Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(单元测试.含解析)-2025-2026学年人教版英语九年级上册

文档属性

名称 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(单元测试.含解析)-2025-2026学年人教版英语九年级上册
格式 docx
文件大小 83.2KB
资源类型 试卷
版本资源 人教新目标(Go for it)版
科目 英语
更新时间 2025-09-06 11:59:20

图片预览

文档简介

中小学教育资源及组卷应用平台
Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are
一.选择题(共10小题)
1.(2024 济南模拟)Many green parks in our city last year.(  )
A.build B.built
C.were built D.are built
2.(2024 庆阳一模)It's to take the subway to visit our city.It can take you everywhere you want to go.(  )
A.fascinating B.inexpensive
C.uncrowded D.convenient
3.(2024 武威一模)I don't know if we will have a sports meet,because it the weather.(  )
A.stands for B.depends on
C.lives on D.agrees with
4.(2024秋 肇东市校级期末)Ken always talks to us ______.We think he is a good boy.(  )
A.angrily B.politely
C.seriously D.completely
5.(2024秋 藁城区期末)﹣Can you catch what I said?﹣Sorry,I can _______ understand it.(  )
A.almost B.hardly C.nearly D.never
6.(2024秋 龙华区期中)Tell her not to spend ___ time playing computer games.(  )
A.too many B.too much C.much too D.so many
7.(2024秋 厦门期中)﹣﹣Hello.I wonder if there is underground parking lot nearby.
﹣﹣Sorry,I don't know.You can ask the man over there.(  )
A.a B.an C.不填
8.(2024秋 龙马潭区期中)﹣_____ give us a talk on modern science?
﹣I'd love to,but I'm leaving for New York tomorrow.(  )
A.Would you like B.How about
C.Would you mind D.Could you please
9.(2024秋 江津区期中)There is a bank______ the second floor.(  )
A.at B.on C.in D.with
10.(2024秋 巧家县一模)Which season do you like _______,spring,summer or winter?(  )
A.best B.well C.good D.better
二.完形填空(共1小题)
11.(2024秋 民权县月考)Zhang Peng is a Chinese driver in Xi'an.When he checked the online wallet of his WeChat App,he saw that one of his passengers had paid 6,500 yuan for a (1)    payment.
Zhang Peng guessed that the payment was a (2)   .According to the time of the payment,he guessed that the four foreign travelers did it.He (3)    the four travelers from the train station and dropped them off at a nearby. (4)   .
When he (5)   to call the four foreign passengers,Zhang Peng directly went to the hotel again where he had dropped them off.Then in the hotel he. (6)   what had happened to the waiter at the front desk.
Just at that time,the traveler (7)   made the payment came downstairs.She was(8)   to hear about her mistake.It was her first time to visit the Chinese city,and she said that it was also her first time (9)   the app's online payment function (在线付费功能) to pay for the ride.
She was (10)   more surprised when Zhang Peng refused to get a reward (报酬) and (11)    her all her extra(额外的) money.
(12)    is true that the traveler had a wonderful (13)    of using WeChat."I can't believe it,"the woman traveler said."(14)    some people,money is their only dream,and 6,500 yuan is a lot of money.I felt very excited yesterday (15)    the taxi driver came back to return the money in person.I am very grateful."
(1) A.65 yuan B.65﹣yuan C.65﹣yuans D.the 65th yuan
(2) A.mistake B.question C.fool D.praise
(3) A.cheered up B.put up C.picked up D.looked up
(4) A.station B.hotel C.hospital D.restaurant
(5) A.succeed B.forgot C.regretted D.failed
(6) A.explained B.asked C.understood D.suggested
(7) A.whom B.who C.whose D.which
(8) A.interested B.glad C.angry D.surprised
(9) A.use B.using C.used D.to use
(10) A.very B.even C.quite D.too
(11) A.got B.returned C.cost D.spent
(12) A.It B.That C.He D.This
(13) A.trip B.examination C.experience D.vacation
(14) A.As B.From C.At D.For
(15) A.because B.because of C.even if D.if
三.阅读理解(共4小题)
12.(2024秋 潮南区期末)Recently I had a trip to Sydney with my parents.We visited the Wildlife Park.
The Wildlife Park has lots of different animals.Some are native(当地的)to Australia and can only be found there.There are more than 500 animals there,including kangaroos,koalas and crocodiles(鳄鱼).They are kept in their natural environment.I like the Wildlife Park better than a zoo.In zoos,most of the animals are in cages(笼子).
We first spent some time with the kangaroos.We could touch and feed them.It was very exciting to be so close to them.There were koalas there too.They looked very cuddly(令人想拥抱的).Although we couldn't carry koalas,I could take a photo with one.It is a wonderful souvenir(纪念品)of my holiday in Sydney.
The Wildlife Park has plenty of freshwater and saltwater crocodiles.Some of them are very big and scary(吓人的)with huge teeth!I did not want to get too close to them.
There was also a bird show.The keepers showed us different species(种类)of birds.I saw an old parrot(鹦鹉).It could"talk"and made a great impression on me.
I enjoyed the trip very much.There was so much to see.
(1)The Wildlife Park is    .
A.in Sydney
B.in Cairo
C.in Athens
D.in Rome
(2)What is a wonderful souvenir of the writer's holiday?    
A.A parrot that could talk.
B.A chance to feed a koala.
C.A photo with a koala.
D.Food for the kangaroos.
(3)Why didn't the writer want to get very close to the crocodiles?    
A.They lived in water.
B.The writer was afraid of them.
C.The writer did not want to feed them.
D.The writer did not like the smell of saltwater.
(4)Which of the following is true?    
A.The kangaroos are kept in cages in the Wildlife Park.
B.The writer traveled to the Wildlife Park alone.
C.The writer went to see koalas first.
D.The writer watched a bird show.
(5)After visiting the Wildlife Park ,the writer felt    .
A.bored
B.unhappy
C.excited
D.hopeless
13.(2024秋 宣化区校级期中)The undersea world is very beautiful.Now more and more people want to dive in the water to find the secret there.Scuba diving is a new sport today.It can take you into a wonderful undersea world.You will find many strange animals in the sea.Some are as large as a school bus.Many sea animals give out light in the dark and some have sharp teeth.During the day,there is enough light.Here,under the sea,everything is blue and green.
When fish swim nearby,you can catch them with your hands.When you have bottles of air on your back,you can stay in deep water for a long time.However,you can't dive too deep.And you must be very careful when you dive in deep water.
The deep sea is not an easy place to live in.It's cold,and it's dark,too.The deeper it is,the less sunlight there is.At about 3,000 feet,there is no light at all.It is very dark in the sea.Many fishes have no eyes.Some have big eyes.A few have eyes on one side.
Besides (除了) the cold and the darkness,deep﹣sea animals face a third danger﹣other animals.
