Unit 4 Information technology Section IV 单元回顾 默写背诵 课件(共124)+学案(含答案)+练习(含答案)

文档属性

名称 Unit 4 Information technology Section IV 单元回顾 默写背诵 课件(共124)+学案(含答案)+练习(含答案)
格式 zip
文件大小 2.0MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-08-27 17:06:47

文档简介

Section Ⅳ
Period  默写背诵
1.self-focused adj.以自我为中心的;关注自我的
2.indeed adv.确实;当然
3.alarm n.闹钟
4.blog n.博客;网络日志 vt.发表日志
5.hairstyle n.发型,发式
6.software n.计算机软件
7.gender n.性别
8.error n.错误;失误
9.trivial adj.没有什么价值的;微不足道的
10.smartphone n.智能手机
11.tablet n.平板电脑;药片;碑,牌
12.emoji n.表情符号
13.thought-provoking adj.发人深省的,令人深思的
14.authority n.权威人士;专家
15.profile n.人物简介;传略
16.imaginary adj.想象的,虚构的
17.fantasy n.幻想作品
18.privacy n.隐私
19.digitise vt.把……转变成数字形式,使……数字化
20.wristband n.腕带
1.________n.效应;影响
2._________n.影响;作用
3._________vt.下载
4._________n.图像;形象
5._________adj.花哨的;别致的
6._________vt.欺骗,诱骗,哄骗
7._________n.身份;特征
8._________n.多样化,变化
9._________adj.朴素实用的;明智的,合理的
10._________n.创造力;独创性
11._________vi.&vt.做实验,进行实验 n.实验
12._________n.现今,现时
13._________vi. & vt.打;打字 n.类型,种类
14._________n.担忧,忧虑 vt.与……有关;使担心
15._________vt.欺骗;欺诈
16._________vt.看,把……视为
17._________n.住处
18._________vi.订阅,订购
19._________n.材料;素材
20.________ vt.按
21._________n.商品
22._________n.恩惠;善意的行为
23._________vt.确认;证实
24._________vt.取代;接替
25._________n.增添;添加
26._________n.内容
27._________adj.肤浅的;浅薄的
28._________n.百分比;百分数
29._________n.意见;看法;主张
30._________vt.保持;维持
31._________adj.局限的,限制性的
32._________n.位置;地点
33._________adj.可选择的;非强制的
34._________adj.了不起的;惊人的
35._________n.政策,方针
36._________adj.易懂的;易得到的
1.able adj.能够的,有能力的→________vt.使可能,使发生
2.explore vt.探究;探讨;探险→________ n.探究;探索→________ n.探险者;考察者
3.convenient adj.方便的,便利的→________ n.方便,便利
4.addict vt.对……入迷→________ adj.对……着迷的;沉迷的
5.recommend vt.建议;推荐→________ n.建议,提议;推荐
6.admit vi.&vt.承认→________ n.承认
7.vary vi.相异,不同;变化→________ adj.各种各样的→________ n.多样化,变化
8.select vt.选择,挑选→________ n.供选择的同类物品;选择
9.create vt.创造→________ adj.创造性的→________ n.创造力;独创性
10.obvious adj.明显的,显然的→________adv.显而易见地;明显地
11.power n.权利;控制力→________ adj.效能高的;强有力的;强壮的
12.real adj.真的;真实的;实际存在的→________ n.现实;真实
13.concentrate vi.专注,专心;集中注意力→________ n.专心,专注;集中
14.deliver vi.&vt.递送;传送→________ n.递送;传递
15.harm vt.&n.伤害,损害→_________adj.有害的→_________adj.无害的
16.argue vi.&vt.辩论,争论→________ n.论点;论据
17.reward n.奖励;回报;报酬 vt.奖励;奖赏;给以报酬→_________ adj.有益的;有意义的
18.apology n.道歉→________ vi.道歉
19.base vt.以……为基础 n.底部,根据→________adj.以……为基础的→_________adj.基本的;基础的→_________n.基础;基点
1.____________ 沉迷
2.____________ 各种各样的
3.____________ 而不是
4._____________ 在二十世纪八十年代
5.____________ 玩得高兴
6.____________ 或多或少
7.____________ 害怕……
8.____________ 同时
9.____________ 盼望
10.____________ 根据;按照
11.____________ 关心……
12.____________ 比得上;比作
13.____________ 除此之外
14.____________ 在某人看来
15.____________ 关注
16.____________ 联系;接触
17.____________ 指明,指出
18.____________ 与……有共同点;与……共有
19.____________ 把……与……结合起来
1.(应用文佳句)Yet, very few people knew that future avatars would have such a wide variety of forms and uses.
但是,几乎没有人想到,虚拟形象在未来居然有如此多样的形式和如此广泛的应用。
2.(应用文佳句)Avatars let you express yourself and give you lots of room for creativity.
虚拟形象能够让你更好地表达自己,同时还可以给你更多的创造空间。
3.(续写佳句)However, nearly all avatars are tall, young and nice-looking, so people obviously make their avatars look better than they do in real life.
然而,几乎所有的虚拟形象都高大、年轻、漂亮,人们明显地使他们的虚拟形象看上去好于实际生活中的形象。
4.(续写佳句)The avatars in online worlds can talk, walk and fly around, meet people, go shopping and attend classes.
网络世界中的虚拟形象可以聊天、散步、飞行、认识人、购物和上课。
5.(应用文佳句)While the Internet can bring people closer together, it can also harm friendships.
虽然互联网可以拉近人们之间的距离,但也会损害友谊。
6.(应用文佳句)Secondly,the Internet can make people self-centred—not thinking of anyone or anything but themselves.
其次,互联网会使人们变得以自我为中心,只关注自己,不去想除自己以外的任何人和事。
7.(应用文佳句)In addition,a lot of the content posted on social media is shallow or trivial.
此外,在社交媒体上发布的很多内容都是浅薄或琐碎的。
8.(续写佳句)Using a smartphone, a tablet or a computer, you can be in contact at home and also when you are on the move.
通过使用智能手机、平板电脑或电脑,无论你在家里还是在外面都能与他人联络。
假如你校英语报Sports and Health栏目正在征集稿件,请你就上周参加学校运动会的一个项目写一篇短文投稿。内容包括:
1.比赛过程;
2.赛后感想。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
【高分范文背诵】
Last week, I participated in our school sports meet, competing in the 400-meter race—a thrilling and unforgettable experience.
On hearing the sharp whistle, I dashed out, the wind rushing against my face and the crowd's cheers echoing around me.My attempts to match the pace of fellow runners proved challenging, but I didn't give up.I pushed myself to the limit and crossed the finishing line with all my strength.
Through the race, I learned that doing sports contributes to our health both physically and mentally.Sports and health are inseparable!
[片段1]
Suddenly, the weather took an abrupt turn.Dark clouds shrouded the sky, and a heavy downpour ensued.The comforting forest sounds quickly turned into a terrifying symphony of thunder and wind.The trail that was once so clear became a muddy mess, making it impossible to continue.
