Unit 1 Art 单元小测 课件(共40张)+练习(含答案)

文档属性

名称 Unit 1 Art 单元小测 课件(共40张)+练习(含答案)
格式 zip
文件大小 8.3MB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-09-09 23:15:07

文档简介

单元小测(Unit 1)
Ⅰ.A.1.influential 2.entry 3.memorial 4.visually
5.contemporaries 6.being considered/consideration
7.expansion 8.ranking/ranked 9.to criticise
B.1.beyond 2.to 3.to 4.as 5.from
Ⅱ.1.What sets human beings apart from animals/distinguishes human beings from animals
2.the first writer to win
3.not just;but one of the most influential characters
4.While we can’t predict what will be in store in the future
Ⅲ.【文章大意】 这是一篇说明文。本文讲述了英国遗产专家的一项发现,即贵族女性戴安娜·塞西尔的肖像画曾被修复者修改以增强其美貌特征,这暗示了现代审美标准可能并非如我们所想的那样现代,而是存在历史循环的现象。
1.C 推理判断题。根据第一段的“Experts at English Heritage have discovered that her portrait had been altered by restorers to enhance certain features, suggesting that our modern beauty standards might not be so modern after all.”可知,专家发现修复者对Diana Cecil的肖像进行了修改,这表明现在的美学标准并非如我们所想的那样现代,而是存在历史循环的现象。由此可推知,专家的发现表明过去的审美标准可能会在现在得到重复。故选C。
2.A 推理判断题。根据第二段的“Yet it seems a later artist had other ideas. A restorer, probably in the 19th century, worked on the painting after it was damaged from being rolled sideways. It seems they also took the opportunity to alter the noblewoman’s face, enlarging her lips and lowering her hairline to reduce the size of her forehead.”可知,后来的修复者对戴安娜·塞西尔的肖像进行了改动,包括增大嘴唇尺寸和降低发际线以减小额头大小。由此可推知,原始画像并未完全满足修复者对于美的期望。故选A。
3.B 细节理解题。根据第三段的“They also surprisedly found the artist’s signature, and a date that had been signed in the portrait’s curtain suggesting it was finished in 1634 and not 1638 as previously thought.”可知,在保护工作中工作人员意外发现了该画像完成于1634年而不是先前认为的1638年。故选B。
4.C 推理判断题。根据最后一段的“‘They were artist restorers and they had a bit more flexibility to prettify and beautify, whereas we have a lot more ethics today. We must keep our retouching to a minimum. I hope I’ve done Diana justice by removing those additions and presenting her natural face to the world.’”可知,现在的艺术品保护工作有着更多的伦理规范,必须尽量减少对作品的修补,以公正地向世人展示艺术品原有的面貌。这说明她认为艺术保护工作需要考虑伦理因素。故选C。
Ⅳ.【文章大意】 本文是一篇新闻报道。文章主要报道一个艺术家发布的关于游戏公司中AI使用现状的视频,分析了AI绘画技术及其对艺术创作领域和艺术家可能带来的影响,包括对人们失业的担忧。
1.titled 考查非谓语动词。此处为非谓语动词作名词video的后置定语,video和动词title之间为被动关系,用过去分词形式。故填titled。
2.had gained 考查时态。这里为从句谓语动词,根据主句谓语动词said以及时间状语before可判断,从句时态为过去完成时,表示动作发生在过去的过去,故填had gained。
3.causing 考查非谓语动词。此处为非谓语动词作结果状语,表示主句所产生的自然而然的结果,用现在分词形式。故填causing。
4.which 考查定语从句。这里为定语从句的关系词,先行词为AI painting,关系词在非限制性定语从句中作主语,用关系代词which引导。故填which。
5.to generate 考查非谓语动词。此处为非谓语动词作动词enabling的宾语补足语,用动词不定式形式,enable…to do…意为“使……能够……”,符合句意。故填to generate。
