Unit 4 Sharing单元检测卷 课件(共111张)+练习(含解析,含听力原文及音频)

文档属性

名称 Unit 4 Sharing单元检测卷 课件(共111张)+练习(含解析,含听力原文及音频)
格式 zip
文件大小 18.4MB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-08-28 23:20:07

文档简介

英语 选择性必修·第四册[RJ]
第四单元检测卷
时间:120分钟  满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What can the robotic fish be used to do
A.Check water quality. B.Record underwater life.
C.Play with children.
2.What is Sally's favorite city
A.Paris. B.Madrid.
C.Venice.
3.Which animal is in the field
A.A sheep. B.A cow.
C.A horse.
4.How does the man feel about learning to paint
A.It's great fun. B.It takes a lot of energy.
C.It's boring.
5.Which team will the man try out for
A.The basketball team. B.The swimming team.
C.The volleyball team.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What's the funny film mainly about
A.Tall customers. B.A shop owner.
C.Advertisements.
7.Why did the customers come to the shop
A.They found themselves cheated.
B.They thanked him for growing 20 centimeters taller.
C.They found that too many people sent him money.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.What does the man think of jazz
A.Unpopular. B.Noisy.
C.Difficult.
9.What instrument does the man like best
A.The piano. B.The drums.
C.The bass.
10.What will the man engage in this weekend
A.A music show. B.A jazz class.
C.Band practice.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.How did Mr Miller get to work
A.By train. B.By taxi.
C.By bus.
12.What happened to Mr Miller on the way to work
A.He had an accident.
B.He was stuck in a traffic jam.
C.He was stopped by the police.
13.What is the probable relationship between the speakers
A.Boss and employee. B.Mother and son.
C.Teacher and student.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.What is the boy
A.A director. B.A student.
C.A teacher.
15.Where will the boy go first
A.To a hall. B.To a classroom.
C.To a meeting room.
16.What will the Director of the Studies talk about
A.Working hours. B.Different courses.
C.Social activities.
17.How does the boy feel about the test
A.Glad. B.Surprised.
C.Confident.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.How did Alex get to know something about e waste
A.From the newspaper. B.From the Internet.
C.On TV.
19.What is the aim of the charity group WIN
A.To produce new electronic equipment.
B.To help people recycle and reuse e waste.
C.To help people stay away from e waste.
20.How many computers did the students in Alex's town get
A.About 300. B.About 200.
C.About 150.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
HABITAT RESTORATION TEAM
Help restore and protect Marin's natural areas from the Marin Headlands to Bolinas Ridge. We'll explore beautiful park sites while conducting invasive (侵入的) plant removal, winter planting, and seed collection. Habitat Restoration Team volunteers play a vital role in restoring sensitive resources and protecting endangered species across the ridges and valleys.
GROUPS
Groups of five or more require special arrangements and must be confirmed in advance. Please review the List of Available Projects and fill out the Group Project Request Form.
AGE, SKILLS, WHAT TO BRING
Volunteers aged 10 and over are welcome. Read our Youth Policy Guidelines for youth under the age of 15.
Bring your completed Volunteer Agreement Form. Volunteers under the age of 18 must have the parent/guardian approval section signed.
We'll be working rain or shine. Wear clothes that can get dirty. Bring layers for changing weather and a raincoat if necessary.
Bring a personal water bottle, sunscreen, and lunch.
No experience necessary. Training and tools will be provided. Fulfills (满足) community service requirements.
UPCOMING EVENTS
Time Meeting Location
Sunday, Jan. 15 10:00 am-1:00 pm Battery Alexander Trailhead
Sunday, Jan. 22 10:00 am-2:30 pm Stinson Beach Parking Lot
Sunday, Jan. 29 9:30 am-2:30 pm Coyote Ridge Trailhead
21.What is the aim of the Habitat Restoration Team
A.To discover mineral resources.
B.To develop new wildlife parks.
C.To protect the local ecosystem.
D.To conduct biological research.
22.What is the lower age limit for joining the Habitat Restoration Team
A.5. B.10.
C.15. D.18.
23.What are the volunteers expected to do
A.Bring their own tools. B.Work even in bad weather.
C.Wear a team uniform. D.Do at least three projects.
B
By 2040, nearly one in four Swedes will be 65 years or older. In a country where life expectancy is very high and most care for the elderly is government funded, that means a strain on spending and resources is approaching. One concern is the supply of affordable yet comfortable accommodations.
Furniture giant IKEA has one idea. The company is launching a new style of home for dementia (痴呆) patients through BoKlok, a joint enterprise with a construction company that makes sustainable and affordable housing.
“We see a growing concern that people are ending up in institutions where they do not want to end up,” noted Jonas Spangenberg, BoKlok CEO. “If we can crack the code where you can continue to live at a home that is more suitable for you, even with various syndromes (症状), we believe we could do a good thing for society.”
For the past three decades, the group has built more than 11,000 modular (组合式的) homes throughout Sweden, Finland and Norway using the IKEA model: cut down costs by producing large quantities of parts off site. Lower income customers only pay what they can afford after taxes and living expenses.
Now, the company thinks it can help people who struggle with memory loss to live at home—saving the government money it would otherwise spend on care. It's just built a small pilot with six apartments, the first tailored homes, just outside Stockholm. Design adjustments include taking mirrors and dark colored floor out of bathrooms and fitting kitchen appliances with old fashioned knobs, rather than digital controls. The developments also highlight spending time outdoors, and will include “therapeutic” gardens and clubhouses for socializing.
That could make it more appealing for a partner to move there, too. “To take care of elderly people, that cost is exploding,” Jonas Spangenberg told CNN Business. “It's much cheaper for society and the public to give them service back home.”
24.What problem do senior people in Sweden face
A.A high aging rate.
B.No access to suitable housing.
C.Separation from their family.
D.Huge expenses on health care.
25.Which words can best describe the six pilot apartments
A.Dark colored and natural.
B.Well equipped and stylish.
C.User friendly and comfortable.
D.Visually appealing and safe.
26.What does Spangenberg think of the project
A.It was launched too late to be effective.
B.It can reduce population with memory loss.
C.It remains to be seen whether it's a wise decision.
D.It enables the government to better spend its money.
27.What could be a suitable title for the text
A.Aging population: a challenge for Sweden
B.The IKEA model: a sustainable construction plan
C.BoKlok project is better housing dementia elderly
D.House companies are helping fight memory loss
C
No matter how many times Sandy has rescued an animal, she never gets over the casual cruelty some people display toward unwanted pets. When she lost her own “angel” dog, she started Logan's Legacy to help other pets in need.
Sandy recently received a phone call about a small dog, possibly a puppy, that had been abandoned on a street. Since she was too far to help on, she called a friend who lives nearby to get there as soon as possible. When her friend Tom arrived, he found a tiny dog curled (蜷缩) in a tight ball with the chain firmly tied to a tree. Someone had left food and water for her, but the puppy was too frightened to eat or drink. Once gathered up in a blanket and placed into the back seat of the car, she began to get weak quickly from dehydration (脱水) and exhaustion.
The moment she got some water and food, the puppy made a rapid recovery, and her lovely and sweet personality could finally shine! “We have named her CiCi,” Sandy added, “She is feeling so much better. She has been observed at my place and she is doing great. This sweet baby girl will never feel fearful again, and won't ever be abandoned again.” After winning hearts at Sandy's office, CiCi has been approved for adopting and will soon leave for her new life. Sandy and her fellow rescuers are trying their best to find her the perfect family to love her and treat her with the respect all living creatures deserve!
28.What did Sandy feel it hard to overcome
A.The casual humanity. B.The cruelty of humanity.
C.The kind human nature. D.The weakness of kindness.
29.How was the dog's condition when first found
A.She suffered a serious illness.
B.She had nothing to eat or drink.
C.She got lost far away from home.
D.She was scared and in poor health.
30.What will be CiCi's probable future life
A.She will stop taking medicine.
B.She will continue further treatment.
C.She will have a perfect match for home.
D.She will get on well with Sandy forever.
31.What can be the best title of this passage
A.A Warm Home for CiCi
B.Dog Saved Heart Fulfilled
C.A Terrible Experience of CiCi
D.Saving Dogs Saving Themselves
D
Moving can be daunting (令人生畏的)—whether it's to a new city or an entirely new country. The good news Volunteering can be a great way to settle into a new community, meet people, and learn valuable skills.
Kajal Patil moved to the United States from India in February 2017. Having previously volunteered for two years as an assistant yoga (瑜伽) teacher in her home country, Kajal was enthusiastic about volunteering and began looking for volunteer opportunities that match her interests on Volunteer Match.
Kajal was drawn to a volunteer opportunity with the Meridian International Center to review applications on behalf of the Young Leaders of the Americas Initiative (YLAI). YLAI aims to empower Latin American and Caribbean business and social entrepreneurs (企业家) to transform their societies and contribute more fully to economic development, security, human rights, and good governance.
Kajal had previous experience working with the markets candidates were applying from, and the position also allowed her to work remotely. Her role involved reviewing 44 in depth applications from potential candidates across Latin America and the Caribbean for a four week fellowship in the US. She was responsible for describing the business ideas presented by these candidates, assessing the social impact of their businesses, and determining the strength of candidates to carry out their plans.
Kajal says that this volunteer opportunity super charged her existing skills while helping her build new ones such as time management, business analysis, decision making, planning, and presenting. She is now looking for her next volunteer opportunity and reflects positively on her experience with Meridian International Center. “A new country brings in a lot of new experiences and volunteering helped me to settle into a new environment,” adds Kajal. “By helping others, I felt needed in society. It indeed boosted my self worth.”
32.What is a benefit of volunteering according to the first paragraph
A.It offers opportunities to network with influential individuals.
B.It helps people better adapt to new environments.
C.It breathes new life into people's creativity.
D.It promotes a sense of responsibility.
33.What is the primary objective of YLAI
A.To boost tourism in Latin American and Caribbean countries.
B.To provide financial support to Latin American and Caribbean students.
C.To assist Latin American and Caribbean entrepreneurs in promoting societal development.
D.To develop political relations between Latin American and Caribbean nations.
34.What was Kajal's responsibility when working with Meridian International Center
A.Reviewing and assessing fellowship applications.
B.Teaching yoga to fellowship candidates.
C.Planning social events for local entrepreneurs.
D.Organizing fundraising activities.
35.What do Kajal's words in the last paragraph mainly show
A.The challenges of volunteering.
B.The self improvement through volunteering.
C.The process of finding a volunteer opportunity in the US.
