模块综合检测2(含解析)(答案共75张PPT)高中英语北师大版(2019)选择性必修 第三册

文档属性

名称 模块综合检测2(含解析)(答案共75张PPT)高中英语北师大版(2019)选择性必修 第三册
格式 zip
文件大小 1.7MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-08-28 04:04:06

文档简介

模块综合检测(二)
第一部分 阅读
第一节
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Driving has always been my escape.And then I have kids.Kids change the “whole freedom of the road” experience.They arrive in your back seat one day,like some crying VIPs that you need to carry around,and nothing is ever quite the same again.
These days,with three kids between the ages of 1 and 6 lined up in the back seat,I find that driving my car has become more about predicting what might erupt at any moment.So,for those of you about to become parents,here are some types of kids you'll have in your car.
The Complainers
“Are we there yet?”
“Why is it taking so long?”
“I'm so bored that I hate your fat face,Dad!”
When kids are tired or feel a little annoyed,they complain.And nothing can make a car ride worse than a steady stream of complaint coming from the back seat.
The Boxers
Once you have two kids back there who've reached the age of 3 or 4,you can be absolutely certain that,if they are within even a long arm stretch of one another,they will hit each other in the face more frequently than most parents ever want to admit.
The Hungry Vikings
My kids attack the snack and let it fall anywhere they may.I don't know why I continue to let my kids eat in the car.Maybe it's because we're on the go a lot Maybe it's because I'm a complete idiot Regardless of the real reason,the fact of the matter is that kids under,say 15,seem to eat food in a moving vehicle much the same way that I imagine hungry Vikings used to tear a barely-cooked turkey leg whenever they set foot on shore after a long period at sea.
The Conversationalists
Kids are really great travelling companions a lot of the time—especially when they're fast asleep.But when they're just sitting back there talking to you,listening to you,and smiling at you in the rear-view mirror,those are the best times in the world.
1.What has changed the author's driving experience
A.Getting married.
B.Dealing with VIPs.
C.Carrying kids in the car.
D.Having naughty kids in the family.
2.Why does the author call little kids boxers
A.They usually practise boxing in the car.
B.They usually fight each other like boxers.
C.They always pretend to be boxers.
D.They always watch boxing matches in the car.
3.When the author describes kids in the car as vikings,he really means ________.
A.they are always hungry
B.they have little food to eat in the car
C.they throw food everywhere
D.they behave wildly like stealing things
B
Sitting in the garden for my friend's birthday,I felt a buzz in my pocket.My heart raced when I saw the email sender's name.The email started off,“Dear Mr Green,thank you for your interest” and “the review process took longer than expected”. It ended with “We are sorry to inform you...” and my vision blurred.I had put so much time and emotional energy into applying for the programme,and I thought the rejection meant the end of the road for my science career.
So I was shocked when,not long after the email,Professor Mary Devon invited me to observe the work being done in her lab.I jumped at the chance,and a few weeks later I was equally shocked—and overjoyed—when she invited me to talk with her about potential projects I could pursue in her lab.I got it and decided I was going to give it my all.
I found myself working with a robotics professor on techniques for collecting data from the desert remotely.That project,which I could complete from my sofa instead of in the burning heat of the desert,not only survived the lockdown but worked where traditional methods didn't.In the end,I had a new scientific interest to pursue.
When I applied to graduate school,I found three programmes promising to allow me to follow my desired research direction.This time I had the perspective to keep it from sending me into panic due to my being rejected.It helped that in the end I was accepted into one of the other programmes I was also excited about.
Rather than setting plans in stone,I've learned that sometimes I need to take the opportunities that are offered,even if they don't sound perfect at the time,and make the most of them.
4.What do we know from paragraph 1
A.The author was actually declined.
B.The author was spending his birthday.
C.The author felt peaceful receiving the email.
D.The author had devoted little to his dream job.
5.What did the author decide to do after talking with Professor Mary Devon
A.Criticise the review process.
B.Look for his next job.
C.Apply to the original project again.
D.Put his heart and soul into the lab work.
6.How did the author feel about the project with the robotics professor
A.Demanding.  B.Inspiring.
C.Misleading.   D.Amusing.
7.What can we learn from this passage
A.An invitation is a reward.
B.An innovation is a resolution.
C.A rejection can be a redirection.
D.A refusal can be a discouragement.
C
According to a new USDA(the U.S Department of Agriculture) report,U.S.forests could worsen global warming because they are being destroyed by natural disasters and are losing their ability to absorb planet-warming gases as they get older.The report predicts that the ability of forests to absorb carbon will start declining after 2025 and that forests could release up to 100 million metric tons of carbon a year as their emissions from decaying(腐烂)trees go above their carbon absorption.Forests could become a “substantial carbon source” by 2070,the USDA report says.
The loss of carbon absorption is driven in part by natural disasters such as wildfires,tornadoes and hurricanes,which are increasing in frequency and strength as global temperatures rise.The disasters destroy forestland,destroying its ecosystem and decreasing its ability to absorb carbon,according to Lynn Riley,a senior manager of climate science at the American Forest Foundation.Aging forests also contribute.The report found that older,mature trees absorb less carbon than younger trees of the same species,and U.S.forests are rapidly aging.
This trend is likely to continue,as forests come under increasing threat from climate change and exploitation.The typical tropical forest may become a carbon source by the 2060s,according to Simon Lewis,a professor in the school of geography at Leeds University.“Humans have been lucky so far,as tropical forests are cleaning up lots of our pollution,but they can't keep doing that indefinitely,” he said.“We need to cut down fossil fuel emissions before the global carbon cycle starts working against us.”
U.S.forests currently absorb 11 percent of U.S.carbon emissions,or 150 million metric tons of carbon a year,equal to the combined emissions from 40 coal power plants,according to the report.The loss of forests as natural carbon absorbers will require the U.S.to cut emissions more rapidly to reach net zero.“As we work to decarbonize(碳减排),forests are one of the greatest tools.If we were to lose that tool,it means we will contribute that much more in emissions,” Riley said.
8.What is the main finding of the report