6.dramatically 考查副词。修饰动词lowered,应用副词形式。故填dramatically。
7.were thought 考查时态、语态和主谓一致。这里为本句谓语动词,根据时间状语not that long ago可知,时态为一般过去时;主语painters为复数,和动词think之间为被动关系,所以用被动语态,且be动词用were。故填were thought。
8.that 考查主语从句。这里为主语从句的引导词,it为形式主语,主语从句中不缺少成分,用引导词that引导。故填that。
9.of 考查固定短语。固定短语be out of a job意为“失业”,符合句意。故填of。
10.attainable 考查形容词。分析句子成分可知,空处为形容词作表语。故填attainable。
Ⅴ.【文章大意】 这是一篇记叙文。“我”和同学们因为实地参观艺术画廊时缺少青少年活动而感到失望,于是上网查找为青少年举办特别活动的艺术画廊,并且在网上了解了更多的艺术家,发现了一位名叫马丁·贝利的当代艺术家,他的作品非常有趣,“我”非常希望将来能参观他的作品展。
1.D 根据前文“At school, art class is fun.”可知,此处是指在美术课上尝试不同的技巧。故选D。live生活;start开始;struggle挣扎;experiment尝试。
2.D 根据后文“The next day we complained to our teacher…”可知,此处是指实地参观艺术画廊往往令人失望。故选D。exciting令人兴奋的;disturbing令人不安的;rewarding值得的; disappointing令人失望的。
3.A 根据后文“…and couldn’t stop chatting.”可知,此处是指吵闹的学生。故选A。noisy吵闹的;humble谦虚的;creative有创造力的;innocent无辜的。
4.A 根据前文“However, a field trip to an art gallery is often…”可知,此处是指“我们”觉得很无聊。故选A。bored无聊的; annoyed恼怒的;concerned担忧的;enthusiastic热情的。
5.D 根据“…and kept telling us to be quiet.”可知,此处是指老师心力交瘁。故选D。cruel残酷的;sensitive过敏的;weak虚弱的;stressed out非常焦虑不安的。
6.A 根据前文“We all got quite…”可知,此处是指艺术展览馆里缺少青少年活动。故选A。lack缺少;abuse滥用;theme主题;schedule时间表。
7.A 根据前文“The next day we complained to our teacher about the…of activities for teens at art galleries.”可知,此处是指她认可参观既要有教育意义又要有趣。故选A。agree认可;demand要求;criticise批评;announce宣布。
8.B 根据后文“…find a huge range of activities…”可知,此处是指寻找为青少年举办特别活动的艺术画廊。故选B。 price价格;event活动;entry条目;painting绘画。
9.B 根据“…and proposed some to my teacher.”可知,此处是指设法找到了大量的活动。故选B。expect期待;manage设法做到;resolve解决;happen发生。
10.C 根据前文“That was when I decided to go online and look for art galleries…”和also可知,此处是指“我”还利用互联网了解更多的艺术家。故选C。trip旅行;activity活动;Internet互联网;exhibition展览。
11.C 根据“…but Bailey is totally different.”可知,此处是指“我”已经见过一些将不同的技巧结合在一起的艺术家。故选C。barely几乎不;merely仅仅; already已经;apparently明显地。
12.B 根据such as umbrellas, headphones and even cookies可知,此处是指普通的家居用品。故选B。delicate柔和的;ordinary普通的;suitable适合的;sustainable可持续的。
13.C 根据后文“For example, he notices that a flower is similar to a mop (拖把)…”和by drawing a little man with a real flower mop可知,此处是指以不同的方式看待事物。故选C。clearly清晰地;equally平等地;differently不同地;precisely精准地。
14.B 根据“…he notices that a flower is similar to a mop (拖把)…”可知,此处是指把这个想法变成现实。故选B。tool工具;idea想法;design设计;blossom花簇。
15.C 根据前文“For example, he notices that a flower is similar to a mop (拖把) and puts this…into life by drawing a little man with a real flower mop.”可知,此处是指这真的很有趣。故选C。abstract抽象的;realistic现实的;amusing有趣的;practical实际的。单元小测(Unit 1)
                 
