier in Bristol.You won't have to rack your brains (绞尽脑汁) to encounter the handiwork of the city's famous one,because there are more than 200-odd street artists in the city where The Wall offers a two-hour tour of the must-see works and Bristol's 30 years of graffiti history.There are spray-painting workshops too,if your teens want to give it a shot.
A WHOLE NEW WORLD
If all that graffiti leads to a new-found interest in art,then the next step is Wake the Tiger,a new art experience.Through mysterious creative works,hidden forests and secret passageways,you and your family will enter the magic world.It's perfect for teen fantasy fans.
ON LOCATION
Remember Skins?The 00s drama was a hit with teens for its realistic plot,and now a new one is discovering it on Netflix.Much of the show was filmed in Bristol and the Bristol Film Office has put together a map of all of the key locations.Visit Bristol and the Bristol Film Office have also mapped other hit shows,including Sherlock and Doctor Who.
VINTAGE FINDS
If your teens are keen to develop their vintage (复古的) rock style,take them to Park Street to discover the vintage shops,including Uncle Sam's Vintage,perfect for everything from American varsity (校队) jackets to Levi's jeans,as well as The Vintage Thrift Store,Loot Vintage and Sobeys.
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了在布里斯托尔,可以让十几岁的青少年喜爱的购物和沉浸式艺术。
1.Why does the author recommend Bristol
A.Because it is easier to learn art here.
B.Because artists here are more famous.
C.Because there are numerous great artists and works.
D.Because it has longer graffiti history than other cities.

C [细节理解题。根据“MAKING THEIR MARK”部分中的“You won't have to rack your brains to encounter the handiwork of the city's famous one,because there are more than 200-odd street artists in the city where The Wall offers a two-hour tour of the must-see works and Bristol's 30 years of graffiti history.There are spray-painting workshops too,if your teens want to give it a shot.”可知,Bristol这座城市有200多名街头艺术家,在这里能看到这座城市著名的涂鸦艺术家的作品。由此可知,作者推荐Bristol是因为这里有很多伟大的艺术家和作品。故选C。]
2.What can't teens do in Bristol
A.Buy vintage jeans.
B.Be exposed to maps of film.
C.Encounter famous film stars.
D.Pay a visit to the splendid graffiti history.
C [细节理解题。根据文章内容可知,在Bristol,青少年可以参观Bristol 30年辉煌的涂鸦历史,在Wake the Tiger体验奇幻世界,接触电影地图以及购买复古牛仔裤。C选项“Encounter famous film stars.(遇到著名的电影明星)”没有提到。故选C。]

3.Who is the target of this article
A.Artists.     B.Parents.
C.Teenagers.   D.Fans of painting.
B [推理判断题。根据第一段中的“spend your holiday with your kids effectively”“stimulate your kids' interest”以及“satisfy your teens' desire” 可推知,本文面向的目标读者是十几岁青少年孩子的家长们。故选B。]

B
Anton was thrilled about his new job as an intern for his favorite director,Selma Honor.Seeing her documentary about race-car drivers had convinced Anton that he wanted to be a film-maker.When he found out that she was filming a documentary about the local basketball team,he wrote her a letter offering his help.Getting the call from Selma's assistant had been the thrill of a lifetime.
Being on the set turned out to be quite different from what Anton had expected.He had imagined he would be standing behind Selma,watching her make crucial decisions during filming.Instead,the assistant director,Joe,had given Anton a box of index cards to place in alphabetical order,which is what Anton was doing in the gym when Selma arrived.She looked around quickly and said,“What's that kid doing in the shot?Get him out of here.” Joe hurried over and told Anton to finish his work in the hallway.
Anton sat on the hallway floor,carefully sorting the index cards while listening to the crew setting up for the big game that night.He heard Selma and Joe arguing,and then Joe came slamming through the gym doors.“She wants symbolism in a high school gym,” he muttered angrily,“as if being a teenager weren't symbolic enough!” Anton asked what Joe meant,and Joe explained that Selma was looking for a way to give the game a symbolic boost about choosing sides.Joe's bright red shirt gave Anton an idea.
