【单元考点培优】Module 3 考点15:阅读理解-选择-2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

文档属性

名称 【单元考点培优】Module 3 考点15:阅读理解-选择-2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)
格式 docx
文件大小 55.5KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-09-16 17:19:55

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点精练
Module 3 考点15:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,根据短文内容选择正确的答案。
Tom is an English boy. Last month, Tom and his parents took a plane to China. They went to the Great Wall by bus on Tuesday. They arrived there at ten o’clock in the morning. They walked on the wall for two hours. There were lots of people. They visited the Beihai Park by bike on Wednesday. There was a lot to see there. On Thursday they visited the National Museum. They had a happy day there.
1.Tom is from _____. ( )
A.the US B.China C.the UK
2.Tom and his parents came to China _____. ( )
A.by car B.by plane C.by ship
3.Tom and his parents walked on the Great Wall for _____. ( )
A.60 minutes B.120 minutes C.1 hour
4.Tom and his parents went to the Beihai Park _____. ( )
A.by bus B.at ten o’clock C.on Wednesday
5.Tom and his parents _____ in the National Museum. ( )
A.were happy B.visited C.were bored
根据短文内容,选择正确答案。
Xiao Hui is a beautiful girl. She didn`t go to school last weekend. She did her homework and read books in the morning. Then she helped her mother do housework. In the afternoon, she went to play ping-pong with her friends. After dinner, she and her mother watched TV. She was very happy.
6.Xiao Hui is a _____. ( )
A.boy B.girl C.baby
7.She didn`t go to school _____. ( )
A.yesterday B.tomorrow C.last weekend
8.She _____ and read books in the morning. ( )
A.did her homework B.ate ice creams C.went swimming
9.She helped her mother do housework _____. ( )
A.in the morning B.in the afternoon C.after dinner
10.Did she go to play ping-pong with her friends in the afternoon ( )
A.Yes, she did. B.No, she didn`t. C.No, thanks.
11.When did Xiao Hui and her mother watch TV ( )
A.In the morning. B.In the afternoon. C.After dinner.
It was Sunday yesterday. Mr and Mrs White took their son Tom to the zoo by car. There were many animals in the zoo. But they didn't have enough time to see all of them. They wanted to eat something. So they went to a restaurant. Mr White ate noodles for lunch. Mrs White drank some orange juice and Tom had an ice cream. They had a very happy day.
12.Mr and Mrs White went to the zoo with Tom ______. ( )
A.on Saturday B.on Sunday C.on Friday
13.They went to the zoo by ______. ( )
A.car B.bus C.bike
14.They went to a ______ to eat something. ( )
A.museum B.cinema C.restaurant
15.What did Mr White have for lunch ( )
A.Noodles. B.Orange juice. C.Rice.
16.Tom had ______. ( )
A.some fish B.an apple C.an ice cream
Lily went to Beijing last week. It is the capital of China. It is in the north of China. Lily went to the Great Wall with her parents. It is so beautiful! They took some pictures. They went to the tian’anmen Square. It is so big and great! They saw many people from other countries there. They were friendly and funny. They took pictures with them. They had a good time in Beijing.
17.When did Lily go to Beijing ( )
A.Last month. B.Last week. C.Last summer holiday.
18.Where is Beijing ( )
A.It is in the east of China. B.It is in the south of China. C.It is in the north of China.
19.Did Lily go to the Great Wall with her friends ( )
A.No, she didn’t. B.Yes, she did. C.No, he didn’t.
20.Are there any people from Canada ( )
A.Yes, there are. B.No, there aren’t. C.We don’t know.
21.How were people from other countries in Tian’anmen Square ( )
A.They were kind. B.They were friendly and funny. C.They weren’t nice.
London is the capital of Britain. Do you know the London Eye It is one of the biggest wheels in the world. The height of the London Eye is 135 metres(米). The London Eye goes round and round. The people on the London Eye can see all the scenery(风景) of the whole London. In the evening,the London Eye looks like a blue ring. It is so beautiful as well as the River Thames.
