Unit 3 单元检测
班级:________ 姓名:________ 学号:________ 得分:________
第一部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A[2025苏州吴江震泽中学月考]
Thank you for shopping at Sunny Mart! We offer refunds or exchanges within 30 days of your purchase. After 30 days, no refunds or exchanges will be provided.
Requirements for Refunds
Your item must be unused and in the same condition that you received it.
The item must be in the original packaging.
To complete your return, we require a receipt or proof of purchase.
Only regular priced items may be refunded, sale items cannot be refunded.
Gift cards and personal care items are excluded from refunds.
If the item in question was marked as a gift when purchased and shipped directly to you, you will receive a gift credit for the value of your return.
Requirements for Exchanges
We only replace items if they are defective(有瑕疵的) or damaged. If you need to exchange it for the same item, send us an email at support@ and send your item to the specified address.
Once your return is received and inspected, we will send you an email to notify you that we have received your returned item. We will also notify you of the approval or rejection of your refund.
If you are approved, then your refund will be processed, and a credit will automatically be applied to your credit card or original method of payment, within a certain amount of days.
Shipping
You will be responsible for paying for your own shipping costs for returning your item.
Shipping costs are non refundable! If you receive a refund, the cost of return shipping will be deducted from your refund.
Depending on where you live, the time it may take for your exchanged product to reach you may vary.
( ) 1. What items can be refunded at Sunny Mart
A. Sale items. B. Personal care items.
C. Gift cards. D. Regular priced items.
( ) 2. What requirement must be met for item exchanges
A. Condition of goods. B. Proof of purchase.
C. Confirmation of address. D. Requirement of packaging.
( ) 3. Which of the following can best describe the shipping fee policy
A. Cost effective. B. Time consuming.
C. Customer responsible. D. Location flexible.
B[2025南平期末]
Kate Winslet is, according to herself, an “open” book. Her honesty and down to earth nature have made her one of the world's most beloved celebrities—and these are on display in an interview with Harper's Bazaar, where she shared very personal details about her life.
Despite her fame and fortune, she was a battler who overcame many barriers to get to where she is today. “My father had dreams of becoming a great actor and always made the most of things,” Winslet warmly recalled. However, when Winslet was just 11, her father had an accident and lost his foot, significantly affecting the family's future. “His foot was reattached through a wonderful operation, but that was extremely hard for him. And at that point, we were supported by the Children's Trust, helping with school expenses. I am one of the most unlikely success stories,” she explained.
Despite all the hardships, her family did everything in their power to help Winslet achieve her dream. She told Harper's Bazaar, “I've always been so grateful to my parents because they attach great importance to my dream.” When she was 17, it was her father who took her to try out for the teenage movie Heavenly Creatures and encouraged her, “You'll get the role.” And she just thought, “Yes, I'm going to get it.”
It was a role she ultimately landed. “It was a quiet, humble(谦逊的) sort of confidence that I've always tried to hang on to,” she added. For Winslet, remembering her history and where she came from is essential to who she is today. “It's very hard to stay grounded, but I did.”
( ) 4. What did Winslet do in the interview
A. She showed her love for nature.
B. She shared reasons for her popularity.
C. She revealed individual life experiences.
D. She recommended a book about celebrities.
( ) 5. Why is Winslet's childhood mentioned
A. To introduce a charity organization.
B. To show her family harmony.
C. To praise her father's tough character.
D. To stress her suffering in growth.
( ) 6. What is the main reason why Winslet thanked her parents
A. They took her dream seriously. B. They won a role for her.
C. They offered her financial support. D. They taught her acting skills.
( ) 7. Which of the following best describes Winslet
A. Generous. B. Reliable. C. Determined. D. Creative.
C[2025江苏前黄高级中学期中]
Traditional micro robots often face limitations due to their power sources, but a recently developed insect sized robot powered by tiny explosions has demonstrated the ability to climb, jump, and carry loads many times its own weight.
