Unit 3 Fascinating parks一轮复习单词短语检测 追踪训练(共4份)-2026届高三英语人教版选择性必修第一册

文档属性

名称 Unit 3 Fascinating parks一轮复习单词短语检测 追踪训练(共4份)-2026届高三英语人教版选择性必修第一册
格式 zip
文件大小 277.3KB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-09-18 15:44:38

文档简介

人教版选择性必修一Unit 3短语句子检测1答案
班级____________姓名______________
尽管外面艳阳高照,我也分不清是早上还是夜晚。
Even though the sun is brightly shining, telling whether it is morning or night is impossible.
展现在我眼前的是拉帕河的在下边的山谷中逶迤而过。
Spreading out before me, branches of the Rapa River flow through the valley below.
过去被大片冰层覆盖
used to be covered by vast sheets of ice
冰层消融,留下了约一百座冰川。
This ice melted, leaving behind about 100 glaciers.
跟着驯鹿之后来的是萨米人,他们在这片土地上安家落户。
Following the reindeer were the Sami people, who made the territory their home.
保持这片土地的自然状态
keep the land in its natural state
公园边界内禁止一切开发活动。
All new development is banned within park boundaries.
禁止某人做某事
ban/prohibit/keep/stop sb from doing sth
陪伴某人
accompany sb = keep sb company
陪他去书店
accompany him to the book store
采用不同的方法处理这个问题
adopt different approaches to the problem
开始着手做某事
set out to do/ set about doing
置身这般美丽的荒原让我感到活着是如此幸福。
Being in such a beautiful and wild place makes me feel blessed to be alive.
拥有珍贵的机会去探索这片独特的地域
have this rare opportunity to explore this unique territory人教版选择性必修一Unit3单词检测
班级___________ 姓名___________
连续猛击,自助餐v./n. ____________
2.(一块)布;织物;n. ____________
3. 边缘,(使)徐徐移动n./v. ____________
4. 谷;山谷;溪谷n. _____________
5. 冰川n. ____________
6. 领士;版图;地盘n. _____________
7. 禁令n.;明令禁止, 取缔v. _______-__________(pt)-___________(ppt)
8. 边界;界限;分界线n. ___________
9. 小屋;(尤指)村舍;小别墅n. __________
10. 看得见的;可见的adj.________________ 看不见的adj. _______________
11. 陪同;伴随;为……伴奏v. _______________
12. 采用;采取;采纳;领养v. ______________ n.______________
13. 酸的;有酸味的adj. _________
14. 出发;启程;(怀着目标)开始工作 ____________
15. 祝福v. _________
16. 依靠……生活;以吃……为生 ____________
17. 禁止;阻止;禁令n. ____________
18.(尤指以法令)禁止;阻止v. ___________
19. 新闻记者;新闻工作者n. ____________
20. 打喷嚏;喷嚏;喷嚏声n./v. ____________
21. 茶壶n. __________
22. 用标签标明;贴标签;标签v./n. ___________
23. leopard n. __________
24. 延伸;延续;伸展;舒展v. ____________
25. 值得做的;有益的adj. _______________ v./n.奖励;回报___________
26. 肺n. ___________
27. 自行车;摩托车;循环;骑自行车n./v. ___________
28. 狭长地带;走廊;过道n. ______________
29. 脚镫子;踏板;骑自行车;踩踏板n./v. _________________
30. 喷泉;人工喷泉;喷水池n.________________
31. 路线;路途;途径n. _____________
32. 向前;在前面;提前adv. __________
33. 主题公园;主题乐园 ____________________
34. 极好的;极大的;难以置信的adj. ___________ adv.___________
35. 有吸引力;呼吁;上诉;请求v./n. ____________ 吸引人的adj. ___________
36. 海盗;盗版者;盗印;窃用n./v. ______________
37. 可爱的;讨人喜爱的adj. ______________ v._____________
38. 游荡;漫游;走失;走神n./v. _________________
39. (提供)消遣;(使)娱乐v. _______________ n._______________
40. 巨大的;极大的adj. ____________
41.(使)摆动;转弯;(使)突然转向v. _________
42. 铁;铸铁;熨斗;(用熨斗)熨n./v. ___________
43. 时尚;流行款式 n. ______________ adj._________________
44. 稀少的;珍贵的;(肉)半熟的adj. ___________ adv.____________
45. 蒸汽;水蒸气;蒸发;冒水汽n./v. ___________
46. 极佳的;卓越的adj. ____________
47. aquarium n.____________
48. 达到;直到;能胜任 _____________
49..(近)极地的;南极(或北极)的adj.___________
50. 颠倒;倒转;翻转 _______________
51. 壮丽的;雄伟的;极佳的adj.____________
52. 展览;陈列;展览品;显示;陈列n./v. _______________
53. 食欲;胃口;强烈欲望n. _______________
54. 娱乐;招待;娱乐活动;文娱节目n. __________________ v.______________
55. (书、报纸印刷页上的)栏;专栏;柱(形物)n.______________(共1张PPT)
Whichever and whatever you like, there is an incredible theme park that will appeal to you.
