【单元考点培优】Unit 3 A Day to Remember 专题11 阅读理解(含答案解析)-2025-2026学年七年级英语上册单元复习考点培优鲁教版(五四学制)(2024)

文档属性

名称 【单元考点培优】Unit 3 A Day to Remember 专题11 阅读理解(含答案解析)-2025-2026学年七年级英语上册单元复习考点培优鲁教版(五四学制)(2024)
格式 docx
文件大小 262.6KB
资源类型 试卷
版本资源 鲁教版(五四学制)
科目 英语
更新时间 2025-09-21 15:49:41

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年七年级英语上册单元复习考点培优鲁教版
(五四学制)(2024)Unit 3 A Day to Remember
专题11 阅读理解
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
In the morning, Daniel and Peter finished their breakfast quickly. They put on their school uniforms, took their school bags and walked quickly to the bus stop. They had to wait for their school bus as usual (像往常一样). They waited for half an hour but the bus didn’t come. The two brothers started to get worried. They did not want to be late.
Just then, Daniel’s classmate, Ben, came with a football on his bike. They were surprised to see that Ben wasn’t in his school uniform.
Ben stopped in front of the two brothers and asked, “Where are you going ”
“To school,” replied Peter quickly.
“Why aren’t you ready for school, Ben ” Daniel asked.
“Have you forgotten that today is a school holiday ” laughed Ben. “We have no lessons today!”
When Daniel and Peter told their mother about it, they all laughed. At last, the brothers joined Ben in playing football nearby (附近).
What a special morning!
1.When did the story happen
A.In the morning. B.At noon.
C.In the afternoon. D.In the evening.
2.How did Daniel and Peter feel when their school bus didn’t come
A.Angry. B.Excited. C.Lonely. D.Worried.
3.Why were the two brothers surprised
A.Ben was a football fan. B.Ben wasn’t in his school uniform.
C.Ben had a bicycle. D.Ben was leaving school.
4.The bus didn’t come because ________.
A.the weather was bad B.the driver was sick
C.it was a school holiday D.there was something wrong with it
5.What did the two brothers do at last
A.They went to the cinema. B.They played football with Ben.
C.They read books at home. D.They cooked with their mother.
Tim reads a book under a tree. His grandfather, an 89-year-old man, sits in the sun. Tim’s grandfather sees a thing in the sky and asks him, “What’s that, Tim ”
“It’s a kite,” Tim says.
Then his grandfather asks him again, “What’s that, Tim ”
“It’s a kite,” Tim tells him again.
Later, the grandfather asks him the same question. Tim gets angry and says loudly to his grandfather, “It’s a kite!”
The grandfather doesn’t say a word. He goes into the house and then comes back with an old diary (日记本) in his hand. Then he starts to read, “Wednesday, 10th July, sunny. Today, my grandson is 3. He asks me about a thing in the sky. I tell him it is a kite. He asks me many times (次) and I tell him many times.”
After hearing this, Tim says sorry to his grandfather. He should not be angry with his grandfather. After all, he is only too old to remember things.
6.What is Tim doing under the tree when his grandfather asks him a question
A.Reading a book. B.Talking to his grandmother.
C.Saying sorry to his grandfather. D.Flying a kite.
7.What does the underlined word “loudly” mean in Chinese
A.惊讶地 B.高兴地 C.紧张地 D.大声地
8.Tim’s grandfather was ________ with him when Tim was very young.
A.patient (有耐心的) B.excited C.strict D.happy
9.Why does Tim’s grandfather ask him the same question again and again
A.Because he likes Tim.
B.Because he is too old to remember things.
C.Because he likes asking questions.
D.Because he likes reading books.
10.What is the best title (题目) of the text
A.Reading every day is good
B.Keeping a diary is a good habit
C.Be nice to the old
D.Answer questions loudly
Do you like to go to the library If you are lucky, you may meet a pig there. Her name is Daisy II. The pig star travels to different libraries for story hours. She helps teach children that reading is fun.
Everything started in 1995. That year, Mr. and Mrs. Minor got a pet pig called Daisy. Daisy loved different people. She even did a Kiss-A-Pig event. People paid to give Daisy a kiss and later the Minors gave the money to children in need. A librarian (图书管理员) saw Daisy at the event. It gave her a good idea. She invited (邀请) Daisy to the library for story hours. Mr. Minor accepted the invitation.
