UNIT 3 Conservation Section Ⅲ Period 2 课时学案 写作课件(共62张PPT+ 学案+ 练习)高中英语北师大版(2019)选择性必修 第一册

文档属性

名称 UNIT 3 Conservation Section Ⅲ Period 2 课时学案 写作课件(共62张PPT+ 学案+ 练习)高中英语北师大版(2019)选择性必修 第一册
格式 zip
文件大小 1.1MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-08-27 09:20:10

文档简介

Period 2  写作
正反观点对比类文章
正反观点对比类文章大多数是议论文,有时是夹叙夹议类文章。写好该类作文要注意以下要点:
1.观点鲜明,文章一定要有一个明确的中心论点。
2.层次分明,一个中心论点通常有几个分论点支持,层次要分明,过渡要自然。
3.最后一段一般要总结全文,得出一个符合逻辑的结论,突出中心思想。
4.通常采用一般现在时。
5.语言简洁有力,一般不采用口语。
(一)基本框架
开头——开门见山,引入辩论话题
主体——列举正方和反方的观点并说明理由
结尾——表明自己的观点
(二)常用表达
1.Recently,my classmates have had a heated discussion about whether we should have optional courses in high schools.
最近,我的同学们就我们是否应该在高中开设选修课进行了激烈的讨论。
2.Different people hold different opinions.
不同的人持不同的意见。
3.People's views on the issue vary from person to person.
人们对这个问题的看法因人而异。
4.Forty percent of the students surveyed are in favour of the idea.
40%的被调查的学生赞成这个想法。
5.On the other hand,40% of them disagree with the idea.
另一方面,40%的人不同意这个想法。
6.From my point of view,it is more reasonable to support the first opinion rather than the second.
在我看来,支持第一种观点比支持第二种观点更有道理。
7.Everything has two sides and this issue is not an exception.
凡事都有两面性,这个问题也不例外。
8.Generally,I am in favour of the conclusion.
总的说来,我赞成这个结论。
9.It is urgent that immediate measures should be taken to stop the situation.
很紧迫的是,应立即采取措施阻止这一事态的发展。
10.It is high time that we put an end to the trend.
该是我们终止这一趋势的时候了。
最近,你班同学就“Is it better to employ self-study or teamwork study?”进行了讨论,大家观点不一致。请根据表格提示写一篇短文,介绍此次讨论的情况并发表自己的看法。
自学更好(55%) 1.免于被他人干扰; 2.有助于培养独立思考的能力; 3.更容易获得成就感。
合作学习更好(45%) 1.有助于营造浓厚的学习气氛; 2.有助于培养互助合作的精神。
你的看法 ?
注意:1.词数80左右;
2.开头已经给出,不计入总词数。
A lively discussion was held in our class about whether it was better to employ self-study or teamwork study._____________________________________________
_____________________________________________________________________
[审题构思]
1.确定体裁:本文为正反观点对比类文章,属于议论文;
2.确定人称:本文的主要人称应为第一、三人称;
3.确定时态:本文的主体时态为一般过去时和一般现在时;
4.确定内容:
①导入话题;
②表述正方观点;
③表述反方观点;
④表述个人观点。
[遣词造句]
1.关于这个话题学生们有不同的观点。
There were_________________________________concerning this topic.
2.55%的人赞成自学。
55% of them_____________ self-study.
3.他们相信这样可以避免别人的打扰。
They believed that it could_________________________________.
4.它可以培养他们独立思考的能力,如果他们成功了,他们会有更大的成就感。
It could________________________________________________________and they would_________________________________ if they were successful.
5.45%的学生认为团队合作学习有助于营造更愉快的学习氛围,培养合作精神。
45% of them thought that teamwork study could help___________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________.
6.我认为他们两个都有各自的优点和缺点。
I think_________ have their advantages and disadvantages.
7.个人应该选择他们认为最适合的学习方式。
Individuals should choose the learning style that_____________________.
[句式升级]
1.用in favour of改写句2
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
2.用as far as...concerned改写句6
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
[连句成篇](注意使用适当的衔接过渡词语)
A lively discussion was held in our class about whether it was better to employ self-study or teamwork study.________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
情感描写 愤怒
[词块积累]
1.burst into anger勃然大怒
2.be seized by anger勃然大怒
3.tremble with anger气得发抖
4.get cross at sb.对某人勃然大怒
5.breathe fire and fury充满着怒火
6.scare sb.out of wits吓得某人魂不附体
7.a look of burning anger怒火中烧的表情
8.with his eyes full of anger他的眼里充满了愤怒
9.scarcely contain one's rage几乎无法抑制某人的愤怒
10.glare at sb.with burning eyes用愤怒的眼神瞪着某人
[佳句积累]
1.His face clouded with anger.
