Unit 2 Iconic Attractions One Reading and Thinking—Comprehension 课件(共53张)+学案(含答案)+练习(含答案)

文档属性

名称 Unit 2 Iconic Attractions One Reading and Thinking—Comprehension 课件(共53张)+学案(含答案)+练习(含答案)
格式 zip
文件大小 8.6MB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-09-09 23:45:30

文档简介

Unit 2 ICONIC ATTRACTIONS
Period One  Reading and Thinking—Comprehension
Ⅰ.1.基础 2.面包店 3.共同的 4.香草;药草 5.口号;标语
Ⅱ.1.iconic 2.foundations 3.hollow 4.straightforward
5.political 6.vibrate
Ⅲ.1.Located in 2.is referred to as 3.cannot wait to
4.On the other hand 5.is native to 6.in close contact with
7.play a part in 8.Personally speaking
Ⅳ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章介绍了澳大利亚独特多元文化的历史成因、反歧视法律的实施及其作为多元文化成功范例的体现,特别是在教育成就和吸引技术移民方面展现出的积极影响。
1.D 段落大意题。根据文章第一段内容可知,该段主要讲述了澳大利亚人口结构的三个主要构成要素:原住民的多样性、英国过去的殖民以及来自不同文化的大量移民。因此,第一段主要讲述的是澳大利亚的人口结构。故选D项。
2.B 词义猜测题。根据“From the year 1945, the number of people who have immigrated to Australia from different parts of the globe is approximately seven million. The country considers the rich cultural diversity as its main strength which embodies its national identity.”可知,从世界各地移民到澳大利亚的人数众多,导致了其文化多样性,同时体现了其民族身份。因此embodies在这里的意思是“体现”或“代表”。故选B项。
3.D 细节理解题。根据文章第四段“On a range of measures, Australia is a multicultural success story. On educational attainments, studies show that children of immigrants in Australia get better average results than children of native-born Australians.”可知,澳大利亚教育成功的体现是移民子女更好的学习成绩。故选D项。
4.A 细节理解题。根据文章最后一段“The success in educational performance is mirrored in the broader economy of Australia as it attracts a significant proportion of skilled migrants annually who have a high labour market participation rate.”可知,教育成功给澳大利亚带来的益处是吸引更多技术移民。故选A项。
Ⅴ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了木鹳的数量增长,从濒危物种名单中被除名,并介绍了木鹳的数量增长的原因。
1.B 上文“Many animal populations seem to be decreasing sharply.”提到许多动物的数量似乎正在急剧减少,结合空后“It is America’s native wood stork (木鹳).”和第二段末句“So how did the population bounce back ”可知,木鹳的数量不降反增,B项“然而,有一个物种正朝着相反的方向移动。”符合语境。故选B。
2.A 上文“At the time, scientists predicted that the bird would be completely wiped out by 2000.”提到科学家曾预测木鹳将在2000年完全灭绝,结合下文“The Fish and Wildlife Service is proposing a delisting (移除) of the wood stork as an endangered species. So how did the population bounce back ”可知,木鹳的数量增加,the Fish and Wildlife Service提议将其从濒危物种名单中移除,A项“今天,它有1万对配偶。”符合语境。故选A。
3.C 上一段末“So how did the population bounce back ”提出问题:木鹳的数量是如何增长的 根据本段内容“The wood stork’s native home was in the Everglades in Florida, but it migrated north as the Everglades were being destroyed by development. In 1987, former Savannah Coastal Refuges biologist John Robinette noticed stork nests in Georgia, as stork populations moved to safer wetlands.”可知,本段是做出回答,鹳群因迁徙搬到了更安全的湿地,数量才得以增加,C项“这一成功在一定程度上要归功于木鹳的灵活性。”符合语境。故选C。
4.D 根据上文“The act saved the wood stork.”和下文“It has improved water quality and benefited countless other species who call the area home.”可知,此处是讲述《濒危物种法》对木鹳的积极影响,D项“它帮助保护和重建了整个东南部的重要栖息地。”符合语境。故选D。
5.G 上文“If the wood stork is delisted, it will remain protected by other laws.”提到如果木鹳被移除,它将继续受到其他法律的保护,G项“一项监测计划将实施,以确保种群数量保持稳定。”承接上文,具体说明其他法律对木鹳的保护。故选G。
Ⅵ.【文章大意】 本文为一篇说明文,介绍了张家界国家公园的不同寻常的风景。
1.a 考查冠词。must在此处为名词,意为“必须做的事情”,此处为泛指,must以辅音音素开始发音,用不定冠词a修饰。故填a。
2.providing 考查非谓语动词。空处作状语,表示自然而然的结果,应用现在分词形式。故填providing。
3.growth 考查名词。空处作stimulating的宾语,用名词growth。故填growth。
4.have led 考查动词时态与主谓一致。根据over the years可知,句子用现在完成时,主语为复数,助动词用have。故填have led。
5.what 考查名词性从句。空处引导表语从句,从句中介词for后缺少宾语,应用连接代词what引导。故填what。
6.effortless 考查形容词。空处修饰名词ways,应用形容词作定语,根据句意可知,此处表示“省力的”,应用effortless。故填effortless。
7.was built 考查动词时态、语态和主谓一致。句子描述过去的事情,用一般过去时,主语Bailong Elevator与build构成被动关系,用一般过去时的被动语态,主语为单数。故填was built。
8.to 考查介词。be home to意为“是……的家园”,为固定短语。故填to。
9.to preserve 考查非谓语动词。由句意可知,空处表示目的,作目的状语应用不定式结构。故填to preserve。
10.undoubtedly 考查副词。空处修饰help,应用副词作状语。故填undoubtedly。Unit 2 ICONIC ATTRACTIONS
Period One  Reading and Thinking—Comprehension
