Unit 7 Career Section Ⅰ Period 4 课件(共39张)+学案(含答案)+练习(含答案)

文档属性

名称 Unit 7 Career Section Ⅰ Period 4 课件(共39张)+学案(含答案)+练习(含答案)
格式 zip
文件大小 1.7MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-08-28 16:59:56

文档简介

Period 4  单元语法讲练
v.-ed形式
v.-ed形式是一种非谓语动词,一般表示动作已经完成,即先于句中谓语动词所表示的动作。及物动词-ed形式表示被动意义,不及物动词-ed形式表示完成意义。
一、v.-ed形式作状语
Raised in an atmosphere of love,Shaw is always willing to help others.
由于在充满爱的环境中长大,肖总是愿意帮助别人。
Given better attention,the cabbages could grow even faster.
如果照管得好,这些卷心菜会生长得更快。
[名师点津] v.-ed形式作状语时,可以表示伴随、原因和条件,还可表示时间、让步和方式等。有时前面可带有连词,“连词+v.-ed形式”相当于省略形式的状语从句。
When heated(=When it is heated),ice will be changed into water.
当冰受热时,会变成水。
[即时训练1] 单句语法填空
①________(absorb) in painting,John didn't notice evening approaching.
②The old man got on the bus,_________(support) by a girl.
③_______(found) in the early 20th century,the school keeps on inspiring children's love of art.
二、v.-ed形式作宾语补足语
v.-ed形式可以在allow,ask,consider,desire,expect,feel,find,get,have,hear,imagine,keep,like,make,observe,order,permit,prefer,remember,request,require,see,urge等动词后作宾语补足语。用作宾语补足语的v.-ed形式一般都是及物动词,表示被动意义或完成意义,有时两者兼而有之。作宾语补足语的v.-ed形式与宾语有逻辑上的动宾关系,即宾语是v.-ed形式所表示的动作的承受者。
The teacher raised her voice to make herself heard.
老师提高了嗓音,以便使大家听清她的话。
You'd better get the article written before Friday.
你最好在周五前把这篇文章写出来。
[即时训练2] 单句语法填空
①Please keep us ________ (inform) of the latest developments.
②He had his tooth ______(pull) out yesterday.
③On these questions we have made our views _______(know).
三、v.-ed形式作定语
v.-ed形式作定语时,相当于一个定语从句。 通常,只有极少的单个的v.-ed形式放在被修饰的名词之前,而v.-ed形式短语置于被修饰的名词之后。
This is a defeated army(=an army that has been defeated).
这是一支被打败的军队。
The vase broken(=that/which was broken)by him yesterday is still on the table.
他昨天打碎的花瓶还在桌子上放着。
[即时训练3] 单句语法填空
①Most of the students _________(invite)to the garden party came from our school.
②The new product finally passed the ________(require) test.
③The experience ______(gain) will give you more confidence to help your customers.
短文语境填空
The Golden Gate Bridge,1._____(build)between 1933 and 1937,is the entrance to San Francisco Bay.This spectacular landmark,mainly 2.________(design) by Charles Ellis,measures 1.7 miles (2.7 km) long.It is 3._____(know) as a symbol of San Francisco.The bridge,4.__________(attract) tourists from around the world,is visited by about 9 million people yearly.
The designers had the Golden Gate Bridge 5._______(paint) in a bright red-orange colour 6.______ (call)“International Orange”.The bright colour can be seen even in dense fog.
The observation area,7._______(locate) at the northern end of the bridge,offers an 8._______(amaze) view of San Francisco,Alcatraz,the East Bay,Angel Island and the Pacific Ocean.
The ferry boats,still 9.____(use) today,used to be the only way 10._________ (cross)the opening of the bay in the early 1900s.Now,the Golden Gate Bridge connects Marin on the north to San Francisco on the south.