●Ⅰ 单句填空
A.词形转换及动词变化
1.Peking Opera is the most       (influence) and representative of all kinds of opera in China.
2.Bill was among the first to gain     (enter) to Buckingham Palace when it opened to the public.
3.Many people made up their minds to take part in the       (memory) activity on Sunday.
4.Guide dogs open up the lives of the blind or the       (visual) impaired people.
5.Like most of my       (contemporary), I grew up in a vastly different world.
6.His suggestion that we should turn to our teachers for help is worthy of         (consider).
7.The book is an       (expand)of a series of lectures given last year.
8.According to a survey, more than half of Chinese students are short-sighted,    (rank) first in the world.
9.To put it simply, there is no other better way       (criticise) art.
B.固定搭配及用法
1.His native town has changed     recognition , so he can hardly find a familiar building.
2.The talent of these artists draws you in, their paintings bringing the era     life.
3.Subsequent     his phone call, I received a confirmation in the mail.
4.The sculpture is regarded     a masterpiece of that famous sculptor .
5.He is highly intelligent and willing to help others, which sets him apart     others.
●Ⅱ 句型训练
1.                  may well be the ability to use language. (what引导的主语从句)
使人类区别于动物的很可能是使用语言的能力。
2.It is known that Mo Yan is              the Nobel Prize in China. (不定式作定语)
众所周知,在中国,莫言是第一位获得诺贝尔奖的作家。
3.Chaplin is       a genius,                     in film history. (not just…but…)
卓别林不仅仅是天才,也是电影史上最有影响力的人物之一。
4.                         , we can guide ourselves with determination and love.(while 引导让步状语从句;in store)
尽管我们不能预测未来会发生什么,但我们可以用决心和爱指引自己。
●Ⅲ 阅读理解
Her face is framed by wavy brown hair extensions, her filled lips pursed towards the viewer. It could be a description of an Instagram post, but the touched-up (修改过的) beauty is Diana Cecil, an English noblewoman who belongs to a powerful family at the Jacobean court. Experts at English Heritage have discovered that her portrait had been altered by restorers to enhance certain features, suggesting that our modern beauty standards might not be so modern after all.
The great-grand-daughter of William Cecil, Lord Burghley, one of Elizabeth Ⅰ’s closest advisers, Diana was considered one of the great beauties of her age. Yet it seems a later artist had other ideas. A restorer, probably in the 19th century, worked on the painting after it was damaged from being rolled sideways. It seems they also took the opportunity to alter the noblewoman’s face, enlarging her lips and lowering her hairline to reduce the size of her forehead.
Now, following careful conservation work, Cecil’s original appearance has been restored, with the full-length portrait-painted by Cornelius Johnson when Cecil was about 31. The conservation team discovered the changes made to the Johnson painting after removing a yellowing layer of oily liquid that had covered its original, more vivid colours. They also surprisedly found the artist’s signature, and a date that had been signed in the portrait’s curtain suggesting it was finished in 1634 and not 1638 as previously thought.
According to Alice Tate-Harte, a conservator at English Heritage, it was not uncommon for people to “sweeten” old paintings in the 19th and early 20th centuries. “Conservation wasn’t a profession, and they weren’t working in institutions with salaries,” she said. “They were artist restorers and they had a bit more flexibility to prettify and beautify, whereas we have a lot more ethics today. We must keep our retouching to a minimum. I hope I’ve done Diana justice by removing those additions and presenting her natural face to the world.”
( )1.What does the discovery of experts at English Heritage suggest
A.Prettiness is in the eyes of the viewer.
B.Every great artist was once an amateur.
C.Past norms may repeat themselves at present.
D.Beauty souls shine brighter than appearances.
( )2.What do we know about the original portrait of Diana Cecil
A.The original beauty failed to entertain the restorer.
B.The portrait was in fact painted for William Cecil.
C.The painter intended to hide the beauty of Diana.
D.The age of Diana was exposed by her hairline.
( )3.Which of the following is an unexpected finding from the conservation work