22.The capital of Britain is _____. ( )
A.Beijing B.London C.Shanghai
23.Is London the biggest wheel in the world ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn't. C.Yes, it isn't.
24.The London Eye is _____ up in the sky. ( )
A.long B.high C.short
25.In the evening, the London Eye looks like _____. ( )
A.a ball B.a ring C.a tree
26.Is the London Eye beautiful ( )
A.Yes, it is. B.No, he isn't. C.No, it isn't.
Fangfang went to Haikou from Dalian this morning, she went by plane. It’s so far, and she arrived at 6 p.m. Her uncle and cousin met her at the airport and went to their house by car. Haikou is beautiful but very hot. Fangfang wears trousers but now she wants to wear skirts. It’s the first time for Fangfang to see the sea, she wants to swim in the sea and eat seafood, and she also wants to drink the fresh coconut milk! How nice!
27.Fangfang arrived Haikou at 6 o'clock ______. ( )
A.this morning B.this afternoon C.yesterday
28.How did Fangfang go to her uncle’s house ( )
A.By car B.By bus C.By plane.
29.Haikou is ______. ( )
A.cold B.hot C.cool
30.以下哪一项有不属于Fangfang计划内的 ( )
A.eat seafood, drink the fresh coconut milk
B.wear skirts, eat seafood
C.swim, eat seafood, fly kites
31.The trip is ______. ( )
A.interesting B.not good C.hungry
Hello, I'm Emma. I'm from London. I had a trip to China last weekend. First, I went to Hangzhou by plane. I visited the West Lake. I took some nice photos. Then I went to Anhui by train. I climbed the Huangshan Mountain. I climbed the mountain for six hours. There're beautiful clouds, stones and trees. At last I went to Sichuan. I visited the zoo and saw the lovely pandas. They're cute. I like all these places. I like China.
32.Emma is from ________. (   )
A.the UK B.Canada C.China
33.Emma took a ________ to Anhui. (   )
A.plane B.train C.bus
34.It took Emma ________ hours to climb the Huangshan Mountain. (   )
A.4 B.5 C.6
35.Emma ________ in Sichuan. (   )
A.took photos B.climbed the mountains C.saw pandas
36.Emma didn’t go to ________. (   )
A.the West Lake B.the Great Wall C.the zoo
Jack and Jane lived near the forest (森林).Their father often said to them,” Never go into the forest. You may get lost.”
One day, Jack and Jane went into the forest. They saw many beautiful flowers. They were very happy. After some time, they felt hungry and tired.
Jane looked around. She could not find her way, she said, “We lost.” “Don't worry. Look at the stones (石头) on the ground. I dropped stones on the way. We can follow them back home.” said Jack.
Jack and Jane followed the stones back home. Their father was very happy to see them.
37.The father doesn't want them to go into the forest, because _______. ( )
A.they may get lost B.they may meet the tiger C.the lion is dangerous
38.Did Jack and Jane like the flowers ( )
A.Yes, they did. B.No, they didn't. C.We don't know.
39.“We are lost.” _______ said. ( )
A.Jane B.Jack C.Jack and Jane's father
40.Jack and Jane follow _______ back home. ( )
A.water B.dog C.stones
41.What do you think of (认为) Jack ( )
A.Cute. B.Clever. C.Bad.
Zhang Lin, He Hai and Liu Hai went to Shankou River by car last Tuesday. It’s a good place. They saw many green plants near the river. There were twelve old and strong trees. They took a boat trip along the river. Then they stood on the boat and saw some fish in the river. The fish swam slowly. Liu Hai wanted to catch the fish. Zhang Lin said, “Stop! You can’t catch them.”
42.Zhang Lin had a trip on ________. ( )
A.Monday B.Tuesday C.Wednesday
43.They saw some old ________ there. ( )
A.flowers B.birds C.trees
44.They ________ there. ( )
A.took a boat trip B.had lunch C.rode a bike
45.Who wanted to catch the fish ( )
A.Zhang Lin. B.He Hai. C.Liu Hai.