他气得脸色阴沉。
2.Anger was boiling up inside me.
怒火在我胸中燃烧。
3.He gave me a look of burning anger.
他愤怒地看了我一眼。
4.She looked at him with eyes flashing angrily.
她愤怒地看着他。
5.Ellen felt both despair and anger at her mother.
埃伦对她的母亲感到既绝望又生气。
6.He is just mad at me because I don't want to go.
因为我不想去,他就对我火冒三丈。
7.Then she stood up,wrapping her coat around her angrily.
然后她站了起来,怒气冲冲地穿上大衣。
8.Andy's face paled with disappointment; perhaps with anger as well.
安迪的脸色由于失望而变得苍白,也许还掺杂着气愤。
9.She looked straight in front of her,and her face was as cold and hard as marble.
她直视前面,面孔如大理石般冰冷僵硬。
10.He was tongue-tied with anger.His hands trembled and he shouted for half a day.
他气得张口结舌,两只手直颤抖,大喊大叫了半天。
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一个80词左右的段落,使之构成一篇完整的短文。
Stephen and a Bowl of Noodles
Stephen,a 14-year-old boy,was seen walking alone in the street.It was almost 10 o'clock at night.
His eyes were filled with tears when he recalled (回想起) the quarrel he had with his mother this evening.His mom asked about his low grades in the recent exam,and Stephen replied with a careless attitude.So she scolded (训斥) him for being so careless.Stephen got so upset that he quarrelled with his mother and then stormed out of the house without realising he was so at fault.
He walked for hours,cold and hungry.Suddenly,a delicious smell caught his attention.It was from a small noodle shop.Stephen stopped in front of the shop,eager for a bowl of hot noodles but he didn't have even a single penny in his pocket.With a sad face,he stood there for a minute and decided to leave.
Just when he was about to go away,the shop owner saw him and invited him in.Stephen said he had no money for the food.The shop owner smiled,saying,“It's OK.I won't charge you for it.” Then the shop owner served him a bowl of delicious noodles.
Stephen was in tears when he ate the noodles.The shop owner asked what had happened.Stephen told him about the quarrel with his mother and that he felt his mother did not understand him.
Hearing this,the shop owner smiled and said to Stephen,“My dear young man,now think about your mom!” Stephen thought of the days when he was a little kid.His mother cooked for him and played with him all the day.He also remembered that when he failed the exam,she comforted him with all her heart and kept him company over the night.She was there for him whenever he needed her.
Stephen realised his mistake and thanked the shop owner.__________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Period 2
应用文写作
遣词造句
1.different opinions among students 2.agreed with 3.avoid interruptions from others 4.develop their ability to think independently;have a greater sense of achievement 5.create a more enjoyable learning atmosphere and develop the spirit of cooperation 6.both of them 7.they find most suitable
句式升级
1.55% of them were in favour of self-study.
2.As far as I'm concerned,both of them have their advantages and disadvantages.
连句成篇
[参考范文]
A lively discussion was held in our class about whether it was better to employ self-study or teamwork study.There were different opinions among students concerning this topic.
55% of them were in favour of self-study.They believed that it could avoid interruptions from others.Besides,it could develop their ability to think independently and they would have a greater sense of achievement if they were successful.
However,45% of them thought that teamwork study could help create a more enjoyable learning atmosphere and develop the spirit of cooperation.
As far as I'm concerned,both of them have their advantages and disadvantages,so individuals should choose the learning style that they find most suitable.
读后续写
[参考范文]
Stephen realised his mistake and thanked the shop owner.He rushed home in a hurry.He saw his mother standing in the street with tears in her eyes.His mother said,“Where have you been I have been looking for you everywhere.I have cooked the meal you like best.Come and have it now.You must be hungry!” He hugged his mother with tears and said,“I am terribly sorry,Mom.I was wrong and I will never quarrel with you again.I love you!”
1 / 6(共62张PPT)
复习任务群一
现代文阅读Ⅰ
把握共性之“新” 打通应考之“脉”
UNIT 3 CONSERVATION
主题语境 人与自然——人类生存、社会发展与环境的关系
Period 2 课时学案 写作
Section Ⅲ WRITING WORKSHOP & READING CLUB
正反观点对比类文章
正反观点对比类文章大多数是议论文,有时是夹叙夹议类文章。写好该类作文要注意以下要点:
1.观点鲜明,文章一定要有一个明确的中心论点。
2.层次分明,一个中心论点通常有几个分论点支持,层次要分明,过渡要自然。
3.最后一段一般要总结全文,得出一个符合逻辑的结论,突出中心思想。
4.通常采用一般现在时。
5.语言简洁有力,一般不采用口语。
(一)基本框架
开头——开门见山,引入辩论话题
主体——列举正方和反方的观点并说明理由
结尾——表明自己的观点
(二)常用表达
1.Recently,my classmates have had a heated discussion about whether we should have optional courses in high schools.