The robot, mainly developed by materials engineer Robert Shepherd at Cornell University in New York, along with his PhD student Cameron Aubin, is powered by tiny actuators(致动器). “The actuator looks like a column. It's an empty cylinder with a stretchy rubber on the top,” said Aubin.
The researchers employed four actuators to drive the robot's feet. To make the robot jump or climb, a stream of methane(甲烷) and oxygen was fed into each foot and sparked(触发) with electricity from a battery. The resulting reaction between the gases released energy as a small explosion, causing the rubber to change its form.
Shepherd noted that the rapid explosions were so tiny that they didn't damage the rubber. But they provided considerable propulsion:_the robot could jump to a height of 56 centimeters and carry a load 22 times its own weight.
“This team has brought chemically powered actuation to impressive ranges for robotics while also demonstrating impressive capabilities for insect sized machines,” said Ryan Truby, a materials scientist at Northwestern University in Illinois.
Robots that are small and light but strong and able to cover large distances could one day be used in environmental monitoring or search and rescue applications. And the robot built by Aubin and Shepherd, described in a paper published in Science, would need further development for use in the field. “At the moment, it needs to be connected to a panel that contains the gas supply and a battery, a limitation that presents a ing up with ways to burn fuels on a wireless robot is not easy,” said Truby. “This is the next big challenge to address.”
( ) 8. Why does the recently developed insect sized robot stand out
A. It is extremely tiny and light. B. It is equipped with a column.
C. It is extremely swift and quick. D. It is driven by explosive force.
( ) 9. What happens when the stream of methane and oxygen is sparked
A. The reaction creates a mixture of gas to drive the robot.
B. The reaction generates heat that is changed into movement.
C. The reaction transforms a stretchy rubber to drive the robot.
D. The reaction provides electricity that is changed into movement.
( )10. What does “propulsion” in Paragraph 4 probably mean
A. Ability to move. B. Possibility to develop.
C. Force to push things. D. Electricity to spark gases.
( )11. How can Aubin and Shepherd make advancement to the robot they built
A. They can use more actuators to provide larger power.
B. They can design programs to control the robot efficiently.
C. They can work on methods to enable energy production wirelessly.
D. They can connect the robot to a panel containing gas supply and a battery.
D[2025江苏海安高级中学月考]
The ocean covers almost three quarters of the planet. Were all the planet's water placed over the United States, it would form a column of liquid 132 km tall. The ocean provides 3 bn people with almost a fifth of their protein(making fish a bigger source of the stuff than beef). Climate and weather systems depend on the temperature patterns of the ocean and its interactions with the atmosphere. If anything ought to be too big to fail, it is the ocean.
Humans have long assumed that the ocean's size allowed them to put anything they wanted into it and to take anything they wanted out. However, changing temperatures and chemistry, overfishing and pollution have stressed its ecosystems for decades.
The ocean stores more than nine tenths of the heat trapped on Earth by greenhouse gas emissions. Consequently, coral reefs are suffering. Scientists expect almost all corals to be gone by 2050. By the middle of the century the ocean could contain more plastic than fish by weight. Ground down into tiny pieces, it is eaten by fish and then by people, with uncertain effects on human health. Nevertheless, appetite for fish grows: almost 90% of stocks are fished either at or beyond their sustainable limits. The ocean nurtures humanity. Humanity treats it with contempt.
Such self destructive behavior demands explanation. Unarguably, the ocean being subject to a series of laws and agreements, enforcement is hard. Apart from this, two reasons stand out. One is geography. The bulk of the ocean is beyond the horizon and below the waterline. The damage being done to its health is visible in a few liminal places. But for the most part, the sea is out of sight and out of mind. It is telling that there is only a single fleeting reference to the ocean in the Paris agreement on climate change.