突然,天气急转直下。乌云笼罩着天空,随之而来的是倾盆大雨。令人欣慰的森林之声很快就变成了雷鸣和狂风的恐怖交响乐。曾经那么清晰的小路变得泥泞不堪,无法继续前行。
[片段2]
My pulses beat fast, and the blood warmed and excited every inch of my body.Opening the envelope, I found the admission notice.The notice shone brightly under the lights, reflecting the excited tears in my eyes.I said to my parents proudly,“I make it!” They smiled with relief.It was my perseverance and determination not to give up that helped me get the admission notice.
我的脉搏跳动得很快,血液温暖并刺激着我身体的每一寸。打开信封,我发现了录取通知书。通知书在灯光下闪闪发光,映射出我眼中激动的泪水。我骄傲地对父母说:“我成功了!”他们欣慰地笑了。是我的毅力和不放弃的决心帮助我拿到了录取通知书。
Section Ⅳ
Period
写作词汇
1.effect  2.impact 3.download 4.image 5.fancy 6.trick 7.identity 8.variety 9.sensible 10.creativity 11.experiment 12.nowadays 13.type 14.concern 15.cheat 16.view 17.accommodation 18.subscribe 19.material 20.press 21.goods 22.favour 23.confirm 24.replace 25.addition 26.content 27.shallow 28.percent 29.opinion 30.maintain 31.limiting 32.location 33.optional 34.amazing 35.policy 36.accessible
拓展单词
1.enable  2.exploration;explorer 3.convenience 
4.addicted 5.recommendation 6.admission 7.various;variety 8.selection 9.creative;creativity 10.obviously  11.powerful 12.reality 13.concentration 14.delivery 15.harmful;harmless 16.argument 17.rewarding 
18.apologise 19.based;basic;basis
重点短语
1.be addicted to 2.a variety of 3. instead of 4.in the 1980s 5. have fun 6.more or less 7.be/become afraid of 8.at the same time 9.look forward to 10.according to 
11.be concerned with 12.compare to 13.in addition 14.in one's opinion 15.focus on 16.in contact 17.point out 18.have...in common 19.combine...with...
1 / 6(共124张PPT)
Period 
UNIT 4 INFORMATION TECHNOLOGY
主题语境
人与社会——科技发展与信息技术创新
Section Ⅳ
单元回顾 默写背诵
1.self-focused adj.以自我为中心的;关注自我的
2.indeed adv.确实;当然
3.alarm n.闹钟
4.blog n.博客;网络日志 vt.发表日志
5.hairstyle n.发型,发式
6.software n.计算机软件
7.gender n.性别
8.error n.错误;失误
9.trivial adj.没有什么价值的;微不足道的
10.smartphone n.智能手机
11.tablet n.平板电脑;药片;碑,牌
12.emoji n.表情符号
13.thought-provoking adj.发人深省的,令人深思的
14.authority n.权威人士;专家
15.profile n.人物简介;传略
16.imaginary adj.想象的,虚构的
17.fantasy n.幻想作品
18.privacy n.隐私
19.digitise vt.把……转变成数字形式,使……数字化
20.wristband n.腕带
1.______n.效应;影响
2._______n.影响;作用
3._________vt.下载
4.______n.图像;形象
5.______adj.花哨的;别致的
6.______vt.欺骗,诱骗,哄骗
7._______n.身份;特征
effect
impact
download
image
fancy
trick
identity
8.______n.多样化,变化
9._______adj.朴素实用的;明智的,合理的
10._________n.创造力;独创性
11.__________vi.&vt.做实验,进行实验 n.实验
12._________n.现今,现时
13._____vi. & vt.打;打字 n.类型,种类
14.________n.担忧,忧虑 vt.与……有关;使担心
15.______vt.欺骗;欺诈
variety
sensible
creativity
experiment
nowadays
type
concern
cheat
16._____vt.看,把……视为
17.______________n.住处
18.________vi.订阅,订购
19._______n.材料;素材
20._____ vt.按
21.______n.商品
22.______n.恩惠;善意的行为
23._______vt.确认;证实
view
accommodation
subscribe
material
press
goods
favour
confirm
24._______vt.取代;接替
25.________n.增添;添加
26.________n.内容
27._______adj.肤浅的;浅薄的
28._______n.百分比;百分数
29._______n.意见;看法;主张
30.________vt.保持;维持
31._______adj.局限的,限制性的
replace
addition
content
shallow
percent
opinion
maintain
limiting
32.________n.位置;地点
33.________adj.可选择的;非强制的
34.________adj.了不起的;惊人的
35.______n.政策,方针
36._________adj.易懂的;易得到的
location
optional
amazing
policy
accessible
1.able adj.能够的,有能力的→_______vt.使可能,使发生
2.explore vt.探究;探讨;探险→___________ n.探究;探索→________ n.探险者;考察者
3.convenient adj.方便的,便利的→___________ n.方便,便利
4.addict vt.对……入迷→________ adj.对……着迷的;沉迷的
5.recommend vt.建议;推荐→______________ n.建议,提议;推荐
enable
exploration
explorer
convenience
addicted
recommendation
6.admit vi.&vt.承认→_________ n.承认
7.vary vi.相异,不同;变化→_______ adj.各种各样的→_______ n.多样化,变化
8.select vt.选择,挑选→_________ n.供选择的同类物品;选择
9.create vt.创造→_______ adj.创造性的→_________ n.创造力;独创性
10.obvious adj.明显的,显然的→_________adv.显而易见地;明显地
admission
various
variety
selection
creative
creativity
obviously
11.power n.权利;控制力→________ adj.效能高的;强有力的;强壮的
12.real adj.真的;真实的;实际存在的→_______ n.现实;真实
13.concentrate vi.专注,专心;集中注意力→_____________ n.专心,专注;集中
14.deliver vi.&vt.递送;传送→________ n.递送;传递
15.harm vt.&n.伤害,损害→________adj.有害的→ ________
adj.无害的
powerful
reality
concentration
delivery
harmful
harmless
16.argue vi.&vt.辩论,争论→________ n.论点;论据
17.reward n.奖励;回报;报酬 vt.奖励;奖赏;给以报酬→__________ adj.有益的;有意义的
18.apology n.道歉→_________ vi.道歉
19.base vt.以……为基础 n.底部,根据→______adj.以……为基础的→______adj.基本的;基础的→______n.基础;基点
argument
rewarding
apologise
based
basic
basis
1._____________ 沉迷
2.__________ 各种各样的
3._________ 而不是
4.___________ 在二十世纪八十年代
5.________ 玩得高兴
6.___________ 或多或少
7._________________ 害怕……
be addicted to
a variety of
instead of
in the 1980s
have fun
more or less
be/become afraid of
8.______________ 同时
9._____________ 盼望
10.___________ 根据;按照
11.________________ 关心……
12.__________比得上;比作
13.__________ 除此之外
14._______________ 在某人看来
15.________关注
at the same time
