Period 2 写作
邀请信
邀请信是邀请收信人参加某项活动的书信,包含以下几个方面:
1.邀请对方参加活动的内容、时间和地点;
2.与该活动有关的注意事项;
3.期待对方接受邀请,并表示感谢。
(一)基本框架
开头——问候+自我介绍+写信背景+写信目的
主体——具体问题+具体分析(总分结构)
结尾——补充说明+客套话
(二)常用表达
1.An English speaking contest of our school will be held on August 6.
我们学校有一场英语演讲比赛将在8月6号举行。
2.I am writing to invite you to take part in an activity which will be held on Monday.
我写信是想邀请你参加将于星期一举行的一项活动。
3.It will begin at 9:00 am and last two hours,during which time 10 well-prepared contestants will deliver their speeches.
它将于上午九点钟开始,持续两个小时,在此期间将会有十位准备充分的参赛者发表他们的演讲。
4.Since you are so eager to improve your English,it will prove to be a great chance.
既然你如此渴望提高你的英语水平,这将是一个很好的机会。
5.If you are interested in it,please don't hesitate to contact me.
如果你对它感兴趣,请不要犹豫与我联系。
6.Will you be available during that time Please contact me at 1234567 at your earliest convenience.
那期间你有空吗?请方便时拨打1234567与我联系。
7.Would you please let me know as soon as possible if you can accept my invitation
请尽快告诉我你能否接受我的邀请好吗?
8.We will feel much honoured if you could come.
如果你能来,我们会非常荣幸。
9.We are looking forward to your coming.
我们期待着你的到来。
假设你是育才中学学生会主席李华。你校将举办一次以“人与自然”为主题的英语演讲比赛(speech contest),请你写一封信邀请附近某大学的外籍教师Smith女士来做评委(judge),内容包括:
1.时间:6月15日下午2:00-5:00;
2.地点:501教室;
3.参赛选手:10名学生。
注意:1.词数80左右;
2.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Mrs Smith,
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
I am looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
[审题构思]
1.确定体裁:本文为邀请信,属于应用文;
2.确定人称:本文的主要人称应为第一人称;
3.确定时态:本文的主体时态为一般现在时和一般将来时;
4.确定内容:
①介绍写信的目的;
②介绍比赛的主题、时间、地点和选手的情况;
③发出邀请,表达希望。
[遣词造句]
1.我是李华,你们大学附近的育才中学的学生会主席。
I'm Li Hua,_________________________________of Yucai Middle School and it is close to your university.
2.我写这封信是想邀请您担任我们英语演讲比赛的评委,比赛将于6月15日在我们学校举行。
I'm writing____________________________at our English speech contest and it will be held in our school on June 15.
3.比赛下午两点开始,大约持续三个小时。
It will start at 2:00 pm and_________________________.
4.十名学生将在501教室就给定的主题“人与自然”发表演讲。
Ten students_________________________ on the given topic “Man and Nature” in classroom 501.
5.如果方便的话,我们希望您能接受我们的邀请。
We hope that you will accept our invitation if_________________________.
6.如果您有任何问题,请拨打44876655与我联系。
Please_________________________ if you have any questions.
[句式升级]
1.用定语从句改写句1
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
2.用不定式改写句2
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
[连句成篇](注意使用适当的衔接过渡词语)
Dear Mrs Smith,
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
I am looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
情感描写 高兴
[词块积累]
1.in cheerful spirits兴高采烈
2.a satisfied look满意的表情
3.smile brightly 笑得很灿烂
4.be joyful over/about因……而高兴
5.jump with joy高兴地跳起来
6.be wild with delight欣喜若狂
7.grin from ear to ear笑得合不拢嘴
8.to one's joy/pleasure使某人高兴的是
9.shed tears of joy流下了高兴的眼泪
10.on the top of the world心满意足,非常幸福
[佳句积累]
1.My heart is as sweet as honey.
我心里像喝了蜜一样,甜滋滋的。
2.His eyes twinkled with pleasure.
他的眼睛里闪烁着喜悦的光芒。
3.Tears of joy welled up in her eyes.
她的眼睛里涌出了喜悦的泪花。
4.She wore a shining smile on her face.
她脸上带着灿烂的笑容。
5.The smile on her face shone like a diamond.
她脸上的笑容像钻石一样闪闪发光。
6.A simile of understanding flashed across his face.
他脸上闪现出理解的微笑。
7.She was in cheerful spirits and grinned from ear to ear.
她兴高采烈,笑得合不拢嘴。
8.The surface of the calm lake stirred the waves,and my mood was as cheerful as a wave.