Animals eat!They must find food to eat.Many animals eat plants.However,some animals eat meat.This means these sea animals have two big jobs.They need to find animals as food,and they have to try not to become other animals' meal.
(1)Why do people want to dive in the sea?Because    .
A.they want to catch fish
B.they want to find the secrets of the undersea world
C.the sea is deep
D.there are all kinds of plants in the sea
(2)In the daytime,when you dive in the sea,you    .
A.can see everything green and blue
B.can't be in danger
C.can catch nothing
D.can't see anything clearly
(3)How many dangers will animals meet in the deep sea?    
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(4)When you do scuba diving,you can    .
A.stay in deep water for a long time
B.dive very,very deep
C.live in deep water easily
D.dive freely without any dangers
(5)Which of the following is WRONG?    
A.One animal finds something to eat,and it may be eaten by others.
B.At the depth of 3,000 feet under the sea,many animals can find their way by hearing and feeling.
C.The deeper the sea is,the darker and colder it is.
D.At the depth of 3,000 feet under the sea,all animals can find their way by seeing.
14.(2021秋 头屯河区校级期末)Ahmed
I went to a sale last week.I got a new suit(西装)for my cousin's wedding(婚礼)next month.My brother Robert went with me.We forgot to buy the tie.I think people should take someone with them when they go shopping—a second opinion is always useful.
Natalia
My husband and I bought a toy for our five﹣year﹣old daughter,but when she got it out of the box,it was a bit dirty.So,I took the gift back to the store and they gave me back the money.I always think it is important to keep your receipt (收据) when you go shopping because then it'll be easy to take your money back.
Yasar
My friend David showed me how to buy something on the Internet.It was so easy—just a couple of clicks(点击)!I bought a CD with all my favorite music on it.CDs are expensive here in the UK—unlike in my country.Clothes are too!I always say that you should look around before you buy something—just in case(以防)you find it cheaper somewhere else.My wife Julie doesn't agree though.She thinks you should buy what you want as soon as you see it in case someone else buys it!
根据材料内容判断正(T)误(F)。
(1)Ahmed bought a suit for his brother last week.    
(2)Ahmed's cousin will get married next month.    
(3)Natalia returned the toy she bought.    
(4)Yasar thinks clothes in the UK are cheap.    
(5)Julie likes to buy what she wants as soon as she sees it.    
15.I had little in the way of money when I took up this job in Fort Lauderdale.One noon,I felt very hungry,so I sat outside at a little park and had a small piece of bread,ate half with a glass of water.I was OK with that.I thought about my work and enjoyed the sun,birds and people,taking out any problems I had.
A tall man walked to me who was not dressed well and began a conversation about little things.I always dressed clean and neat well.So he thought I had money.He said,"Could you please give me some money?"
I said,"I don't have any."
He kept on asking,and I said,"I really don't have any."
He then became sarcastic and said,"I know the persons like you,you wouldn't give anybody anything."
That made me mad.I became angry because he doubted me.I looked at him and gave my wallet to him,"Look in my wallet."
He then said"sorry"to me and opened his wallet and said,"Here I will give you some."
I looked at him in surprise and said,"No,thank you."Then I walked away.
It's good to remember that people can always surprise you.
(1)The story happened   .
A.in the writer's workplace
B.in the park
C.in the factory
D.in the office
(2)The tall man came to the writer to   .
A.ask some money
B.have a conversation
C.give him some money
D.laugh at him
(3)The underlined word"sarcastic"means    in Chinese.
A.兴奋的
B.犹豫的
C.知足的
D.挖苦的
(4)The writer was mad at the tall man because   .
A.he wasn't clean and neat
B.he wasn't dressed well
C.he gave some money to him
D.he doubted him
(5)From the passage,we know   .
A.the tall man was very rich
B.the writer was very rich
C.men can not be judged(判断) by their looks
D.the writer didn't want to give any money to the tall man.
四.短文还原(共1小题)
16.(2024 泗阳县校级二模)阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文(选项中有两项为多余选项)。
People travelled to see the buildings,the food,the national dresses in foreign countries because they thought they would not be the same as those of their own countries in the past. (1)    They all have their Hilton or Sheraton Hotels everywhere.They all have their McDonald's,their KFC and their Pizza Huts.Office buildings look the same everywhere,and most city centers are full of office buildings.And of course,people are driving the same brands of Japanese or European cars.
Then why is the foreign travel more popular nowadays?What do tourists hope to experience in a foreign country that they can not experience at home?The answer could be that people could be very interested in the past. (2)   Most people travel overseas to find out what foreign countries' history and culture used to be like,not what they are like today.Tourists visit different kinds of museums in foreign countries so that they can learn their history and culture.
Every country also has its own beautiful places for tourists to visit.(3)   
(4)   It is not just its old buildings,its works of art or beautiful places,but also the people who live in it.This is why a country such as Thailand attracts millions of people.The tourists come mainly because of the friendliness of the people there.It is why the Pacific islands are also so popular. (5)   .
A.It's a nation's history and culture that are the main attractions. B.The friendly people make visitors feel welcome. C.Finally ,another attraction is its food. D.At present,however,one large city is similar to another. E.Their own special scenery would certainly attract tourists from other countries. F.The culture of a country means a lot. G.People learn about foreign countries by surfing the Internet.
五.任务型阅读(共1小题)
17.Alice and Amy are in China.They want to get the things they need.They are asking for some information.Alice和Amy在中国,她们想买一些需要的东西。她们正在询问信息。Read the dialog and complete it with the sentences in the box.Each can be used only once.There is one more than you need.
用方框中所给的句子完成对话。每项只能填一次,有一个多余项。
A.Sure,where do you need to go? B.Sure.How about sitting by the window? C.I wonder what we should have for dinner. D.Could you please tell me where we should go next? E.It would be a better place to get all the things you need. F.Just go along the street until you see the subway station.
(They are talking with Meiping who is the daughter of their host.)
Alice:Hi,Meiping!My friend Amy and I want to go out this afternoon.Would you like to go with us?
Meiping:Sorry,Alice.I'm not available.I have to see the dentist.
Alice:OK.But we don't know our way around.Could you help us?
Meiping: (1)   
Amy:Well,there are several places.First,we need to get bank cards.Could you tell us where the nearest bank is?
Meiping:The nearest one is the People's Bank of China.Go out of the door and turn left.Go straight until you get to the traffic lights.Then turn left and go straight for about 200 meters.The bank is on the right side of the street.
Alice:Thanks.Once we get the bank cards,we need to buy something.Amy wants to buy a toothbrush,a dictionary and a coat.I need to get some postcards to send to my friends in my home country,England.Then we need to get some good Chinese food.
Meiping:Hmm.I suggest MIXC,a nice shopping center in Chengdu. (2)   
Amy:Sounds great!But do you know how we can get there?
Meiping:Sure.You can take the subway there.When you finish at the bank,come out of the door and turn right. (3)    You can't miss it.Good luck in finding everything.Bye!
