课时提升作业(十)
Ⅰ.1.patience 2.interpret 3.clue 4.contradictory 5.complex
Ⅱ.1.belief 2.interpretation 3.in 4.contradictory 5.up
Ⅲ.
1 2 3 4 5 6 7
A B B A B A C
Ⅳ.
1 2 3 4 5
C E F D A
Ⅲ.【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章介绍了四个各具特色的诗歌活动。
1.A [细节理解题。根据Poetry Exchange Workshop中的“have your works critiqued and learn some new poetry writing skills”可知,诗歌爱好者会参加Poetry Exchange Workshop来提高写作技能。故选A。]
2.B [细节理解题。四个活动都提到了入场免费,其中第一个活动的免费信息出现在第二个活动的介绍中。故选B。]
3.B [文章出处题。根据第一段第一句可知,在一座像匹兹堡这样充满大学、图书馆与戏院的城市,庆祝全国诗歌月是一件容易的事情,因此,本文最可能出自匹兹堡市的当地报纸。故选B。]
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。本文主要介绍了女诗人Rita Dove。
4.A [推理判断题。根据第一段内容可知,她在1980年写了第一本书,根据第三段中的“In 1970,at the age of 18...”可知,在1980年时她是28岁。故选A。]
5.B [推理判断题。根据第二段第二句可知,Rita Dove的父母确保她受到最好的教育。由此可知,Rita Dove的父母给了她极大的支持和鼓励。故选B。]
6.A [观点态度题。根据最后一段中的最后两句可知,作者非常赞赏这位非裔美国诗人。故选A。]
7.C [写作意图题。本文从女诗人Rita Dove的童年、家庭、教育、作品、获得的殊荣等多方面对她进行了介绍。故选C。]
Ⅳ.【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了分析诗歌的几种方法。
1.C [根据下文的几个段落标题可以看出此处为过渡句,提到下文是帮助你分析诗歌的技巧。故选C。]
2.E [空后一句提到“有时,短诗歌其实是很难的诗歌”,说明空处是关于短诗歌的内容。再结合前两句,要挑选一首诗,所以E项(很多学生喜欢选短诗歌来分析)符合语境。故选E。]
3.F [根据“Often the poet's personal life has a direct effect on his or her works.”可知,F项的内容“Read about the poet's life...”与之相呼应。故选F。]
4.D [上一句提到“其他人的文学评论可以帮助你分析诗歌”。空后一句则是“你必须有新想法和新分析”,因此D项(但是,记住不要抄袭或者忽略原创诗歌)符合语境。故选D。]
5.A [本句是小标题,应当和其他小标题一样,使用祈使句。再根据下文的“Your outline should...”可以判断本段小标题是关于outline的。故选A。]
1 / 2课时提升作业(十) (UNIT 4 Reading)
(总分:45分)
Ⅰ.单词拼写(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
1.Teaching children with special needs requires __________ (耐心) and understanding.
2.She couldn't speak much English so her children had to ___________ (解释) for her.
3.She spent hours poring over the text,searching for a ______ (线索) that might help solve the case.
4.This is a somewhat _______________ (相互矛盾的) statement,however.
5.These _________ (复杂的) formulae are beyond the grasp of the average pupil.
Ⅱ.单句语法填空(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
1.Sweden is lovely in summer,but cold beyond ________ (believe) in winter.
2.Her evidence suggests a different ________________ (interpret) of the events.
3.The lady presented me with an album ____ reward for my good performance in the game.
4.The two apparently _______________ (contradict) opinions are within my grasp.
5.The man determined to dig ____ the evidence about the crime and expose it to the police.
Ⅲ.阅读理解(共7小题;每小题2.5分,满分17.5分)
A
In a city like Pittsburgh that is full of universities,libraries and theaters,celebrating National Poetry Month is easy. Stop by any of the following events to learn more about poetry,present your own poetry,or hear readings of famous poems.
Poetry Exchange Workshop Brentwood Public Library Start National Poetry Month off right by heading to this monthly poetry workshop to listen to poets read their works,have your works critiqued and learn some new poetry writing skills. A small $2 donation to the library is encouraged. If you are bringing some of your poems to share with other poets,bring multiple copies.
Whitman Poetry Readings Coffee Tree Roasters The Whitman Poetry Readings hosts a monthly poetry reading by a famous American poet followed by a discussion about the poet's works. The event is free like Poetry Exchange Workshop and is held in a quiet private back room at Coffee Tree Roasters.