Four hours later,the crowd was divided into two halves.All of the fans for the home team wore red shirts;all of the fans for the away team wore gray shirts.Selma smiled as she started to film,noting that Anton's idea really did add an additional competitive element to the game.She winked at Anton.He trailed behind her—once again certain that he had the best job in the world.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲的是Anton成为他最喜欢的导演Selma Honor的实习生后初到片场工作的情形。
4.What do Selma's actions tell you about her
A.She is demanding about her film shooting.
B.She always treats her team with impatience.
C.She is unwilling to listen to other people's ideas.
D.She makes all of her decisions before filming begins.
A [推理判断题。根据第二段中的“She looked around quickly and said,‘What's that kid doing in the shot?Get him out of here.’”和第三段中的“Anton asked what Joe meant,and Joe explained that Selma was looking for a way to give the game a symbolic boost about choosing sides.”可推断,Selma对她的电影拍摄要求很高。故选A。]

5.What do we know about Joe
A.He looked down upon Anton.
B.He inspired Anton by accident.
C.He disliked working with Selma.
D.He disapproved of applying symbolism.

B [细节理解题。根据第三段中的“Joe's bright red shirt gave Anton an idea.”可知,Joe意外地启发了Anton。故选B。]
6.How can Anton be described
A.Strong and pushy.
B.Honest and loyal.
C.Competitive and choosy.
D.Creative and determined.

D [推理判断题。根据第三段中的“Joe's bright red shirt gave Anton an idea.”和最后一段中的“All of the fans for the home team wore red shirts;all of the fans for the away team wore gray shirts.”可推断,Anton是有创意的;根据第二段中的“Joe hurried over and told Anton to finish his work in the hallway.”和最后一段可推断,Anton刚开始被撵到走廊完成工作,不受重视,但是他坚持提出了自己的主意,改变了别人对他的看法,从而受到了导演Selma的喜爱,说明他是一个有决心的人。故选D。]
7.Which is one theme of the passage
A.Ambition can get you in trouble.
B.Disappointment is usually temporary.
C.Creativity can make bad situations worse.
D.All movies should have some symbolism.

B [推理判断题。根据第二段和最后一段可知,刚开始Anton没有得到Selma Honor的重视,但是后来Selma Honor觉得Anton的主意很不错,对他很满意,因此文章的一个主题是失望通常都是暂时的。故选B。]
Ⅳ.阅读七选五
It's certainly human nature to worry.Especially today,when many of us seem to have problems about money,family,career or health concerns,worry may seem unavoidable. 1  What can we do to stop worrying too much
Some people find meditation a very helpful and relaxing way to stop worrying too much.But you don't necessarily need formal-meditation techniques.By combining any reflective and calming techniques that work for you.You may find that you stop worrying soon. 2 .
Even if you set aside a certain amount of time to really think about what's worrying you,you may find that new ideas will come to you later when you least expect them. 3  It can help you stop worrying if you know you'll probably be able to come up with ideas and options if you just give yourself time to think.
Sometimes,letting ourselves think of the worst thing that could happen can actually reduce our worries. 4  Even if it does seem bad,facing the possibility of it head-on may even allow us to form a plan to prevent this worst-case scenario (设想) from happening.
 5  For example,talking to friends or a helping professional may be a good option if the worrying just won't seem to go away and you've tried everything you can think of to stop worrying.Keeping a daily journal and writing down worries regularly may also help.
A.Many creative people experience this process.
B.Actually,the result would really not be that bad.
C.When things are out of your control,make peace with them.
D.There are also many other easy ways to help you stop worrying.
E.We all worry about different things at different points in our lives.
F.However,too much worry can make our stress level and health even worse.