Alice &May:You've been so helpful.Thanks for all your advice.
(at MIXC,a shopping center)
Amy:Thanks for Meiping's advice.We've got all our things.I'm getting hungry now. (4)   
Alice:What about hot pot?
Amy:I'm afraid it's too spicy.But I'd like to have a try.
(Alice and Amy walk up to a waiter at the door of a hot pot restaurant)
Alice:Excuse me.Could you tell us if there's a table for two?
Waiter: (5)   
Alice & Amy:OK.Thanks.
(Half an hour later:)
Amy:How delicious the hot pot is!Haha,I'm not afraid of eating such spicy food now!
Alice:Sure!You never know until you try something!
Amy:Yes,I'm so glad I'm trying it!
(6)选出对话中你了解到的关于Alice和她朋友的陈述。    
A.Alice comes from England.
B.Alice is studying in China with her sister Amy.
C.There must be something wrong with Meiping's teeth.
D.Alice and Amy want to exchange money at the bank.
E.Alice wants to get some school things.
F.Amy and Alice take the subway to the shopping center.
G.Amy may get all her things at a clothes store at MIXC.
H.Alice may get her postcards at a bookstore at MIXC.
I.Alice and Amy enjoy their lunch at a hot pot restaurant.
J.Amy and Alice are polite.
六.短文填空(共1小题)
18.Ben is an impolite boy.Oh,no!I'm not (1)c   .Ben's brother Jack is an impolite boy.Instead Ben is a (2)p   boy.He is always asking for things or doing things politely.Now he is making a call to his mother.
Dear Mom,(3)p   me for going to Green Supermarket with Jack without telling you.Today the things in this supermarket are good and they're (4)i   .So Jack and I bought some.For fruit,we bought some (5)g   ,bananas and strawberries.For vegetables,we bought some potatoes and onions.We also bought some other things.Then we were in trouble.We didn't have enough money for them.Jack is still in the supermarket.I'm outside.I tell you my (6)d   .I'm on Green Street and I'm beside a bus stop.Please get some money for us as quickly as possible.I (7)s   you drive your car here.Jack and I are waiting for you.Please hurry up!
七.书面表达(共1小题)
19.Sunshine School下周五将举办一次Yard Sale来为生病的孩子募捐。假如你正在Sunshine School进行短期学习,你也想参与此次活动。请根据提示信息给负责人Ms.White写一封邮件。
内容包括:
(1)自我介绍;
(2)表达自己的意愿;
(3)礼貌地询问与Yard Sale有关的信息(如时间、可售卖物品、学校位置等);
(4)期待回复。
要求:要点齐全,语意通顺,词数100左右。
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   
   .
   ..
Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are
参考答案与试题解析
一.选择题(共10小题)
1.(2024 济南模拟)Many green parks in our city last year.(  )
A.build B.built
C.were built D.are built
【考点】一般过去时的被动语态.
【答案】见试题解答内容
【分析】去年在我们的城市许多绿色的公园被建造起来了.
【解答】答案:C.
首先根据句中的时间状语 last year,判断句子中的谓语动词用一般过去时,主语Many green parks是谓语动词build的承受者,二者为被动关系所以用被动语态,故该空处为一般过去时的被动语态,其结构为:主语+was/were+及物动词的过去分词,主语Many green parks是复数名词,be动词用were,build的过去分词是built,套用结构,故选C.
【点评】本题考查时态和语态.每个时态都有标志词,熟记这些标志词是做题的关键.在没有时间状语的情况下可以根据语境来对时态做出判断.判断语态的关键则是观察主语是谓语动词的执行者还是承受者.
2.(2024 庆阳一模)It's to take the subway to visit our city.It can take you everywhere you want to go.(  )
A.fascinating B.inexpensive
C.uncrowded D.convenient
【考点】形容词词义辨析.
【答案】D
【分析】乘地铁参观我们的城市是便利的。它能带你去想去的任何地方。
【解答】fascinating迷人的;inexpensive不昂贵的;uncrowded不拥挤的;convenient便利的。根据"它能带你去想去的任何地方。"可知,乘坐地铁参观我们的城市是便利的。
故选:D。
【点评】掌握所给单词的意思,结合语境可以确定正确答案。
3.(2024 武威一模)I don't know if we will have a sports meet,because it the weather.(  )
A.stands for B.depends on
C.lives on D.agrees with
【考点】动词短语.
【答案】B
【分析】我不知道我们是否会举办运动会,因为这取决于天气.
【解答】stands for代表;depends on依靠;lives on以……为生;agrees with同意.根据"我不知道我们是否会举办运动会"可知"取决于天气".
故选:B.
【点评】了解各选项的含义及用法,根据语境选择合适的选项.
4.(2024秋 肇东市校级期末)Ken always talks to us ______.We think he is a good boy.(  )
A.angrily B.politely
C.seriously D.completely
【考点】副词词义辨析.
【答案】B
【分析】肯总是有礼貌地跟我们说话,我们认为他是个好孩子.
【解答】考查副词.A生气地.B有礼貌地.C严肃地.D完全地.结合语境"肯总是___跟我们说话,我们认为他是个好孩子.".可知,应该是"有礼貌地".故选B.
【点评】副词通常用来修饰动词或句子,这里修饰动词,要结合语境,辨析副词用法,选择合适答案完成试题.
5.(2024秋 藁城区期末)﹣Can you catch what I said?﹣Sorry,I can _______ understand it.(  )
A.almost B.hardly C.nearly D.never
【考点】副词词义辨析.
【答案】B
【分析】你能听懂我说的话吗?对不起,我几乎不能理解.
【解答】答案:B.考查副词的词语辨析.句意:你能听懂我说的话吗?对不起,我几乎不能理解.A.almost差不多 B.hardly几乎不 C.nearly差不多 D.never 从不.根据题干Can you catch what I said?可知回答是Sorry,所以是我几乎不能理解.故选B.
【点评】理解各个选项的含义,根据具体内容作答.
6.(2024秋 龙华区期中)Tell her not to spend ___ time playing computer games.(  )
A.too many B.too much C.much too D.so many
【考点】形容词短语.
【答案】B
【分析】告诉她不要花太多时间玩电脑游戏。
【解答】too many太多,修饰可数名词复数;too much太多,修饰不可数名词;much too太……,修饰形容词或副词;so many太多,修饰可数名词复数。time"时间",是不可数名词,此处用too much。
故选:B。
【点评】考查短语的辨析。要抓出关键词结合句意选择合适的一项。
7.(2024秋 厦门期中)﹣﹣Hello.I wonder if there is underground parking lot nearby.
﹣﹣Sorry,I don't know.You can ask the man over there.(  )
A.a B.an C.不填
【考点】不定冠词(a,an).