look forward to
according to
be concerned with
compare to
in addition
in one's opinion
focus on
16._________ 联系;接触
17._________ 指明,指出
18._______________ 与……有共同点;与……共有
19.________________ 把……与……结合起来
in contact
point out
have...in common
Combine…With…
1.(应用文佳句)Yet,very few people knew that future avatars would have such a wide variety of forms and uses.
但是,几乎没有人想到,虚拟形象在未来居然有如此多样的形式和如此广泛的应用。
2.(应用文佳句)Avatars let you express yourself and give you lots of room for creativity.
虚拟形象能够让你更好地表达自己,同时还可以给你更多的创造空间。
3.(续写佳句)However,nearly all avatars are tall,young and nice-looking,so people obviously make their avatars look better than they do in real life.
然而,几乎所有的虚拟形象都高大、年轻、漂亮,人们明显地使他们的虚拟形象看上去好于实际生活中的形象。
4.(续写佳句)The avatars in online worlds can talk,walk and fly around,meet people,go shopping and attend classes.
网络世界中的虚拟形象可以聊天、散步、飞行、认识人、购物和上课。
5.(应用文佳句)While the Internet can bring people closer together,it can also harm friendships.
虽然互联网可以拉近人们之间的距离,但也会损害友谊。
6.(应用文佳句)Secondly,the Internet can make people self-centred—not thinking of anyone or anything but themselves.
其次,互联网会使人们变得以自我为中心,只关注自己,不去想除自己以外的任何人和事。
7.(应用文佳句)In addition,a lot of the content posted on social media is shallow or trivial.
此外,在社交媒体上发布的很多内容都是浅薄或琐碎的。
8.(续写佳句)Using a smartphone,a tablet or a computer,you can be in contact at home and also when you are on the move.
通过使用智能手机、平板电脑或电脑,无论你在家里还是在外面都能与他人联络。
假如你校英语报Sports and Health栏目正在征集稿件,请你就上周参加学校运动会的一个项目写一篇短文投稿。内容包括:
1.比赛过程;
2.赛后感想。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
【高分范文背诵】
Last week,I participated in our school sports meet,competing in the 400-meter race—a thrilling and unforgettable experience.
On hearing the sharp whistle,I dashed out,the wind rushing against my face and the crowd's cheers echoing around me.My attempts to match the pace of fellow runners proved challenging,but I didn't give up.I pushed myself to the limit and crossed the finishing line with all my strength.
Through the race,I learned that doing sports contributes to our health both physically and mentally.Sports and health are inseparable!
[片段1]
Suddenly,the weather took an abrupt turn.Dark clouds shrouded the sky,and a heavy downpour ensued.The comforting forest sounds quickly turned into a terrifying symphony of thunder and wind.The trail that was once so clear became a muddy mess,making it impossible to continue.
突然,天气急转直下。乌云笼罩着天空,随之而来的是倾盆大雨。令人欣慰的森林之声很快就变成了雷鸣和狂风的恐怖交响乐。曾经那么清晰的小路变得泥泞不堪,无法继续前行。
[片段2]
My pulses beat fast,and the blood warmed and excited every inch of my body.Opening the envelope,I found the admission notice.The notice shone brightly under the lights,reflecting the excited tears in my eyes.I said to my parents proudly,“I make it!” They smiled with relief.It was my perseverance and determination not to give up that helped me get the admission notice.
我的脉搏跳动得很快,血液温暖并刺激着我身体的每一寸。打开信封,我发现了录取通知书。通知书在灯光下闪闪发光,映射出我眼中激动的泪水。我骄傲地对父母说:“我成功了!”他们欣慰地笑了。是我的毅力和不放弃的决心帮助我拿到了录取通知书。
第一部分 阅读
第一节
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
单元综合检测(一)
A
A great family day out doesn't have to be expensive.Sometimes just going for a walk can be fun,educational,and a chance to make special memories together and share some quality time.Here are a few of our family-friendly favorites.
Blickling Estate,Norfolk
This four-mile multi-use path has a surface that's great for pushchairs.If you're out for a family walk and the kids won't leave the house without their pushchairs,then this is perfect for them.Please bear in mind that you'll need to book a ticket before visiting.
Coughton Court family walk,Warwickshire
Get your boots on and go for a gentle walk at Coughton Court.
This walk will take you across a field with grass and flowers.You'll need to book a ticket before visiting,though.
Corfe Common history walk
A gentle walk exploring historic Corfe Castle.The kids will love checking out the castle ruins.Don't forget to book a ticket before visiting.
Crom wildlife walk
This walk through the nature reserve at Crom,Northern Ireland is filled with wildlife.You could also come across one of the oldest yew trees in Ireland.This easy walk is great for all the family to get some fresh air.Booking a ticket before visiting is a must.
Sutton Hoo,Suffolk
This is a great walk for little legs.This beautiful area is home to one of the greatest archaeological (考古学的) discoveries of all time.Even though no tours or guides are currently offered,you can still walk around the ancient places.Tickets are required before visiting.
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章介绍了五个可以步行去参观的景点。
1.What is special about Blicking Estate?
A.It's the longest one of all the five paths mentioned.
B.It's an entertaining and educational family experience.
C.It's friendly to kids who prefer to stay in the pushchairs.
D.It's wonderful for the whole family to breathe in the fresh air.