A.Forests are suffering from decaying trees.
B.Forests could contribute to global warming.
C.Forests are being destroyed by natural disasters.
D.Forests have become substantial carbon absorbers.
9.What is paragraph 2 mainly about
A.The key role of forests in the ecosystem.
B.The consequences of frequent natural disasters.
C.The impact of rising global temperatures on forests.
D.The reasons for forests' declining ability to absorb carbon.
10.What is Simon Lewis' suggestion on addressing the problem
A.Reducing fossil fuel emissions.
B.Cleaning up decaying trees in time.
C.Planting trees on a large scale.
D.Limiting the exploitation of forests.
11.What does the author intend to do in the last paragraph
A.To offer suggestions on forest management.
B.To stress the significance of forest protection.
C.To present the efforts made to reach net zero.
D.To show the carbon emissions from coal power plants.
D
Plenty of scientific work proves that children,and even adults,who learn sign language,gain the benefits not only in the ability to communicate with other sign language users,but also in the wider academic world.
Deaf children who learn sign language at an early age tend to perform better academically.This is partly due to their increased ability to communicate with those around them.However,it is also because sign language is not,as many people mistakenly think,a system of gestures representing words,but a complete and complex language system.Thus,children who learn sign language have already learnt about the way language works,which will help in future studies.
Again,for non-deaf children and adults who learn sign language,the academic advantages spill over into social and cultural ones.Firstly,learning sign language allows the speaker to communicate with a whole new community of people and gain an understanding of how they communicate within their community.Secondly,learning a language gives rise to greater confidence for that person,as he is able to communicate with someone who may struggle to do so.And the skills of language learning can easily be applied to learning other languages but also to other academic pursuits.
There can be no doubt that learning sign language is a useful endeavour for anyone—whether they are deaf themselves and live in a house with other deaf people or whether they are non-deaf and do not know anyone who is.The social,cultural and academic advantages of learning this complex language are diverse and should not be taken lightly.And,especially with children,learning a language which helps people with a disadvantage may encourage them in the future to do more—volunteering and other such work.This means that the non-deaf child can be given a sense of social responsibility at an early age and taught to embrace all people—not in spite of their differences but because of them.
12.What is sign language according to the author
A.It is a creative way of expressing ideas.
B.It is a complete and complex language system.
C.It is a primary language of disabled people.
D.It is a system of gestures representing words.
13.What does the underlined word “endeavour” in paragraph 4 probably mean
A.Attempt.   B.Experiment.
C.Incident.   D.Feedback.
14.What quality can a non-deaf child who learns sign language acquire
A.Being competitive.
B.Being courageous.
C.Being responsible.
D.Being positive.
15.What conclusion can we draw from the text
A.Learning sign language brings people an advantage of finding a future job.
B.The numerous advantages of learning sign language should be taken seriously.
C.Non-deaf children should learn sign language due to the differences of the deaf people.
D.It's unnecessary for non-deaf person who doesn't know any deaf people to learn sign language.
第二节
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Body image is a person's opinions and feelings about his or her own body and physical appearance. 16  You appreciate your body for its capabilities and accept its imperfections.So,what can you do to develop a positive body image Here are some ideas.
Recognise your strengths.Different body types are good for different things.What does your body do well Maybe your speed,strength,or coordination makes you better than others at a certain sport.That may be basketball,table tennis,mountain biking,dancing,or even running.Or perhaps you have non-sports skills,like drawing,painting,singing,playing a musical instrument,writing or acting. 17 
Exercise regularly.Exercise can help you look good and feel good about yourself.Good physiques don't just happen. 18  A healthy habit can be as simple as exercising 20 minutes to one hour three days a week.Working out can also lift your spirits.
 19 Practising good habits—regular showering;taking care of your teeth,hair,and skin;wearing clean clothes,and so on—can help you build a positive body image.
Be yourself.Your body is just one part of who you are. 20  So try not to let small imperfections take over.
A.Respect your body.
B.Just explore talents that you feel good about.
C.Use this as an opportunity to discover what you're good at.
D.They take hard work,regular workouts,and a healthy diet.
E.The good news is that self-image and body image can be changed.
F.Your talent for comedy,a quick wit,and all the other things make you unique.
G.Having a positive body image means feeling satisfied with the way you look.
第二部分 语言运用
第一节
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Today,the Braille writing system is the most well-known language system used by blind people all over the world to read and write.It was  21  by Louis Braille,a young blind child at the age of 12,to  22  the way blind people read books at the time.
At age 10,Louis Braille got a(n)  23  provided by France's National Institute of Blind Youth,where he took up piano.It was there that he first heard a(n)  24 , given by a soldier,who told the children about a code his fellow soldiers used to communicate without  25 , at night,in battle.
Braille was very  26  and realised that the writing system could actually be adapted to a writing/reading system  27  to the blind.He set out and worked to  28  the soldier's code.After two years of hard work,Braille  29  the now-familiar six-dot alphabet-based code.He continued to work on the system over time, 30  developing a machine with a friend that let blind people type in the regular alphabet.
Braille published his system when he was 20.Despite the  31  from his fellow blind students,the system was refused by some  32  and school board members—they  33  that blind people might take away their jobs.
Braille  34  as a teacher and musician,but his system didn't spread beyond the institute.It was only after his death that the system caught attention and became the  35  way blind people read and write around the world.
21.A.ignored   B.invented
C.analysed   D.accepted
22.A.improve   B.recommend
C.stress   D.advocate
23.A.requirement   B.introduction
C.scholarship   D.response
24.A.suggestion   B.announcement
C.lecture   D.argument
25.A.thinking   B.marking
C.moving   D.speaking
26.A.tired   B.upset
C.confused   D.interested
