Unit 2 Morals and Virtues单元检测卷 课件(共97张)+练习(含解析,含听力原文及音频)

文档属性

名称 Unit 2 Morals and Virtues单元检测卷 课件(共97张)+练习(含解析,含听力原文及音频)
格式 zip
文件大小 17.0MB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-08-28 07:36:26

文档简介

英语 必修 第三册 RJ
UNIT 2 单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比50%) 中档题(占比40%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What does the woman mean
A.She doesn't mind what he said.
B.She is still angry with the man.
C.She has forgotten the man's words.
2.Who saved the child
A.The man. B.The firefighters.
C.The man's brother.
3.What did the man want to be before he went to college
A.A teacher. B.A musician.
C.An actor.
4.What should Betty do according to the man
A.Eat seafood. B.Exercise more.
C.Have a good rest.
5.Where does the conversation probably take place
A.In a store. B.In a hotel.
C.In a restaurant.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What's the matter with the man
A.His stomach hurts.
B.He is too full to eat anything.
C.The salad he ate had gone bad.
答案:A
7.What will the man do next
A.See a doctor. B.Lie down to rest.
C.Take some medicine.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.What had gone wrong in their house
A.Their washing machine.
B.The electricity.
C.The lights.
9.Who was Mr Smith
A.A repairman.
B.The woman's husband.
C.The woman's new neighbor.
10.Why did the man think it would cost him dearly
A.Because he wanted to buy a car.
B.Because he didn't have a good job.
C.Because their car needed repairing.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.What is the man reading
A.A detective book.
B.A historical novel.
C.A classical textbook.
12.How does the man feel about the book he is reading
A.It is boring. B.It is accurate.
C.It is fun.
13.Where does the conversation probably take place
A.In a library. B.In a bookstore.
C.In the man's house.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.How long has the girl been learning ballet
A.For five years. B.For two years.
C.For one year.
15.What did the man's wife do for a living
A.She was an athlete.
B.She was a dancer.
C.She was an engineer.
16.Where did the man first talk to his wife
A.At the Garden Hall.
B.At the Opera House.
C.At the National Theater.
17.How did the man feel inside when he first met his wife
A.Confident. B.Nervous.
C.Amused.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What was the speaker's job before he was 10 years old
A.Washing plates. B.Shining shoes.
C.Cleaning tables.
19.What was one of the requirements laid down by the boy's father
A.He should never be late for work.
B.He must study hard in his spare time.
C.He must work six days a week.
20.What did the boy ask his father to do one day
A.To pay him for his work.
B.To let him have 3 meals a day in the restaurant.
C.To give his friends free drinks.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Are you ready to become
an international UN volunteer
You can contribute your time, skills and knowledge through volunteering with the UN. This is an opportunity to create a positive impact and be a significant force for achieving peace and development. Make a difference to the lives of many!
Why Volunteer with UN
★ They promote peace and development in communities around the globe, while upholding the ideas and aspirations of the United Nations;
★ They represent many cultures and backgrounds, bringing a wide variety of perspectives and approaches;
★ Your assignment can create a ripple effect that extends far beyond the immediate results of your efforts;
★You will learn about different cultures, expand your networks, study foreign languages and gain matchless professional and life experiences.
Requirements
★ 25 years old and older (no upper age limit); university degree or higher technical diploma;
★ At least two years of relevant work experience in a professional background;
★ Ability to work in a multicultural environment; willingness to work with people and local organizations;
★ Ability to adjust in hard living conditions or remote locations; strong interpersonal and organizational skills ...
Conditions of service
★ Assignments generally run for 6 to 12 months with the possibility of extending for one to two years;
★ Short term assignments are also requested from time to time;
★ Allowances are in no way to be understood as a compensation, reward or salary in exchange for the volunteer work.
21.What can we benefit from being an International UN Volunteer
A.It is convenient for us to go abroad.
B.We can promote local tourism rapidly.
C.It is a good way to practise Chinese well.
D.We can help achieve peace and development.
22.What is the age range if you want to serve as an International UN Volunteer
A.Younger than 18. B.From 18-25.
C.At least 25. D.From 25-60.
23.What can we learn about International UN Volunteers from the passage
A.They are given salaries or reward annually.
B.They are required to have related work experience.
C.They are asked to work for at least one year abroad.
D.They are arranged to work in isolated areas only.
B
In October, I told the eight year olds in the class I teach about my plan. “I'd like you to do extra jobs around the house to earn some money,” I said. “Then we'll buy food for someone who might not have a nice dinner otherwise.”
Early in the week for that donation, the children arrived with their hard earned money. They had cleaned yards, set tables, and washed dishes. They couldn't wait to go shopping. I watched as they rushed in the supermarket aisles (过道). At last we headed toward the checkout, pushing a cart filled with food. Then Kristine cried. “Flowers!” The group rushed toward the plants.
“You can't eat flowers,” I responded. “Why not use the money to buy more food?” “But Mrs Sherlock,” she begged, “we want flowers.”
Defeated, I looked at the flowers. Stuck in the middle of the display was a pot of purple flowers. “She'll like this one,” the children agreed, and put the purple plant into the cart.
An agency had given us the address of a needy grandmother. Soon we pulled up in front of a small house. The children hurried to get the food. When Amy put the flowers on the counter, the woman seemed surprised. “Do you like it?” Michael asked. The old lady brightened. She told the children about the animals that lived close by.
We returned to the car. As we fastened our seat belts, we could see the kitchen window. The woman inside waved goodbye, then turned and walked across the room, straight to the flowers. She put her face in them. When she raised her head, there was a smile on her lips.
The children were quiet. In that brief moment, they had seen the power they possessed to make another's life better. Sometimes a person just needs a pot of flowers on a dark November day.
24.Why did the author ask the children to earn money
A.To help them get independence.
B.To pay for their own education.
C.To prepare for a food donation.
D.To raise money for an evening party.
25.How did the children earn the money
A.By selling flowers.
B.By doing some housework.
C.By working in the supermarket.
D.By washing dishes in the restaurants.
26.What did the author think of Kristine's request for flowers
A.It was unique.
B.It was useful.
C.It was unpractical.
D.It was old fashioned.
27.What impressed the children most that day
A.Their teacher's generosity.
B.The old lady's story telling.
C.The beauty of the purple flowers.
D.The old lady's response to the flowers.
C
If you have a chance to go to Finland, you will probably be surprised to find how “foolish” the Finnish people are.
Take the taxi drivers for example. Taxis in Finland are mostly high class Benz with a fare of two US dollars a kilometer. You can go anywhere in one, tell the driver to drop you at any place, say that you have some business to attend to, and then walk off without paying your fare. The driver would not show the least sign of being annoyed and worried.
The dining rooms in all big hotels not only serve their guests, but also serve outside diners. Hotel guests have their meals free, so they naturally go to the free dining rooms to have their meals. The most they would do to show their good faith is to wave their registration card to the waiter. With such a loose check, you can easily use any old registration card to take a couple of friends to dine free of charge.
The Finnish workers are paid by the hour. They are very much on their own as soon as they have agreed with the boss on the pay. From then on, they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly.
With so much carelessness in everyday life, surely Finland must be a heaven to those who love to take “petty advantages (小便宜)”. But the strange thing is, all the taxi passengers would always come back to pay their fare after they have attended to their business; not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms. And workers always give an honest account of the exact hours they put in.
As the Finns always act on good faith in everything they do, living in such a society has turned everyone into a real “gentleman”. In__a__society__of__such__high__moral__practice,__what__need__is__there__for__people__to__be__on__guard__against__others
28.What might happen when taking a taxi in Finland
A.Taxis can be stopped at any time midway.
B.The cost of a Benz is higher than other taxis.
C.The driver will feel angry if unpaid on time.
D.Only Benz can be used as common taxis.
29.What allows you to enjoy free meals in a hotel
A.Your friend's invitation.
B.Your registration card.
C.Your identity information.
D.Your good behaviour.
30.Which of the following is mentioned in this text
A.Finns love to take “pretty advantages”.
B.Taxi drivers can get paid after constantly asking.
C.Outsiders are often invited to have a free meal.
D.Finnish workers keep very honest records of their working hours.
31.How to understand the underlined sentence in the last paragraph
A.Practice makes perfect.
B.High effort always leads to great gains.
C.Honesty is a good principle of society.
D.Nothing is impossible to a willing heart.
D
When I lived in Prague in the Czech Republic, I often took weekend trips to explore the countryside of neighboring cities. One particular weekend, I took a three hour bus ride to visit a nearby city. Before I got off the bus, I checked the schedule for the time to return to Prague; I was only planning a day trip and did not intend to stay overnight.
After a delightful day of sightseeing, I made my way to the bus station to catch the 6:15 bus back to Prague. However, upon reaching the station, I discovered there was no queue for the bus. Despite the language barrier, I managed to gather from gestures and expressions that the last bus of the day had already left at 5:15. This caused a serious problem for me.
About a month earlier, I had fallen victim to a pickpocketing (扒窃) incident, losing around $1,000. To prevent a similar occurrence, I only carried enough cash to cover my daily expenses. With only 9 crowns left in my pocket, I thought if no hotel charged less than 9 crowns, spending the night on a park bench would be my only choice—an uncomfortable idea for a man in his late 60s.
After careful consideration, I went into a hotel to try my luck. Naturally, I assumed it would cost more than 9 crowns. I approached the manager, shared my story with her, and made a request. I proposed that if I could spend the night there, I would give her 9 crowns as payment and mail the remaining amount to her the next day. To my great surprise, the manager said I was welcome to stay, and that she would accept what I had in my pocket as the full payment for a room. Additionally, she offered me a nice meal for free.
Eventually, I spent the night in a clean and tastefully decorated room, not on a cold, hard park bench. Upon my return to Prague, I wrote the manager a note of thanks for her kindness. She reminded me that kindness is an international characteristic, and has no boundaries (边界).
32.What was the author's original plan for his weekend trip
A.Exploring rural transportation tools.
B.Going one day countryside sightseeing.
C.Practicing speaking the Czech language.
D.Enjoying local food and accommodation.
33.What problem did the author meet with during his trip
A.Having his money stolen.
B.Failing to find a good hotel.
C.Missing the last return bus.
D.Finding it difficult to communicate.
34.What might the author think of the manager of the hotel
A.Open minded and sociable.
B.Optimistic and confident.
C.Generous and considerate.
D.Hard working and responsible.
35.What lesson can we possibly learn from the author's experience
A.Who laughs last laughs best.
B.What goes around comes around.
C.Emergencies come in all forms and times.
D.Kindness goes beyond cultural boundaries.
