WELCOME UNIT素养测练(含答案)

文档属性

名称 WELCOME UNIT素养测练(含答案)
格式 zip
文件大小 328.2KB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-09-16 21:23:36

文档简介

素养测练(二) WELCOME UNIT Part 2
Ⅰ.单词拼写
1.Jane was extremely     (好奇的)about how it happened.
2.My deskmate has such a kind,friendly     (个性).
3.The president will present the     (策略)tomorrow afternoon.
4.At last,we all decided to     (组织) a concert for the New Year.
5.Everyone can greatly     (改善)the quality of life.
6.Please     (修改)the draft to improve its content.
7.Little Tony is always enjoying the     (陪伴) of his parents.
8.He continued to pursue his      (目标) of becoming a doctor.
答案:1.curious 2.personality 3.strategy 4.organise 5.improve 6.revise 7.company
8.goal
Ⅱ.语境填词
1.How much      (revise) do these exchange students do before an exam
2.You need to pay attention to taking     (note) in class.
3.The UN is an international      (organise) that helps countries to solve problems peacefully.
4.At yesterday’s class meeting,Jack shared many learning     (strategy) with his classmates.
5.I look forward to going to the theatre and listening to music of different     (style).
6.The woman in the shop looked at him     (curious).
7.There is much     (improve) for your writing skills.
答案:1.revision 2.notes 3.organisation 4.strategies 5.styles 6.curiously 7.improvement
Ⅲ.情境写作
1.The students              (正盼望着有机会) to explore society for real-life experience.
2.Mary couldn’t concentrate on the lecture when she           (记笔记) on her flash cards.
3.He asked the question                   (出于好奇).
4.             (世上无难事,只怕有心人).
5.The project           (旨在帮助) people who have strong interest in Chinese paintings.
答案:1.are looking forward to having an opportunity 2.took notes 3.out of curiosity 4.Nothing is impossible to a willing mind 5.is designed to help
Ⅰ.阅读理解
A
I am a shy girl.I find it quite difficult to start small talk when I meet someone for the first time.I always wonder how the other kids of my age can be so natural when they are introduced to people they’ve never met before.
On the morning of my first day in high school, I had butterflies in my stomach.I’d heard lots of the first day in high school stories.Some high schoolers had bad memories (回忆) that they just couldn’t let go of for quite a while.On the way to school I was thinking about what to do when I walked into the classroom.“Shall I wave (挥手) to those students who’re in the classroom Or shall I just give them a smile and nod at them What if they didn’t wave back or didn’t smile back ” I couldn’t stop imagining the worst situation of my first day in high school.
I kept my head down when I got close to my classroom.“Hello,little miss,I’m Mrs Sccar,would you like to start your high school life with a game ” What a relief (放松) it was to hear your new teacher talking to you in such a pleasant way!“Sure,I’d love to,” I answered in a low but happy voice.
Mrs Sccar gave me a piece of paper and it was a new school Bingo game.On the paper there were 40 squares,with 20 having questions and 20 empty.The questions were like “Have you ever visited England Do you have three elder sisters ”Holding these pieces of paper,we went to the other classmates and asked them the questions.If any of them answered “yes” to a question,I wrote down his or her name in the empty square following the question.When I’d filled in all the empty squares,I knew everyone in my classroom.I quite enjoyed my first day in high school,especially the Bingo game.
(  )1.What does the underlined part “I had butterflies in my stomach” in Paragraph 2 mean
A.I was proud. B.I felt nervous.
C.I was unfriendly. D.I looked dangerous.
(  )2.What did the author do on the way to school
A.She waved to other people.
B.She nodded at other people.
C.She imagined some bad situations.
D.She thought about seeing smiling faces.
(  )3.How did the author feel when Mrs Sccar talked to her
A.Warm. B.Lost.
C.Frightened. D.Disappointed.
(  )4.What did the author do during the Bingo game
A.She asked Mrs Sccar questions.
B.She talked about her own sisters.
C.She collected her classmates’ names.
D.She wrote down “yes” in the squares.