G.Meanwhile,you will feel relaxed and think your problems over more creatively.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。在现代社会,感到焦虑似乎是一件不可避免的事情,但过度焦虑会对健康状况产生影响。本文就如何停止焦虑提供了一些简单实用的方法。
1.F [上文提到焦虑不可避免,下文提出问题。由此可知,空处的内容应该提到过度焦虑会带来什么后果。F项“然而,过多的焦虑会让我们变得更有压力,健康状况也会变差。”与上文构成转折,同时也与下文提到的过度焦虑相呼应,符合题意。故选F。]
2.G [根据上文可知,通过使用自己有效的沉思与镇静技巧,你会发现自己不再焦虑了。由此可知,空处应该承接前文,讲述通过这样做带来的其他好处。选项G“同时,你会感到放松,你思考问题也会有创造性。”承接上文,符合题意。故选G。]
3.C [上文提到了新的想法的出现过程:新的想法会在你最意料不到的时候出现。由下文可知,这里指新想法出现的帮助作用,因而空处应该提到当你失控时,要做什么。选项C“当事情超出你的控制时,与它们和平相处。”下文中的“It”指代选项中的“make peace with them”。故选C。]
4.B [根据上文可知,通过回想发生过的最糟糕的事情可以减少我们的焦虑。由此可知,空处应该承接前文,讲述这样的比较会让我们觉得我们面对的事实并不糟糕。选项B“实际上,结果可能真的没有那么糟糕。”承接上文,符合语境,故选B。]
5.D [根据下文可知,该段讲述的是其他的减少焦虑的方法。选项D“也有很多其他的简单方法帮助你不再焦虑。”统领本段内容,符合题意。故选D。]
THANKSPeriod 3  语言知识讲练(Reading and Thinking)
1.test out 检验;测试
test...out   试用……;试验……;考验……
test sb./sth.(for...)   (为……而)测验/考查/试验/
检查/化验某人/某物
put...to the test   使……经受考验/检验/试验
pass/fail a test   通过/没有通过测验
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①The software has been tested ___ viruses before it is introduced to the public.
②My new boss gave me the most difficult clients to test me ___ to see if I would cope.
③Everyone is waiting to see whether his promise will soon be put to ___ test.
④这些大学生将检验该电脑程序是否有漏洞。
The university students ________________________________________________ any bugs.
2.appointment n.预约;约会;委任
(1)have/make an appointment with sb.  约见某人;与某人约会
keep/break an appointment  守/违(爽)约
by appointment   按照预约
(2)appoint vt.   委派;任命;指定;约定;确定
appoint sb.to/as...   任命某人为……
appoint sb.to do sth.   委派某人做某事
(3)appointed adj.   约定的;指定的
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①The man has been appointed ______ captain of the English team.
②We must appoint somebody __________(finish) the tough task.
③I'm coming here __ appointment to collect my salary and bonus.
④她和那个科幻小说作家约好在这个咖啡馆见面。
She __________________________ the science fiction writer to meet at the cafe.
3.guilty adj.内疚的;有罪的;有过失的
(1)be guilty of   犯有……罪
be/feel guilty about    对/为……感到内疚/有愧
(2)guilt n.   内疚;悔恨;犯罪;罪行
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①It was ridiculous that the corrupt official declared that he was not guilty __ corruption.
②She had feelings of _____(guilty) about leaving her children at home and going to work.
③那个女售货员因没有常去看望父母而感到内疚。
The saleswoman ___________________ not visiting her parents more often.
4.suspend vt.悬;挂;暂停;暂缓
(1)suspend...from...  把……悬挂在……上;
  暂令……停职(停学)
(2)suspense n.   悬念;焦虑
in suspense   悬而未决;心神不宁
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①The wonderful film gave me a good experience because of its ________ (suspend).
②He didn't tell me the truth,which kept me __ suspense all day.
③这部精彩的电影因其悬念而给了我很好的体验。
The wonderful film gave me a good experience __________________________.
5.dismiss vt.让(某人)离开;解散;解雇;消除
(1)dismiss...from...  将(某人)从……开除;解雇;使退去
be dismissed from one's post  某人被免职
dismiss fear from one's mind  消除某人心里的恐惧
dismiss sth.   驳回;不受理
(2)dismissal n.   解雇;开除;撤职
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①The minister ______________(dismiss) from his office in disgrace last week.
②When faced with the fierce bear,she tried to dismiss fear ____ her mind.
③她声称自己被无理免职。
She claims she was unfairly __________________________.
6.declare vt.表明;宣称;公布
(1)declare sb./sth.to be+n./adj.  宣布(称)某人/某事为……
declare that...   宣布/宣称/声明……
declare war on/upon...   向……宣战
declare against sb./sth.   声明反对某人/某事
declare for sb./sth.   声明赞成某人/某事
(2)declaration n.   宣布;宣告;声明
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①To everyone's surprise,the accused was declared ______ (be) innocent by the court.