答案:D
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
As is known to us all, honesty has always been a traditional virtue in China. Despite the passage of time, honesty has been passed down as a mainstream value. __36__
A famous Chinese idiom (成语), yinuo qianjin, tells such a story. In the early Western Han Dynasty (206 BC-AD 24), a general named Ji Bu was known for being courageous and honest. Legend has it that whenever Ji made a promise, he would make an effort to keep it. __37__ There was a saying widely spread: It is better to have a promise from Ji Bu than to get hundreds of ounces (盎司) of gold.
__38__ During the Qing Dynasty (1644-1911), Li Daquan, a successful businessman in Shanxi Province, was visited by a friend who came up with a new idea. In ancient China, carrying a large amount of cash was not only a heavy burden (负担) but could also put the owner in danger. His friend proposed that a draft (汇票) be issued to replace the real cash. This draft was not only a promise to pay, but also could be cashed everywhere. Li readily agreed and kept his word. The story soon got around, and Li's honesty brought him a flood of customers and a good business. __39__ Such is the beginning of the Chinese banking industry. His banking business finally expanded into 35 branches across the country. Rishengchang has been preserved and turned into a museum now.
In today's China, the spirit of honesty is still well respected. China selects national role models every year. __40__
A.Everyone should try to be an honest person.
B.Honesty is priceless and honesty also brings creativity.
C.Such a virtue of honesty earned him a good popularity.
D.China is a famous country that values and respects honesty.
E.Li Daquan later set up China's first draft bank, Rishengchang.
F.It is also shown in countless stories throughout China's history.
G.Their stories are told across the country to promote the virtue of honesty.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Luke Coelho recently transferred from Brazil to attend school in the United States. He understands that integrity and __41__ are values appreciated in all countries and cultures. And Luke didn't hesitate to __42__ both when he found a pocket full of family __43__ left behind in a(n) __44__ jacket.
Andy's Attic is a clothing donation program at Luke's new school, and Luke recently __45__ the jacket through the program. Local resident Dave Kenney was the one who donated the jacket.
When Luke put on the coat, __46__, he found much more than a warm coat. Inside the pocket, Luke discovered some personal __47__, including two watches, a bracelet and two diamond rings!
Luke __48__ shared the news with his aunt Taryn Souza and together they set to work trying to __49__ the owner of the items. With some detective work, they were __50__ to find Dave. Of course, he was __51__ to receive the prized pieces back, but he hadn't even __52__ that they were in the jacket!
Earlier this year, both Dave's mother and wife passed away, so he was especially __53__ to have back the wedding ring he'd bought for his wife and items that had __54__ his mother. Dave stated, “This fine young man did the right thing. I totally __55__ what they did for me and my family.”
41.A.courage B.braver
C.generosity D.honesty
42.A.exercise B.check
C.promote D.learn
43.A.elements B.treasures
C.traditions D.memories
44.A.forgotten B.outdated
C.donated D.worn
45.A.discovered B.received
C.found D.changed
46.A.to his surprise B.in relief
C.out of curiosity D.with joy
47.A.gold B.art
C.material D.belongings
48.A.excitedly B.hesitantly
C.eventually D.immediately
49.A.locate B.recognize
C.remind D.inform
50.A.eager B.likely
C.able D.ready
51.A.supposed B.excited
C.surprised D.annoyed
52.A.mentioned B.imagined
C.admitted D.realized
53.A.grateful B.determined
C.anxious D.amazed
54.A.led to B.come from
C.belonged to D.stood for
55.A.accept B.appreciate
C.support D.understand
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
At first I didn't want to be a traffic police officer. I wanted to be a criminal police officer. When I __56__ (assign) to the traffic police at the beginning, I was a little __57__ (disappoint).
Later I found out that traffic police is the most commonly seen on the street, and there is indeed a lot of danger. With our help, traffic problems can be tackled, and life can run __58__ (smooth).
There are the motorcycles __59__ weigh more than 250 kilograms, still not quite suitable for women. In times like this, my passion for this job is what keeps me going. I first got a motorcycle rider's license and enrolled in a gym to do __60__ (strong) training. You have to be able __61__ (handle) the motorcycle first before riding it.
If there's __62__ emergency, such as a pregnant woman or someone else needing to get to the hospital urgently. When we're on duty, if a driver sees us, he or she pulls over and urges us to intervene, __63__ (say) something like, “Can you help us get through We're __64__ the way to the hospital.” We can clear the way right away. __65__ time permits, we even get the person to the hospital. Moments like this make me feel very proud.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,想邀请交换生Henry一起参加周末的Trash Hiking(徒步拾垃圾)志愿者活动。请你用英语给他写一封电子邮件,内容包括:
1.活动目的;
2.活动安排。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Henry,
                                    
                                    
                                    
                                    
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Jimmy, who has a good heart, is an automotive mechanic (修理工), but unfortunately, he lost his job a few months ago. He was caught in a dilemma (困境), wanting to find a new job but fearing applying for a new job.
One day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview for a position in a well known company, whose recruitment (招聘) advertisement said it needed someone who was skilled, but more importantly, kind hearted. His appointment was at 10 am and it was already 8:30. While waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car, wearing a worried expression. Obviously there was something wrong with the car. Jimmy immediately went up to lend him a hand. To Jimmy, it was an easy job though it took some time. When Jimmy finished working on the car, the old man asked him how much he should pay for the service. Jimmy said there was no need to pay him; he just helped someone in need, and he had to rush for an interview. Then the old man said, “Well, I could take you to the office for your interview. It's the least I could do. Please, I insist.” Jimmy agreed. When Jimmy told the old man where he would go, the old man showed a smile and said, “I know the company. By the way, young man, you can call me Anderson.”
Upon arrival, Jimmy found a long line of applicants waiting to be interviewed. Jimmy still had some grease (机油) on him after the car repair, but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt. One by one, the applicants left the interviewer's office with disappointed look on their faces. “With the way I look now, how could I possibly pass this interview?” he thought to himself, feeling his heart sinking.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
Finally his name was called.                                                                                                                                                                                          Disappointed, Jimmy left the office and unexpectedly met with Mr Anderson.                                                                                                                                                    
UNIT 2 单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比50%) 中档题(占比40%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
M:Mary, I really want to apologize for what I said to you the other day. W:Oh, forget it.
1.What does the woman mean
A.She doesn't mind what he said.
B.She is still angry with the man.
C.She has forgotten the man's words.
答案:A
Text 2
M:My brother showed great courage by running into the burning building to save the child. W:I know. The firefighters are going to give him a medal.
2.Who saved the child
A.The man. B.The firefighters.
C.The man's brother.
答案:C
Text 3
W:How long have you wanted to be an actor M:I've wanted to be an actor since I was in college. Before that, I wanted to be a musician.
3.What did the man want to be before he went to college
A.A teacher. B.A musician.
C.An actor.
答案:B
Text 4
M:Betty, shall we have seafood tonight W:No, I want to keep thin. M:If you want to keep thin, you should exercise more.
4.What should Betty do according to the man
A.Eat seafood. B.Exercise more.
C.Have a good rest.
答案:B
Text 5
M:Is the luggage in the shade yours, ma'am W:Yes, it is. M:Shall I call someone to cary it for you W:Oh, there's no need. My suitcase is quite light. And my room is just on the left on the ground floor.
5.Where does the conversation probably take place
A.In a store. B.In a hotel.
C.In a restaurant.
答案:B
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:Mary, I don't feel too well. I have a stomachache. W:Well, you shouldn't have eaten all that pizza. M:I didn't have that much. I think it might have been something else that I ate. W:What else did you eat M:I had a salad. Something in the salad could have caused my stomachache. W:Maybe, but I had a salad, too, and I feel fine. What did you put in your salad M:Just oil. W:Then I don't think it was the salad. It must have been the pizza. Anyway, you'd better go to a doctor to get some medicine. M:Thanks. I think I'll just lie down for a while.
6.What's the matter with the man
A.His stomach hurts.
B.He is too full to eat anything.
C.The salad he ate had gone bad.
答案:A
7.What will the man do next
A.See a doctor. B.Lie down to rest.
C.Take some medicine.
答案:B
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:Please turn off the lights, Harry. M:Why What's the matter I want to read the paper. W:If we turn on too many lights, all the electricity in the house will go off. M:Now who told you that W:Our new neighbor Mr Smith. M:Mr Smith When did he come to our home W:I had to go to his home and ask for help today. M:What was wrong W:When I turned on the washing machine, all the lights went out. M:Well, did he take care of it for you W:Yes, but he said it would take a lot more work to do a really good job. M:What does he mean by a really good job W:He said we need new electric wires throughout the house and a lot of other things. M:Did he tell you how much it would cost W:Yes, about a thousand dollars. M:A thousand dollars That's a lot of money. And just when we need to get some work done on our car, too.
8.What had gone wrong in their house
A.Their washing machine.
B.The electricity.
C.The lights.
答案:B
9.Who was Mr Smith
A.A repairman.
B.The woman's husband.
C.The woman's new neighbor.
答案:C
10.Why did the man think it would cost him dearly
A.Because he wanted to buy a car.
B.Because he didn't have a good job.
C.Because their car needed repairing.
答案:C
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:What are you reading this time, Mason M:It's called Percy Jackson and the Olympians. W:Oh, yes. Many kids are coming in requesting it. What is it about M:It's about a boy of my age who discovers he is the son of a Greek god. He then goes on a journey to recover something that is stolen from a powerful god. W:Ancient Greek history is interesting, isn't it M:Yes, I love it. And it's a lot better than reading those boring textbooks in school. W:You may be right. However, the information in textbooks is much more accurate. M:I know. This is just more exciting, and I can relate to the main characters. W:It sounds like you would like historical fiction. It's a bit above your current reading level now, though. M:Mrs Lang Can I take this home with me W:Certainly. Just write your name down, along with the date you check it out. It's due back in one week. M:I'll finish it before that!
11.What is the man reading
A.A detective book.
B.A historical novel.
C.A classical textbook.
答案:B
12.How does the man feel about the book he is reading
A.It is boring. B.It is accurate.
C.It is fun.
答案:C
13.Where does the conversation probably take place
A.In a library. B.In a bookstore.
C.In the man's house.
答案:A
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
W:I'm back, Dad. M:How was your ballet lesson W:Hard work. Doing ballet is harder than being an athlete. M:Oh, I know that. When your mom did it professionally, her bones used to ache all the time. W:I don't know how she did it for twenty years. After one year I am ready to give up. M:But you just learned it one year ago. Your mom trained for five years before she started doing it for a living. W:Well, how did an engineer come to be married to a ballet dancer M:I was doing some work at the National Theater and I got talking to her. W:Wow, really M:Yes, she was very beautiful, so I had to find the courage to speak to her. I tried to look confident, but inside I was shaking. W:What did she say M:Oh, she laughed at my jokes. I think she was happy that someone was brave enough to talk to her. W:She danced in a lot of places, didn't she M:Nearly. The Opera House, the Garden Hall ... all the top places.
