单元成果展示(Unit 12)
Life is full of the unexpected.
(时间:100分钟 满分:100分)
Ⅰ.完形填空(10分)
Being street smart is an important skill to have and it's a good way to take care of yourself.
Always carry your phone with 1 , but do not look at it while you are walking.Being able to communicate or call for help is important, 2 keep a list of useful phone numbers.But put your phone away while you are walking so that you can keep your 3 up and see what's going on around.If you do need to check your phone, stop and look at it quickly.
Don't wear earphones while you are out.If you have to 4 something when you're out, use only one earphone or play it at a very low volume(音量).
Travel with 5 or family members when possible and never go anywhere with a stranger.It's important to be 6 with strangers.Do not get into a stranger's car.
7 dark and out of the way places.Do not take short cuts through dark areas, even if it will make your trip much faster.If you have to go to a place, and you're not sure whether it's safe or not, go 8 someone you know or speak to someone on the phone while you are there.
Run and shout if you feel unsafe.Run away as 9 as you can towards a police station, hospital, or nearby shop for help.Shout as loudly as you can 10 the attention of people around.
( C )1.A.us B.me
C.you D.them
解析:考查代词辨析。句意:始终随身携带手机。us我们;me我;you你;them他们。根据“Always carry your phone with ...”可知,此处表示你要带着手机。
( B )2.A.because B.so
C.though D.but
解析:考查连词辨析。句意:所以保留一个有用的电话号码列表。because因为;so所以;though虽然;but但是。根据“Being able to communicate or call for help is important ...keep a list of useful phone numbers.”可知,前后两句是因果关系,前因后果,因此应用so连接。
( D )3.A.hands B.arms
C.nose D.head
解析:考查名词辨析。句意:但是走路的时候把手机收起来,这样你就可以抬起头来看看周围发生了什么。hand手;arm胳膊;nose鼻子;head头。根据“see what's going on around”可知,要抬起头看周围。
( B )4.A.talk to B.listen to
C.wait for D.look for
解析:考查动词短语辨析。句意:如果你必须在外出时听一些东西,请仅使用一个耳机或以非常低的音量播放。talk to和某人说话;listen to听;wait for等待;look for寻找。根据“use only one earphone or play it at a very low volume”可知,是听东西。
( D )5.A.parents B.sisters
C.brothers D.friends
解析:考查名词辨析。句意:尽可能与朋友或家人一起旅行,切勿与陌生人一起去任何地方。parent父母;sister姐妹;brother兄弟;friend朋友。根据“Travel with ...or family members when possible and never go anywhere with a stranger.”可知,要和朋友或家人去旅行。
( A )6.A.careful B.carefully
C.careless D.carelessly
解析:考查形容词及副词辨析。句意:和陌生人打交道时要小心是很重要的。careful小心的,形容词;carefully小心地,副词;careless粗心的,形容词;carelessly粗心地,副词。作be动词的表语应用形容词;根据“with strangers”可知,要小心陌生人。
( A )7.A.Avoid B.Find
C.Visit D.Clean
解析:考查动词辨析。句意:避免黑暗和偏僻的地方。avoid避免;find发现;visit参观;clean打扫。根据“Do not take short cuts through dark areas”可知,要避免黑暗偏僻的地方。
( C )8.A.to B.for
C.with D.without
解析:考查介词辨析。句意:如果你必须去某个地方,并且不确定它是否安全,请与认识的人一起去,或者在你在那里时与某人通电话。to到;for为了;with和;without没有。根据“go ...someone you know”可知,是和认识的人一起去。
( A )9.A.fast B.faster
C.fastest D.the fastest
解析:考查副词比较等级。句意:尽可能快地逃往警察局、医院或附近的商店寻求帮助。fast快的,副词原形;faster比较级;fastest最高级;the fastest定冠词+最高级。as ...as中间应用副词原级。
( D )10.A.get B.getting
C.got D.to get
解析:考查非谓语动词。句意:尽可能大声地喊叫,以引起周围人的注意。“Shout as loudly as you can”的目的是“get the attention of people around”,作目的状语应用动词不定式。
Ⅱ.阅读理解(30分)
A
Bennett Olson, an American young man, used a special way to make himself noticed when he was looking for a job.He bought some advertisement(广告) space near Minneapolis and made a billboard(广告牌) with a photo of himself on it.On the billboard, it said, “Hire me.”
Bennett came up with this idea when he lost his job in March.Luckily, the idea worked.A lot of people sent Bennett messages to help him.After a month's job hunting and several interviews, Bennett found a pleasant job in a company.Even though Bennett's method cost him a lot of money, it was useful.