C [细节理解题。根据文章Blickling Estate,Norfolk中的“This four-mile multi-use path has a surface that's great for pushchairs.If you're out for a family walk and the kids won't leave the house without their pushchairs,then this is perfect for them.”可知,这里有非常适合推婴儿车的多用途小路,Blicking Estate的特别之处在于对那些离不开婴儿车的小孩来说非常友好。故选C项。]
2.If you are interested in the castle ruins,which walk will you visit?
A.Sutton Hoo,Suffolk.
B.Crom wildlife walk.
C.Coughton Court family walk,Warwickshire.
D.Corfe Common history walk.

D [细节理解题。根据文章Corfe Common history walk中的“A gentle walk exploring historic Corfe Castle.The kids will love checking out the castle ruins.”可知,想参观城堡遗址,可以去Corfe Common history walk。故选D项。]
3.What do these five walks have in common?
A.They are unfit for the elderly.
B.They are intended to protect wildlife.
C.They are demanding but worthwhile.
D.They need to be booked ahead of time.

D [细节理解题。阅读文章可知,五个景点的最后一句话均提到了“book a ticket before visiting”。由此可知,五个景点的共同之处在于都需要提前订票。故选D项。]
B
When I was a high school student,mathematics looked like a big barrier(障碍)for me and several of my classmates.Mr Iyer,a strict maths teacher,was also our class teacher.He always stuck to his discipline(纪律).We had to arrive on time,pay undivided attention to his lectures,and dared not to ignore any of his homework.
Even so,as our class teacher,we got to know him better.
Noticing some of us couldn't sit still and seemed restless one day as the midterm exams approached,he stopped solving a mathematical problem to ask us why.“There's too much to do,” we sighed.“We're afraid we'll never manage to finish our revision before the exam.”“Nothing is impossible.” Mr Iyer told us.“This classroom is on the second floor.Do you have a problem reaching here?” We reacted with blank stares.
“No,you don't!” he said,answering his own question.“You have a staircase(楼梯)to help you climb up to this level.No one expects you to make it in two giant leaps(跳跃).You simply take one step at a time.Any task can be solved if you focus on the immediate action to be taken.The rest will take care of itself if you keep at it.One step at a time.That's the secret.” Then he wrote down an old motto on the blackboard—the longest journey starts with a single step.Having heard his staircase analogy(比拟),we understood why he asked us the question and we saw him in a new light.
Most of my classmates scored distinctions(成绩优异)in maths.And I went on to become an English teacher.To this day,whenever I pass on Mr Iyer's invaluable advice to my own students,they brighten up at the prospect of a lighter academic burden.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者高中时候的班主任 Iyer先生教育学生的故事。
4.What is the main idea of the first paragraph?
A.The way Mr Iyer taught his students maths.
B.The reason why maths was hard for the author.
C.The students' points of view on Mr Iyer's character.
D.The brief introduction of the author's maths teacher,Mr Iyer.

D [段落大意题。由第一段“When I was a high school student,mathematics looked like a big barrier for me and several of my classmates.Mr Iyer,a strict maths teacher,was also our class teacher.He always stuck to his discipline.We had to arrive on time,pay undivided attention to his lectures,and dared not to ignore any of his homework.”可知,第一段主要简略介绍了作者的数学老师 Iyer。故选D项。]
5.Why did Mr Iyer stop solving a mathematical problem in class?
A.Mr Iyer was a little tired and wanted to have a rest.
B.Some students made trouble and affected the class.
C.The mathematical problem was rather puzzling.
D.Some students seemed impatient and upset.