语篇导读:本文是记叙文。文章主要讲述了高中第一天,作者的老师通过一个游戏消除了作者的紧张情绪。
答案及剖析:
1.B 句意猜测题。根据下文中的“I’d heard lots of the first day...go of for quite a while.”可知,作者上高中的第一天感到非常紧张。故选B。
2.C 细节理解题。根据第二段中的“What if they didn’t wave back or didn’t smile back ”和“I couldn’t stop imagining the worst situation of my first day in high school.”可知,作者在上学路上想象了许多糟糕的情况。故选C。
3.A 细节理解题。根据第三段中的“What a relief(放松) it was to hear...a low but happy voice.”可知,作者在跟老师交流的过程中感到很温暖。故选A。
4.C 推理判断题。根据最后一段中的“I wrote down his or her name in the empty square following the question.”可知,作者在玩游戏的过程中知道了同学的名字。故选C。
B
Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork—everything from taking tests to researching a paper.But unfortunately,most schools don’t have classes that teach you how to take notes.So here are some tips.
Write down key facts.If you have a teacher who writes notes on the board,that’s good:You can copy them down.If it is not,write down the most important points from class.Does your history teacher mention the date of a key Civil War battle Does your English teacher give examples of Shakespeare’s use of irony (讽刺) Write it down!
Different teachers do things differently.For example,some teachers may mention lots of dates and facts in class but only write the key ones on the board.Other teachers may not write anything down,but they may repeat a certain date or piece of information.After a while,you’ll get to know a teacher’s style.
Don’t overdo it.Don’t go crazy taking notes.You’ll be frantic (慌乱的)if you try to write down every word that’s said in class.And if you focus too much on getting your notes right,you might miss important points.Some people actually learn better by listening,writing down a few key points,and then going over the material after class.
Ask.Don’t be afraid to ask the teacher to repeat something you miss.If the teacher is going too fast,your classmates will also be happy to hear the information again.If you don’t want to ask in class,see your teacher afterwards.It’s much easier than wondering if you got the notes right as you study.
Compare.Keep your notes handy when you’re doing your reading pare what you wrote with what the readings say—you may even want to add to your notes as you read.
(  )5.What’s an advantage of note-taking according to the writer
A.It helps you to get good marks in tests.
B.It’s a basic skill of researching a paper.
C.It helps fix your mind on what the teacher says.
D.It gives you a better understanding of key facts.
(  )6.Why is Shakespeare mentioned in the passage
A.To introduce the topic on note-taking.
B.To compare writing styles in different times.
C.To give an example of forming good habits.
D.To explain what a key fact is in a teacher’s class.
(  )7.What is suggested in the third paragraph
A.Teachers encourage their students to be active in class.
B.It is helpful for teachers to learn from each other in styles.
C.It is not always possible to note down all information in class.
D.A teacher’s style be taken into consideration when taking notes.
(  )8.What is the writer’s opinion towards students
A.They must try to take correct and detailed notes in class.
B.They should put down only key points while listening carefully.
C.They must not interrupt the teacher by asking questions in class.
D.They should put down as much information as possible in class.
语篇导读:本文是说明文。作者主要给出了如何记笔记的建议。
答案及剖析:
5.A 细节理解题。根据第一段第一句可知,作者认为,记笔记的一个好处是它能帮助你在考试中取得好成绩。故选A。
6.D 推理判断题。根据第二段前三句的内容可知,提到莎士比亚是为了解释:教师课堂上的一个要点是什么。故选D。
7.D 推理判断题。根据第三段内容可知,第三段建议,在记笔记时要考虑老师的风格。故选D。
8.B 推理判断题。根据第四段最后两句可知,作者认为学生在认真听讲时,只需要记下要点。故选B。
Ⅱ.完形填空
Miss Hughes entered the classroom and then the children stopped talking.In a body,they stood up and  1  the teacher in a loud voice,“Good morning!”Miss Hughes smiled and told the class to sit down.She  2  at a glance that there seemed to be thirty-five pupils in the class,more or less.They were all watching her with fixed eyes, 3  to find what sort of person she was.
“I  4  you want to know my name,”she said.But before she could tell,a student  5  out,“It’s Miss Hughes,” Miss Hughes laughed.“ 6  travels fast,” she said.