D.The importance of using professional skills in volunteering.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We youngsters believe that our responsibilities to the country begin only when we enter the workforce. This is because we consider ourselves as helpless to do anything at that time. __36__
Raise awareness of important social issues in the country. The voice of the young can make itself heard in areas like education, pollution and health care. These are issues that directly influence our lives and should be taken notice of by us. __37__
Support the community by actively participating in volunteering. Volunteers are always needed to assist old people's homes and other charity organizations. __38__ Simple things like cleaning the house, entertaining or listening to the elderly, or making voice recordings for the visually disabled are all within our reach and far more significant than shopping or hanging out at shopping malls.
Participate in various activities that promote our environment. Planting new plants and trees to minimize pollution and create a clean environment in which to live. __39__ Using one off materials, such as plastic bags and lunch boxes, also causes burden to nature. We should avoid these and many other similar behaviors if we want to see a better environment.
__40__ There are many things we cannot do right now, such as influencing public policies, but we may prepare ourselves to be ready when the time comes for us to contribute. A significant amount of time and money has been invested in developing us as young leaders of the future, and we must not ignore our responsibilities. In the end, taking on our responsibilities to our society is a big step in helping to improve life in our country.
A.Get well prepared for any possibilities.
B.Invest time and money to ensure a better future.
C.Other efficient strategies include not littering in the streets.
D.As a result, we postpone any duty until we enter the workplace.
E.But we should realize that there are roles we may play at the moment.
F.Thus, by providing our services regularly, we are promoting a caring culture.
G.By showing that we care about our society, we can better ourselves and our country.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A 7 year old Bryce Schottel had been diagnosed with cancer. He'd already been through three rounds of treatment and having a fourth one scared him a lot. During that __41__ time, his mother wondered that someone would act as Superman to __42__ her son's spirits, since we related superheroes to bravery and kindness. So his mom posted her __43__ online. Little did she know that a couple of days later, a Superman would really __44__ her.
After __45__ Bryce's story online, a policeman, Damon Cole, in Dallas __46__ to help somehow. He decided to call Bryce's family and ask whether he could visit Bryce or not. His family __47__ agreed and couldn't wait to see their son's reaction. So, Cole drove 11 hours from Dallas to Bryce's hometown of Smithton, Illinois, where he __48__ the young boy at his home around 8 o'clock in the evening. He wore the same Superman costume as in the movies. Bryce and his mom couldn't __49__ someone had driven from so far away just to __50__ up an unknown boy.
Cole wanted to spend a bit of __51__ time with Bryce. After all, he'd driven 11 hours from Dallas. The two __52__ cards and enjoyed some video games together. Before Cole left, he gave the young boy a parting __53__, a Superman cape (披风). Cole could hardly tell Bryce was sick because he had such a(n) __54__ attitude.
It's not every day you get to meet Superman. But when you do, it's guaranteed to bring __55__ and hope.
41.A.casual B.merry
C.tough D.short
42.A.lift B.destroy
C.catch D.break
43.A.order B.request
C.suggestion D.rule
44.A.say goodbye to B.do harm to
C.play a trick on D.get in touch with
45.A.sharing B.reading
C.posting D.editing
46.A.longed B.refused
C.afforded D.pretended
47.A.partly B.nearly
C.hardly D.totally
48.A.annoyed B.threatened
C.surprised D.frightened
49.A.confirm B.believe
C.spot D.predict
50.A.cheer B.pick
C.take D.bring
51.A.study B.breakfast
C.leisure D.story
52.A.collected B.made
C.watched D.played
53.A.medicine B.gift
C.money D.kiss
54.A.competitive B.passive
C.optimistic D.careless
55.A.freedom B.knowledge
C.sorrow D.delight
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Do you know At present you can not only watch the giant panda from a distance, __56__ you can join in the panda volunteer program. And among the 3 panda bases __57__ (provide) this volunteer program, namely Dujiangyan Panda Base, Bifengxia Panda Base and Shenshuping Panda Base, Dujiangyan Panda Base is very __58__ (convenience) for it is near Chengdu City. Bifengxia Panda Base provides more chance to see little panda babies and its __59__ (locate)—Ya'an city is __60__ the world first giant panda was found. However, if you want to experience the more natural and primitive living environment of pandas, you __61__ (recommend) to go to Shenshuping Panda Base at Wolong National Nature Reserve __62__ (get) close to giant pandas and enjoy the real living treasure place of pandas.
Join __63__ the panda volunteer program at Wolong Panda Base! You can be a panda cleaner, learn to prepare cakes for __64__ (panda), visit them by yourself ... and know about the daily duty of staff around pandas in Wolong Panda Base. Apart from that, you can learn a lot of facts and knowledge of pandas to know why they are so cute to be the national treasure of Chinese people and even favored by people worldwide, and have a clear understanding about what we could __65__ (possible) do to protect the giant pandas to save this precious species on our planet.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你的外国笔友Ryan对你上周末参加的志愿者活动很感兴趣。请你给他写一封信,分享此次经历,内容包括:
1.活动的主题;
2.具体的活动内容;
3.活动的感受和收获。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Ryan,
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Nancy is used to getting up early every day. She is a young mother. By seven, she has already eaten breakfast, had a cup of coffee, washed the dishes, taken her shower, and put on her make up. Then, it's time to do the housework.
One early Saturday morning, when she was washing her son's vacuum bottle (保温瓶), she felt upset. After having been used for long, the bottle was in poor condition. It was high time that she should buy a new one for her kid Bill, but her budget was limited. She had to decide that she would buy a new one sometime later. Complaining wasn't how she would normally choose to start the day, especially with the sun shining.
To cheer up and continue the day a bit more optimistically, she left the housework for later and set out with her little kid Bill for their morning walk on the beach a little earlier than usual. The local shops hadn't opened yet. It was quiet outside; there were few people around.
Walking through the downtown area, something on the pavement caught her attention. From a distance, it appeared to be a package of some sort. They walked over and Nancy picked it up. Upon examination, it turned out to be a brown paper bag. The downtown had nine blocks with stores. Grocery stores, furniture shops, cake shops, banks, bookstores, home goods stores, clothing shops, and other businesses lined the street. Looking around, Nancy found none of them had been open for business. It was too early.
Nancy knew all this indicated that the object had most likely been purchased by someone the evening or day before. Since it was near the road, Nancy guessed someone must have dropped it, probably while loading other bags into a car.
Nancy looked inside the bag for more information. After opening it, she found there was a small handbag. Inside the bag there were many cards. Among them there was the owner's business card, which showed the owner's name and phone number. Besides, there was a box in the brown bag. “What may be in the box?” Nancy thought to herself.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
She checked it, surprised to find there was a new vacuum bottle for kids in it.                                                                                                                                                                          Based on the information on the business card, Nancy made up her mind to call the owner.                                                                                                                                                                    
第四单元检测卷
时间:120分钟  满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
M:Do you know what this robotic fish can do W:Is it a toy M:No. It is created to check the pollution levels in sea water.
1.What can the robotic fish be used to do
A.Check water quality. B.Record underwater life.
C.Play with children.
答案:A
Text 2
W:Jeremy, Europe is amazing! M:Oh Sally, that's so cool. What's the best place that you went to W:It's hard to choose. I really love Paris and Madrid but it has to be Venice as the architecture is just breathtaking.
2.What is Sally's favorite city
A.Paris. B.Madrid.
C.Venice.
答案:C
Text 3
M:What is in that field over there I think it is a sheep. W:I see it. No, it's actually a cow. I wish we would see a horse. I've always wanted to ride one!
3.Which animal is in the field
A.A sheep. B.A cow.
C.A horse.
答案:B
Text 4
M:Hi, Amy. What's the hurry W:Hello, Smith. I've heard an art exhibition is being held there. As a student keen on art, I want to visit it. As I happen to have no class this afternoon, I want to stay there for a whole afternoon appreciating the paintings. M:Well, I don't like art, as I think it's boring to learn to paint. Best wishes.
4.How does the man feel about learning to paint
A.It's great fun. B.It takes a lot of energy.
C.It's boring.
答案:C
Text 5
W:Are you going to try out for the basketball team M:No. I don't like basketball anymore. I like swimming, but I don't think I'm fast enough to make the team. I'm going to try to make the volleyball team.
5.Which team will the man try out for
A.The basketball team. B.The swimming team.
C.The volleyball team.
答案:C
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:I saw a funny movie last Wednesday. W:Really M:It was about a man who owned a furniture shop. W:A furniture shop M:Yes, and he put an advertisement in the paper saying, “Send me 500 dollars and I guarantee to make you 20 centimeters taller.” W:My goodness! M:Hundreds of men sent him money. W:No. M:He sent them back a 20 centimeters high plastic stool. Then they all came round to his shop and asked for their money back.
6.What's the funny film mainly about
A.Tall customers. B.A shop owner.
C.Advertisements.
答案:B
7.Why did the customers come to the shop
A.They found themselves cheated.
B.They thanked him for growing 20 centimeters taller.
C.They found that too many people sent him money.
答案:A
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:Welcome to the Friday Night Music Hour. I'm Melinda. Joining us tonight is Michael from a local jazz band. Hi, Michael! Can you give our audience a brief introduction of jazz music M:Okay. Jazz was originally from America. It was made popular by black musicians during the early 20th century. Jazz is usually more difficult to play than other forms of popular music. There is usually a piano, drums, and a bass involved in jazz. W:What instruments do you play in your band M:Well, I've been playing music for about 10 years and I can play many different instruments, but drums are my favorite. I like to hit the drums and make a lot of loud but controlled noise. W:Interesting. Do you have any shows coming up M:Yes, my band will hold a live show this weekend at the VA Bar in Beijing. The show will start at 9:00 pm and we will play for no less than two hours. All the listeners are invited for a night of jazz music!
8.What does the man think of jazz
A.Unpopular. B.Noisy.
C.Difficult.
答案:C
9.What instrument does the man like best
A.The piano. B.The drums.
C.The bass.
答案:B
10.What will the man engage in this weekend
A.A music show. B.A jazz class.
C.Band practice.
答案:A
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:Mr Miller, you were late for work again, weren't you M:Yes, I'm sorry. W:Why did you get here so late M:I watched an exciting football match on TV till very late last night. So I got up late this morning, didn't have breakfast and left home in a hurry. W:Did you catch the train M:No. I called a taxi. There were a lot of cars and buses on the highway. Unfortunately, an accident happened ahead of us. Then, there was a traffic jam. I was very anxious. W:What happened after that M:The police came and solved the problem. I waited for a long time. When I got to the office, it was already 10 o'clock. W:I hope you won't be late again or you will be fired.
11.How did Mr Miller get to work
A.By train. B.By taxi.
C.By bus.
答案:B
12.What happened to Mr Miller on the way to work
A.He had an accident.
B.He was stuck in a traffic jam.
C.He was stopped by the police.
答案:B
13.What is the probable relationship between the speakers
A.Boss and employee. B.Mother and son.