Daisy became popular soon. Children loved seeing her in the library. More and more libraries invited Daisy for story hours. Mr. Minor gave up his job. He and Daisy started traveling around the country together.
In 2009, Daisy died of old age. Daisy II took over the show. Now, Mr. Minor travels with Daisy II. “I did over 300 shows last year,” Mr. Minor says. He plans to do more this year. “Meeting Daisy makes kids want to read more about pigs,” he says. “Then they may decide to read something else.”
11.Why does the pig travel to different libraries
A.For reading some stories. B.For selling some books.
C.For inviting children to travel. D.For teaching children that reading is fun.
12.Daisy raised money for children in need by ________ in 1995.
A.inviting people to libraries B.doing a Kiss -A-Pig event
C.traveling around the country D.teaching children to read
13.The underlined word “accepted” means “________”.
A.liked to have B.believed C.thought about D.disliked
14.According to the passage, Mr. Minor ________.
A.did over 200 shows with the pig last year B.has a popular pig star called Daisy now
C.plans to do more shows this year D.decides to read something else
15.What do you think of Daisy and Daisy II
A.They are lucky. B.They can make a lot of money.
C.They are boring. D.They are friendly and helpful.
My good friend Li Peng and I want to buy some school supplies. We go to the shop near my home. There are many students in the shop. Li Peng buys a green pen and two pencils, a black one and a red one. He buys a pencil box, too. My sister has a lot of pens and pencils, so I only buy some notebooks.
“Look, there is a nice watch on the floor. Is that yours, Lin Tao ” Li Peng asks me. “No,” I say. Then he picks up (捡起) the watch and asks a girl near us, “Excuse me, is this watch yours ” “No, mine is at home,” the girl answers.
Just then, a boy comes to us and says, “It’s my watch. It’s a birthday gift (礼物) from my mother.” “But how do we know it’s yours ” asks Li Peng.
“There are two words on the back (背面) of the watch. They’re Ma Jun. My name is Ma Jun,” the boy says. When we look at the back, we see the two words. We give the watch to the boy.
16.Where is the shop
A.Near Lin Tao’s home. B.Near the school.
C.Near Li Peng’s home. D.Near Ma Jun’s home.
17.Whose (谁的) watch is it
A.The girl’s. B.Ma Jun’s. C.Lin Tao’s. D.Li Peng’s.
18.What can we know from the passage (文章)
A.Only 5 students are in the shop.
B.There is a name on the back of the watch.
C.Li Peng, Lin Tao, and Ma Jun are good friends.
D.Lin Tao doesn’t buy anything (任何东西) in the shop.
I still can’t believe my tour in London with my family is over! It was the most amazing trip ever. We went there because it was my 15th birthday.
We flew to London on Thursday. After we arrived, we went on a tour of the city. London looked so beautiful! In the evening, the lights from the buildings and bridges made everything bright. We were totally amazed when looking at Buckingham Palace.
On Friday, we visited the Tate Britain first. There were many colorful paintings. After that, we walked to the Design Museum near our hotel. In the afternoon, we went on the London Eye to enjoy the wonderful view of the whole city.
Saturday was for shopping! We went to Portobello Road in the morning. Mum bought a beautiful dress for me. Dad didn’t seem excited at first, but he smiled when he found his favorite CD in a shop. In the afternoon, we visited Harrods, a top store in London.
On Sunday morning, we spent time in Hyde Park. We fed the ducks and took some nice photos. Before we knew it, it was time to go back home.
This trip was the most unforgettable experience for me. I’m so thankful to Dad for this wonderful gift. I just can’t wait to visit London again someday!
19.Why did the writer go to London
A.To go shopping. B.To make new friends. C.To celebrate her birthday. D.To make a travel vlog.
20.What did the writer’s family do on Friday afternoon
A.They got on the London Eye. B.They played in Hyde Park.
C.They went to Portobello Road. D.They visited the Design Museum.
21.What does the underlined word “gift” in the last paragraph refer to (指代)
A.Dad’s favorite CD. B.The unforgettable trip.
C.The colorful paintings. D.The nice photos of ducks.