D [细节理解题。由第二段中“Noticing some of us couldn't sit still and seemed restless one day as the midterm exams approached,he stopped solving a mathematical problem to ask us why.”可知,Iyer先生看到学生坐立不安所以停止了教学。故选D项。]
6.What is the secret of reaching one's goal according to Mr Iyer?
A.There is only one step between success and failure.
B.Take action quickly and make progress little by little.
C.It is important to make use of a good opportunity.
D.Don't hesitate to ask for help when meeting with barriers.

B [细节理解题。由第三段中“You simply take one step at a time.Any task can be solved if you focus on the immediate action to be taken.The rest will take care of itself if you keep at it.One step at a time.That's the secret.”可知,Iyer先生认为达到目标的秘密是立即行动并一步步努力去接近目标。故选B项。]
7.How does the author like Mr Iyer's advice?
A.Strange and impractical.
B.Incorrect and misleading.
C.Meaningful and valuable.
D.Simple and uninteresting.

C [推理判断题。由最后一段中“To this day,whenever I pass on Mr Iyer's invaluable advice to my own students,they brighten up at the prospect of a lighter academic burden.”可知,作者认为 Iyer的建议是非常有价值的。故选C项。]
C
Twenty-five years ago,most young Britons wanted a career in law,to be a doctor,or,if they were creatively minded,to take up singing.But today,things stand differently.
According to a survey by Tesco Mobile,a UK telecoms company,the “dream job” of young people aged between 16 and 25 in the UK is a video blogger,or “vlogger”.The survey,carried out among
1,002 people,found that as much as 40 percent of them put vlogger as their number one choice on a list of ideal jobs.
The only reason for this change is undoubtedly the Internet and social media.They have made it so much easier to reach a global user,without having to get a job in show business in the traditional way.
“In years gone by,the biggest stars were shaped and trained by the Hollywood studios; now,anyone with a computer camera can become an icon (偶像),”a Tesco Mobile spokesperson said in a news release(发布会).“These self-made stars record their hobbies to an admiring fan-base.Vloggers are the big stars of today because they are normal people interacting with their fans about everyday life.”
However,what people see is only the great side of being a vlogger and they ignore the fact that only those who are successful get fame and fortune.There are the dreams that come true and the dreams that still remain dreams.
This is why although vloggers are popular,some young people choose jobs that don't necessarily earn them fame,but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies.Young Israeli David Leshaw,for example,runs a business called the Finishers Club.It's an online platform(平台)for runners to keep a record of their races.He told the website Zippia that his job allows him to express his thought,and is always a learning experience.And that's enough for him.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。由于互联网和社交媒体的发展,现在视频博主是年轻人理想的职业。但是作者指出,不是每一个人都能成功。
8.What's the most popular job among British young people nowadays?
A.A lawyer.      B.A doctor.
C.A vlogger. D.A singer.
C [细节理解题。根据第二段中的“the ‘dream job’ of young people aged between 16 and 25 in the UK is a video blogger,or ‘vlogger’”可知,现在英国年轻人最喜欢的工作是当一个视频博主。故选C。]

9.Why is it possible for anyone to become an icon these days?
A.Because of the popularity of the computers.
B.Because the traditional show business has disappeared.
C.Because there are computer cameras for everyone to use.
D.Because the Internet and social media made it easy to reach a global user.

D [细节理解题。 根据第三段中的“The only reason for this change is undoubtedly the Internet and social media.They have made it so much easier to reach a global user”和第四段中的“anyone with a computer camera can become an icon”可知,因为互联网和社交媒体的发展使接触全球用户变得更加容易。现在只要有电脑摄像头,每个人都可能成为偶像。故选D。]
10.What's the meaning of the underlined word “interacting” in paragraph 4?
A.Discussing. B.Forcing.
C.Communicating. D.Taking part in.
C [词义猜测题。根据画线词前一句“These self-made stars record their hobbies to an admiring fan-base.”可知,这些明星记录下自己的爱好和日常生活,分享到仰慕他们的粉丝群,和粉丝们进行交流。由此可以猜测,“interacting”意思为“交流,互动”。故选C。]

11.What's the author's opinion towards the vloggers?
A.All vloggers can't be successful.
B.Vloggers should be supported.
C.Vloggers should be encouraged.
D.Vloggers are very helpful to society.

A [推理判断题。根据第五段中的“what people see is only the great side of being a vlogger and they ignore the fact that only those who are successful get fame and fortune.There are the dreams that come true and the dreams that still remain dreams”可以推断,作者认为不是所有的视频博主都能成功。故选A。]
D
As we all know,all work and no play makes Jack a dull boy.Now scientists have given us another warning: spending too much time on smartphones or computers makes you dull too.
“Many focus on the benefits of digital devices (设备) in education but ignore the costs,” said Patricia Greenfield from the University of California,“losing the ability to understand the emotions of other people is one of the costs.” Greenfield and her research team did an experiment.They worked with 105 children who spent about 4.5 hours in front of screens on a school day.The students were asked to describe the emotions towards the pictures of people who were happy,sad,angry or scared.Then,half of them attended a five-day nature and science camp.There they had no smartphones,TV,or computers.The other half stayed in school and spent the five days as usual.Five days later,all the children took the test again.
Students who had been to the camp got about 5 percent more answers correct than they had done before the camp.But the other group of students didn't show much improvement.The study is not perfect in some ways,said the researchers.But scientists say that the study is still a warning for us.
“Emotional skills develop in practice and the brain develops through real interaction,” said Professor Taylor,a professor at the University of San Francisco.
Researchers talked to 2,000 parents of children aged 2-16 in the UK about what activities their children could do confidently.The results were surprising: Their children could use a tablet (平板电脑) (59%) and work a mobile phone (57%) more confidently than they could tie their shoe laces (鞋带) (53%)! So,spend more time away from mobile phones and computers if you want to be an understanding friend,and not a member of what the Daily Mail called “Generation Helpless”.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。长期接触电子产品对人会产生影响吗?通过对不同组学生的测试,科研人员得出结论:长期接触电子产品会让人缺失一些情感因素以及降低对他人的理解能力。
12.According to Professor Greenfield,what is the consequence of using digital media in education?
A.Students don't get along well with family members.
B.Students always make more mistakes when taking exams.
C.Students can't catch up with others in schoolwork.
D.Students fail to know other people's emotions.