●Ⅰ 品句识词(写出下面黑体词的汉语意思)
1.Her knowledge of mathematics provided a solid foundation for her studies in engineering.      
2.We stopped by the bakery to pick up a cake for the birthday party.      
3.The report was a joint effort.      
4.She grows a variety of herbs in her garden, including rosemary, mint, and oregano.      
5.His slogan “ Yes, we can ” helped him become America’s first African American president in 2009.       
●Ⅱ 单词拼写
1.The Oriental Pearl Tower, one of the oldest buildings on this list, has become one of Shanghai’s most       (地标的)structures.
2.No building can stand without firm     (地基), and neither can a marriage.
3.This pine tree looks tall and strong but actually its trunk is      (空心的).
4.Some people like small talk in a meeting before digging into important matters, while others are more          (坦率的).
5.China is an important       (政治的) and economic country because it is making great progress that has never been seen before.
6.Humans have vocal cords, muscles in the top of the throat, which       (震动) to produce sound.
●Ⅲ 短语填空
1.       (位于) the north-west of London, Oxford University is noted far and wide for its academic excellence.
2.The discovery             (被视为) a major breakthrough in medical science.
3.I am sure it will be a wonderful experience and I       (迫不及待) explore its charm with you.
4.           (另一方面), online shoppers often find what they buy may be different from what they read on the website.
5.Many people come to see the unique flower that       (原产于) this part of the island.
6.After graduating from high school, I didn’t really stay           (与……密切联系) my best friends.
7.Whatever we think, emotions always          (在……起作用) our decisions.
8.         (就我个人来讲), I’ve always preferred Italian food.
                    
●Ⅳ 阅读理解
[2024·陕西西安中学高二期末]
Australia is proud of a unique history that has been shaped by the diversity of her inhabitants. The three main elements that have been central to the creation of Australia’s population composition are the diversity of her native population, colonization by the British in the past and the extensive immigration from diverse cultures.
Australia is home to the world’s cultures and inhabitants who can identify with more than 270 ancestries (祖先). From the year 1945, the number of people who have immigrated to Australia from different parts of the globe is approximately seven million. The country considers the rich cultural diversity as its main strength which embodies its national identity.
In 1975, there was the racial discrimination (歧视) act, which meant that discrimination in the country was against the law. Later in 1995, the act was extended to ensure that any acts of racial hatred (仇恨) were against the law. To date, the act has been used in ensuring that Australia sends a strong message on the collective commitment to promoting racial equality and the significance of fairness for all.
On a range of measures, Australia is a multicultural success story. On educational attainments, studies show that children of immigrants in Australia get better average results than children of native-born Australians. This is significant because according to research conducted by the OECD, the successful integration of immigrant students is an important indicator of a country’s success in its education system and equity and broader socially combinative policies.
The success in educational performance is mirrored in the broader economy of Australia as it attracts a significant proportion of skilled migrants annually who have a high labour market participation rate. In the year between 2016—2017, skilled migrants accounted for 67.3 percent of the total immigration programme outcome that year. The net effect of a multiculturalism policy for Australia has been a brain gain for Australia and this is expected to continue growing.