22.How many days did the writer spend on the trip
A.Two days. B.Three days. C.Four days. D.Five days.
China’s new TV show To the Wonder has made Altay (阿勒泰) a new place to travel. The show tells the story of Li Wenxiu. She returned to her hometown of Altay to live with her mother and found the meaning (意义) of life and her love in Altay.
Altay is in the northwest of China. People like its wonderful views (风景), such as mountains and lakes. Altay is also a favorite place for skiing (滑雪) during the cold season.
The best travel season to Altay is usually from August to October. It is very cool and comfortable in summer within 30℃. In September, it’s also cool in the morning and at noon. Remember to take your camera and take some photos of the autumn trees and grass there.
“It’s like a fairyland. I would be so happy to take a walk in such wonderful views. I’m sure that traveling in Altay will be more popular in the future.” said Zhang Chen from Beijing. Now, more and more people want to travel to Altay because of the natural beauty and cultural activities.
23.What did Li Wenxiu find in Altay
A.The meaning of life and her love. B.A lot of friends.
C.Some delicious food. D.Different kinds of sports.
24.What does the underlined word “fairyland” probably mean in Paragraph 4
A.A beautiful place. B.A magic place. C.A boring place. D.A noisy place.
25.What can we do in Altay according to this passage
①Skiing. ②Enjoy the show. ③Take some photos ④Enjoy the view
A.①②④ B.①③④ C.②③④ D.①②③
26.What’s the best title of this passage
A.Enjoy traveling around China B.Li Wenxiu’s life
C.A wonderful place—Altay D.Take a walk in Altay
从方框中选择适当的句子,填入空白处,使文章内容完整,上下连贯。
My sister finished high school two weeks ago. As a special gift, our parents took us to India. 27 It was interesting but scary, as our travel turned into an unexpected lesson.
We went camping in a small village in India. 28 There we put up our tents and made a fire to keep us warm and cook food on. On the first night, we just sat under the moon and told each other stories. 29
The next morning, my sister and I got a terrible surprise. When we looked out of our tent, we saw a big snake sleeping near the fire. I was so scared that I couldn’t move. 30 My dad started to jump up and down in their tent. This woke the snake up and it moved into the forest near the lake. My dad told me later that snakes don’t have ears but can feel things moving. He also told me it was important not to go near a snake. 31
This trip taught me to respect nature and stay alert (警惕的). I’ll cherish (珍惜) the memories, but always remember to keep a safe distance from wildlife in the future.
A.But I was so tired that I went to sleep early.
B.First, we took a long bus ride to a lake in the countryside.
C.After arriving, we planned a camping trip to experience the countryside.
D.This was a very useful lesson for me.
E.We shouted to our parents to let them know about the danger.
25 minutes ago from # ▲ # Today was a wonderful day in Jingdezhen. The city is famous for its ceramics (陶瓷制品). The beautiful mountains there gave a deep impression (印象) on me on my arrival. First, I visited the Jingdezhen Ceramic Museum. There are so many beautiful ceramic pieces from different times. There are also some fine artworks with beautiful pictures on them. I was surprised at the great works. Then I went to the Ancient Kiln Site Park (窑址公园). It was very interesting to see how the workers made ceramics. In the park, I watched a great artist painting a plate. And I also tried making a small bowl with his help. It seemed like a piece of cake, but I failed to finish it. Finally, I bought a small ceramic cup for myself. It was a great way to remember the visit to Jingdezhen. I really enjoyed my day in Jingdezhen. It is a place full of history and art. I can understand why it is called the “Porcelain Capital (瓷都)”. I believe I will have more chances to revisit it in the future.
32.What left the writer a deep impression when arriving in Jingdezhen
A.The culture of the city. B.The famous ceramics.
C.The beautiful mountains. D.The nice weather.
33.What did the writer do in Jingdezhen Ceramic Museum
A.The writer bought old ceramic artworks.
B.The writer took some pictures of artworks.
C.The writer made a new kind of ceramics.
D.The writer saw many beautiful ceramic pieces.