【答案】B
【分析】﹣﹣你好。我想知道附近有没有地下停车场。
﹣﹣对不起,我不知道。你可以问问那边的人。
【解答】不定冠词包括a和an,表示泛指,一个;a修饰以辅音音素开头的单词,an修饰以元音音素开头的单词;underground发音是元音音素开头,故一个地下停车场为"an underground parking lot"。
故选:B。
【点评】本题考查冠词,需要掌握冠词的用法,根据句意,选出正确答案。
8.(2024秋 龙马潭区期中)﹣_____ give us a talk on modern science?
﹣I'd love to,but I'm leaving for New York tomorrow.(  )
A.Would you like B.How about
C.Would you mind D.Could you please
【考点】询问.
【答案】D
【分析】﹣﹣你能给我们做个关于现代科学的演讲吗?﹣﹣我很乐意,但是我明天要去纽约.
【解答】答案:D 考查情境对话.句意:﹣﹣你能给我们做个关于现代科学的演讲吗?﹣﹣我很乐意,但是我明天要去纽约.Would you like你想不想.后接to do.How about怎么样.后接doing.Would you mind你介意…吗?后接doing.Could you please你能…后跟动词原形.根据回答我很乐意,但是我明天要去纽约.可知应该是问你能给我们做个关于现代科学的演讲吗?故选D.
【点评】理解各个选项的含义,根据上下文的语境进行作答.
9.(2024秋 江津区期中)There is a bank______ the second floor.(  )
A.at B.on C.in D.with
【考点】方位/动向介词.
【答案】B
【分析】在二楼有一个银行.
【解答】根据题干可知在二楼有一个银行,其中on the second floor表示在第二层楼,则此处应用介词on.
故选:B.
【点评】本题考查介词辨析,基础题,熟悉选项的含义,再根据题干即可作出选择.
10.(2024秋 巧家县一模)Which season do you like _______,spring,summer or winter?(  )
A.best B.well C.good D.better
【考点】形容词的级.
【答案】见试题解答内容
【分析】你最喜欢哪一个季节,春季,夏季还是冬季?
【解答】答案:A.
形容词的最高级要有一个表示比较的范围,在某个范围内最…根据"spring,summer or winter"这是三个季节,在三者或三者以上当中,要用最高级,因此可知这句话的意思是"你最喜欢哪一个季节,春季,夏季还是冬季?"故选A.
【点评】首先要掌握这个句子的意思,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.
二.完形填空(共1小题)
11.(2024秋 民权县月考)Zhang Peng is a Chinese driver in Xi'an.When he checked the online wallet of his WeChat App,he saw that one of his passengers had paid 6,500 yuan for a (1) B  payment.
Zhang Peng guessed that the payment was a (2) A .According to the time of the payment,he guessed that the four foreign travelers did it.He (3) C  the four travelers from the train station and dropped them off at a nearby. (4) B .
When he (5) D to call the four foreign passengers,Zhang Peng directly went to the hotel again where he had dropped them off.Then in the hotel he. (6) A what had happened to the waiter at the front desk.
Just at that time,the traveler (7) B made the payment came downstairs.She was(8) D to hear about her mistake.It was her first time to visit the Chinese city,and she said that it was also her first time (9) D the app's online payment function (在线付费功能) to pay for the ride.
She was (10) B more surprised when Zhang Peng refused to get a reward (报酬) and (11) B  her all her extra(额外的) money.
(12) A  is true that the traveler had a wonderful (13) C  of using WeChat."I can't believe it,"the woman traveler said."(14) D  some people,money is their only dream,and 6,500 yuan is a lot of money.I felt very excited yesterday (15) A  the taxi driver came back to return the money in person.I am very grateful."
(1) A.65 yuan B.65﹣yuan C.65﹣yuans D.the 65th yuan
(2) A.mistake B.question C.fool D.praise
(3) A.cheered up B.put up C.picked up D.looked up
(4) A.station B.hotel C.hospital D.restaurant
(5) A.succeed B.forgot C.regretted D.failed
(6) A.explained B.asked C.understood D.suggested
(7) A.whom B.who C.whose D.which
(8) A.interested B.glad C.angry D.surprised
(9) A.use B.using C.used D.to use
(10) A.very B.even C.quite D.too
(11) A.got B.returned C.cost D.spent
(12) A.It B.That C.He D.This
(13) A.trip B.examination C.experience D.vacation
(14) A.As B.From C.At D.For
(15) A.because B.because of C.even if D.if
【考点】记叙文.
【答案】BACBD ABDDB BACDA
【分析】本文说的是一个出租车司机把多余的金钱归还给顾客的故事.文章介绍了事情发生的经过和结果.
【解答】(1)B.考查数词短语.65 yuan 65元;65﹣yuan 65元的;65﹣yuans(错误形式);the 65th yuan第65元.根据语境可知,他看到其中一名乘客用6500元支付了一趟65元的票价.故选B.
(2)A.考查名词.mistake 错误;question问题;fool 傻瓜;praise赞扬.根据上文"That meant the passenger paid about $ 950,but in fact,the passenger only needed to pay$ 9.50"可知,顾客支付了950美元,而实际上,顾客只需支付9.5美元.张鹏猜想付款支付错误.故选A.
(3)C.考查动词短语.cheered up高兴起来;put up 张贴;picked up捡起(用车拉上);looked up查找(查阅).根据语境可知,他从火车站拉上四名游客,然后把他们在附近的一个宾馆放下来.故选C.
(4)B.考查名词.station 车站;hotel 宾馆;hospital 医院;restaurant饭店.根据下文"Zhang Peng directly went to the hotel again where he had dropped them off"可知,张鹏又直接走到拉他们下车时的宾馆,故知张鹏把他们拉到附近的一个宾馆.故选B.
(5)D.考查动词.succeeded成功;forgot忘记;regretted 道歉;failed失败.根据语境可知,当张鹏没有给四个外国游客打通电话后,他又直接来到拉他们下榻的宾馆.故选D.
(6)A.考查动词.explained解释;asked问;understood 明白;suggested建议.根据语境可知,于是在宾馆,他向宾馆的前台服务员解释了发生的事情.故选A.
(7)B.考查关系代词.whom 谁;who 谁;whose 谁的;which哪个(哪些).根据语境可知,正在这时,支付票款的游客走下楼梯.空格处为定语从句的主语,且代指表示人的先行词traveler ,故用who作为定语从句的主语,且引导定语从句.故选B.
(8)D.考查形容词.interested 感兴趣的;glad 高兴的;angry生气的;surprised吃惊的.根据语境可知,听到自己(付款)的错误,她非常吃惊.故选D.
(9)D.考查不定式.四个选项分别是比use 的原形、动名词、过去式(过去分词)和不定式.分析句子结构和语法可知,应用不定式作为后置定语.句意:这是她第一次来参观中国城市,她说也是她第一次使用在线付费功能来支付车费.故选D.
(10)B.考查副词.very 很;even甚至;quite 非常;too太.根据语境可知,当张鹏拒绝拿取报酬时她感到更加吃惊.even more更加.故选B.
