Period 4 单元语法讲练
过去完成时
过去完成时的动作须在过去某一时间之前发生,即发生在“过去的过去”。
1.过去完成时的构成
过去完成时是由“had+过去分词”构成的。
Soon I realised I had made a serious mistake.
我很快就意识到我犯了一个严重的错误。
The man sitting beside me on the plane was very nervous.He had not flown before.
飞机上坐在我旁边的人很紧张,他以前从没乘过飞机。
2.过去完成时的用法
(1)“已完成”用法
表示某一动作或状态在过去某一时间之前或过去某一动作之前已经完成。句中常用by引导的时间状语或before,until,when等词引导的一般过去时的时间状语从句。
By 5:00 yesterday morning we had done that work.
到昨天早上5点钟时,我们已经做完了那项工作。
He had just finished sweeping the classroom when the teacher returned from the office.
老师从办公室回来时,他刚把教室打扫完。
[名师点津] 在包含before和after的复合句中,因为从句动作和主句动作发生的先后顺序已经非常明确,可以用一般过去时代替过去完成时。
The train (had) started before I reached the station.
在我到达车站之前,列车已经开了。
After he (had) arrived in England,Marx worked hard to improve his English.
马克思到达英格兰之后,努力提高他的英语水平。
(2)“未完成”用法
表示一个动作或状态在过去某一时刻之前就已开始,一直持续到这一过去时间,还可能再持续下去。
Up to that time all had gone well.
直到那时一切都很顺利。
John and Jane had known each other for a long time before their marriage.
约翰和简在结婚前就认识很长时间了。
(3)“想象性”用法
过去完成时有时表示一种未实现的愿望或想法,主要用在if引导的和过去事实相反的条件句以及wish,as if引导的从句中。
If she had worked hard,she would have succeeded.
要是她努力的话,她就会成功了。(事实上她没努力,也没成功。)
I wish I had gone with you to the concert.
我要是和你一起去音乐会就好了。(事实上“我”没和“你”一起去音乐会。)
(4)表示“刚刚……就……”
过去完成时常用在hardly/scarcely/barely...when...,no sooner...than...等结构中,表示“刚刚……就……”。
Hardly had he begun to speak when the audience interrupted him.
他刚开始演讲,听众就打断了他。
No sooner had he arrived than he went away again.
他刚到就又走了。
[名师点津] intend,mean,hope,want,plan,suppose,expect,think等动词的过去完成时可以用来表示一个本来打算做而未做的事。
I had meant to come,but something happened.
我原本打算来的,但有事发生了。
3.过去完成时与一般过去时的比较
一般过去时表示过去时间的动作或状态。过去完成时表示的动作或状态发生在一般过去时表示的动作或状态之前,因此它表示的是“比过去更过去”。
I returned the book that I had borrowed.
我已归还了我借的书。
He didn't know a thing about the verb,for he had not studied his lessons.
他对这个动词一无所知,因为他没有好好学习功课。
I had been at the bus stop for 20 minutes when a bus finally came.
我在公交车站等了20分钟车才来。
[即时训练] 单句语法填空
①By nine o'clock last night,we_________ (get) 200 pictures from the spaceship.
②He said he_________ (work) in that factory since 1949.
③She found the key that she_________ (lose).
④It was the third time that he_________ (be) out of work that year.
⑤The other day,we_________ (chat) with my grandmother on the Internet.
短文语境填空(根据所学语法知识,在空白处填入适当的词)
I still remember last winter,1._________I woke up in the morning,it 2.________(stop) snowing.Looking outside of the window,the shiny white snow on our lawn 3._________(clean) by my father.I closed the book that I 4._________(borrow) from the local library and went downstairs for breakfast.Then my little brother came to tell me that he 5._________(finish) all his homework and he had 6._________very nice dream the night before.During the breakfast,one of my best friends came to visit my family.She went to Australia last year.7._________that she 8._________(prepare) for the examination of the University of Sydney for half a year.During her study,she 9._________(learn) the culture and 10._________(profession) knowledge in her field.
