05 课时分层训练(四) Unit 2 I think that mooncakes are delicious! Section B 人教版 九年级

文档属性

名称 05 课时分层训练(四) Unit 2 I think that mooncakes are delicious! Section B 人教版 九年级
格式 docx
文件大小 41.3KB
资源类型 试卷
版本资源 人教新目标(Go for it)版
科目 英语
更新时间 2025-09-16 09:05:24

图片预览

文档简介

课时分层训练(四) Unit 2 I think that mooncakes are delicious! Section B
知识点一 express的用法
1.She tried to express her gratitude to me.
2.I could hardly express (表达) what I felt then.
3.An express (特快的) highway is under construction in North China.
知识点二 take place与happen的用法辨析
1.The Summer Olympic Games B every four years.
A.take up    B.take place
C.take off D.take down
2.运动会将在什么时候举行?
When will the sports meeting take place ?
3.吉姆昨天碰巧遇见了他的好朋友。
Jim happened to meet his good friend yesterday.
知识点三 so...that的用法
1.—What do you think of the new movie Wandering Earth Ⅱ?
—It's B wonderful __________ I really like it.
A.too; to
B.so; that
C.such; that
2.你爷爷爬山太快了,我跟不上他。
Your grandpa climbed the hill so quickly that I couldn't keep up with him.
3.My brother is too young to go to school.(改为同义句)
My brother is so young that he can't go to school.
完形填空
In 2007, Jim and his friend Dylan moved into their new apartment on 22nd Street in Manhattan.The previous tenant(之前的租户) told them something 1 .“Every year over Christmas, many letters to Santa come here,” he said.“No one knows the reason.”
For the first two years, only a few letters came from kids 2 Santa for gifts.But in the weeks before Christmas in 2010, Jim and Dylan were 3 crazy.Every morning, they opened their mailbox and 4 was full of letters to Santa.They replied to as many as they could, writing notes and even buying gifts.But they could only do so much.
One evening, Jim and Dylan had a Christmas party in their apartment.Their guests 5 the hundreds of letters in the room and asked about them.Jim told them the 6 .Many guests offered to help without thinking twice.
7 was born Miracle on 22nd Street, a volunteer organization.Then Jim, Dylan and their friends replied to children's letters to Santa with gifts.One child wrote that his back hurt because his parents couldn't afford a 8 and he had to sleep on the floor. 9 agreement from the boy's parents, they bought him one.
Every year, Jim, Dylan and Miracle on 22nd Street help hundreds of families.They no longer wonder 10 the letters come to the apartment.It has become part of Christmas for them to try to help families in need.
( C )1.A.normal B.silent
C.strange D.clear
解析:考查形容词。句意:前租客告诉他们一些奇怪的事情。normal正常的;silent沉默的;strange奇怪的;clear清晰的。根据“Every year over Christmas,many letters to Santa come here,” he said.“No one knows the reason.”可知,每年圣诞节,很多写给圣诞老人的信都寄到了这里,这是很奇怪的事情。
( B )2.A.telling B.asking
C.paying D.throwing
解析:考查动词。句意:在最初的两年里,只有几封来自孩子们的信向圣诞老人索要礼物。tell告诉;ask问;pay支付;throw扔。根据“Santa for gifts”可知,是向圣诞老人要礼物,ask sb.for...“向某人要”。
( A )3.A.driven B.shown
C.woken D.known
解析:考查动词。句意:但在2010年圣诞节前的几周,吉姆和迪伦都快疯了。drive开车,迫使;show展示;wake唤醒;know知道。根据“Jim and Dylan were...crazy.”可知,是被逼疯了,drive sb.crazy“把某人逼疯”。
( D )4.A.they B.he
C.we D.it
解析:考查代词。句意:每天早上,他们打开邮箱,里面都是给圣诞老人的信。they他们;he他;we我们;it它。根据“they opened their mailbox”可知是信箱里都是信,用代词it。
( C )5.A.stole B.wrote
C.noticed D.carried
解析:考查动词。句意:他们的客人注意到房间里有数百封信,并询问了他们的情况。steal偷;write写;notice注意到;carry携带。根据“the hundreds of letters in the room”可知是客人注意到了房间里有很多信。
( B )6.A.report B.story
C.rule D.excuse
解析:考查名词。句意:吉姆把这个故事告诉了他们。report报道;story故事;rule规则;excuse借口。根据“the hundreds of letters in the room”可知是把这个故事告诉了客人们。
( A )7.A.So B.Until
C.Nor D.Either
解析:考查连词。句意:于是,22街奇迹,一个志愿者组织,诞生了。so所以;until直到;nor也不;either两者之一。此处和前文内容是因果关系,前因后果,用so连接。
( D )8.A.quilt B.table
C.car D.bed
解析:考查名词。句意:因为他的父母买不起床,他不得不睡在地板上。quilt被子;table桌子;car汽车;bed床。根据“he had to sleep on the floor”可知,睡在地板上,因为买不起床。
( D )9.A.To B.About
C.Of D.With
解析:考查介词。句意:经男孩父母同意,他们给他买了一个。to到;about关于;of……的;with和。根据“agreement from the boy's parents”可知,是在他父母的同意下,用介词with。
( B )10.A.what B.why
C.when D.who
解析:考查疑问词。句意:他们不再怀疑为什么这些信件会来到公寓。what什么;why为什么;when什么时候;who谁。根据“No one knows the reason.”可知,刚开始他们想知道原因,但是现在他们不再想知道这些信件为什么会来这里。
【创新运用】
书面表达
假如你叫李磊,请根据下面所给提示给你的外籍老师史密斯先生(Mr.Smith)发一封电子邮件,邀请他来参加你校举办的元宵节晚会。
时间:2月12日星期三下午6点
活动及地点:
◆吃元宵(学校餐厅)
◆观看舞狮表演(学校餐厅)
◆看灯展、猜谜语(riddle)(操场)
◆欣赏音乐、舞蹈(操场)
要求:
1.电子邮件须包含提示内容,可适当增加细节;
2.词数80左右;电子邮件的格式、开头和结尾已给出,但不计入总词数。
Dear Mr.Smith,
How are you doing You said you liked the Chinese Lantern Festival.There will be a Lantern Festival party in our school dining hall at 6 p.m.on Wednesday, February 12th.
At the party, we will eat some sweet dumplings first.Then we will watch the wonderful lion dance on TV.At 8 p.m.we will go outside to watch lantern shows and guess the answers to the lantern riddles.The lanterns are in different colors and shapes.From 9 p.m.to 10 p.m.we will enjoy music and dance on the playground.
Would you like to join us You'll have a great time.
Best wishes!
Yours,
Li Lei
5/5