平静的湖面激起了浪花,我的心情也像浪花一样欢腾。
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一个80词左右的段落,使之构成一篇完整的短文。
18-year-old Paul often visited his 80-year-old grandma Edith.He'd start his day early and leave for his grandma's house first in the morning.
Because his family was poor,Paul walked nearly six miles daily to see Edith,bringing her breakfast and chatting with her.Edith lived alone and didn't want to move out of her beloved house to live with Paul's family.
She was touched by Paul's care for her.And she decided she'd pass her house and heirloom(传家宝) jewelry down to him when she died.
Sixty-year-old Stephen was Edith's neighbour.Whenever he saw Paul came,he'd sit silently near his motorbike in his yard and listen to them chatting joyfully.It often reminded him of his only grandchild,who was lost in an accident with his parents on his birthday.After that,Stephen lived alone.He felt an unusual affection for Paul.
One day,on his way to Edith's house,Paul saw Stephen struggling to move his motorbike.He rushed to help him.“Thank you,son,” Stephen said.“Do you live nearby I often see you here.”
After Paul explained,Stephen was shocked that Paul would walk so far daily.Then Stephen took out the keys to the motorbike,which he had planned to give to his grandchild as a birthday gift.“Here! I was planning to sell it.Now,I decide to give it to you for free.” Stephen said.Paul refused,but he insisted.
Paul gratefully took the keys and further chatted with Stephen.He learned Stephen lived a poor life and made a living by driving tourists around using his own car.The car was old.He guessed it would be useless in a year or two.
After chatting,Paul went to visit his grandmother.When he left,he waved at Stephen as he rode past his house.The following day,Paul reached Edith's house earlier by the motorbike.He was shocked when finding his grandma lying on the floor in a dead faint.He immediately called an ambulance.
“If you had arrived five minutes late,you could have lost her,” the doctor told Paul.It made Paul so grateful to Stephen for his motorbike.Soon,Edith recovered.Paul kept visiting her and occasionally met Stephen.Two years later,old Edith died peacefully.And she indeed left her house and jewelry to Paul.When Paul cleared her house,he visited Stephen.He felt sad to learn Stephen's car was no longer working and that he couldn't make ends meet.Paul thought that he must do something to help Stephen.
Days later,Paul bought Stephen a new car by selling the jewelry from his late grandma._____________________________________________________________
_____________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Period 2
应用文写作
遣词造句
1.chairman of the Students' Union 2.to invite you to be a judge 3.last for about three hours 4.will deliver their speeches 5.it is convenient for you 6.call me at 44876655
句式升级
1.I'm Li Hua,chairman of the Students' Union of Yucai Middle School,which is close to your university.
2.I'm writing to invite you to be a judge at our English speech contest to be held in our school on June 15.
连句成篇
[参考范文]
Dear Mrs Smith,
I'm Li Hua,chairman of the Students' Union of Yucai Middle School,which is close to your university.I'm writing to invite you to be a judge at our English speech contest to be held in our school on June 15.It will start at 2:00 pm and last for about three hours.During this period,ten students will deliver their speeches on the given topic “Man and Nature” in classroom 501.
We hope that you will accept our invitation if it is convenient for you.Please call me at 44876655 if you have any questions.
I am looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
读后续写
[参考范文]
Days later,Paul bought Stephen a new car by selling the jewelry from his late grandma.When seeing a new car standing outside his house,Stephen froze in shock.He didn't expect Paul would be so nice to him.Paul approached him and said,“Your help once saved my grandma.I'm sure she's happy,watching us from above now!” Tears welled up in Stephen's eyes.Paul handed him the keys to the new car and hugged him.Paul didn't sell the house.He often visited the place and was happy to see Stephen back on his feet again.
1 / 6(共57张PPT)
复习任务群一
现代文阅读Ⅰ
把握共性之“新” 打通应考之“脉”
UNIT 1 RELATIONSHIPS
主题语境 人与社会——良好的人际关系与社会交往
Period 2 课时学案 写作
Section Ⅲ WRITING WORKSHOP & READING CLUB
邀请信
邀请信是邀请收信人参加某项活动的书信,包含以下几个方面:
1.邀请对方参加活动的内容、时间和地点;
2.与该活动有关的注意事项;
3.期待对方接受邀请,并表示感谢。
(一)基本框架
开头——问候+自我介绍+写信背景+写信目的
主体——具体问题+具体分析(总分结构)
结尾——补充说明+客套话
(二)常用表达
1.An English speaking contest of our school will be held on August 6.
我们学校有一场英语演讲比赛将在8月6号举行。
2.I am writing to invite you to take part in an activity which will be held on Monday.