Period 4
单元语法
[即时训练]
①had got ②had worked ③had lost ④had been ⑤chatted
巩固落实
短文语境填空
1.when 2.had stopped 3.had been cleaned 4.had borrowed 5.had finished 6.a 7.Before 8.had prepared 9.had learned 10.professional
1 / 3(共46张PPT)
复习任务群一
现代文阅读Ⅰ
把握共性之“新” 打通应考之“脉”
UNIT 1 RELATIONSHIPS
主题语境 人与社会——良好的人际关系与社会交往
Period 4 课时学案 单元语法讲练
Section Ⅰ TOPIC TALK & LESSON 1
过去完成时
过去完成时的动作须在过去某一时间之前发生,即发生在“过去的过去”。
1.过去完成时的构成
过去完成时是由“had+过去分词”构成的。
Soon I realised I had made a serious mistake.
我很快就意识到我犯了一个严重的错误。
The man sitting beside me on the plane was very nervous.He had not flown before.
飞机上坐在我旁边的人很紧张,他以前从没乘过飞机。
2.过去完成时的用法
(1)“已完成”用法
表示某一动作或状态在过去某一时间之前或过去某一动作之前已经完成。句中常用by引导的时间状语或before,until,when等词引导的一般过去时的时间状语从句。
By 5:00 yesterday morning we had done that work.
到昨天早上5点钟时,我们已经做完了那项工作。
He had just finished sweeping the classroom when the teacher returned from the office.
老师从办公室回来时,他刚把教室打扫完。
[名师点津] 在包含before和after的复合句中,因为从句动作和主句动作发生的先后顺序已经非常明确,可以用一般过去时代替过去完成时。
The train (had) started before I reached the station.
在我到达车站之前,列车已经开了。
After he (had) arrived in England,Marx worked hard to improve his English.
马克思到达英格兰之后,努力提高他的英语水平。
(2)“未完成”用法
表示一个动作或状态在过去某一时刻之前就已开始,一直持续到这一过去时间,还可能再持续下去。
Up to that time all had gone well.
直到那时一切都很顺利。
John and Jane had known each other for a long time before their marriage.
约翰和简在结婚前就认识很长时间了。
(3)“想象性”用法
过去完成时有时表示一种未实现的愿望或想法,主要用在if引导的和过去事实相反的条件句以及wish,as if引导的从句中。
If she had worked hard,she would have succeeded.
要是她努力的话,她就会成功了。(事实上她没努力,也没成功。)
I wish I had gone with you to the concert.
我要是和你一起去音乐会就好了。(事实上“我”没和“你”一起去音乐会。)
(4)表示“刚刚……就……”
过去完成时常用在hardly/scarcely/barely…when…,no sooner…than…等结构中,表示“刚刚……就……”。
Hardly had he begun to speak when the audience interrupted him.
他刚开始演讲,听众就打断了他。
No sooner had he arrived than he went away again.
他刚到就又走了。
[名师点津] intend,mean,hope,want,plan,suppose,expect,think等动词的过去完成时可以用来表示一个本来打算做而未做的事。
I had meant to come,but something happened.
我原本打算来的,但有事发生了。
3.过去完成时与一般过去时的比较
一般过去时表示过去时间的动作或状态。过去完成时表示的动作或状态发生在一般过去时表示的动作或状态之前,因此它表示的是“比过去更过去”。
I returned the book that I had borrowed.
我已归还了我借的书。
He didn't know a thing about the verb,for he had not studied his lessons.
他对这个动词一无所知,因为他没有好好学习功课。
I had been at the bus stop for 20 minutes when a bus finally came.
我在公交车站等了20分钟车才来。
[即时训练] 单句语法填空
①By nine o'clock last night,we ________ (get) 200 pictures from the spaceship.
②He said he ___________ (work) in that factory since 1949.
③She found the key that she _________ (lose).
④It was the third time that he _________ (be) out of work that year.