34.The writer tried making a bowl ________
A.in the park B.in the museum C.in the store D.in the classroom
35.The best title (标题) for the ▲ can be “________”
A.The Best Gift in My Life B.One-Day Trip to Jingdezhen
C.Jingdezhen—the “Porcelain Capital” D.A Nice Trip with My Classmates
One day Charlie and his family were taking the bus to Century Park. “Look, Dad!” said Charlie. “The driver and I have the same watch.”
He ran up to the bus driver. “Look, Mr. Driver! We have the same watch.”
Charlie’s father called him back. “Shh, Charlie. Can’t you see the sign You mustn’t talk to the driver. It is dangerous.”
“Sorry, Dad,” said Charlie.
When they arrived at the park, they walked to the lake. It was a beautiful place. The birds sang and the sun shone. Mr. and Mrs. Chow sat down on a bench (长椅).
Charlie asked, “Dad, can I drive my radio car here ”
“Not here, Charlie,” said Mr. Chow. “Let’s go somewhere else instead.”
Charlie drove his radio car all afternoon. He had a great time. At four thirty his parents wanted to leave. “Come on, Charlie! It’s time to go home,” said Mr. Chow. But Charlie kept on driving.
“Charlie, please be a good boy,” said his mother.
Charlie stopped driving. “But, Mum and Dad! I’m the driver. Remember the sign on the bus You mustn’t talk to me when the car is moving!”
“Good try, Charlie!” said Mr. Chow, laughing. “But we have to go home now.”
36.Where did Charlie and his family go
A.A store. B.A park. C.A cinema. D.A library.
37.Which of the following signs did Charlie see on the bus
A. B. C. D.
38.What is the correct order of the following events
a. Charlie took the bus to a park. b. Charlie’s parents wanted to go home.
c. Charlie drove his radio car. d. Charlie told his parents not to talk to him.
A.a-b-d-c B.a-c-b-d C.c-a-b-d D.c-b-d-a
Today was an amazing day. There was a total solar eclipse in Wuhan! I woke up early because I couldn’t wait to see it!
My friends and I went down to the Yangtze River to find a good place to watch it. We took cameras, chairs, food and drink, and special glasses so we could look at it. Lots of people gathered there to watch too. Slowly, the moon moved in front of the sun. It looked like someone bit a hole in the sun! It got darker and darker as the moon slowly covered the sun. At 9:26 a.m. the moon completely covered the sun. The sky went dark. The crowd gasped and cheered. The light of the sun made a ring of light around the moon. I took this photograph then. The total eclipse lasted for over five minutes! Then it passed and the sky started to get brighter again.
I was really inspired by the eclipse this morning. In the afternoon, I spent hours reading about astronomy (天文学), eclipses, and how the planets move in our solar system. The universe is simply amazing! I also watched some videos with famous Chinese astronauts. I want to become an astronaut or astronomer (天文学家) someday too. The sky is the limit!
39.Where did Lisa and her friends watch the solar eclipse
A.By the Yellow River. B.By the Yangtze River.
C.In the city park. D.At their school.
40.Why did Lisa and her friends take special glasses
A.To take better photos of the eclipse. B.To protect their eyes while watching the eclipse.
C.To make themselves look cool. D.To keep the sun’s light away from their drinks.
41.What does the underlined word “gasped” mean
A.惊吓 B.担忧 C.惊叹 D.理解
42.How long did the total solar eclipse last
A.For about three minutes. B.For over five minutes.
C.For nearly ten minutes. D.The passage doesn’t say.
43.What did Lisa want to be when she grew up
A.An astronaut or an astronomer. B.A famous singer or dancer.
C.A doctor or a teacher. D.A scientist working in a lab.
A Meaningful School Trip
Last autumn, our class took a memorable trip to the City History Museum. At first, I thought it would be terrible—who enjoys dusty exhibits But what happened next changed my mind.
We explored ancient tools in Hall A.Ms. Lane, our guide, taught us how people created pottery 3,000 years ago. My friend Jake recorded her explanations on his phone. Suddenly, we realized the microphone wasn’t working! Ms. Lane’s voice filled the silent room like a storyteller’s.
The best part came in Hall B.We agreed to join a workshop. Using clay, we created mini artworks while rain filled the streets outside. I made a crooked vase but laughed harder than ever.
At lunch, we shared stories under umbrellas. Jake played his recordings—Ms. Lane’s voice mixed with our giggles. “This is better than any history video!” he said.