( )1. What is Paragraph 1 mainly about
A.The history of Australia.
B.The customs of Australia.
C.The character of Australians.
D.The population structure of Australia.
( )2. What does the underlined word “embodies” in Paragraph 2 mean
A.Maintains.     B.Represents.
C.Assesses. D.Predicts.
( )3. From which can we see Australia’s success in education
A.The higher educational standards.
B.The better overall grades of students.
C.The increasing number of immigrant children.
D.The better performance of immigrant children.
( )4. In which aspect does educational success benefit Australia
A.Bringing in more skilled migrants.
B.Reforming the immigration policy.
C.Developing immigration programmes.
D.Making a booming labour market.
●Ⅴ 阅读七选五 [2024·山东青岛高二期末]
Many animal populations seem to be decreasing sharply. 1.     It is America’s native wood stork (木鹳).
The wood stork is the only stork that breeds in North America. In 1984, it was declared an endangered species after its population dropped to just 5,000 mating pairs. At the time, scientists predicted that the bird would be completely wiped out by 2000. 2.     The Fish and Wildlife Service is proposing a delisting (移除) of the wood stork as an endangered species. So how did the population bounce back
3.     The wood stork’s native home was in the Everglades in Florida, but it migrated north as the Everglades were being destroyed by development. In 1987, former Savannah Coastal Refuges biologist John Robinette noticed stork nests in Georgia, as stork populations moved to safer wetlands.
According to Stephanie Kurose, a senior policy specialist at the Centre for Biological Diversity, the Endangered Species Act is also to thank for this recovery. She said, “The act saved the wood stork. 4.     It has improved water quality and benefited countless other species who call the area home.”
The Endangered Species Act has saved 99 percent of the species that were on the list since 1973. A hundred types of plants and animals have been delisted as their populations become stable again. If the wood stork is delisted, it will remain protected by other laws. 5.   
A.Today, it numbers 10,000 mating pairs.
B.However, one species is moving in the opposite direction.
C.The success is in part down to the flexibility of the wood stork.
D.It helped preserve and rebuild vital habitats throughout the southeast.
E.The birds have adapted to new nesting areas and enlarged their colonies.
F.It serves as an indicator species for restoration of the Everglades ecosystem.
G.A monitoring plan will be put in place to ensure the population remains stable.
●Ⅵ 语法填空 [2024·黑龙江哈师大附中、大庆铁人中学高二期末联考]
Going to Zhangjiajie reminds people of the mountains in Avatar. For those who love nature, Zhangjiajie National Park is 1.     must to visit. It is now a UNESCO World Heritage Site, one that has seen a tourism boom, 2.       (provide) a lot of job opportunities for the locals and stimulating economic 3.       (grow). Over the years, the rock caves and karst (喀斯特) formations 4.       (lead) people to call it a “fairyland”.
The park has thick forests, deep canyons, unusual peaks, caves, and pillar-like (像柱子似的) rock formations. These pillar-like rock formations are 5.       the park is famous for around the world. One of the fastest and most 6.       (effort) ways to experience the area is by riding the world’s tallest outdoor elevator. The 326-metre-tall glass Bailong Elevator 7.       (build) onto the side of a cliff at the start of this century and offers amazing views of the park.
Zhangjiajie National Park is also home 8.       many endangered species of animals and plants, and the Chinese government has taken conservation efforts 9.       (preserve) the landscape, which will 10.       (undoubted) help balance the ecosystem better for more people to enjoy the out-of-this-world scenery. Unit 2 ICONIC ATTRACTIONS
Period One Reading and Thinking—Comprehension
【课前自主探究】
Task 1 Text Structure Analysing
1.Location 2.Food 3.Music 4.Impression
Task 2 Fast Reading
a blog about a trip to Australia
Task 3 Careful Reading
1—4 ACAB
Task 4 Micro-writing
1.informally 2.where 3. first 4.reached 5.to learn 6.instruments 7.an 8.called 9.myself 10.towards/toUnit 2 ICONIC ATTRACTIONS
Sydney Opera House, Sydney, Australia
[导读] 悉尼歌剧院是世界上最著名的表演艺术中心之一,以其独特的帆状设计和卓越的建筑艺术闻名于世。
The Sydney Opera House, located on Bennelong Point in Sydney Harbour, is one of the most iconic and recognizable structures in the world. Designed by Danish architect J rn Utzon and officially opened in 1973, the Opera House is celebrated for its innovative sail-like design and its significance as a masterpiece of modern architecture.