(11)B.考查动词.got 获得;returned返还;cost 花费;spent花费.根据语境可知,当张鹏拒绝获得报酬,并把所有额外支付的钱归还给她时,她感到更加吃惊.故选B.
(12)A.考查代词.It它;That 那;He 他;This这.根据语境可知,游客在使用微信时获得神奇的体验,这是真的.本句用it作为形式主语,真正主语是that从句.故选A.
(13)C.考查名词.trip 旅行;examination 考试;experience 体验;vacation假期.根据语境可知,游客在使用微信时获得神奇的体验,这是真的.故C.
(14)D.考查介词.As 作为;From 来自;At在;For对于(为了).根据语境可知,对于一些人来说,金钱仅仅是个梦想,并且950美元是很多钱.故选D.
(15)A.考查连词.because 因为;because of 因为;even if甚至;if如果.根据语境可知,昨天我感到很兴奋,因为出租车司机亲自把钱归还给我.because 和 because of都是"因为"之意,但前者引导从句,后者连接一个词(短语).用because 引导状语从句.故选A.
【点评】首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的选项做出选择,结合选出的选项再读短文,从中找出最符合短文的选项,就可以确定正确答案.
三.阅读理解(共4小题)
12.(2024秋 潮南区期末)Recently I had a trip to Sydney with my parents.We visited the Wildlife Park.
The Wildlife Park has lots of different animals.Some are native(当地的)to Australia and can only be found there.There are more than 500 animals there,including kangaroos,koalas and crocodiles(鳄鱼).They are kept in their natural environment.I like the Wildlife Park better than a zoo.In zoos,most of the animals are in cages(笼子).
We first spent some time with the kangaroos.We could touch and feed them.It was very exciting to be so close to them.There were koalas there too.They looked very cuddly(令人想拥抱的).Although we couldn't carry koalas,I could take a photo with one.It is a wonderful souvenir(纪念品)of my holiday in Sydney.
The Wildlife Park has plenty of freshwater and saltwater crocodiles.Some of them are very big and scary(吓人的)with huge teeth!I did not want to get too close to them.
There was also a bird show.The keepers showed us different species(种类)of birds.I saw an old parrot(鹦鹉).It could"talk"and made a great impression on me.
I enjoyed the trip very much.There was so much to see.
(1)The Wildlife Park is  A .
A.in Sydney
B.in Cairo
C.in Athens
D.in Rome
(2)What is a wonderful souvenir of the writer's holiday?  C 
A.A parrot that could talk.
B.A chance to feed a koala.
C.A photo with a koala.
D.Food for the kangaroos.
(3)Why didn't the writer want to get very close to the crocodiles?  B 
A.They lived in water.
B.The writer was afraid of them.
C.The writer did not want to feed them.
D.The writer did not like the smell of saltwater.
(4)Which of the following is true?  D 
A.The kangaroos are kept in cages in the Wildlife Park.
B.The writer traveled to the Wildlife Park alone.
C.The writer went to see koalas first.
D.The writer watched a bird show.
(5)After visiting the Wildlife Park ,the writer felt  C .
A.bored
B.unhappy
C.excited
D.hopeless
【考点】杰出人物;细节理解;推理判断.
【答案】ACBDC
【分析】本文讲了作者最近和父母起去悉尼旅行.并参观了野生动物园,详细的介绍了在动物园里看到的动物和及其作者的感受。
【解答】(1)A.细节理解题.根据文章第一段,Recently I had a trip to Sydney with my parents.We visited the Wildlife Park.最近我和父母去了悉尼,我们参观了野生动物园。可知,野生动物园是在悉尼,故选A.
(2)C.细节理解题.根据第三段中Although we couldn't carry koalas,I could take a photo with one.It is a wonderful souvenir(纪念品) of my holiday in Sydney.可知虽然我们不能带考拉,但我可以和它们合影.这是我在悉尼度假的一个极好的纪念品.故选C.
(3)B.细节理解题.根据文章倒数第三段,The Wildlife Park has plenty of freshwater and saltwater crocodiles.Some of the mare really big and scary (吓人的) with huge teeth!I did not want to get too close to them.野生动物园里有大量的淡水和咸水鳄.有些非常大,巨大的牙齿很吓人!我不想离它们太近.可知,作者害怕它们,所有不能靠近,故选B.
(4)D.细节理解题.根据文章倒数第二段,There was also a bird show.也有一个鸟展.可知,作者看到了鸟展.故选D.
(5)C.推理判断题。根据文章最后一段,I enjoyed the trip very much.There was so much to see.我很喜欢这次旅行,有很多东西要看。可知,作者对这次旅行应该是感到非常的兴奋的,故选C。
【点评】首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案.最后再通读全文,核对答案.
13.(2024秋 宣化区校级期中)The undersea world is very beautiful.Now more and more people want to dive in the water to find the secret there.Scuba diving is a new sport today.It can take you into a wonderful undersea world.You will find many strange animals in the sea.Some are as large as a school bus.Many sea animals give out light in the dark and some have sharp teeth.During the day,there is enough light.Here,under the sea,everything is blue and green.
When fish swim nearby,you can catch them with your hands.When you have bottles of air on your back,you can stay in deep water for a long time.However,you can't dive too deep.And you must be very careful when you dive in deep water.
The deep sea is not an easy place to live in.It's cold,and it's dark,too.The deeper it is,the less sunlight there is.At about 3,000 feet,there is no light at all.It is very dark in the sea.Many fishes have no eyes.Some have big eyes.A few have eyes on one side.
Besides (除了) the cold and the darkness,deep﹣sea animals face a third danger﹣other animals.
Animals eat!They must find food to eat.Many animals eat plants.However,some animals eat meat.This means these sea animals have two big jobs.They need to find animals as food,and they have to try not to become other animals' meal.
(1)Why do people want to dive in the sea?Because  B .
A.they want to catch fish
B.they want to find the secrets of the undersea world
C.the sea is deep
D.there are all kinds of plants in the sea
(2)In the daytime,when you dive in the sea,you  A .
A.can see everything green and blue
B.can't be in danger
C.can catch nothing
D.can't see anything clearly
(3)How many dangers will animals meet in the deep sea?  C 
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(4)When you do scuba diving,you can  A .
A.stay in deep water for a long time
B.dive very,very deep
C.live in deep water easily
D.dive freely without any dangers
(5)Which of the following is WRONG?  D 
A.One animal finds something to eat,and it may be eaten by others.
B.At the depth of 3,000 feet under the sea,many animals can find their way by hearing and feeling.
C.The deeper the sea is,the darker and colder it is.
D.At the depth of 3,000 feet under the sea,all animals can find their way by seeing.
【考点】科普知识;细节理解;推理判断.