Second, the ocean is a victim of other bigger processes. The emission of greenhouse gases into the atmosphere is changing the marine environment along with the rest of the planet. The ocean has warmed by 0.7℃ since the 19th century, damaging corals and encouraging organisms to migrate toward the poles for cooler waters. Greater concentrations of carbon dioxide in the water are making it more acidic, harming creatures such as crabs and oysters, whose calcium carbonate shells suffer as marine chemistry alters.
( )12. What is Paragraph 1 mainly about
A. The vastness of the ocean. B. The significance of the ocean.
C. The ecosystem of the ocean. D. The climate of the ocean.
( )13. How does the author convey his message in Paragraph 3
A. By listing current problems. B. By providing research data.
C. By citing expert opinions. D. By comparing different ecosystems.
( )14. Why does the author mention “the Paris agreement on climate change” in Paragraph 4
A. To show people often disobey it.
B. To tell us people seldom refer to it.
C. To remind us the ocean is vital to man.
D. To prove ocean protection is overlooked.
( )15. What will the author probably write next
A. How to tap into the ocean.
B. How to research into the ocean.
C. How to rise to the challenges of the ocean.
D. How to raise people's environmental awareness.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)[2025常德一中月考]
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Have you ever woken up at midnight with upsetting thoughts Maybe you argued with your partner. Perhaps you are worrying about an interview. These are common in our life. But they can make it hard to see reality as it is. __16__ And thus we may lose sleep and have trouble concentrating. The following methods are helpful.
__17__ This method has the benefit of revealing the temporary nature of your thoughts. It can also help to make it easier to let them go. There are many mindfulness practices that might help with this. For example, a simple breath meditation may do the trick. Thoughts can still come into your head as you practice this.
Try to move preferably outside. Physical exercise can be helpful. __18__ Walking in the woods can reduce rumination(沉思) more than walking along a road for the same amount of time. If we go out walking, it may help to keep our attention on our surroundings and prevent troubling thoughts from cropping up.
Stop feeding the fire and redirect your attention. If we're ruminating over things, we may need to focus on better things. We can take a break from social media and practice gratitude for the good in our lives. We can also take action with like minded people. __19__
Talk to a trusted person or maybe a therapist. We can turn to others for help. Whether they do it with humor or by offering wisdom, sometimes getting an outsider's perspective can help us a lot. __20__ If we don't have such kind of people, seeing a therapist might be our best option.
A. Push away our negative thoughts.
B. Learn to practice mindful awareness.
C. Being outside in nature is one of the best ways.
D. They will keep us locked into negative thinking patterns.
E. We need to give ourselves some space and not assume the worst.
F. These can help reduce our worry while pointing us in a right direction.
G. We should try to find the right person who can listen well and offer empathy.
16. _______ 17. _______ 18. _______ 19. _______ 20. _______
第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)[2025安徽鼎尖名校期末联考]
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Growing up, I spent countless hours in the woods behind my childhood home. Each tree had a story, a memory __21__ to it. I remember the __22__ of friends echoing(回响) in the woods as we played hide and seek, and the sun shone through the leaves, casting shadows on the forest floor.
When I __23__ home after five years in college, I was __24__ by how much the ecosystem had changed. With climate change getting __25__ and more buildings being built, I was __26__ about what's happening.
The colorful memories of my childhood are __27__. In its place lies a landscape marked by change—change that feels invasive(入侵的) and strange. Now many trees were cut down, __28__ by housing developments that have no __29__ and character.
I can't just __30__ and do nothing. I began to educate myself about conservation efforts, driven by the changes I __31__ in my environment. I have joined local conservation groups, participating in tree planting initiatives to __32__ native species and fight against plants that don't belong here. Besides, I make efforts to raise __33__ in my community about the importance of preserving our natural spaces.
As we face the realities of a changing climate, may we find __34__ not only in our memories but also in our collective capacity to create a good future for both people and the planet, where we live together __35__, taking care of all the living things.