C.Teacher and student.
答案:A
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
W:Boy, can I help you M:Yes. I'm new here. Where should I go W:Well, this is a program for this morning which starts at 9:30. All the new students will first gather in the meeting room where you'll be introduced to the staff. M:Where is that W:I'll tell you in a moment. But just let me tell you the details of this morning's activities. M:OK, then. W:Firstly, at a quarter to ten, in the hall, which is next to the meeting room, the Director of the Studies will talk to you about the different courses and their requirements. This should last about 45 minutes. Then at about half past ten, the Student Union will talk about some social activities that we offer. That's in the same place. He will finish at about 11:00. Then there will be a short break, after which you'll be taken to Classroom 3 at about 11:15 for a test. M:Oh. I can't believe I'll have to take a test. W:Take it easy. It's not like an exam. It just helps us find your level of English and put you in the suitable class. M:OK, I see.
14.What is the boy
A.A director. B.A student.
C.A teacher.
答案:B
15.Where will the boy go first
A.To a hall. B.To a classroom.
C.To a meeting room.
答案:C
16.What will the Director of the Studies talk about
A.Working hours. B.Different courses.
C.Social activities.
答案:B
17.How does the boy feel about the test
A.Glad. B.Surprised.
C.Confident.
答案:B
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Alex Lin is a 16 year old boy. One day, he read about something called e waste in the newspaper. He learned that when people buy new computers, TV sets, phones, washing machines, etc., they simply throw the old ones away. These things are called electronic waste, or e waste. Alex also learned that e waste is dangerous to the environment. He decided to do something about it. To help stop e waste, Alex got help from a charity group called WIN. WIN sends people the message about e waste and gives people a chance to recycle and reuse their e waste. Alex also found there's a project run by WIN that helps the environment and people's lives. With the help of WIN, Alex saved more than 200 pounds of e waste that was about to be thrown away. They fixed about 300 computers and gave half of them to the students in Alex's town. They also set up two computer centers for schools. Now they are trying to work with the United Nations Environment Programme. The computer centers will donate computers to the poor students in Central America and Africa.
18.How did Alex get to know something about e waste
A.From the newspaper. B.From the Internet.
C.On TV.
答案:A
19.What is the aim of the charity group WIN
A.To produce new electronic equipment.
B.To help people recycle and reuse e waste.
C.To help people stay away from e waste.
答案:B
20.How many computers did the students in Alex's town get
A.About 300. B.About 200.
C.About 150.
答案:C
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
HABITAT RESTORATION TEAM
Help restore and protect Marin's natural areas from the Marin Headlands to Bolinas Ridge. We'll explore beautiful park sites while conducting invasive (侵入的) plant removal, winter planting, and seed collection. Habitat Restoration Team volunteers play a vital role in restoring sensitive resources and protecting endangered species across the ridges and valleys.
GROUPS
Groups of five or more require special arrangements and must be confirmed in advance. Please review the List of Available Projects and fill out the Group Project Request Form.
AGE, SKILLS, WHAT TO BRING
Volunteers aged 10 and over are welcome. Read our Youth Policy Guidelines for youth under the age of 15.
Bring your completed Volunteer Agreement Form. Volunteers under the age of 18 must have the parent/guardian approval section signed.
We'll be working rain or shine. Wear clothes that can get dirty. Bring layers for changing weather and a raincoat if necessary.
Bring a personal water bottle, sunscreen, and lunch.
No experience necessary. Training and tools will be provided. Fulfills (满足) community service requirements.
UPCOMING EVENTS
Time Meeting Location
Sunday, Jan. 15 10:00 am-1:00 pm Battery Alexander Trailhead
Sunday, Jan. 22 10:00 am-2:30 pm Stinson Beach Parking Lot
Sunday, Jan. 29 9:30 am-2:30 pm Coyote Ridge Trailhead
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了一个生物栖息地修复工作队的工作内容和招募志愿者的相关信息和要求。
21.What is the aim of the Habitat Restoration Team
A.To discover mineral resources.
B.To develop new wildlife parks.
C.To protect the local ecosystem.
D.To conduct biological research.
答案:C
解析:推理判断题。根据第一段中的“Help restore and protect Marin's natural areas”和“Habitat Restoration Team ... protecting endangered species”可知,生物栖息地修复工作队恢复和保护自然区域,在恢复敏感资源和保护濒危物种方面起到极其重要的作用。由此可推知,该工作队的目标是保护当地的生态系统。故选C。
22.What is the lower age limit for joining the Habitat Restoration Team
A.5. B.10.
C.15. D.18.
答案:B
解析:细节理解题。根据AGE, SKILLS, WHAT TO BRING部分中的“Volunteers aged 10 and over are welcome.”可知,加入生物栖息地修复工作队的最低年龄是10岁。故选B。
23.What are the volunteers expected to do
A.Bring their own tools. B.Work even in bad weather.
C.Wear a team uniform. D.Do at least three projects.
答案:B
解析:细节理解题。根据AGE, SKILLS, WHAT TO BRING部分中的“We'll be working rain or shine.”可知,无论天气好坏,志愿者都会工作。由此可知,志愿者甚至会在恶劣天气下工作。故选B。
B
By 2040, nearly one in four Swedes will be 65 years or older. In a country where life expectancy is very high and most care for the elderly is government funded, that means a strain on spending and resources is approaching. One concern is the supply of affordable yet comfortable accommodations.
Furniture giant IKEA has one idea. The company is launching a new style of home for dementia (痴呆) patients through BoKlok, a joint enterprise with a construction company that makes sustainable and affordable housing.
“We see a growing concern that people are ending up in institutions where they do not want to end up,” noted Jonas Spangenberg, BoKlok CEO. “If we can crack the code where you can continue to live at a home that is more suitable for you, even with various syndromes (症状), we believe we could do a good thing for society.”
For the past three decades, the group has built more than 11,000 modular (组合式的) homes throughout Sweden, Finland and Norway using the IKEA model: cut down costs by producing large quantities of parts off site. Lower income customers only pay what they can afford after taxes and living expenses.
Now, the company thinks it can help people who struggle with memory loss to live at home—saving the government money it would otherwise spend on care. It's just built a small pilot with six apartments, the first tailored homes, just outside Stockholm. Design adjustments include taking mirrors and dark colored floor out of bathrooms and fitting kitchen appliances with old fashioned knobs, rather than digital controls. The developments also highlight spending time outdoors, and will include “therapeutic” gardens and clubhouses for socializing.
That could make it more appealing for a partner to move there, too. “To take care of elderly people, that cost is exploding,” Jonas Spangenberg told CNN Business. “It's much cheaper for society and the public to give them service back home.”
篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章主要报道了IKEA通过与建筑公司的合资企业BoKlok,为瑞典的老人,特别是患有痴呆症的老人提供的一种新型的、适宜的、可负担的住房方案。
24.What problem do senior people in Sweden face
A.A high aging rate.
B.No access to suitable housing.
C.Separation from their family.
D.Huge expenses on health care.
答案:B
解析:细节理解题。根据第一段(到2040年,近四分之一的瑞典人将年满65岁。在一个寿命非常长且大部分老年人护理由政府资助的国家,这意味着支出和资源的压力正在逼近。一个令人担忧的问题是提供既经济又舒适的住宿。)可知,瑞典的老年人面临的问题是没有合适的住房。故选B。
25.Which words can best describe the six pilot apartments
A.Dark colored and natural.
B.Well equipped and stylish.
C.User friendly and comfortable.
D.Visually appealing and safe.
答案:C
解析:推理判断题。根据第五段中的“Design adjustments include ... and clubhouses for socializing.(设计调整包括取消浴室中的镜子和深色地板,并且在厨房用具安装老式旋钮,而不是数字控制装置。这些开发项目还强调花费时间在户外活动上,将包括‘治疗’花园和社交俱乐部会所。)”可推知,六套试点公寓是对老年用户友好的、舒适的。故选C。
26.What does Spangenberg think of the project
A.It was launched too late to be effective.
B.It can reduce population with memory loss.
C.It remains to be seen whether it's a wise decision.
D.It enables the government to better spend its money.
答案:D
解析:推理判断题。根据最后一段中的“To take care of elderly people, that cost is exploding”和“It's much cheaper ... give them service back home.”可知,该项目在为社会做好事,为政府和社会减轻养老负担,由此可推知,Spangenberg (斯潘根伯格)认为这个项目可以让政府更好地花费其资金。故选D。
27.What could be a suitable title for the text
A.Aging population: a challenge for Sweden
B.The IKEA model: a sustainable construction plan
C.BoKlok project is better housing dementia elderly
D.House companies are helping fight memory loss
答案:C
解析:标题判断题。通读全文,尤其根据第二段“Furniture giant IKEA has one idea ... affordable housing.”可知,文章主要报道了IKEA通过与建筑公司的合资企业BoKlok,为瑞典的老年人,特别是患有痴呆症的老年人,提供了一种新型的、适宜的、可负担的住房方案。C项(BoKlok项目正在更好地安置痴呆老人)最适合作为文章标题。故选C。
C
No matter how many times Sandy has rescued an animal, she never gets over the casual cruelty some people display toward unwanted pets. When she lost her own “angel” dog, she started Logan's Legacy to help other pets in need.
Sandy recently received a phone call about a small dog, possibly a puppy, that had been abandoned on a street. Since she was too far to help on, she called a friend who lives nearby to get there as soon as possible. When her friend Tom arrived, he found a tiny dog curled (蜷缩) in a tight ball with the chain firmly tied to a tree. Someone had left food and water for her, but the puppy was too frightened to eat or drink. Once gathered up in a blanket and placed into the back seat of the car, she began to get weak quickly from dehydration (脱水) and exhaustion.
The moment she got some water and food, the puppy made a rapid recovery, and her lovely and sweet personality could finally shine! “We have named her CiCi,” Sandy added, “She is feeling so much better. She has been observed at my place and she is doing great. This sweet baby girl will never feel fearful again, and won't ever be abandoned again.” After winning hearts at Sandy's office, CiCi has been approved for adopting and will soon leave for her new life. Sandy and her fellow rescuers are trying their best to find her the perfect family to love her and treat her with the respect all living creatures deserve!
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Sandy (桑迪)和朋友救助小狗CiCi (茜茜)并帮助她找新家的故事。
28.What did Sandy feel it hard to overcome
A.The casual humanity. B.The cruelty of humanity.
C.The kind human nature. D.The weakness of kindness.
答案:B
解析:细节理解题。根据第一段中的“No matter how many ... display toward unwanted pets.”可知,Sandy无法克服一些人对不受欢迎的宠物表现出的残忍行为。故选B。
29.How was the dog's condition when first found
A.She suffered a serious illness.
B.She had nothing to eat or drink.
C.She got lost far away from home.