According to a recent study, people spend only about six seconds reading a curriculum vitae(简历) before deciding whether to hire the person or not.And it is hard to find a job in today's job market.
“You should do something special to make yourself stand out from so many people,” said Steve Hine, from Minnesota.“Bennett's great idea made him find the job successfully!”
( C )1.Bennett Olson put a photo of himself on a billboard because __________ .
A.his parents gave him the idea
B.he had no girlfriend
C.he wanted to find a job
D.nobody knew him
解析:细节理解题。根据“...used a special way to make himself noticed when he was looking for a job.He bought some advertisement(广告) space near Minneapolis and made a billboard(广告牌) with a photo of himself on it.”可知,他在广告牌上放自己的照片是为了找一份工作。
( A )2.What did Bennett Olson write on the billboard
A.Hire me.
B.I'm Bennett Olson.
C.Believe it or not.
D.Notice!
解析:细节理解题。根据“On the billboard, it said, ‘Hire me.’”可知广告牌上写的是“Hire me.”。
( C )3.Bennett Olson found a new job probably in __________ according to the passage.
A.February B.March
C.April D.July
解析:推理判断题。根据“Bennett came up with this idea when he lost his job in March...After a month's job hunting and several interviews, Bennett found a pleasant job in a company.”可推知,他在4月份找到了新工作。
( D )4.Bennett Olson's way of finding a job was __________ .
A.very foolish
B.very difficult
C.very easy
D.a bit expensive
解析:推理判断题。根据“Even though Bennett's method cost him a lot of money, it was useful.”可推知,他的方法花了很多钱。
( B )5.Which of the following is NOT true according to the passage
A.Bennett Olson is a young man from the US.
B.Steve Hine didn't agree with Bennett's idea.
C.People usually read the curriculum vitae very quickly.
D.It is not easy to find a job these days.
解析:细节理解题。根据最后一段内容可知Steve Hine 同意Bennett Olson的做法,选项B表述错误。
B
“Wow!” said Susan.“I have finished my homework and I'm going to paint a picture of our stairs(楼梯).It's for a competition in school tomorrow.”
“Do you need any help?” her father asked.“It's almost time for bed.”
“I'll be quick,” said Susan.“I wonder what color to use.”
“Well, our stairs are brown,” said her father.“Thanks, Dad,” said Susan.
When she finished her picture, Susan began playing with her brush which was still wet.Suddenly, she dropped the brush right on the picture! There in the middle of her picture was a blob(污点) of brown paint!
“Oh, Dad! What will I do?” Susan cried.“My picture is ruined.And it's too late to paint another.”
“Let me see,” said her father.“The blob looks just like a spot on a dog.All you have to do is to draw a dog around the spot!”
“That's a wonderful idea!” cried Susan.She drew a dog around the blob of brown paint.“That looks just fine.You know, few things are as bad as they are seen at first.With a little imagination you can turn bad into good,” said Susan's father.
The next day Susan went to school early.When the competition began, Mr.King said, “I've chosen three pictures, and I want you to say which one you like best.” The children did not like the first one.The next picture was on black paper, but the stairs were red.So it was not so good.Then Mr.King showed the third painting.It was Susan's!
“The stairs are straight,” said Joe.
“Yes, and the brown paint shows up well on the white paper,” said Lucy.
“The little dog seems to belong there,” said Terry.
The children voted(投票) and Susan's painting won.
“Susan had a good idea,” Mr.King said.“That little dog finished a good painting.It made the stairs seem real.”
Susan smiled.She could hardly wait to tell her father the news.He was right.With a little imagination, you can turn something bad into something good!
( D )6.When did Susan paint her picture
A.At noon.
B.In the morning.
C.In the afternoon.
D.At night.
解析:细节理解题。根据“It's almost time for bed.”可知,她是在晚上画的画。
( A )7.What happened when Susan finished her picture
A.She dropped the wet brush on the picture.
B.She began playing with her dog.
C.She drew a blob in the brown paint.
D.She went to school early.
解析:细节理解题。根据“Suddenly, she dropped the brush right on the picture! There in the middle of her picture was a blob(污点) of brown paint!”可知,她把湿画笔掉在了画上。
( B )8.The underlined word “ruined” is similar to “ ”.
A.lost B.broken
C.stolen D.sold
解析:词义猜测题。根据“My picture is ruined.And it's too late to paint another.”以及上文内容可知,画上有一个污点,所以她觉得她的画被破坏了。
( A )9.What did Mr.King say about Susan's picture
A.The little dog made the stairs seem real.
B.The brown paint showed up well.
C.The little dog seemed to belong there.