②The company finally ________(declare) that the manager would resign from his post.
③They have now declared war ________ drug dealers in the area.
④他声明赞成增加雇员工资的决定。
He ____________________________ to increase the employees' salaries.
1.it作形式主语
(教材原句)Claire thought it was ridiculous that she was being offered sympathy by a robot,but she gradually admired his wisdom and integrity and began to trust him.
克莱尔觉得一个机器人对她表示同情十分荒谬,但她逐渐欣赏托尼的智慧和正直,并且开始信任他。
[句式分析] 句中it为形式主语,真正的主语为后面的that从句。
It is important that you arrive on time.
你准时到达很重要。
英语中把主语从句后置,同时把形式主语it放在主语位置的常见句型有:
(1)It is+过去分词(reported,believed,said,announced等)+主语从句(该结构可与“Sb./Sth.+be+过去分词+to do...”结构相互转换)。
(2)It+不及物动词(seem,happen,turn out,appear等)+主语从句。
(3)It is+名词词组(a pity,a fact,a wonder,an honour等)+主语从句。
(4)It is+adj.(clear,natural,obvious,possible,likely等)+主语从句。
[即学即练]——完成句子/一句多译
①据报道那个电影明星将来我们市。
______________________ the film star will come to our city.
②你不能跟我们一块去欣赏音乐会真是可惜。
_____________________ you can't go with us to enjoy the concert.
③据说他在国外学习过,但是我们不知道他是在哪个国家学的。
a.__________________ he studied abroad,but we don't know which country he studied in.
b.He ___________________________ abroad,but we don't know which country he studied in.
2.完全倒装句
(教材原句)As she turned around,there stood Gladys Claffern.
她刚一转过身来,就看到格拉迪丝·克拉芬正站在那儿。
[句式分析] 该句为完全倒装句。主语是Gladys Claffern,谓语是stood。
There stands an old building which dates back to the Ming Dynasty.
这里矗立着一座可以追溯到明代的古建筑。
引起完全倒装的几种情形:
(1)时间、地点、方位副词位于句首。
(2)介词短语位于句首。
(3)作表语的分词、不定式、形容词等位于句首。
[名师点津] 当句子的主语是人称代词时,不用倒装语序。
In he came and the lesson began.
他走进来开始上课。
[即学即练]——单句语法填空/完成句子
①Among these people ___ (be) his friend Jim.
②Visiting the Great Wall ____(be) 200 American college students.
③我们的图书馆坐落于学校的中心,就在花园和教学楼之间。
In the centre of our school __________________,which is between the garden and the teaching building.
④我们最喜欢的英语老师出席了晚会。
Present at the evening party _____________________________________.
Ⅰ.单句语法填空
1.Even if there is not crowded,visitors have to make an ___________(appoint) before entering a scenic spot.
2.We presume you are ______(guilt),unless you can prove otherwise;and we decide if you have done so.
3.The city checked all chain stores of the supermarket,which were ordered ___________(suspend) business and online sales.
4.He didn't want to tell his wife that he ______________(dismiss) from the service for his careless behaviours.
5.These processes cannot contain any activity that causes them _________________ (suspend).
6.We need to cover all of these situations before _________ (declare) our work finished.
7.__ is clear that the mistake he made yesterday didn't influence the relationship between them.
Ⅱ.完成句子
1.当大卫的父母知道他没有通过考试的时候,他们鼓励他努力学习不要灰心。
When his parents knew David ________________________,they encouraged him to study hard and not to be upset.
2.我为没有早些给你写信而感到内疚。
I ___________________ not having written to you sooner.
3.这种昆虫摧毁了尼日利亚最大的番茄生产州卡杜纳80%的农场,导致政府宣布进入紧急状态。
The insect has destroyed 80% of farms in Kaduna,Nigeria's largest tomato-producing state,leading the government there ____________________________________.
4.由于他在最近参加的一些活动中表现很差,委员会已决定辞退他。
Because of his bad performance in these activities he took part in recently,the committee has _________________________.