14.How long has the girl been learning ballet
A.For five years. B.For two years.
C.For one year.
答案:C
15.What did the man's wife do for a living
A.She was an athlete.
B.She was a dancer.
C.She was an engineer.
答案:B
16.Where did the man first talk to his wife
A.At the Garden Hall.
B.At the Opera House.
C.At the National Theater.
答案:C
17.How did the man feel inside when he first met his wife
A.Confident. B.Nervous.
C.Amused.
答案:B
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
My parents run a small restaurant. The restaurant was open 24 hours a day, seven days a week. And my first job when I was six years old was shining shoes for customers. My duties increased as I grew older. At age ten I was cleaning tables and washing plates. My father made it clear that I had to meet certain standards. I had to be on time, hard working and polite to the customers. I was never paid for any work I did. One day I made a mistake of telling Dad I thought he should give me 10 pounds a week. He said, “OK, then how about you paying me for the three meals a day when you eat here and for the times you bring in your friends for free drinks.” He figured I owed him about 40 pounds a week. This taught me quite a lot.
18.What was the speaker's job before he was 10 years old
A.Washing plates. B.Shining shoes.
C.Cleaning tables.
答案:B
19.What was one of the requirements laid down by the boy's father
A.He should never be late for work.
B.He must study hard in his spare time.
C.He must work six days a week.
答案:A
20.What did the boy ask his father to do one day
A.To pay him for his work.
B.To let him have 3 meals a day in the restaurant.
C.To give his friends free drinks.
答案:A
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Are you ready to become
an international UN volunteer
You can contribute your time, skills and knowledge through volunteering with the UN. This is an opportunity to create a positive impact and be a significant force for achieving peace and development. Make a difference to the lives of many!
Why Volunteer with UN
★ They promote peace and development in communities around the globe, while upholding the ideas and aspirations of the United Nations;
★ They represent many cultures and backgrounds, bringing a wide variety of perspectives and approaches;
★ Your assignment can create a ripple effect that extends far beyond the immediate results of your efforts;
★You will learn about different cultures, expand your networks, study foreign languages and gain matchless professional and life experiences.
Requirements
★ 25 years old and older (no upper age limit); university degree or higher technical diploma;
★ At least two years of relevant work experience in a professional background;
★ Ability to work in a multicultural environment; willingness to work with people and local organizations;
★ Ability to adjust in hard living conditions or remote locations; strong interpersonal and organizational skills ...
Conditions of service
★ Assignments generally run for 6 to 12 months with the possibility of extending for one to two years;
★ Short term assignments are also requested from time to time;
★ Allowances are in no way to be understood as a compensation, reward or salary in exchange for the volunteer work.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了联合国志愿者项目的具体内容及要求。
21.What can we benefit from being an International UN Volunteer
A.It is convenient for us to go abroad.
B.We can promote local tourism rapidly.
C.It is a good way to practise Chinese well.
D.We can help achieve peace and development.
答案:D
解析:细节理解题。根据Why Volunteer with UN?部分中的“They promote peace ... the United Nations (志愿者们在维护联合国的理念和愿望的同时,促进全球各社区的和平与发展)”可知,作为一位联合国志愿者,我们可以帮助实现和平与发展。故选D。
22.What is the age range if you want to serve as an International UN Volunteer
A.Younger than 18. B.From 18-25.
C.At least 25. D.From 25-60.
答案:C
解析:细节理解题。根据Requirements部分中的“25 years old and older (no upper age limit)”可知,如果想成为一位联合国志愿者,你的年龄至少是25岁,且无年龄上限。故选C。
23.What can we learn about International UN Volunteers from the passage
A.They are given salaries or reward annually.
B.They are required to have related work experience.
C.They are asked to work for at least one year abroad.
D.They are arranged to work in isolated areas only.
答案:B
解析:细节理解题。根据Requirements部分中的“At least two years of relevant work experience in a professional background (至少有两年专业背景的相关工作经验)”可知,联合国志愿者需要有相关的工作经验。故选B。
B
In October, I told the eight year olds in the class I teach about my plan. “I'd like you to do extra jobs around the house to earn some money,” I said. “Then we'll buy food for someone who might not have a nice dinner otherwise.”
Early in the week for that donation, the children arrived with their hard earned money. They had cleaned yards, set tables, and washed dishes. They couldn't wait to go shopping. I watched as they rushed in the supermarket aisles (过道). At last we headed toward the checkout, pushing a cart filled with food. Then Kristine cried. “Flowers!” The group rushed toward the plants.
“You can't eat flowers,” I responded. “Why not use the money to buy more food?” “But Mrs Sherlock,” she begged, “we want flowers.”
Defeated, I looked at the flowers. Stuck in the middle of the display was a pot of purple flowers. “She'll like this one,” the children agreed, and put the purple plant into the cart.
An agency had given us the address of a needy grandmother. Soon we pulled up in front of a small house. The children hurried to get the food. When Amy put the flowers on the counter, the woman seemed surprised. “Do you like it?” Michael asked. The old lady brightened. She told the children about the animals that lived close by.
We returned to the car. As we fastened our seat belts, we could see the kitchen window. The woman inside waved goodbye, then turned and walked across the room, straight to the flowers. She put her face in them. When she raised her head, there was a smile on her lips.
The children were quiet. In that brief moment, they had seen the power they possessed to make another's life better. Sometimes a person just needs a pot of flowers on a dark November day.
篇章导读:本文是一篇记叙文。作者组织了一次班级活动,让孩子们通过做家务赚钱,并将这些钱用来帮助一位生活贫困的老太太。孩子们从中体验到了帮助别人的成就感。
24.Why did the author ask the children to earn money
A.To help them get independence.
B.To pay for their own education.
C.To prepare for a food donation.
D.To raise money for an evening party.
答案:C
解析:细节理解题。根据第一段中的“Then we'll buy ... a nice dinner otherwise.(然后我们会给那些可能吃不到一顿丰盛晚餐的人买食物。)”可知,作者让孩子们去赚钱是为了给生活贫困者买食物,即为一次食物捐赠做准备。故选C。
25.How did the children earn the money
A.By selling flowers.
B.By doing some housework.
C.By working in the supermarket.
D.By washing dishes in the restaurants.
答案:B
解析:细节理解题。根据第一段中的“I'd like you ... earn some money(我想让你们在家里做些额外的工作赚一些钱)”和第二段中的“They had cleaned yards, set tables, and washed dishes.(他们打扫过院子,摆过桌子,洗过盘子。)”可知,孩子们通过做家务来赚钱。故选B。
26.What did the author think of Kristine's request for flowers
A.It was unique.
B.It was useful.
C.It was unpractical.
D.It was old fashioned.
答案:C
解析:推理判断题。根据第三段中的“You can't eat ... buy more food?(‘你不能吃花。’我回答道。‘为什么不用这些钱买更多的食物呢?’)”可知,作者认为花不能吃,用这些钱买更多食物才是实用的。由此可推知,作者认为Kristine (克里斯汀)买花的要求是不实用的。故选C。
27.What impressed the children most that day
A.Their teacher's generosity.
B.The old lady's story telling.
C.The beauty of the purple flowers.
D.The old lady's response to the flowers.
答案:D
解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“She put her face ... on her lips.”可知,老太太把脸埋进去嗅花香,然后嘴角露出了微笑;再根据最后一段中的“The children were ... another's life better.”可知,孩子们目睹了老太太对花的反应后沉默了,他们认识到自己能使别人的生活变得更美好。由此可推知,那天孩子们印象最深的是老太太对花的反应。故选D。
C
If you have a chance to go to Finland, you will probably be surprised to find how “foolish” the Finnish people are.
Take the taxi drivers for example. Taxis in Finland are mostly high class Benz with a fare of two US dollars a kilometer. You can go anywhere in one, tell the driver to drop you at any place, say that you have some business to attend to, and then walk off without paying your fare. The driver would not show the least sign of being annoyed and worried.
The dining rooms in all big hotels not only serve their guests, but also serve outside diners. Hotel guests have their meals free, so they naturally go to the free dining rooms to have their meals. The most they would do to show their good faith is to wave their registration card to the waiter. With such a loose check, you can easily use any old registration card to take a couple of friends to dine free of charge.
The Finnish workers are paid by the hour. They are very much on their own as soon as they have agreed with the boss on the pay. From then on, they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly.
With so much carelessness in everyday life, surely Finland must be a heaven to those who love to take “petty advantages (小便宜)”. But the strange thing is, all the taxi passengers would always come back to pay their fare after they have attended to their business; not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms. And workers always give an honest account of the exact hours they put in.
As the Finns always act on good faith in everything they do, living in such a society has turned everyone into a real “gentleman”. In__a__society__of__such__high__moral__practice,__what__need__is__there__for__people__to__be__on__guard__against__others
篇章导读:本文是一篇说明文。文章通过出租车、酒店、工人等介绍了芬兰人民的“愚蠢”,来表明并赞美了芬兰社会的和谐,人民的道德水准之高。
28.What might happen when taking a taxi in Finland
A.Taxis can be stopped at any time midway.
B.The cost of a Benz is higher than other taxis.
C.The driver will feel angry if unpaid on time.
D.Only Benz can be used as common taxis.
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段中的“You can go ... paying your fare. (你可以乘一辆出租车去任何地方,告诉司机在中途任何地方让你下车,说你有一些事情要处理,然后不用付车费就离开。)”可知,在芬兰乘坐出租车时,可以在中途随时停车。故选A。
29.What allows you to enjoy free meals in a hotel
A.Your friend's invitation.
B.Your registration card.
C.Your identity information.
D.Your good behaviour.
答案:B
解析:细节理解题。根据第三段中的“The most they would do ... free of charge.(为了显示他们的诚意,他们最多会向服务员挥舞他们的登记卡。由于检查如此松懈,你可以很容易地使用任何一张旧的登记卡带几个朋友免费用餐。)”可知,展示你的登记卡可以让你在酒店免费用餐。故选B。
30.Which of the following is mentioned in this text
A.Finns love to take “pretty advantages”.
B.Taxi drivers can get paid after constantly asking.
C.Outsiders are often invited to have a free meal.
D.Finnish workers keep very honest records of their working hours.