46.They took a ________ to Shankou River. ( )
A.bus B.car C.bike
阅读短文,选择合适的答案。
It was Sunday yesterday. It was nice. There were a lot of people in the park. Some girls sang songs (唱歌). Some boys jumped under the tree. An old man listened to the radio (收音机). A young man played volleyball (排球) near the lake. There weren't any boats on the lake. Some boys swam (游泳) in the lake.
47.What was the weather like yesterday (   )
A.It was bad. B.It was nice. C.It was rainy.
48.There were _______ people in the park. (   )
A.some B.a lot of C.much
49.A young man _______ near the lake. (   )
A.sang songs B.listened to the radio C.played volleyball
50.There were _______ boats on the lake. (   )
A.ten B.no C.many
51._______ swam in the lake. (   )
A.Some boys B.Some girls C.A man
Last Sunday, Brave Dog invited (邀请) Lucky Dog to visit the Great Wall. They got on a bus at Tian'anmen Square. They arrived at Badaling at nine o'clock. There were many people. They began (开始) to climb (爬) the Great Wall. They took many pictures on their way. They climbed to the top of Badaling at twelve. Brave Dog told Lucky Dog, “If you can climb to the top, you are a true man.” Lucky Dog said, “So, I'm a true man!” Brave Dog laughed and said, “You aren't! You can only be a true dog!”
52.Lucky Dog visited ________ with Brave Dog. (   )
A.the Summer Palace B.Tian'anmen Squar C.the Great Wall
53.Lucky Dog went to the Great Wall ________. (   )
A.by bus B.by train C.by bike
54.Lucky Dog could be ________. (   )
A.a true man B.a true dog C.a true woman
55.They began to climb the Great Wall ________. (   )
A.at twelve B.at one o'clock C.at nine o'clock
56.They arrived at ________ at last. (   )
A.the top of Badaling B.mountains C.Tian'anmen Square
阅读短文,选择正确的答案。
It is Saturday today. The children have no lessons at the weekend. There is a football match between China and Japan this afternoon. Zhang Hao is going to watch it with his brother. Now he is doing his homework. His mother says he must do his homework first. After lunch, they are going to have a rest and then go to Hong Xing Sports Hall. They are going to take bus No. 8 to get there.
57.The children have no lessons ______. ( )
A.on Sunday B.on Saturday C.at the weekend
58.Zhang Hao is going to ______.( )
A.play football B.play basketball C.watch a football match
59.Zhang Hao is ______ now. ( )
A.watching TV B.doing his homework C.cleaning the house
60.Zhang Hao will watch the game with his ______.( )
A.father B.mother C.brother
61.Zhang Hao and his brother are going to the sports hall by ______.( )
A.bus B.bike C.taxi
阅读理解。
A Little boy
Tom is a little boy. He is six. Last Sunday his mother took him to visit his uncle. His uncle’s home is far from their home. So they went there by bus. There were only two people on the bus. Tom was very happy. He ran on the bus. His mother said, “Don’t run, Tom! Sit down.” But Tom said: “I want to see my uncle sooner, so I want the bus to go faster.”
62.Tom was _______ years old last year. ( )
A.six B.four C.five
63.Tom _______ to visit his uncle with his mother last Sunday. ( )
A.went B.want C.goes
64.Which sentence is right ( )
A.They went there by train. B.They went there by plane C.They took a bus to go there.
65.Tom said he wanted to see his _______ sooner. ( )
A.father B.mother C.uncle
阅读短文,选择正确的答案。
Last Sunday, we went to work on a farm(农场).We wore(穿)school clothes. Mr Li was in an old coat. He looked funny(可笑的). It was nine o'clock when we got there. Then we began(开始)to help the farmers(农民)do farm work. We worked hard, but we felt very happy.
66.When did they go to work on a farm ( )
A.Last Sunday. B.This Sunday. C.Last Saturday.