Period 4
单元语法
[即时训练1]
①Absorbed ②supported ③Founded
[即时训练2]
①informed ②pulled ③known
[即时训练3]
①invited  ②required ③gained
巩固落实
1.built 2.designed 3.known 4.attracting
5.painted 6. called  7.located 8.amazing 9.used 10.to cross
1 / 1(共39张PPT)
Period 4 
UNIT 7 CAREERS
主题语境
人与社会 —— 良好的人际关系与社会交往
Section Ⅰ TOPIC TALK & LESSON 1
课时学案 单元语法讲练
v.-ed形式
v.-ed形式是一种非谓语动词,一般表示动作已经完成,即先于句中谓语动词所表示的动作。及物动词-ed形式表示被动意义,不及物动词-ed形式表示完成意义。
一、v.-ed形式作状语
Raised in an atmosphere of love,Shaw is always willing to help others.
由于在充满爱的环境中长大,肖总是愿意帮助别人。
Given better attention,the cabbages could grow even faster.
如果照管得好,这些卷心菜会生长得更快。
[名师点津] v.-ed形式作状语时,可以表示伴随、原因和条件,还可表示时间、让步和方式等。有时前面可带有连词,“连词+v.-ed形式”相当于省略形式的状语从句。
When heated(=When it is heated),ice will be changed into water.
当冰受热时,会变成水。
[即时训练1] 单句语法填空
①__________(absorb) in painting,John didn't notice evening approaching.
②The old man got on the bus,_________(support) by a girl.
③________(found) in the early 20th century,the school keeps on inspiring children's love of art.
Absorbed
supported
Founded
二、v.-ed形式作宾语补足语
v.-ed形式可以在allow,ask,consider,desire,expect,feel,find,get,have,hear,imagine,keep,like,make,observe,order,permit,prefer,remember,request,require,see,urge等动词后作宾语补足语。用作宾语补足语的v.-ed形式一般都是及物动词,表示被动意义或完成意义,有时两者兼而有之。作宾语补足语的v.-ed形式与宾语有逻辑上的动宾关系,即宾语是v.-ed形式所表示的动作的承受者。
The teacher raised her voice to make herself heard.
老师提高了嗓音,以便使大家听清她的话。
You'd better get the article written before Friday.
你最好在周五前把这篇文章写出来。
[即时训练2] 单句语法填空
①Please keep us ________ (inform) of the latest developments.
②He had his tooth ______(pull) out yesterday.
③On these questions we have made our views _______(know).
informed
pulled
known
三、v.-ed形式作定语
v.-ed形式作定语时,相当于一个定语从句。 通常,只有极少的单个的v.-ed形式放在被修饰的名词之前,而v.-ed形式短语置于被修饰的名词之后。
This is a defeated army(=an army that has been defeated).
这是一支被打败的军队。
The vase broken(=that/which was broken)by him yesterday is still on the table.
他昨天打碎的花瓶还在桌子上放着。
[即时训练3] 单句语法填空
①Most of the students _________(invite)to the garden party came from our school.
②The new product finally passed the ________(require) test.
③The experience ______(gain) will give you more confidence to help your customers.
invited
required
gained
短文语境填空
The Golden Gate Bridge,1._____(build)between 1933 and 1937,is the entrance to San Francisco Bay.This spectacular landmark,mainly 2.________(design) by Charles Ellis,measures 1.7 miles (2.7 km) long.It is 3.______(know) as a symbol of San Francisco.The bridge,4.________(attract) tourists from around the world,is visited by about 9 million people yearly.
built
designed
known
attracting
The designers had the Golden Gate Bridge 5._______(paint) in a bright red-orange colour 6.______(call)“International Orange”.The bright colour can be seen even in dense fog.
The observation area,7._______(locate) at the northern end of the bridge,offers an 8._______(amaze) view of San Francisco,Alcatraz,the East Bay,Angel Island and the Pacific Ocean.
The ferry boats,still 9.____(use) today,used to be the only way 10._______ (cross)the opening of the bay in the early 1900s.Now,the Golden Gate Bridge connects Marin on the north to San Francisco on the south.
painted
called
located
amazing
used
to cross
Ⅰ.单词拼写
1.There's no way to _______(预测) the future health of the banking industry.
2.Pride will convince you that you _______(应得) better treatment.
3.We are pleased to __________(宣布) that all five candidates were successful.