D.She was scared and in poor health.
答案:D
解析:推理判断题。根据第二段中的“When her friend Tom arrived ... dehydration (脱水) and exhaustion.”可推知,当小狗刚开始被发现时,她很害怕,身体状况很差。故选D。
30.What will be CiCi's probable future life
A.She will stop taking medicine.
B.She will continue further treatment.
C.She will have a perfect match for home.
D.She will get on well with Sandy forever.
答案:C
解析:细节理解题。根据最后一段中的“Sandy and her fellow ... all living creatures deserve!”可知,Sandy和她的同伴们正在努力为CiCi找一个完美的家庭来收养她,由此可知,CiCi未来将有一个完美的家。故选C。
31.What can be the best title of this passage
A.A Warm Home for CiCi
B.Dog Saved Heart Fulfilled
C.A Terrible Experience of CiCi
D.Saving Dogs Saving Themselves
答案:B
解析:标题判断题。通读全文可知,本文介绍了丢失爱犬的Sandy救助小狗CiCi的故事,B项(狗狗得救的心得到满足)最适合作为文章标题。故选B。
D
Moving can be daunting (令人生畏的)—whether it's to a new city or an entirely new country. The good news Volunteering can be a great way to settle into a new community, meet people, and learn valuable skills.
Kajal Patil moved to the United States from India in February 2017. Having previously volunteered for two years as an assistant yoga (瑜伽) teacher in her home country, Kajal was enthusiastic about volunteering and began looking for volunteer opportunities that match her interests on Volunteer Match.
Kajal was drawn to a volunteer opportunity with the Meridian International Center to review applications on behalf of the Young Leaders of the Americas Initiative (YLAI). YLAI aims to empower Latin American and Caribbean business and social entrepreneurs (企业家) to transform their societies and contribute more fully to economic development, security, human rights, and good governance.
Kajal had previous experience working with the markets candidates were applying from, and the position also allowed her to work remotely. Her role involved reviewing 44 in depth applications from potential candidates across Latin America and the Caribbean for a four week fellowship in the US. She was responsible for describing the business ideas presented by these candidates, assessing the social impact of their businesses, and determining the strength of candidates to carry out their plans.
Kajal says that this volunteer opportunity super charged her existing skills while helping her build new ones such as time management, business analysis, decision making, planning, and presenting. She is now looking for her next volunteer opportunity and reflects positively on her experience with Meridian International Center. “A new country brings in a lot of new experiences and volunteering helped me to settle into a new environment,” adds Kajal. “By helping others, I felt needed in society. It indeed boosted my self worth.”
篇章导读:本文是一篇说明文。文章通过Kajal Patil (卡贾尔·帕蒂尔)的经历介绍了志愿服务的好处以及个人在志愿服务中的成长和收获。
32.What is a benefit of volunteering according to the first paragraph
A.It offers opportunities to network with influential individuals.
B.It helps people better adapt to new environments.
C.It breathes new life into people's creativity.
D.It promotes a sense of responsibility.
答案:B
解析:细节理解题。根据第一段中的“Volunteering can be a great way ... and learn valuable skills.”可知,志愿服务的一个好处是帮助人们更好地适应新环境。故选B。
33.What is the primary objective of YLAI
A.To boost tourism in Latin American and Caribbean countries.
B.To provide financial support to Latin American and Caribbean students.
C.To assist Latin American and Caribbean entrepreneurs in promoting societal development.
D.To develop political relations between Latin American and Caribbean nations.
答案:C
解析:细节理解题。根据第三段中的“YLAI aims to ... and good governance.”可知,YLAI的主要目标是协助拉丁美洲和加勒比企业家促进社会发展。故选C。
34.What was Kajal's responsibility when working with Meridian International Center
A.Reviewing and assessing fellowship applications.
B.Teaching yoga to fellowship candidates.
C.Planning social events for local entrepreneurs.
D.Organizing fundraising activities.
答案:A
解析:细节理解题。根据第四段中的“Her role involved ... carry out their plans.”可知,Kajal在Meridian International Center的职责是审查和评估潜在候选人的奖学金申请。故选A。
35.What do Kajal's words in the last paragraph mainly show
A.The challenges of volunteering.
B.The self improvement through volunteering.
C.The process of finding a volunteer opportunity in the US.
D.The importance of using professional skills in volunteering.
答案:B
解析:推理判断题。根据最后一段中的“A new country ... my self worth. (‘一个新的国家会带来很多新的经历,志愿活动帮助我适应了一个新的环境,’Kajal补充道。‘通过帮助别人,我觉得自己被社会需要。这确实提升了我的自我价值。’)”可推知,这段话主要表明志愿服务对Kajal的个人成长和自我提升起到了积极的作用。故选B。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We youngsters believe that our responsibilities to the country begin only when we enter the workforce. This is because we consider ourselves as helpless to do anything at that time. __36__
Raise awareness of important social issues in the country. The voice of the young can make itself heard in areas like education, pollution and health care. These are issues that directly influence our lives and should be taken notice of by us. __37__
Support the community by actively participating in volunteering. Volunteers are always needed to assist old people's homes and other charity organizations. __38__ Simple things like cleaning the house, entertaining or listening to the elderly, or making voice recordings for the visually disabled are all within our reach and far more significant than shopping or hanging out at shopping malls.
Participate in various activities that promote our environment. Planting new plants and trees to minimize pollution and create a clean environment in which to live. __39__ Using one off materials, such as plastic bags and lunch boxes, also causes burden to nature. We should avoid these and many other similar behaviors if we want to see a better environment.
__40__ There are many things we cannot do right now, such as influencing public policies, but we may prepare ourselves to be ready when the time comes for us to contribute. A significant amount of time and money has been invested in developing us as young leaders of the future, and we must not ignore our responsibilities. In the end, taking on our responsibilities to our society is a big step in helping to improve life in our country.
A.Get well prepared for any possibilities.
B.Invest time and money to ensure a better future.
C.Other efficient strategies include not littering in the streets.
D.As a result, we postpone any duty until we enter the workplace.
E.But we should realize that there are roles we may play at the moment.
F.Thus, by providing our services regularly, we are promoting a caring culture.
G.By showing that we care about our society, we can better ourselves and our country.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了年轻人应该为社会承担的责任。
36.答案:E
解析:上文“We youngsters believe ... at that time.”说明年轻人可能感觉为国家和社会做不出什么贡献,E项(但是我们应该意识到我们目前可能扮演的角色。)承接上文,与上文构成转折关系。故选E。
37.答案:G
解析:上文“Raise awareness of important social issues ... be taken notice of by us.”说明年轻人对社会问题是有作用的,G项(通过展示出我们对社会的关心,我们可以让自己和国家变得更好。)承接上文,进一步说明年轻人关心社会问题的作用。故选G。
38.答案:F
解析:上文“Support the community by ... other charity organizations.”建议参加志愿服务,帮助需要帮助的人,F项(因此,我们通过定期提供服务倡导关怀文化。)承接上文,与上文构成因果关系,说明了年轻人去当志愿者的作用。故选F。
39.答案:C
解析:上文“Participate in various activities ... in which to live.”建议参加促进环境的各种活动,C项(其他有效的策略包括不在街上乱扔垃圾。)承接上文,说明创造干净环境的其他方法。故选C。
40.答案:A
解析:根据下文“There are many things ... comes for us to contribute.”可知,本段主要说明虽然有些事情年轻人现在不能做,但可以为将来做好准备,A项(为各种可能性做好准备。)概括本段主要内容,可作为本段主旨句。故选A。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A 7 year old Bryce Schottel had been diagnosed with cancer. He'd already been through three rounds of treatment and having a fourth one scared him a lot. During that __41__ time, his mother wondered that someone would act as Superman to __42__ her son's spirits, since we related superheroes to bravery and kindness. So his mom posted her __43__ online. Little did she know that a couple of days later, a Superman would really __44__ her.
After __45__ Bryce's story online, a policeman, Damon Cole, in Dallas __46__ to help somehow. He decided to call Bryce's family and ask whether he could visit Bryce or not. His family __47__ agreed and couldn't wait to see their son's reaction. So, Cole drove 11 hours from Dallas to Bryce's hometown of Smithton, Illinois, where he __48__ the young boy at his home around 8 o'clock in the evening. He wore the same Superman costume as in the movies. Bryce and his mom couldn't __49__ someone had driven from so far away just to __50__ up an unknown boy.
Cole wanted to spend a bit of __51__ time with Bryce. After all, he'd driven 11 hours from Dallas. The two __52__ cards and enjoyed some video games together. Before Cole left, he gave the young boy a parting __53__, a Superman cape (披风). Cole could hardly tell Bryce was sick because he had such a(n) __54__ attitude.