最近,我的同学们就我们是否应该在高中开设选修课进行了激烈的讨论。
2.Different people hold different opinions.
不同的人持不同的意见。
3.People's views on the issue vary from person to person.
人们对这个问题的看法因人而异。
4.Forty percent of the students surveyed are in favour of the idea.
40%的被调查的学生赞成这个想法。
5.On the other hand,40% of them disagree with the idea.
另一方面,40%的人不同意这个想法。
6.From my point of view,it is more reasonable to support the first opinion rather than the second.
在我看来,支持第一种观点比支持第二种观点更有道理。
7.Everything has two sides and this issue is not an exception.
凡事都有两面性,这个问题也不例外。
8.Generally,I am in favour of the conclusion.
总的说来,我赞成这个结论。
9.It is urgent that immediate measures should be taken to stop the situation.
很紧迫的是,应立即采取措施阻止这一事态的发展。
10.It is high time that we put an end to the trend.
该是我们终止这一趋势的时候了。
最近,你班同学就“Is it better to employ self-study or teamwork study?”进行了讨论,大家观点不一致。请根据表格提示写一篇短文,介绍此次讨论的情况并发表自己的看法。
自学更好(55%) 1.免于被他人干扰;
2.有助于培养独立思考的能力;
3.更容易获得成就感。
合作学习更好(45%) 1.有助于营造浓厚的学习气氛;
2.有助于培养互助合作的精神。
你的看法 ?
注意:1.词数80左右;
2.开头已经给出,不计入总词数。
A lively discussion was held in our class about whether it was better to employ self-study or teamwork study._________________________
___________________________________________________________
[审题构思]
1.确定体裁:本文为正反观点对比类文章,属于议论文;
2.确定人称:本文的主要人称应为第一、三人称;
3.确定时态:本文的主体时态为一般过去时和一般现在时;
4.确定内容:
①导入话题;
②表述正方观点;
③表述反方观点;
④表述个人观点。
[遣词造句]
1.关于这个话题学生们有不同的观点。
There were ____________________________________ concerning this topic.
2 .55%的人赞成自学。
55% of them ____________ self-study.
3.他们相信这样可以避免别人的打扰。
They believed that it could __________________________________.
different opinions among students
agreed with
avoid interruptions from others
4.它可以培养他们独立思考的能力,如果他们成功了,他们会有更大的成就感。
It could ____________________________________ and they would _____________________________ if they were successful.
5.45%的学生认为团队合作学习有助于营造更愉快的学习氛围,培养合作精神。
45% of them thought that teamwork study could help _______________
_________________________________________________________.
develop their ability to think independently
have a greater sense of achievement
create a more
enjoyable learning atmosphere and develop the spirit of cooperation
6.我认为他们两个都有各自的优点和缺点。
I think ___________ have their advantages and disadvantages.
7.个人应该选择他们认为最适合的学习方式。
Individuals should choose the learning style that ____________________.
both of them
they find most suitable
[句式升级]
1.用in favour of改写句2
___________________________________________________
2.用as far as…concerned改写句6
______________________________________________________________________________________________________________________
55% of them were in favour of self-study.
As far as I'm concerned,both of them have their advantages and disadvantages.
[连句成篇](注意使用适当的衔接过渡词语)
A lively discussion was held in our class about whether it was better to employ self-study or teamwork study._________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
[参考范文]
A lively discussion was held in our class about whether it was better to employ self-study or teamwork study.There were different opinions among students concerning this topic.
55% of them were in favour of self-study.They believed that it could avoid interruptions from others.Besides,it could develop their ability to think independently and they would have a greater sense of achievement if they were successful.
However,45% of them thought that teamwork study could help create a more enjoyable learning atmosphere and develop the spirit of cooperation.
As far as I'm concerned,both of them have their advantages and disadvantages,so individuals should choose the learning style that they find most suitable.
[词块积累]
1.burst into anger 勃然大怒
2.be seized by anger 勃然大怒
3.tremble with anger 气得发抖
4.get cross at sb. 对某人勃然大怒
5.breathe fire and fury 充满着怒火
情感描写 愤怒
6.scare sb.out of wits 吓得某人魂不附体
7.a look of burning anger 怒火中烧的表情
8.with his eyes full of anger 他的眼里充满了愤怒
9.scarcely contain one's rage 几乎无法抑制某人的愤怒
10.glare at sb.with burning eyes 用愤怒的眼神瞪着某人
[佳句积累]
1.His face clouded with anger.