4.His __________(残障) prevents him from holding a job.
5.All our projects aim to ________(促进) the development of poor and remote communities.
课时分层作业(一)
predict
deserve
announce
disability
promote
Ⅱ.单句语法填空
1.Human error was said ___________________(contribute) to the air accident.
2.He was unwilling to make a _________(predict) about which books would sell in the coming year.
3.How can we persuade him into _______ (join) us
4.You can rely on ____that he won't be absent from the meeting.
5.I did not get the __________(impress) that they were unhappy about the situation.
to have contributed
prediction
joining
it
impression
Ⅲ.阅读理解
A
The traditional Chinese solar calendar divides a year into 24 solar terms. The Spring Equinox(春分) signals the equal length of the day and night time.After the equinox,the sun moves northwards,resulting in gradually longer day time in the Northern part and longer night in the Southern part.
Here are things you may not know about the Spring Equinox.
Swallows flying north
The ancient Chinese people divided the fifteen days of the Spring Equinox into three “hou's”or five-day parts.As the old saying goes,swallows fly back to the North in the first hou.It is said that during this period,thunder and lightning frequently occur.
Egg-standing games
Standing an egg upright is a popular game across the country during the Spring Equinox.It is an old custom that dates back 4,000 years.People practise this tradition to celebrate the coming of spring.It is believed that if someone can make an egg stand,he will have good luck in the future.
Flying kites
Spring Equinox is a good time to fly kites.In ancient times,people did not have good medical resources.So,to pray for health,they wrote their medical issues on paper kite.When the kite was in the air,people would cut off the string to let the paper kite float away,symbolising the flying away of diseases.
Eating spring vegetables
Eating spring vegetables during the Spring Equinox is a commonly practised custom in many regions of China.The ancient teachings in the Chinese classic,Huangdi Neijing,suggest that people eat seasonal foods to help preserve health and bring good luck.
The Spring Equinox is a time of celebration and reflection,where people recognise the changing of the seasons and embrace new beginnings.
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章介绍了春分的有关知识。
1.What is the main characteristic of the Spring Equinox
A.Flying kites.
B.Eating spring vegetables.
C.The sun moving northwards.
D.Equal length of day and night.

D [细节理解题。根据第一段中“The Spring Equinox signals the equal length of the day and night time.”可知,在春分日,白天和黑夜的时间长度相等。故选D。]
2.Why do people play egg-standing games and fly kites during the Spring Equinox
A.To keep fit.
B.To make friends.
C.To celebrate a solar term.
D.To gain medical treatment.

C [推理判断题。根据Egg-standing games部分中“People practise this tradition to celebrate the coming of spring.It is believed that if someone can make an egg stand,he will have good luck in the future.”,Flying kites部分中“So,to pray for health,they wrote their medical issues on paper kite.When the kite was in the air,people would cut off the string to let the paper kite float away,symbolising the flying away of diseases.”可知,在春分这个节气,人们通过玩“鸡蛋站起来”的游戏,象征着人们会有好运气;而“放风筝”的游戏,预示着风筝会带走疾病,给人们送来健康。因此,两个游戏都有其各自的寓意,但共同点都是在春分这个节气的庆祝的方式。故选C。]
3.Which of the following is the purpose of writing this passage
A.To teach us how to play some games.
B.To tell us how to keep a balanced diet.
C.To introduce a traditional Chinese culture.
D.To recommend some activities to prevent diseases.

C [写作意图题。根据第二段“Here are things you may not know about the Spring Equinox.”可知,本文主要介绍了中国传统24节气中的春分及其相关的一些知识,即介绍中国的传统文化。故选C。]
B
Twenty-five years ago,most young Britons wanted a career in law,to be a doctor,or,if they were creative enough,to take up singing.But today,things stand differently.
According to a survey by a UK company,the “dream job”of young people aged between 16 and 25 in the UK is a video blogger,or “vlogger (视频博主)”.The survey,carried out among 1,002 people,found that as much as 40 percent of them put vlogger as their number one choice on a list of ideal careers.
This change is undoubtedly as a result of the Internet and social media.They have made it so much easier to reach audience of the world,without having to enter a career in show business in the traditional way.