It's not every day you get to meet Superman. But when you do, it's guaranteed to bring __55__ and hope.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位警察Damon Cole (达蒙·科尔)不远千里去探望一位生病的小男孩 Bryce (布莱斯),并鼓励他积极配合治疗。
41.A.casual B.merry
C.tough D.short
答案:C
解析:casual 随便的,休闲的;merry 愉快的,高兴的;tough 艰难的;short 短暂的。根据上文“A 7 year old Bryce ... scared him a lot.”可知,Bryce身患癌症,需要接受治疗,所以那是一段艰难的日子。故选C。
42.A.lift B.destroy
C.catch D.break
答案:A
解析:lift 鼓舞,鼓励;destroy 毁坏;catch 抓住;break 打破,打碎。根据上文“He'd already been ... scared him a lot.”可知,在艰难的日子里,需要鼓舞Bryce的精神。故选A。
43.A.order B.request
C.suggestion D.rule
答案:B
解析:order 指示,命令;request 请求;suggestion 建议;rule 规则。根据上文“his mother wondered that someone would act as Superman to __42__ her son's spirits”可知,此处指Bryce的妈妈把自己的请求发布到了网上。故选B。
44.A.say goodbye to B.do harm to
C.play a trick on D.get in touch with
答案:D
解析:say goodbye to 告别,再见;do harm to 损害,伤害;play a trick on 开……的玩笑;get in touch with 取得联系。根据下文“He decided to call Bryce's family and ask whether he could visit Bryce or not.”可知,她不知道,几天后有一个“超人”真的联系了她。故选D。
45.A.sharing B.reading
C.posting D.editing
答案:B
解析:share 分享;read 读;post 发布;edit 编辑。根据下文“Bryce's story online”可知,Damon Cole读了Bryce的故事。故选B。
46.A.longed B.refused
C.afforded D.pretended
答案:A
解析:long 渴望;refuse 拒绝,不接受;afford 买得起,提供;pretend 假装,伪装。根据下文“He decided to call Bryce's family and ask whether he could visit Bryce or not.”可知,Cole渴望能帮忙。故选A。
47.A.partly B.nearly
C.hardly D.totally
答案:D
解析:partly 部分地,某种程度上;nearly 几乎,差不多;hardly 几乎不;totally 完全。根据下文“agreed and couldn't wait to see”可知,Bryce的家人完全同意。故选D。
48.A.annoyed B.threatened
C.surprised D.frightened
答案:C
解析:annoy 使恼怒,打扰;threaten 威胁,恐吓;surprise 给……惊喜;frighten 使惊吓,惊恐。根据下文“He wore the same Superman costume as in the movies”可知,Cole穿着和电影里一模一样的超人服装来给Bryce惊喜。故选C。
49.A.confirm B.believe
C.spot D.predict
答案:B
解析:confirm 确认,证实;believe 相信;spot 发现;predict 预言,预计。根据下文“someone had driven from so far away just to __50__ up an unknown boy”可知,Cole从那么远的地方开车过来,只是为了让他不认识的男孩Bryce高兴起来,这让他们难以置信。故选B。
50.A.cheer B.pick
C.take D.bring
答案:A
解析:cheer up 使高兴,振奋起来;pick up 拾起;(开车)接;take up 开始从事;占用;bring up 养育,提出。根据上文“someone would act as Superman to __42__ her son's spirits”和下文“an unknown boy”可知,Bryce和他的妈妈不敢相信有人从这么远的地方开车过来,只是为了让一个不认识的男孩高兴起来。故选A。
51.A.study B.breakfast
C.leisure D.story
答案:C
解析:study 学习;breakfast 早餐;leisure 空闲;story 故事。根据下文“The two __52__ ... games together.”可知,此处指Cole想和Bryce一起度过一些休闲时间。故选C。
52.A.collected B.made
C.watched D.played
答案:D
解析:collect 收集;make 制作,成为;watch 看;play 玩。根据下文“cards”可知,他们一起打牌。故选D。
53.A.medicine B.gift
C.money D.kiss
答案:B
解析:medicine 药物,医疗;gift 礼物,恩赐;money 金钱;kiss 吻。根据下文“a Superman cape (披风)”可知,他给了这个小男孩一件离别礼物。故选B。
54.A.competitive B.passive
C.optimistic D.careless
答案:C
解析:competitive 竞争的,好胜的;passive 被动的;optimistic 乐观的;careless 马虎的。根据上文“The two __52__ cards and enjoyed some video games together.”可知,Bryce和Cole一起打牌,玩电子游戏,说明他的态度非常积极。故选C。
55.A.freedom B.knowledge
C.sorrow D.delight
答案:D
解析:freedom 自由;knowledge 知识;sorrow 悲伤,痛苦;delight 高兴。根据下文“and hope”可知,此处指见到超人带来高兴和希望。故选D。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Do you know At present you can not only watch the giant panda from a distance, __56__ you can join in the panda volunteer program. And among the 3 panda bases __57__ (provide) this volunteer program, namely Dujiangyan Panda Base, Bifengxia Panda Base and Shenshuping Panda Base, Dujiangyan Panda Base is very __58__ (convenience) for it is near Chengdu City. Bifengxia Panda Base provides more chance to see little panda babies and its __59__ (locate)—Ya'an city is __60__ the world first giant panda was found. However, if you want to experience the more natural and primitive living environment of pandas, you __61__ (recommend) to go to Shenshuping Panda Base at Wolong National Nature Reserve __62__ (get) close to giant pandas and enjoy the real living treasure place of pandas.
Join __63__ the panda volunteer program at Wolong Panda Base! You can be a panda cleaner, learn to prepare cakes for __64__ (panda), visit them by yourself ... and know about the daily duty of staff around pandas in Wolong Panda Base. Apart from that, you can learn a lot of facts and knowledge of pandas to know why they are so cute to be the national treasure of Chinese people and even favored by people worldwide, and have a clear understanding about what we could __65__ (possible) do to protect the giant pandas to save this precious species on our planet.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了三个可以参与的熊猫志愿者项目。
56.答案:but
解析:考查固定搭配。not only ... but (also) ... 为固定搭配,表示“不仅……而且……”。故填but。
57.答案:providing
解析:考查非谓语动词。bases与provide之间为主动关系,应用现在分词作后置定语。故填providing。
58.答案:convenient
解析:考查词性转换。设空处应用形容词作表语。故填convenient。
59.答案:location
解析:考查词性转换。根据设空前its可知,设空处应用名词。故填location。
60.答案:where
解析:考查表语从句的连接词。设空处引导表语从句,从句中缺少地点状语,应用where引导。故填where。
61.答案:are recommended
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。此处陈述客观事实,应用一般现在时;you与recommend之间为被动关系,主语为you。故填are recommended。
62.答案:to get
解析:考查非谓语动词。设空处应用动词不定式作目的状语。故填to get。
63.答案:in
解析:考查介词。join in为固定短语,表示“加入,参与(活动)”。故填in。
64.答案:pandas
解析:考查名词。panda“熊猫”为可数名词,此处泛指多只熊猫,应用复数。故填pandas。
65.答案:possibly
解析:考查词性转换。设空处应用副词作状语修饰动词do。故填possibly。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你的外国笔友Ryan对你上周末参加的志愿者活动很感兴趣。请你给他写一封信,分享此次经历,内容包括:
1.活动的主题;
2.具体的活动内容;
3.活动的感受和收获。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Ryan,
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
Yours,
Li Hua
[精彩范文]
Dear Ryan,
I'm excited to share with you my experience as a volunteer last weekend.
I participated in a community service program with the theme of “Caring for the Elderly”. Our main task was to visit a local nursing home and spend time with the elderly. In the morning, we helped clean the common areas, decorated the rooms and assisted the staff with their daily routines. In the afternoon, we organized various activities such as singing, dancing and playing games to entertain the elderly.
This experience was incredibly rewarding. Not only did I develop a deeper understanding of the needs of the elderly, but I also felt a greater sense of fulfillment from making a positive impact on their lives.
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Nancy is used to getting up early every day. She is a young mother. By seven, she has already eaten breakfast, had a cup of coffee, washed the dishes, taken her shower, and put on her make up. Then, it's time to do the housework.
One early Saturday morning, when she was washing her son's vacuum bottle (保温瓶), she felt upset. After having been used for long, the bottle was in poor condition. It was high time that she should buy a new one for her kid Bill, but her budget was limited. She had to decide that she would buy a new one sometime later. Complaining wasn't how she would normally choose to start the day, especially with the sun shining.
To cheer up and continue the day a bit more optimistically, she left the housework for later and set out with her little kid Bill for their morning walk on the beach a little earlier than usual. The local shops hadn't opened yet. It was quiet outside; there were few people around.
Walking through the downtown area, something on the pavement caught her attention. From a distance, it appeared to be a package of some sort. They walked over and Nancy picked it up. Upon examination, it turned out to be a brown paper bag. The downtown had nine blocks with stores. Grocery stores, furniture shops, cake shops, banks, bookstores, home goods stores, clothing shops, and other businesses lined the street. Looking around, Nancy found none of them had been open for business. It was too early.
Nancy knew all this indicated that the object had most likely been purchased by someone the evening or day before. Since it was near the road, Nancy guessed someone must have dropped it, probably while loading other bags into a car.
Nancy looked inside the bag for more information. After opening it, she found there was a small handbag. Inside the bag there were many cards. Among them there was the owner's business card, which showed the owner's name and phone number. Besides, there was a box in the brown bag. “What may be in the box?” Nancy thought to herself.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
She checked it, surprised to find there was a new vacuum bottle for kids in it.                                                                                                                                                                          Based on the information on the business card, Nancy made up her mind to call the owner.                                                                                                                                                                    
写前导读:本文是一篇记叙文。Nancy (南希)需要为儿子Bill (比尔)买一个新的保温瓶,但预算有限,不得不决定以后再买。在和儿子Bill去海滩散步的路上,她发现了一个纸袋,里面正好有一个保温瓶,她的心理活动是怎样的?她为什么选择把袋子还给失主?
[精彩范文]
She checked it, surprised to find there was a new vacuum bottle for kids in it. Seeing it, Bill took the vacuum bottle from Nancy and jumped up and down with joy. With her heart beating fast, Nancy wondered whether they should give it back. However, thinking how worried the owner must have been, she bent down and looked at Bill, saying, “No, Bill. We should give it back.” Hearing it, Bill cried, but Nancy didn't change her mind. Then, after some explanation, little Bill seemed to understand and finally nodded, supporting her idea.
Based on the information on the business card, Nancy made up her mind to call the owner. The phone was answered by a woman after a few rings and Nancy explained the matter to her. The owner expressed her gratitude and said she would go to pick up the bag instantly. Before long, the owner arrived and Nancy handed the bag to her. She was so thankful that she insisted on giving Nancy some money. The woman also offered to give the new vacuum bottle to Bill when she saw Bill was quite fond of it. However, Nancy declined politely. In her opinion, doing a good thing doesn't mean trying to get a reward. It shows good human nature.
2(共111张PPT)
WELCOME UNIT
第四单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
时间:120分钟   满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法 填空 应用文 写作 读后
续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
Text 1
1.What can the robotic fish be used to do
A.Check water quality. B.Record underwater life.
C.Play with children.
M:Do you know what this robotic fish can do
W:Is it a toy
M:No. It is created to check the pollution levels in sea water.
Text 2
2.What is Sally's favorite city
A.Paris. B.Madrid.
C.Venice.
W:Jeremy, Europe is amazing!
M:Oh Sally, that's so cool. What's the best place that you went to
W:It's hard to choose. I really love Paris and Madrid but it has to be Venice as the architecture is just breathtaking.
Text 3
3.Which animal is in the field
A.A sheep. B.A cow.
C.A horse.
M:What is in that field over there I think it is a sheep.
W:I see it. No, it's actually a cow. I wish we would see a horse. I've always wanted to ride one!
Text 4
4.How does the man feel about learning to paint
A.It's great fun. B.It takes a lot of energy.
C.It's boring.
M:Hi, Amy. What's the hurry
W:Hello, Smith. I've heard an art exhibition is being held there. As a student keen on art, I want to visit it. As I happen to have no class this afternoon, I want to stay there for a whole afternoon appreciating the paintings.
M:Well, I don't like art, as I think it's boring to learn to paint. Best wishes.
Text 5
5.Which team will the man try out for
A.The basketball team. B.The swimming team.
C.The volleyball team.
W:Are you going to try out for the basketball team
M:No. I don't like basketball anymore. I like swimming, but I don't think I'm fast enough to make the team. I'm going to try to make the volleyball team.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:I saw a funny movie last Wednesday.
W:Really
M:It was about a man who owned a furniture shop.
W:A furniture shop
M:Yes, and he put an advertisement in the paper saying, “Send me 500 dollars and I guarantee to make you 20 centimeters taller.”