Finally, on the bus back, Ms. Lane smiled: “Today wasn’t about perfect art. You experienced how history lives.” Looking at my muddy vase, I realized messy moments sometimes teach the most.
44.Where did the class trip take place
A.A pottery studio. B.The City History Museum. C.An ancient tool factory. D.A rainy outdoor park.
45.What problem occurred during the tour
A.The bus broke down. B.The microphone failed. C.All artworks got damaged. D.The museum closed early.
46.What did the students create in the workshop
A.History videos. B.Mini clay artworks. C.Rainproof umbrellas. D.Storytelling recordings.
47.What did the students realize at the end
A.Museums are always boring.
B.Imperfect experiences can teach lessons.
C.Recording devices are useless.
D.Clay vases are easy to make.
Frank lives in the countryside (乡村). In August, 2024, he had a trip to Shanghai with his parents. There he went to a library, the first forest library in Shanghai.
The forest library was open to people on 20th February, 2023. It is known as Read & Joy Forest (悦读森林). Readers can relax and read books in the forest library. There are many different kinds of trees in the library. The library is in the open air. There are many facilities such as chairs and an information desk. Most of the visitors to the forest library are young people and parents with their children.
Frank took a book, sat on the chair and read quietly. He thinks having a library in the forest is such a great idea. People enjoy themselves reading in the forest. “I love the fresh air and trees here. I’m interested in everything here,” said Frank. “The library makes it possible (可能的) to enjoy reading in the natural surroundings (自然环境). I will come back some day for sure.”
48.When Frank went to the forest library, it had been open for about _______.
A.one month B.one and a half years C.one year
49.What does the underlined word “facilities” mean in Chinese
A.设施 B.软件 C.规则
50.Which of the following about the library is TRUE
A.There are the same trees and chairs in the library.
B.Readers can’t relax or read books in the open air.
C.The forest library is known as Read & Joy Forest.
51.Which is the right order according to the passage
a. Frank went to Shanghai with his parents in August, 2024.
b. Frank read a book in the library.
c. The first forest library was open to people in February, 2023.
d. Frank told us what he thought of the library.
A.c-a-b-d B.b-a-d-c C.a-b-c-d
52.From the passage, we can know Frank felt _______ in the library.
A.nervous B.relaxed C.afraid
Emma is not happy: It is her birthday, but no one in her class says “Happy Birthday!” to her. They are all preparing a birthday party for their teacher Mr. Smith.
Sure, Mr. Smith is great. He knows everyone’s birthday and makes cards for them. He always helps all the students with their study. Emma knows Mr. Smith should get a party. But she just wishes (希望) someone could know it is her birthday, too!
Emma has a quick look at the big card for Mr. Smith. The class make a card together just as Mr. Smith does for them.
“Emma, will you turn off the lights (关灯), please ” Sally says. “I’ll call Mr. Smith now.” When Sally finishes the call, Emma looks around the classroom slowly with a sigh (叹气).
The door opens and everyone says, “Surprise!” “A surprise party for me ” Mr. Smith asks. He walks over to the big card and says, “This is the most beautiful card in the world.” Then he turns to Emma and gives her a card. “Happy Birthday, Emma. I’m happy that we share (分享) the same party.”
“Me, too.” Emma says, smiling at Mr. Smith. “Happy Birthday, Emma!” her classmates cheer (欢呼).
53.Where is Emma according to the passage
A.At her home. B.In the store.
C.In the library. D.In the classroom.
54.What do you think of Mr. Smith
A.Busy. B.Funny. C.Strict(严格). D.Welcome.
55.Why does Emma give a sigh and not feel happy
A.Because she doesn’t like having a party.
B.Because she thinks her classmates don’t like her.
C.Because she thinks everyone forgets (忘记) her birthday.
D.Because she forgets to buy a gift for Mr. Smith.
56.Which of the following is the right order (顺序) according to the passage
① Sally asks Emma to turn off the lights.
② The classmates cheer for Emma and Mr. Smith.
③ Mr. Smith shows a card to Emma.
④ The class prepare a party for Mr. Smith.
A.①②③④ B.④①③②
C.②③①④ D.④①②③
57.What’s the main idea of the passage
A.A girl shares the same party with her teacher.