我写信是想邀请你参加将于星期一举行的一项活动。
3.It will begin at 9:00 am and last two hours,during which time 10 well-prepared contestants will deliver their speeches.
它将于上午九点钟开始,持续两个小时,在此期间将会有十位准备充分的参赛者发表他们的演讲。
4.Since you are so eager to improve your English,it will prove to be a great chance.
既然你如此渴望提高你的英语水平,这将是一个很好的机会。
5.If you are interested in it,please don't hesitate to contact me.
如果你对它感兴趣,请不要犹豫与我联系。
6.Will you be available during that time Please contact me at 1234567 at your earliest convenience.
那期间你有空吗?请方便时拨打1234567与我联系。
7.Would you please let me know as soon as possible if you can accept my invitation
请尽快告诉我你能否接受我的邀请好吗?
8.We will feel much honoured if you could come.
如果你能来,我们会非常荣幸。
9.We are looking forward to your coming.
我们期待着你的到来。
假设你是育才中学学生会主席李华。你校将举办一次以“人与自然”为主题的英语演讲比赛(speech contest),请你写一封信邀请附近某大学的外籍教师Smith女士来做评委(judge),内容包括:
1.时间:6月15日下午2:00-5:00;
2.地点:501教室;
3.参赛选手:10名学生。
注意:1.词数80左右;
2.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Mrs Smith,
______________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________
I am looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
[审题构思]
1.确定体裁:本文为邀请信,属于应用文;
2.确定人称:本文的主要人称应为第一人称;
3.确定时态:本文的主体时态为一般现在时和一般将来时;
4.确定内容:
①介绍写信的目的;
②介绍比赛的主题、时间、地点和选手的情况;
③发出邀请,表达希望。
[遣词造句]
1.我是李华,你们大学附近的育才中学的学生会主席。
I'm Li Hua,___________________________ of Yucai Middle School and it is close to your university.
2.我写这封信是想邀请您担任我们英语演讲比赛的评委,比赛将于6月15日在我们学校举行。
I'm writing ______________________ at our English speech contest and it will be held in our school on June 15.
chairman of the Students' Union
to invite you to be a judge
3.比赛下午两点开始,大约持续三个小时。
It will start at 2:00 pm and _______________________.
4.十名学生将在501教室就给定的主题“人与自然”发表演讲。
Ten students _______________________ on the given topic “Man and Nature”in classroom 501.
5.如果方便的话,我们希望您能接受我们的邀请。
We hope that you will accept our invitation if ________________________.
6.如果您有任何问题,请拨打44876655与我联系。
Please ______________________ if you have any questions.
last for about three hours
will deliver their speeches
it is convenient for you
call me at 44876655
[句式升级]
1.用定语从句改写句1
______________________________________________________________________________________________________________________
2.用不定式改写句2
______________________________________________________________________________________________________________________
I'm Li Hua,chairman of the Students' Union of Yucai Middle School,which is close to your university.
I'm writing to invite you to be a judge at our English speech contest to be held in our school on June 15.
[连句成篇](注意使用适当的衔接过渡词语)
Dear Mrs Smith,
______________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________
I am looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
[参考范文]
Dear Mrs Smith,
I'm Li Hua,chairman of the Students' Union of Yucai Middle School,which is close to your university.I'm writing to invite you to be a judge at our English speech contest to be held in our school on June 15.It will start at 2:00 pm and last for about three hours.During this period,ten students will deliver their speeches on the given topic “Man and Nature”in classroom 501.
We hope that you will accept our invitation if it is convenient for you.Please call me at 44876655 if you have any questions.
I am looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
[词块积累]
1.in cheerful spirits 兴高采烈
2.a satisfied look 满意的表情
3.smile brightly 笑得很灿烂
4.be joyful over/about 因……而高兴
5.jump with joy 高兴地跳起来
情感描写 高兴
6.be wild with delight 欣喜若狂
7.grin from ear to ear 笑得合不拢嘴
8.to one's joy/pleasure 使某人高兴的是
9.shed tears of joy 流下了高兴的眼泪
10.on the top of the world 心满意足,非常幸福
[佳句积累]
1.My heart is as sweet as honey.
我心里像喝了蜜一样,甜滋滋的。
2.His eyes twinkled with pleasure.
他的眼睛里闪烁着喜悦的光芒。
3.Tears of joy welled up in her eyes.
她的眼睛里涌出了喜悦的泪花。
4.She wore a shining smile on her face.
她脸上带着灿烂的笑容。
5.The smile on her face shone like a diamond.
她脸上的笑容像钻石一样闪闪发光。
6.A simile of understanding flashed across his face.
他脸上闪现出理解的微笑。
7.She was in cheerful spirits and grinned from ear to ear.