Word Circus Most Wanted Fine Art Gallery This event at Chatham University is hosted by the MFA Creative Writing Program every Friday night. Free to students and the general public,this event showcases student writers as they present their works and encourages attendees to step up to the open area and share as many as three of their own poems with the crowd.
CMU Poetry Discussion Group Carnegie Library Join this monthly poetry discussion group,which bills itself as a lively conversation about well loved poets. For Poetry Month,Rita Dove's works will be discussed. Dove served as the youngest and first African American Poet Laureate of the United States and was the Pulitzer Prize in Poetry winner in 1987. Admission to this event is free but registration is encouraged.
1.Which event will a lover of poetry attend to improve his or her writing skills
A.Poetry Exchange Workshop.
B.Whitman Poetry Readings.
C.Word Circus.
D.CMU Poetry Discussion Group.
2.What do these poetry events have in common
A.Required registration.
B.Free entrance.
C.Featuring American poets.
D.Lively discussion.
3.Where is this text probably taken from
A.An autobiography.
B.A local newspaper.
C.A course plan.
D.A poetry textbook.
B
Rita Dove,a poet and story writer,started seriously making her career as a writer in 1980 when she wrote her first book,The Yellow House on the Corner. In her childhood days,Dove loved to read for countless hours on end. Her passion(热爱) for reading led her to want to write herself.
Dove was raised in Akron,Ohio in an African American household made up of herself,two younger sisters,an elder brother and her parents. They were always there for Dove to make sure that she got the best education. Her father was the first black research chemist who broke the race barrier in the tire industry. This gave her even more confidence.
Dove kept exploring her interest in writing as her life progressed. In 1970,at the age of 18,she was accepted by the White House as a Presidential Scholar and was recognized as one of the hundred best high school students in the United States. And three years later she graduated from Miami University in Ohio,and then went to West Germany on a scholarship from 1974 to 1975. After receiving her MFA from the Iowa Writers' Workshop at the University of Iowa in 1977,she knew that she was not going to deny the dream of becoming a writer and poet.
When Dove was 34,she received the Pulitzer Prize for Thomas and Beulah,a book about her grandparents. Dove's second big surprise was that at the age of 40 she became the first African American to be honored as the United States Poet Laureate in 1993 and held the title until 1995.
Her poems interest readers because they can read them and picture her life as a girl. They are able to imagine their own childhood and relate to her life. Dove deserves the many awards she has received. She has studied and worked hard to become such a talented poet and writer.
4.When she wrote her first book,Rita Dove ________.
A.was in her late twenties
B.was accepted by the White House
C.just graduated from Miami University
D.wanted to write a book about her grandparents
5.What can be inferred about Rita Dove from the second paragraph
A.Her parents were strict with her.
B.Her parents gave her great support.
C.She is the eldest among the children.
D.She failed to get a good education.
6.According to the text,what's the author's attitude towards Rita Dove
A.Admiring. B.Indifferent.
C.Negative. D.Disapproving.
7.What does the author intend to tell in the text
A.The works of Rita Dove.
B.The efforts Rita Dove made.
C.The biography(传记) of Rita Dove.
D.The hard life Rita Dove lived.
Ⅳ.阅读七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
Sometimes,you may“hate” poetry and fear to analyze a poem. 1
Select the poem carefully. In a poem analysis,you will generally be given a selection of two or three poems. You must pick one to analyze. Be careful. 2 Sometimes the shorter poems are very difficult poems. Often,longer poems are more like stories.
Research the poet. There will be research already performed on the poet you've selected. 3 Often the poet's personal life has a direct effect on his or her works.
Research the poem. If you are analyzing a poem,it is probably quite well known. Research and read about the poem. Other literary criticism(文学评论) can help you in your analysis. 4 You must come up with a new thought and a new analysis for the poem. Simply copying someone else's ideas will not be enough.
5 Your outline should consist of an introduction,a thesis (论点) statement,three pieces of analysis,and a conclusion to bring it all together. Put these basic sentences into an outline structure,which will make the writing of the paper much easier.
A.Create an outline.
B.Communicate with other readers first.
C.Here are some tips that help you analyze a poem.
D.However,remember not to copy,or ignore the original poem.
E.Many students select short poetry as their preference for analysis.
F.Read about the poet's life,history and style as you begin your analysis.
G.Become familiar with the different poem structures before you finish the analysis.
5 / 5