A.The addition of the bright colour.
B.The portrait’s date of completion.
C.The removal of the artist’s signature.
D.The extent of damage to the painting.
( )4.What does Alice think is the duty of art conservation
A.It means an artistic way of living.
B.It depends on artists’ preference.
C.It requires ethical considerations.
D.It represents the fashion of time.
●Ⅳ 语法填空
[2024·重庆江津多校联考高二期中]
On March 21, an artist released a video 1.       (title) “The Current Status of AI Utilization in Game Companies”, demonstrating the process of using AI in art. She said that her videos 2.       (gain) only a few thousand views before. But this one swiftly got hundreds of thousands of views, 3.       (cause) heated debate about the influence of AI on society.
AI painting, 4.       involves coping human painting techniques, styles and thought processes via algorithms (算法) and models, enabling computers 5.       (generate) artistic images, is a form of generative AI. The AI drawing software has achieved great popularity among users for its text-to-image method, which has 6.      (dramatic) lowered the threshold (门槛) of artistic creation.
Despite the increased efficiency, people are becoming concerned about the possibility of losing their jobs. Not that long ago, painters 7.       (think) to be immune to being replaced by AI. But now it appears 8.     they are among the first professionals who might be out 9.       a job because of the technology. For the time being, artists do not need to overly worry about being replaced by AI. It takes them years to perfect their ability to express their emotions, values and life experiences in unique ways, which is not 10.       (attain) for AI-generated art at present.
●Ⅴ 完形填空
[2024·福建三明第一中学高二期中考试]
At school, art class is fun. We can  1  with different techniques and generally get creative. However, a field trip to an art gallery is often  2 . Last year my art teacher organized a trip to an art exhibition. The gallery was full of older people, who obviously didn’t want to be with  3  students. We all got quite  4  and couldn’t stop chatting. Our teacher was getting  5  and kept telling us to be quiet.
The next day we complained to our teacher about the  6  of activities for teens at art galleries. She  7  that a visit should be both educational and fun. That was when I decided to go online and look for art galleries that have special  8  for teens. Eventually, I  9  to find a huge range of activities and proposed some to my teacher.
I also used the  10  to learn about more artists. Recently, I found a contemporary artist called Martin Bailey. I’ve  11  seen artists who combine different techniques, but Bailey is totally different. He does unique illustrations with  12  household objects such as umbrellas, headphones and even cookies. His art is simple, but it enables you to see things  13 . For example, he notices that a flower is similar to a mop (拖把) and puts this  14  into life by drawing a little man with a real flower mop. It’s really  15 ! I hope I’ll be able to go to an exhibition of his work in the future.
( )1.A.live     B.start
C.struggle D.experiment
( )2.A.exciting B.disturbing
C.rewarding D.disappointing
( )3.A.noisy B.humble
C.creative D.innocent
( )4.A.bored B.annoyed
C.concerned D.enthusiastic
( )5.A.cruel B.sensitive
C.weak D.stressed out
( )6.A.lack B.abuse
C.theme D.schedule
( )7.A.agreed B.demanded
C.criticised D.announced
( )8.A.prices B.events
C.entries D.paintings
( )9.A.expected B.managed
C.resolved D.happened
( )10.A.trip B.activity
C.Internet D.exhibition
( )11.A.barely B.merely
C.already D.apparently
( )12.A.delicate B.ordinary
C.suitable D.sustainable
( )13.A.clearly B.equally
C.differently D.precisely
( )14.A.tool B.idea
C.design D.blossom
( )15.A.abstract B.realistic
C.amusing D.practical(共40张PPT)
单元小测 Unit 1
Ⅰ单句填空
A.词形转换及动词变化
1.Peking Opera is the most __________ (influence) and
representative of all kinds of opera in China.
influential
2.Bill was among the first to gain ______ (enter) to Buckingham
Palace when it opened to the public.
entry
3.Many people made up their minds to take part in the
__________ (memory) activity on Sunday.
memorial
1
2
3
4
5
6
7
8
9
4.Guide dogs open up the lives of the blind or the ________
(visual) impaired people.
visually