The structure comprises multiple performance venues, including the Concert Hall, the Joan Sutherland Theatre, the Drama Theatre, the Playhouse, and the Utzon Room. These venues host a diverse array of events, ranging from opera, ballet, and classical music concerts to contemporary dance, theatre, and popular music performances. Each year, the Sydney Opera House hosts over 1,500 performances and attracts more than 8 million visitors, making it a cultural hub and a major tourist attraction.
The location of the Sydney Opera House is equally stunning, situated on the edge of Sydney Harbour with the Sydney Harbour Bridge as its backdrop. The site offers breathtaking views and is a popular spot for both tourists and locals to enjoy the scenic beauty of the harbour.
In recognition of its architectural and cultural significance, the Sydney Opera House was designated a UNESCO World Heritage Site in 2007. The building’s design is a testament to the ingenuity and creativity of modern architecture, and it continues to inspire architects and artists around the world.
The Sydney Opera House is not only a symbol of Sydney and Australia but also a global icon of the performing arts. Its unique design, rich cultural offerings, and picturesque location make it a must-visit destination for anyone travelling to Sydney. Whether attending a performance, taking a guided tour, or simply enjoying the view, the Sydney Opera House offers a memorable experience that captures the essence of Australia’s vibrant cultural scene.
【主题词句背诵】
1.iconic adj.标志性的
2.recognizable adj. 可识别的
3.innovative adj. 创新的
4.masterpiece n. 杰作
5.a cultural hub 文化中心
6.backdrop n. 背景
7.Each year, the Sydney Opera House hosts over 1,500 performances and attracts more than 8 million visitors, making it a cultural hub and a major tourist attraction.
每年,悉尼歌剧院举办超过1500场演出,吸引超过800万游客,使其成为一个文化中心和主要的旅游景点。
8.Whether attending a performance, taking a guided tour, or simply enjoying the view, the Sydney Opera House offers a memorable experience that captures the essence of Australia’s vibrant cultural scene.
无论是观看演出、参加导览游还是单纯欣赏景色,悉尼歌剧院都提供了一个捕捉澳大利亚充满活力的文化景象精髓的难忘体验。
Period One Reading and Thinking—Comprehension
Task 1 Text Structure Analysing
Task 2 Fast Reading
The text mainly tells us
        .
Task 3 Careful Reading
Read the text carefully and then choose the best answer according to the text.
( )1.Which of the following can best describe Australian food
A.Diverse.     B.Tasty.
C.Expensive. D.Common.
( )2.What can we learn about the didgeridoo
A.It is made from bamboo.
B.It is easy to learn and play.
C.It requires players to master some skills.
D.It is a kind of common instrument.
( )3.What impressed the author most about this Australian trip
A.The mix of peoples and cultures.
B.Delicious food and friendly people.
C.Iconic spots and rich local life.
D.Various experiences in Australia.
( )4.How does the author develop the passage
A.By following the space order.
B.By following the time order.
C.By comparing different opinions.
D.By following the order of importance.
Task 4 Micro-writing
Read the text carefully and fill in the following blanks.
Australia is often 1.       (informal) referred to as “down under”. I was fortunate enough to travel to this country.First I arrived in Sydney, 2.       my friend brought me to taste various kinds of foods there. Believe it or not, my 3.     (one) impressions of this country were all about food.
Then we 4.     (reach) Katherine, a town in Australia’s Northern Territory.We were there 5.       (learn) about the life and customs of the Aborigines. We learned that the Aborigines were in close contact with nature, which shows in their music. Most of their musical 6.     (instrument) are really just sticks found on the ground, among which there is 7.     amazing instrument 8.     (call) the didgeridoo. To learn this instrument, you have to master some techniques.
All in all, I enjoyed 9.     (I) there very much. My biggest impression is the mix of peoples and cultures that make up the nation. People there have a straightforward and free-and-easy attitude 10.     life.This country deserves the tourism slogan: “There is nothing like Australia.” (共53张PPT)
Period One
Reading and Thinking—
Comprehension
Sydney Opera House, Sydney, Australia
[导读]悉尼歌剧院是世界上最著名的表演艺术中心之一,以
其独特的帆状设计和卓越的建筑艺术闻名于世。
The Sydney Opera House, located on Bennelong Point in
Sydney Harbour, is one of the most iconic and recognizable
structures in the world. Designed by Danish architect J rn Utzon
and officially opened in 1973, the Opera House is celebrated for
its innovative sail-like design and its significance as a
masterpiece of modern architecture.
