Lesson 60 Get a Good Education
Ⅰ.用括号内所给词的适当形式填空
1.—Hi,Judy.Have you graduated from college
—Yes.I (study) in Nanjing University for four years.
2.To get a good (educate),he was sent to America two years ago.
3.To be a good basketball player,I will (definite) practice hard.
4.Mary (talk) on the phone so I just nodded to her and went away.
5.I’ll give you some (advise) on how to look after your pet dog.
Ⅱ.根据句意填入适当的单词
1.What do you think the plans
2.I forgot to ask him his address.
3.I had to wait half hour for a bus.
4.He kept an eye his baby for a day.
Ⅲ.用方框中所给短语的适当形式填空
hold out,dream of,graduate from,
guess what,at first
1. We’ll have a picnic next week.
2.My sister likes writing.She being a writer in the future.
3. he didn’t know how to get on with these people because he was a little shy.
4.My father a famous university in 1995.
5.The boy his hand to me.
Ⅰ.完形填空【主题:人与自我 谈论梦想】
Li Jun is a middle school student.He is now studying in Grade 7 in a middle school in Nanan,Chongqing.He has had lots of 1 since he was little.But as time goes by there is only one dream still in his mind.
Li Jun says when he was a child,he 2 rockets and spaceships.At first,he didn’t know what they were.From his father,he started to know that scientists make 3 to carry people and things into space.He was very 4 about it and became very interested in space.He started to collect information to learn about this 5 space.It 6 him much time to know the knowledge.Every time he sees beautiful stars and the moon in the sky at night,he gets very excited.He is always dreaming that he can 7 with zero gravity(重力) in space and 8 around the earth one day.
In school,Li Jun learned that the first man flew into space in 1961,and later,more astron-auts made it successful to travel into space.Some astronauts even 9 on the moon.His teacher always tells him to learn more.He knows not everyone can travel into space.More importantly,before he can fly to space,he must be trained specially.
Li Jun knows it’s not easy to make his dream come true,but he has his 10 to try his best.He says,“I’ve had this dream for many years.It brings me a lot of happiness and always makes me study harder.Even if it doesn’t come true in the end,I won’t be sorry.”
1.A.jobs B.dreams C.friends D.teachers
2.A.made sure B.found out C.heard about D.learnt about
3.A.trains B.bikes C.cars D.rockets
4.A.worried B.curious C.surprised D.weak
5.A.frightening B.funny C.mysterious D.boring
6.A.took B.spent C.cost D.sent
7.A.view B.float C.express D.exercise
8.A.land B.experience C.circle D.walk
9.A.ran B.stayed C.lived D.landed
10.A.program B.plan C.determination D.adventure
Ⅱ.阅读理解【主题:人与自我 如何实现梦想】
As students,you may have many dreams.They can be very big like becoming Superman,or they can be small.You may just want to become one of the ten best students in your class.
If you find a dream,what do you do with it Do you ever try to make your dream come true
Follow Your Heart by Australian writer And-rew Matthews tells us that making our dreams come true is life’s biggest challenge.
“You may think you’re not very good at some school subjects,or that it is impossible for you to become a star.You won’t make your dream come true with these ideas,”the book says.
In fact,everyone can make his dream come true.The first important thing you must do is to remember what your dream is.
Don’t let it leave your heart.Keep telling yourself what you want.Do this step by step and your dream will come true faster.A big dream is,in fact,many small dreams.
Never give up your dream.There will be difficulties on the road.But the biggest problem comes from yourself.You need to decide what is the most important.Studying instead of watching TV will bring you better exam points.Saving five yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book.When you get closer to your dream,it may change a little.Then you will be able to learn more skills and find new interests.
1.What is Follow Your Heart
A.The first thing you must do to make your dream come true.
B.The most important dream to have for students.
C.The name of a book by Andrew Matthews.
D.The name of a famous Australian writer.
2.What does the underlined word“challenge”in Paragraph 3 mean
A.A small change.
B.A difficult job.
C.A right decision.
D.A good competition.
3.What should you do if you want to make your dream come true
A.Remember what your dream is first.
B.Keep telling yourself what you want.
C.Never be afraid of big difficulties.
D.Try to start with all the things above.
4.Which is NOT the right way to make your dream come true
A.Watch TV to get better exam points.
B.Do what you should do step by step.
C.Work hard for your dream.
D.Read more books,learn more skills and find new interests.