答案:D
解析:细节理解题。根据第五段中的“And workers always give an honest account of the exact hours they put in.”可知,芬兰工人非常诚实地记录他们的工作时间。故选D。
31.How to understand the underlined sentence in the last paragraph
A.Practice makes perfect.
B.High effort always leads to great gains.
C.Honesty is a good principle of society.
D.Nothing is impossible to a willing heart.
答案:C
解析:句意理解题。根据最后第一段中的“As the Finns ... into a real ‘gentleman’.(由于芬兰人做任何事情都秉持诚信,生活在这样的社会中,每个人都变成了真正的‘绅士’。)”可推知,画线的句子想要表达诚实是社会的一条良好的原则,在诚信的社会中,人们没有必要提防他人。故选C。
D
When I lived in Prague in the Czech Republic, I often took weekend trips to explore the countryside of neighboring cities. One particular weekend, I took a three hour bus ride to visit a nearby city. Before I got off the bus, I checked the schedule for the time to return to Prague; I was only planning a day trip and did not intend to stay overnight.
After a delightful day of sightseeing, I made my way to the bus station to catch the 6:15 bus back to Prague. However, upon reaching the station, I discovered there was no queue for the bus. Despite the language barrier, I managed to gather from gestures and expressions that the last bus of the day had already left at 5:15. This caused a serious problem for me.
About a month earlier, I had fallen victim to a pickpocketing (扒窃) incident, losing around $1,000. To prevent a similar occurrence, I only carried enough cash to cover my daily expenses. With only 9 crowns left in my pocket, I thought if no hotel charged less than 9 crowns, spending the night on a park bench would be my only choice—an uncomfortable idea for a man in his late 60s.
After careful consideration, I went into a hotel to try my luck. Naturally, I assumed it would cost more than 9 crowns. I approached the manager, shared my story with her, and made a request. I proposed that if I could spend the night there, I would give her 9 crowns as payment and mail the remaining amount to her the next day. To my great surprise, the manager said I was welcome to stay, and that she would accept what I had in my pocket as the full payment for a room. Additionally, she offered me a nice meal for free.
Eventually, I spent the night in a clean and tastefully decorated room, not on a cold, hard park bench. Upon my return to Prague, I wrote the manager a note of thanks for her kindness. She reminded me that kindness is an international characteristic, and has no boundaries (边界).
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在捷克共和国的一次周末旅行中遭遇的意外情况及由此感受到的人间善意。
32.What was the author's original plan for his weekend trip
A.Exploring rural transportation tools.
B.Going one day countryside sightseeing.
C.Practicing speaking the Czech language.
D.Enjoying local food and accommodation.
答案:B
解析:细节理解题。根据第一段中的“Before I got off the bus ... to stay overnight. (下车前,我查看了一下返回布拉格的时刻表;我只计划一日游,不打算过夜。)”可知,作者原本计划进行一次为期一天的乡村观光旅行。故选B。
33.What problem did the author meet with during his trip
A.Having his money stolen.
B.Failing to find a good hotel.
C.Missing the last return bus.
D.Finding it difficult to communicate.
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段中的“I managed to gather ... serious problem for me (我还是从手势和表情中推断出,当天最后一班公交车已经在5点15分离开了。这给我带来了一个严重的问题)”可知,作者遇到了错过末班返程公交车的问题。故选C。
34.What might the author think of the manager of the hotel
A.Open minded and sociable.
B.Optimistic and confident.
C.Generous and considerate.
D.Hard working and responsible.
答案:C
解析:推理判断题。根据第四段中的“To my great surprise ... a nice meal for free. (令我大为惊讶的是,经理说欢迎我留下来,而且她会接受我口袋里的钱作为房间的全额付款。此外,她还给我提供了一顿免费的美餐。)”可推知,酒店经理慷慨且考虑周到。故选C。
35.What lesson can we possibly learn from the author's experience
A.Who laughs last laughs best.
B.What goes around comes around.
C.Emergencies come in all forms and times.
D.Kindness goes beyond cultural boundaries.
答案:D
解析:推理判断题。根据最后一段中的“She reminded me ... has no boundaries (边界). (她提醒我,善良是一种国际特征,没有边界。)”可推知,我们能从作者的经历中学到的是:善良超越了文化界限。故选D。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
As is known to us all, honesty has always been a traditional virtue in China. Despite the passage of time, honesty has been passed down as a mainstream value. __36__
A famous Chinese idiom (成语), yinuo qianjin, tells such a story. In the early Western Han Dynasty (206 BC-AD 24), a general named Ji Bu was known for being courageous and honest. Legend has it that whenever Ji made a promise, he would make an effort to keep it. __37__ There was a saying widely spread: It is better to have a promise from Ji Bu than to get hundreds of ounces (盎司) of gold.
__38__ During the Qing Dynasty (1644-1911), Li Daquan, a successful businessman in Shanxi Province, was visited by a friend who came up with a new idea. In ancient China, carrying a large amount of cash was not only a heavy burden (负担) but could also put the owner in danger. His friend proposed that a draft (汇票) be issued to replace the real cash. This draft was not only a promise to pay, but also could be cashed everywhere. Li readily agreed and kept his word. The story soon got around, and Li's honesty brought him a flood of customers and a good business. __39__ Such is the beginning of the Chinese banking industry. His banking business finally expanded into 35 branches across the country. Rishengchang has been preserved and turned into a museum now.
In today's China, the spirit of honesty is still well respected. China selects national role models every year. __40__
A.Everyone should try to be an honest person.
B.Honesty is priceless and honesty also brings creativity.
C.Such a virtue of honesty earned him a good popularity.
D.China is a famous country that values and respects honesty.
E.Li Daquan later set up China's first draft bank, Rishengchang.
F.It is also shown in countless stories throughout China's history.
G.Their stories are told across the country to promote the virtue of honesty.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章列举了中国历史上两个诚信的故事来表明诚信一直是中国的传统美德。
36.答案:F
解析:根据前文“As is known to us all ... as a mainstream value. (众所周知,诚实一直是中国的传统美德。尽管时间在流逝,但诚实已经作为一种主流价值观传承下来。)”以及后文列举的两个关于诚信的历史故事可知,F项(这也体现在中国历史上无数的故事中。)承前启后。故选F。
37.答案:C
解析:根据前文“Legend has it ... to keep it. (传说,不管季布什么时候许愿,他都会努力去实现它。)”以及后文“There was a saying ... get hundreds of ounces (盎司) of gold. (有句谚语流传:与其得到几百盎司的黄金,不如得到季布的承诺。)”可知,C项(这种诚实的美德为他赢得了良好的声望。)承前启后。故选C。
38.答案:B
解析:后文“During the Qing Dynasty ... Li readily agreed and kept his word.”讲述了清朝商人李大全基于诚信创造出汇票的故事,由此可知,本段主要讲述了诚信带来了创造力,B项(诚实是无价的,诚实也带来创造力。)概括本段主旨。故选B。
39.答案:E
解析:根据前文“The story soon got around ... a good business.(这件事很快就传开了,李的诚实给他带来了大量的顾客和生意。)”以及后文“Such is the beginning ... across the country. (这就是中国银行业的开端。他的银行业务最终扩展到全国35家分行。)”可知,设空处应是过渡句,由李的故事过渡到中国银行业,E项(李大全后来成立了中国第一家汇票银行日升昌。)承前启后。故选E。
40.答案:G
解析:根据前文“In today's China ... role models every year.”可知,现在人们仍旧推崇诚实的精神,评选道德规范,G项(他们的故事被传遍全国,以弘扬诚实的美德。)承接前文。故选G。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Luke Coelho recently transferred from Brazil to attend school in the United States. He understands that integrity and __41__ are values appreciated in all countries and cultures. And Luke didn't hesitate to __42__ both when he found a pocket full of family __43__ left behind in a(n) __44__ jacket.
Andy's Attic is a clothing donation program at Luke's new school, and Luke recently __45__ the jacket through the program. Local resident Dave Kenney was the one who donated the jacket.
When Luke put on the coat, __46__, he found much more than a warm coat. Inside the pocket, Luke discovered some personal __47__, including two watches, a bracelet and two diamond rings!
Luke __48__ shared the news with his aunt Taryn Souza and together they set to work trying to __49__ the owner of the items. With some detective work, they were __50__ to find Dave. Of course, he was __51__ to receive the prized pieces back, but he hadn't even __52__ that they were in the jacket!
Earlier this year, both Dave's mother and wife passed away, so he was especially __53__ to have back the wedding ring he'd bought for his wife and items that had __54__ his mother. Dave stated, “This fine young man did the right thing. I totally __55__ what they did for me and my family.”