D [细节理解题。根据第二段中“‘Many focus on the benefits of digital devices in education but ignore the costs,’ said Patricia Greenfield from the University of California,‘losing the ability to understand the emotions of other people is one of the costs.’”可知,根据Greenfield教授的说法,在教育中使用数字设备会导致无法理解他人的情感。故选D。]
13.What do scientists think of the results of Greenfield's experiment?
A.They are far from useful.
B.They are alarming for people.
C.They are quite surprising.
D.They need to be improved.
B [细节理解题。根据第三段中“The study is not perfect in some ways,said the researchers.But scientists say that the study is still a warning for us.”可知,科学家们认为Greenfield教授的实验结果给人警告。故选B。]

14.What can we learn from the text?
A.Students learned how to describe emotions in the experiment.
B.Most of the UK children couldn't tie their shoe laces.
C.Students living without screens did much better in studies.
D.Overusing digital devices raised some worries.

D [推理判断题。根据第一段中“all work and no play makes Jack a dull boy. Now scientists have given us another warning: spending too much time on smartphones or computers makes you dull too.”以及最后一段中“The results were surprising: Their children could use a tablet (59%) and work a mobile phone (57%) more confidently than they could tie their shoe laces (53%)!”可推知,过多地使用数字设备引发了一些担忧。故选D。]
15.What is the best title for the text?
A.Stay Away from the Internet
B.Here Comes a Digital World
C.Screens Are Harmful to Emotions
D.How People Become Addicted

C [标题归纳题。根据第一段中“Now scientists have given us another warning:spending too much time on smartphones or computers makes you dull too.”,并结合文章主要讲述了通过对不同组学生参加不同的活动以后的情感测试,结果显示:长期接触电子产品会让人缺失一些情感因素以及降低对他人的理解能力,可知C选项最适合作为文章标题。]
第二节
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Online shopping has increased over the past few years.Online businessmen are attracting customers with creative designs,discounts (折扣) sales,and much more.People love doorstep delivery products.Customers are not often visiting physical shops nowadays. 16 .This article will guide you on how to shop and save when buying online.
Make high-value shopping. 17 .For example,if your order is $5,000,you will receive heavy discounts.It depends on the company wisdom.They follow a regulation: The more you spend,the more discounts you can receive.
Shop on public holidays.Public holidays can bring unbelievable discounts.The famous Double Eleven sale offers fantastic discounts.Keep a constant check on public holidays and shopping websites for discounts.On public holidays,you will receive their discount offers. 18 .
Create a shopping list.Create a shopping list first.A shopping list is a must before buying things online,which is one of the best tips to shop and save.Shopping websites are offering countless goods.Thousands of products are available.You can't check them over time and again,searching for discounts under each product. 19 .Advance decisions save you time,and customers quickly earn discounts.
20 . Many shopping websites let you play games and earn rewards.Reward programs are not just games but specific procedures (过程) for making reward points.Complete online surveys,game levels,feedback,ratings,watch videos and browse catalogs to exchange gift cards or discounts.This process will not take much time.
A.Choose reward programs
B.They can choose items online
C.Buy some items with your friends
D.Create an item list you'll buy from online to avoid such trouble
E.Spring Festival is a good time for customers to go shopping online
F.For instance,Amazon offers special deals on books for book-lovers on New Year
G.Some top e-commerce websites offer discounts when you buy expensive items
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了网络购物时选择折扣商品的方法。
16.B [根据上文“Customers are not often visiting physical shops nowadays.”可知,本句与上文形成因果关系,且引出下文的网络购物的话题,故B选项“他们可以在网上选择商品”符合语境,故选B。]
17.G [根据上文“Make high-value shopping.”以及后文“For example,if your order is $5,000,you will receive heavy discounts.It depends on the company wisdom.They follow a regulation: The more you spend,the more discounts you can receive.”可知,本句呼应该段主题“进行高价值的购物”,G选项中“expensive items”与“high-value”构成同义反复,故选G。]
18.F [根据上文“Shop on public holidays.Public holidays can bring unbelievable discounts.The famous Double Eleven sale offers fantastic discounts.Keep a constant check on public holidays and shopping websites for discounts.On public holidays,you will receive their discount offers.”可知,本句是对上文进行举例说明,F选项符合语境,故选F。]
19.D [根据上文“Thousands of products are available.You can't check them over time and again,searching for discounts under each product.”可知,本句给出上文问题的解决方案:创建一份你打算从网上购买的物品清单,以避免此类麻烦,D选项中“such trouble”即指“检查与搜索折扣”,故选D。]
20.A [根据后文“Many shopping websites let you play games and earn rewards.Reward programs are not just games but specific procedures for making reward points.Complete online surveys,game levels,feedback,ratings,watch videos and browse catalogs to exchange gift cards or discounts.This process will not take much time.”可知,该句与上文每段的首句同为祈使句,且该段中出现了“奖励项目”,构成同词再现,故选A。]
第二部分 语言运用
第一节
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
You make a living by what you get,but you make a life by what you give.
—Winston Churchill
We come by (获得) business naturally in our family.Each of the seven children in our family worked in our father's hardware (五金制品) in Mott,North Dakota,a small town in the countryside.We started working by doing small jobs like cleaning and 22 the shelves,and later tried to 23 customers.As we worked and watched,we learned that work was more than about survival and making a 24 .
One lesson stands out in my mind.It was shortly before New Year.I was in the eighth grade and was working in the evenings,arranging the toys in the area.A little boy,five or six years old,came in.He was wearing a dirty,old brown coat.His hair was 25 .His shoes were worn out.The little boy looked too poor to 26 to buy anything.He 27 looked around the toy area,picked up several toys,and put them 28 .
Dad came down the stairs,walked over to the boy and asked what he could do for him.The boy said he was looking for a New Year present for his brother.I was 29 that Dad treated him with the same respect that he would give to any 30 .Dad told him to take his time and look around.He did so.
After about twenty minutes,the little boy chose a toy 31 ,walked up to my dad and said,“How much is this,Mister?”“How much have you got?” Dad asked.
The little boy held out his hand and opened 32 .His hand was covered with wet lines of dirt from holding his money.In his hand lay five coins: two dimes,a nickel and two Pennies—twenty-seven cents altogether.The price on the toy plane he'd 33 was $3.98.
“That'll be OK,” Dad said when he closed the sale.Dad's answer still 34 in my ears.I thought about what I'd seen as I wrapped (包,裹) the present.When the little boy walked out of the store,I didn't 35 the dirty,worn coat,the messy hair or the old shoes.What I saw was a glowing child with a treasure.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了小时候作者在父亲的商店里帮忙接待顾客的经历。
21.A.office        B.library
C.station D.store
D [根据前文“We come by business naturally in our family.”讲述的是作者的家族是做生意的,所以这里应该是每个人都在父亲的五金店里工作。故选D项。]