appeal to sb to do sth ; make an appeal to sb to do sth
sb be familiar with sth
an adorable fairytale or cartoon character
wander around the fantasy amusement park
Disneyland also has many exciting rides to amuse you, from enormous swinging ships to scary free-fall drops.
put on performances
a rare experience; an unforgettable experience
have fun doing sth
one of the leading ocean-themed parks in the world
in addition to sth
get turned upside down by an exciting roller coaster
If it is ocean entertainment that you are looking for, come to Chimelong Ocean Kingdom.高三英语人教版选择性必修一 Unit 3 追踪训练
姓名:________ 班级:_________
一、单句填空,夯实基础(根据语境和所给汉语意思或英语单词,用适当的形式填空)。
1.The director _____________________(ban) from driving for three years because of drunk driving.
2. The film star appeared,____________________ (accompany) by a team of strong bodyguards.
3. Many governments have made a ____________(prohibit) on using cloning to do something immoral.
4. Preventing disasters is among the most interesting, _________________(reward) parts of their work.
5. Given its proximity to the park, this family-owned campground is particularly_______________
(appeal ) to visitors who travel to the area.
6. She paled_________________(visible) at the news.
7. The_________________ (adore) female calf is the second black rhino born this year at the reserve.
8. That ____________ son was grateful for the _____________ by the ____________ parents.(adopt)
9. ________________exhibition are new products of industry and agriculture.
10. We are having fun_________________ (pedal) on the special route.
11. Much to their_______________, having pictures to color will keep children ________________
for hours.(amuse)
12. May our country always be blessed _______________ prosperity!
13. He left, ________________(leave) me to do all the rest work.
14. Bears begin to sleep and live______________the fat they stored during the summer and autumn.
15. We are warned that it is dangerous to jump off a car when it’s ________________ the move.
16. The book wasn’t anything_______________as good as her first one!
I certainly think there should be a ban _______________tobacco advertising.
翻译句子
1.是否去购物,你说了算!(up to )
2. 无论你是谁,都不能触犯法律。
3. 要求和她约会也没有用。(no good )
4._________________________(人们希望) it will also provide useful insights and examples for more
experienced researches.
5. ___________________________________(日子一去不复返)we Chinese were looked down upon.
6. All the afternoon he worked_______________________________________(锁着门with 结构)
7. ___________________________________(有这个小男孩领路,with 结构),we will have no difficulty finding the cottage tomorrow.
8. _____________________________________(还剩三场比赛,with 结构) there are six teams in the
promotion race.
三、七选五阅读
Cloud storage is a flexible and convenient way to store data with complete peace of mind. ____1____ This means you can store all your digital things remotely, without taking up space on your computer. There are two options available: public cloud storage allows you to share hosting space with other users; private cloud storage is the ideal choice for companies who want to have their data stored in their own environment.
____2____ Once you have registered and set up your account, you simply save your files via the internet using your username and password. This ensures your data remains secure and inaccessible to anyone else. Should you choose, you can put certain permissions in place, which makes it easy to share your data with your colleagues or your family.
When you sign up to cloud storage, you can choose the amount of space you need. ____3____ You can store anything digital: all your files, videos and pictures. Whether you want to use this storage solution to store your family photographs or you want to use it to store your work documentation, you will find it quite convenient.
Is it better than your computer or an external drive The answer is a definite puters crash all the time. ____4____ External hard drives can still break, or fail. Here you also have the added risk of misplacing it or having it stolen. There are so many advantages to cloud computing, from the ability to access your data from wherever, whenever, to not needing expensive external storage devices. ____5____
A. You will find cloud storage very cheap.
B. Cloud storage is very simple to use.
C. It enables you to store your data on hosted servers.
D. This is the most common cause of lost work and memories.
E. Cloud storage providers offer multiple layers of data security.
F. The only disadvantage, however, is that you need internet to access files.
G. You can start with a small amount and increase the storage size later on.
四、完形填空
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
My father always loved gardening. Growing prize-winning vegetables was a serious matter for my father for another 20 years after his retirement.