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Luke (卢克)在别人为自己捐赠的夹克里发现了贵重的私人物品后,竭尽全力物归原主的故事。
41.A.courage B.bravery
C.generosity D.honesty
答案:D
解析:courage勇气;bravery勇敢;generosity慷慨;honesty诚实。根据后文“Luke __48__ shared ... to find Dave.”可知,Luke把贵重物品归还主人,体现了他的正直和诚实。故选D。
42.A.exercise B.check
C.promote D.learn
答案:A
解析:exercise运用;练习;check检查;promote促进;learn学习。根据后文“Luke __48__ shared ... to find Dave.”可知,Luke把这些贵重物品归还主人,正是在践行正直诚实的价值观。故选A。
43.A.elements B.treasures
C.traditions D.memories
答案:B
解析:element要素;treasure珍宝;tradition传统;memory记忆。根据后文“including two watches, a bracelet and two diamond rings”可知,口袋里装满了一些贵重物品。故选B。
44.A.forgotten B.outdated
C.donated D.worn
答案:C
解析:forget遗忘;outdated过时的;donate捐赠;worn用旧的。根据后文“Local resident Dave Kenney was the one who donated the jacket.”可知,这件夹克来自别人的捐赠。故选C。
45.A.discovered B.received
C.found D.changed
答案:B
解析:discover发现;receive收到;find发现;change改变。根据后文“the jacket through the program”及“When Luke put on the coat”可知,Luke最近通过该项目收到了这件夹克。故选B。
46.A.to his surprise B.in relief
C.out of curiosity D.with joy
答案:A
解析:to one's surprise使某人惊讶的是;in relief松了口气;out of curiosity出于好奇;with joy充满喜悦地。根据后文“including two watches, a bracelet and two diamond rings”可知,夹克口袋里装满了一些贵重物品,这使得Luke很惊讶。故选A。
47.A.gold B.art
C.material D.belongings
答案:D
解析:gold金子;art艺术;material物质;belongings所有物,财物。根据前文“personal”及后文“including two watches, a bracelet and two diamond rings”可知,这些东西都属于个人财物。故选D。
48.A.excitedly B.hesitantly
C.eventually D.immediately
答案:D
解析:excitedly激动地;hesitantly犹豫地;eventually最终;immediately立即。根据后文“shared the news ... of the items”可知,Luke发现捐赠的夹克里有贵重物品,立刻将这一消息告诉了他的阿姨。故选D。
49.A.locate B.recognize
C.remind D.inform
答案:A
解析:locate确定……的位置;recognize认出;remind提醒;inform通知。根据后文“the owner of the items”可知,Luke和阿姨开始寻找这些物品的主人。故选A。
50.A.eager B.likely
C.able D.ready
答案:C
解析:eager渴望的;likely可能的;able有能力的;ready准备好的。根据前文“With some detective work”可知,经过探查,他们能够找到失主。故选C。
51.A.supposed B.excited
C.surprised D.annoyed
答案:B
解析:supposed假定的;excited激动的;surprised惊讶的;annoyed生气的。根据前文“Of course”及后文“to receive the prized pieces back”可知,失物回归,尤其是贵重的物品,失主会感到激动。故选B。
52.A.mentioned B.imagined
C.admitted D.realized
答案:D
解析:mention提到;imagine想象;admit承认;realize意识到。根据后文“that they were in the jacket”可知,Dave (戴夫)没有意识到这些东西在夹克里。故选D。
53.A.grateful B.determined
C.anxious D.amazed
答案:A
解析:grateful感激的;determined有决心的;anxious焦急的;amazed惊讶的。根据前文“they were __50__ to find Dave”及“to receive the prized pieces back”可知,Luke把这些贵重物品物归原主,Dave非常感激他。故选A。
54.A.led to B.come from
C.belonged to D.stood for
答案:C
解析:lead to导致;come from来自;belong to属于;stand for代表。根据前文“items”和后文“his mother”可知,这些物件属于Dave过世的母亲。故选C。
55.A.accept B.appreciate
C.support D.understand
答案:B
解析:accept接受;appreciate感激;support支持;understand理解。根据前文“he was especially ... __54__ his mother”可知,Dave对Luke所做的一切表示感激。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
At first I didn't want to be a traffic police officer. I wanted to be a criminal police officer. When I __56__ (assign) to the traffic police at the beginning, I was a little __57__ (disappoint).
Later I found out that traffic police is the most commonly seen on the street, and there is indeed a lot of danger. With our help, traffic problems can be tackled, and life can run __58__ (smooth).
There are the motorcycles __59__ weigh more than 250 kilograms, still not quite suitable for women. In times like this, my passion for this job is what keeps me going. I first got a motorcycle rider's license and enrolled in a gym to do __60__ (strong) training. You have to be able __61__ (handle) the motorcycle first before riding it.
If there's __62__ emergency, such as a pregnant woman or someone else needing to get to the hospital urgently. When we're on duty, if a driver sees us, he or she pulls over and urges us to intervene, __63__ (say) something like, “Can you help us get through We're __64__ the way to the hospital.” We can clear the way right away. __65__ time permits, we even get the person to the hospital. Moments like this make me feel very proud.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者作为一名交警的心路历程,通过适应和努力,她发现交警工作的重要性与价值。
56.答案:was assigned
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。句意:当我最初被分配到交警岗位时,我有点失望。根据was可知,事情发生在过去,应用一般过去时,且主语I与assign之间为被动关系,应用被动语态,be动词应用was。故填was assigned。
57.答案:disappointed
解析:考查词性转换。此处描述人的感受,应用形容词disappointed“失望的”,作表语。故填disappointed。
58.答案:smoothly
解析:考查词性转换。句意:在我们的帮助下,交通问题可以得到解决,生活可以顺利进行。此处应用副词smoothly“顺利地”修饰动词run,作状语。故填smoothly。
59.答案:that/which
解析:考查定语从句的引导词。此处引导定语从句,先行词是the motorcycles,指物,关系词代替先行词在从句中作主语,应用关系代词that或which引导。故填that/which。
60.答案:strength
解析:考查词性转换。句意:我首先拿到了摩托车驾驶执照,并报名参加了一个健身房进行力量训练。此处应用名词strength,表示“力量”,作定语,修饰training。故填strength。
61.答案:to handle
解析:考查非谓语动词。句意:在骑它之前,你必须能先驾驭摩托车。be able to do sth意为“能够做某事”。故填to handle。
62.答案:an
解析:考查冠词。句意:如果有紧急情况,比如孕妇或其他人急需去医院。此处泛指“一种紧急情况”,且emergency的发音以元音音素开头。故填an。
63.答案:saying
解析:考查非谓语动词。本句谓语为pulls over和urges,设空处应用非谓语动词,且say与其逻辑主语he之间为主动关系,应用现在分词作伴随状语。故填saying。
64.答案:on
解析:考查介词。on the way to为固定短语,意为“在去往……的路上”。故填on。
65.答案:If
解析:考查状语从句的连接词。句意:如果时间允许,我们甚至会把人送到医院。此处引导条件状语从句,表示“如果”,应用if,且位于句首,单词首字母应大写。故填If。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,想邀请交换生Henry一起参加周末的Trash Hiking(徒步拾垃圾)志愿者活动。请你用英语给他写一封电子邮件,内容包括:
1.活动目的;
2.活动安排。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Henry,
                                    
                                    
                                    
                                    
Yours sincerely,
Li Hua
[精彩范文]
Dear Henry,
In order to raise awareness of the protection of the environment, our school will organize a voluntary activity called “Trash Hiking” this Sunday morning. I'm writing to invite you to join us.
We will gather at the gate of Xinan park at eight and do some voluntary work in groups. The activities will include putting up posters, telling the citizens the importance of protecting the environment and picking up rubbish when hiking in the park. We hope to make our community a better place by working in our spare time. If you are interested and available, please meet us there on time. Don't forget to wear light clothes and bring some tools.
Looking forward to your early reply.
Best wishes!
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Jimmy, who has a good heart, is an automotive mechanic (修理工), but unfortunately, he lost his job a few months ago. He was caught in a dilemma (困境), wanting to find a new job but fearing applying for a new job.
One day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview for a position in a well known company, whose recruitment (招聘) advertisement said it needed someone who was skilled, but more importantly, kind hearted. His appointment was at 10 am and it was already 8:30. While waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car, wearing a worried expression. Obviously there was something wrong with the car. Jimmy immediately went up to lend him a hand. To Jimmy, it was an easy job though it took some time. When Jimmy finished working on the car, the old man asked him how much he should pay for the service. Jimmy said there was no need to pay him; he just helped someone in need, and he had to rush for an interview. Then the old man said, “Well, I could take you to the office for your interview. It's the least I could do. Please, I insist.” Jimmy agreed. When Jimmy told the old man where he would go, the old man showed a smile and said, “I know the company. By the way, young man, you can call me Anderson.”
Upon arrival, Jimmy found a long line of applicants waiting to be interviewed. Jimmy still had some grease (机油) on him after the car repair, but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt. One by one, the applicants left the interviewer's office with disappointed look on their faces. “With the way I look now, how could I possibly pass this interview?” he thought to himself, feeling his heart sinking.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
Finally his name was called.                                                                                                                                                                                          Disappointed, Jimmy left the office and unexpectedly met with Mr Anderson.                                                                                                                                                    
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了汽车修理工Jimmy (吉米)将要参加一家知名公司的面试,在等车的时候,他好心地帮助一位陌生老人Anderson (安德森)修好了汽车。之后,他来不及换掉带着机油的衣服就参加了面试,这对他的面试有什么影响?Jimmy面试后遇到Anderson,情况会有所改变吗?
[精彩范文]
Finally his name was called. With his heart pounding wildly, he entered the office. After giving a brief introduction, Jimmy waited for the interviewer to ask questions. But out of Jimmy's expectations, the interviewer just stared at him, saying nothing. Jimmy felt the air frozen, not knowing what to do. After what seemed like a century, the interviewer opened his mouth, “You should wear a dirty shirt for the interview. It seems that you don't take it seriously. ” Jimmy wanted to explain, but the interviewer just signed to him to leave.
Disappointed, Jimmy left the office and unexpectedly met with Mr Anderson. “Young man, you failed your interview because of your dirty shirt?” Mr Anderson asked, with a smile on his face. When hearing the question, Jimmy nodded his head, feeling his face burning. “Do you regret helping me?” Mr Anderson asked seriously. “No,” Jimmy answered firmly with a sincere expression and added he would come to others' help as long as he was needed. Mr Anderson nodded approvingly. “Congratulations, young man. You have passed the real interview.” It turned out the old man was the General Manager of the company.
25(共97张PPT)
WELCOME UNIT
UNIT 2 单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
时间:120分钟   满分:150分
较易题(占比50%) 中档题(占比40%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D 难度 ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
1.What does the woman mean
A.She doesn't mind what he said.
B.She is still angry with the man.
C.She has forgotten the man's words.
M:Mary, I really want to apologize for what I said to you the other day.
W:Oh, forget it.
Text 2
2.Who saved the child
A.The man.
B.The firefighters.
C.The man's brother.
M:My brother showed great courage by running into the burning building to save the child.
W:I know. The firefighters are going to give him a medal.
Text 3
3.What did the man want to be before he went to college
A.A teacher.
B.A musician.
C.An actor.
W:How long have you wanted to be an actor
M:I've wanted to be an actor since I was in college. Before that, I wanted to be a musician.
Text 4
4.What should Betty do according to the man
A.Eat seafood.
B.Exercise more.
C.Have a good rest.
M:Betty, shall we have seafood tonight
W:No, I want to keep thin.
M:If you want to keep thin, you should exercise more.
Text 5
5.Where does the conversation probably take place
A.In a store. B.In a hotel.
C.In a restaurant.
M:Is the luggage in the shade yours, ma'am
W:Yes, it is.
M:Shall I call someone to cary it for you
W:Oh, there's no need. My suitcase is quite light. And my room is just on the left on the ground floor.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:Mary, I don't feel too well. I have a stomachache.
W:Well, you shouldn't have eaten all that pizza.
M:I didn't have that much. I think it might have been something else that I ate.
W:What else did you eat
M:I had a salad. Something in the salad could have caused my stomachache.
W:Maybe, but I had a salad, too, and I feel fine. What did you put in your salad
M:Just oil.
W:Then I don't think it was the salad. It must have been the pizza. Anyway, you'd better go to a doctor to get some medicine.
M:Thanks. I think I'll just lie down for a while.
6.What's the matter with the man
A.His stomach hurts.
B.He is too full to eat anything.
C.The salad he ate had gone bad.
7.What will the man do next
A.See a doctor.
B.Lie down to rest.
C.Take some medicine.