67.Mr Li was in _________. ( )
A.a new shirt B.an old shirt C.an old coat
68.When did they get there ( )
A.At eight o'clock. B.At nine o'clock. C.At ten o'clock.
69.They helped _________do the work. ( )
A.the workers B.the farmers C.the students
70.Did they work hard ( )
A.Yes, they did. B.Yes, they are. C.No, they didn’t.
阅读短文,选择正确的选项。
I'm Amy. I'm going to go shopping with my mother this Sunday. I am very happy. There are lots of good things at the supermarket. So we should make a shopping list. We need to buy lots of things. I want to buy some apples, oranges, bananas and pears. And I also want to buy some milk and juice. My mother wants to buy some other things. I like going shopping very much.
71.Who will Amy going shopping with ( )
A.Her mother B.Her father C.Her sister
72.Are there lots of things at the supermarket ( )
A.No, there aren't. B.Yes, there are. C.Yes, there is.
73.What does Amy want to buy ( )
A.Both B and C B.Milk and juice. C.Apples, oranges, bananas and pears.
74.What does her mother want to buy ( )
A.Some milk and juice. B.Bananas. C.I don't know.
75.Does Amy like going shopping ( )
A.I don't know. B.No, she doesn't. C.Yes, she does.
阅读短文,完成后面的习题。
On October 1st, we went to Wuyishan in Fujian by train. We stayed at a beautiful hotel. It was cool and cloudy on October 2nd. In the morning we climbed the mountains and went to see the waterfalls(瀑布). We were tired, but we were happy. In the afternoon we went on a raft trip. We took some pictures. We had a lot of fun there.
76.When did you go to Wuyishan ( )
A.On December 25th. B.On October 1st.
77.How was the weather on October 2nd ( )
A.It was cold and cloudy. B.It was cool and cloudy.
78.Did you stay at a nice hotel ( )
A.Yes, we did. B.No, we did
79.Did you see the waterfalls and a show ( )
A.Yes, we did. B.No, we didn’t.
80.How did you go to Wuyishan ( )
A.By train. B.By bus.
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.B 3.B 4.C 5.A
【导语】本文主要介绍了汤姆和他的父母上个月来中国旅游的经历。
1.句意:汤姆来自_____。 A美国,B中国,C英国。根据文中“Tom is an English boy.”,可知汤姆来自英国。故选C。
2.句意:汤姆和他的父母______来中国。A乘汽车,B乘飞机,C乘船。根据文中“Last month,Tom and his parents took a plane to China.”,可知汤姆和他的父母乘飞机来中国。故选B。
3.句意:汤姆和他的父母在长城走了______。A60分钟,B120分钟,C1小时。根据文中“They walked on the wall for two hours.”,可知汤姆和他的父母在长城上走了两个小时,故选B。