B.Some students have a party for their teacher.
C.A great teacher should make cards for his or her students.
D.The students should learn how to get on with their teachers
Hello! I’m Helen. Today my classmates and I went on a school trip and we visited the science museum.
We arrived there soon, because we took a fast train to the museum. At the museum, I learned a lot about robots. I liked them because they were cool and they could play chess with us. After that, I bought some lovely things for my parents in the gift shop. All in all, it wasn’t boring at all.
But Jim didn’t think so. He didn’t like the trip. Everything was about robots and he wasn’t interested in that. There were so many people and he couldn’t hear the guide’s words at all. The rooms were also really dark, so it was difficult for him to take photos. He didn’t buy anything either, because he thought the things in the shop were so expensive. In a word, it was a terrible day for him.
58.What did Jim think of the school trip
A.Cheap. B.Terrible. C.Special. D.Cool.
59.How did Helen go to the museum
A.By car. B.By plane. C.By train. D.By subway.
60.Why did Helen like robots
①Because they were lovely. ②Because they could play chess with them.
③Because they were cool. ④Because they could talk with them.
A.①② B.②③ C.③④ D.①④
61.Who did Helen buy some gifts for
A.Jim. B.Her friends. C.Her classmates. D.Her parents.
62.Which of the following is true according to the passage
A.Jim bought some gifts for his parents. B.Helen wasn’t interested in robots.
C.Jim had a great time in the science museum. D.Helen liked the school trip.
Do you like a trip on your holiday If you do, you’d better plan (计划) for it. I think you should do some things to plan your trip.
63 If you travel alone, think of your favorite place and visit it. If you travel with a friend, share your ideas with him or her. Talk about and decide your favorite places. 64
Book a hotel and the tickets. 65 And it makes your trip easy to buy tickets before you go. You can do these on the Internet if you are far from the place you will visit.
Before your trip, you should prepare something to take. If you are afraid of forgetting something, you can write the things on a piece of paper. Different places have different weather. 66 Remember always to keep the paper with you. 67
Do these things well, and now it’s time to start your trip.
A.It helps you have a place to stay.
B.First, decide the place you will visit.
C.So you need to take different things.
D.It can make your trip more interesting.
E.It is difficult to travel with many things.
F.So you must ask your friend for help before going out.
G.If you think of other things, you can write them down anytime.
It is a good idea to give school trips to students. Many people know that students sometimes need to learn outside. Studying and learning are more than books!
Some school trips make students see more about nature. The students visit many places such as zoos, mountains, forests or farms. The teachers want the students not only to know about nature, but also to learn to love it and take care of it.
Other school trips are for students to learn about their city or interesting jobs. They take students to visit a police station or a fire station. These kinds of school trips help students learn about jobs and help them to be thankful to the people who work for their city.
Students usually love school trips! They can go out of the classroom and have fun. The teachers know that students can learn a lot when they relax and have fun. School trips can please both teachers and students!
Teachers tell the students not to throw rubbish anywhere during the trip. Today our environment is getting better and better. It is important for us to protect the environment.
68.What can students learn from school trips
A.How to love nature. B.How to protect the environment.
C.How to take care of nature. D.A, B and C.
69.Why do the students visit a police station or a fire station
A.To learn more about mountains. B.To visit old people in the hospital.
C.To help people in the office. D.To learn about jobs and to be thankful.
70.What does the underlined word “please” in the fourth paragraph mean
A.Make somebody feel happy. B.Make somebody feel worried.
C.Make somebody feel sorry. D.Make somebody feel terrible.
71.What’s the purpose of the last paragraph
A.To tell us to have a school trip. B.To tell us to pick up rubbish.
C.To tell us to protect the environment. D.To tell us to take care of animals.
72.What’s the main idea of the passage
A.School trips can help students learn more. B.Students like to learn more about nature.
C.School leaders know about their students. D.Students usually love school trips.
Jenny is from New York. Her uncle works as a teacher in Qingdao, China. Last summer, Jenny went to China to visit her uncle and spent a week in Qingdao. Tina, her uncle’s daughter, took her to many interesting places.