22.A.painting B.tidying
C.breaking D.lifting
B [根据前文“We started working by doing small jobs”指的是帮助家里的五金店做一些小事,以及前面的cleaning可知,此处应该是打扫和整理货架。故选B项。]

23.A.visit B.question
C.relax D.serve
D [分析句意以及空格后的“customers”可知,作者尝试服务顾客的工作,做一些服务类的工作。故选D项。]

24.A.sale B.decision
C.face D.mistake
A [根据文章最后一段“That'll be OK”和glowing可知,男孩的钱明明不够,但作者父亲最终还是将玩具卖给了他,这给男孩带来巨大的快乐,所以此处指的是了解到工作不仅是为了生存和销售。故选A项。]

25.A.short B.messy
C.clean D.black
B [根据前文“He was wearing a dirty,old brown coat.”可推知,此处男孩的头发应该是很凌乱的。故选B项。]

26.A.afford B.learn
C.refuse D.fail
A [根据前文“The little boy looked too poor ”可知,此处表示男孩买不起任何东西。故选A项。]

27.A.blindly B.rudely
C.carefully D.dangerously
C [根据前文“The little boy looked too poor”可知,此处指的是小男孩在仔细地挑选一些能够买得起的。故选C项。]

28.A.on B.out
C.back D.off
C [根据后文“Dad told him to take his time and look around.”可知,此处指的是小男孩把玩具放回原处了。故选C项。]

29.A.afraid B.sorry
C.lucky D.proud
D [根据后文“Dad told him to take his time and look around.He did so.”可知,虽然男孩贫穷,但是爸爸仍然对他很友好,尊重他,所以作者感觉骄傲。故选D项。]

30.A.adult B.workmate
C.nurse D.doctor
A [分析句意以及前文的the same respect可知,此处是指和成年人一样的尊重。故选A项。]

31.A.train B.truck
C.plane D.ship
C [根据下文“The price on the toy plane”可知,此处是指男孩挑了一个玩具飞机。故选C项。]

32.A.them B.it
C.another D.itself
B [分析句意再根据and可知,空格处指代单数名词his hand,所以用it。故选B项。]

33.A.broken up B.given away
C.hung up D.picked out
D [根据上文的“the little boy chose a toy”可知,此处是指男孩挑选的那个玩具。故选D项。]

34.A.rings B.drops
C.bends D.pulls
A [分析句意以及空格前的still可知,此处是指爸爸的回答仍旧回响在作者耳边。故选A项。]

35.A.supply B.treasure
C.notice D.show
C [根据下文“What I saw was a glowing child with a treasure.(我看到的是一个带着宝贝的欢快的孩子)”可知,此处用didn't notice与下文的saw形成对比。故选C项。]