27.A.familiar   B.beneficial
C.fair   D.safe
28.A.perfect   B.defend
C.remove   D.share
29.A.figured out   B.looked into
C.carried on   D.picked up
30.A.originally   B.regularly
C.eventually   D.apparently
31.A.decision   B.comment
C.praise   D.doubt
32.A.pianists   B.interviewers
C.soldiers   D.instructors
33.A.hoped   B.feared
C.confirmed   D.promised
34.A.recovered   B.succeeded
C.struggled   D.judged
35.A.common   B.similar
C.easy   D.rare
第二节
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Shuang Jiang,or Frost's Descent,is the last term of autumn,marking the transition from autumn to winter.Literally,Shuang Jiang refers to the time 36.________ frost starts to descend in China due to cold weather.In the north,with large fields 37.________ (do) for the season,farmers can take a break.But in the south,farmers are still busy taking sweet potatoes home before they 38.________ (destroy) by the coming frost.They must also protect the winter wheat and rape 39.________ major pests and diseases.It is said that Frost's Descent is the best time to adjust to a nourishing diet and lifestyle.Besides putting on 40.________ (many) clothes to keep warm,people also eat various fruits to keep healthy.Persimmon is the favourite fruit in many areas,which not only wards off the cold,41.______ strengthens the muscles and bones.
42.________(additional),honey,jelly fungus and sesame are believed to help provide the necessary nutrition for the human body.For protein,chicken or mutton soup is advised to be included in the diet.With golden maple 43.________ (leaf) turning to red,people often go hiking in nature and enjoy the scenery during this period of time.In the Guangxi Zhuang Autonomous Region,people celebrate the Frost's Descent Festival by 44.________ (offer) fruits and desserts in addition to dancing and singing folk songs on the day of Frost's Descent in honour of Cen Yuyin,a heroine who 45.________ (fight) against foreign aggression in the Ming Dynasty.
第三部分 写作
第一节
你校英文报正在举办题目为“What Best Represents China”的征文比赛,请你写一篇短文参赛。内容包括:
1.你心目中的标志性风景或物品;
2.你的理由。
注意:1.词数应为80 左右;
2.请按如下格式作答。
What Best Represents China
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
第二节
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Trudy was a child of the British Columbia Care System.
In our home,we already had a child of our own,Margaret,who was thirteen.Our friends thought we were mad to take on another teenage child.
That afternoon,Trudy arrived. She stepped into the front hall and clung to the wall.The first thing that came to my mind was that she looked like a hunted animal.Margaret grabbed her hand and said proudly: “Come and see your room.I helped make your bed.” Trudy pulled back,but didn't let go of her hand.
At this point,I stepped towards her and said,“Welcome to our home,Trudy.” Her eyes darted back and forth like a creature looking for a way out.This had been her fifth foster home since she was eleven.No wonder she was afraid.I put my arms around her and told her she would be safe with us.
Trudy was very quiet but pleasant and the two kids got on along well. One day,I took Margaret shopping for a new winter coat,and Trudy came too.Trudy had picked out a jacket that she liked. She walked up to Margaret,modelling the jacket,and sighed,“Isn't it beautiful?” Margaret agreed as they both looked in the mirror.Replacing the jacket on the rack,she rejoined Margaret.
While they were busy,I quietly asked the salesperson to wrap up the jacket that Trudy had tried on.We bought the coat that Margaret had loved,and the salesperson had placed the parcel containing Trudy's coat where the girls couldn't see it.
When we arrived home,Margaret proudly modelled her new coat.Trudy was complimenting on her choice.I chose that moment to say,“Trudy,would you please go out and bring in the parcel I left in the car?”
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
She happily headed for the parcel and when she returned,laid it on the table._________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
I left and went to my room so she would not see my watery eyes.
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
模块综合检测(二)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
C B A A D B C B D A B B
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
A C B G B D A F B A C C
25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
D D B A A C C D B B A
36.when 37.done 38.are destroyed 39.from/against 40.more 41.but 42.Additionally 43.leaves 44.offering 45.fought
第三部分 写作
第一节
[参考范文]
What Best Represents China
When it comes to the best representative of China, in my opinion, the Great Wall is the most iconic landscape of China.
It represents the country's ancient history, rich culture, and strong spirit.This engineering marvel extends across vast mountains and deserts, a testament to the resilience and determination of the Chinese people.It stands as a symbol of unity and defense, representing the country's strength and unity.The Great Wall, with its magnificent scenery and profound historical significance, best represents China.
第二节
[参考范文] 
She happily headed for the parcel and when she returned, laid it on the table. “Would you please open the parcel and rip paper for me?” Trudy reached out to touch the jacket.Her hand recoiled as if she had touched something
hostile.I walked over to her, putting my arms around her.I took Trudy's face in my hands, asking, “Isn't this the jacket you were trying on?” At that, Trudy started sobbing.“In all my life, no one has ever bought me a beautiful jacket like this.Why did you do this?” She held the jacket and stared at it with disbelief.My voice shook as I managed to say, “Because you deserve it.”
I left and went to my room so she would not see my watery eyes. My heart ached for this child who didn't feel she was worthy of a coat.As I was sitting there deep in thought, Margaret stepped forward, saying “Mum, thank you for bringing Trudy into our home.We hope we can keep her forever.” My eyes welled up with tears.As I gathered my children to me, they began to say, “We love you, Mum.” I looked at the faces of my treasures and whispered, “I love you too.Guess who's the luckiest mother in the world.”
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了带着孩子开车的开心与烦恼以及四种不同类型的孩子的表现。
1.C [细节理解题。根据第一段可知,带孩子在车上时会有很多突发事情, 作者得随时应对, 开车就不会像原来那么自由了。故选C项。]
2.B [推理判断题。根据The Boxers中“Once you have two kids back there who've reached the age of 3 or 4, you can be absolutely certain that, if they are within even a long arm stretch of one another, they will hit each other in the face more frequently than most parents ever want to admit.”可知,作者把小孩称作拳击手, 是因为他们总是相互打闹。故选B项。]
3.A [细节理解题。根据The Hungry Vikings中“Regardless of the real reason, the fact of the matter is that kids under, say 15,seem to eat food in a moving vehicle much the same way that I imagine hungry Vikings used to tear a barely-cooked turkey leg whenever they set foot on shore after a long period at sea.”可知,作者觉得车里的孩子永远是饥饿的,就像北欧海盗一样。故选A项。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者结合自己被拒绝后得到了更好的职业发展机会,告诉我们最初的拒绝给予了人们更好的方向。
4.A [推理判断题。根据第一段第一句可知B项错误。根据第二句可知,C项错误。根据最后一句可知,D项错误。故选A。]