【答案】见试题解答内容
【分析】文章大意:这是一篇科普知识类阅读,主要介绍海底世界是非常美丽的.现在越来越多的人想在海底潜水发现海底世界的秘密.在海洋里有许多奇怪的动物.除了寒冷和黑暗,深海动物还要面对第三种危险﹣其它的动物.
【解答】(1)答案:B.细节理解题.根据第一行Now more and more people want to dive in the water to find the secret there现在越来越多的人想潜入水中去寻找那里的秘密.可知,潜入海里是他们想找到海底世界的秘密.选B.
(2)答案:A.细节理解题.根据第三行During the day,there is enough light.Here,under the sea,everything is blue and green.白天有足够的光线,在这里,在海底,一切都是蓝色和绿色的.可知,选A.
(3)答案:C.细节理解题.根据倒数第二段Besides (除了) the cold and the darkness,deep﹣sea animals face a third danger﹣other animals.除了寒冷和黑暗,深海动物还要面对第三种危险﹣其它的动物.可知,是三种,选C.
(4)答案:A.细节理解题.根据第二段When you have bottles of air on your back,you can stay in deep water for a long time当你背上有瓶氧气的时候,你可以在深水中呆很长时间.可知,当你戴呼吸器潜水时,你可以在深水中呆很长时间.选A.
(5)答案:D.推理判断题.根据第三段At about 3,000 feet,there is no light at all.It is very dark in the sea.Many fishes have no eyes.在大约3000英尺的地方,根本没有光线,海里很暗.许多鱼没有眼睛.可知,D选项"在3000英尺深的海底,所有的动物都能通过看,找到它们的路"不正确.选D.
【点评】阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
14.(2021秋 头屯河区校级期末)Ahmed
I went to a sale last week.I got a new suit(西装)for my cousin's wedding(婚礼)next month.My brother Robert went with me.We forgot to buy the tie.I think people should take someone with them when they go shopping—a second opinion is always useful.
Natalia
My husband and I bought a toy for our five﹣year﹣old daughter,but when she got it out of the box,it was a bit dirty.So,I took the gift back to the store and they gave me back the money.I always think it is important to keep your receipt (收据) when you go shopping because then it'll be easy to take your money back.
Yasar
My friend David showed me how to buy something on the Internet.It was so easy—just a couple of clicks(点击)!I bought a CD with all my favorite music on it.CDs are expensive here in the UK—unlike in my country.Clothes are too!I always say that you should look around before you buy something—just in case(以防)you find it cheaper somewhere else.My wife Julie doesn't agree though.She thinks you should buy what you want as soon as you see it in case someone else buys it!
根据材料内容判断正(T)误(F)。
(1)Ahmed bought a suit for his brother last week.  F 
(2)Ahmed's cousin will get married next month.  T 
(3)Natalia returned the toy she bought.  T 
(4)Yasar thinks clothes in the UK are cheap.  F 
(5)Julie likes to buy what she wants as soon as she sees it.  T 
【考点】购物.
【答案】FTTFT
【分析】本文讲述了几个人关于购物的观点。
【解答】细节判断题。
(1)F.根据"I got a new suit (西装)for my cousin's wedding (婚礼)next month."为了参加下个月我的表弟的婚礼,我买了一套新西装。所以错误。故选:F。
(2)T.根据" I got a new suit (西装)for my cousin's wedding (婚礼)next month."为了参加下个月我的表弟的婚礼,我买了一套新西装。所以正确。故选:T。
(3)T.根据"I took the gift back to the store and they gave me back the money."我把礼物拿回商店,他们把钱还给了我。所以正确。故选:T。
(4)F.根据"CDs are expensive here in the UK﹣ unlike in my country.Clothes are expensive too."在英国CD很贵——不像我的国家。衣服也很贵。所以错误。故选:F。
(5)T.根据"My wife Julie doesn't agree though.She thinks you should buy what you want as soon as you see it in case someone else buys it."但我妻子朱莉不同意。她认为你应该一看到就买你想要的东西,以防别人买!所以正确。故选:T。
【点评】做好简单推理判断题。以具体事实为依据进行推理,做出判断。只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。
15.I had little in the way of money when I took up this job in Fort Lauderdale.One noon,I felt very hungry,so I sat outside at a little park and had a small piece of bread,ate half with a glass of water.I was OK with that.I thought about my work and enjoyed the sun,birds and people,taking out any problems I had.
A tall man walked to me who was not dressed well and began a conversation about little things.I always dressed clean and neat well.So he thought I had money.He said,"Could you please give me some money?"
I said,"I don't have any."
He kept on asking,and I said,"I really don't have any."
He then became sarcastic and said,"I know the persons like you,you wouldn't give anybody anything."
That made me mad.I became angry because he doubted me.I looked at him and gave my wallet to him,"Look in my wallet."
He then said"sorry"to me and opened his wallet and said,"Here I will give you some."
I looked at him in surprise and said,"No,thank you."Then I walked away.
It's good to remember that people can always surprise you.
(1)The story happened B .
A.in the writer's workplace
B.in the park
C.in the factory
D.in the office
(2)The tall man came to the writer to A .
A.ask some money
B.have a conversation
C.give him some money
D.laugh at him
(3)The underlined word"sarcastic"means D  in Chinese.
A.兴奋的
B.犹豫的
C.知足的
D.挖苦的
(4)The writer was mad at the tall man because D .
A.he wasn't clean and neat
B.he wasn't dressed well
C.he gave some money to him
D.he doubted him
(5)From the passage,we know C .
A.the tall man was very rich
B.the writer was very rich
C.men can not be judged(判断) by their looks
D.the writer didn't want to give any money to the tall man.
【考点】杰出人物;细节理解;词句猜测.
【答案】见试题解答内容
【分析】短文讲述了作者在伦敦的工作挣不了多少钱,一天,当他在公园里吃面包时一个人过来向他要钱,他没有,不是他不想帮助别人,后来那人给他钱,他不要的故事.
【解答】(1)B 细节理解题.根据第一段第一行句子One noon,I felt very hungry,so I sat outside at a little park and had a small piece of bread,ate half with a glass of water.中午,我感到很饿,所以我坐在一个小公园的外面,吃了一小块面包,吃了一半,喝了一杯水.可知这个故事发生在公园.故选B.
(2)A 细节理解题.根据第二段句子He said,"Could you please give me some money?"I said,"I don't have any."他说:"你能给我一些钱吗?"我说,"我没有."可知这个高大的男人找作者要钱.故选A.
(3)D 词义猜测题.根据上下文He then became sarcastic and said,"I know the persons like you,you wouldn't give anybody anything."他变得很…说,我知道像你这种人,不会给任何人钱的.可知结合选项,应说他变得很挖苦说,我知道像你这种人,不会给任何人钱的.所以sarcastic意为挖苦的.故选D.
(4)D 细节理解题.根据倒数第四段句子I became very angry because he didn't believe me.我变得非常生气,因为他不相信我.可知因为他怀疑我.故选D.