她兴高采烈,笑得合不拢嘴。
8.The surface of the calm lake stirred the waves,and my mood was as cheerful as a wave.
平静的湖面激起了浪花,我的心情也像浪花一样欢腾。
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一个80词左右的段落,使之构成一篇完整的短文。
18-year-old Paul often visited his 80-year-old grandma Edith.He'd start his day early and leave for his grandma's house first in the morning.
Because his family was poor,Paul walked nearly six miles daily to see Edith,bringing her breakfast and chatting with her.Edith lived alone and didn't want to move out of her beloved house to live with Paul's family.
She was touched by Paul's care for her.And she decided she'd pass her house and heirloom(传家宝) jewelry down to him when she died.
Sixty-year-old Stephen was Edith's neighbour.Whenever he saw Paul came,he'd sit silently near his motorbike in his yard and listen to them chatting joyfully.It often reminded him of his only grandchild,who was lost in an accident with his parents on his birthday.After that,Stephen lived alone.He felt an unusual affection for Paul.
One day,on his way to Edith's house,Paul saw Stephen struggling to move his motorbike.He rushed to help him.“Thank you,son,”Stephen said.“Do you live nearby I often see you here.”
After Paul explained,Stephen was shocked that Paul would walk so far daily.Then Stephen took out the keys to the motorbike,which he had planned to give to his grandchild as a birthday gift.“Here! I was planning to sell it.Now,I decide to give it to you for free.”Stephen said.Paul refused,but he insisted.
Paul gratefully took the keys and further chatted with Stephen.He learned Stephen lived a poor life and made a living by driving tourists around using his own car.The car was old.He guessed it would be useless in a year or two.
After chatting,Paul went to visit his grandmother.When he left,he waved at Stephen as he rode past his house.The following day,Paul reached Edith's house earlier by the motorbike.He was shocked when finding his grandma lying on the floor in a dead faint.He immediately called an ambulance.
“If you had arrived five minutes late,you could have lost her,”the doctor told Paul.It made Paul so grateful to Stephen for his motorbike.Soon,Edith recovered.Paul kept visiting her and occasionally met Stephen.Two years later,old Edith died peacefully.And she indeed left her house and jewelry to Paul.When Paul cleared her house,he visited Stephen.He felt sad to learn Stephen's car was no longer working and that he couldn't make ends meet.Paul thought that he must do something to help Stephen.
Days later,Paul bought Stephen a new car by selling the jewelry from his late grandma._______________________________________
___________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________
[参考范文]
Days later,Paul bought Stephen a new car by selling the jewelry from his late grandma.When seeing a new car standing outside his house,Stephen froze in shock.He didn't expect Paul would be so nice to him.Paul approached him and said,“Your help once saved my grandma.I'm sure she's happy,watching us from above now!”Tears welled up in Stephen's eyes.Paul handed him the keys to the new car and hugged him.Paul didn't sell the house.He often visited the place and was happy to see Stephen back on his feet again.
课时提升作业(三) (UNIT 1 Section Ⅲ WRITING
WORKSHOP & READING CLUB)
(总分:60分)
Ⅰ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,满分20分)
A
Plastic pollution has become an unfortunate fact of life all over the world—including in the oceans.While all that junk floating around can pose a serious threat to many animals,a new study finds some species may have actually turned it into an entirely new ecosystem!
The North Pacific Garbage Patch is a huge area in the ocean where a lot of plastic waste gets stuck.However,it's not just wastes that get caught up in this mess.Researchers from Georgetown University found that many sea creatures like jellyfish,snails,and barnacles also live there.
In 2018 and 2019,scientists collected 105 pieces of plastic from the patch,and found 46 different species of invertebrates (无脊椎动物) living on them.About 80%of those species normally live near the coast rather than in the middle of an ocean.The researchers also found that these species have been breeding on the patch—meaning there may now be a permanent community of coastal species in the middle of the ocean.
Lead author Linsey Haram said that it's not yet known how this will affect the ocean ecosystem.But she said the coastal species are likely competing for food with ocean species,and they may also be eating each other.
The Great Pacific Garbage Patch is one of the five areas of garbage that have formed in the middle of huge circular ocean currents called gyres(环流).Another garbage patch is in the South Pacific,two are in the Atlantic Ocean,and the fifth is in the Indian Ocean.
A 2018 study of the Great Pacific Garbage Patch found that about one-third of garbage could be linked to Japan.Up to 20%of garbage added since 2011 was created by the huge tsunami that hit northern Japan that year,the study said.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了在塑料污染的影响下,海洋中形成了新的生态系统。
1.What makes the plastic waste get stuck in the garbage patch
A.Climate change.