5.D [细节理解题。根据第三段内容可知,与德文教授交谈后,作者决定全心全意地投入实验室工作。故选D。]
6.B [推理判断题。根据第四段内容可推知,机器人学教授的项目很鼓舞人心。故选B。]
7.C [推理判断题。根据最后一段内容以及文章中作者结合自己被拒绝后得到了更好的职业发展机会后的感悟,告诉我们最初的拒绝给予了我们更好的方向。故C选项“拒绝可以是一次重新定向”最符合文章的主旨。故选C。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。美国农业部的一份新报告称森林在未来可能会加剧全球变暖,而非缓解全球变暖,到2070年,森林甚至可能会成为主要的碳排放者。
8.B [细节理解题。根据文章第一句话可知,该报告的主要发现是森林可能导致全球变暖。故选B。]
9.D [段落大意题。根据本段中“The loss of carbon absorption is driven in part by natural disasters such as wildfires, tornadoes and hurricanes, which are increasing in frequency and strength as global temperatures rise.”以及“Aging forests also contribute.”可知,本段主要列举了几个导致森林吸收碳能力减少的原因,如自然灾害、森林老化等。故选D。]
10.A [细节理解题。根据第三段Simon Lewis说的“We need to cut down fossil fuel emissions before the global carbon cycle starts working against us.”可知,Simon Lewis建议减少化石燃料排放。故选A。]
11.B [推理判断题。根据最后一段内容可知,森林在吸收碳方面起着重要作用,如果森林消失,意味着对排放量有非常高的要求,故本段主要是在分析森林保护的重要性。故选B。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了学习手语的众多优势。学习手语可以为人们带来学术优势,无论他们是否可以听到,这种优势还会蔓延到社会和文化领域。
12.B [细节理解题。根据第二段中的“However, it is also because sign language is not, as many people mistakenly think, a system of gestures representing words, but a complete and complex language system.”可知,作者认为手语是一个完整的复杂的语言系统。故选B。]
13.A [词义猜测题。根据画线词下文可知,学习手语对任何人来说都是有好处的,因此是一项有益的努力。由此可知,画线词endeavour与attempt“努力,尝试”意思一致。故选A。]
14.C [细节理解题。根据最后一段中的“This means that the non-deaf child can be given a sense of social responsibility at an early age and taught to embrace all people—not in spite of their differences but because of them.”可推知,学习手语使得不耳聋的儿童可以在很小的时候就被赋予社会责任感。故选C。]
15.B [推理判断题。根据第一段以及下文内容可知,文章论述了学习手语的优势,从学术优势蔓延到社会和文化领域,对聋哑人和非聋哑人,孩子及成年人来说,学习手语都是有益的。由此推知,学习手语的许多好处应该被认真对待。故选B。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了提高自我外在形象的方法和策略。
16.G [由上下文可知,上文解释了什么是body image,下文则让读者接受自己身体上的不完美,由此推知设空处陈述好的外形对我们的影响。G项“Having a positive body image means feeling satisfied with the way you look.(有好的外形意味着你对自己的样子很满意。)”切题,起到承上启下的作用。故选G。]
17.B [根据本段首句“Recognise your strengths.”和下文可知,有很多技能可以供我们开发,只要我们积极去探索就一定能找到适合自己的。B项“Just explore talents that you feel good about.(要去探索你感觉好的才能。)”切题,起到总结该段内容的作用。故选B。]
18.D [由上下文可推知,好的体形是需要通过锻炼等来塑造的。D项“They take hard work, regular workouts, and a healthy diet.(它们需要艰辛的努力,定期锻炼和健康的饮食。)”切题,该选项中的They指代上文的Good physiques。故选D。]
19.A [该段提到洗澡、刷牙、照顾好头发、皮肤,穿干净的衣服等,这些都是爱护自己身体的表现。A项“Respect your body.(尊重你的身体。)”符合文意,总结了后文中爱护自己的身体的内容,该项起引出后文的作用。故选A。]
20.F [前文提到要接受自己的身体,无论好坏。后文提到每个人都会有好的和坏的方面,要多多去发现自己好的方面,F项“Your talent for comedy, a quick wit, and all the other things make you unique.(你在喜剧方面的天赋、你的机智和所有其他方面都使你独一无二。)”提到每个人在不同的方面都会有属于自己擅长和好的一面,该项符合文意,起到承上启下的作用。故选F。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。法国盲人Louis Braille在一次学校讲座中听到一位士兵讲述战斗中运用代码的故事,受此启发他发明了“布莱叶盲文”。
21.B [根据下文“Braille published his system when he was 20.”可知,盲文书写系统是由Braille发明的。故选B项。]
22.A [根据下文可知,此处表示Braille发明盲文书写系统,目的在于改善当时盲人的阅读方式。故选A项。]
23.C [根据空后“provided by France's National Institute of Blind Youth, where he took up piano”可知,Braille获得的是法国国家盲人青年研究所提供的奖学金,所以他可以在那里学习钢琴。故选C项。]
24.C [根据下文以及常识可知,此处表示一位士兵给孩子们做的讲座。故选C项。]
25.D [根据上文以及常识可知,在晚上的战斗中,士兵和战友需要保持安静,所以此处表示他们进行交流时并没有说话。故选D项。]
26.D [根据下文“He set out and worked to the soldier's code.”可知,Braille对此非常感兴趣,开始研究士兵们的代码。故选D项。]
27.B [根据下文“He set out and worked to the soldier's code.”可知,Braille开始研究士兵的代码,推测此处表示Braille意识到书写系统可能对盲人有益处。故选B项。]
28.A [根据下文可知,Braille在努力完善士兵的代码,使其可以适合盲人。故选A项。]
29.A [根据空后“the now-familiar six-dot alphabet-based code”可知,此处表示经过两年的努力之后,Braille算出了现在被人们熟悉的代码。故选A项。]
30.C [根据上下文可知,经过努力,最终Braille与朋友研发了一台可以让盲人输入普通字母的机器。故选C项。]
31.C [根据下文以及句中的“Despite”可知,此处表示尽管Braille的系统得到了盲人同学的赞扬,但却被一些学校董事会成员拒绝。故选C项。]
32.D [根据下文可知,此处表示学校范围内的一些人员表示拒绝,一些教员和学校董事会成员拒绝Braille的系统。故选D项。]
33.B [根据空后“that blind people might take away their jobs”可知,此处叙述教员和学校董事会成员拒绝的原因,他们担心盲人可能会抢走他们的工作。故选B项。]
34.B [根据空后“as a teacher and musician, but his system didn't spread beyond the institute”可知,句子前后表示转折关系,空处应表示Braille作为教师和音乐家是成功的。故选B项。]
35.A [根据下文“blind people read and write around the world”可知,此处表示Braille发明的系统成为世界各地的盲人阅读和书写的常见的方式。故选A项。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了24节气中的“霜降”的含义以及一些节日习俗。
36.when [考查定语从句。句意:从字面上看,“霜降”指的是由于天气寒冷,中国霜冻开始下降的时间。定语从句修饰先行词time,在从句中作时间状语。故填when。]
37.done [考查非谓语动词。句意:在北方,大片的农田在这个季节已经完成收割,农民们可以休息一下了。此处field与do构成被动关系,故用过去分词作宾补。故填done。]
38.are destroyed [考查时态语态。句意:但在南方,农民们仍然忙着把红薯带回家,以免它们被即将到来的霜冻毁掉。主语与谓语构成被动关系,根据上文“are”可知,此处为一般现在时的被动语态,主语为they,谓语用复数。故填are destroyed。]
39.from/against [考查介词。句意:他们还必须保护冬小麦和油菜免受主要病虫害侵害。protect...from/against...表示“免于……”。故填from/against。]
40.more [考查比较级。句意:除了穿更多的衣服来保暖,人们还吃各种水果来保持健康。结合语境可知,表示“穿上更多的衣服”应用比较级。故填more。]
41.but [考查固定句型。句意:柿子是许多地区最受欢迎的水果,它不仅能御寒,还能增强肌肉和骨骼。not only...but (also)...表示“不仅……而且……”。故填but。]
42.Additionally [考查副词。句意:此外,蜂蜜、果冻木耳和芝麻被认为有助于为人体提供必要的营养。修饰后文句子应用副词additionally,首字母大写。故填Additionally。]
43.leaves [考查名词复数。句意:随着金色的枫叶变红,人们经常在这段时间去大自然远足,欣赏风景。leaf为可数名词,此处数量大于一,应用复数形式。故填leaves。]
44.offering [考查非谓语动词。句意:在广西壮族自治区,人们在霜降这一天除了跳舞和唱民歌外,还会献上水果和甜点来庆祝霜降节,以纪念明朝抗击外国侵略的女英雄岑玉音。作介词by的宾语,应用动词-ing形式。故填offering。]
45.fought [考查时态。句意见上题。空格处在who引导的定语从句中作谓语,根据后文“in the Ming Dynasty”可知定语从句时态为一般过去时。故填fought。]
1 / 1(共75张PPT)
模块综合检测(二)
第一部分 阅读
第一节
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Driving has always been my escape.And then I have kids.Kids change the “whole freedom of the road”experience.They arrive in your back seat one day,like some crying VIPs that you need to carry around,and nothing is ever quite the same again.
These days,with three kids between the ages of 1 and 6 lined up in the back seat,I find that driving my car has become more about predicting what might erupt at any moment.So,for those of you about to become parents,here are some types of kids you'll have in your car.
The Complainers
“Are we there yet?”
“Why is it taking so long?”
“I'm so bored that I hate your fat face,Dad!”
When kids are tired or feel a little annoyed,they complain.And nothing can make a car ride worse than a steady stream of complaint coming from the back seat.
The Boxers
Once you have two kids back there who've reached the age of 3 or 4,you can be absolutely certain that,if they are within even a long arm stretch of one another,they will hit each other in the face more frequently than most parents ever want to admit.
The Hungry Vikings
My kids attack the snack and let it fall anywhere they may.I don't know why I continue to let my kids eat in the car.Maybe it's because we're on the go a lot Maybe it's because I'm a complete idiot Regardless of the real reason,the fact of the matter is that kids under,say 15,seem to eat food in a moving vehicle much the same way that I imagine hungry Vikings used to tear a barely-cooked turkey leg whenever they set foot on shore after a long period at sea.
The Conversationalists
Kids are really great travelling companions a lot of the time—especially when they're fast asleep.But when they're just sitting back there talking to you,listening to you,and smiling at you in the rear-view mirror,those are the best times in the world.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了带着孩子开车的开心与烦恼以及四种不同类型的孩子的表现。
1.What has changed the author's driving experience
A.Getting married.
B.Dealing with VIPs.
C.Carrying kids in the car.
D.Having naughty kids in the family.