D.The stairs were straight.
解析:细节理解题。根据“That little dog finished a good painting.It made the stairs seem real.”可知,Mr.King说狗使楼梯看起来很真实。
( D )10.What can we learn from the passage
A.Fathers always love their children.
B.Most things are as bad as they are seen.
C.Never give up when we face difficulties.
D.We can turn bad into good with imagination.
解析:主旨大意题。根据“With a little imagination, you can turn something bad into something good!”以及全文内容可知,只要有一点想象力,就可以把坏事变成好事。
C
There is an old Chinese saying, ①“If someone gives you a little drop of water, you should return a spring of water.” That means if someone helps you a bit, you should thank him/her a lot.
We should thank our parents.They work hard all the time in order to give us a better life.They give us food and clothes, and they teach us what is right and what is wrong.We are looked after well by them.
We should thank our teachers.②对于老师来说,教育我们是不易的。They teach us a lot of things, but they ask for nothing from us.We are well educated by them.
Meanwhile(同时), we should even thank people who have hurt us, because they teach us important things.We should thank people who give up on us, because we can learn how to be independent.We should thank people who are selfish(自私的), because we learn the importance of being kind from them.
There are a lot of people that we should thank in our life.We should express our thanks with actions, not just words.
阅读短文,完成下列各题。
11.Why should we thank people who give up on us
Because we can learn how to be independent.
12.In the writer's opinion, can we express our thanks only with words
No, we can't.
13.将短文中画线的句子①翻译成中文。
滴水之恩,当涌泉相报。
14.将短文中画线的句子②翻译成英文。
It is not easy for teachers to teach us.
15.What action will you take to thank your parents Please give an example.
In order to thank my parents, I will help them cook breakfast and do housework.(答案不唯一,合理即可)
Ⅲ.词汇运用(10分)
(A)根据句意及首字母或汉语提示完成单词。
1.She doesn't know if he is alive or dead.
2.The plane landed on the airport safely at last.
3.Do you know why the meeting was canceled (取消)
4.His father is a(n) officer (军官).
5.The temperature is above (在……上面) zero.
(B)用括号内所给词的适当形式填空。
6.It's unbelievable (believe) that he failed the English exam.
7.My uncle is a worker (work).He works in a factory.
8.By the time I got home, my father had gone (go) to work.
9.Tom was late for school because he overslept (oversleep).
10.I'm sorry that I kept you waiting (wait) for a long time.
Ⅳ.选词填空(20分)
用方框中所给词的适当形式填空,使文章完整、通顺。每词限用一次。
blood, stop, itself, hurt, careless, but, terrible, fear, heavy, something
It was a beautiful fall day.I was out riding my bicycle.I guessed I rode over a hole in the road.All of a sudden, WHAM(砰)! I fell off my bicycle.My right side really 1. hurt !
My head hit the ground 2. heavily .I lay there for a few minutes.I tried to get up, 3. but I failed! “There must be 4. something wrong with me,” I thought.I felt so 5. terrible that I had to still lie there.Then I saw 6. blood on my shoe.My hand and knee were bleeding.
As I lay there, I took off my helmet.There was a sharp rock sticking out of it.I looked at it in 7. fear .Luckily, I wore my helmet!
I shouted for help.At that time, a truck went by.The driver 8. stopped his truck and came to help me.He put my bicycle in the back of his truck and drove me to the hospital.
When my mother got to the hospital, she gave me a big hug.“I'm so glad you were wearing your helmet.The helmet saved your life,” she said.She knew I was 9. careless before and did not always wear my helmet.“Mom, it was not the helmet 10. itself that saved my life, but safety awareness did.I'll ride my bicycle with great care later on!”
Ⅴ.书面表达(30分)
The Teens正在举行以“My Lucky Day”为题的征文活动,请你写一篇英语短文投稿,词数80左右。
短文要包含以下方面:
What happened When and where did it happen How did it make you feel Why What did you learn from the experience? 可供参考的句型: I will always remember the date... This was the luckiest day of my life... What a lucky day!
My Lucky Day
I will always remember the date September 12th, 2023.This was the luckiest day of my life.
When I woke up that morning, it was raining.I was about to go to the bus station to take the bus to school when my uncle called me up.He said he could give me a lift in his car.Later that day, I realised I had left my wallet at home and couldn't buy lunch.My best friend Lily said she could share her lunch with me, so I had a free lunch.After that, I was praised by my maths teacher because I got the highest score in the maths exam.I couldn't believe that I did so well.That night my parents were so happy that they promised me that they would buy a bike for me as a prize.
I think that was the best day I'd had in a long time.What a lucky day!
10/10