他气得脸色阴沉。
2.Anger was boiling up inside me.
怒火在我胸中燃烧。
3.He gave me a look of burning anger.
他愤怒地看了我一眼。
4.She looked at him with eyes flashing angrily.
她愤怒地看着他。
5.Ellen felt both despair and anger at her mother.
埃伦对她的母亲感到既绝望又生气。
6.He is just mad at me because I don't want to go.
因为我不想去,他就对我火冒三丈。
7.Then she stood up,wrapping her coat around her angrily.
然后她站了起来,怒气冲冲地穿上大衣。
8.Andy's face paled with disappointment;perhaps with anger as well.
安迪的脸色由于失望而变得苍白,也许还掺杂着气愤。
9.She looked straight in front of her,and her face was as cold and hard as marble.
她直视前面,面孔如大理石般冰冷僵硬。
10.He was tongue-tied with anger.His hands trembled and he shouted for half a day.
他气得张口结舌,两只手直颤抖,大喊大叫了半天。
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一个80词左右的段落,使之构成一篇完整的短文。
Stephen and a Bowl of Noodles
Stephen,a 14-year-old boy,was seen walking alone in the street.It was almost 10 o'clock at night.
His eyes were filled with tears when he recalled (回想起) the quarrel he had with his mother this evening.His mom asked about his low grades in the recent exam,and Stephen replied with a careless attitude.So she scolded (训斥) him for being so careless.Stephen got so upset that he quarrelled with his mother and then stormed out of the house without realising he was so at fault.
He walked for hours,cold and hungry.Suddenly,a delicious smell caught his attention.It was from a small noodle shop.Stephen stopped in front of the shop,eager for a bowl of hot noodles but he didn't have even a single penny in his pocket.With a sad face,he stood there for a minute and decided to leave.
Just when he was about to go away,the shop owner saw him and invited him in.Stephen said he had no money for the food.The shop owner smiled,saying,“It's OK.I won't charge you for it.”Then the shop owner served him a bowl of delicious noodles.
Stephen was in tears when he ate the noodles.The shop owner asked what had happened.Stephen told him about the quarrel with his mother and that he felt his mother did not understand him.
Hearing this,the shop owner smiled and said to Stephen,“My dear young man,now think about your mom!”Stephen thought of the days when he was a little kid.His mother cooked for him and played with him all the day.He also remembered that when he failed the exam,she comforted him with all her heart and kept him company over the night.She was there for him whenever he needed her.
Stephen realised his mistake and thanked the shop owner._______
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________
[参考范文]
Stephen realised his mistake and thanked the shop owner.He rushed home in a hurry.He saw his mother standing in the street with tears in her eyes.His mother said,“Where have you been I have been looking for you everywhere.I have cooked the meal you like best.Come and have it now.You must be hungry!”He hugged his mother with tears and said,“I am terribly sorry,Mom.I was wrong and I will never quarrel with you again.I love you!”
课时提升作业(九) (UNIT 3 Section Ⅲ WRITING
WORKSHOP & READING CLUB)
(总分:60分)
Ⅰ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,满分20分)
A
Living in Iowa and trying to become a photographer specializing in landscape (风景) can be quite a challenge,mainly because the corn state lacks geographical variation.
Although landscapes in the Midwest tend to be quite similar,either farm fields or highways,sometimes I find distinctive character in the hills or lakes.To make some of my landscape shots,I have traveled up to four hours away to shoot within a 10-minute time frame.I tend to travel with a few of my friends to state parks or to the countryside to go on adventures and take photos along the way.
Being at the right place at the right time is decisive in any style of photography.I often leave early to seek the right destinations so I can set up early to avoid missing the moment I am attempting to photograph.I have missed plenty of beautiful sunsets/sunrises due to being on the spot only five minutes before the best moment.
One time my friends and I drove three hours to Devil's Lake,Wisconsin,to climb the purple quartz(石英) rock around the lake.After we found a crazy-looking road that hung over a bunch of rocks,we decided to photograph the scene at sunset.The position enabled us to look over the lake with the sunset in the background.We managed to leave this spot to climb higher because of the spare time until sunset.However,we did not mark the route(路线) so we ended up almost missing the sunset entirely.Once we found the place,it was stressful getting lights and cameras set up in the limited time.Still,looking back on the photos,they are some of my best shots though they could have been so much better if I would have been prepared and managed my time wisely.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章叙述了美国艾奥瓦州的一位摄影师的拍摄日常,为了拍出优秀的风景照,摄影师付出了很多,其中不乏艰辛,当然有收获也有遗憾。
1.How does the author deal with the challenge as a landscape photographer in the Midwest
A.By teaming up with other photographers.