4.句意:汤姆和他的父母_____去了北海公园。A乘公共汽车,B十点钟,C星期三。根据文中“They visited the Beihai Park by bike on Wednesday.”,可知汤姆和他的父母星期三骑自行车去了北海公园。故选C。
5.句意:汤姆和他的父母在国家博物馆_____。A很开心,B参观,C感到无聊。根据文中“On Thursday they visited the National Museum. They had a happy day there.”,可知汤姆和他的父母在国家博物馆很开心,故选A。
6.B 7.C 8.A 9.A 10.A 11.C
【导语】本文介绍小慧上周做的事。
6.句意:小慧是一个____。A男孩,B女孩,C婴儿。根据“Xiao Hui is a beautiful girl.”小慧是一个漂亮的女孩。可知她是女孩。故选B。
7.句意:她没去上学____。A昨天,B明天,C上周。根据“She didn`t go to school last weekend.” 可知她上周没去上学。故选C。
8.句意:她___并阅读在早上。A做她的作业,B吃冰淇淋,C去游泳。根据“She did her homework and read books in the morning.”可知早上她做了她的作业和阅读,故选A。
9.句意:她帮助她的妈妈做家务______。A在早上,B在中午,C晚饭后。根据“Then she helped her mother do housework.”然后她帮助她的妈妈做家务。可知是在早上,故选A。
10.句意:下午她和她的朋友去打乒乓球了吗?A是的,她去了。B不,她没去。C不,谢谢。根据“In the afternoon, she went to play ping-pong with her friends. ”可知下午她和她的朋友去打乒乓球了。故选A。
11.句意:小慧和妈妈什么时候看电视?A在早上,B在中午,C晚饭后。根据“After dinner, she and her mother watched TV. ”可知是晚饭后她和她的妈妈看电视,故选C。
12.B 13.A 14.C 15.A 16.C
【导语】本文讲述了昨天星期日怀特先生一家去动物园度过了开心的一天。
12.句意:怀特先生和怀特夫人______和汤姆一起去动物园。A在星期六,B在星期日,C在星期五。根据It was Sunday yesterday. Mr and Mrs White took their son Tom to the zoo by car. 昨天是星期日。怀特先生和怀特夫人开车带他们的儿子汤姆去动物园。可知B选项符合题意,故选B。
13.句意:他们坐______去动物园。A小汽车,B公共汽车,C自行车。根据Mr and Mrs White took their son Tom to the zoo by car. 昨天是星期日。怀特先生和怀特夫人开小汽车带他们的儿子汤姆去动物园。可知A选项符合题意,故选A。
14.句意:他们去了一家_____吃东西。A博物馆,B电影院,C饭店。根据They wanted to eat something. So they went to a restaurant. 它们想去吃些东西。因此它们去了一家饭店。C选项符合题意,故选C。
15.句意:怀特先生午餐吃了什么?A面条。B橙汁。C米饭。根据Mr White ate noodles for lunch. 怀特先生午餐吃了面条。可知A选项符合题意,故选A。
16.句意:汤姆吃了______。A一些鱼,B一个苹果,C一个冰淇淋。根据Mrs White drank some orange juice and Tom had an ice cream. 怀特夫人喝了一些橙汁,汤姆吃了一个冰淇淋。C选项符合题意,故选C。
17.B 18.C 19.A 20.C 21.B
【导语】本文介绍了丽丽去北京的经历。
17.句意:丽丽什么时候去北京?根据原文“Lily went to Beijing last week.”“丽丽上周去了北京。”A上个月,B上周,C上个暑假。故选B。
18.句意:北京在哪?根据原文“It is in the north of China.”“它在中国的北部。”A它在中国的东部,B它在中国的南部,C它在中国的北部。故选C。
19.句意:丽丽是和她的朋友去长城吗?根据原文“Lily went to the Great Wall with her parents.”“丽丽和她的父母去了长城。”可知丽丽是女孩。A不,她不是。B是的,她是。C不,他不是。故选A。
20.句意:有人来自加拿大吗?根据原文“They saw many people from other countries there.”“他们在那看到许多来自不同国家的人。”可知文中并没有提到有哪些国家的人。A是的,那有。B不,那没有。C我们不知道。故选C。
21.句意:在天安门其他国家的人怎么样?根据原文“They were friendly and funny.”“他们友好又有趣。”A他们很善良,B他们友好又有趣,C他们不好。故选B。
22.B 23.A 24.B 25.B 26.A
【分析】短文主要介绍了伦敦眼。
22.句意:英国的首都是_________。A北京,B伦敦,C上海。根据文中句子London is the capital of Britain. 可知伦敦是英国的首都,故选B。