( )21. A. addicted B. committed C. exposed D. attached
( )22. A. laughter B. songs C. screams D. whispers
( )23. A. moved B. returned C. left D. rang
( )24. A. amused B. attacked C. struck D. stuck
( )25. A. worse B. colder C. drier D. better
( )26. A. curious B. worried C. positive D. particular
( )27. A. flooding in B. calming down
C. setting out D. falling apart
( )28. A. detected B. ruined C. replaced D. attracted
( )29. A. life B. color C. emphasis D. history
( )30. A. think B. advertise C. quit D. watch
( )31. A. caused B. brought C. witnessed D. prevented
( )32. A. spread B. restore C. buy D. water
( )33. A. awareness B. funds C. pay D. standards
( )34. A. entertainment B. certainty
C. circumstance D. comfort
( )35. A. harmoniously B. competitively
C. distinctly D. apparently
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)[2025盐城东台期末]
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Tang suits(Tangzhuang) refer to a type of Chinese jackets. The word of Tang suit 36. _______ (create) by the overseas Chinese people decades ago.
37. _______ the most prosperous(繁荣的) and powerful dynasty in the history of China, the Tang Dynasty(618907) was so famous in the world that foreigners call the overseas Chinese people “the Tang people”, the places 38. _______ they live “Chinatowns(literally meaning Tang People Streets)” and the clothes they wear “Tang suits”.
A Tang suit has two 39. _______ (vary) in Chinese culture, which are different from each other in style. The one that is familiar to us refers to the real Tang era clothes 40. _______ (develop) from Hanfu, which leaves an impression of comfort and elegance. A typical design of a Tang suit employs the Chinese 41. _______ (character), such as fu(happiness) and shou(long life) to express good fortune and best wishes, which is very popular among the Chinese people owing to its 42._______ (culture) significance.
As 43. _______ unique part of traditional Chinese culture, Tang suits are worn by overseas Chinese people during the Spring Festival each year, 44. _______ (attract) many foreigners to try them out of curiosity. More and more young Chinese people are willing to wear Tang suits instead of Western style ones on their memorable occasions. The Chinese TV presenters also prefer wearing Tang suits during TV shows, 45. _______ (especial) at Spring Festival Galas.
第三部分 写作(满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你的学校将于4月举办以“拥抱世界,连接未来”为主题的首届“校园文化周”活动。作为该活动策划者之一,请你写一封信向你的外籍朋友John寻求帮助,希望他能提供一些有关信息。要点如下:
1. 简要介绍活动;
2. 具体求助内容;
注意:
1. 写作词数应为80左右;
2. 请按如下格式作答。
Dear John,
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)[2025苏州昆山中学月考]
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
When I was a child, my mother told my sister, who had a 10 inch very obvious scar(伤疤) on her arm, “Nancy, if you ignore the scar, other people will ignore it. It does not mean they will not notice it, but it means it will not matter to them if it doesn't matter to you.”
It never occurred to me that something like this would happen to my son years later. Sending a child off to college can certainly be stressful for concerned parents. It was in 2018 that my son went off to college. He rarely contacted us. I couldn't help asking about other aspects, which sometimes made him complain that I didn't treat him as an adult.
To be honest, my son is excellent. Some of my friends always tell me that they admire my son's characters and hope their sons could have some of them.
Unexpectedly, it was 4 o'clock in the morning in 2020, when I received the phone call. “This is the emergency room calling and your son was just brought in with severe burns on his face, neck and arms. We have called for an aircraft and are going to fly him to the burn unit in Seattle.” Seattle was 350 miles from his college, so we knew immediately this was serious.
The doctor described the reason, which caused the burns. At 6 a.m., my son and his friends decided to barbecue hamburgers in the courtyard of their apartment. When they lit the charcoal, it burst into flames because they had sprayed too much gasoline. The flames caught my son's shirt tail and shot from his waist to well over his head.
Fortunately, one of the boys who was quick minded grasped my son and rolled him on the grass. While it saved his life, it failed to save him from severe burns and terrible scars.