In the past,the biggest stars were trained by the Hollywood studios;now,anyone with a computer camera can become a star.Vloggers are the big stars of today because they are normal people interacting with their fans about everyday life.
However,what people see is only the bright side of being a vlogger and they fail to notice the fact that only those who are successful earn fame and fortune.For every success there are hundreds of others who never get off the starting line.There are the dreams that come true and the dreams that remain dreams forever.
Although being vloggers is popular,some young people choose to follow careers that don't necessarily earn them fame,but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies.Young Israeli David Leshaw,for example,runs a business called the Finishers Club.It's an online platform for runners to keep a record of their races.His job allows him to express his enthusiasm,and is always a learning experience.And that's enough for him.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章对现在英国年轻人的职业倾向的改变进行了分析和介绍。
4.What is the passage mainly about
A.Most young Britons choose to be vloggers as their job.
B.The Internet is influencing young Britons' career choice.
C.The Internet is taking the place of traditional studios.
D.Young Britons cannot find jobs without the Internet.
B [主旨大意题。根据第一段最后一句“But today,things stand differently.”和第三段第一句“This change is undoubtedly as a result of the Internet and social media.”可知,现在英国年轻人的职业倾向的改变是因为网络和社交媒体,所以现在互联网影响着英国年轻人的职业选择。全文围绕这个主题展开。故选B。]

5.Why do more and more young Britons choose to be vloggers
A.Vloggers can earn greater fame and more money on the Internet.
B.There is too much competition in the traditional show business.
C.The Internet makes it convenient to enter show business.
D.Anyone with a computer will surely become a star.

C [细节理解题。根据第三段第二句“They have made it so much easier to reach audience of the world,without having to enter a career in show business in the traditional way.”可知,“They”指代the Internet and social media。由此可知,越来越多的英国年轻人选择成为视频博主的原因是网络使进入表演行业更加方便。故选C。]
6.What can we infer from paragraph 5
A.Only a few vloggers can be famous and wealthy.
B.A vlogger cannot earn fame and fortune.
C.People often see the bright side of being a vlogger.
D.Dreams will always remain dreams.

A [推理判断题。根据第五段第二句“For every success there are hundreds of others who never get off the starting line.”可知,从事视频博主的人的成功率只有数百分之一。由此可知,只有很少的视频博主能够获得名声和财富。故选A。]
7.What do young people like David do on the Internet
A.Learn from others.
B.Become an online hit.
C.Hold running races.
D.Combine jobs with hobbies.

D [细节理解题。根据最后一段第一句“Although being vloggers is popular,some young people choose to follow careers that don't necessarily earn them fame,but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies.”以及接下来所举的David的例子可知,David就是选择将职业和爱好相结合的例子。故选D。]
Ⅳ.阅读七选五
How to choose a career—for many,it's a big and scary question.Deciding on the right career path is one of the most important decisions you'll make in your life.With endless career options available,making the right choice can be overwhelming (令人不知所措的). 1 .Here is a practical guide on how to choose a career path.
 2 .
No matter who you are,I know there are plenty of things you're good at.Make a list of every single one that comes to mind.What subjects did you do very well in school What talents do people compliment (赞美) you on These are all clues that tell you what your strengths are.Don't leave out any skill,even if you don't think it qualifies as a career skill.You never know how your unique set of strengths could transfer to a job.
Figure out your motivation
The next factor you need to consider is your mission.Who are the people you most want to help What problems do you want to solve What causes inspire or concern you How have you been able to help people in ways that were meaningful to you  3 , because without having a deeper purpose of or the reason for your work,it will be hard to stay with it in the long term.
Do some research
Thorough survey about the listed careers is of great importance.Here is where you could find out the minimum requirements for each profession educationally,physically and mentally.As you continue your research,first consider jobs that are in line with your expectations. 4 .
Identify your passions (激情)
Passion isn't just a pipe dream (白日梦).It's a very real and necessary part of doing a job that's meaningful to you.No one wants to do work that makes them feel bored! Finding your passion doesn't mean the work will always be easy,but it does mean you'll be fulfilled while doing it.Make a list of the activities that bring you to life,energise you,inspire you,and make you lose track of time.