C [细节理解题。根据第一段可知,带孩子在车上时会有很多突发事情, 作者得随时应对, 开车就不会像原来那么自由了。故选C项。]
2.Why does the author call little kids boxers
A.They usually practise boxing in the car.
B.They usually fight each other like boxers.
C.They always pretend to be boxers.
D.They always watch boxing matches in the car.

B [推理判断题。根据The Boxers中“Once you have two kids back there who've reached the age of 3 or 4,you can be absolutely certain that,if they are within even a long arm stretch of one another,they will hit each other in the face more frequently than most parents ever want to admit.”可知,作者把小孩称作拳击手, 是因为他们总是相互打闹。故选B项。]
3.When the author describes kids in the car as vikings,he really means
________.
A.they are always hungry
B.they have little food to eat in the car
C.they throw food everywhere
D.they behave wildly like stealing things

A [细节理解题。根据The Hungry Vikings中“Regardless of the real reason,the fact of the matter is that kids under,say 15,seem to eat food in a moving vehicle much the same way that I imagine hungry Vikings used to tear a barely-cooked turkey leg whenever they set foot on shore after a long period at sea.”可知,作者觉得车里的孩子永远是饥饿的,就像北欧海盗一样。故选A项。]
B
Sitting in the garden for my friend's birthday,I felt a buzz in my pocket.My heart raced when I saw the email sender's name.The email started off,“Dear Mr Green,thank you for your interest”and “the review process took longer than expected”. It ended with “We are sorry to inform you...”and my vision blurred.I had put so much time and emotional energy into applying for the programme,and I thought the rejection meant the end of the road for my science career.
So I was shocked when,not long after the email,Professor Mary Devon invited me to observe the work being done in her lab.I jumped at the chance,and a few weeks later I was equally shocked—and overjoyed—when she invited me to talk with her about potential projects I could pursue in her lab.I got it and decided I was going to give it my all.
I found myself working with a robotics professor on techniques for collecting data from the desert remotely.That project,which I could complete from my sofa instead of in the burning heat of the desert,not only survived the lockdown but worked where traditional methods didn't.In the end,I had a new scientific interest to pursue.
When I applied to graduate school,I found three programmes promising to allow me to follow my desired research direction.This time I had the perspective to keep it from sending me into panic due to my being rejected.It helped that in the end I was accepted into one of the other programmes I was also excited about.
Rather than setting plans in stone,I've learned that sometimes I need to take the opportunities that are offered,even if they don't sound perfect at the time,and make the most of them.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者结合自己被拒绝后得到了更好的职业发展机会,告诉我们最初的拒绝给予了人们更好的方向。
4.What do we know from paragraph 1
A.The author was actually declined.
B.The author was spending his birthday.
C.The author felt peaceful receiving the email.
D.The author had devoted little to his dream job.

A [推理判断题。根据第一段第一句可知B项错误。根据第二句可知,C项错误。根据最后一句可知,D项错误。故选A。]
5.What did the author decide to do after talking with Professor Mary Devon
A.Criticise the review process.
B.Look for his next job.
C.Apply to the original project again.
D.Put his heart and soul into the lab work.

D [细节理解题。根据第三段内容可知,与德文教授交谈后,作者决定全心全意地投入实验室工作。故选D。]
6.How did the author feel about the project with the robotics professor
A.Demanding.  B.Inspiring.
C.Misleading.   D.Amusing.

B [推理判断题。根据第四段内容可推知,机器人学教授的项目很鼓舞人心。故选B。]
7.What can we learn from this passage
A.An invitation is a reward.
B.An innovation is a resolution.
C.A rejection can be a redirection.
D.A refusal can be a discouragement.