Ⅲ.课文语法填空
A robot named Tony was sent to Claire's house 1.______________(test) out.He was tall and handsome with smooth hair 2.___ a deep voice.Not only did he look like a human,but he 3._______(behave) like a true gentleman.He did everything to comfort Claire.He prepared breakfast in 4.___ morning.He even tried to help Claire get 5._______(dress),which made Claire feel embarrassed.When he heard that Claire was not 6._________(satisfy) with her house,he began to improve it.When he learned that Claire was jealous of another lady,he helped to improve 7.___(she) makeup and make Gladys and her friends admire Claire by 8._______(hold) a party at home.
Tony was only a robot,but he could do and think 9._______(exact) like a human.He even fell in love with his hostess,Claire,near the end of the test.10.____ an excellent science fiction it is!
Period 3
核心词汇
1.①for ②out ③the ④will test (out) the computer program for
2.①as/to ②to finish ③by ④had/made an appointment with
3.①of ②guilt ③felt guilty about
4.①suspense ②in ③because of its suspense
5.①was dismissed ②from ③dismissed from her post
6.①to be ②declared ③on/upon ④declared for the decision
句法句式
1.①It is reported that ②It is a pity that ③a.It is said that;b.is said to have studied
2.①was ②were ③lies our library ④was our favourite English teacher
巩固落实
Ⅰ.1.appointment 2.guilty 3.to suspend 4.was dismissed 5.to be suspended 6.declaring 7.It
Ⅱ.1.didn't pass the test 2.feel guilty about 3.to declare a state of emergency 4.decided to dismiss him
Ⅲ.1.to be tested 2.and 3.behaved 4.the 5.dressed
6.satisfied 7.her 8.holding 9.exactly 10.What
1 / 1课时分层作业(一)
Ⅰ.单词拼写
1.These _______(红利) will be paid when your savings plan matures in ten years' time.
2.They could accept this suggestion with _______ (尊严).
3.May I make an ___________ (预约) with you early this afternoon
4.I can't get this lid off—it seems to be ______(钉牢)down.
5.The two __________(女售货员) were busily trying to keep up with the demand.
Ⅱ.单句语法填空
1.It cannot be questioned that the new method is superior __ the old one.
2.He still hopes to win his claim against unfair _________ (dismiss).
3.The man grasped one of the elephant's tusks and said,“It's more like a spear ____ anything else.”
4.He had a third examination and was declared ______ (be) unfit for duty.
5.Don't keep us __ suspense,and tell us what happened.
Ⅲ.阅读理解
A
Are you anxious about how to spend your holiday with your kids effectively?Are you at a loss due to not knowing how to stimulate your kids' interest?Now just satisfy your teens' desire for the unusual in Bristol with shopping and attractive art.
MAKING THEIR MARK
While it can be tough to persuade some teens to embrace art,you'll find it easier in Bristol.You won't have to rack your brains (绞尽脑汁) to encounter the handiwork of the city's famous one,because there are more than 200-odd street artists in the city where The Wall offers a two-hour tour of the must-see works and Bristol's 30 years of graffiti history.There are spray-painting workshops too,if your teens want to give it a shot.
A WHOLE NEW WORLD
If all that graffiti leads to a new-found interest in art,then the next step is Wake the Tiger,a new art experience.Through mysterious creative works,hidden forests and secret passageways,you and your family will enter the magic world.It's perfect for teen fantasy fans.
ON LOCATION
Remember Skins?The 00s drama was a hit with teens for its realistic plot,and now a new one is discovering it on Netflix.Much of the show was filmed in Bristol and the Bristol Film Office has put together a map of all of the key locations.Visit Bristol and the Bristol Film Office have also mapped other hit shows,including Sherlock and Doctor Who.
VINTAGE FINDS
If your teens are keen to develop their vintage (复古的) rock style,take them to Park Street to discover the vintage shops,including Uncle Sam's Vintage,perfect for everything from American varsity (校队) jackets to Levi's jeans,as well as The Vintage Thrift Store,Loot Vintage and Sobeys.
1.Why does the author recommend Bristol
A.Because it is easier to learn art here.
B.Because artists here are more famous.
C.Because there are numerous great artists and works.
D.Because it has longer graffiti history than other cities.
2.What can't teens do in Bristol
A.Buy vintage jeans.