 5  when you choose the future job.
A.List your skills
B.Don't worry about that
C.Make full use of your skills
D.You can be at the height of your career
E.These are important questions to ask yourself
F.Ignore ones that have little in common with your strong desire
G.Admittedly,the combination of the above steps proves extremely effectively
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些选择职业的实用指南。
1.B [根据上文“With endless career options available,making the right choice can be overwhelming.”以及下文“Here is a practical guide on how to choose a career path.”可知,上文提到了“面对无穷无尽的职业选择,作出正确的选择可能会让人不知所措”,后文则给出了指南,故本句属于过渡句,指出对上文提到的情况不必担心。故选B。]
2.A [根据本段内容可知,本段提出要列出自己擅长的事情以及技能,A选项中“skills”对应后文“skill”。故选A。]
3.E [根据上文“Who are the people you most want to help What problems do you want to solve What causes inspire or concern you How have you been able to help people in ways that were meaningful to you?”以及下文“because without having a deeper purpose of or the reason for your work,it will be hard to stay with it in the long term”可知,上文列举了一系列问自己的问题,故本句总结上文这些问题,以及其重要作用,后文则给出了原因。故选E。]
4.F [根据上文“As you continue your research,first consider jobs that are in line with your expectations.”可知,上文提到了首先考虑符合自己期望的工作,本句为本段最后一句,故说明放弃或忽略那些与欲望没有共同之处的东西。故选F。]
5.G [根据下文“when you choose the future job”可知,本段主要总结全文,结合文章主要介绍了一些选择职业的实用指南可知,本句再次强调这些方法对于选择未来职业的有效性。故选G。]
THANKS课时分层作业(一)
Ⅰ.单词拼写
1.There's no way to _______(预测) the future health of the banking industry.
2.Pride will convince you that you _______(应得) better treatment.
3.We are pleased to ________(宣布) that all five candidates were successful.
4.His __________(残障) prevents him from holding a job.
5.All our projects aim to _______(促进) the development of poor and remote communities.
Ⅱ.单句语法填空
1.Human error was said _____________________(contribute) to the air accident.
2.He was unwilling to make a __________(predict) about which books would sell in the coming year.
3.How can we persuade him into _______ (join) us
4.You can rely on ____that he won't be absent from the meeting.
5.I did not get the __________(impress) that they were unhappy about the situation.
Ⅲ.阅读理解
A
The traditional Chinese solar calendar divides a year into 24 solar terms. The Spring Equinox(春分) signals the equal length of the day and night time.After the equinox,the sun moves northwards,resulting in gradually longer day time in the Northern part and longer night in the Southern part.
Here are things you may not know about the Spring Equinox.
Swallows flying north
The ancient Chinese people divided the fifteen days of the Spring Equinox into three “hou's” or five-day parts.As the old saying goes,swallows fly back to the North in the first hou.It is said that during this period,thunder and lightning frequently occur.
Egg-standing games
Standing an egg upright is a popular game across the country during the Spring Equinox.It is an old custom that dates back 4,000 years.People practise this tradition to celebrate the coming of spring.It is believed that if someone can make an egg stand,he will have good luck in the future.
Flying kites
Spring Equinox is a good time to fly kites.In ancient times,people did not have good medical resources.So,to pray for health,they wrote their medical issues on paper kite.When the kite was in the air,people would cut off the string to let the paper kite float away,symbolising the flying away of diseases.
Eating spring vegetables
Eating spring vegetables during the Spring Equinox is a commonly practised custom in many regions of China.The ancient teachings in the Chinese classic,Huangdi Neijing,suggest that people eat seasonal foods to help preserve health and bring good luck.
The Spring Equinox is a time of celebration and reflection,where people recognise the changing of the seasons and embrace new beginnings.
1.What is the main characteristic of the Spring Equinox
A.Flying kites.
B.Eating spring vegetables.
C.The sun moving northwards.
D.Equal length of day and night.