The structure comprises multiple performance venues,
including the Concert Hall, the Joan Sutherland Theatre, the
Drama Theatre, the Playhouse, and the Utzon Room. These
venues host a diverse array of events, ranging from opera,
ballet, and classical music concerts to contemporary dance,
theatre, and popular music performances. Each year, the
Sydney Opera House hosts over 1,500 performances and
attracts more than 8 million visitors, making it a cultural hub
and a major tourist attraction.
The location of the Sydney Opera House is equally stunning,
situated on the edge of Sydney Harbour with the Sydney
Harbour Bridge as its backdrop. The site offers breathtaking
views and is a popular spot for both tourists and locals to
enjoy the scenic beauty of the harbour.
In recognition of its architectural and cultural significance,
the Sydney Opera House was designated a UNESCO World
Heritage Site in 2007. The building's design is a testament to
the ingenuity and creativity of modern architecture, and it
continues to inspire architects and artists around the world.
The Sydney Opera House is not only a symbol of Sydney
and Australia but also a global icon of the performing arts. Its
unique design, rich cultural offerings, and picturesque location
make it a must-visit destination for anyone travelling to Sydney.
Whether attending a performance, taking a guided tour, or
simply enjoying the view, the Sydney Opera House offers a
memorable experience that captures the essence of
Australia's vibrant cultural scene.
【主题词句背诵】
1.iconic adj.标志性的
2.recognizable adj. 可识别的
3.innovative adj. 创新的
4.masterpiece n. 杰作
5.a cultural hub 文化中心
6.backdrop n. 背景
7.Each year, the Sydney Opera House hosts over 1,500
performances and attracts more than 8 million visitors, making it
a cultural hub and a major tourist attraction.
每年,悉尼歌剧院举办超过1500场演出,吸引超过800万游客,使其
成为一个文化中心和主要的旅游景点。
8.Whether attending a performance, taking a guided tour, or
simply enjoying the view, the Sydney Opera House offers a
memorable experience that captures the essence of Australia's
vibrant cultural scene.
无论是观看演出、参加导览游还是单纯欣赏景色,悉尼歌剧院都提
供了一个捕捉澳大利亚充满活力的文化景象精髓的难忘体验。
课前自主探究
练习册
Task 1 Text Structure Analysing
Location
Food
Music
Impression
Task 2 Fast Reading
The text mainly tells us _______________________________.
a blog about a trip to Australia
Task 3 Careful Reading
Read the text carefully and then choose the best answer
according to the text.
( ) 1.Which of the following can best describe Australian
food
A.Diverse. B.Tasty. C.Expensive. D.Common.

( ) 2.What can we learn about the didgeridoo
A.It is made from bamboo.
B.It is easy to learn and play.
C.It requires players to master some skills.
D.It is a kind of common instrument.

( ) 3.What impressed the author most about this Australian
trip
A.The mix of peoples and cultures.
B.Delicious food and friendly people.
C.Iconic spots and rich local life.
D.Various experiences in Australia.

( ) 4.How does the author develop the passage
A.By following the space order.
B.By following the time order.
C.By comparing different opinions.
D.By following the order of importance.

Task 4 Micro-writing
Read the text carefully and fill in the following blanks.
Australia is often 1.__________ (informal) referred to as
“down under”. I was fortunate enough to travel to this
country.First I arrived in Sydney, 2._______ my friend brought
me to taste various kinds of foods there. Believe it or not, my
3._____ (one) impressions of this country were all about food.
informally
where
first
Then we 4._________ (reach) Katherine, a town in Australia's
Northern Territory.We were there 5._________(learn) about the
life and customs of the Aborigines. We learned that the
Aborigines were in close contact with nature, which shows in
their music. Most of their musical 6.____________ (instrument)
are really just sticks found on the ground, among which there is
7.____ amazing instrument 8._______ (call) the didgeridoo. To
learn this instrument, you have to master some techniques.
reached
to learn
instruments
an
called
All in all, I enjoyed 9._______ (I) there very much. My
biggest impression is the mix of peoples and cultures that make
up the nation. People there have a straightforward and free-
and-easy attitude 10.___________ life.This country deserves the
tourism slogan: “There is nothing like Australia.”