They went to May Fourth Square (五四广场). They went shopping in the shopping mall there. Jenny bought some clothes, books, CDs and some gifts for her friends. Then they climbed Laoshan Mountain. Jenny liked the beautiful flowers and enjoyed the warm weather there very much. She was tired but happy. They also went to the night market on the last day. There Jenny ate lots of nice food. It was really delicious and Jenny liked it very much.
Jenny really enjoyed her stay in Qingdao!
73.What does Jenny’s uncle do
A.He’s a doctor. B.He’s a policeman. C.He’s a teacher. D.He’s a farmer.
74.How long did Jenny stay in Qingdao
A.For three days. B.For four days. C.For five days. D.For seven days.
75.Who’s Tina
A.Jenny’s classmate. B.Jenny’s cousin. C.Jenny’s friend. D.Jenny’s aunt.
76.What did they do on the last day of the trip
A.They visited May Fourth Square. B.They climbed Laoshan Mountain.
C.They went to the night market. D.They went shopping in the shopping mall.
77.What’s the main idea of the passage
A.Jenny’s trip to Qingdao. B.Jenny’s school life in America.
C.Jenny and her good friends. D.Jenny and her love for China.
I took a trip to Malaysia during my summer vacation. Malaysia is a great country. It is to the south of China. There are many big cities with a lot of things to see there.
Kuala Lumpur is the capital (首都) and largest city of Malaysia. The symbol of Malaysia, the Petronas Twin Towers (双子塔), are standing in the city center. The two towers are over 450 meters tall. As the tallest twin buildings in the world, they are the pride (双子塔) of the country. People say that there are about 32, 000 windows in both towers and it takes 2 months to clean them all!
George Town is also a great city to visit in Malaysia. People name it after King George III of Britain. Every year, a lot of visitors go to visit it because they can enjoy many beautiful old buildings there. There are new buildings too, of course. People can relax and take photos.
If you are interested in temples (寺庙) and street art, you can’t miss Ipoh. Lots of Chinese people live and work there. You may feel great when visiting it.
Do you want to know more about Malaysia Let the Internet help you!
78.What is the second paragraph mainly about
A.The capital Kuala Lumpur. B.The Petronas Twin Towers.
C.A great country Malaysia. D.A city named George Town.
79.How many cities does the passage mention (提及)
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
80.What does the underlined word “both” mean in Paragraph 2
A.The first. B.The two. C.The second. D.All of them.
81.What would be the best structure of the passage
A. B. C. D.
82.What’s the writer’s purpose (目的) of writing the passage
A.To ask more people to visit Malaysia. B.To show it’s interesting to take a trip.
C.To take a trip to Malaysia with friends. D.To make people know more about Malaysia.
补全短文
Last Sunday, my class went to Mount Tai. 83 We were all very happy.
We left at 5:00 p. m. in the evening because we need to climb the mountain at night to watch the sunrise the next day. 84 Because the driver of the bus was tired. While we were waiting, my friend and I went to a shop to buy some drinks. We soon forgot about time. 85 My friend and I ran outside and started shouting, but it was of no use. We waited for some time but the bus didn’t return. 86 Just as I was ringing, I looked up and couldn’t believe my eyes. Our bus was driving into the station.
87 We didn’t ask where they went just now. Anyway, we were so happy! Then we got on the bus.
A.We went there by train.
B.We went shopping last Sunday.
C.We stopped halfway at a station.
D.It was our first school trip this year.
E.All our classmates on the bus were shouting to us.
F.Fifteen minutes later I decided (决定) to call my parents.
G.I was buying drinks when I suddenly saw our bus leaving.
One Sunday afternoon in May 2021, waiter Paul Blachut, 24, was busy at work at the Flosslande restaurant in scenic Augsburg, Germany. From behind the bar, Blachut had a good view of the Lech river below, in which many people were cooling their feet. The water is very cold at this time of year, and it runs quickly.
Among those enjoying the cooling water were a mother and her two little daughters. They were playing with an inflatable tube (充气轮胎) by the riverbank, when suddenly the girls lost their footing (失足) and fell into the river. It all happened so fast. The girls caught the tube, which their mother was sitting in, pulling her into the river, too. Now all three were being carried away, shouting, “Help! Help!”