5.Like most of my _______________ (contemporary), I grew up
in a vastly different world.
contemporaries
6.His suggestion that we should turn to our teachers for help is
worthy of _____________________________ (consider).
being considered/consideration
7.The book is an __________ (expand)of a series of lectures
given last year.
expansion
1
2
3
4
5
6
7
8
9
8.According to a survey, more than half of Chinese students are
short-sighted, _______________ (rank) first in the world.
ranking/ranked
9.To put it simply, there is no other better way ___________
(criticise) art.
to criticise
1
2
3
4
5
6
7
8
9
B.固定搭配及用法
1.His native town has changed ________ recognition, so he can
hardly find a familiar building.
beyond
2.The talent of these artists draws you in, their paintings
bringing the era ____ life.
to
3.Subsequent ____ his phone call, I received a confirmation in
the mail.
to
1
2
3
4
5
4.The sculpture is regarded ____ a masterpiece of that famous
sculptor.
as
5.He is highly intelligent and willing to help others, which sets
him apart ______ others.
from
1
2
3
4
5
Ⅱ句型训练
1._________________________________________________________
__________________________ may well be the ability to use
language. (what引导的主语从句)
使人类区别于动物的很可能是使用语言的能力。
What sets human beings apart from animals/distinguishes human beings from animals
2.It is known that Mo Yan is _____________________ the Nobel
Prize in China. (不定式作定语)
众所周知,在中国,莫言是第一位获得诺贝尔奖的作家。
the first writer to win
1
2
3
4
3.Chaplin is _________ a genius, _____________________________
___________________ in film history. (not just…but…)
卓别林不仅仅是天才,也是电影史上最有影响力的人物之一。
not just
but one of the most influential characters
4.______________________________________________________, we
can guide ourselves with determination and love.(while 引导让步
状语从句;in store)
尽管我们不能预测未来会发生什么,但我们可以用决心和爱指引自己。
While we can't predict what will be in store in the future
1
2
3
4
Ⅲ阅读理解
Her face is framed by wavy brown hair extensions, her filled
lips pursed towards the viewer. It could be a description of an
Instagram post, but the touched-up (修改过的) beauty is Diana
Cecil, an English noblewoman who belongs to a powerful family
at the Jacobean court. Experts at English Heritage have
discovered that her portrait had been altered by restorers to
enhance certain features, suggesting that our modern beauty
standards might not be so modern after all.
1
2
3
4
The great-grand-daughter of William Cecil, Lord Burghley,
one of Elizabeth Ⅰ's closest advisers, Diana was considered one
of the great beauties of her age. Yet it seems a later artist had
other ideas. A restorer, probably in the 19th century, worked on
the painting after it was damaged from being rolled sideways. It
seems they also took the opportunity to alter the noblewoman's
face, enlarging her lips and lowering her hairline to reduce the
size of her forehead.
1
2
3
4
Now, following careful conservation work, Cecil's original
appearance has been restored, with the full-length portrait-
painted by Cornelius Johnson when Cecil was about 31. The
conservation team discovered the changes made to the Johnson
painting after removing a yellowing layer of oily liquid that had
covered its original, more vivid colours. They also surprisedly
found the artist's signature, and a date that had been signed in
the portrait's curtain suggesting it was finished in 1634 and not
1638 as previously thought.
1
2
3
4
According to Alice Tate-Harte, a conservator at English
Heritage, it was not uncommon for people to “sweeten” old
paintings in the 19th and early 20th centuries. “Conservation
wasn't a profession, and they weren't working in institutions with
salaries,” she said. “They were artist restorers and they had a bit
more flexibility to prettify and beautify, whereas we have a lot
more ethics today. We must keep our retouching to a minimum.
I hope I've done Diana justice by removing those additions and
presenting her natural face to the world.”
1
2
3
4
【文章大意】这是一篇说明文。本文讲述了英国遗产专家的一项发
现,即贵族女性戴安娜·塞西尔的肖像画曾被修复者修改以增强其美
貌特征,这暗示了现代审美标准可能并非如我们所想的那样现代,
而是存在历史循环的现象。
1
2
3
4
( ) 1.What does the discovery of experts at English Heritage
suggest
A.Prettiness is in the eyes of the viewer.
B.Every great artist was once an amateur.
C.Past norms may repeat themselves at present.
D.Beauty souls shine brighter than appearances.