myself
towards/to
练 习 册
Ⅰ品句识词(写出下面黑体词的汉语意思)
1.Her knowledge of mathematics provided a solid foundation
for her studies in engineering. ______
基础
2.We stopped by the bakery to pick up a cake for the birthday
party.________
面包店
1
2
3
4
5
3.The report was a joint effort. ________
共同的
4.She grows a variety of herbs in her garden, including
rosemary, mint, and oregano.__________
香草;药草
5.His slogan “ Yes, we can ” helped him become America's first
African American president in 2009.__________
口号;标语
1
2
3
4
5
Ⅱ单词拼写
1.The Oriental Pearl Tower, one of the oldest buildings on this
list, has become one of Shanghai's most _______
(地标的)structures.
iconic
2.No building can stand without firm ____________ (地基), and
neither can a marriage.
foundations
3.This pine tree looks tall and strong but actually its trunk is
_______ (空心的).
hollow
1
2
3
4
5
6
4.Some people like small talk in a meeting before digging into
important matters, while others are more _______________
(坦率的).
straightforward
5.China is an important ________ (政治的) and economic
country because it is making great progress that has never been
seen before.
political
6.Humans have vocal cords, muscles in the top of the throat,
which ________ (震动) to produce sound.
vibrate
1
2
3
4
5
6
Ⅲ短语填空
1.___________ (位于) the north-west of London, Oxford
University is noted far and wide for its academic excellence.
Located in
2.The discovery ________________(被视为) a major breakthrough
in medical science.
is referred to as
3.I am sure it will be a wonderful experience and I
_______________ (迫不及待) explore its charm with you.
cannot wait to
4.___________________ (另一方面), online shoppers often find
what they buy may be different from what they read on the
website.
On the other hand
1
2
3
4
5
6
7
8
5.Many people come to see the unique flower that
____________ (原产于) this part of the island.
is native to
6.After graduating from high school, I didn't really stay
____________________ (与……密切联系) my best friends.
in close contact with
7.Whatever we think, emotions always ______________
(在……起作用) our decisions.
play a part in
8.___________________(就我个人来讲), I've always preferred
Italian food.
Personally speaking
1
2
3
4
5
6
7
8
Ⅳ阅读理解
[2024·陕西西安中学高二期末]
Australia is proud of a unique history that has been shaped
by the diversity of her inhabitants. The three main elements that
have been central to the creation of Australia's population
composition are the diversity of her native population,
colonization by the British in the past and the extensive
immigration from diverse cultures.
1
2
3
4
Australia is home to the world's cultures and inhabitants
who can identify with more than 270 ancestries (祖先). From the
year 1945, the number of people who have immigrated to
Australia from different parts of the globe is approximately
seven million. The country considers the rich cultural diversity as
its main strength which embodies its national identity.
In 1975, there was the racial discrimination (歧视) act, which
meant that discrimination in the country was against the law.
Later in 1995, the act was extended to ensure that any acts of
1
2
3
4
racial hatred (仇恨) were against the law. To date, the act has
been used in ensuring that Australia sends a strong message on
the collective commitment to promoting racial equality and the
significance of fairness for all.
On a range of measures, Australia is a multicultural success
story. On educational attainments, studies show that children of
immigrants in Australia get better average results than children
of native-born Australians. This is significant because according
to research conducted by the OECD, the successful integration
1
2
3
4
of immigrant students is an important indicator of a country's
success in its education system and equity and broader socially
combinative policies.
The success in educational performance is mirrored in the
broader economy of Australia as it attracts a significant
proportion of skilled migrants annually who have a high labour
market participation rate. In the year between 2016—2017,
skilled migrants accounted for 67.3 percent of the total
immigration programme outcome that year. The net effect of a
multiculturalism policy for Australia has been a brain gain for
Australia and this is expected to continue growing.
1
2
3
4
【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了澳大利亚独特多元文
化的历史成因、反歧视法律的实施及其作为多元文化成功范例的体
现,特别是在教育成就和吸引技术移民方面展现出的积极影响。
1
2
3
4
( ) 1.What is Paragraph 1 mainly about
A.The history of Australia.
B.The customs of Australia.
C.The character of Australians.
D.The population structure of Australia.