5.What is the best title of the text
A.Dreams Are Important
B.How to Find Your Dream
C.Make Your Dream Come True
D.Students Have Many Dreams
【详解答案】
基础达标
Ⅰ.1.have studied 2.education
3.definitely 4.was talking 5.advice
Ⅱ.1.of 2.for 3.an 4.on
Ⅲ.1.Guess what 2.dreams of
3.At first 4.graduated from 5.held out
能力提升
Ⅰ.【语篇解读】本文讲述了初中生李军的太空梦想。
1.B 解析:句意:他从小就有很多梦想。jobs工作;dreams梦想;friends朋友;teachers老师。根据下文“But as time goes by there is only one dream still in his mind.”可知,此处指李军小时候有许多的梦想,但是随着时间的流逝,只有一个梦想依旧在他的脑海里。故选B。
2.C 解析:句意:李军说,他小时候听说过火箭和宇宙飞船。made sure确信;found out发现;heard about 听说;learnt about了解,获悉。根据下文“At first,he didn’t know what they were.”可知,李军一开始并不知道火箭和宇宙飞船是什么,所以此处指听说。故选C。
3.D 解析:句意:从他父亲那里,他开始知道科学家制造火箭是为了把人和东西送入太空。trains火车;bikes自行车;cars汽车;rockets火箭。根据“to carry people and things into space”及常识可知,火箭可以把人和东西送入太空。故选D。
4.B 解析:句意:他对此非常好奇,并对太空产生了浓厚的兴趣。worried担心的;curious好奇的;surprised惊讶的;weak虚弱的。根据“became very inter-ested in space”可知,李军对太空感到好奇并产生兴趣。故选B。
5.C 解析:句意:他开始收集信息来了解这个神秘的太空。frightening令人害怕的;funny搞笑的;mysterious神秘的;boring无聊的。根据常识并结合选项可知,此处指神秘的太空。故选C。
6.A 解析:句意:他花了很多时间了解这些知识。took花费,主语一般用it;spent花费,主语一般是人;cost花费,主语一般是物;sent发送。分析句子结构可知,此处为“It takes/took sb.some time to do sth.”句式。故选A。
7.B 解析:句意:他一直梦想着有一天能在太空中零重力漂浮,绕地球一周。view观看;float漂浮;express表达;exercise锻炼。根据“with zero gravity(重力) in space”并结合常识可知,在失重的太空中,人们可以漂浮。故选B。
8.C 解析:句意同上。land着陆,登陆;experience体验;circle环绕;walk步行。根据“around the earth”并结合选项可知,此处指环绕地球。故选C。
9.D 解析:句意:一些宇航员甚至登上了月球。ran跑;stayed停留;lived生活;landed着陆,登陆。根据“Some astronauts even…on the moon.”并结合选项可知,此处指登上月球。故选D。
10.C 解析:句意:李军知道实现他的梦想并不容易,但他有决心尽最大努力。program项目,节目;plan计划;determination决心;adventure冒险。根据“try his best”可知,此处指李军的决心。故选C。
Ⅱ.【语篇解读】本文主要讲述了如何实现梦想。
1.C 解析:细节理解题。根据第三段“Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that mak-ing our dreams come true is life’s bigg-est challenge.”可知,Follow Your Heart是一本由Andrew Matthews写的书。故选C。
2.B 解析:词义猜测题。根据“You may think you’re not very good at some school subjects,or that it is impossible for you to become a star.You won’t make your dream come true with these ideas”可知,生活中会遇到很多阻碍你实现梦想的困难,由此可以推测challenge意为“困难,艰巨的任务”。故选B。
3.D 解析:细节理解题。根据第五段中的“The first important thing you must do is to remember what your dream is.”、第六段中的“Keep telling yourself what you want.”及最后一段中的“Never give up your dream.There will be difficulties on the road.But the biggest problem comes from yourself.”可知,想让梦想实现,应要记住梦想是什么,一直告诉自己想要什么以及永远不要害怕困难。故选D。
4.A 解析:细节理解题。根据最后一段中的“Studying instead of watching TV will bring you better exam points.”可知,学习而不是看电视会给你带来更好的考试分数。故A选项是实现梦想的错误方式,符合题意。故选A。
5.C 解析:最佳标题题。根据第二段内容及全文可知,本文主要讲述了如何实现梦想,因此C选项“让梦想成真”为最佳标题。故选C。