W:My goodness!
M:Hundreds of men sent him money.
W:No.
M:He sent them back a 20 centimeters high plastic stool. Then they all came round to his shop and asked for their money back.
6.What's the funny film mainly about
A.Tall customers. B.A shop owner.
C.Advertisements.
7.Why did the customers come to the shop
A.They found themselves cheated.
B.They thanked him for growing 20 centimeters taller.
C.They found that too many people sent him money.
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:Welcome to the Friday Night Music Hour. I'm Melinda. Joining us tonight is Michael from a local jazz band. Hi, Michael! Can you give our audience a brief introduction of jazz music
M:Okay. Jazz was originally from America. It was made popular by black musicians during the early 20th century. Jazz is usually more difficult to play than other forms of popular music. There is usually a piano, drums, and a bass involved in jazz.
W:What instruments do you play in your band
M:Well, I've been playing music for about 10 years and I can play many different instruments, but drums are my favorite. I like to hit the drums and make a lot of loud but controlled noise.
W:Interesting. Do you have any shows coming up
M:Yes, my band will hold a live show this weekend at the VA Bar in Beijing. The show will start at 9:00 pm and we will play for no less than two hours. All the listeners are invited for a night of jazz music!
8.What does the man think of jazz
A.Unpopular. B.Noisy.
C.Difficult.
9.What instrument does the man like best
A.The piano. B.The drums.
C.The bass.
10.What will the man engage in this weekend
A.A music show. B.A jazz class.
C.Band practice.
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:Mr Miller, you were late for work again, weren't you
M:Yes, I'm sorry.
W:Why did you get here so late
M:I watched an exciting football match on TV till very late last night. So I got up late this morning, didn't have breakfast and left home in a hurry.
W:Did you catch the train
M:No. I called a taxi. There were a lot of cars and buses on the highway. Unfortunately, an accident happened ahead of us. Then, there was a traffic jam. I was very anxious.
W:What happened after that
M:The police came and solved the problem. I waited for a long time. When I got to the office, it was already 10 o'clock.
W:I hope you won't be late again or you will be fired.
11.How did Mr Miller get to work
A.By train. B.By taxi.
C.By bus.
12.What happened to Mr Miller on the way to work
A.He had an accident.
B.He was stuck in a traffic jam.
C.He was stopped by the police.
13.What is the probable relationship between the speakers
A.Boss and employee. B.Mother and son.
C.Teacher and student.
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
W:Boy, can I help you
M:Yes. I'm new here. Where should I go
W:Well, this is a program for this morning which starts at 9:30. All the new students will first gather in the meeting room where you'll be introduced to the staff.
M:Where is that
W:I'll tell you in a moment. But just let me tell you the details of this morning's activities.
M:OK, then.
W:Firstly, at a quarter to ten, in the hall, which is next to the meeting room, the Director of the Studies will talk to you about the different courses and their requirements. This should last about 45 minutes. Then at about half past ten, the Student Union will talk about some social activities that we offer. That's in the same place. He will finish at about 11:00. Then there will be a short break, after which you'll be taken to Classroom 3 at about 11:15 for a test.
M:Oh. I can't believe I'll have to take a test.
W:Take it easy. It's not like an exam. It just helps us find your level of English and put you in the suitable class.
M:OK, I see.
14.What is the boy
A.A director. B.A student.
C.A teacher.
15.Where will the boy go first
A.To a hall. B.To a classroom.
C.To a meeting room.
16.What will the Director of the Studies talk about
A.Working hours. B.Different courses.
C.Social activities.
17.How does the boy feel about the test
A.Glad. B.Surprised.
C.Confident.
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Alex Lin is a 16 year old boy. One day, he read about something called e waste in the newspaper. He learned that when people buy new computers, TV sets, phones, washing machines, etc., they simply throw the old ones away. These things are called electronic waste, or e waste. Alex also learned that e waste is dangerous to the environment. He decided to do something about it. To help stop e waste, Alex got help from a charity group called WIN. WIN sends people the
message about e waste and gives people a chance to recycle and reuse their e waste. Alex also found there's a project run by WIN that helps the environment and people's lives. With the help of WIN, Alex saved more than 200 pounds of e waste that was about to be thrown away. They fixed about 300 computers and gave half of them to the students in Alex's town. They also set up two computer centers for schools. Now they are trying to work with the United Nations Environment Programme. The computer centers will donate computers to the poor students in Central America and Africa.
18.How did Alex get to know something about e waste
A.From the newspaper. B.From the Internet.
C.On TV.
19.What is the aim of the charity group WIN
A.To produce new electronic equipment.
B.To help people recycle and reuse e waste.
C.To help people stay away from e waste.
20.How many computers did the students in Alex's town get
A.About 300. B.About 200.
C.About 150.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
HABITAT RESTORATION TEAM
Help restore and protect Marin's natural areas from the Marin Headlands to Bolinas Ridge. We'll explore beautiful park sites while conducting invasive (侵入的) plant removal, winter planting, and seed collection. Habitat Restoration Team volunteers play a vital role in restoring sensitive resources and protecting endangered species across the ridges and valleys.
GROUPS
Groups of five or more require special arrangements and must be confirmed in advance. Please review the List of Available Projects and fill out the Group Project Request Form.
AGE, SKILLS, WHAT TO BRING
Volunteers aged 10 and over are welcome. Read our Youth Policy Guidelines for youth under the age of 15.
Bring your completed Volunteer Agreement Form. Volunteers under the age of 18 must have the parent/guardian approval section signed.
We'll be working rain or shine. Wear clothes that can get dirty. Bring layers for changing weather and a raincoat if necessary.
Bring a personal water bottle, sunscreen, and lunch.
No experience necessary. Training and tools will be provided. Fulfills (满足) community service requirements.
UPCOMING EVENTS
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了一个生物栖息地修复工作队的工作内容和招募志愿者的相关信息和要求。
Time Meeting Location
Sunday, Jan. 15 10:00 am-1:00 pm Battery Alexander Trailhead
Sunday, Jan. 22 10:00 am-2:30 pm Stinson Beach Parking Lot
Sunday, Jan. 29 9:30 am-2:30 pm Coyote Ridge Trailhead
21.What is the aim of the Habitat Restoration Team
A.To discover mineral resources.
B.To develop new wildlife parks.
C.To protect the local ecosystem.
D.To conduct biological research.
解析:推理判断题。根据第一段中的“Help restore and protect Marin's natural areas”和“Habitat Restoration Team ... protecting endangered species”可知,生物栖息地修复工作队恢复和保护自然区域,在恢复敏感资源和保护濒危物种方面起到极其重要的作用。由此可推知,该工作队的目标是保护当地的生态系统。故选C。
22.What is the lower age limit for joining the Habitat Restoration Team
A.5. B.10.
C.15. D.18.
解析:细节理解题。根据AGE, SKILLS, WHAT TO BRING部分中的“Volunteers aged 10 and over are welcome.”可知,加入生物栖息地修复工作队的最低年龄是10岁。故选B。
23.What are the volunteers expected to do
A.Bring their own tools. B.Work even in bad weather.
C.Wear a team uniform. D.Do at least three projects.
解析:细节理解题。根据AGE, SKILLS, WHAT TO BRING部分中的“We'll be working rain or shine.”可知,无论天气好坏,志愿者都会工作。由此可知,志愿者甚至会在恶劣天气下工作。故选B。
B
By 2040, nearly one in four Swedes will be 65 years or older. In a country where life expectancy is very high and most care for the elderly is government funded, that means a strain on spending and resources is approaching. One concern is the supply of affordable yet comfortable accommodations.
Furniture giant IKEA has one idea. The company is launching a new style of home for dementia (痴呆) patients through BoKlok, a joint enterprise with a construction company that makes sustainable and affordable housing.
“We see a growing concern that people are ending up in institutions where they do not want to end up,” noted Jonas Spangenberg, BoKlok CEO. “If we can crack the code where you can continue to live at a home that is more suitable for you, even with various syndromes (症状), we believe we could do a good thing for society.”
For the past three decades, the group has built more than 11,000 modular (组合式的) homes throughout Sweden, Finland and Norway using the IKEA model: cut down costs by producing large quantities of parts off site. Lower income customers only pay what they can afford after taxes and living expenses.
Now, the company thinks it can help people who struggle with memory loss to live at home—saving the government money it would otherwise spend on care. It's just built a small pilot with six apartments, the first tailored homes, just outside Stockholm. Design adjustments include taking mirrors and dark colored floor out of bathrooms and fitting kitchen appliances with old fashioned knobs, rather than digital controls. The developments also highlight spending time outdoors, and will include “therapeutic” gardens and clubhouses for socializing.
That could make it more appealing for a partner to move there, too. “To take care of elderly people, that cost is exploding,” Jonas Spangenberg told CNN Business. “It's much cheaper for society and the public to give them service back home.”
篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章主要报道了IKEA通过与建筑公司的合资企业BoKlok,为瑞典的老人,特别是患有痴呆症的老人提供的一种新型的、适宜的、可负担的住房方案。
24.What problem do senior people in Sweden face
A.A high aging rate.
B.No access to suitable housing.
C.Separation from their family.
D.Huge expenses on health care.
解析:细节理解题。根据第一段(到2040年,近四分之一的瑞典人将年满65岁。在一个寿命非常长且大部分老年人护理由政府资助的国家,这意味着支出和资源的压力正在逼近。一个令人担忧的问题是提供既经济又舒适的住宿。)可知,瑞典的老年人面临的问题是没有合适的住房。故选B。
25.Which words can best describe the six pilot apartments
A.Dark colored and natural.
B.Well equipped and stylish.
C.User friendly and comfortable.
D.Visually appealing and safe.
解析:推理判断题。根据第五段中的“Design adjustments include ... and clubhouses for socializing.(设计调整包括取消浴室中的镜子和深色地板,并且在厨房用具安装老式旋钮,而不是数字控制装置。这些开发项目还强调花费时间在户外活动上,将包括‘治疗’花园和社交俱乐部会所。)”可推知,六套试点公寓是对老年用户友好的、舒适的。故选C。
26.What does Spangenberg think of the project
A.It was launched too late to be effective.
B.It can reduce population with memory loss.
C.It remains to be seen whether it's a wise decision.