[解析] 段落大意题。根据文章第一段内容可知,该段主要讲述了澳
大利亚人口结构的三个主要构成要素:原住民的多样性、英国过去
的殖民以及来自不同文化的大量移民。因此,第一段主要讲述的是
澳大利亚的人口结构。故选D项。

1
2
3
4
( ) 2.What does the underlined word “embodies” in
Paragraph 2 mean
A.Maintains. B.Represents. C.Assesses. D.Predicts.

1
2
3
4
[解析] 词义猜测题。根据“From the year 1945, the number of
people who have immigrated to Australia from different parts of
the globe is approximately seven million. The country considers
the rich cultural diversity as its main strength which embodies
its national identity.”可知,从世界各地移民到澳大利亚的人数众多,
导致了其文化多样性,同时体现了其民族身份。因此embodies在这
里的意思是“体现”或“代表”。故选B项。
1
2
3
4
( ) 3.From which can we see Australia's success in
education
A.The higher educational standards.
B.The better overall grades of students.
C.The increasing number of immigrant children.
D.The better performance of immigrant children.

1
2
3
4
[解析] 细节理解题。根据文章第四段“On a range of measures,
Australia is a multicultural success story. On educational
attainments, studies show that children of immigrants in Australia
get better average results than children of native-born
Australians.”可知,澳大利亚教育成功的体现是移民子女更好的学习
成绩。故选D项。
1
2
3
4
( ) 4.In which aspect does educational success benefit
Australia
A.Bringing in more skilled migrants.
B.Reforming the immigration policy.
C.Developing immigration programmes.
D.Making a booming labour market.
[解析] 细节理解题。根据文章最后一段“The success in educational
performance is mirrored in the broader economy of Australia as
it attracts a significant proportion of skilled migrants annually
who have a high labour market participation rate.”可知,教育成
功给澳大利亚带来的益处是吸引更多技术移民。故选A项。

1
2
3
4
Ⅴ阅读七选五[2024·山东青岛高二期末]
Many animal populations seem to be decreasing sharply.
1.___ It is America's native wood stork (木鹳).
The wood stork is the only stork that breeds in North
America. In 1984, it was declared an endangered species after
its population dropped to just 5,000 mating pairs. At the time,
scientists predicted that the bird would be completely wiped out
by 2000. 2.___ The Fish and Wildlife Service is proposing a
delisting (移除) of the wood stork as an endangered species. So
how did the population bounce back
B
A
1
2
3
4
5
3.___ The wood stork's native home was in the Everglades
in Florida, but it migrated north as the Everglades were being
destroyed by development. In 1987, former Savannah Coastal
Refuges biologist John Robinette noticed stork nests in Georgia,
as stork populations moved to safer wetlands.
According to Stephanie Kurose, a senior policy specialist at
the Centre for Biological Diversity, the Endangered Species Act is
also to thank for this recovery. She said, “The act saved the
wood stork. 4.___ It has improved water quality and benefited
countless other species who call the area home.”
C
D
1
2
3
4
5
The Endangered Species Act has saved 99 percent of the
species that were on the list since 1973. A hundred types of
plants and animals have been delisted as their populations
become stable again. If the wood stork is delisted, it will remain
protected by other laws. 5.___
G
1
2
3
4
5
A.Today, it numbers 10,000 mating pairs.
B.However, one species is moving in the opposite direction.
C.The success is in part down to the flexibility of the wood
stork.
D.It helped preserve and rebuild vital habitats throughout the
southeast.
E.The birds have adapted to new nesting areas and enlarged
their colonies.
1
2
3
4
5
F.It serves as an indicator species for restoration of the
Everglades ecosystem.
G.A monitoring plan will be put in place to ensure the
population remains stable.
【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了木鹳的数量增长,
从濒危物种名单中被除名,并介绍了木鹳的数量增长的原因。
1
2
3
4
5
1.___
B
[解析] 上文“Many animal populations seem to be decreasing
sharply.”提到许多动物的数量似乎正在急剧减少,结合空后“It is
America's native wood stork (木鹳).”和第二段末句“So how did
the population bounce back ”可知,木鹳的数量不降反增,B项“然
而,有一个物种正朝着相反的方向移动。”符合语境。故选B。
1
2
3
4
5
2.___
A
[解析] 上文“At the time, scientists predicted that the bird would
be completely wiped out by 2000.”提到科学家曾预测木鹳将在
2000年完全灭绝,结合下文“The Fish and Wildlife Service is
proposing a delisting (移除) of the wood stork as an
endangered species. So how did the population bounce back ”
可知,木鹳的数量增加,the Fish and Wildlife Service提议将其从
濒危物种名单中移除,A项“今天,它有1万对配偶。”符合语境。故
选A。
1
2
3
4
5
3.___
C
[解析] 上一段末“So how did the population bounce back ”提出
问题:木鹳的数量是如何增长的?根据本段内容“The wood stork's
native home was in the Everglades in Florida, but it migrated
north as the Everglades were being destroyed by development.