Growing vegetables was a business for my dad. Dates when everything was planted were carefully ___1___. The type of seed used, the fertiliser and the weather were all documented.
Mum ___2___ a trip out for a holiday, but it was a thing of the past. “It’s too warm today,” Dad would say. “My vegetables will need a ___3___ every three hours.”
As one crop was ___4___, another was already planted, so caring for vegetables was a non-stop job. Beyond our wildest dream, Dad ___5___ the local Loxton show, where he could ___6___ his gardening skills. We all thought this was great and the __7___ of eating free prize-winning vegetables was even better. Mum complained, “He is ___8___ in getting them ready.” However, soon she loved others’ remarks about how ___9___ she was to have all the produce.
Then came that fateful day. My dad’s 19 _____10_____ went into the show with first prizes coming home. Then he stayed up to _____11_____ his prize-winning vegetables, really gardening with interest. Rather than using any chemicals, Dad wandered, with insects caught, in case of a small hole on the vegetables. He then went rather quiet for weeks to the point where Mum was wondering what was in his mind. He finally _____12_____, “This year I won’t enter the show. It’s fair to give others a(n) _____13_____ to win.”
Of course, Dad kept gardening, just in a more _____14_____ way, and both of my parents got to sleep all night and went on occasional _____15_____. Our fridges were still being filled.
1. A. recorded B. arranged C. fixed D. changed
2. A. complained about B. set aside C. brought out D. longed for
3. A. shade B. rest C. meal D. drink
4. A. sheltered B. harvested C. cooked D. attached
5. A. discovered B. updated C. designed D. celebrated
6. A. take up B. comment on C. show off D. pick up
7. A. delight B. feeling C. trick D. reward
8. A. occupied B. involved C. interested D. stuck
9. A. different B. enthusiastic C. lucky D. outstanding
10. A. performances B. prizes C. ideas D. entries
11. A. pick B. guard C. plant D. choose
12. A. announced B. whispered C. cheered D. requested
13. A. voice B. idea C. right D. chance
14. A. careful B. skillful C. relaxing D. casual
15. A. parties B. conversations C. jobs D. trips(共7张PPT)
was banned
accompanied
prohibition
rewarding
appealing
visibly
adorable
adopted, adoption, adoptive
On
pedal(l)ing
amusement, amused
with
leaving
off/on
on
like/but
on
It is up to you whether to shop or not.
No matter who/ Whoever you are, you can not break the law.
It is no good asking her for a date.
It is hoped that
Gone are the days when
with the door locked
With the boy to lead the way
With three matches remaining
【答案】1. C 2. B 3. G 4. D 5. F
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了云存储的优势、使用方法、存储空间选择以及与传统存储方式的对比。