After he recovered from the treatments, the doctors told him they would not do plastic surgery for 6 months because it takes that long for the skin to stop shrinking and wrinkling.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式作答。
The doctors suggested he return to college with scars of severe burns temporarily. ______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
So I told him about Nancy's childhood.__________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Unit 3 单元检测
第一部分 阅读
第一节
1—5 DACCD 6—10 ACDCC 11—15 CBADC
A
【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了Sunny Mart商店的退款和换货政策,包括退款和换货的条件、流程以及运费政策等。
1. 细节理解题。根据Requirements for Refunds部分的“Only regular priced items may be refunded, sale items cannot be refunded.”可知,只有正价商品可以退款。
2. 细节理解题。根据Requirements for Exchanges部分的“We only replace items if they are defective or damaged.”可知,换货的条件是商品有缺陷或损坏,即商品的状态需要满足换货要求。
3. 推理判断题。根据Shipping部分的“You will be responsible for paying for your own shipping costs for returning your item.”和“Shipping costs are non refundable!”可知,退货的运费需要由顾客自己承担,且运费不可退还。这表明运费政策是由顾客负责的。
B
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述的是Kate Winslet在采访中分享的个人成长经历、家庭对她演艺梦想的支持以及她克服重重困难实现梦想的故事。
4. 细节理解题。根据第一段可知,她在采访中分享了非常私人的生活细节。
5. 推理判断题。根据第二段可知,Winslet童年时期家庭遭遇重大变故,她克服了许多障碍才取得今天的成就。由此可知,提到她童年的经历是强调她在成长过程中所经历的苦难。
6. 细节理解题。根据第三段可知,Winslet感激父母是因为他们认真对待和支持她的梦想。
7. 推理判断题。根据最后一段以及全文中描述她如何克服重重困难追求自己的梦想可知,Winslet是一个有决心的人。
C
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一款新研发的昆虫机器人。它利用微型爆炸引起橡胶形变作为能量驱动,虽小却能负载数倍于自身重量的重担,有望应用于众多领域,但目前还需要解决如何在无线机器人上点燃燃料的问题。
8. 细节理解题。根据第一段可知,文中提到该机器人的特别之处在于它是由微小的爆炸驱动的。
9. 细节理解题。根据第三段最后一句可知,甲烷和氧气的反应可以产生能量,引起橡胶形变,从而驱动机器人。
10. 词义猜测题。根据画线词后的解释“机器人可以跳跃到56厘米高并且扛住自身重量22倍的物品”可知,这些微小的爆炸提供了相当大的推进力。因此,画线词意为“推动力”。
11. 推理判断题。根据最后一段可知,目前,机器人还需接线到面板上,这是现状的一个不足,要想出一个办法解决如何在无线机器人上点燃燃料仍是一个挑战,因此他们可以研究如何实现无线能量传输。
D
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍的是海洋对人类的意义重大,但海洋之大,让人们误以为她的资源取之不尽用之不竭,人类对海洋资源无穷无尽的索取让她面临严峻的挑战。
12. 段落大意题。首段介绍了海洋对民生的重要性以及海洋对环境的重要性,由此可知,第一段主要介绍的是海洋的重要性。
13. 推理判断题。根据第三段列举的海洋储热、珊瑚礁生态崩溃及塑料污染等问题可知,作者是通过列举海洋面临的问题来表达信息的。
14. 推理判断题。根据第四段中“the sea is out of sight and out of mind”可知,作者提及《巴黎协议》是为了证明人们忽视了海洋保护。
15. 推理判断题。文章开头介绍了海洋的重要性,接着描述海洋面临的问题引起人们的关注与警觉,下文应介绍的是如何应对海洋的挑战。
第二节
16—20 DBCFG
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了解决半夜胡思乱想的一些方法。
16. 根据上文“But they can make it hard to see reality as it is.”和下文“And thus we may lose sleep and have trouble concentrating.”可知,空处的内容应与半夜胡思乱想带来的负面影响有关,D项“它们会让我们陷入消极的思维模式”符合语境。
17. 根据下文“There are many mindfulness practices that might help with this.”可知,本段主要讲的是正念练习给人们带来的益处。因此空处的内容应与此方面的内容有关,B项“学会练习正念意识”符合语境。
18. 根据小标题Try to move preferably outside.和下文“Walking in the woods can reduce rumination more than walking along a road for the same amount of time.”可知,空处的内容应与到户外进行体育锻炼有关,C项“置身大自然是最好的方式之一”符合语境。