B.Human activities.
C.Sea creatures living there.
D.Huge circular ocean currents.
√
D [细节理解题。根据第二段中的“The North Pacific Garbage Patch is a huge area in the ocean where a lot of plastic waste gets stuck.”以及第五段中的“The Great Pacific Garbage Patch is one of the five areas of garbage that have formed in the middle of huge circular ocean currents called gyres.”可知,这是由巨大的环流造成的。]
2.What does the underlined word “breeding”in paragraph 3 mean
A.Reproducing. B.Restoring.
C.Revising. D.Refreshing.
√
A [词义猜测题。联系下文“there may now be a permanent community of coastal species in the middle of the ocean”可知,此处指“这些物种在这里繁衍生息”。]
3.Why does the author mention Japan in the last paragraph
A.To blame Japan for polluting the ocean.
B.To indicate one of the sources of the garbage.
C.To stress the responsibility of some countries.
D.To suggest clues that help with the plastic pollution.
√
B [推理判断题。阅读文章最后一段可知,文章作者只是客观地描述了部分垃圾来源与发生在日本的海啸有关。]
4.In which section of a newspaper may this text appear
A.Education. B.Economy.
C.The Environment. D.Entertainment.
√
C [文章出处题。阅读全文可知,文章主要介绍了在塑料污染的影响下,海洋中形成了新的生态系统。因此本文应该来自一份报纸的环境版块。]
B
Ke'Nyzjah Ferebee was standing by the kitchen worktop,adding cupcake liners to a pan.She used an ice cream spoon to fill each with cake batter (面糊) to ensure they would look identical.A finished group sat on the counter with white buttercream turning on top.The cupcakes were for a 2-year-old's Moana-themed birthday party.The next day,she had orders for a two-tiered cake and two birthday cakes.
While most teenagers are spending the summer hanging out with friends and working,Ke'Nyzjah is filling orders,updating her website and getting new branding photos.She owns and operates KayKe Bakery,a home-based business,specializing in custom cakes and cupcakes.She offers 14 flavours.She requires at least two to four weeks' notice on orders,and she gets six to seven a week.
In 2020,she started baking out of boredom and a desire for cake.She asked her mom for a solution.Mom pointed her to a box of cake mix in the cupboard.Ke'Nyzjah's first attempt failed.But she tried making more cakes the next day.She got better.
She watched hours of online videos to come up with a recipe and to teach herself baking techniques.“Once I got on social media and started seeing other people's decorated cakes,that's when I got inspired to be a cake artist instead of just a baker,”she said.She took business classes such as digital marketing at her school.She also registered for a course to become a certified customer service specialist.It taught her how to talk to customers and get through a sale.She's constantly trying to find more ways to promote her business and find new clients.“It's a little difficult to keep up with my website pages and manage school,personal life and a business.It can be a lot sometimes,but I manage.”
Ke'Nyzjah gives her mother great credit.“She's like my biggest supporter.She's made me who I am.I've come to realise that I am an incredible person.”
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Ke'Nyzjah Ferebee作为一个十几岁的青少年,在母亲的支持下在家自己制作蛋糕,开展网上定制业务,生意火爆的故事。
5.What was Ke'Nyzjah doing according to the first paragraph
A.Designing a themed party.
B.Making cakes for business.
C.Preparing for her birthday party.
D.Placing an order for cakes online.
√
B [细节理解题。根据第一段描述她制作蛋糕的场景和下文她蛋糕业务的开展可知,她是在做蛋糕生意。故选B。]
6.What can be inferred about KayKe Bakery
A.It is well received.
B.It hosts parties for customers.
C.It is a joint business.
D.It mainly provides service for kids.
A [推理判断题。根据第二段中的 “She requires at least two to four weeks' notice on orders”可知,她的蛋糕需要至少提前两到四周预定,说明Kayke Bakery很受欢迎。故选A。]
√
7.What might be a challenge for Ke'Nyzjah
A.Attending business classes.
B.Teaching herself baking techniques.
C.Getting along with her clients.
D.Balancing her business with schooling.
√
D [细节理解题。根据第四段中的“It's a little difficult...a business.”可知,既要关注她的网站页面,又要上学、生活和做生意,这有点困难。故选D。]
8.What is the text mainly about
A.A home-based teen baker.
B.A boredom-killing bakery.
C.How to become a cake artist.
D.How to start a business.