⑤The other day,we _______ (chat) with my grandmother on the Internet.
had got
had worked
had lost
had been
chatted
短文语境填空(根据所学语法知识,在空白处填入适当的词)
I still remember last winter,1.____ I woke up in the morning,it 2.____________(stop) snowing.Looking outside of the window,the shiny white snow on our lawn 3.__________________ (clean) by my father.I closed the book that I 4._____________ (borrow) from the local library and went downstairs for breakfast.Then my little brother came to tell me that he 5._____________ (finish) all his homework and
when
had stopped
had been cleaned
had borrowed
had finished
he had 6._ very nice dream the night before.During the breakfast,one of my best friends came to visit my family.She went to Australia last year.7.______ that she 8._____________ (prepare) for the examination of the University of Sydney for half a year.During her study,she 9.____________ (learn) the culture and 10.____________ (profession) knowledge in her field.
a
Before
had prepared
had learned
professional
课时提升作业(一) (UNIT 1 Section Ⅰ TOPIC TALK & LESSON 1)
(总分:45分)
Ⅰ.单词拼写(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
1.It is __________ (值得做的) to consider this point more closely.
2.He has a lively sense of _______ (幽默感) and appears naturally confident.
3.I admire his __________ (酷爱的) belief in what he is doing.
4.Although I ______ (灌,倒) it carefully,I still managed to spill some.
5.We are ________ (感激的) to you for permission to reproduce this article.
worthwhile
humour
passionate
poured
grateful
Ⅱ.单句语法填空(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
1.We do not know which behavioural ______ (trait) are inherited and which acquired.
2.Man can be __________ (incredible) intelligent at the point of danger.
3.It's an interesting idea,but there are many _________ (practice) difficulties.
4.His _________ (behave) towards her was becoming more and more aggressive.
5.He went on talking,____________ (occasional) wiping at his face with a towel.
traits
incredibly
practical
behaviour
occasionally
Ⅲ.阅读理解(共7小题;每小题2.5分,满分17.5分)
A
I have a younger brother.To me,he is a fourteen-year-old kid named Joe,with blond hair and blue eyes.To others,he is different.Where I see a kid who just needs a lot more attention,others see a mentally disabled boy,a kid who cannot walk or talk or think for himself.I see someone who just makes his daily routine a bit less routine.Others see an annoyance,a bother.
This is not to say that I have never felt resentful (怨恨的) toward Joe.He is my brother,and with that comes responsibility.“Gina,could you stay in tonight and watch your brother?”“Gina,do me a favor and feed him dinner and change his diaper (尿布) later,please?”“Could you come home right after school today and get Joe off the bus?”
These are words that I have heard since I was twelve.And sure,they have made me resent my brother to a certain extent.I would think:that's not fair! Everyone else can stay after and be a member of this club,or get extra help from that teacher.Or,all my friends are going out tonight,why can't I And,how come I have to feed him He is not my son!
However,the small amount of resentment I feel toward my brother is erased a thousand times over by what I have learned from him.Besides making me responsible from a young age,and helping me be more accepting of all kinds of people,he has taught me to be thankful for what I have.
I know that there are moments in my life that I should cherish and that Joe will never experience.He will never laugh so hard that he cries.He will never feel the glory of a straight-A report card.He will never comfort a best friend crying on his shoulder.And he will never know how much his family love him.
Because he will never know,it is up to me to know,every second,how lucky I am.It is up to me to realize that life should be lived to its fullest,and that you should always,always be grateful that you were given the ability to live your life the way you were meant to live it.
【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。作者在本文中介绍了自己的弟弟Joe天生残疾,作者要花很多时间和精力照顾他,弟弟让作者学会了负责任,学会了要对自己所拥有的事物心存感激之情。
1.What can we know about Gina's brother from the first paragraph
A.He causes trouble to neighbours.
B.He pays more attention to others.
C.He lives with mental disability.
D.He considers his daily routine a bother.
√
C [细节理解题。根据第一段的“Where I see a kid who just needs a lot more attention,others see a mentally disabled boy,a kid who cannot walk or talk or think for himself.”可知,作者的弟弟是一个精神残疾的儿童。故选C。]
2.If Mother asks Gina to look after her brother now,what will she probably answer
A.I'm afraid not. B.No problem!
C.It depends. D.It's not fair!
√
B [推理判断题。根据第四段的“Besides making me responsible from a young age,and helping me be more accepting of all kinds of people,he has taught me to be thankful for what I have.”可知,Joe让作者学会了很多,那么可以推测出现在妈妈再让Gina照顾她弟弟的时候,她肯定不会推辞。故选B。]
3.What does the passage intend to tell us
A.We should value the glory of success.
B.We should appreciate what life gives us.
C.We should comfort unfortunate people.