C [推理判断题。根据最后一段内容以及文章中作者结合自己被拒绝后得到了更好的职业发展机会后的感悟,告诉我们最初的拒绝给予了我们更好的方向。故C选项“拒绝可以是一次重新定向”最符合文章的主旨。故选C。]
C
According to a new USDA(the U.S Department of Agriculture) report,U.S.forests could worsen global warming because they are being destroyed by natural disasters and are losing their ability to absorb planet-warming gases as they get older.The report predicts that the ability of forests to absorb carbon will start declining after 2025 and that forests could release up to 100 million metric tons of carbon a year as their emissions from decaying(腐烂)trees go above their carbon absorption.Forests could become a “substantial carbon source”by 2070,the USDA report says.
The loss of carbon absorption is driven in part by natural disasters such as wildfires,tornadoes and hurricanes,which are increasing in frequency and strength as global temperatures rise.The disasters destroy forestland,destroying its ecosystem and decreasing its ability to absorb carbon,according to Lynn Riley,a senior manager of climate science at the American Forest Foundation.Aging forests also contribute.The report found that older,mature trees absorb less carbon than younger trees of the same species,and U.S.forests are rapidly aging.
This trend is likely to continue,as forests come under increasing threat from climate change and exploitation.The typical tropical forest may become a carbon source by the 2060s,according to Simon Lewis,a professor in the school of geography at Leeds University.“Humans have been lucky so far,as tropical forests are cleaning up lots of our pollution,but they can't keep doing that indefinitely,”he said.“We need to cut down fossil fuel emissions before the global carbon cycle starts working against us.”
U.S.forests currently absorb 11 percent of U.S.carbon emissions,or 150 million metric tons of carbon a year,equal to the combined emissions from 40 coal power plants,according to the report.The loss of forests as natural carbon absorbers will require the U.S.to cut emissions more rapidly to reach net zero.“As we work to decarbonize(碳减排),forests are one of the greatest tools.If we were to lose that tool,it means we will contribute that much more in emissions,”Riley said.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。美国农业部的一份新报告称森林在未来可能会加剧全球变暖,而非缓解全球变暖,到2070年,森林甚至可能会成为主要的碳排放者。
8.What is the main finding of the report
A.Forests are suffering from decaying trees.
B.Forests could contribute to global warming.
C.Forests are being destroyed by natural disasters.
D.Forests have become substantial carbon absorbers.

B [细节理解题。根据文章第一句话可知,该报告的主要发现是森林可能导致全球变暖。故选B。]
9.What is paragraph 2 mainly about
A.The key role of forests in the ecosystem.
B.The consequences of frequent natural disasters.
C.The impact of rising global temperatures on forests.
D.The reasons for forests' declining ability to absorb carbon.

D [段落大意题。根据本段中“The loss of carbon absorption is driven in part by natural disasters such as wildfires,tornadoes and hurricanes,which are increasing in frequency and strength as global temperatures rise.”以及“Aging forests also contribute.”可知,本段主要列举了几个导致森林吸收碳能力减少的原因,如自然灾害、森林老化等。故选D。]
10.What is Simon Lewis' suggestion on addressing the problem
A.Reducing fossil fuel emissions.
B.Cleaning up decaying trees in time.
C.Planting trees on a large scale.
D.Limiting the exploitation of forests.

A [细节理解题。根据第三段Simon Lewis说的“We need to cut down fossil fuel emissions before the global carbon cycle starts working against us.”可知,Simon Lewis建议减少化石燃料排放。故选A。]
11.What does the author intend to do in the last paragraph
A.To offer suggestions on forest management.
B.To stress the significance of forest protection.
C.To present the efforts made to reach net zero.
D.To show the carbon emissions from coal power plants.

B [推理判断题。根据最后一段内容可知,森林在吸收碳方面起着重要作用,如果森林消失,意味着对排放量有非常高的要求,故本段主要是在分析森林保护的重要性。故选B。]
D
Plenty of scientific work proves that children,and even adults,who learn sign language,gain the benefits not only in the ability to communicate with other sign language users,but also in the wider academic world.
Deaf children who learn sign language at an early age tend to perform better academically.This is partly due to their increased ability to communicate with those around them.However,it is also because sign language is not,as many people mistakenly think,a system of gestures representing words,but a complete and complex language system.Thus,children who learn sign language have already learnt about the way language works,which will help in future studies.
Again,for non-deaf children and adults who learn sign language,the academic advantages spill over into social and cultural ones.Firstly,learning sign language allows the speaker to communicate with a whole new community of people and gain an understanding of how they communicate within their community.Secondly,learning a language gives rise to greater confidence for that person,as he is able to communicate with someone who may struggle to do so.And the skills of language learning can easily be applied to learning other languages but also to other academic pursuits.
There can be no doubt that learning sign language is a useful endeavour for anyone—whether they are deaf themselves and live in a house with other deaf people or whether they are non-deaf and do not know anyone who is.The social,cultural and academic advantages of learning this complex language are diverse and should not be taken lightly.And,especially with children,learning a language which helps people with a disadvantage may encourage them in the future to do more—volunteering and other such work.This means that the non-deaf child can be given a sense of social responsibility at an early age and taught to embrace all people—not in spite of their differences but because of them.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了学习手语的众多优势。学习手语可以为人们带来学术优势,无论他们是否可以听到,这种优势还会蔓延到社会和文化领域。
B [细节理解题。根据第二段中的“However,it is also because sign language is not,as many people mistakenly think,a system of gestures representing words,but a complete and complex language system.”可知,作者认为手语是一个完整的复杂的语言系统。故选B。]

12.What is sign language according to the author
A.It is a creative way of expressing ideas.
B.It is a complete and complex language system.
C.It is a primary language of disabled people.
D.It is a system of gestures representing words.
13.What does the underlined word “endeavour”in paragraph 4 probably mean
A.Attempt.   B.Experiment.
C.Incident.   D.Feedback.

A [词义猜测题。根据画线词下文可知,学习手语对任何人来说都是有好处的,因此是一项有益的努力。由此可知,画线词endeavour与attempt“努力,尝试”意思一致。故选A。]
14.What quality can a non-deaf child who learns sign language acquire
A.Being competitive.
B.Being courageous.
C.Being responsible.
D.Being positive.

C [细节理解题。根据最后一段中的“This means that the non-deaf child can be given a sense of social responsibility at an early age and taught to embrace all people—not in spite of their differences but because of them.”可推知,学习手语使得不耳聋的儿童可以在很小的时候就被赋予社会责任感。故选C。]
15.What conclusion can we draw from the text
A.Learning sign language brings people an advantage of finding a future job.
B.The numerous advantages of learning sign language should be taken seriously.
C.Non-deaf children should learn sign language due to the differences of the deaf people.
D.It's unnecessary for non-deaf person who doesn't know any deaf people to learn sign language.