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:Please turn off the lights, Harry.
M:Why What's the matter I want to read the paper.
W:If we turn on too many lights, all the electricity in the house will go off.
M:Now who told you that
W:Our new neighbor Mr Smith.
M:Mr Smith When did he come to our home
W:I had to go to his home and ask for help today.
M:What was wrong
W:When I turned on the washing machine, all the lights went out.
M:Well, did he take care of it for you
W:Yes, but he said it would take a lot more work to do a really good job.
M:What does he mean by a really good job
W:He said we need new electric wires throughout the house and a lot of other things.
M:Did he tell you how much it would cost
W:Yes, about a thousand dollars.
M:A thousand dollars That's a lot of money. And just when we need to get some work done on our car, too.
8.What had gone wrong in their house
A.Their washing machine.
B.The electricity.
C.The lights.
9.Who was Mr Smith
A.A repairman.
B.The woman's husband.
C.The woman's new neighbor.
10.Why did the man think it would cost him dearly
A.Because he wanted to buy a car.
B.Because he didn't have a good job.
C.Because their car needed repairing.
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:What are you reading this time, Mason
M:It's called Percy Jackson and the Olympians.
W:Oh, yes. Many kids are coming in requesting it. What is it about
M:It's about a boy of my age who discovers he is the son of a Greek god. He then goes on a journey to recover something that is stolen from a powerful god.
W:Ancient Greek history is interesting, isn't it
M:Yes, I love it. And it's a lot better than reading those boring textbooks in school.
W:You may be right. However, the information in textbooks is much more accurate.
M:I know. This is just more exciting, and I can relate to the main characters.
W:It sounds like you would like historical fiction. It's a bit above your current reading level now, though.
M:Mrs Lang Can I take this home with me
W:Certainly. Just write your name down, along with the date you check it out. It's due back in one week.
M:I'll finish it before that!
11.What is the man reading
A.A detective book.
B.A historical novel.
C.A classical textbook.
12.How does the man feel about the book he is reading
A.It is boring.
B.It is accurate.
C.It is fun.
13.Where does the conversation probably take place
A.In a library.
B.In a bookstore.
C.In the man's house.
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
W:I'm back, Dad.
M:How was your ballet lesson
W:Hard work. Doing ballet is harder than being an athlete.
M:Oh, I know that. When your mom did it professionally, her bones used to ache all the time.
W:I don't know how she did it for twenty years. After one year I am ready to give up.
M:But you just learned it one year ago. Your mom trained for five years before she started doing it for a living.
W:Well, how did an engineer come to be married to a ballet dancer
M:I was doing some work at the National Theater and I got talking to her.
W:Wow, really
M:Yes, she was very beautiful, so I had to find the courage to speak to her. I tried to look confident, but inside I was shaking.
W:What did she say
M:Oh, she laughed at my jokes. I think she was happy that someone was brave enough to talk to her.
W:She danced in a lot of places, didn't she
M:Nearly. The Opera House, the Garden Hall ... all the top places.
14.How long has the girl been learning ballet
A.For five years.
B.For two years.
C.For one year.
15.What did the man's wife do for a living
A.She was an athlete.
B.She was a dancer.
C.She was an engineer.
16.Where did the man first talk to his wife
A.At the Garden Hall.
B.At the Opera House.
C.At the National Theater.
17.How did the man feel inside when he first met his wife
A.Confident.
B.Nervous.
C.Amused.
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
My parents run a small restaurant. The restaurant was open 24 hours a day, seven days a week. And my first job when I was six years old was shining shoes for customers. My duties increased as I grew older. At age ten I was cleaning tables and washing plates. My father made it clear that I had to meet certain standards. I had to be on time, hard working and polite to the customers. I was never paid for any work I did. One day I made a mistake of telling Dad I thought he should give me 10 pounds a week. He said, “OK, then how about you paying me for the three meals a day when you eat here and for the times you bring in your friends for free drinks.” He figured I owed him about 40 pounds a week. This taught me quite a lot.
18.What was the speaker's job before he was 10 years old
A.Washing plates.
B.Shining shoes.
C.Cleaning tables.
19.What was one of the requirements laid down by the boy's father
A.He should never be late for work.
B.He must study hard in his spare time.
C.He must work six days a week.
20.What did the boy ask his father to do one day
A.To pay him for his work.
B.To let him have 3 meals a day in the restaurant.
C.To give his friends free drinks.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Are you ready to become
an international UN volunteer
You can contribute your time, skills and knowledge through volunteering with the UN. This is an opportunity to create a positive impact and be a significant force for achieving peace and development. Make a difference to the lives of many!
Why Volunteer with UN
★ They promote peace and development in communities around the globe, while upholding the ideas and aspirations of the United Nations;
★ They represent many cultures and backgrounds, bringing a wide variety of perspectives and approaches;
★ Your assignment can create a ripple effect that extends far beyond the immediate results of your efforts;
★You will learn about different cultures, expand your networks, study foreign languages and gain matchless professional and life experiences.
Requirements
★ 25 years old and older (no upper age limit); university degree or higher technical diploma;
★ At least two years of relevant work experience in a professional background;
★ Ability to work in a multicultural environment; willingness to work with people and local organizations;
★ Ability to adjust in hard living conditions or remote locations; strong interpersonal and organizational skills ...
Conditions of service
★ Assignments generally run for 6 to 12 months with the possibility of extending for one to two years;
★ Short term assignments are also requested from time to time;
★ Allowances are in no way to be understood as a compensation, reward or salary in exchange for the volunteer work.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了联合国志愿者项目的具体内容及要求。
21.What can we benefit from being an International UN Volunteer
A.It is convenient for us to go abroad.
B.We can promote local tourism rapidly.
C.It is a good way to practise Chinese well.
D.We can help achieve peace and development.
解析:细节理解题。根据Why Volunteer with UN?部分中的“They promote peace ... the United Nations (志愿者们在维护联合国的理念和愿望的同时,促进全球各社区的和平与发展)”可知,作为一位联合国志愿者,我们可以帮助实现和平与发展。故选D。
22.What is the age range if you want to serve as an International UN Volunteer
A.Younger than 18. B.From 18-25.
C.At least 25. D.From 25-60.
解析:细节理解题。根据Requirements部分中的“25 years old and older (no upper age limit)”可知,如果想成为一位联合国志愿者,你的年龄至少是25岁,且无年龄上限。故选C。
23.What can we learn about International UN Volunteers from the passage
A.They are given salaries or reward annually.
B.They are required to have related work experience.
C.They are asked to work for at least one year abroad.
D.They are arranged to work in isolated areas only.
解析:细节理解题。根据Requirements部分中的“At least two years of relevant work experience in a professional background (至少有两年专业背景的相关工作经验)”可知,联合国志愿者需要有相关的工作经验。故选B。
B
In October, I told the eight year olds in the class I teach about my plan. “I'd like you to do extra jobs around the house to earn some money,” I said. “Then we'll buy food for someone who might not have a nice dinner otherwise.”
Early in the week for that donation, the children arrived with their hard earned money. They had cleaned yards, set tables, and washed dishes. They couldn't wait to go shopping. I watched as they rushed in the supermarket aisles (过道). At last we headed toward the checkout, pushing a cart filled with food. Then Kristine cried. “Flowers!” The group rushed toward the plants.
You can't eat flowers,” I responded. “Why not use the money to buy more food?” “But Mrs Sherlock,” she begged, “we want flowers.”
Defeated, I looked at the flowers. Stuck in the middle of the display was a pot of purple flowers. “She'll like this one,” the children agreed, and put the purple plant into the cart.
An agency had given us the address of a needy grandmother. Soon we pulled up in front of a small house. The children hurried to get the food. When Amy put the flowers on the counter, the woman seemed surprised. “Do you like it?” Michael asked. The old lady brightened. She told the children about the animals that lived close by.
We returned to the car. As we fastened our seat belts, we could see the kitchen window. The woman inside waved goodbye, then turned and walked across the room, straight to the flowers. She put her face in them. When she raised her head, there was a smile on her lips.
The children were quiet. In that brief moment, they had seen the power they possessed to make another's life better. Sometimes a person just needs a pot of flowers on a dark November day.
篇章导读:本文是一篇记叙文。作者组织了一次班级活动,让孩子们通过做家务赚钱,并将这些钱用来帮助一位生活贫困的老太太。孩子们从中体验到了帮助别人的成就感。
24.Why did the author ask the children to earn money
A.To help them get independence.
B.To pay for their own education.
C.To prepare for a food donation.
D.To raise money for an evening party.
解析:细节理解题。根据第一段中的“Then we'll buy ... a nice dinner otherwise.(然后我们会给那些可能吃不到一顿丰盛晚餐的人买食物。)”可知,作者让孩子们去赚钱是为了给生活贫困者买食物,即为一次食物捐赠做准备。故选C。
25.How did the children earn the money
A.By selling flowers.
B.By doing some housework.
C.By working in the supermarket.
D.By washing dishes in the restaurants.
解析:细节理解题。根据第一段中的“I'd like you ... earn some money(我想让你们在家里做些额外的工作赚一些钱)”和第二段中的“They had cleaned yards, set tables, and washed dishes.(他们打扫过院子,摆过桌子,洗过盘子。)”可知,孩子们通过做家务来赚钱。故选B。
26.What did the author think of Kristine's request for flowers
A.It was unique.
B.It was useful.
C.It was unpractical.
D.It was old fashioned.
解析:推理判断题。根据第三段中的“You can't eat ... buy more food?(‘你不能吃花。’我回答道。‘为什么不用这些钱买更多的食物呢?’)”可知,作者认为花不能吃,用这些钱买更多食物才是实用的。由此可推知,作者认为Kristine (克里斯汀)买花的要求是不实用的。故选C。
27.What impressed the children most that day
A.Their teacher's generosity.
B.The old lady's story telling.
C.The beauty of the purple flowers.
D.The old lady's response to the flowers.
解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“She put her face ... on her lips.”可知,老太太把脸埋进去嗅花香,然后嘴角露出了微笑;再根据最后一段中的“The children were ... another's life better.”可知,孩子们目睹了老太太对花的反应后沉默了,他们认识到自己能使别人的生活变得更美好。由此可推知,那天孩子们印象最深的是老太太对花的反应。故选D。
C
If you have a chance to go to Finland, you will probably be surprised to find how “foolish” the Finnish people are.
Take the taxi drivers for example. Taxis in Finland are mostly high class Benz with a fare of two US dollars a kilometer. You can go anywhere in one, tell the driver to drop you at any place, say that you have some business to attend to, and then walk off without paying your fare. The driver would not show the least sign of being annoyed and worried.