1
2
3
4
[解析] 推理判断题。根据第一段的“Experts at English Heritage
have discovered that her portrait had been altered by restorers
to enhance certain features, suggesting that our modern beauty
standards might not be so modern after all.”可知,专家发现修复
者对Diana Cecil的肖像进行了修改,这表明现在的美学标准并非如
我们所想的那样现代,而是存在历史循环的现象。由此可推知,专
家的发现表明过去的审美标准可能会在现在得到重复。故选C。
1
2
3
4
( ) 2.What do we know about the original portrait of Diana
Cecil
A.The original beauty failed to entertain the restorer.
B.The portrait was in fact painted for William Cecil.
C.The painter intended to hide the beauty of Diana.
D.The age of Diana was exposed by her hairline.

1
2
3
4
[解析] 推理判断题。根据第二段的“Yet it seems a later artist had
other ideas. A restorer, probably in the 19th century, worked on
the painting after it was damaged from being rolled sideways. It
seems they also took the opportunity to alter the noblewoman's
face, enlarging her lips and lowering her hairline to reduce the
size of her forehead.”可知,后来的修复者对戴安娜·塞西尔的肖像
进行了改动,包括增大嘴唇尺寸和降低发际线以减小额头大小。由
此可推知,原始画像并未完全满足修复者对于美的期望。故选A。
1
2
3
4
( ) 3.Which of the following is an unexpected finding from
the conservation work
A.The addition of the bright colour.
B.The portrait's date of completion.
C.The removal of the artist's signature.
D.The extent of damage to the painting.