B.Be exposed to maps of film.
C.Encounter famous film stars.
D.Pay a visit to the splendid graffiti history.
3.Who is the target of this article
A.Artists.     B.Parents.
C.Teenagers.   D.Fans of painting.
B
Anton was thrilled about his new job as an intern for his favorite director,Selma Honor.Seeing her documentary about race-car drivers had convinced Anton that he wanted to be a film-maker.When he found out that she was filming a documentary about the local basketball team,he wrote her a letter offering his help.Getting the call from Selma's assistant had been the thrill of a lifetime.
Being on the set turned out to be quite different from what Anton had expected.He had imagined he would be standing behind Selma,watching her make crucial decisions during filming.Instead,the assistant director,Joe,had given Anton a box of index cards to place in alphabetical order,which is what Anton was doing in the gym when Selma arrived.She looked around quickly and said,“What's that kid doing in the shot?Get him out of here.” Joe hurried over and told Anton to finish his work in the hallway.
Anton sat on the hallway floor,carefully sorting the index cards while listening to the crew setting up for the big game that night.He heard Selma and Joe arguing,and then Joe came slamming through the gym doors.“She wants symbolism in a high school gym,” he muttered angrily,“as if being a teenager weren't symbolic enough!” Anton asked what Joe meant,and Joe explained that Selma was looking for a way to give the game a symbolic boost about choosing sides.Joe's bright red shirt gave Anton an idea.
Four hours later,the crowd was divided into two halves.All of the fans for the home team wore red shirts;all of the fans for the away team wore gray shirts.Selma smiled as she started to film,noting that Anton's idea really did add an additional competitive element to the game.She winked at Anton.He trailed behind her—once again certain that he had the best job in the world.
4.What do Selma's actions tell you about her
A.She is demanding about her film shooting.
B.She always treats her team with impatience.
C.She is unwilling to listen to other people's ideas.
D.She makes all of her decisions before filming begins.
5.What do we know about Joe
A.He looked down upon Anton.
B.He inspired Anton by accident.
C.He disliked working with Selma.
D.He disapproved of applying symbolism.
6.How can Anton be described
A.Strong and pushy.
B.Honest and loyal.
C.Competitive and choosy.
D.Creative and determined.
7.Which is one theme of the passage
A.Ambition can get you in trouble.
B.Disappointment is usually temporary.
C.Creativity can make bad situations worse.
D.All movies should have some symbolism.
Ⅳ.阅读七选五
It's certainly human nature to worry.Especially today,when many of us seem to have problems about money,family,career or health concerns,worry may seem unavoidable. 1  What can we do to stop worrying too much
Some people find meditation a very helpful and relaxing way to stop worrying too much.But you don't necessarily need formal-meditation techniques.By combining any reflective and calming techniques that work for you.You may find that you stop worrying soon. 2 
Even if you set aside a certain amount of time to really think about what's worrying you,you may find that new ideas will come to you later when you least expect them. 3  It can help you stop worrying if you know you'll probably be able to come up with ideas and options if you just give yourself time to think.
Sometimes,letting ourselves think of the worst thing that could happen can actually reduce our worries. 4  Even if it does seem bad,facing the possibility of it head-on may even allow us to form a plan to prevent this worst-case scenario (设想) from happening.
 5  For example,talking to friends or a helping professional may be a good option if the worrying just won't seem to go away and you've tried everything you can think of to stop worrying.Keeping a daily journal and writing down worries regularly may also help.
A.Many creative people experience this process.
B.Actually,the result would really not be that bad.
C.When things are out of your control,make peace with them.
D.There are also many other easy ways to help you stop worrying.
E.We all worry about different things at different points in our lives.
F.However,too much worry can make our stress level and health even worse.
G.Meanwhile,you will feel relaxed and think your problems over more creatively.
课时分层作业(一)
Ⅰ.1.bonuses 2.dignity 3.appointment 4.nailed 5.saleswomen
Ⅱ.1.to 2.dismissal 3.than 4.to be 5.in
Ⅲ.
1 2 3 4 5 6 7
C C B A B D B
Ⅳ.