D.We should treasure meaningful moments.
√
B [推理判断题。根据最后一段以及全文内容可知,作者在本文中介绍了自己的弟弟Joe天生残疾,作者要花很多时间和精力照顾他,弟弟让作者学会了负责任,学会了要对自己所拥有的事物心存感激之情。所以作者通过这篇文章想要告诉我们的是要感激生活给予我们的一切。故选B。]
B
In Saskatchewan,Canada,vegetables have a short growing season.So a very unique farm in Hudson Bay is growing fresh,pesticide-free (无农药的) vegetables in a hydroponic (水培的) farm all year long.There the plants are grown in water instead of soil.
Growing vegetables in the middle of nowhere,about 300 kilometres northeast of Saskatoon,may seem like a big risk,but there is no other place for people to get locally grown food.Produce is available in local supermarkets but it is trucked in from far away.
The idea to turn the no longer used Stewart Hawke school into a farm came to the Nels when Hudson Bay asked for bids (投标) for the building in 2018.It was empty and if an alternative use wasn't found,it would be pulled down.“We started looking for ideas,and we went and proposed doing this,”Jan Nel said.“And they loved it.”
After the proposal was accepted,the family worked together to prepare the building in January 2019 and they planted the first seeds in just one classroom the next month.
The company has grown and is now using several rooms thanks to the quality of the produce and the fact that it is local,according to June Nel.“It's not two weeks old;it hasn't travelled across the country or across the world,”she said.“It actually tastes like lettuce.Lots of people have commented on our herbs.It actually still tastes fresh when you get it,and there's no pesticide used.”
She expects more producers to turn to hydroponics in the future but notes that the technology is limited to only some fruits and vegetables and doesn't work for potatoes or grains.“It's not the answer to the food security question or challenge,but it will play an increasingly larger role,”she adds.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了加拿大的Nel一家将一个废弃的学校改造为水培农场的故事。
4.What can we learn from the first two paragraphs
A.Vegetables are plentiful in Saskatchewan.
B.People in Saskatchewan can't get fresh vegetables.
C.Hydroponic farms are very popular in Saskatchewan.
D.The climate in Saskatchewan is not good for farming.
D [细节理解题。根据第一段中的“In Saskatchewan,Canada,vegetables have a short growing season.”可知,Saskatchewan的气候不太适合农业种植。]
√
5.What did the farm use to be
A.A supermarket. B.A school.
C.A garden. D.A factory.
B [细节理解题。根据第三段中的“The idea to turn the no longer used Stewart Hawke school into a farm came to the Nels when Hudson Bay asked for bids for the building in 2018.”可知,这个水培农场过去是一个学校。]
√
6.What is the biggest advantage of the Nels' vegetables
A.They are cheap.
B.They are fresh.
C.They are nutritive.
D.They are delicious.
B [细节理解题。根据第一段中的“So a very unique farm in Hudson Bay is growing fresh,pesticide-free vegetables in a hydroponic farm”和第五段中的“It actually still tastes fresh when you get it”可知,最大优势是蔬菜很新鲜。]
√
7.What is the best title for the text
A.A New Way Helps Deal with Food Security
B.A Family Devote to Improving People's Life
C.A Used School Turns into a Hydroponic Farm
D.An Innovative Practice Boosts the Future of Farming
√
C [标题归纳题。阅读全文可知,文章主要讲述了加拿大的Nel一家将一个废弃的学校改造为一个水培农场的故事。因此选项C“一个旧学校变成了一个水培农场”最适合作本文的标题。]
Ⅳ.阅读七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
Excellence is a form of currency.While a commitment to excellence can help you gain true wealth and realise the inbuilt value of your potential,a lack of commitment devalues potential and reputation.
If you are to become the person you were meant to be on the day you were born,do whatever you do with all your might. 1 If you accept being average and ordinary,life will make you average and ordinary.
2 But it has everything to do with decision,commitment and action.And excellence is a destination for anyone who appreciates,respects,and demonstrates hard work and good judgement!
We all have a range of career choices and opportunities.But we expand the range and quality of our choices when we practice excellence. 3 So attempt to make every opportunity one of importance because every opportunity counts.
What is considered excellent today will become the minimum cost of admission tomorrow.