B.By shooting in the countryside or state parks.
C.By studying the geographical conditions.
D.By creating settings in the corn fields.

B [细节理解题。根据第二段的“To make some of my landscape shots…the countryside to go on adventures and take photos along the way.”可知,作者和他的朋友们到州公园或农村去拍照,以此来应对中西部缺少地理多样性的挑战。故B项正确。]
2.What is the key to successful landscape photography according to the author
A.Proper time management.
B.Good shooting techniques.
C.Adventurous spirit.
D.Distinctive styles.

A [细节理解题。根据第三段的第一句可知,恰当的地点和恰当的时间对于拍摄任何风格的照片都起着决定性的作用。第三段的最后一句验证了作者所说。故A项正确。]
3.What can we infer from the author's trip with friends to Devil's Lake
A.They went crazy with the purple quartz rock.
B.They felt stressed while waiting for the sunset.
C.They reached the shooting spot later than expected.
D.They had problems with their equipment.

C [推理判断题。根据第四段的“However,we did not mark the route…it was stressful getting lights and cameras set up in the limited time.”可知,文中描述的是几乎完全错过了日落,之后安置拍摄设备的时间就非常有限了,也就是说他们比预想的到达得晚。故C项正确。]
4.How does the author find his photos taken at Devil's Lake
A.Amusing.      B.Satisfying.
C.Encouraging. D.Comforting.

B [推理判断题。根据第四段的“Still,looking back on the photos…if I would have been prepared and managed my time wisely.”可知,虽然有准备不充分和时间管理不明智等方面的遗憾,作者依然认为这是一些自己拍的最好的照片。故B项正确。]
B
Charles Richard Drew's great invention directly contributed to saving thousands of lives during the World War Ⅱ,and continues to contribute to the life-saving work of the entire world of medicine later.
Born in 1904,Drew was the eldest of five children.He was intelligent and showed a talent for studies and sports from a young age.In 1922,his athletic ability earned him an athletic scholarship to attend Amherst College in Massachusetts.Drew graduated from
Amherst College in 1926.In 1928 he applied to medical schools and was admitted to McGill University in Montreal,Canada.He completed his medical degree and master's degree in surgery in 1933.
Upon graduation,as an intern (实习生),he began to look at issues related to blood transfusions.
When he began his doctoral studies at Columbia University,with a physician named John Scudder,Drew continued his research in the field of blood transfusion.The two have jointly conducted research into blood preservation and fluid replacement,leading to the development of an experimental blood bank,which ran smoothly for seven months.
Drew's breakthroughs in blood preservation were timely,as the World War Ⅱ was raging in Europe at the time.Under Drew's direction,his team has developed new ways to extract,preserve and transport plasma (血浆) on a large scale.
Following the success of the “Blood for Britain”program,Drew was appointed the assistant director for the US blood banking system.During this time,he built a number of mobile blood donation stations,later known as blood delivery stations.
On April 1,1950,tragedy struck.Drew was injured in a serious car accident while on his way to a conference and died from his injuries.Many medical colleges and schools have been named after him to honor his contribution.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了Charles Richard Drew的传奇一生以及他对医学的贡献。
5.What is the second paragraph mainly about
A.Drew's family.
B.Drew's intelligence.
C.Drew's early experience.
D.Drew's contribution.

C [段落大意题。根据第二段内容可知,本段主要讲述了Charles Richard Drew的早期经历,因此C正确。]
6.What kind of person is Charles Richard
A.Strong-willed and ambitious.
B.Sympathetic and tough.
C.Caring and brave.
D.Talented and committed.

D [推理判断题。根据全文对Charles Richard Drew的介绍可知,他非常有才,并对输血进行了长期艰苦的研究,因此D正确。]
7.Why are many colleges and schools named after Charles Richard Drew
A.Because he has made great contribution to medical science.
B.Because he alone finished the research in the field of blood transfusion.
C.Because his contribution has changed the process of the World War Ⅱ.
D.Because he died in a tragedy car accident on his way to a conference.

A [细节理解题。根据最后一段中的“Many medical colleges and schools have been named after him to honor his contribution.”再结合全文可知,A正确。]
8.Where may this article appear
A.A documentary. B.A novel.
C.A science fiction. D.A short biography.