1
2
3
4
[解析] 细节理解题。根据第三段的“They also surprisedly found
the artist's signature, and a date that had been signed in the
portrait's curtain suggesting it was finished in 1634 and not
1638 as previously thought.”可知,在保护工作中工作人员意外发
现了该画像完成于1634年而不是先前认为的1638年。故选B。
1
2
3
4
( ) 4.What does Alice think is the duty of art conservation
A.It means an artistic way of living.
B.It depends on artists' preference.
C.It requires ethical considerations.
D.It represents the fashion of time.

1
2
3
4
[解析] 推理判断题。根据最后一段的“‘They were artist restorers
and they had a bit more flexibility to prettify and beautify,
whereas we have a lot more ethics today. We must keep our
retouching to a minimum. I hope I've done Diana justice by
removing those additions and presenting her natural face to the
world.’”可知,现在的艺术品保护工作有着更多的伦理规范,必须尽
量减少对作品的修补,以公正地向世人展示艺术品原有的面貌。这
说明她认为艺术保护工作需要考虑伦理因素。故选C。
1
2
3
4
Ⅳ语法填空
[2024·重庆江津多校联考高二期中]
On March 21, an artist released a video 1.______ (title) “The
Current Status of AI Utilization in Game Companies”,
demonstrating the process of using AI in art. She said that her
videos 2.____________ (gain) only a few thousand views before.
But this one swiftly got hundreds of thousands of views,
3.________ (cause) heated debate about the influence of AI on
society.
titled
had gained
causing
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
AI painting, 4._______ involves coping human painting
techniques, styles and thought processes via algorithms (算法)
and models, enabling computers 5.____________ (generate)
artistic images, is a form of generative AI. The AI drawing
software has achieved great popularity among users for its text-
to-image method, which has 6.____________ (dramatic) lowered
the threshold (门槛) of artistic creation.
Despite the increased efficiency, people are becoming
concerned about the possibility of losing their jobs.
which
to generate
dramatically
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Not that long ago, painters 7.______________ (think) to be
immune to being replaced by AI. But now it appears 8._____
they are among the first professionals who might be out 9.___
a job because of the technology. For the time being, artists do
not need to overly worry about being replaced by AI. It takes
them years to perfect their ability to express their emotions,
values and life experiences in unique ways, which is not
10.__________ (attain) for AI-generated art at present.
were thought
that
of
attainable
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
【文章大意】本文是一篇新闻报道。文章主要报道一个艺术家发布
的关于游戏公司中AI使用现状的视频,分析了AI绘画技术及其对艺
术创作领域和艺术家可能带来的影响,包括对人们失业的担忧。
1.______
titled
[解析] 考查非谓语动词。此处为非谓语动词作名词video的后置定语,
video和动词title之间为被动关系,用过去分词形式。故填titled。
2.____________
had gained
[解析] 考查时态。这里为从句谓语动词,根据主句谓语动词said以
及时间状语before可判断,从句时态为过去完成时,表示动作发生
在过去的过去,故填had gained。
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
3.________
causing
[解析] 考查非谓语动词。此处为非谓语动词作结果状语,表示主句
所产生的自然而然的结果,用现在分词形式。故填causing。
4._______
which
[解析] 考查定语从句。这里为定语从句的关系词,先行词为AI
painting,关系词在非限制性定语从句中作主语,用关系代词which
引导。故填which。
5.____________
to generate
[解析] 考查非谓语动词。此处为非谓语动词作动词enabling的宾语
补足语,用动词不定式形式,enable…to do…意为“使……能够……”,
符合句意。故填to generate。
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
6.____________
dramatically
[解析] 考查副词。修饰动词lowered,应用副词形式。故填
dramatically。
7.______________
were thought
[解析] 考查时态、语态和主谓一致。这里为本句谓语动词,根据时
间状语not that long ago可知,时态为一般过去时;主语painters为
复数,和动词think之间为被动关系,所以用被动语态,且be动词用
were。故填were thought。
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
8._____
that
[解析] 考查主语从句。这里为主语从句的引导词,it为形式主语,主
语从句中不缺少成分,用引导词that引导。故填that。
9.___
of
[解析] 考查固定短语。固定短语be out of a job意为“失业”,符合
句意。故填of。
10.__________
attainable
[解析] 考查形容词。分析句子成分可知,空处为形容词作表语。故
填attainable。
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Ⅴ完形填空
[2024·福建三明第一中学高二期中考试]
At school, art class is fun. We can . .1. . with different
techniques and generally get creative. However, a field trip to
an art gallery is often . .2. .. Last year my art teacher organized a
trip to an art exhibition. The gallery was full of older people,
who obviously didn't want to be with . .3. . students. We all got
quite . .4. . and couldn't stop chatting. Our teacher was
getting . .5. . and kept telling us to be quiet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
The next day we complained to our teacher about the . .6. .
of activities for teens at art galleries. She . .7. . that a visit should
be both educational and fun. That was when I decided to go
online and look for art galleries that have special . .8. . for teens.
Eventually, I . .9. . to find a huge range of activities and
proposed some to my teacher.
I also used the . .10. . to learn about more artists. Recently, I
found a contemporary artist called Martin Bailey. I've . .11. . seen
artists who combine different techniques, but Bailey is totally
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
different. He does unique illustrations with . .12. . household
objects such as umbrellas, headphones and even cookies. His art
is simple, but it enables you to see things . .13. .. For example,
he notices that a flower is similar to a mop (拖把) and puts
this . .14. . into life by drawing a little man with a real flower
mop. It's really . .15. .! I hope I'll be able to go to an exhibition
of his work in the future.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
【文章大意】这是一篇记叙文。“我”和同学们因为实地参观艺术画廊
时缺少青少年活动而感到失望,于是上网查找为青少年举办特别活
动的艺术画廊,并且在网上了解了更多的艺术家,发现了一位名叫
马丁·贝利的当代艺术家,他的作品非常有趣,“我”非常希望将来能
参观他的作品展。
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
( ) 1.A.live B.start C.struggle D.experiment
[解析] 根据前文“At school, art class is fun.”可知,此处是指在美术
课上尝试不同的技巧。故选D。live生活;start开始;struggle挣扎;
experiment尝试。
( ) 2.A.exciting B.disturbing
C.rewarding D.disappointing
[解析] 根据后文“The next day we complained to our teacher…”
可知,此处是指实地参观艺术画廊往往令人失望。故选D。exciting
令人兴奋的;disturbing令人不安的;rewarding值得的;
disappointing令人失望的。