19. 根据小标题Stop feeding the fire and redirect your attention.和上文所举出的措施可知,空处的内容应与采取的措施带来的益处有关,F项“这些可以帮助我们减少忧虑,同时为我们指明正确的方向”符合语境,选项中的These指的是上文提到的措施,且a right direction与小标题照应。
20. 根据小标题Talk to a trusted person or maybe a therapist.和上文“Whether they do it with humor or by offering wisdom, sometimes getting an outsider's perspective can help us a lot.”可知,空处的内容应与“通过与信任的人交流来解决问题”有关。G项“我们应该试着找一个合适的人,他能很好地倾听并提供同理心”符合语境。
第二部分 语言运用
第一节
21—25 DABCA 26—30 BDCAD 31—35 CBADA
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章描述了作者童年时在树林中的美好回忆,以及多年后回到家乡发现生态系统发生巨大变化后的感慨和行动。
21. addicted使上瘾;committed承诺;exposed暴露;attached附加。根据上文“Growing up, I spent countless hours in the woods behind my childhood home.”可知,作者的童年是在树林里度过,所以应是每棵树都附着了一个故事、一段回忆。
22. laughter笑声;songs歌曲;screams尖叫;whispers低语。根据下文“friends echoing in the woods as we played hide and seek”可知,和朋友们玩捉迷藏,应是高兴的事,所以是笑声在树林里回荡。
23. moved移动;returned返回;left离开;rang响起。根据下文after five years in college可知,应是从大学回到家乡。
24. amused感到有趣的;attacked被袭击的;struck受打击的;stuck卡住的。根据下文change that feels invasive and strange可知,作者家乡的变化令作者深感打击。
25. worse更糟的;colder更冷的;drier更干的;better更好的。根据下文“Now many trees were cut down”可知,许多树木被砍伐,所以应是气候变化越来越严重。
26. curious好奇的;worried担心的;positive积极的;particular特别的。根据下文“I have joined local conservation groups, participating in tree planting initiatives”可知,作者加入当地的环保组织,参与保护本地物种的植树活动,是为家乡正在发生的事情感到担心。
27. flooding in涌入;calming down平静下来;setting out出发;falling apart瓦解。根据下文“In its place lies a landscape marked by change—change that feels invasive and strange.”可知,作者的童年记忆被完全取代,所以是童年的多彩记忆正分崩离析。
28. detected检测;ruined毁坏;replaced替换;attracted吸引。根据上文“In its place lies a landscape marked by change”可知,作者童年记忆中的许多树木被砍伐,取而代之的是没有特色的清一色住宅。
29. life生命;color颜色;emphasis强调;history历史。根据上文“Now many trees were cut down, __28__ by housing developments”可知,此处是拿住宅和树木作对比,住宅是没有生命和特色的。
30. think思考;advertise打广告;quit放弃;watch观看。根据下文“I began to educate myself about conservation efforts”可知,作者开始采取行动保护环境,所以应是不能坐视不管。
31. caused引起;brought带来;witnessed见证;prevented阻止。根据上文“I was__24__ by how much the ecosystem had changed”可知,作者目睹了环境的变化。
32. spread传播;restore恢复;buy购买;water浇水。根据上文“I have joined local conservation groups, participating in tree planting initiatives”可知,作者参与植树活动是为了帮助恢复本地物种。
33. awareness意识;funds资金;pay工资;standards标准。根据下文in my community about the importance of preserving our natural spaces及上文内容可知,作者应是努力提高社区对保护自然空间重要性的认识。
34. entertainment娱乐;certainty确定性;circumstance情况;comfort慰藉。根据上文“As we face the realities of a changing climate”以及下文in our memories可知,应是在面对气候变化的现实时,不仅能在记忆中找到慰藉,还能因共同努力创造一个好的未来而感到安慰。
35. harmoniously和谐地;competitively竞争地;distinctly明显地;apparently显然地。根据下文taking care of all the living things可知,呵护所有生灵,应是和其他生灵和谐相处。
第二节
36. was created 37. As 38. where 39. varieties
40. developed 41. characters 42. cultural 43. a
44. attracting 45. especially