A [主旨大意题。根据全文可知,文章讲述了Ke'Nyzjah Ferebee作为一个十几岁的青少年,在母亲的支持下在家自己制作蛋糕,开展网上定制业务,生意火爆的故事。故选A。]
√
Ⅱ.应用文写作(满分15分)
假定你是李华,你校原定于本周五举行为期两天的“农耕研学(Agricultural Field Trip)”活动,因天气影响将延期举行。请你写一封邮件告知交换生David,内容包括:
1.说明变动原因;
2.告知变动情况。
注意:1.词数80左右;
2.请按如下格式作答。
Dear David,
______________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________
Yours,
Li Hua
[参考范文]
Dear David,
How is everything going I'm sorry to tell you that some adjustments have been made to the two-day Agricultural Field Trip,which was scheduled for this Friday.
According to the latest weather report,there's going to be a heavy rain this Friday.Thus,our school has decided to put off the field trip until it gets better.Weather permitting,the activity may take place next Friday.I will let you know once it is confirmed.I hope the unexpected change won't cause you much inconvenience.
Yours,
Li Hua
Ⅲ.读后续写(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
I was doing homework with my friend Ollie at his home when he randomly started scribbling (乱画) a fish.But not just any fish.This fish was riding a skateboard and blowing a bubble that said “I'd rather be skating!”I laughed and drew a sea star saying “Quit fooling around and get to work!”
Just then,Ollie's grandma Abuela and her friend Mr.Goldberg came into the kitchen.Mr.Goldberg was in charge of the local animal shelter.Abuela poured their tea and inquired about how things were going at the animal shelter.Mr.Goldberg sighed,shaking his head.He explained that not enough people were adopting pets,resulting in too many animals without homes.
Overhearing the conversation,Ollie offered to adopt some excitedly.But Abuela said that one noisy parrot was plenty for this house.
“Blue isn't noisy,”defended Ollie.“He's just musical.”
“I'd have a whole farm full of animals if I could,”I said.“But my parents say two cats and a hamster (仓鼠) are enough.”
Mr.Goldberg said he kept trying to attract people to adopt animals,but found it hard to get people's attention these days.Ollie drew a sad whale,and I wrote the words “Please adopt me”in the shape of a whale spout (喷水).Mr.Goldberg took a look at our drawings and made favorable comments on them,saying that these
clever talking animals just might grab people's attention.And he asked us if we were willing to design a poster for his animal shelter,a proposal we happily accepted.We decided to draw some ideas on our own and meet up again the next afternoon.
That night,when I was sitting in the living room brainstorming ideas for the poster,my little brother brought in our hamster,Mr.Nibbles,to give him a little run-around time.He made a hamster playground out of couch pillows and Mr.Nibbles began to run around merrily.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
Suddenly,an idea formed in my mind._____________________
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
We decided to make both Mr.Nibbles and Blue the stars of the poster._______________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________
[参考范文]
Suddenly,an idea formed in my mind.Why not put Mr.Nibbles on the poster?I eagerly sketched out a design featuring Mr.Nibbles in a playful pose,promoting the joy of pet adoption.“Want a pet to play with?Go get one in the local animal shelter.”I admired my work with great satisfaction.The next afternoon,Ollie came over with his notebook.His design was centered on his parrot,Blue,who was singing beautifully “Oh!Be our hero!Give shelter pets a chance to be loved!”We exchanged a smile and engaged in a discussion about the final draft of the poster.
We decided to make both Mr.Nibbles and Blue the stars of the poster.Combining my playful hamster and Ollie's melodious parrot,we created a vibrant and eye-catching design.After adding the final touches,we proudly presented our final creation to Mr.Goldberg.His face lit up as he praised the creativity and heartfelt message behind our design.A couple of months later,Mr.Goldberg shared the exciting news that lots of people had come in after seeing the poster.And some of them decided to donate or adopt!We hadn't expected our poster would cause such a sensation,but we did know our small bit of help would create a meaningful ripple.
谢 谢!课时提升作业(三) (UNIT 1 Section Ⅲ WRITING
WORKSHOP & READING CLUB)
(总分:60分)
Ⅰ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,满分20分)
A
Plastic pollution has become an unfortunate fact of life all over the world—including in the oceans.While all that junk floating around can pose a serious threat to many animals,a new study finds some species may have actually turned it into an entirely new ecosystem!
The North Pacific Garbage Patch is a huge area in the ocean where a lot of plastic waste gets stuck.However,it's not just wastes that get caught up in this mess.Researchers from Georgetown University found that many sea creatures like jellyfish,snails,and barnacles also live there.
In 2018 and 2019,scientists collected 105 pieces of plastic from the patch,and found 46 different species of invertebrates (无脊椎动物) living on them.About 80%of those species normally live near the coast rather than in the middle of an ocean.The researchers also found that these species have been breeding on the patch—meaning there may now be a permanent community of coastal species in the middle of the ocean.