Miss Hughes  7  a list and began to call the pupils’ names in  8  .When she came to the last one,John,she  9  that he had been absent for over a month.“What’s the matter with John ” she asked,  10  puzzled.“He’s in hospital.He had his leg broken,” said a girl in the front  11 .“He slipped while skating,” 12  a boy.“Has anyone  13  to see him ” Miss Hughes asked.No one  14 .
Miss Hughes said,“I’d like you to write a letter to John.We’ll  15  the best ones to him and cheer him up in hospital.”
(  )1.A.greeted B.congratulated
C.signed D.called
(  )2.A.said B.found
C.reported D.thought
(  )3.A.thinking B.getting
C.seeing D.waiting
(  )4.A.expect B.decide
C.ask D.wish
(  )5.A.called B.laughed
C.thought D.let
(  )6.A.It B.That
C.Surprise D.News
(  )7.A.showed up B.took out
C.picked up D.searched for
(  )8.A.turn B.fact
C.ease D.surprise
(  )9.A.watched B.heard
C.noticed D.knew
(  )10.A.getting B.staying
C.smelling D.looking
(  )11.A.class B.row
C.room D.desk
(  )12.A.added B.advised
C.cried D.corrected
(  )13.A.started B.been
C.gone D.wanted
(  )14.A.did B.hoped
C.knew D.answered
(  )15.A.choose B.send
C.hand D.leave
语篇导读:本文是记叙文。文章主要讲述了Miss Hughes给学生们上第一节课时所发生的故事。
答案及剖析:
1.A 根据下文内容可知,此处是指问候(greeted)老师。故选A。
2.B “found...”在此叙述的是at a glance 的结果。故选B。
3.D Miss Hughes是新老师,学生们注视着她,毫无疑问是等待着了解她。wait to do sth意为“等待做某事”。故选D。
4.A 初次见面,Miss Hughes料想孩子们对她很好奇,想知道她的名字。expect意为“料想”,符合语境。故选A。
5.A 此处是指还没等她说完,一个学生就大声说出了她的名字。call out意为“大声说出”,符合语境。故选A。
6.D 根据上下文可知,Miss Hughes是想表达“消息传得快”。D项符合文意。故选D。
7.B 根据下文内容可知,Miss Hughes点名之前应是取出名单。take out意为“取出”,符合语境。故选B。
8.A Miss Hughes取出名单后,自然是逐个点名。in turn意为“依次;逐个”。故选A。
9.C 老师点到最后一名学生John时,她注意到(noticed) John已缺席了一个多月。故选C。
10.D Miss Hughes刚开始并不知道John长时间缺席的原因,因此她应是看上去(looking)困惑不解。故选D。
11.B 根据句意,此处是指坐在前排的一个女生,row意为“一排”。故选B。
12.A 此处应是男孩补充(added)女孩的话。故选A。
13.B 此处老师问:“有人曾去看过他吗 ”“have been to see...”意为“曾去看过……”。故选B。
14.D 上句是说Miss Hughes问了一个问题,此处应是回答(answered)问题,和上句中的asked相呼应。故选D。
15.B 根据ones代指letters可知,Miss Hughes要把写得最好的信送给(send)John。故选B。
Ⅲ.写作训练
假设你是李华,刚进入一所高中就读,同学们互相还不熟悉。请你根据以下内容用英语写一篇自我介绍。
姓名 李华 年龄 16 性别 男
个人 信息 1.性格外向,热心肠;喜欢交友; 2.爱好集邮、踢足球、钓鱼; 3.想成为一名医生。
  注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
[写作指导]
One possible version:
My name is Li Hua,aged 16.In common with many teenage boys,I prefer to play football in my spare time.Also,collecting stamps is what I like most.Besides,I’m crazy about fishing.It’s three years since I started to fish.
As an outgoing boy,I’m more than glad to make friends with you.I’m a kind-hearted boy.If you need help,I’ll do my best to help you.In terms of my dream,I plan to be a doctor in the future.素养测练(二) WELCOME UNIT Part 2
Ⅰ.单词拼写
1.Jane was extremely     (好奇的)about how it happened.
2.My deskmate has such a kind,friendly     (个性).
3.The president will present the     (策略)tomorrow afternoon.
4.At last,we all decided to     (组织) a concert for the New Year.