In 1987, former Savannah Coastal Refuges biologist John
Robinette noticed stork nests in Georgia, as stork populations
moved to safer wetlands.”可知,本段是做出回答,鹳群因迁徙搬
到了更安全的湿地,数量才得以增加,C项“这一成功在一定程度上
要归功于木鹳的灵活性。”符合语境。故选C。
1
2
3
4
5
4.___
D
[解析] 根据上文“The act saved the wood stork.”和下文“It has
improved water quality and benefited countless other species
who call the area home.”可知,此处是讲述《濒危物种法》对木鹳
的积极影响,D项“它帮助保护和重建了整个东南部的重要栖息地。”
符合语境。故选D。
1
2
3
4
5
5.___
G
[解析] 上文“If the wood stork is delisted, it will remain protected
by other laws.”提到如果木鹳被移除,它将继续受到其他法律的保护,
G项“一项监测计划将实施,以确保种群数量保持稳定。”承接上文,
具体说明其他法律对木鹳的保护。故选G。
1
2
3
4
5
Ⅵ语法填空[2024·黑龙江哈师大附中、大庆铁人中学高二期末联考]
Going to Zhangjiajie reminds people of the mountains in
Avatar. For those who love nature, Zhangjiajie National Park is
1.___ must to visit. It is now a UNESCO World Heritage Site,
one that has seen a tourism boom, 2.__________ (provide) a lot
of job opportunities for the locals and stimulating economic
3.________ (grow). Over the years, the rock caves and karst
(喀斯特) formations 4._________ (lead) people to call it a
“fairyland”.
a
providing
growth
have led
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
The park has thick forests, deep canyons, unusual peaks,
caves, and pillar-like (像柱子似的) rock formations. These pillar-
like rock formations are 5.______ the park is famous for around
the world. One of the fastest and most 6._________ (effort)
ways to experience the area is by riding the world's tallest
outdoor elevator. The 326-metre-tall glass Bailong Elevator
7.__________ (build) onto the side of a cliff at the start of this
century and offers amazing views of the park.
what
effortless
was built
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zhangjiajie National Park is also home 8.____ many
endangered species of animals and plants, and the Chinese
government has taken conservation efforts 9.____________
(preserve) the landscape, which will 10._____________
(undoubted) help balance the ecosystem better for more people
to enjoy the out-of-this-world scenery.
to
to preserve
undoubtedly
【文章大意】本文为一篇说明文,介绍了张家界国家公园的不同寻
常的风景。
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1.___
a
[解析] 考查冠词。must在此处为名词,意为“必须做的事情”,此处
为泛指,must以辅音音素开始发音,用不定冠词a修饰。故填a。
2.__________
providing
[解析] 考查非谓语动词。空处作状语,表示自然而然的结果,应用
现在分词形式。故填providing。
3.________
growth
[解析] 考查名词。空处作stimulating的宾语,用名词growth。故填
growth。
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
4._________
have led
[解析] 考查动词时态与主谓一致。根据over the years可知,句子用
现在完成时,主语为复数,助动词用have。故填have led。
5.______
what
[解析] 考查名词性从句。空处引导表语从句,从句中介词for后缺少
宾语,应用连接代词what引导。故填what。
6._________
effortless
[解析] 考查形容词。空处修饰名词ways,应用形容词作定语,根据
句意可知,此处表示“省力的”,应用effortless。故填effortless。
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
7.__________
was built
[解析] 考查动词时态、语态和主谓一致。句子描述过去的事情,用
一般过去时,主语Bailong Elevator与build构成被动关系,用一般过
去时的被动语态,主语为单数。故填was built。
8.____
to
[解析] 考查介词。be home to意为“是……的家园”,为固定短语。
故填to。
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
9.____________
to preserve
[解析] 考查非谓语动词。由句意可知,空处表示目的,作目的状语
应用不定式结构。故填to preserve。
10._____________
undoubtedly
[解析] 考查副词。空处修饰help,应用副词作状语。故填
undoubtedly。
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10