B [推理判断题。根据第一段以及下文内容可知,文章论述了学习手语的优势,从学术优势蔓延到社会和文化领域,对聋哑人和非聋哑人,孩子及成年人来说,学习手语都是有益的。由此推知,学习手语的许多好处应该被认真对待。故选B。]
第二节
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Body image is a person's opinions and feelings about his or her own body and physical appearance. 16  You appreciate your body for its capabilities and accept its imperfections.So,what can you do to develop a positive body image Here are some ideas.
Recognise your strengths.Different body types are good for different things.What does your body do well Maybe your speed,strength,or coordination makes you better than others at a certain sport.That may be basketball,table tennis,mountain biking,dancing,or even running.Or perhaps you have non-sports skills,like drawing,painting,singing,playing a musical instrument,writing or acting. 17 .
Exercise regularly.Exercise can help you look good and feel good about yourself.Good physiques don't just happen. 18  A healthy habit can be as simple as exercising 20 minutes to one hour three days a week.Working out can also lift your spirits.
 19 Practising good habits—regular showering;taking care of your teeth,hair,and skin;wearing clean clothes,and so on—can help you build a positive body image.
Be yourself.Your body is just one part of who you are. 20  So try not to let small imperfections take over.
A.Respect your body.
B.Just explore talents that you feel good about.
C.Use this as an opportunity to discover what you're good at.
D.They take hard work,regular workouts,and a healthy diet.
E.The good news is that self-image and body image can be changed.
F.Your talent for comedy,a quick wit,and all the other things make you unique.
G.Having a positive body image means feeling satisfied with the way you look.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了提高自我外在形象的方法和策略。
16.G [由上下文可知,上文解释了什么是body image,下文则让读者接受自己身体上的不完美,由此推知设空处陈述好的外形对我们的影响。G项“Having a positive body image means feeling satisfied with the way you look.(有好的外形意味着你对自己的样子很满意。)”切题,起到承上启下的作用。故选G。]
17.B [根据本段首句“Recognise your strengths.”和下文可知,有很多技能可以供我们开发,只要我们积极去探索就一定能找到适合自己的。B项“Just explore talents that you feel good about.(要去探索你感觉好的才能。)”切题,起到总结该段内容的作用。故选B。]
18.D [由上下文可推知,好的体形是需要通过锻炼等来塑造的。D项“They take hard work,regular workouts,and a healthy diet.(它们需要艰辛的努力,定期锻炼和健康的饮食。)”切题,该选项中的They指代上文的Good physiques。故选D。]
19.A [该段提到洗澡、刷牙、照顾好头发、皮肤,穿干净的衣服等,这些都是对自己身体爱护的一个表现。A项“Respect your body.(尊重你的身体。)”符合文意,总结了后文中对自己的身体爱护的内容,该项起到引出后文的作用。故选A。]
20.F [前文提到要接受自己的身体,无论好坏。后文提到一个人都会有好的和坏的方面,要多多去发现自己好的一面,F项“Your talent for comedy,a quick wit,and all the other things make you unique.(你在喜剧方面的天赋、你的机智和所有其他方面都使你独一无二。)”提到每个人在不同的方面都会有属于自己擅长和好的一面,该项符合文意,起到承上启下的作用。故选F。]
第二部分 语言运用
第一节
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Today,the Braille writing system is the most well-known language system used by blind people all over the world to read and write.It was
 21  by Louis Braille,a young blind child at the age of 12,to  22 . the way blind people read books at the time.
At age 10,Louis Braille got a(n)  23  provided by France's National Institute of Blind Youth,where he took up piano.It was there that he first heard a(n)  24 , given by a soldier,who told the children about a code his fellow soldiers used to communicate without  25 ,at night,in battle.
Braille was very  26  and realised that the writing system could actually be adapted to a writing/reading system  27  to the blind.He set out and worked to  28  the soldier's code.After two years of hard work,Braille  29  the now-familiar six-dot alphabet-based code.He continued to work on the system over time, 30  developing a machine with a friend that let blind people type in the regular alphabet.
Braille published his system when he was 20.Despite the  31  from his fellow blind students,the system was refused by some  32  and school board members—they  33  that blind people might take away their jobs.
Braille  34  as a teacher and musician,but his system didn't spread beyond the institute.It was only after his death that the system caught attention and became the  35  way blind people read and write around the world.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。法国盲人Louis Braille在一次学校讲座中听到一位士兵讲述战斗中运用代码的故事,受此启发他发明了“布莱叶盲文”。
21.A.ignored   B.invented
C.analysed   D.accepted
B [根据下文“Braille published his system when he was 20.”可知,盲文书写系统是由Braille发明的。故选B项。]
22.A.improve   B.recommend
C.stress   D.Advocate
A [根据下文可知,此处表示Braille发明盲文书写系统,目的在于改善当时盲人的阅读方式。故选A项。]


23.A.requirement   B.introduction
C.scholarship   D.response

C [根据空后“provided by France's National Institute of Blind Youth,where he took up piano”可知,Braille获得的是法国国家盲人青年研究所提供的奖学金,所以他可以在那里学习钢琴。故选C项。]
24.A.suggestion   B.announcement
C.lecture   D.argument

C [根据下文以及常识可知,此处表示一位士兵给孩子们做的讲座。故选C项。]
25.A.thinking   B.marking
C.moving   D.Speaking
D [根据上文以及常识可知,在晚上的战斗中,士兵和战友需要保持安静,所以此处表示他们进行交流时并没有说话。故选D项。]

26.A.tired   B.upset
C.confused   D.interested

D [根据下文“He set out and worked to______the soldier's code.”可知,Braille对此非常感兴趣,开始研究士兵们的代码。故选D项。]
27.A.familiar   B.beneficial
C.fair   D.Safe
B [根据下文“He set out and worked to________the soldier's code.”可知,Braille开始研究士兵的代码,推测此处表示Braille意识到书写系统可能对盲人有益处。故选B项。]

28.A.perfect   B.defend
C.remove   D.share

A [根据下文可知,Braille在努力完善士兵的代码,使其可以适合盲人。故选A项。]
29.A.figured out   B.looked into
C.carried on   D.picked up
A [根据空后“the now-familiar six-dot alphabet-based code”可知,此处表示经过两年的努力之后,Braille算出了现在被人们熟悉的代码。故选A项。]

30.A.originally   B.regularly
C.eventually   D.apparently

C [根据上下文可知,经过努力,最终Braille与朋友研发了一台可以让盲人输入普通字母的机器。故选C项。]
31.A.decision   B.comment
C.praise   D.Doubt
C [根据下文以及句中的“Despite”可知,此处表示尽管Braille的系统得到了盲人同学的赞扬,但却被一些学校董事会成员拒绝。故选C项。]

32.A.pianists   B.interviewers
C.soldiers   D.instructors

D [根据下文可知,此处表示学校范围内的一些人员表示拒绝,一些教员和学校董事会成员拒绝Braille的系统。故选D项。]
33.A.hoped   B.feared
C.confirmed   D.Promised
B [根据空后“that blind people might take away their jobs”可知,此处叙述教员和学校董事会成员拒绝的原因,他们担心盲人可能会抢走他们的工作。故选B项。]

34.A.recovered   B.succeeded
C.struggled   D.judged

B [根据空后“as a teacher and musician,but his system didn't spread beyond the institute”可知,句子前后表示转折关系,空处应表示Braille作为教师和音乐家是成功的。故选B项。]
35.A.common   B.similar
C.easy   D.rare
A [根据下文“blind people read and write around the world”可知,此处表示Braille发明的系统成为世界各地的盲人阅读和书写的常见的方式。故选A项。]