5.Everyone can greatly     (改善)the quality of life.
6.Please     (修改)the draft to improve its content.
7.Little Tony is always enjoying the     (陪伴) of his parents.
8.He continued to pursue his      (目标) of becoming a doctor.
Ⅱ.语境填词
1.How much      (revise) do these exchange students do before an exam
2.You need to pay attention to taking     (note) in class.
3.The UN is an international      (organise) that helps countries to solve problems peacefully.
4.At yesterday’s class meeting,Jack shared many learning     (strategy) with his classmates.
5.I look forward to going to the theatre and listening to music of different     (style).
6.The woman in the shop looked at him     (curious).
7.There is much     (improve) for your writing skills.
Ⅲ.情境写作
1.The students              (正盼望着有机会) to explore society for real-life experience.
2.Mary couldn’t concentrate on the lecture when she           (记笔记) on her flash cards.
3.He asked the question                   (出于好奇).
4.             (世上无难事,只怕有心人).
5.The project           (旨在帮助) people who have strong interest in Chinese paintings.
Ⅰ.阅读理解
A
I am a shy girl.I find it quite difficult to start small talk when I meet someone for the first time.I always wonder how the other kids of my age can be so natural when they are introduced to people they’ve never met before.
On the morning of my first day in high school, I had butterflies in my stomach.I’d heard lots of the first day in high school stories.Some high schoolers had bad memories (回忆) that they just couldn’t let go of for quite a while.On the way to school I was thinking about what to do when I walked into the classroom.“Shall I wave (挥手) to those students who’re in the classroom Or shall I just give them a smile and nod at them What if they didn’t wave back or didn’t smile back ” I couldn’t stop imagining the worst situation of my first day in high school.
I kept my head down when I got close to my classroom.“Hello,little miss,I’m Mrs Sccar,would you like to start your high school life with a game ” What a relief (放松) it was to hear your new teacher talking to you in such a pleasant way!“Sure,I’d love to,” I answered in a low but happy voice.
Mrs Sccar gave me a piece of paper and it was a new school Bingo game.On the paper there were 40 squares,with 20 having questions and 20 empty.The questions were like “Have you ever visited England Do you have three elder sisters ”Holding these pieces of paper,we went to the other classmates and asked them the questions.If any of them answered “yes” to a question,I wrote down his or her name in the empty square following the question.When I’d filled in all the empty squares,I knew everyone in my classroom.I quite enjoyed my first day in high school,especially the Bingo game.
(  )1.What does the underlined part “I had butterflies in my stomach” in Paragraph 2 mean
A.I was proud. B.I felt nervous.
C.I was unfriendly. D.I looked dangerous.
(  )2.What did the author do on the way to school
A.She waved to other people.
B.She nodded at other people.
C.She imagined some bad situations.
D.She thought about seeing smiling faces.
(  )3.How did the author feel when Mrs Sccar talked to her
A.Warm. B.Lost.
C.Frightened. D.Disappointed.
(  )4.What did the author do during the Bingo game
A.She asked Mrs Sccar questions.
B.She talked about her own sisters.
C.She collected her classmates’ names.
D.She wrote down “yes” in the squares.
语篇导读:本文是记叙文。文章主要讲述了高中第一天,作者的老师通过一个游戏消除了作者的紧张情绪。
B
Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork—everything from taking tests to researching a paper.But unfortunately,most schools don’t have classes that teach you how to take notes.So here are some tips.
Write down key facts.If you have a teacher who writes notes on the board,that’s good:You can copy them down.If it is not,write down the most important points from class.Does your history teacher mention the date of a key Civil War battle Does your English teacher give examples of Shakespeare’s use of irony (讽刺) Write it down!
Different teachers do things differently.For example,some teachers may mention lots of dates and facts in class but only write the key ones on the board.Other teachers may not write anything down,but they may repeat a certain date or piece of information.After a while,you’ll get to know a teacher’s style.
Don’t overdo it.Don’t go crazy taking notes.You’ll be frantic (慌乱的)if you try to write down every word that’s said in class.And if you focus too much on getting your notes right,you might miss important points.Some people actually learn better by listening,writing down a few key points,and then going over the material after class.