D [文章出处题。根据全文可知,本文讲述了Charles Richard Drew的传奇一生以及他对医学的贡献,因而是传记。]
Ⅱ.应用文写作(满分15分)
近期你校将举办一场“用英文讲中国故事(Tell Chinese Stories in English)”的英文演讲比赛,请你代表学生会在学校公众号上用英语写一则通知,内容包括:
1.比赛目的;
2.比赛信息;
3.欢迎报名。
注意:1.写作词数应为 80 左右;
2.可适当增加细节。
NOTICE
______________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________
Student Union
[参考范文]
NOTICE
In order to help students improve their English and raise their interest in Chinese culture,our school will hold an English speech contest “Tell Chinese Stories in English”in the school auditorium at 3 p.m.next Friday.We will set first,second and third prizes.All grades are welcome to participate,and each class leader is expected to turn in the list of participants this week.Anyone who is interested in it is welcome to sign up for the event.
Student Union
Ⅲ.读后续写(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
WINNING
Tom Perry concentrated hard.The rocket competition would begin shortly.He had never lost a contest,but that didn't calm him.Tom glanced at the other rockets.They all had their own problems.One rocket,however,caught his eye.It's perfect in every aspect.His critical eye detected that this rocket could beat his.It belonged to a newcomer—Ed.Suddenly,Ed turned,his sight pausing on Tom's rocket.Admiring it for a while,he then gave Tom a thumbs- up with a smile.
The announcer began to explain the competition.Tom barely listened;he couldn't help but repeatedly look over to Ed's rocket.Suddenly his heart did a leap.Tom knew that Ed had no chance of winning.He had noticed that as Ed lifted his rocket to place it on the launch pad,one fin (翼) had caught against something on the ground,pulling it away from the rocket and making it loose.But Ed hadn't noticed.He glanced back at Tom and gave another thumbs-up sign.Tom felt sorry but decided he wasn't going to destroy a sure win by saying anything.Anyway,it was up to Ed to keep checking his rocket.
The contest began.Most gained respectable heights but none exceeded (超过)1,000 feet.Tom watched,but the problems the others had didn't make him feel good.For the first time the looks on their faces bothered him.
Tom thought about the loose fin of Ed's rocket,wondering if he should say something.He was lost in thought and didn't hear his name being called.When it was repeated,it shocked him.He moved to the pad.With a shaky hand,he connected the wires to the igniter (点火器).Stepping back to the firing board,he took a deep breath and pushed the button.His rocket climbed wonderfully to a height of 1,100 feet.As he ran out into the field to pick up his rocket,he heard Ed's name being announced.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
Ed lifted his rocket and approached the launch area.____________
______________________________________________________________________________________________________________________
The figure of 1,150 feet came as a shock to Tom.____________
______________________________________________________________________________________________________________________
[参考范文]
Ed lifted his rocket and approached the launch area.Tom watched as Ed carefully placed his rocket on the launch pad making sure everything was in place.As Ed stepped back and prepared to push the button,Tom's heart raced.He knew that the loose fin could cause the rocket to veer off course,potentially causing it to crash.He couldn't bear the thought of Ed losing because of a simple mistake that he had noticed but hadn't mentioned.In a split second decision,Tom called out to Ed,warning him about the loose fin.Ed quickly checked his rocket and fixed the fin just in time.The rocket soared into the sky,reaching an amazing height.
The figure of 1,150 feet came as a shock to Tom.He had been so sure that his rocket would be the highest,but Ed's rocket had surpassed his by fifty feet.Tom felt a mix of emotions—disappointment at not winning,but also a sense of pride for doing the right thing by helping Ed.As the crowd cheered for Ed's victory,Ed excitedly ran towards Tom and hugged him tightly,tears of gratitude streaming down.At that moment,Tom realized that winning wasn't everything.He had gained something much more valuable—the respect of his peers and the satisfaction of knowing he had helped someone else succeed.From that day on,Tom made a promise to himself to always be a good sport,whether he won or lost.
谢 谢!课时提升作业(九) (UNIT 3 Section Ⅲ WRITING
WORKSHOP & READING CLUB)
(总分:60分)
Ⅰ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,满分20分)
A
Living in Iowa and trying to become a photographer specializing in landscape (风景) can be quite a challenge,mainly because the corn state lacks geographical variation.
Although landscapes in the Midwest tend to be quite similar,either farm fields or highways,sometimes I find distinctive character in the hills or lakes.To make some of my landscape shots,I have traveled up to four hours away to shoot within a 10-minute time frame.I tend to travel with a few of my friends to state parks or to the countryside to go on adventures and take photos along the way.
Being at the right place at the right time is decisive in any style of photography.I often leave early to seek the right destinations so I can set up early to avoid missing the moment I am attempting to photograph.I have missed plenty of beautiful sunsets/sunrises due to being on the spot only five minutes before the best moment.