(5)C 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其句子第二段句子I always dressed clean and neat well.So he thought I had money.我总是穿的干净整洁,所以他认为我有钱.和最后一段句子It's good to remember that people can always surprise you.很好记住,人们总是可以让你大吃一惊.可知通过整篇文章我们可以知道不能看外表来评判一个人.故选C.
【点评】在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
四.短文还原(共1小题)
16.(2024 泗阳县校级二模)阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文(选项中有两项为多余选项)。
People travelled to see the buildings,the food,the national dresses in foreign countries because they thought they would not be the same as those of their own countries in the past. (1) D  They all have their Hilton or Sheraton Hotels everywhere.They all have their McDonald's,their KFC and their Pizza Huts.Office buildings look the same everywhere,and most city centers are full of office buildings.And of course,people are driving the same brands of Japanese or European cars.
Then why is the foreign travel more popular nowadays?What do tourists hope to experience in a foreign country that they can not experience at home?The answer could be that people could be very interested in the past. (2) A Most people travel overseas to find out what foreign countries' history and culture used to be like,not what they are like today.Tourists visit different kinds of museums in foreign countries so that they can learn their history and culture.
Every country also has its own beautiful places for tourists to visit.(3) E 
(4) F It is not just its old buildings,its works of art or beautiful places,but also the people who live in it.This is why a country such as Thailand attracts millions of people.The tourists come mainly because of the friendliness of the people there.It is why the Pacific islands are also so popular. (5) B .
A.It's a nation's history and culture that are the main attractions. B.The friendly people make visitors feel welcome. C.Finally ,another attraction is its food. D.At present,however,one large city is similar to another. E.Their own special scenery would certainly attract tourists from other countries. F.The culture of a country means a lot. G.People learn about foreign countries by surfing the Internet.
【考点】人与社会.
【答案】DAEFB
【分析】短文讲了人们到国外去看建筑物、食物、民族服装,详细的讲述了人们去国外旅游的原因。
【解答】细节推理题。
(1)D.根据后句They all have their Hilton or Sheraton Hotels everywhere.They all have their McDonald's,their KFC and their Pizza Huts.他们到处都有自己的希尔顿或喜来登酒店。他们都有自己的麦当劳、肯德基和披萨店。可知说的是相似,结合选项,应说然而,目前,一个大城市与另一个相似。故选D。
(2)A.根据后句Most people travel overseas to find out what foreign countries' history and culture used to be like,not what they are like today.大多数人出国旅游是为了了解外国的历史和文化是什么样的,而不是为了了解他们过去是什么样的。可知说的是历史和文化,结合选项,应说这是一个国家的历史和文化的主要吸引力。故选A。
(3)E.根据前句Every country also has its own beautiful places for tourists to visit.每个国家都有自己美丽的地方供游客参观。可知说的是旅游,结合选项,应说他们独特的风景一定会吸引其他国家的游客。故选E。
(4)F.根据后句It is not just its old buildings,its works of art or beautiful places,but also the people who live in it.它不仅是它的老建筑,它的艺术作品或美丽的地方,以及生活在其中的人们。可知说的是文化,结合选项,应说一个国家的文化意义重大。故选F.
(5)B.根据前句The tourists come mainly because of the friendliness of the people there.It is why the Pacific islands are also so popular.游客来这里主要是因为那里的人们的友好。这就是为什么太平洋岛屿也如此受欢迎的原因。可知说的是受欢迎,结合选项,应说友好的人民使来访者感到受欢迎。故选B。
【点评】做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。
五.任务型阅读(共1小题)
17.Alice and Amy are in China.They want to get the things they need.They are asking for some information.Alice和Amy在中国,她们想买一些需要的东西。她们正在询问信息。Read the dialog and complete it with the sentences in the box.Each can be used only once.There is one more than you need.
用方框中所给的句子完成对话。每项只能填一次,有一个多余项。
A.Sure,where do you need to go? B.Sure.How about sitting by the window? C.I wonder what we should have for dinner. D.Could you please tell me where we should go next? E.It would be a better place to get all the things you need. F.Just go along the street until you see the subway station.
(They are talking with Meiping who is the daughter of their host.)
Alice:Hi,Meiping!My friend Amy and I want to go out this afternoon.Would you like to go with us?
Meiping:Sorry,Alice.I'm not available.I have to see the dentist.
Alice:OK.But we don't know our way around.Could you help us?
Meiping: (1) A 
Amy:Well,there are several places.First,we need to get bank cards.Could you tell us where the nearest bank is?
Meiping:The nearest one is the People's Bank of China.Go out of the door and turn left.Go straight until you get to the traffic lights.Then turn left and go straight for about 200 meters.The bank is on the right side of the street.
Alice:Thanks.Once we get the bank cards,we need to buy something.Amy wants to buy a toothbrush,a dictionary and a coat.I need to get some postcards to send to my friends in my home country,England.Then we need to get some good Chinese food.
Meiping:Hmm.I suggest MIXC,a nice shopping center in Chengdu. (2) E 
Amy:Sounds great!But do you know how we can get there?
Meiping:Sure.You can take the subway there.When you finish at the bank,come out of the door and turn right. (3) F  You can't miss it.Good luck in finding everything.Bye!
Alice &May:You've been so helpful.Thanks for all your advice.
(at MIXC,a shopping center)
Amy:Thanks for Meiping's advice.We've got all our things.I'm getting hungry now. (4) C 
Alice:What about hot pot?
Amy:I'm afraid it's too spicy.But I'd like to have a try.
(Alice and Amy walk up to a waiter at the door of a hot pot restaurant)
Alice:Excuse me.Could you tell us if there's a table for two?
Waiter: (5) B 
Alice & Amy:OK.Thanks.
(Half an hour later:)
Amy:How delicious the hot pot is!Haha,I'm not afraid of eating such spicy food now!
Alice:Sure!You never know until you try something!
Amy:Yes,I'm so glad I'm trying it!
(6)选出对话中你了解到的关于Alice和她朋友的陈述。  A;C;F;H;J 
A.Alice comes from England.
B.Alice is studying in China with her sister Amy.
C.There must be something wrong with Meiping's teeth.
D.Alice and Amy want to exchange money at the bank.
E.Alice wants to get some school things.
F.Amy and Alice take the subway to the shopping center.
G.Amy may get all her things at a clothes store at MIXC.
H.Alice may get her postcards at a bookstore at MIXC.
I.Alice and Amy enjoy their lunch at a hot pot restaurant.
J.Amy and Alice are polite.
【考点】应用文;日常生活.