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
( ) 3.A.noisy B.humble C.creative D.innocent
[解析] 根据后文“…and couldn't stop chatting.”可知,此处是指吵
闹的学生。故选A。noisy吵闹的;humble谦虚的;creative有创造力
的;innocent无辜的。
( ) 4.A.bored B.annoyed C.concerned D.enthusiastic
[解析] 根据前文“However, a field trip to an art gallery is often…”
可知,此处是指“我们”觉得很无聊。故选A。bored无聊的;
annoyed恼怒的;concerned担忧的;enthusiastic热情的。


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
( ) 5.A.cruel B.sensitive
C.weak D.stressed out
[解析] 根据“…and kept telling us to be quiet.”可知,此处是指老
师心力交瘁。故选D。cruel残酷的;sensitive过敏的;weak虚弱的;
stressed out非常焦虑不安的。
( ) 6.A.lack B.abuse C.theme D.schedule
[解析] 根据前文“We all got quite…”可知,此处是指艺术展览馆里
缺少青少年活动。故选A。lack缺少;abuse滥用;theme主题;
schedule时间表。


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
( ) 7.A.agreed B.demanded C.criticised D.announced
[解析] 根据前文“The next day we complained to our teacher
about the…of activities for teens at art galleries.”可知,此处是指
她认可参观既要有教育意义又要有趣。故选A。agree认可;demand
要求;criticise批评;announce宣布。
( ) 8.A.prices B.events C.entries D.paintings
[解析] 根据后文“…find a huge range of activities…”可知,此处是
指寻找为青少年举办特别活动的艺术画廊。故选B。 price价格;
event活动;entry条目;painting绘画。


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
( ) 9.A.expected B.managed C.resolved D.happened
[解析] 根据“…and proposed some to my teacher.”可知,此处是
指设法找到了大量的活动。故选B。expect期待;manage设法做到;
resolve解决;happen发生。
( ) 10.A.trip B.activity C.Internet D.exhibition
[解析] 根据前文“That was when I decided to go online and look
for art galleries…”和also可知,此处是指“我”还利用互联网了解更多
的艺术家。故选C。trip旅行;activity活动;Internet互联网;
exhibition展览。


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
( ) 11.A.barely B.merely C.already D.apparently
[解析] 根据“…but Bailey is totally different.”可知,此处是指“我”已
经见过一些将不同的技巧结合在一起的艺术家。故选C。barely几乎
不;merely仅仅; already已经;apparently明显地。
( ) 12.A.delicate B.ordinary C.suitable D.sustainable
[解析] 根据such as umbrellas, headphones and even cookies可知,
此处是指普通的家居用品。故选B。delicate柔和的;ordinary普通的;
suitable适合的;sustainable可持续的。


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
( ) 13.A.clearly B.equally C.differently D.precisely
[解析] 根据后文“For example, he notices that a flower is similar
to a mop (拖把)…”和by drawing a little man with a real flower
mop可知,此处是指以不同的方式看待事物。故选C。clearly清晰地;
equally平等地;differently不同地;precisely精准地。
( ) 14.A.tool B.idea C.design D.blossom
[解析] 根据“…he notices that a flower is similar to a mop
(拖把)…”可知,此处是指把这个想法变成现实。故选B。tool工具;
idea想法;design设计;blossom花簇。


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
( ) 15.A.abstract B.realistic C.amusing D.practical
[解析] 根据前文“For example, he notices that a flower is similar
to a mop (拖把) and puts this…into life by drawing a little man
with a real flower mop.”可知,此处是指这真的很有趣。故选C。
abstract抽象的;realistic现实的;amusing有趣的;practical实际的。

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15