Lead author Linsey Haram said that it's not yet known how this will affect the ocean ecosystem.But she said the coastal species are likely competing for food with ocean species,and they may also be eating each other.
The Great Pacific Garbage Patch is one of the five areas of garbage that have formed in the middle of huge circular ocean currents called gyres(环流).Another garbage patch is in the South Pacific,two are in the Atlantic Ocean,and the fifth is in the Indian Ocean.
A 2018 study of the Great Pacific Garbage Patch found that about one-third of garbage could be linked to Japan.Up to 20%of garbage added since 2011 was created by the huge tsunami that hit northern Japan that year,the study said.
1.What makes the plastic waste get stuck in the garbage patch
A.Climate change.
B.Human activities.
C.Sea creatures living there.
D.Huge circular ocean currents.
2.What does the underlined word “breeding” in paragraph 3 mean
A.Reproducing. B.Restoring.
C.Revising. D.Refreshing.
3.Why does the author mention Japan in the last paragraph
A.To blame Japan for polluting the ocean.
B.To indicate one of the sources of the garbage.
C.To stress the responsibility of some countries.
D.To suggest clues that help with the plastic pollution.
4.In which section of a newspaper may this text appear
A.Education. B.Economy.
C.The Environment. D.Entertainment.
B
Ke'Nyzjah Ferebee was standing by the kitchen worktop,adding cupcake liners to a pan.She used an ice cream spoon to fill each with cake batter (面糊) to ensure they would look identical.A finished group sat on the counter with white buttercream turning on top.The cupcakes were for a 2-year-old's Moana-themed birthday party.The next day,she had orders for a two-tiered cake and two birthday cakes.
While most teenagers are spending the summer hanging out with friends and working,Ke'Nyzjah is filling orders,updating her website and getting new branding photos.She owns and operates KayKe Bakery,a home-based business,specializing in custom cakes and cupcakes.She offers 14 flavours.She requires at least two to four weeks' notice on orders,and she gets six to seven a week.
In 2020,she started baking out of boredom and a desire for cake.She asked her mom for a solution.Mom pointed her to a box of cake mix in the cupboard.Ke'Nyzjah's first attempt failed.But she tried making more cakes the next day.She got better.
She watched hours of online videos to come up with a recipe and to teach herself baking techniques.“Once I got on social media and started seeing other people's decorated cakes,that's when I got inspired to be a cake artist instead of just a baker,” she said.She took business classes such as digital marketing at her school.She also registered for a course to become a certified customer service specialist.It taught her how to talk to customers and get through a sale.She's constantly trying to find more ways to promote her business and find new clients.“It's a little difficult to keep up with my website pages and manage school,personal life and a business.It can be a lot sometimes,but I manage.”
Ke'Nyzjah gives her mother great credit.“She's like my biggest supporter.She's made me who I am.I've come to realise that I am an incredible person.”
5.What was Ke'Nyzjah doing according to the first paragraph
A.Designing a themed party.
B.Making cakes for business.
C.Preparing for her birthday party.
D.Placing an order for cakes online.
6.What can be inferred about KayKe Bakery
A.It is well received.
B.It hosts parties for customers.
C.It is a joint business.
D.It mainly provides service for kids.
7.What might be a challenge for Ke'Nyzjah
A.Attending business classes.
B.Teaching herself baking techniques.
C.Getting along with her clients.
D.Balancing her business with schooling.
8.What is the text mainly about
A.A home-based teen baker.
B.A boredom-killing bakery.
C.How to become a cake artist.
D.How to start a business.
Ⅱ.应用文写作(满分15分)
假定你是李华,你校原定于本周五举行为期两天的“农耕研学(Agricultural Field Trip)”活动,因天气影响将延期举行。请你写一封邮件告知交换生David,内容包括:
1.说明变动原因;
2.告知变动情况。
注意:1.词数80左右;
2.请按如下格式作答。
Dear David,
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
Ⅲ.读后续写(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
I was doing homework with my friend Ollie at his home when he randomly started scribbling (乱画) a fish.But not just any fish.This fish was riding a skateboard and blowing a bubble that said “I'd rather be skating!” I laughed and drew a sea star saying “Quit fooling around and get to work!”
Just then,Ollie's grandma Abuela and her friend Mr.Goldberg came into the kitchen.Mr.Goldberg was in charge of the local animal shelter.Abuela poured their tea and inquired about how things were going at the animal shelter.Mr.Goldberg sighed,shaking his head.He explained that not enough people were adopting pets,resulting in too many animals without homes.
Overhearing the conversation,Ollie offered to adopt some excitedly.But Abuela said that one noisy parrot was plenty for this house.