【1】根据上文“Cloud storage is a flexible and convenient way to store data with complete peace of mind. (云存储是一种灵活且方便的数据存储方式,可以让你完全放心。)”以及下文“This means you can store all your digital things remotely, without taking up space on your computer. (这意味着你可以远程存储所有数字内容,而不会占用电脑空间。)”可知,此处应是在解释云存储的工作原理,即如何存储数据。C选项“It enables you to store your data on hosted servers. (它允许你将数据存储在托管服务器上。)”中的“it”指代上文的“Cloud storage”,且与下文的“store all your digital things remotely”相呼应。故选C项。
【2】根据下文“Once you have registered and set up your account, you simply save your files via the internet using your username and password. This ensures your data remains secure and inaccessible to anyone else. (一旦你注册并设置了账户,你只需使用用户名和密码通过互联网保存文件。这确保了你的数据保持安全,其他人无法访问。)”可知,本段主要介绍了云存储的使用方法,强调其简单易用。B选项“Cloud storage is very simple to use. (云存储使用起来非常简单。)”概括了本段的主题,即云存储的易用性。故选B项。
【3】根据上文“When you sign up to cloud storage, you can choose the amount of space you need. (当你注册云存储时,你可以选择你需要的空间大小。)”以及下文“You can store anything digital: all your files, videos and pictures. (你可以存储任何数字内容:所有文件、视频和图片。)”可知,此处应是在讨论云存储的空间选择及其灵活性。G选项“You can start with a small amount and increase the storage size later on. (你可以从少量开始,以后增加存储空间。)”,既承接了上文的“choose the amount of space you need”,又为下文的存储各种数字内容提供了空间上的灵活性。故选G项。
【4】根据上文“Is it better than your computer or an external drive The answer is a definite puters crash all the time. (它比你的电脑或外部驱动器更好吗?答案是肯定的。电脑总是会崩溃。)”可知,此处是在比较云存储与传统存储方式(如电脑和外部驱动器)的优劣,并指出电脑容易崩溃的问题。D选项“This is the most common cause of lost work and memories. (这是工作和记忆丢失的最常见原因。)”进一步阐述了电脑崩溃的后果,即导致工作和记忆丢失,与上文紧密相连。故选D项。
【5】根据上文“There are so many advantages to cloud computing, from the ability to access your data from wherever, whenever, to not needing expensive external storage devices. (云计算有很多优点,比如无论何时何地都能访问你的数据,不需要昂贵的外部存储设备。)”可知,本段主要讨论了云存储的诸多优势。F选项“The only disadvantage, however, is that you need internet to access files. (然而,唯一的缺点是你需要互联网才能访问文件。)”指出了云存储的一个潜在缺点,即需要互联网连接才能访问文件,与上文的优势形成对比,使文章更加全面和客观。故选F项。
【答案】1. A 2. D 3. D 4. B 5. A 6. C 7. B 8. A 9. C 10. D 11. B 12. A 13. D 14. C 15. D
【导语】这是一篇记叙文。作者的父亲在退休后重拾种菜的兴趣爱好,还参加了展览,最终成功获奖。后来作者的父亲认为自己应该给其他人获胜的机会,于是放弃参加展览,开始悠闲种菜,享受生活。
【1】考查动词词义辨析。句意:每样东西种植的日期都被仔细地记录了下来。A. recorded记录;B. arranged安排;C. fixed修理;D. changed改变。根据下文“The type of seed used, the fertiliser and the weather were all documented.”可知,父亲将使用的种子的种类、肥料和天气状况都记录在册。由此可知,此处表示所有蔬菜的种植日期都被仔细地记录下来。故选A项。
【2】考查动词短语辨析。句意:妈妈渴望出去度假,但那是过去的事了。A. complained about抱怨;B. set aside把……放置一旁;C. brought out使显出;D. longed for渴望。根据下文中的“but it was a thing of the past. “It’s too warm today,” Dad would say. “My vegetables will need a 3 every three hours””可知,父亲现在需要照顾他的菜地,没有时间陪母亲一起出去度假,所以此处表达母亲是渴望出去度假的,但那已经成为过去了。D项意为“渴望”,符合语境。故选D项。
【3】考查名词词义辨析。句意:“今天太热了,”爸爸会说。“我的蔬菜需要每三个小时浇一次水。”A. shade阴影;B. rest休息;C. meal一餐;D. drink饮料。根据上文中的“It’s too warm today”可推知,天太热了,蔬菜需要浇水。D项意为“饮料”,在此处引申为给蔬菜浇的水,符合语境。故选D项。