One time my friends and I drove three hours to Devil's Lake,Wisconsin,to climb the purple quartz(石英) rock around the lake.After we found a crazy-looking road that hung over a bunch of rocks,we decided to photograph the scene at sunset.The position enabled us to look over the lake with the sunset in the background.We managed to leave this spot to climb higher because of the spare time until sunset.However,we did not mark the route(路线) so we ended up almost missing the sunset entirely.Once we found the place,it was stressful getting lights and cameras set up in the limited time.Still,looking back on the photos,they are some of my best shots though they could have been so much better if I would have been prepared and managed my time wisely.
1.How does the author deal with the challenge as a landscape photographer in the Midwest
A.By teaming up with other photographers.
B.By shooting in the countryside or state parks.
C.By studying the geographical conditions.
D.By creating settings in the corn fields.
2.What is the key to successful landscape photography according to the author
A.Proper time management.
B.Good shooting techniques.
C.Adventurous spirit.
D.Distinctive styles.
3.What can we infer from the author's trip with friends to Devil's Lake
A.They went crazy with the purple quartz rock.
B.They felt stressed while waiting for the sunset.
C.They reached the shooting spot later than expected.
D.They had problems with their equipment.
4.How does the author find his photos taken at Devil's Lake
A.Amusing.      B.Satisfying.
C.Encouraging. D.Comforting.
B
Charles Richard Drew's great invention directly contributed to saving thousands of lives during the World War Ⅱ,and continues to contribute to the life-saving work of the entire world of medicine later.
Born in 1904,Drew was the eldest of five children.He was intelligent and showed a talent for studies and sports from a young age.In 1922,his athletic ability earned him an athletic scholarship to attend Amherst College in Massachusetts.Drew graduated from Amherst College in 1926.In 1928 he applied to medical schools and was admitted to McGill University in Montreal,Canada.He completed his medical degree and master's degree in surgery in 1933.
Upon graduation,as an intern (实习生),he began to look at issues related to blood transfusions.
When he began his doctoral studies at Columbia University,with a physician named John Scudder,Drew continued his research in the field of blood transfusion.The two have jointly conducted research into blood preservation and fluid replacement,leading to the development of an experimental blood bank,which ran smoothly for seven months.
Drew's breakthroughs in blood preservation were timely,as the World War Ⅱ was raging in Europe at the time.Under Drew's direction,his team has developed new ways to extract,preserve and transport plasma (血浆) on a large scale.
Following the success of the “Blood for Britain” program,Drew was appointed the assistant director for the US blood banking system.During this time,he built a number of mobile blood donation stations,later known as blood delivery stations.
On April 1,1950,tragedy struck.Drew was injured in a serious car accident while on his way to a conference and died from his injuries.Many medical colleges and schools have been named after him to honor his contribution.
5.What is the second paragraph mainly about
A.Drew's family.
B.Drew's intelligence.
C.Drew's early experience.
D.Drew's contribution.
6.What kind of person is Charles Richard
A.Strong-willed and ambitious.
B.Sympathetic and tough.
C.Caring and brave.
D.Talented and committed.
7.Why are many colleges and schools named after Charles Richard Drew
A.Because he has made great contribution to medical science.
B.Because he alone finished the research in the field of blood transfusion.
C.Because his contribution has changed the process of the World War Ⅱ.
D.Because he died in a tragedy car accident on his way to a conference.
A.A documentary. B.A novel.
C.A science fiction. D.A short biography.
Ⅱ.应用文写作(满分15分)
近期你校将举办一场“用英文讲中国故事(Tell Chinese Stories in English)”的英文演讲比赛,请你代表学生会在学校公众号上用英语写一则通知,内容包括:
1.比赛目的;
2.比赛信息;
3.欢迎报名。
注意:1.写作词数应为 80 左右;
2.可适当增加细节。
NOTICE
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________Student Union
Ⅲ.读后续写(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
WINNING
Tom Perry concentrated hard.The rocket competition would begin shortly.He had never lost a contest,but that didn't calm him.Tom glanced at the other rockets.They all had their own problems.One rocket,however,caught his eye.It's perfect in every aspect.His critical eye detected that this rocket could beat his.It belonged to a newcomer—Ed.Suddenly,Ed turned,his sight pausing on Tom's rocket.Admiring it for a while,he then gave Tom a thumbs- up with a smile.