4 Obviously,the bar is constantly being raised.If you don't produce excellent results consistently,someone else will.
There is no mercy period for averageness,and you must have a zero tolerance policy for it.People expect the best. 5 So never relax the rules of excellence.When you come to terms with quality,you suffer physical and emotional withdrawal from your goals.You should have the belief that the efficiencies of your business and life are infinite,that everything can be improved upon,that every project can be completed in an excellent fashion.Why Because when it comes to excellence,everything counts!
A.Being average is a choice.
B.You're only as good as your last performance.
C.It creates confidence and enhances peace of mind.
D.And we reduce them when we accept being average.
E.If they can't get it from you,they'll find it elsewhere.
F.You will never live longer than its importance and usefulness.
G.Being world-class has nothing to do with size,education,or bloodline.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章强调了追求卓越的好处与重要性,阐述了对待卓越与平凡的态度和追求卓越的方法。
1.A [根据后文“If you accept being average and ordinary,life will make you average and ordinary.”可知,前句是为了引出本句“接受平凡”的话题。故A选项“成为普通人是一种选择。”符合题意。]
2.G [根据后文“But it has everything to do with decision,commitment and action.”可知,前后句之间为转折关系,前句应阐明卓越与某物无关。故G选项“变成世界一流与个头、教育或血统无关。”符合题意。]
3.D [根据后文“So attempt to make every opportunity one of importance because every opportunity counts.”可知,前句应是解释机会重要的原因。同时D选项中的them指代的就是前面提到的the range and quality of our choices。故D选项“当我们接受变得平凡时,我们就减少了它们。”符合题意。]
4.B [根据下文“Obviously,the bar is constantly being raised.If you don't produce excellent results consistently,someone else will.”可知,只有不断提高,才能变得卓越。故B选项“你的表现和上次一样好。”符合题意。]
5.E [根据下文“So never relax the rules of excellence.”可知,如果他们不能从你这里得到,他们会到别处去找。So表明前后是因果关系,空处应强调原因,再结合上文“People expect the best.”可知,they指代的就是前面的 People。故E选项“如果人们无法从你身上获取想要的,他们就会另觅他处。”符合题意。]
谢 谢!课时提升作业(一) (UNIT 1 Section Ⅰ
TOPIC TALK & LESSON 1)
(总分:45分)
Ⅰ.单词拼写(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
1.It is __________ (值得做的) to consider this point more closely.
2.He has a lively sense of ______ (幽默感) and appears naturally confident.
3.I admire his __________ (酷爱的) belief in what he is doing.
4.Although I ______ (灌,倒) it carefully,I still managed to spill some.
5.We are ________ (感激的) to you for permission to reproduce this article.
Ⅱ.单句语法填空(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
1.We do not know which behavioural ______ (trait) are inherited and which acquired.
2.Man can be __________ (incredible) intelligent at the point of danger.
3.It's an interesting idea,but there are many _________ (practice) difficulties.
4.His _________ (behave) towards her was becoming more and more aggressive.
5.He went on talking,____________ (occasional) wiping at his face with a towel.
Ⅲ.阅读理解(共7小题;每小题2.5分,满分17.5分)
A
I have a younger brother. To me,he is a fourteen-year-old kid named Joe,with blond hair and blue eyes.To others,he is different.Where I see a kid who just needs a lot more attention,others see a mentally disabled boy,a kid who cannot walk or talk or think for himself.I see someone who just makes his daily routine a bit less routine.Others see an annoyance,a bother.
This is not to say that I have never felt resentful (怨恨的) toward Joe.He is my brother,and with that comes responsibility.“Gina,could you stay in tonight and watch your brother?” “Gina,do me a favor and feed him dinner and change his diaper (尿布) later,please?” “Could you come home right after school today and get Joe off the bus?”
These are words that I have heard since I was twelve.And sure,they have made me resent my brother to a certain extent.I would think: that's not fair! Everyone else can stay after and be a member of this club,or get extra help from that teacher.Or,all my friends are going out tonight,why can't I And,how come I have to feed him He is not my son!
However,the small amount of resentment I feel toward my brother is erased a thousand times over by what I have learned from him.Besides making me responsible from a young age,and helping me be more accepting of all kinds of people,he has taught me to be thankful for what I have.