23.句意:伦敦眼是世界上最大的摩天轮吗?根据文中句子 Do you know the London Eye It is one of the biggest wheels in the world. 可知伦敦眼是世界上最大的摩天轮之一,所以做肯定回答,故选A。
24.句意:伦敦眼是__________在天空中。A长的,B高的,C短的。根据文中句子The height of the London Eye is 135 metres(米). 可知伦敦眼在天空中是高高的,故选B。
25.句意:在晚上,伦敦眼看起来像__________。A一个球,B一个圆环,C一棵树。根据文中句子In the evening,the London Eye looks like a blue ring. 可知伦敦眼在晚上像一个蓝色的圆环,故选B。
26.句意:伦敦眼漂亮吗?根据文中句子It is so beautiful as well as the River Thames.伦敦眼和泰晤士河一样美丽,所以做肯定回答,故选A。
27.B 28.C 29.B 30.C 31.A
【导语】本文介绍了芳芳去海口旅行的事情。
27.句意:芳芳_____下午6点到达的海口。A今天上午,B今天下午,C昨天,根据Fangfang went to Haikou from Dalian this morning, she went by plane. It’s so far, and she arrived at 6 p.m.,可知芳芳今天下午6点到达的海口,故选B。
28.句意:芳芳怎么去的叔叔家?A坐汽车。B坐公共汽车。C坐飞机。根据Fangfang went to Haikou from Dalian this morning, she went by plane.,可知芳芳坐飞机去的叔叔家,故选C。
29.句意:海口很______。A冷的,B热的,C凉爽的,根据Haikou is beautiful but very hot.,可知海口很热,故选B。
30.A吃海鲜,喝新鲜的椰奶,B穿裙子,吃海鲜,C游泳,吃海鲜,放风筝,根据Fangfang wears trousers but...and she also wants to drink the fresh coconut milk!,可知放风筝不在芳芳的计划内,故选C。
31.句意:旅行很_____。A有趣的,B不好,C饿的,根据How nice!,可知旅行很好,故选A。
32.A 33.B 34.C 35.C 36.B
【分析】32.句意:艾玛是来自_________。A.英国;B.加拿大;C.中国;由句子Hello, I'm Emma. I'm from London. 可知她来自英国伦敦,故选A。
33.句意:艾玛_______去安徽。A.飞机;B.火车;C.公交车;由句子 I went to Anhui by train.可知她坐火车去安徽敦,故选B。
34.句意:花费艾玛_________爬黄山。A.4;B.5;C.6;由句子I climbed the mountain for six hours. 可知她爬了6个小时,故选C。
35.句意:艾玛在四川_________。A.拍照;B.爬山;C.看熊猫;由句子 I visited the zoo and saw the lovely pandas. 可知她看到了熊猫,故选C。
36.句意:艾玛是没有去_________。A.西湖;B.长城;C.动物园;文章中提到了西湖和动物园,没有去长城,故选B。
37.A 38.A 39.A 40.C 41.B
【分析】本篇文章介绍了杰克和珍妮在森林里迷路了,他们想办法回了家。
37.句意:父亲不想要他们进入森林,因为_____。根据原文Never go into the forest. You may get lost.可知不要进入森林。你们可能会迷路。故选A。
38.句意:杰克和珍妮喜欢花吗?根据原文 They saw many beautiful flowers. They were very happy. 得知他们两个看见了很多花。他们很高兴。说明它们喜欢花,故选A。
39.句意:“我们迷路了。”_____说。根据文章Jane looked around. She could not find her way, she said, “We lost.”得知是珍妮说的。故选A。
40.句意:杰克和珍妮跟着____回了家。根据文章Jack and Jane followed the stones back home.得知他们跟着石头回了家。故选C。
41.句意:你认为杰克怎么样?通读全文可知,杰克是非常聪明的。故选B。
42.B 43.C 44.A 45.C 46.B
【分析】42.句意:张林_____去旅行了。A星期一,B星期二,C星期三,根据Zhang Lin, He Hai and Liu Hai went to Shankou River by car last Tuesday.,可知张林星期二去旅行了,故选B。
43.句意:他们在那看到了一些古老的______。A花,B鸟,C树,根据There were twelve old and strong trees.,可知他们在那看到了一些古老的树,故选C。
44.句意:他们在那_______。A乘船旅行,B吃午饭,C骑自行车,根据They took a boat trip along the river. ,可知他们在那乘船旅行了,故选A。