The announcer began to explain the competition.Tom barely listened;he couldn't help but repeatedly look over to Ed's rocket.Suddenly his heart did a leap.Tom knew that Ed had no chance of winning.He had noticed that as Ed lifted his rocket to place it on the launch pad,one fin (翼) had caught against something on the ground,pulling it away from the rocket and making it loose.But Ed hadn't noticed.He glanced back at Tom and gave another thumbs-up sign.Tom felt sorry but decided he wasn't going to destroy a sure win by saying anything.Anyway,it was up to Ed to keep checking his rocket.
The contest began.Most gained respectable heights but none exceeded (超过)1,000 feet.Tom watched,but the problems the others had didn't make him feel good.For the first time the looks on their faces bothered him.
Tom thought about the loose fin of Ed's rocket,wondering if he should say something.He was lost in thought and didn't hear his name being called.When it was repeated,it shocked him.He moved to the pad.With a shaky hand,he connected the wires to the igniter (点火器).Stepping back to the firing board,he took a deep breath and pushed the button.His rocket climbed wonderfully to a height of 1,100 feet.As he ran out into the field to pick up his rocket,he heard Ed's name being announced.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
Ed lifted his rocket and approached the launch area.______________________
_____________________________________________________________________
The figure of 1,150 feet came as a shock to Tom._______________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
课时提升作业(九)
Ⅰ.
1 2 3 4 5 6 7 8
B A C B C D A D
Ⅱ.[参考范文]
NOTICE
In order to help students improve their English and raise their interest in Chinese culture,our school will hold an English speech contest “Tell Chinese Stories in English” in the school auditorium at 3 p.m.next Friday.We will set first,second and third prizes.All grades are welcome to participate,and each class leader is expected to turn in the list of participants this week.Anyone who is interested in it is welcome to sign up for the event.
Student Union
Ⅲ.[参考范文]
Ed lifted his rocket and approached the launch area. Tom watched as Ed carefully placed his rocket on the launch pad making sure everything was in place.As Ed stepped back and prepared to push the button,Tom's heart raced.He knew that the loose fin could cause the rocket to veer off course,potentially causing it to crash.He couldn't bear the thought of Ed losing because of a simple mistake that he had noticed but hadn't mentioned.In a split second decision,Tom called out to Ed,warning him about the loose fin.Ed quickly checked his rocket and fixed the fin just in time.The rocket soared into the sky,reaching an amazing height.
The figure of 1,150 feet came as a shock to Tom.He had been so sure that his rocket would be the highest,but Ed's rocket had surpassed his by fifty feet.Tom felt a mix of emotions—disappointment at not winning,but also a sense of pride for doing the right thing by helping Ed.As the crowd cheered for Ed's victory,Ed excitedly ran towards Tom and hugged him tightly,tears of gratitude streaming down.At that moment,Tom realized that winning wasn't everything.He had gained something much more valuable—the respect of his peers and the satisfaction of knowing he had helped someone else succeed.From that day on,Tom made a promise to himself to always be a good sport,whether he won or lost.
Ⅰ.【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章叙述了美国艾奥瓦州的一位摄影师的拍摄日常,为了拍出优秀的风景照,摄影师付出了很多,其中不乏艰辛,当然有收获也有遗憾。
1.B [细节理解题。根据第二段的“To make some of my landscape shots...the countryside to go on adventures and take photos along the way.”可知,作者和他的朋友们到州公园或农村去拍照,以此来应对中西部缺少地理多样性的挑战。故B项正确。]
2.A [细节理解题。根据第三段的第一句可知,恰当的地点和恰当的时间对于拍摄任何风格的照片都起着决定性的作用。第三段的最后一句验证了作者所说。故A项正确。]
3.C [推理判断题。根据第四段的“However,we did not mark the route...it was stressful getting lights and cameras set up in the limited time.”可知,文中描述的是几乎完全错过了日落,之后安置拍摄设备的时间就非常有限了,也就是说他们比预想的到达得晚。故C项正确。]
4.B [推理判断题。根据第四段的“Still,looking back on the photos...if I would have been prepared and managed my time wisely.”可知,虽然有准备不充分和时间管理不明智等方面的遗憾,作者依然认为这是一些自己拍的最好的照片。故B项正确。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了Charles Richard Drew的传奇一生以及他对医学的贡献。
5.C [段落大意题。根据第二段内容可知,本段主要讲述了Charles Richard Drew的早期经历,因此C正确。]
6.D [推理判断题。根据全文对Charles Richard Drew的介绍可知,他非常有才,并对输血进行了长期艰苦的研究,因此D正确。]
7.A [细节理解题。根据最后一段中的“Many medical colleges and schools have been named after him to honor his contribution.”再结合全文可知,A正确。]
8.D [文章出处题。根据全文可知,本文讲述了Charles Richard Drew的传奇一生以及他对医学的贡献,因而是传记。]
1 / 5