The dining rooms in all big hotels not only serve their guests, but also serve outside diners. Hotel guests have their meals free, so they naturally go to the free dining rooms to have their meals. The most they would do to show their good faith is to wave their registration card to the waiter. With such a loose check, you can easily use any old registration card to take a couple of friends to dine free of charge.
The Finnish workers are paid by the hour. They are very much on their own as soon as they have agreed with the boss on the pay. From then on, they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly.
With so much carelessness in everyday life, surely Finland must be a heaven to those who love to take “petty advantages (小便宜)”. But the strange thing is, all the taxi passengers would always come back to pay their fare after they have attended to their business; not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms. And workers always give an honest account of the exact hours they put in.
As the Finns always act on good faith in everything they do, living in such a society has turned everyone into a real “gentleman”. In__a__society__of__such__high__moral__practice,__what__need__is__there__for__people__to__be__on__guard__against__others
篇章导读:本文是一篇说明文。文章通过出租车、酒店、工人等介绍了芬兰人民的“愚蠢”,来表明并赞美了芬兰社会的和谐,人民的道德水准之高。
28.What might happen when taking a taxi in Finland
A.Taxis can be stopped at any time midway.
B.The cost of a Benz is higher than other taxis.
C.The driver will feel angry if unpaid on time.
D.Only Benz can be used as common taxis.
解析:细节理解题。根据第二段中的“You can go ... paying your fare. (你可以乘一辆出租车去任何地方,告诉司机在中途任何地方让你下车,说你有一些事情要处理,然后不用付车费就离开。)”可知,在芬兰乘坐出租车时,可以在中途随时停车。故选A。
29.What allows you to enjoy free meals in a hotel
A.Your friend's invitation.
B.Your registration card.
C.Your identity information.
D.Your good behaviour.
解析:细节理解题。根据第三段中的“The most they would do ... free of charge.(为了显示他们的诚意,他们最多会向服务员挥舞他们的登记卡。由于检查如此松懈,你可以很容易地使用任何一张旧的登记卡带几个朋友免费用餐。)”可知,展示你的登记卡可以让你在酒店免费用餐。故选B。
30.Which of the following is mentioned in this text
A.Finns love to take “pretty advantages”.
B.Taxi drivers can get paid after constantly asking.
C.Outsiders are often invited to have a free meal.
D.Finnish workers keep very honest records of their working hours.
解析:细节理解题。根据第五段中的“And workers always give an honest account of the exact hours they put in.”可知,芬兰工人非常诚实地记录他们的工作时间。故选D。
31.How to understand the underlined sentence in the last paragraph
A.Practice makes perfect.
B.High effort always leads to great gains.
C.Honesty is a good principle of society.
D.Nothing is impossible to a willing heart.
解析:句意理解题。根据最后第一段中的“As the Finns ... into a real ‘gentleman’.(由于芬兰人做任何事情都秉持诚信,生活在这样的社会中,每个人都变成了真正的‘绅士’。)”可推知,画线的句子想要表达诚实是社会的一条良好的原则,在诚信的社会中,人们没有必要提防他人。故选C。
D
When I lived in Prague in the Czech Republic, I often took weekend trips to explore the countryside of neighboring cities. One particular weekend, I took a three hour bus ride to visit a nearby city. Before I got off the bus, I checked the schedule for the time to return to Prague; I was only planning a day trip and did not intend to stay overnight.
After a delightful day of sightseeing, I made my way to the bus station to catch the 6:15 bus back to Prague. However, upon reaching the station, I discovered there was no queue for the bus. Despite the language barrier, I managed to gather from gestures and expressions that the last bus of the day had already left at 5:15. This caused a serious problem for me.
About a month earlier, I had fallen victim to a pickpocketing (扒窃) incident, losing around $1,000. To prevent a similar occurrence, I only carried enough cash to cover my daily expenses. With only 9 crowns left in my pocket, I thought if no hotel charged less than 9 crowns, spending the night on a park bench would be my only choice—an uncomfortable idea for a man in his late 60s.
After careful consideration, I went into a hotel to try my luck. Naturally, I assumed it would cost more than 9 crowns. I approached the manager, shared my story with her, and made a request. I proposed that if I could spend the night there, I would give her 9 crowns as payment and mail the remaining amount to her the next day. To my great surprise, the manager said I was welcome to stay, and that she would accept what I had in my pocket as the full payment for a room. Additionally, she offered me a nice meal for free.
Eventually, I spent the night in a clean and tastefully decorated room, not on a cold, hard park bench. Upon my return to Prague, I wrote the manager a note of thanks for her kindness. She reminded me that kindness is an international characteristic, and has no boundaries (边界).
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在捷克共和国的一次周末旅行中遭遇的意外情况及由此感受到的人间善意。
32.What was the author's original plan for his weekend trip
A.Exploring rural transportation tools.
B.Going one day countryside sightseeing.
C.Practicing speaking the Czech language.
D.Enjoying local food and accommodation.
解析:细节理解题。根据第一段中的“Before I got off the bus ... to stay overnight. (下车前,我查看了一下返回布拉格的时刻表;我只计划一日游,不打算过夜。)”可知,作者原本计划进行一次为期一天的乡村观光旅行。故选B。
33.What problem did the author meet with during his trip
A.Having his money stolen.
B.Failing to find a good hotel.
C.Missing the last return bus.
D.Finding it difficult to communicate.
解析:细节理解题。根据第二段中的“I managed to gather ... serious problem for me (我还是从手势和表情中推断出,当天最后一班公交车已经在5点15分离开了。这给我带来了一个严重的问题)”可知,作者遇到了错过末班返程公交车的问题。故选C。
34.What might the author think of the manager of the hotel
A.Open minded and sociable.
B.Optimistic and confident.
C.Generous and considerate.
D.Hard working and responsible.
解析:推理判断题。根据第四段中的“To my great surprise ... a nice meal for free. (令我大为惊讶的是,经理说欢迎我留下来,而且她会接受我口袋里的钱作为房间的全额付款。此外,她还给我提供了一顿免费的美餐。)”可推知,酒店经理慷慨且考虑周到。故选C。
35.What lesson can we possibly learn from the author's experience
A.Who laughs last laughs best.
B.What goes around comes around.
C.Emergencies come in all forms and times.
D.Kindness goes beyond cultural boundaries.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“She reminded me ... has no boundaries (边界). (她提醒我,善良是一种国际特征,没有边界。)”可推知,我们能从作者的经历中学到的是:善良超越了文化界限。故选D。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
As is known to us all, honesty has always been a traditional virtue in China. Despite the passage of time, honesty has been passed down as a mainstream value. __36__
A famous Chinese idiom (成语), yinuo qianjin, tells such a story. In the early Western Han Dynasty (206 BC-AD 24), a general named Ji Bu was known for being courageous and honest. Legend has it that whenever Ji made a promise, he would make an effort to keep it. __37__ There was a saying widely spread: It is better to have a promise from Ji Bu than to get hundreds of ounces (盎司) of gold.
__38__ During the Qing Dynasty (1644-1911), Li Daquan, a successful businessman in Shanxi Province, was visited by a friend who came up with a new idea. In ancient China, carrying a large amount of cash was not only a heavy burden (负担) but could also put the owner in danger. His friend proposed that a draft (汇票) be issued to replace the real cash. This draft was not only a promise to pay, but also could be cashed everywhere. Li readily agreed and kept his word. The story soon got around, and Li's honesty brought him a flood of customers and a good business. __39__ Such is the beginning of the Chinese banking industry. His banking business finally expanded into 35 branches across the country. Rishengchang has been preserved and turned into a museum now.
In today's China, the spirit of honesty is still well respected. China selects national role models every year. __40__
A.Everyone should try to be an honest person.
B.Honesty is priceless and honesty also brings creativity.
C.Such a virtue of honesty earned him a good popularity.
D.China is a famous country that values and respects honesty.
E.Li Daquan later set up China's first draft bank, Rishengchang.
F.It is also shown in countless stories throughout China's history.
G.Their stories are told across the country to promote the virtue of honesty.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章列举了中国历史上两个诚信的故事来表明诚信一直是中国的传统美德。
36.答案:F
解析:根据前文“As is known to us all ... as a mainstream value. (众所周知,诚实一直是中国的传统美德。尽管时间在流逝,但诚实已经作为一种主流价值观传承下来。)”以及后文列举的两个关于诚信的历史故事可知,F项(这也体现在中国历史上无数的故事中。)承前启后。故选F。
37.答案:C
解析:根据前文“Legend has it ... to keep it. (传说,不管季布什么时候许愿,他都会努力去实现它。)”以及后文“There was a saying ... get hundreds of ounces (盎司) of gold. (有句谚语流传:与其得到几百盎司的黄金,不如得到季布的承诺。)”可知,C项(这种诚实的美德为他赢得了良好的声望。)承前启后。故选C。
38.答案:B
解析:后文“During the Qing Dynasty ... Li readily agreed and kept his word.”讲述了清朝商人李大全基于诚信创造出汇票的故事,由此可知,本段主要讲述了诚信带来了创造力,B项(诚实是无价的,诚实也带来创造力。)概括本段主旨。故选B。
39.答案:E
解析:根据前文“The story soon got around ... a good business.(这件事很快就传开了,李的诚实给他带来了大量的顾客和生意。)”以及后文“Such is the beginning ... across the country. (这就是中国银行业的开端。他的银行业务最终扩展到全国35家分行。)”可知,设空处应是过渡句,由李的故事过渡到中国银行业,E项(李大全后来成立了中国第一家汇票银行日升昌。)承前启后。故选E。
40.答案:G
解析:根据前文“In today's China ... role models every year.”可知,现在人们仍旧推崇诚实的精神,评选道德规范,G项(他们的故事被传遍全国,以弘扬诚实的美德。)承接前文。故选G。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Luke Coelho recently transferred from Brazil to attend school in the United States. He understands that integrity and __41__ are values appreciated in all countries and cultures. And Luke didn't hesitate to __42__ both when he found a pocket full of family __43__ left behind in a(n) __44__ jacket.
Andy's Attic is a clothing donation program at Luke's new school, and Luke recently __45__ the jacket through the program. Local resident Dave Kenney was the one who donated the jacket.
When Luke put on the coat, __46__, he found much more than a warm coat. Inside the pocket, Luke discovered some personal __47__, including two watches, a bracelet and two diamond rings!
Luke __48__ shared the news with his aunt Taryn Souza and together they set to work trying to __49__ the owner of the items. With some detective work, they were __50__ to find Dave. Of course, he was __51__ to receive the prized pieces back, but he hadn't even __52__ that they were in the jacket!