Ask.Don’t be afraid to ask the teacher to repeat something you miss.If the teacher is going too fast,your classmates will also be happy to hear the information again.If you don’t want to ask in class,see your teacher afterwards.It’s much easier than wondering if you got the notes right as you study.
Compare.Keep your notes handy when you’re doing your reading pare what you wrote with what the readings say—you may even want to add to your notes as you read.
(  )5.What’s an advantage of note-taking according to the writer
A.It helps you to get good marks in tests.
B.It’s a basic skill of researching a paper.
C.It helps fix your mind on what the teacher says.
D.It gives you a better understanding of key facts.
(  )6.Why is Shakespeare mentioned in the passage
A.To introduce the topic on note-taking.
B.To compare writing styles in different times.
C.To give an example of forming good habits.
D.To explain what a key fact is in a teacher’s class.
(  )7.What is suggested in the third paragraph
A.Teachers encourage their students to be active in class.
B.It is helpful for teachers to learn from each other in styles.
C.It is not always possible to note down all information in class.
D.A teacher’s style be taken into consideration when taking notes.
(  )8.What is the writer’s opinion towards students
A.They must try to take correct and detailed notes in class.
B.They should put down only key points while listening carefully.
C.They must not interrupt the teacher by asking questions in class.
D.They should put down as much information as possible in class.
语篇导读:本文是说明文。作者主要给出了如何记笔记的建议。
Ⅱ.完形填空
Miss Hughes entered the classroom and then the children stopped talking.In a body,they stood up and  1  the teacher in a loud voice,“Good morning!”Miss Hughes smiled and told the class to sit down.She  2  at a glance that there seemed to be thirty-five pupils in the class,more or less.They were all watching her with fixed eyes, 3  to find what sort of person she was.
“I  4  you want to know my name,”she said.But before she could tell,a student  5  out,“It’s Miss Hughes,” Miss Hughes laughed.“ 6  travels fast,” she said.
Miss Hughes  7  a list and began to call the pupils’ names in  8  .When she came to the last one,John,she  9  that he had been absent for over a month.“What’s the matter with John ” she asked,  10  puzzled.“He’s in hospital.He had his leg broken,” said a girl in the front  11 .“He slipped while skating,” 12  a boy.“Has anyone  13  to see him ” Miss Hughes asked.No one  14 .
Miss Hughes said,“I’d like you to write a letter to John.We’ll  15  the best ones to him and cheer him up in hospital.”
(  )1.A.greeted B.congratulated
C.signed D.called
(  )2.A.said B.found
C.reported D.thought
(  )3.A.thinking B.getting
C.seeing D.waiting
(  )4.A.expect B.decide
C.ask D.wish
(  )5.A.called B.laughed
C.thought D.let
(  )6.A.It B.That
C.Surprise D.News
(  )7.A.showed up B.took out
C.picked up D.searched for
(  )8.A.turn B.fact
C.ease D.surprise
(  )9.A.watched B.heard
C.noticed D.knew
(  )10.A.getting B.staying
C.smelling D.looking
(  )11.A.class B.row
C.room D.desk
(  )12.A.added B.advised
C.cried D.corrected
(  )13.A.started B.been
C.gone D.wanted
(  )14.A.did B.hoped
C.knew D.answered
(  )15.A.choose B.send
C.hand D.leave
语篇导读:本文是记叙文。文章主要讲述了Miss Hughes给学生们上第一节课时所发生的故事。
Ⅲ.写作训练
假设你是李华,刚进入一所高中就读,同学们互相还不熟悉。请你根据以下内容用英语写一篇自我介绍。
姓名 李华 年龄 16 性别 男
个人 信息 1.性格外向,热心肠;喜欢交友; 2.爱好集邮、踢足球、钓鱼; 3.想成为一名医生。
  注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
[写作指导]
One possible version:
My name is Li Hua,aged 16.In common with many teenage boys,I prefer to play football in my spare time.Also,collecting stamps is what I like most.Besides,I’m crazy about fishing.It’s three years since I started to fish.
As an outgoing boy,I’m more than glad to make friends with you.I’m a kind-hearted boy.If you need help,I’ll do my best to help you.In terms of my dream,I plan to be a doctor in the future.