I know that there are moments in my life that I should cherish and that Joe will never experience.He will never laugh so hard that he cries.He will never feel the glory of a straight-A report card.He will never comfort a best friend crying on his shoulder.And he will never know how much his family love him.
Because he will never know,it is up to me to know,every second,how lucky I am.It is up to me to realize that life should be lived to its fullest,and that you should always,always be grateful that you were given the ability to live your life the way you were meant to live it.
1.What can we know about Gina's brother from the first paragraph
A.He causes trouble to neighbours.
B.He pays more attention to others.
C.He lives with mental disability.
D.He considers his daily routine a bother.
2.If Mother asks Gina to look after her brother now,what will she probably answer
A.I'm afraid not. B.No problem!
C.It depends. D.It's not fair!
3.What does the passage intend to tell us
A.We should value the glory of success.
B.We should appreciate what life gives us.
C.We should comfort unfortunate people.
D.We should treasure meaningful moments.
B
In Saskatchewan,Canada,vegetables have a short growing season.So a very unique farm in Hudson Bay is growing fresh,pesticide-free (无农药的) vegetables in a hydroponic (水培的) farm all year long.There the plants are grown in water instead of soil.
Growing vegetables in the middle of nowhere,about 300 kilometres northeast of Saskatoon,may seem like a big risk,but there is no other place for people to get locally grown food.Produce is available in local supermarkets but it is trucked in from far away.
The idea to turn the no longer used Stewart Hawke school into a farm came to the Nels when Hudson Bay asked for bids (投标) for the building in 2018.It was empty and if an alternative use wasn't found,it would be pulled down.“We started looking for ideas,and we went and proposed doing this,” Jan Nel said.“And they loved it.”
After the proposal was accepted,the family worked together to prepare the building in January 2019 and they planted the first seeds in just one classroom the next month.
The company has grown and is now using several rooms thanks to the quality of the produce and the fact that it is local,according to June Nel.“It's not two weeks old;it hasn't travelled across the country or across the world,”she said.“It actually tastes like lettuce.Lots of people have commented on our herbs.It actually still tastes fresh when you get it,and there's no pesticide used.”
She expects more producers to turn to hydroponics in the future but notes that the technology is limited to only some fruits and vegetables and doesn't work for potatoes or grains.“It's not the answer to the food security question or challenge,but it will play an increasingly larger role,” she adds.
4.What can we learn from the first two paragraphs
A.Vegetables are plentiful in Saskatchewan.
B.People in Saskatchewan can't get fresh vegetables.
C.Hydroponic farms are very popular in Saskatchewan.
D.The climate in Saskatchewan is not good for farming.
5.What did the farm use to be
A.A supermarket. B.A school.
C.A garden. D.A factory.
6.What is the biggest advantage of the Nels' vegetables
A.They are cheap.
B.They are fresh.
C.They are nutritive.
D.They are delicious.
7.What is the best title for the text
A.A New Way Helps Deal with Food Security
B.A Family Devote to Improving People's Life
C.A Used School Turns into a Hydroponic Farm
D.An Innovative Practice Boosts the Future of Farming
Ⅳ.阅读七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
Excellence is a form of currency.While a commitment to excellence can help you gain true wealth and realise the inbuilt value of your potential,a lack of commitment devalues potential and reputation.
If you are to become the person you were meant to be on the day you were born,do whatever you do with all your might. 1 If you accept being average and ordinary,life will make you average and ordinary.
2 But it has everything to do with decision,commitment and action.And excellence is a destination for anyone who appreciates,respects,and demonstrates hard work and good judgement!
We all have a range of career choices and opportunities.But we expand the range and quality of our choices when we practice excellence. 3 So attempt to make every opportunity one of importance because every opportunity counts.
What is considered excellent today will become the minimum cost of admission tomorrow.
4 Obviously,the bar is constantly being raised.If you don't produce excellent results consistently,someone else will.
There is no mercy period for averageness,and you must have a zero tolerance policy for it.People expect the best. 5 So never relax the rules of excellence.When you come to terms with quality,you suffer physical and emotional withdrawal from your goals.You should have the belief that the efficiencies of your business and life are infinite,that everything can be improved upon,that every project can be completed in an excellent fashion.Why Because when it comes to excellence,everything counts!