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了唐装的历史背景、文化意义及其在现代社会中的流行情况。
36. 考查动词的时态、语态和主谓一致。根据decades ago可知,“被创造”这一动作发生在过去,应使用一般过去时;句子主语The word of Tang suit为单数,与所给动词create之间是被动关系,应使用被动语态,be动词用was。
37. 考查介词。空处表“作为”,旨在表明唐朝的地位或身份,应用as。句首首字母大写。
38. 考查定语从句。空处引导定语从句,修饰先行词places,先行词在句中做地点状语,应用关系副词where。
39. 考查名词。空处应填入名词variety做has的宾语,且空前有two修饰,因此应填可数名词复数形式varieties。
40. 考查非谓语动词。句中已有谓语动词refers to,空处应填非谓语动词,做后置定语,修饰the real Tang era clothes。分析所给动词develop与the real Tang era clothes之间的关系,唐装由汉服发展而来,与develop之间为被动关系,且动作已完成,因此应使用过去分词。
41. 考查名词复数。character为可数名词,且such as后举了两个汉字为例,因此空处应填character的复数形式,做employs的宾语。
42. 考查形容词。空处应填形容词做定语,修饰名词significance,名词culture的形容词形式为cultural,表示“与文化有关的”。
43. 考查冠词。part为可数名词,此处表泛指,用不定冠词,且unique的发音以辅音音素开头,应用a。
44. 考查非谓语动词。句中已有谓语动词are worn,空处应填非谓语动词。句子主语Tang suits与attract之间为主动关系,用现在分词做伴随状语。
45. 考查副词。副词修饰介词短语at Spring Festival Galas。所给形容词especial的副词形式为especially,意为“特别地,尤其”。
第三部分 写作
第一节 One possible version:
Dear_John,
Our school will host its first ever “Campus Culture Week” with the theme of “Embracing the World, Connecting the Future” in April. I'm reaching out for your expertise to make this event truly special.
To create an immersive experience where students can explore the richness of global cultures, the event features a variety of activities, ranging from cultural exhibitions, food tastings to interactive games. I'd appreciate it if you could offer us relevant information. Additionally, should there be any entertaining activities in your culture, please do recommend them to us in detail.
Your insights would be invaluable in making this event a success. Looking forward to your early reply!
Yours,
Li_Hua
第二节 One possible version:
The_doctors_suggested_he_return_to_college_with_scars_of_severe_burns_temporarily. Although I knew that there were going to be storms in life, it was hard for me to imagine that a handsome and sunny boy would return to his classmates with scars. I really didn't know how to comfort him. After all, the scars were on him. Not all of us could be able to turn that particular page successfully. It was at this time that I remembered what my mother said to my sister. It was those words that enabled her to overcome her psychological barriers and lead a smooth life.
So_I_told_him_about_Nancy's_childhood. I passed the wisdom on to my son. Realizing my complex feelings, he smiled and comforted me instead. He took my advice to heart and returned to school with his head held high. By the end of the six month waiting period, he decided that the scars did not matter. So he made the decision to give up any plastic surgery. We all have “scars” that we believe will keep people away from us. Put your imperfections out of your mind and concentrate on what you value within yourself, and your beauty will shine through.