45.句意:谁想抓鱼?根据Liu Hai wanted to catch the fish.,可知刘海想抓鱼,故选C。
46.句意:他们乘______去山口河。A公共汽车,B汽车,C自行车,根据Zhang Lin, He Hai and Liu Hai went to Shankou River by car last Tuesday.,可知他们乘汽车去的山河口,故选B。
47.B 48.B 49.C 50.B 51.A
【分析】文章讲了星期日人们所做的事情。
47.句意:昨天天气怎么样?根据原文It was nice.可知,天气很好。故选B。
48.句意:有_____人们在公园里。根据原文There were a lot of people in the park. 可知,有许多人在公园里。故选B。
49.句意:一个年轻人______在湖附近。根据原文A young man played volleyball (排球) near the lake. 可知,一个年轻人在湖附近打排球。故选C。
50.句意:有______船在湖上。根据原文There weren't any boats on the lake.可知,湖里没有任何船。故选B。
51.句意:______在湖里游泳。根据原文Some boys swam (游泳) in the lake.可知,一些男孩在湖里游泳,故选A。
52.C 53.A 54.B 55.C 56.A
【分析】52.句意:Lucky dog和brief dog参观了___。由句子Brave Dog invited (邀请) Lucky Dog to visit the Great Wall.可知他们去了长城。故选C。
53.句意:Lucky dog___去长城。由句子They got on a bus at Tian'anmen Square.可知是坐公交车去的。故选A。
54.句意:Lucky dog是___。由文章总的内容可知是一条狗,故选B。
55.句意:他们在__开始爬长城。由句子They arrived at Badaling at nine o'clock可知是9点开始,故选C。
56.句意:他们最后到达了___。由句子They climbed to the top of Badaling at twelve可知他们到了顶峰,故选A。
57.C 58.C 59.B 60.C 61.A
【解析】57.句意:孩子们在____没有课。由句子It is Saturday today. The children have no lessons at the weekend.可知孩子们在周末没有课,故答案为C。
58.句意:张浩打算______。由句子Zhang Hao is going to watch it with his brother.可知他准备去看球赛,故答案为C。
59.句意:张浩现在_______。由句子Now he is doing his homework.可知他在写作业,故答案为B。
60.句意:张浩将会和_____一起看比赛。由句子Zhang Hao is going to watch it with his brother.可知他打算和哥哥一起看比赛,故答案为C。
61.句意:张浩和他的哥哥准备____去体育馆。由句子They are going to take bus No. 8 to get there.可知他们准备坐公交车去,故答案为A。
62.C 63.A 64.C 65.C
【分析】62.题干句意:汤姆去年______岁。A6,B4,C5,根据“He is six.”可知去年5岁,。故选C。
63.题干句意:汤姆上周日和他妈妈_____拜访他的叔叔了。根据last Sunday,可知句子是一般过去时,谓语动词用过去式。故选A。
64.题干句意:哪个句子是正确的?A他们乘火车去那。B他们乘飞机去那。C他们乘公共汽车去那。根据“So they went there by bus.”可知C选项正确。故选C。
65.题干句意:汤姆说他想早点看见他的______。A爸爸,B妈妈,C叔叔,根据“I want to see my uncle sooner”可知汤姆想早点见到叔叔。故选C。
66.A 67.C 68.B 69.B 70.A
71.A 72.B 73.A 74.C 75.C
【解析】71.根据 I'm going to go shopping with my mother this Sunday.可知Amy打算跟她的妈妈去购物,故选A。
72.根据There are lots of good things at the supermarket. 可知超市里有很多东西,因此做肯定回答。故选B。
73.根据I want to buy some apples, oranges, bananas and pears. And I also want to buy some milk and juice. 可知她想买些苹果,橙子,香蕉和梨,也想买牛奶和果汁,故选A。
74.根据My mother wants to buy some other things. 可知妈妈想买其他东西,具体是什么没有描述,故选C。
75.根据I like going shopping very much.可知Amy非常喜欢购物,因此做肯定回答,故选C。
76.B 77.B 78.A 79.B 80.A
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)