“Blue isn't noisy,” defended Ollie.“He's just musical.”
“I'd have a whole farm full of animals if I could,” I said.“But my parents say two cats and a hamster (仓鼠) are enough.”
Mr.Goldberg said he kept trying to attract people to adopt animals,but found it hard to get people's attention these days.Ollie drew a sad whale,and I wrote the words “Please adopt me” in the shape of a whale spout (喷水).Mr.Goldberg took a look at our drawings and made favorable comments on them,saying that these clever talking animals just might grab people's attention.And he asked us if we were willing to design a poster for his animal shelter,a proposal we happily accepted.We decided to draw some ideas on our own and meet up again the next afternoon.
That night,when I was sitting in the living room brainstorming ideas for the poster,my little brother brought in our hamster,Mr.Nibbles,to give him a little run-around time.He made a hamster playground out of couch pillows and Mr.Nibbles began to run around merrily.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
Suddenly,an idea formed in my mind._______________________________
_____________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
We decided to make both Mr.Nibbles and Blue the stars of the poster.______
课时提升作业(三)
Ⅰ.
1 2 3 4 5 6 7 8
D A B C B A D A
Ⅱ.[参考范文]
Dear David,
How is everything going I'm sorry to tell you that some adjustments have been made to the two-day Agricultural Field Trip,which was scheduled for this Friday.
According to the latest weather report,there's going to be a heavy rain this Friday.Thus,our school has decided to put off the field trip until it gets better.Weather permitting,the activity may take place next Friday.I will let you know once it is confirmed.I hope the unexpected change won't cause you much inconvenience.
Yours,
Li Hua
Ⅲ.[参考范文]
Suddenly,an idea formed in my mind.Why not put Mr.Nibbles on the poster?I eagerly sketched out a design featuring Mr.Nibbles in a playful pose,promoting the joy of pet adoption.“Want a pet to play with?Go get one in the local animal shelter.”I admired my work with great satisfaction.The next afternoon,Ollie came over with his notebook.His design was centered on his parrot,Blue,who was singing beautifully “Oh!Be our hero!Give shelter pets a chance to be loved!” We exchanged a smile and engaged in a discussion about the final draft of the poster.
We decided to make both Mr.Nibbles and Blue the stars of the poster.Combining my playful hamster and Ollie's melodious parrot,we created a vibrant and eye-catching design.After adding the final touches,we proudly presented our final creation to Mr.Goldberg.His face lit up as he praised the creativity and heartfelt message behind our design.A couple of months later,Mr.Goldberg shared the exciting news that lots of people had come in after seeing the poster.And some of them decided to donate or adopt!We hadn't expected our poster would cause such a sensation,but we did know our small bit of help would create a meaningful ripple.
Ⅰ.【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了在塑料污染的影响下,海洋中形成了新的生态系统。
1.D [细节理解题。根据第二段中的“The North Pacific Garbage Patch is a huge area in the ocean where a lot of plastic waste gets stuck.”以及第五段中的“The Great Pacific Garbage Patch is one of the five areas of garbage that have formed in the middle of huge circular ocean currents called gyres.”可知,这是由巨大的环流造成的。]
2.A [词义猜测题。联系下文“there may now be a permanent community of coastal species in the middle of the ocean”可知,此处指“这些物种在这里繁衍生息”。]
3.B [推理判断题。阅读文章最后一段可知,文章作者只是客观地描述了部分垃圾来源与发生在日本的海啸有关。]
4.C [文章出处题。阅读全文可知,文章主要介绍了在塑料污染的影响下,海洋中形成了新的生态系统。因此本文应该来自一份报纸的环境版块。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Ke'Nyzjah Ferebee作为一个十几岁的青少年 ,在母亲的支持下在家自己制作蛋糕,开展网上定制业务 ,生意火爆的故事。
5.B [细节理解题。根据第一段描述她制作蛋糕的场景和下文她蛋糕业务的开展可知,她是在做蛋糕生意。故选B。]
6.A [推理判断题。根据第二段中的 “She requires at least two to four weeks' notice on orders”可知,她的蛋糕需要至少提前两到四周预定,说明Kayke Bakery很受欢迎。故选A。]
7.D [细节理解题。根据第四段中的“It's a little difficult...a business.”可知 ,既要关注她的网站页面,又要上学、生活和做生意 ,这有点困难。故选D。]
8.A [主旨大意题。根据全文可知,文章讲述了Ke'Nyzjah Ferebee作为一个十几岁的青少年,在母亲的支持下在家自己制作蛋糕,开展网上定制业务,生意火爆的故事。故选A。]
1 / 6