2.Why do people play egg-standing games and fly kites during the Spring Equinox
A.To keep fit.
B.To make friends.
C.To celebrate a solar term.
D.To gain medical treatment.
3.Which of the following is the purpose of writing this passage
A.To teach us how to play some games.
B.To tell us how to keep a balanced diet.
C.To introduce a traditional Chinese culture.
D.To recommend some activities to prevent diseases.
B
Twenty-five years ago,most young Britons wanted a career in law,to be a doctor,or,if they were creative enough,to take up singing.But today,things stand differently.
According to a survey by a UK company,the “dream job” of young people aged between 16 and 25 in the UK is a video blogger,or “vlogger (视频博主)”.The survey,carried out among 1,002 people,found that as much as 40 percent of them put vlogger as their number one choice on a list of ideal careers.
This change is undoubtedly as a result of the Internet and social media.They have made it so much easier to reach audience of the world,without having to enter a career in show business in the traditional way.
In the past,the biggest stars were trained by the Hollywood studios;now,anyone with a computer camera can become a star.Vloggers are the big stars of today because they are normal people interacting with their fans about everyday life.
However,what people see is only the bright side of being a vlogger and they fail to notice the fact that only those who are successful earn fame and fortune.For every success there are hundreds of others who never get off the starting line.There are the dreams that come true and the dreams that remain dreams forever.
Although being vloggers is popular,some young people choose to follow careers that don't necessarily earn them fame,but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies.Young Israeli David Leshaw,for example,runs a business called the Finishers Club.It's an online platform for runners to keep a record of their races.His job allows him to express his enthusiasm,and is always a learning experience.And that's enough for him.
4.What is the passage mainly about
A.Most young Britons choose to be vloggers as their job.
B.The Internet is influencing young Britons' career choice.
C.The Internet is taking the place of traditional studios.
D.Young Britons cannot find jobs without the Internet.
5.Why do more and more young Britons choose to be vloggers
A.Vloggers can earn greater fame and more money on the Internet.
B.There is too much competition in the traditional show business.
C.The Internet makes it convenient to enter show business.
D.Anyone with a computer will surely become a star.
6.What can we infer from paragraph 5
A.Only a few vloggers can be famous and wealthy.
B.A vlogger cannot earn fame and fortune.
C.People often see the bright side of being a vlogger.
D.Dreams will always remain dreams.
7.What do young people like David do on the Internet
A.Learn from others.
B.Become an online hit.
C.Hold running races.
D.Combine jobs with hobbies.
Ⅳ.阅读七选五
How to choose a career—for many,it's a big and scary question.Deciding on the right career path is one of the most important decisions you'll make in your life.With endless career options available,making the right choice can be overwhelming (令人不知所措的). 1 .Here is a practical guide on how to choose a career path.
 2 
No matter who you are,I know there are plenty of things you're good at.Make a list of every single one that comes to mind.What subjects did you do very well in school What talents do people compliment (赞美) you on These are all clues that tell you what your strengths are.Don't leave out any skill,even if you don't think it qualifies as a career skill.You never know how your unique set of strengths could transfer to a job.
Figure out your motivation
The next factor you need to consider is your mission.Who are the people you most want to help What problems do you want to solve What causes inspire or concern you How have you been able to help people in ways that were meaningful to you  3 , because without having a deeper purpose of or the reason for your work,it will be hard to stay with it in the long term.
Do some research
Thorough survey about the listed careers is of great importance.Here is where you could find out the minimum requirements for each profession educationally,physically and mentally.As you continue your research,first consider jobs that are in line with your expectations. 4 .
Identify your passions (激情)
Passion isn't just a pipe dream (白日梦).It's a very real and necessary part of doing a job that's meaningful to you.No one wants to do work that makes them feel bored! Finding your passion doesn't mean the work will always be easy,but it does mean you'll be fulfilled while doing it.Make a list of the activities that bring you to life,energise you,inspire you,and make you lose track of time.
 5  when you choose the future job.