第二节
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Shuang Jiang,or Frost's Descent,is the last term of autumn,marking the transition from autumn to winter.Literally,Shuang Jiang refers to the time 36.______ frost starts to descend in China due to cold weather.In the north,with large fields 37.______ (do) for the season,farmers can take a break.But in the south,farmers are still busy taking sweet potatoes home before they 38._______________ (destroy) by the
when
done
are destroyed
coming frost.They must also protect the winter wheat and rape 39.____________ major pests and diseases. It is said that Frost's Descent is the best time to adjust to a nourishing diet and lifestyle. Besides putting on 40.____ (many) clothes to keep warm,people also eat various fruits to keep healthy.Persimmon is the favourite fruit in many areas,which not only wards off the cold,41.____ strengthens the muscles and bones.
from/against
more
but
42._____________(additional),honey,jelly fungus and sesame are believed to help provide the necessary nutrition for the human body.For protein,chicken or mutton soup is advised to be included in the diet.With golden maple 43.________ (leaf) turning to red,people often go hiking in nature and enjoy the scenery during this period of time.In the Guangxi Zhuang Autonomous Region,people celebrate the Frost's Descent Festival by 44.________ (offer) fruits and desserts in addition to dancing and singing folk songs on the day of Frost's Descent in honour of Cen Yuyin,a heroine who 45._______ (fight) against foreign aggression in the Ming Dynasty.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了24节气中的“霜降”的含义以及一些节日习俗。
Additionally
leaves
offering
fought
36.when [考查定语从句。句意:从字面上看,“霜降”指的是由于天气寒冷,中国霜冻开始下降的时间。定语从句修饰先行词time,在从句中作时间状语。故填when。]
37.done [考查非谓语动词。句意:在北方,大片的农田在这个季节已经完成收割,农民们可以休息一下了。此处field与do构成被动关系,故用过去分词作宾补。故填done。]
38.are destroyed [考查时态语态。句意:但在南方,农民们仍然忙着把红薯带回家,以免它们被即将到来的霜冻毁掉。主语与谓语构成被动关系,根据上文“are”可知,此处为一般现在时的被动语态,主语为they,谓语用复数。故填are destroyed。]
39.from/against [考查介词。句意:他们还必须保护冬小麦和油菜免受主要病虫害侵害。protect...from/against...表示“免于……”。故填from/against。]
40.more [考查比较级。句意:除了穿更多的衣服来保暖,人们还吃各种水果来保持健康。结合语境可知,表示“穿上更多的衣服”应用比较级。故填more。]
41.but [考查固定句型。句意:柿子是许多地区最受欢迎的水果,它不仅能御寒,还能增强肌肉和骨骼。not only...but (also)...表示“不仅……而且……”。故填but。]
42.Additionally [考查副词。句意:此外,蜂蜜、果冻木耳和芝麻被认为有助于为人体提供必要的营养。修饰后文句子应用副词additionally,首字母大写。故填Additionally。]
43.leaves [考查名词复数。句意:随着金色的枫叶变红,人们经常在这段时间去大自然远足,欣赏风景。leaf为可数名词,此处数量大于一,应用复数形式。故填leaves。]
44.offering [考查非谓语动词。句意:在广西壮族自治区,人们在霜降这一天除了跳舞和唱民歌外,还会献上水果和甜点来庆祝霜降节,以纪念明朝抗击外国侵略的女英雄岑玉音。作介词by的宾语,应用动词-ing形式。故填offering。]
45.fought [考查时态。句意见上题。空格处在who引导的定语从句中作谓语,根据后文“in the Ming Dynasty”可知定语从句时态为一般过去时。故填fought。]
第三部分 写作
第一节
你校英文报正在举办题目为“What Best Represents China”的征文比赛,请你写一篇短文参赛。内容包括:
1.你心目中的标志性风景或物品;
2.你的理由。
注意:1.词数应为80 左右;
2.请按如下格式作答。
What Best Represents China
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
[参考范文]
What Best Represents China
When it comes to the best representative of China,in my opinion,the Great Wall is the most iconic landscape of China.
It represents the country's ancient history,rich culture,and strong spirit.This engineering marvel extends across vast mountains and deserts,a testament to the resilience and determination of the Chinese people. It stands as a symbol of unity and defense,representing the country's strength and unity. The Great Wall,with its magnificent scenery and profound historical significance,best represents China.
第二节
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Trudy was a child of the British Columbia Care System.
In our home,we already had a child of our own,Margaret,who was thirteen.Our friends thought we were mad to take on another teenage child.
That afternoon,Trudy arrived. She stepped into the front hall and clung to the wall.The first thing that came to my mind was that she looked like a hunted animal.Margaret grabbed her hand and said proudly: “Come and see your room.I helped make your bed.”Trudy pulled back,but didn't let go of her hand.
At this point,I stepped towards her and said,“Welcome to our home,Trudy.”Her eyes darted back and forth like a creature looking for a way out.This had been her fifth foster home since she was eleven.No wonder she was afraid.I put my arms around her and told her she would be safe with us.
Trudy was very quiet but pleasant and the two kids got on along well. One day,I took Margaret shopping for a new winter coat,and Trudy came too.Trudy had picked out a jacket that she liked. She walked up to Margaret,modelling the jacket,and sighed,“Isn't it beautiful?”Margaret agreed as they both looked in the mirror.Replacing the jacket on the rack,she rejoined Margaret.
While they were busy,I quietly asked the salesperson to wrap up the jacket that Trudy had tried on.We bought the coat that Margaret had loved,and the salesperson had placed the parcel containing Trudy's coat where the girls couldn't see it.
When we arrived home,Margaret proudly modelled her new coat.Trudy was complimenting on her choice.I chose that moment to say,“Trudy,would you please go out and bring in the parcel I left in the car?”
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
She happily headed for the parcel and when she returned,laid it on the table._________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
I left and went to my room so she would not see my watery eyes.
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
[参考范文] 
She happily headed for the parcel and when she returned,laid it on the table. “Would you please open the parcel and rip paper for me?”Trudy reached out to touch the jacket.Her hand recoiled as if she had touched something hostile.I walked over to her,putting my arms around her.I took Trudy's face in my hands,asking,“Isn't this the jacket you were trying on?”At that,Trudy started sobbing.“In all my life,no one has ever bought me a beautiful jacket like this.Why did you do this?”She held the jacket and stared at it with disbelief.My voice shook as I managed to say,“Because you deserve it.”
I left and went to my room so she would not see my watery eyes. My heart ached for this child who didn't feel she was worthy of a coat. As I was sitting there deep in thought,Margaret stepped forward,saying “Mum,thank you for bringing Trudy into our home.We hope we can keep her forever.”My eyes welled up with tears.As I gathered my children to me,they began to say,“We love you,Mum.”I looked at the faces of my treasures and whispered,“I love you too.Guess who's the luckiest mother in the world.”
THANKS