D.It enables the government to better spend its money.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“To take care of elderly people, that cost is exploding”和“It's much cheaper ... give them service back home.”可知,该项目在为社会做好事,为政府和社会减轻养老负担,由此可推知,Spangenberg (斯潘根伯格)认为这个项目可以让政府更好地花费其资金。故选D。
27.What could be a suitable title for the text
A.Aging population: a challenge for Sweden
B.The IKEA model: a sustainable construction plan
C.BoKlok project is better housing dementia elderly
D.House companies are helping fight memory loss
解析:标题判断题。通读全文,尤其根据第二段“Furniture giant IKEA has one idea ... affordable housing.”可知,文章主要报道了IKEA通过与建筑公司的合资企业BoKlok,为瑞典的老年人,特别是患有痴呆症的老年人,提供了一种新型的、适宜的、可负担的住房方案。C项(BoKlok项目正在更好地安置痴呆老人)最适合作为文章标题。故选C。
C
No matter how many times Sandy has rescued an animal, she never gets over the casual cruelty some people display toward unwanted pets. When she lost her own “angel” dog, she started Logan's Legacy to help other pets in need.
Sandy recently received a phone call about a small dog, possibly a puppy, that had been abandoned on a street. Since she was too far to help on, she called a friend who lives nearby to get there as soon as possible. When her friend Tom arrived, he found a tiny dog curled (蜷缩) in a tight ball with the chain firmly tied to a tree. Someone had left food and water for her, but the puppy was too frightened to eat or drink. Once gathered up in a blanket and placed into the back seat of the car, she began to get weak quickly from dehydration (脱水) and exhaustion.
The moment she got some water and food, the puppy made a rapid recovery, and her lovely and sweet personality could finally shine! “We have named her CiCi,” Sandy added, “She is feeling so much better. She has been observed at my place and she is doing great. This sweet baby girl will never feel fearful again, and won't ever be abandoned again.” After winning hearts at Sandy's office, CiCi has been approved for adopting and will soon leave for her new life. Sandy and her fellow rescuers are trying their best to find her the perfect family to love her and treat her with the respect all living creatures deserve!
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Sandy (桑迪)和朋友救助小狗CiCi (茜茜)并帮助她找新家的故事。
28.What did Sandy feel it hard to overcome
A.The casual humanity. B.The cruelty of humanity.
C.The kind human nature. D.The weakness of kindness.
解析:细节理解题。根据第一段中的“No matter how many ... display toward unwanted pets.”可知,Sandy无法克服一些人对不受欢迎的宠物表现出的残忍行为。故选B。
29.How was the dog's condition when first found
A.She suffered a serious illness.
B.She had nothing to eat or drink.
C.She got lost far away from home.
D.She was scared and in poor health.
解析:推理判断题。根据第二段中的“When her friend Tom arrived ... dehydration (脱水) and exhaustion.”可推知,当小狗刚开始被发现时,她很害怕,身体状况很差。故选D。
30.What will be CiCi's probable future life
A.She will stop taking medicine.
B.She will continue further treatment.
C.She will have a perfect match for home.
D.She will get on well with Sandy forever.
解析:细节理解题。根据最后一段中的“Sandy and her fellow ... all living creatures deserve!”可知,Sandy和她的同伴们正在努力为CiCi找一个完美的家庭来收养她,由此可知,CiCi未来将有一个完美的家。故选C。
31.What can be the best title of this passage
A.A Warm Home for CiCi
B.Dog Saved Heart Fulfilled
C.A Terrible Experience of CiCi
D.Saving Dogs Saving Themselves
解析:标题判断题。通读全文可知,本文介绍了丢失爱犬的Sandy救助小狗CiCi的故事,B项(狗狗得救的心得到满足)最适合作为文章标题。故选B。
D
Moving can be daunting (令人生畏的)—whether it's to a new city or an entirely new country. The good news Volunteering can be a great way to settle into a new community, meet people, and learn valuable skills.
Kajal Patil moved to the United States from India in February 2017. Having previously volunteered for two years as an assistant yoga (瑜伽) teacher in her home country, Kajal was enthusiastic about volunteering and began looking for volunteer opportunities that match her interests on Volunteer Match.
Kajal was drawn to a volunteer opportunity with the Meridian International Center to review applications on behalf of the Young Leaders of the Americas Initiative (YLAI). YLAI aims to empower Latin American and Caribbean business and social entrepreneurs (企业家) to transform their societies and contribute more fully to economic development, security, human rights, and good governance.
Kajal had previous experience working with the markets candidates were applying from, and the position also allowed her to work remotely. Her role involved reviewing 44 in depth applications from potential candidates across Latin America and the Caribbean for a four week fellowship in the US. She was responsible for describing the business ideas presented by these candidates, assessing the social impact of their businesses, and determining the strength of candidates to carry out their plans.
Kajal says that this volunteer opportunity super charged her existing skills while helping her build new ones such as time management, business analysis, decision making, planning, and presenting. She is now looking for her next volunteer opportunity and reflects positively on her experience with Meridian International Center. “A new country brings in a lot of new experiences and volunteering helped me to settle into a new environment,” adds Kajal. “By helping others, I felt needed in society. It indeed boosted my self worth.”
篇章导读:本文是一篇说明文。文章通过Kajal Patil (卡贾尔·帕蒂尔)的经历介绍了志愿服务的好处以及个人在志愿服务中的成长和收获。
32.What is a benefit of volunteering according to the first paragraph
A.It offers opportunities to network with influential individuals.
B.It helps people better adapt to new environments.
C.It breathes new life into people's creativity.
D.It promotes a sense of responsibility.
解析:细节理解题。根据第一段中的“Volunteering can be a great way ... and learn valuable skills.”可知,志愿服务的一个好处是帮助人们更好地适应新环境。故选B。
33.What is the primary objective of YLAI
A.To boost tourism in Latin American and Caribbean countries.
B.To provide financial support to Latin American and Caribbean students.
C.To assist Latin American and Caribbean entrepreneurs in promoting societal development.
D.To develop political relations between Latin American and Caribbean nations.
解析:细节理解题。根据第三段中的“YLAI aims to ... and good governance.”可知,YLAI的主要目标是协助拉丁美洲和加勒比企业家促进社会发展。故选C。
34.What was Kajal's responsibility when working with Meridian International Center
A.Reviewing and assessing fellowship applications.
B.Teaching yoga to fellowship candidates.
C.Planning social events for local entrepreneurs.
D.Organizing fundraising activities.
解析:细节理解题。根据第四段中的“Her role involved ... carry out their plans.”可知,Kajal在Meridian International Center的职责是审查和评估潜在候选人的奖学金申请。故选A。
35.What do Kajal's words in the last paragraph mainly show
A.The challenges of volunteering.
B.The self improvement through volunteering.
C.The process of finding a volunteer opportunity in the US.
D.The importance of using professional skills in volunteering.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“A new country ... my self worth. (‘一个新的国家会带来很多新的经历,志愿活动帮助我适应了一个新的环境,’Kajal补充道。‘通过帮助别人,我觉得自己被社会需要。这确实提升了我的自我价值。’)”可推知,这段话主要表明志愿服务对Kajal的个人成长和自我提升起到了积极的作用。故选B。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We youngsters believe that our responsibilities to the country begin only when we enter the workforce. This is because we consider ourselves as helpless to do anything at that time. __36__
Raise awareness of important social issues in the country. The voice of the young can make itself heard in areas like education, pollution and health care. These are issues that directly influence our lives and should be taken notice of by us. __37__
Support the community by actively participating in volunteering. Volunteers are always needed to assist old people's homes and other charity organizations. __38__ Simple things like cleaning the house, entertaining or listening to the elderly, or making voice recordings for the visually disabled are all within our reach and far more significant than shopping or hanging out at shopping malls.
Participate in various activities that promote our environment. Planting new plants and trees to minimize pollution and create a clean environment in which to live. __39__ Using one off materials, such as plastic bags and lunch boxes, also causes burden to nature. We should avoid these and many other similar behaviors if we want to see a better environment.
__40__ There are many things we cannot do right now, such as influencing public policies, but we may prepare ourselves to be ready when the time comes for us to contribute. A significant amount of time and money has been invested in developing us as young leaders of the future, and we must not ignore our responsibilities. In the end, taking on our responsibilities to our society is a big step in helping to improve life in our country.
A.Get well prepared for any possibilities.
B.Invest time and money to ensure a better future.
C.Other efficient strategies include not littering in the streets.
D.As a result, we postpone any duty until we enter the workplace.
E.But we should realize that there are roles we may play at the moment.
F.Thus, by providing our services regularly, we are promoting a caring culture.
G.By showing that we care about our society, we can better ourselves and our country.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了年轻人应该为社会承担的责任。
36.答案:E
解析:上文“We youngsters believe ... at that time.”说明年轻人可能感觉为国家和社会做不出什么贡献,E项(但是我们应该意识到我们目前可能扮演的角色。)承接上文,与上文构成转折关系。故选E。
37.答案:G
解析:上文“Raise awareness of important social issues ... be taken notice of by us.”说明年轻人对社会问题是有作用的,G项(通过展示出我们对社会的关心,我们可以让自己和国家变得更好。)承接上文,进一步说明年轻人关心社会问题的作用。故选G。
38.答案:F
解析:上文“Support the community by ... other charity organizations.”建议参加志愿服务,帮助需要帮助的人,F项(因此,我们通过定期提供服务倡导关怀文化。)承接上文,与上文构成因果关系,说明了年轻人去当志愿者的作用。故选F。
39.答案:C
解析:上文“Participate in various activities ... in which to live.”建议参加促进环境的各种活动,C项(其他有效的策略包括不在街上乱扔垃圾。)承接上文,说明创造干净环境的其他方法。故选C。
40.答案:A
解析:根据下文“There are many things ... comes for us to contribute.”可知,本段主要说明虽然有些事情年轻人现在不能做,但可以为将来做好准备,A项(为各种可能性做好准备。)概括本段主要内容,可作为本段主旨句。故选A。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A 7 year old Bryce Schottel had been diagnosed with cancer. He'd already been through three rounds of treatment and having a fourth one scared him a lot. During that __41__ time, his mother wondered that someone would act as Superman to __42__ her son's spirits, since we related superheroes to bravery and kindness. So his mom posted her __43__ online. Little did she know that a couple of days later, a Superman would really __44__ her.
After __45__ Bryce's story online, a policeman, Damon Cole, in Dallas __46__ to help somehow. He decided to call Bryce's family and ask whether he could visit Bryce or not. His family __47__ agreed and couldn't wait to see their son's reaction. So, Cole drove 11 hours from Dallas to Bryce's hometown of Smithton, Illinois, where he __48__ the young boy at his home around 8 o'clock in the evening. He wore the same Superman costume as in the movies. Bryce and his mom couldn't __49__ someone had driven from so far away just to __50__ up an unknown boy.
Cole wanted to spend a bit of __51__ time with Bryce. After all, he'd driven 11 hours from Dallas. The two __52__ cards and enjoyed some video games together. Before Cole left, he gave the young boy a parting __53__, a Superman cape (披风). Cole could hardly tell Bryce was sick because he had such a(n) __54__ attitude.