A.Being average is a choice.
B.You're only as good as your last performance.
C.It creates confidence and enhances peace of mind.
D.And we reduce them when we accept being average.
E.If they can't get it from you,they'll find it elsewhere.
F.You will never live longer than its importance and usefulness.
G.Being world-class has nothing to do with size,education,or bloodline.
课时提升作业(一)
Ⅰ.1.worthwhile 2.humour 3.passionate 4.poured 5.grateful
Ⅱ.1.traits 2.incredibly 3.practical 4.behaviour 5.occasionally
Ⅲ.
1 2 3 4 5 6 7
C B B D B B C
Ⅳ.
1 2 3 4 5
A G D B E
Ⅲ.【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。作者在本文中介绍了自己的弟弟Joe天生残疾,作者要花很多时间和精力照顾他,弟弟让作者学会了负责任,学会了要对自己所拥有的事物心存感激之情。
1.C [细节理解题。根据第一段的“Where I see a kid who just needs a lot more attention,others see a mentally disabled boy,a kid who cannot walk or talk or think for himself.”可知,作者的弟弟是一个精神残疾的儿童。故选C。]
2.B [推理判断题。根据第四段的“Besides making me responsible from a young age,and helping me be more accepting of all kinds of people,he has taught me to be thankful for what I have.”可知,Joe让作者学会了很多,那么可以推测出现在妈妈再让Gina照顾她弟弟的时候,她肯定不会推辞。故选B。]
3.B [推理判断题。根据最后一段以及全文内容可知,作者在本文中介绍了自己的弟弟Joe天生残疾,作者要花很多时间和精力照顾他,弟弟让作者学会了负责任,学会了要对自己所拥有的事物心存感激之情。所以作者通过这篇文章想要告诉我们的是要感激生活给予我们的一切。故选B。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了加拿大的Nel一家将一个废弃的学校改造为水培农场的故事。
4.D [细节理解题。根据第一段中的“In Saskatchewan,Canada,vegetables have a short growing season.”可知,Saskatchewan的气候不太适合农业种植。]
5.B [细节理解题。根据第三段中的“The idea to turn the no longer used Stewart Hawke school into a farm came to the Nels when Hudson Bay asked for bids for the building in 2018.”可知,这个水培农场过去是一个学校。]
6.B [细节理解题。根据第一段中的“So a very unique farm in Hudson Bay is growing fresh,pesticide-free vegetables in a hydroponic farm”和第五段中的“It actually still tastes fresh when you get it”可知,最大优势是蔬菜很新鲜。]
7.C [标题归纳题。阅读全文可知,文章主要讲述了加拿大的Nel一家将一个废弃的学校改造为一个水培农场的故事。因此选项C“一个旧学校变成了一个水培农场”最适合作本文的标题。]
Ⅳ.【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章强调了追求卓越的好处与重要性,阐述了对待卓越与平凡的态度和追求卓越的方法。
1.A [根据后文“If you accept being average and ordinary,life will make you average and ordinary.”可知,前句是为了引出本句“接受平凡”的话题。故A选项“成为普通人是一种选择。”符合题意。]
2.G [根据后文“But it has everything to do with decision,commitment and action.”可知,前后句之间为转折关系,前句应阐明卓越与某物无关。故G选项“变成世界一流与个头、教育或血统无关。”符合题意。]
3.D [根据后文“So attempt to make every opportunity one of importance because every opportunity counts.”可知,前句应是解释机会重要的原因。同时D选项中的them指代的就是前面提到的the range and quality of our choices。故D选项“当我们接受变得平凡时,我们就减少了它们。”符合题意。]
4.B [根据下文“Obviously,the bar is constantly being raised.If you don't produce excellent results consistently,someone else will.”可知,只有不断提高,才能变得卓越。故B选项“你的表现和上次一样好。”符合题意。]
5.E [根据下文“So never relax the rules of excellence.”可知,如果他们不能从你这里得到,他们会到别处去找。So表明前后是因果关系,空处应强调原因,再结合上文“People expect the best.”可知,they指代的就是前面的 People。故E选项“如果人们无法从你身上获取想要的,他们就会另觅他处。”符合题意。]
1 / 5