【4】考查动词词义辨析。句意:一种作物收获了,另一种作物已经种下了,所以照料蔬菜是一项不间断的工作。A. sheltered提供庇护;B. harvested收获;C. cooked烹饪;D. attached附加。根据下文中的“another was already planted, so caring for vegetables was a non-stop job”可知,照顾蔬菜是一份不间断的工作,说明是作物的收割和种植在循环往复,所以设空处表示“收割(庄稼)”。故选B项。
【5】考查动词词义辨析。句意:出乎我们的意料,爸爸发现了当地的Loxton展览会。A. discovered发现;B. updated更新;C.designed设计;D. celebrated庆祝。根据下文中的“went into the show with first prizes coming home”可知,父亲参加展览会并获奖了,所以此处指父亲发现了当地的Loxton展览会。故选A项。
【6】考查动词短语辨析。句意:在展会上他可以炫耀他的园艺技术。A. take up开始从事;B. comment on评论;C. show off展示;D. pick up学会。根据上文中的“the local Loxton show”及语境可知,在展览会上,父亲可以展示他的园艺技术。故选C项。
【7】考查名词词义辨析。句意:我们都觉得这很棒,吃免费的获奖蔬菜的感觉更棒。A. delight高兴;B. feeling感受;C. trick诡计;D. reward回报。根据下文中的“eating free prize-winning vegetables was even better”及语境可知,作者一家都觉得这是一件不错的事,句中better说明的是“吃到免费的获奖蔬菜”的感受。故选B项。
【8】考查形容词词义辨析。句意:他忙着把蔬菜准备好。A. occupied忙于……的;B. involved卷入的;C. interested感兴趣的;D. stuck卡住的。根据语境可知,父亲准备参加展览会,蔬菜需要提前准备好,所以此处指母亲抱怨父亲总是忙着准备蔬菜。故选A项。
【9】考查形容词词义辨析。句意:然而,很快她就喜欢上了别人说她能拥有所有的农产品是多么幸运。A. different不同的;B. enthusiastic热情的;C. lucky幸运的;D. outstanding杰出的,突出的。根据下文中的“to have all the produce”及语境可知,母亲拥有所有展会上的农产品,在别人看来母亲是幸运的。故选C项。
【10】考查名词词义辨析。句意:我爸爸的19个作品参加了展览,并获得了一等奖。A. performances演出;B. prizes奖品;C. ideas想法;D. entries参赛作品。根据下文中的“went into the show”及语境可知,此处参加展览且获奖的是父亲的19个参赛作品,即他种植的19种蔬菜。故选D项。
【11】考查动词词义辨析。句意:然后,他熬夜守护着获奖的蔬菜,兴致勃勃地种菜。A. pick采摘;B. guard看守;C. plant种植;D. choose选择。根据下文“Rather than using any chemicals, Dad wandered, with insects caught, in case of a small hole on the vegetables.”及语境可知,父亲不使用任何化学药品,而是亲自捉蔬菜上的虫子,说明父亲对蔬菜精心看守与照料。故选B项。
【12】考查动词词义辨析。句意:他最后宣布:“今年我不参加这个节目了。给别人一个获胜的机会是公平的。”A. announced宣布;B. whispered低语;C. cheered欢呼;D. requested要求。根据下文中的“This year I won’t enter the show. It’s fair to give others a(n) 13 to win”及语境可知,父亲想让其他人也能获奖,所以决定今年不参加展览会,并将这个事情告诉大家,所以设空处表示“宣布”。故选A项。
【13】考查名词词义辨析。句意:他最后宣布:“今年我不参加这个节目了。给别人一个获胜的机会是公平的。”A. voice声音;B. idea想法;C. right权利;D. chance机会。根据上文“This year I won’t enter the show.”可知,父亲今年不会参加展览会了,说明他想要给其他人获奖的机会。故选D项。
【14】考查形容词词义辨析。句意:当然,爸爸继续园艺,只是以一种更放松的方式,我的父母可以睡一整夜,偶尔去旅行。A. careful小心的;B. skillful熟练的;C. relaxing令人放松的;D. casual随意的。根据下文中的“and both of my parents got to sleep all night”可知,作者的父母不必再熬夜了,说明父亲现在种菜相对于以前是更轻松了。C项意为“令人放松的”,符合语境。故选C项。
【15】考查名词词义辨析。句意:当然,爸爸继续园艺,只是以一种更放松的方式,我的父母可以睡一整夜,偶尔去旅行。A. parties聚会;B. conversations对话;C. jobs职业;D. trips旅行。根据语境可知,在父亲以一种更放松的方式去种菜后,作者的父母不必再熬夜,闲暇时间也变多了些,所以偶尔还可以出去旅行,和上文“Mum 2 a trip out for a holiday”一致。故选D项。人教版选择性必修一Unit 3短语句子检测1 班级____________姓名______________
尽管外面艳阳高照,我也分不清是早上还是夜晚。
展现在我眼前的是拉帕河的在下边的山谷中逶迤而过。
过去被大片冰层覆盖
冰层消融,留下了约一百座冰川。
跟着驯鹿之后来的是萨米人,他们在这片土地上安家落户。
保持这片土地的自然状态
公园边界内禁止一切开发活动。
禁止某人做某事
陪伴某人
陪他去书店
采用不同的方法处理这个问题
开始着手做某事
置身这般美丽的荒原让我感到活着是如此幸福。
拥有珍贵的机会去探索这片独特的地域人教版选择性必修一Unit 3短语句子检测2
班级:____________ 姓名:________________
无论你喜欢哪一个,无论你喜欢什么,总有一个奇妙无比的主题公园让你流连忘返。
呼吁某人做某事
某人熟悉某事
一个可爱的童话或卡通人物
漫步在奇幻游乐园
迪士尼有很多令人兴奋的游乐项目,从从巨大的秋千船到恐怖的跳楼机。
演出
一个难得的/难忘的经历
玩的开心
世界领先的海洋主题公园之一
11. 除...之外(还有);另外
12. 坐刺激的过山车,让你的头脚颠倒
如果你寻找的正是海洋类娱乐,那就来长隆(Chimelong)海洋王国吧!