1 2 3 4 5
F G C B D
Ⅲ.【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了在布里斯托尔,可以让十几岁的青少年喜爱的购物和沉浸式艺术。
1.C [细节理解题。根据“MAKING THEIR MARK”部分中的“You won't have to rack your brains to encounter the handiwork of the city's famous one,because there are more than 200-odd street artists in the city where The Wall offers a two-hour tour of the must-see works and Bristol's 30 years of graffiti history.There are spray-painting workshops too,if your teens want to give it a shot.”可知,Bristol这座城市有200多名街头艺术家,在这里能看到这座城市著名的涂鸦艺术家的作品。由此可知,作者推荐Bristol是因为这里有很多伟大的艺术家和作品。故选C。]
2.C [细节理解题。根据文章内容可知,在Bristol,青少年可以参观Bristol 30年辉煌的涂鸦历史,在Wake the Tiger体验奇幻世界,接触电影地图以及购买复古牛仔裤。C选项“Encounter famous film stars.(遇到著名的电影明星)”没有提到。故选C。]
3.B [推理判断题。根据第一段中的“spend your holiday with your kids effectively”“stimulate your kids' interest”以及“satisfy your teens' desire” 可推知,本文面向的目标读者是十几岁青少年孩子的家长们。故选B。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲的是Anton成为他最喜欢的导演Selma Honor的实习生后初到片场工作的情形。
4.A [推理判断题。根据第二段中的“She looked around quickly and said,‘What's that kid doing in the shot Get him out of here.’”和第三段中的“Anton asked what Joe meant,and Joe explained that Selma was looking for a way to give the game a symbolic boost about choosing sides.”可推断,Selma对她的电影拍摄要求很高。故选A。]
5.B [细节理解题。根据第三段中的“Joe's bright red shirt gave Anton an idea.”可知,Joe意外地启发了Anton。故选B。]
6.D [推理判断题。根据第三段中的“Joe's bright red shirt gave Anton an idea.”和最后一段中的“All of the fans for the home team wore red shirts;all of the fans for the away team wore gray shirts.”可推断,Anton是有创意的;根据第二段中的“Joe hurried over and told Anton to finish his work in the hallway.”和最后一段可推断,Anton刚开始被撵到走廊完成工作,不受重视,但是他坚持提出了自己的主意,改变了别人对他的看法,从而受到了导演Selma的喜爱,说明他是一个有决心的人。故选D。]
7.B [推理判断题。根据第二段和最后一段可知,刚开始Anton没有得到Selma Honor的重视,但是后来Selma Honor觉得Anton的主意很不错,对他很满意,因此文章的一个主题是失望通常都是暂时的。故选B。]
Ⅳ.【语篇解读】 本文是一篇说明文。在现代社会,感到焦虑似乎是一件不可避免的事情,但过度焦虑会对健康状况产生影响。本文就如何停止焦虑提供了一些简单实用的方法。
1.F [上文提到焦虑不可避免,下文提出问题。由此可知,空处的内容应该提到过度焦虑会带来什么后果。F项“然而,过多的焦虑会让我们变得更有压力,健康状况也会变差。”与上文构成转折,同时也与下文提到的过度焦虑相呼应,符合题意。故选F。]
2.G [根据上文可知,通过使用自己有效的沉思与镇静技巧,你会发现自己不再焦虑了。由此可知,空处应该承接前文,讲述通过这样做带来的其他好处。选项G“同时,你会感到放松,你思考问题也会有创造性。”承接上文,符合题意。故选G。]
3.C [上文提到了新的想法的出现过程:新的想法会在你最意料不到的时候出现。由下文可知,这里指新想法出现的帮助作用,因而空处应该提到当你失控时,要做什么。选项C“当事情超出你的控制时,与它们和平相处。”下文中的“It”指代选项中的“make peace with them”。故选C。]
4.B [根据上文可知,通过回想发生过的最糟糕的事情可以减少我们的焦虑。由此可知,空处应该承接前文,讲述这样的比较会让我们觉得我们面对的事实并不糟糕。选项B“实际上,结果可能真的没有那么糟糕。”承接上文,符合语境,故选B。]
5.D [根据下文可知,该段讲述的是其他的减少焦虑的方法。选项D“也有很多其他的简单方法帮助你不再焦虑。”统领本段内容,符合题意。故选D。]
1 / 1