It's not every day you get to meet Superman. But when you do, it's guaranteed to bring __55__ and hope.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位警察Damon Cole (达蒙·科尔)不远千里去探望一位生病的小男孩 Bryce (布莱斯),并鼓励他积极配合治疗。
41.A.casual B.merry
C.tough D.short
解析:casual 随便的,休闲的;merry 愉快的,高兴的;tough 艰难的;short 短暂的。根据上文“A 7 year old Bryce ... scared him a lot.”可知,Bryce身患癌症,需要接受治疗,所以那是一段艰难的日子。故选C。
42.A.lift B.destroy
C.catch D.break
解析:lift 鼓舞,鼓励;destroy 毁坏;catch 抓住;break 打破,打碎。根据上文“He'd already been ... scared him a lot.”可知,在艰难的日子里,需要鼓舞Bryce的精神。故选A。
43.A.order B.request
C.suggestion D.rule
解析:order 指示,命令;request 请求;suggestion 建议;rule 规则。根据上文“his mother wondered that someone would act as Superman to __42__ her son's spirits”可知,此处指Bryce的妈妈把自己的请求发布到了网上。故选B。
44.A.say goodbye to B.do harm to
C.play a trick on D.get in touch with
解析:say goodbye to 告别,再见;do harm to 损害,伤害;play a trick on 开……的玩笑;get in touch with 取得联系。根据下文“He decided to call Bryce's family and ask whether he could visit Bryce or not.”可知,她不知道,几天后有一个“超人”真的联系了她。故选D。
45.A.sharing B.reading
C.posting D.editing
解析:share 分享;read 读;post 发布;edit 编辑。根据下文“Bryce's story online”可知,Damon Cole读了Bryce的故事。故选B。
46.A.longed B.refused
C.afforded D.pretended
解析:long 渴望;refuse 拒绝,不接受;afford 买得起,提供;pretend 假装,伪装。根据下文“He decided to call Bryce's family and ask whether he could visit Bryce or not.”可知,Cole渴望能帮忙。故选A。
47.A.partly B.nearly
C.hardly D.totally
解析:partly 部分地,某种程度上;nearly 几乎,差不多;hardly 几乎不;totally 完全。根据下文“agreed and couldn't wait to see”可知,Bryce的家人完全同意。故选D。
48.A.annoyed B.threatened
C.surprised D.frightened
解析:annoy 使恼怒,打扰;threaten 威胁,恐吓;surprise 给……惊喜;frighten 使惊吓,惊恐。根据下文“He wore the same Superman costume as in the movies”可知,Cole穿着和电影里一模一样的超人服装来给Bryce惊喜。故选C。
49.A.confirm B.believe
C.spot D.predict
解析:confirm 确认,证实;believe 相信;spot 发现;predict 预言,预计。根据下文“someone had driven from so far away just to __50__ up an unknown boy”可知,Cole从那么远的地方开车过来,只是为了让他不认识的男孩Bryce高兴起来,这让他们难以置信。故选B。
50.A.cheer B.pick
C.take D.bring
解析:cheer up 使高兴,振奋起来;pick up 拾起;(开车)接;take up 开始从事;占用;bring up 养育,提出。根据上文“someone would act as Superman to __42__ her son's spirits”和下文“an unknown boy”可知,Bryce和他的妈妈不敢相信有人从这么远的地方开车过来,只是为了让一个不认识的男孩高兴起来。故选A。
51.A.study B.breakfast
C.leisure D.story
解析:study 学习;breakfast 早餐;leisure 空闲;story 故事。根据下文“The two __52__ ... games together.”可知,此处指Cole想和Bryce一起度过一些休闲时间。故选C。
52.A.collected B.made
C.watched D.played
解析:collect 收集;make 制作,成为;watch 看;play 玩。根据下文“cards”可知,他们一起打牌。故选D。
53.A.medicine B.gift
C.money D.kiss
解析:medicine 药物,医疗;gift 礼物,恩赐;money 金钱;kiss 吻。根据下文“a Superman cape (披风)”可知,他给了这个小男孩一件离别礼物。故选B。
54.A.competitive B.passive
C.optimistic D.careless
解析:competitive 竞争的,好胜的;passive 被动的;optimistic 乐观的;careless 马虎的。根据上文“The two __52__ cards and enjoyed some video games together.”可知,Bryce和Cole一起打牌,玩电子游戏,说明他的态度非常积极。故选C。
55.A.freedom B.knowledge
C.sorrow D.delight
解析:freedom 自由;knowledge 知识;sorrow 悲伤,痛苦;delight 高兴。根据下文“and hope”可知,此处指见到超人带来高兴和希望。故选D。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Do you know At present you can not only watch the giant panda from a distance, __56__ you can join in the panda volunteer program. And among the 3 panda bases __57__ (provide) this volunteer program, namely Dujiangyan Panda Base, Bifengxia Panda Base and Shenshuping Panda Base, Dujiangyan Panda Base is very __58__ (convenience) for it is near Chengdu City. Bifengxia Panda Base provides more chance to see little panda babies and its __59__ (locate)—Ya'an city is __60__ the world first giant panda was found. However, if you want to experience the more natural and
primitive living environment of pandas, you __61__ (recommend) to go to Shenshuping Panda Base at Wolong National Nature Reserve __62__ (get) close to giant pandas and enjoy the real living treasure place of pandas.
Join __63__ the panda volunteer program at Wolong Panda Base! You can be a panda cleaner, learn to prepare cakes for __64__ (panda), visit them by yourself ... and know about the daily duty of staff around pandas in Wolong Panda Base. Apart from that, you can learn a lot of facts and knowledge of pandas to know why they are so cute to be the national treasure of Chinese people and even favored by people worldwide, and have a clear understanding about what we could __65__ (possible) do to protect the giant pandas to save this precious species on our planet.
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了三个可以参与的熊猫志愿者项目。
56.答案:but
解析:考查固定搭配。not only ... but (also) ... 为固定搭配,表示“不仅……而且……”。故填but。
57.答案:providing
解析:考查非谓语动词。bases与provide之间为主动关系,应用现在分词作后置定语。故填providing。
58.答案:convenient
解析:考查词性转换。设空处应用形容词作表语。故填convenient。
59.答案:location
解析:考查词性转换。根据设空前its可知,设空处应用名词。故填location。
60.答案:where
解析:考查表语从句的连接词。设空处引导表语从句,从句中缺少地点状语,应用where引导。故填where。
61.答案:are recommended
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。此处陈述客观事实,应用一般现在时;you与recommend之间为被动关系,主语为you。故填are recommended。
62.答案:to get
解析:考查非谓语动词。设空处应用动词不定式作目的状语。故填to get。
63.答案:in
解析:考查介词。join in为固定短语,表示“加入,参与(活动)”。故填in。
64.答案:pandas
解析:考查名词。panda“熊猫”为可数名词,此处泛指多只熊猫,应用复数。故填pandas。
65.答案:possibly
解析:考查词性转换。设空处应用副词作状语修饰动词do。故填possibly。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你的外国笔友Ryan对你上周末参加的志愿者活动很感兴趣。请你给他写一封信,分享此次经历,内容包括:
1.活动的主题;
2.具体的活动内容;
3.活动的感受和收获。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Ryan,
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Yours,
Li Hua
[精彩范文]
Dear Ryan,
I'm excited to share with you my experience as a volunteer last weekend.
I participated in a community service program with the theme of “Caring for the Elderly”. Our main task was to visit a local nursing home and spend time with the elderly. In the morning, we helped clean the common areas, decorated the rooms and assisted the staff with their daily routines. In the afternoon, we organized various activities such as singing, dancing and playing games to entertain the elderly.
This experience was incredibly rewarding. Not only did I develop a deeper understanding of the needs of the elderly, but I also felt a greater sense of fulfillment from making a positive impact on their lives.
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Nancy is used to getting up early every day. She is a young mother. By seven, she has already eaten breakfast, had a cup of coffee, washed the dishes, taken her shower, and put on her make up. Then, it's time to do the housework.
One early Saturday morning, when she was washing her son's vacuum bottle (保温瓶), she felt upset. After having been used for long, the bottle was in poor condition. It was high time that she should buy a new one for her kid Bill, but her budget was limited. She had to decide that she would buy a new one sometime later. Complaining wasn't how she would normally choose to start the day, especially with the sun shining.
To cheer up and continue the day a bit more optimistically, she left the housework for later and set out with her little kid Bill for their morning walk on the beach a little earlier than usual. The local shops hadn't opened yet. It was quiet outside; there were few people around.
Walking through the downtown area, something on the pavement caught her attention. From a distance, it appeared to be a package of some sort. They walked over and Nancy picked it up. Upon examination, it turned out to be a brown paper bag. The downtown had nine blocks with stores. Grocery stores, furniture shops, cake shops, banks, bookstores, home goods stores, clothing shops, and other businesses lined the street. Looking around, Nancy found none of them had been open for business. It was too early.
Nancy knew all this indicated that the object had most likely been purchased by someone the evening or day before. Since it was near the road, Nancy guessed someone must have dropped it, probably while loading other bags into a car.
Nancy looked inside the bag for more information. After opening it, she found there was a small handbag. Inside the bag there were many cards. Among them there was the owner's business card, which showed the owner's name and phone number. Besides, there was a box in the brown bag. “What may be in the box?” Nancy thought to herself.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
She checked it, surprised to find there was a new vacuum bottle for kids in it.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Based on the information on the business card, Nancy made up her mind to call the owner. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
写前导读:本文是一篇记叙文。Nancy (南希)需要为儿子Bill (比尔)买一个新的保温瓶,但预算有限,不得不决定以后再买。在和儿子Bill去海滩散步的路上,她发现了一个纸袋,里面正好有一个保温瓶,她的心理活动是怎样的?她为什么选择把袋子还给失主?
[精彩范文]
She checked it, surprised to find there was a new vacuum bottle for kids in it. Seeing it, Bill took the vacuum bottle from Nancy and jumped up and down with joy. With her heart beating fast, Nancy wondered whether they should give it back. However, thinking how worried the owner must have been, she bent down and looked at Bill, saying, “No, Bill. We should give it back.” Hearing it, Bill cried, but Nancy didn't change her mind. Then, after some explanation, little Bill seemed to understand and finally nodded, supporting her idea.
Based on the information on the business card, Nancy made up her mind to call the owner. The phone was answered by a woman after a few rings and Nancy explained the matter to her. The owner expressed her gratitude and said she would go to pick up the bag instantly. Before long, the owner arrived and Nancy handed the bag to her. She was so thankful that she insisted on giving Nancy some money. The woman also offered to give the new vacuum bottle to Bill when she saw Bill was quite fond of it. However, Nancy declined politely. In her opinion, doing a good thing doesn't mean trying to get a reward. It shows good human nature.