A.List your skills
B.Don't worry about that
C.Make full use of your skills
D.You can be at the height of your career
E.These are important questions to ask yourself
F.Ignore ones that have little in common with your strong desire
G.Admittedly,the combination of the above steps proves extremely effectively
课时分层作业(一)
Ⅰ.1.predict 2.deserve 3.announce 4.disability 5.promote
Ⅱ.1.to have contributed 2.prediction 3.joining 4.it 5.impression
Ⅲ.
1 2 3 4 5 6 7
D C C B C A D
Ⅳ.
1 2 3 4 5
B A E F G
Ⅲ.【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章介绍了春分的有关知识。
1.D [细节理解题。根据第一段中“The Spring Equinox signals the equal length of the day and night time.”可知,在春分日,白天和黑夜的时间长度相等。故选D。]
2.C [推理判断题。根据Egg-standing games部分中“People practise this tradition to celebrate the coming of spring.It is believed that if someone can make an egg stand, he will have good luck in the future.”,Flying kites部分中“So, to pray for health, they wrote their medical issues on paper kite.When the kite was in the air, people would cut off the string to let the paper kite float away, symbolising the flying away of diseases.”可知,在春分这个节气,人们通过玩“鸡蛋站起来”的游戏,象征着人们会有好运气;而“放风筝”的游戏,预示着风筝会带走疾病,给人们送来健康。因此,两个游戏都有其各自的寓意,但共同点都是在春分这个节气的庆祝的方式。故选C。]
3.C [写作意图题。根据第二段“Here are things you may not know about the Spring Equinox.”可知,本文主要介绍了中国传统24节气中的春分及其相关的一些知识,即介绍中国的传统文化。故选C。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章对现在英国年轻人的职业倾向的改变进行了分析和介绍。
4.B [主旨大意题。根据第一段最后一句“But today, things stand differently.”和第三段第一句“This change is undoubtedly as a result of the Internet and social media.”可知,现在英国年轻人的职业倾向的改变是因为网络和社交媒体,所以现在互联网影响着英国年轻人的职业选择。全文围绕这个主题展开。故选B。]
5.C [细节理解题。根据第三段第二句“They have made it so much easier to reach audience of the world, without having to enter a career in show business in the traditional way.”可知,“They”指代the Internet and social media。由此可知,越来越多的英国年轻人选择成为视频博主的原因是网络使进入表演行业更加方便。故选C。]
6.A [推理判断题。根据第五段第二句“For every success there are hundreds of others who never get off the starting line.”可知,从事视频博主的人的成功率只有数百分之一。由此可知,只有很少的视频博主能够获得名声和财富。故选A。]
7.D [细节理解题。根据最后一段第一句“Although being vloggers is popular, some young people choose to follow careers that don't necessarily earn them fame, but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies.”以及接下来所举的David的例子可知,David就是选择将职业和爱好相结合的例子。故选D。]
Ⅳ.【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些选择职业的实用指南。
1.B [根据上文“With endless career options available, making the right choice can be overwhelming.”以及下文“Here is a practical guide on how to choose a career path.”可知,上文提到了“面对无穷无尽的职业选择,作出正确的选择可能会让人不知所措”,后文则给出了指南,故本句属于过渡句,指出对上文提到的情况不必担心。故选B。]
2.A [根据本段内容可知,本段提出要列出自己擅长的事情以及技能,A选项中“skills”对应后文“skill”。故选A。]
3.E [根据上文“Who are the people you most want to help What problems do you want to solve What causes inspire or concern you How have you been able to help people in ways that were meaningful to you?”以及下文“because without having a deeper purpose of or the reason for your work, it will be hard to stay with it in the long term”可知,上文列举了一系列问自己的问题,故本句总结上文这些问题,以及其重要作用,后文则给出了原因。故选E。]
4.F [根据上文“As you continue your research, first consider jobs that are in line with your expectations.”可知,上文提到了首先考虑符合自己期望的工作,本句为本段最后一句,故说明放弃或忽略那些与欲望没有共同之处的东西。故选F。]
5.G [根据下文“when you choose the future job”可知,本段主要总结全文,结合文章主要介绍了一些选择职业的实用指南可知,本句再次强调这些方法对于选择未来职业的有效性。故选G。]
1 / 1