Earlier this year, both Dave's mother and wife passed away, so he was especially __53__ to have back the wedding ring he'd bought for his wife and items that had __54__ his mother. Dave stated, “This fine young man did the right thing. I totally __55__ what they did for me and my family.”
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Luke (卢克)在别人为自己捐赠的夹克里发现了贵重的私人物品后,竭尽全力物归原主的故事。
41.A.courage B.bravery
C.generosity D.honesty
42.A.exercise B.check
C.promote D.learn
解析:courage勇气;bravery勇敢;generosity慷慨;honesty诚实。根据后文“Luke __48__ shared ... to find Dave.”可知,Luke把贵重物品归还主人,体现了他的正直和诚实。故选D。
解析:exercise运用;练习;check检查;promote促进;learn学习。根据后文“Luke __48__ shared ... to find Dave.”可知,Luke把这些贵重物品归还主人,正是在践行正直诚实的价值观。故选A。
43.A.elements B.treasures
C.traditions D.memories
44.A.forgotten B.outdated
C.donated D.worn
解析:element要素;treasure珍宝;tradition传统;memory记忆。根据后文“including two watches, a bracelet and two diamond rings”可知,口袋里装满了一些贵重物品。故选B。
解析:forget遗忘;outdated过时的;donate捐赠;worn用旧的。根据后文“Local resident Dave Kenney was the one who donated the jacket.”可知,这件夹克来自别人的捐赠。故选C。
45.A.discovered B.received
C.found D.changed
46.A.to his surprise B.in relief
C.out of curiosity D.with joy
解析:discover发现;receive收到;find发现;change改变。根据后文“the jacket through the program”及“When Luke put on the coat”可知,Luke最近通过该项目收到了这件夹克。故选B。
解析:to one's surprise使某人惊讶的是;in relief松了口气;out of curiosity出于好奇;with joy充满喜悦地。根据后文“including two watches, a bracelet and two diamond rings”可知,夹克口袋里装满了一些贵重物品,这使得Luke很惊讶。故选A。
47.A.gold B.art
C.material D.belongings
48.A.excitedly B.hesitantly
C.eventually D.immediately
解析: gold金子;art艺术;material物质;belongings所有物,财物。根据前文“personal”及后文“including two watches, a bracelet and two diamond rings”可知,这些东西都属于个人财物。故选D。
解析: excitedly激动地;hesitantly犹豫地;eventually最终;immediately立即。根据后文“shared the news ... of the items”可知,Luke发现捐赠的夹克里有贵重物品,立刻将这一消息告诉了他的阿姨。故选D。
49.A.locate B.recognize
C.remind D.inform
50.A.eager B.likely
C.able D.ready
解析:locate确定……的位置;recognize认出;remind提醒;inform通知。根据后文“the owner of the items”可知,Luke和阿姨开始寻找这些物品的主人。故选A。
解析:eager渴望的;likely可能的;able有能力的;ready准备好的。根据前文“With some detective work”可知,经过探查,他们能够找到失主。故选C。
51.A.supposed B.excited
C.surprised D.annoyed
52.A.mentioned B.imagined
C.admitted D.realized
解析:supposed假定的;excited激动的;surprised惊讶的;annoyed生气的。根据前文“Of course”及后文“to receive the prized pieces back”可知,失物回归,尤其是贵重的物品,失主会感到激动。故选B。
解析:mention提到;imagine想象;admit承认;realize意识到。根据后文“that they were in the jacket”可知,Dave (戴夫)没有意识到这些东西在夹克里。故选D。
53.A.grateful B.determined
C.anxious D.amazed
54.A.led to B.come from
C.belonged to D.stood for
解析:grateful感激的;determined有决心的;anxious焦急的;amazed惊讶的。根据前文“they were __50__ to find Dave”及“to receive the prized pieces back”可知,Luke把这些贵重物品物归原主,Dave非常感激他。故选A。
解析: lead to导致;come from来自;belong to属于;stand for代表。根据前文“items”和后文“his mother”可知,这些物件属于Dave过世的母亲。故选C。
55.A.accept B.appreciate
C.support D.understand
解析:accept接受;appreciate感激;support支持;understand理解。根据前文“he was especially ... __54__ his mother”可知,Dave对Luke所做的一切表示感激。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
At first I didn't want to be a traffic police officer. I wanted to be a criminal police officer. When I __56__ (assign) to the traffic police at the beginning, I was a little __57__ (disappoint).
Later I found out that traffic police is the most commonly seen on the street, and there is indeed a lot of danger. With our help, traffic problems can be tackled, and life can run __58__ (smooth).
There are the motorcycles __59__ weigh more than 250 kilograms, still not quite suitable for women. In times like this, my passion for this job is what keeps me going. I first got a motorcycle rider's license and enrolled in a gym to do __60__ (strong) training. You have to be able __61__ (handle) the motorcycle first before riding it.
If there's __62__ emergency, such as a pregnant woman or someone else needing to get to the hospital urgently. When we're on duty, if a driver sees us, he or she pulls over and urges us to intervene, __63__ (say) something like, “Can you help us get through We're __64__ the way to the hospital.” We can clear the way right away. __65__ time permits, we even get the person to the hospital. Moments like this make me feel very proud.
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者作为一名交警的心路历程,通过适应和努力,她发现交警工作的重要性与价值。
56.答案:was assigned
57.答案:disappointed
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。句意:当我最初被分配到交警岗位时,我有点失望。根据was可知,事情发生在过去,应用一般过去时,且主语I与assign之间为被动关系,应用被动语态,be动词应用was。故填was assigned。
解析:考查词性转换。此处描述人的感受,应用形容词disappointed“失望的”,作表语。故填disappointed。
58.答案:smoothly
59.答案:that/which
解析:考查词性转换。句意:在我们的帮助下,交通问题可以得到解决,生活可以顺利进行。此处应用副词smoothly“顺利地”修饰动词run,作状语。故填smoothly。
解析:考查定语从句的引导词。此处引导定语从句,先行词是the motorcycles,指物,关系词代替先行词在从句中作主语,应用关系代词that或which引导。故填that/which。
60.答案:strength
61.答案:to handle
解析:考查词性转换。句意:我首先拿到了摩托车驾驶执照,并报名参加了一个健身房进行力量训练。此处应用名词strength,表示“力量”,作定语,修饰training。故填strength。
解析:考查非谓语动词。句意:在骑它之前,你必须能先驾驭摩托车。be able to do sth意为“能够做某事”。故填to handle。
62.答案:an
63.答案:saying
解析:考查冠词。句意:如果有紧急情况,比如孕妇或其他人急需去医院。此处泛指“一种紧急情况”,且emergency的发音以元音音素开头。故填an。
解析:考查非谓语动词。本句谓语为pulls over和urges,设空处应用非谓语动词,且say与其逻辑主语he之间为主动关系,应用现在分词作伴随状语。故填saying。
64.答案:on
65.答案:If
解析:考查介词。on the way to为固定短语,意为“在去往……的路上”。故填on。
解析:考查状语从句的连接词。句意:如果时间允许,我们甚至会把人送到医院。此处引导条件状语从句,表示“如果”,应用if,且位于句首,单词首字母应大写。故填If。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,想邀请交换生Henry一起参加周末的Trash Hiking(徒步拾垃圾)志愿者活动。请你用英语给他写一封电子邮件,内容包括:
1.活动目的;
2.活动安排。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Henry,
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Yours sincerely,
Li Hua
[精彩范文]
Dear Henry,
In order to raise awareness of the protection of the environment, our school will organize a voluntary activity called “Trash Hiking” this Sunday morning. I'm writing to invite you to join us.
We will gather at the gate of Xinan park at eight and do some voluntary work in groups. The activities will include putting up posters, telling the citizens the importance of protecting the environment and picking up rubbish when hiking in the park. We hope to make our community a better place by working in our spare time. If you are interested and available, please meet us there on time. Don't forget to wear light clothes and bring some tools.
Looking forward to your early reply.
Best wishes!
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Jimmy, who has a good heart, is an automotive mechanic (修理工), but unfortunately, he lost his job a few months ago. He was caught in a dilemma (困境), wanting to find a new job but fearing applying for a new job.
One day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview for a position in a well known company, whose recruitment (招聘) advertisement said it needed someone who was skilled, but more importantly, kind hearted. His appointment was at 10 am and it was already 8:30. While waiting for a bus to the office where he was
supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car, wearing a worried expression. Obviously there was something wrong with the car. Jimmy immediately went up to lend him a hand. To Jimmy, it was an easy job though it took some time. When Jimmy finished working on the car, the old man asked him how much he should pay for the service. Jimmy said there was no need to pay him; he just helped someone in need, and he had to rush for an interview. Then the old man said, “Well, I could take you to the office for your interview. It's the least I could do. Please, I insist.” Jimmy agreed. When Jimmy told the old man where he would go, the old man showed a smile and said, “I know the company. By the way, young man, you can call me Anderson.”
Upon arrival, Jimmy found a long line of applicants waiting to be interviewed. Jimmy still had some grease (机油) on him after the car repair, but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt. One by one, the applicants left the interviewer's office with disappointed look on their faces. “With the way I look now, how could I possibly pass this interview?” he thought to himself, feeling his heart sinking.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
Finally his name was called. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Disappointed, Jimmy left the office and unexpectedly met with Mr Anderson. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了汽车修理工Jimmy (吉米)将要参加一家知名公司的面试,在等车的时候,他好心地帮助一位陌生老人Anderson (安德森)修好了汽车。之后,他来不及换掉带着机油的衣服就参加了面试,这对他的面试有什么影响?Jimmy面试后遇到Anderson,情况会有所改变吗?
[精彩范文]
Finally his name was called. With his heart pounding wildly, he entered the office. After giving a brief introduction, Jimmy waited for the interviewer to ask questions. But out of Jimmy's expectations, the interviewer just stared at him, saying nothing. Jimmy felt the air frozen, not knowing what to do. After what seemed like a century, the interviewer opened his mouth, “You should wear a dirty shirt for the interview. It seems that you don't take it seriously. ” Jimmy wanted to explain, but the interviewer just signed to him to leave.
Disappointed, Jimmy left the office and unexpectedly met with Mr Anderson. “Young man, you failed your interview because of your dirty shirt?” Mr Anderson asked, with a smile on his face. When hearing the question, Jimmy nodded his head, feeling his face burning. “Do you regret helping me?” Mr Anderson asked seriously. “No,” Jimmy answered firmly with a sincere expression and added he would come to others' help as long as he was needed. Mr Anderson nodded approvingly. “Congratulations, young man. You have passed the real interview.” It turned out the old man was the General Manager of the company.