【答案】(1)﹣(5)AEFCB(6)A;C;F;H;J
【分析】艾米和爱丽丝正在中国,她们想买一些需要的东西。她们正在向住家家庭的女儿询问信息。
【解答】(1)细节推理题。根据上文But we don't know our way around.Could you help us?(但我们不知道路。你可以帮助我们吗?)和下文Well,there are several places.(嗯,有一些地方。)可知A选项"当然,你们需要去哪里?"符合题意。故选A。
(2)细节推理题。根据上文I suggest MIXC,a nice shopping center in Chengdu.(我推荐去万象城,成都一个很好的购物中心。)和下文Sounds great!(听起来很棒!)可知E选项"这是一个好地方,买到你所需要的所有东西。"符合题意。故选E。
(3)细节推理题。根据上文You can take the subway there.When you finish at the bank,come out of the door and turn right.(你可以坐地铁去那里。当你去完银行,出名后右转。)和下文You can't miss it.(你不会错过它。)可知F选项"沿着大街走直到你看到地铁站。"符合题意。故选F。
(4)细节推理题。根据上文I'm getting hungry now. (我现在饿了。)和下文What about hot pot?(火锅怎么样?)可知C选项"我想知道我们晚餐应该吃什么。"符合题意。故选C。
(5)细节推理题。根据上文Could you tell us if there's a table for two?(你能告诉我们是否有两人桌?)可知B选项"当然。坐在窗边怎么样?"符合题意。故选B。
(6)细节推理题。根据I have to see the dentist.(我要去看牙医。)可知Meiping的牙齿有问题。根据I need to get some postcards to send to my friends in my home country,England.(我需要买一些明信片寄给我在英国的朋友。)可知Alice来自英国,她可能在万象城的书店买到明信片。根据You can take the subway there.(你们可以坐地铁去那里。)可知爱丽丝和艾米坐地铁去购物中心。根据OK.Thanks.(好的。谢谢。)可知爱丽丝和艾米很有礼貌。故填A;C;F;H;J。
【点评】主要考查学生的阅读理解能力及知识运用能力。答题时细节理解题可直接根据文中细节得出答案。
六.短文填空(共1小题)
18.Ben is an impolite boy.Oh,no!I'm not c(1) orrect .Ben's brother Jack is an impolite boy.Instead Ben is a p(2) olite boy.He is always asking for things or doing things politely.Now he is making a call to his mother.
Dear Mom,p(3) ardon me for going to Green Supermarket with Jack without telling you.Today the things in this supermarket are good and they're i(4) nexpensive .So Jack and I bought some.For fruit,we bought some g(5) rapes ,bananas and strawberries.For vegetables,we bought some potatoes and onions.We also bought some other things.Then we were in trouble.We didn't have enough money for them.Jack is still in the supermarket.I'm outside.I tell you my d(6) irection .I'm on Green Street and I'm beside a bus stop.Please get some money for us as quickly as possible.I s(7) uggest you drive your car here.Jack and I are waiting for you.Please hurry up!
【考点】人与社会.
【答案】见试题解答内容
【分析】本文讲述了Ben是个很有礼貌的男孩,有一次带弟弟去超市购物,东西买多了,钱不够付账,他彬彬有礼地给妈妈打电话,请求她来帮忙.
【解答】1.correct,本题考查形容词.根据文中句意:Ben是个没有礼貌的男孩,哦,不,我错了,他的弟弟是个没礼貌的男孩.从语境看作者承认是自己说错了,可以用I'm not correct来代替I'm wrong,故填:correct.
2.polite,本题考查形容词,根据文中He is always asking for things or doing things politely句意:他总是礼貌地请求一些东西或做一些事情.可知Ben是一个很懂礼貌的男孩,形容词polite有礼貌的,故填:polite.
3.pardon,本题考查动词.根据文中Dear Mom,pardon me for going to Green Supermarket with Jack without telling you.句意:亲爱的妈妈,请原谅我没有告诉你,我和杰克去格林超市的事情.结合前文说Ben是个很有礼貌的孩子,所说的话都讲究礼貌,用词组pardon me for…请原谅我…故填:pardon.
4.inexpensive,本题考查形容词,根据文中Today the things in this supermarket are good and they're…句意:今天在这个超市的东西又好又便宜.结合后文他们买了太多的东西而钱不够,可知东西很便宜,所以一时买过头了,形容词inexpensive不贵,是expensive的相反词.故填:inexpensive.
5.grapes,本题考查名词,根据文中句意:对于水果,我们买了葡萄、香蕉和草莓.结合首字母为g的水果类,我们可以用grape葡萄,用复数形式grapes.故填:grapes.
6.direction,本题考查名词.根据文中句意:我在外面,我来告诉你方向,我在格林大街…可知Ben在给妈妈指路,说明他们所处的方位,故填:direction.
7.suggest,本题考查动词.根据文中I…you drive your car here.Jack and I are waiting for you.Please hurry up!句意:我建议你开你的车来这里.我和杰克正在等你,请快点!可知,Ben着急妈妈快点到来好付账后带他们回家,因为他是个礼貌的孩子,用建议的口吻来跟妈妈说话.动词suggest建议,结合一般现在时,主语I,动词用原形,故填:suggest.
【点评】解答这类试题时,务必充分理解上下文的语境和前后文的逻辑关系,找到解题的依据,考虑单词的适当形式,准确作答.
七.书面表达(共1小题)
19.Sunshine School下周五将举办一次Yard Sale来为生病的孩子募捐。假如你正在Sunshine School进行短期学习,你也想参与此次活动。请根据提示信息给负责人Ms.White写一封邮件。
内容包括:
(1)自我介绍;
(2)表达自己的意愿;
(3)礼貌地询问与Yard Sale有关的信息(如时间、可售卖物品、学校位置等);
(4)期待回复。
要求:要点齐全,语意通顺,词数100左右。
______
【考点】书信类;学校生活.
【答案】Dear Ms.White,
My name is Bob.I am currently studying in Sunshine School for a short period of time.I like playing basketball.If I have time,I often go to the park to play basketball with my friends on weekends.I am also willing to help others.I often participate in volunteer activities to help those in need.I really want to participate in the Yard Sale next Friday to raise funds for sick children.I would like to know the specific time and location of this event.Meanwhile,we can all sell what items.I am looking forward to your reply.
Yours,
Bob
【分析】【高分句型一】
I like playing basketball.我喜欢打篮球。play basketball打篮球。
【高分句型二】
If I have time,I often go to the park to play basketball with my friends on weekends.如果我有时间,我经常和我的朋友一起在周末到公园打篮球。if引导的条件状语从句。
【解答】Dear Ms.White,
My name is Bob.I am currently studying in Sunshine School for a short period of time.I like playing basketball. 【高分句型一】If I have time,I often go to the park to play basketball with my friends on weekends.【高分句型二】I am also willing to help others.I often participate in volunteer activities to help those in need.(自我介绍)I really want to participate in the Yard Sale next Friday to raise funds for sick children. (表达自己的意愿)I would like to know the specific time and location of this event.Meanwhile,we can all sell what items. (礼貌地询问与Yard Sale有关的信息)I am looking forward to your reply.(期待回复)
Yours,
Bob
【点评】能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)