第二节
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
I went to the Changtang National Nature Reserve to observe Tibetan antelopes,which live on the 36.______ (plain) of Xizang,Xinjiang,and Qinghai.37.________(watch) them move slowly across the green grass,I am struck by their beauty.However,they were hunted,38.________(illegal),for their valuable fur.The reserve is 39.___ shelter for the animals and plants of northwestern Xizang.
plains
Watching
illegally
a
The 1980s and 1990s were bad times for the Tibetan antelope.The population 40.________(drop) by more than 50 percent.In order to save this species from 41.________ (extinct),the Chinese government placed it under national protection.The measures were 42.________ (effect).The antelope population has recovered.The government,however,does not intend to stop the protection programmes,43._________________ the threats to the Tibetan antelope have not yet disappeared.
dropped
extinction
effective
because/since/for/as
Much is being done 44.________ (protect) wildlife.Only when we learn to exist in harmony 45.____ nature can we stop being a threat to wildlife and to our planet.
【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者在西藏羌塘国家自然保护区看藏羚羊的经历,并呼吁保护野生动物、保护大自然。
to protect
with
36.plains [考查名词复数。句意:我去了羌塘国家自然保护区观察藏羚羊,它们生活在西藏、新疆和青海的平原上。根据下文中“of Xizang,Xinjiang,and Qinghai”可知,此处指西藏、新疆和青海的平原。所以此处要用名词复数。故填plains。]
37.Watching [考查非谓语动词。句意:看到它们在绿草地上缓慢移动,我被他们的美丽所震撼。分析句子可知,watch与句子主语I构成逻辑上的主谓关系,本句中已有谓语am struck,所以watch要用非谓语动词的动词-ing形式,在句中作状语。因位于句首,所以首字母大写,故填Watching。]
38.illegally [考查副词。句意:然而,因为它们有价值的皮毛,它们被非法猎杀。分析句子可知,设空处用来修饰动词were hunted,所以应该用副词形式illegally。故填illegally。]
39.a [考查冠词。句意:保护区是西藏西北部动植物的一个避难所。shelter是可数名词,此处泛指“一个避难所”,且shelter 是以辅音音素开头的词,所以用不定冠词a。故填a。]
40.dropped [考查时态。句意:藏羚羊的数量减少了50% 以上。根据上文时间状语“The 1980s and 1990s”可知,是在描述过去的事件,所以要用一般过去时。故填dropped。]
41.extinction [考查名词。句意:为了保护这个物种不灭绝,中国政府将其置于国家保护之下。根据设空前的介词from,可知该空作其宾语,所以要用名词形式extinction,extinction是不可数名词。故填extinction。]
42.effective [考查形容词。句意:这些措施是有效的。结合设空前的系动词were,可知设空处要用形容词作表语,所以填effective。故填effective。]
43.because/since/for/as [考查连词。句意:然而,政府并不打算停止这些保护计划,因为对藏羚羊的威胁尚未消失。分析句子可知,设空处及之后的内容与设空前的内容构成因果关系,且是原因,所以用连词because/since/for/as。故填because/since/for/as。]
44.to protect [考查非谓语动词。句意:为了保护野生动物,正在做很多工作。分析句子可知,设空处表示做许多工作的目的,所以此处要用不定式短语to protect表示目的,意为“为了保护野生动物”。故填to protect。]
45.with [考查固定搭配。句意:只有当我们学会与自然和谐相处,我们才能不再对野生动物和我们的星球构成威胁。固定搭配in harmony with,表示“与……和谐共处”。故填with。]
第三部分 写作
第一节
假定你是李华,暑假在伦敦学习,得知当地美术馆要举办中国画展。请写一封信申请做志愿者,内容包括:
1.写信目的;
2.个人优势;
3.能做的事情。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Sir/Madam,
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
Yours,
Li Hua
[参考范文]
Dear Sir/Madam,
Learning that volunteer students are wanted for a Chinese painting exhibition to be held in the local art gallery,I'm writing to apply for the position.
First of all,I can communicate freely with others in English.What's more,years of being monitor makes me a brilliant organizer.The most important factor is that my related knowledge will undoubtedly help the audience learn more about the unique Chinese art form.
I'd appreciate it if you could take my application into consideration.
Yours,
Li Hua
第二节
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Charlie was a little boy of ten.He was such a good boy that everyone loved him a lot.Due to his father's job,his family shifted to a new city,where he was admitted into a new school.As Charlie was a good boy,most of his new classmates became his good friends soon.The teachers also praised Charlie for his intelligence and good behavior.
But there was one boy in the class who did not like Charlie at all! His name was Bill and he was a very naughty boy,so no one liked him at all.He found that Charlie was a quiet boy,so he started making trouble for his new classmate.But Charlie still kept quiet and did not complain to the class teacher.When Charlie's parents learned about Bill,they wanted to go to school and complain about this naughty boy's behavior.But Charlie stopped them and said,“Mom,Dad,please do not worry.Everything will be all right.”
Days went by and the time came for the annual sports meet at the school.Charlie was also good at sports and he was participating in a number of events.Bill was participating in the sack race (套袋跑),though he could not run very fast due to his fat body.When Bill saw that Charlie won first prize in the 100-meter race,he felt very jealous (妒忌的) and decided that he would not let it happen in the sack race.
As planned,Bill tried to push Charlie while jumping on the track during the sack race.But he lost his balance and fell down! His leg was badly injured and he could not even stand up by himself.But as he was unpopular among his friends,no one turned up to help him!
注意:1.续写词数应为 150 左右;
2.请按如下格式作答。
Charlie noticed what had happened.________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
Charlie took Bill to the school doctor._______________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
[参考范文]
Charlie noticed what had happened.At that moment,he was far ahead of the other racers and was close to winning the race.However,the moment he saw Bill got injured was struggling to get up,he abandoned the race and turned back to help him.The little boy had to make a great effort to pull Bill up,as he was much larger in size.As a result,Charlie lost the race,which made his classmates a little disappointed.
Charlie took Bill to the school doctor. At the doctor's,Bill was carefully checked and was given some treatment.“You lost this sack race only because of me!” said Bill,after coming out of the doctor's.“My mom tells me that helping a friend is more important than winning a race,” answered Charlie.Deeply touched by his reply,Bill promised to be a good boy like Charlie.After that,they became good friends and everybody was quite surprised at Bill's big change.
THANKS