Blachut looked up from his busy work when he heard the shouts. Then he found the three women not far away, flapping (拍打) their arms, trying to catch anything. Without thinking, Blachut ran down to the river and jumped into the cold water. All he wanted to do was to rescue (营救) them.
As Blachut got closer to them, he could tell that the mother seemed to be in the most trouble, he can’t see her head now. At once, Blachut went down under the mother, pushing her upward and towards the bank. Then an onlooker (旁观者) got close to grab the woman’s hand, pulling her to the land.
Blachut knew he needed to rescue the two daughters, who were now further down the river. He jumped into the water again and succeeded in getting one out in the same way he did her mother, while the other was saved by another onlooker.
Several onlookers expressed their praise (赞扬) for Blachut following the accident (意外). “The whole rescue only took two or three minutes,” he said, adding that it was not a big deal. In fact, it was a job very well done.
根据材料内容选择最佳答案。
88.What was Blachut doing when the three women fell into the water
A.He was looking down at the river. B.He was cooling his feet in the river.
C.He was watching the customers eating. D.He was working busily in the restaurant.
89.What does the underlined word “grab” in Paragraph 4 probably mean
A.Check. B.Control. C.Shake. D.Catch.
90.What can be inferred (推断) from Blachut’s words
A.He felt sorry for the accident. B.He was proud of saving the women.
C.He thought what he did is nothing special. D.He decided to work harder than ever before.
91.Which word can best describe Blachut
A.Kind. B.Funny. C.Strict. D.Lovely.
92.What’s the best title for the passage
A.A highly paid job B.An unlucky family C.A cold water rescue D.A hard-working man
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.D 3.B 4.C 5.B
【导语】本文主要讲Daniel和Peter等不到校车很担心,他们看到Ben没有穿校服,才知道这一天休假,不用去上学。
1.细节理解题。根据“In the morning, Daniel and Peter finished their breakfast quickly.”可知,故事发生在早上。故选A。
2.细节理解题。根据“They waited for half an hour but the bus didn’t come. The two brothers started to get worried.”可知,校车没来让Daniel和Peter开始感到担心。故选D。
3.细节理解题。根据“They were surprised to see that Ben wasn’t in his school uniform.”可知,他们惊讶是因为看到Ben没有穿校服。故选B。
4.细节理解题。根据“Have you forgotten that today is a school holiday ”可知,校车没来是因为这一天休假,不用上学。故选C。
5.细节理解题。根据“At last, the brothers joined Ben in playing football nearby (附近).”可知,最终他们和Ben一起踢足球去了。故选B。
6.A 7.D 8.A 9.B 10.C
【导语】本文是一篇记叙文。讲述了蒂姆因祖父反复询问同一个问题而不耐烦,后来通过祖父的日记回忆起自己小时候也曾如此,最终理解并道歉的故事,呼吁人们善待老人。
6.细节理解题。根据“Tim reads a book under a tree.”可知,祖父提问时蒂姆正在读书。故选A。
7.词句猜测题。根据“Tim gets angry”可知,生气时会大声说话。“loudly”表示“大声地”。故选D。
8.推理判断题。根据“He asks me many times (次) and I tell him many times.”可知,祖父不厌其烦地回答蒂姆的问题,说明这位祖父对年幼的蒂姆很有耐心。故选A。
9.细节理解题。根据“he is only too old to remember things.”可知,祖父因年迈健忘而重复提问。故选B。
10.最佳标题题。通读全文可知,全文通过蒂姆的反思和道歉,传递了应宽容对待老人的核心思想。选项C“善待老人”最贴合主题,最适合当标题。故选C。
11.D 12.B 13.A 14.C 15.D
【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了一只名叫黛西的宠物猪及其继任者黛西二世通过参与图书馆的故事时间活动,帮助孩子们发现阅读的乐趣,并积极参与慈善活动的故事。
11.细节理解题。根据“The pig star travels to different libraries for story hours. She helps teach children that reading is fun.”可知,黛西二世去不同图书馆的目的是让孩子们觉得阅读有趣。故选D。
12.细节理解题。根据“People paid to give Daisy a kiss and later the Minors gave the money to children in need.”可知,黛西通过“亲吻猪”活动筹款。故选B。
13.词句猜测题。根据“She invited (邀请) Daisy to the library for story hours.”和“Daisy became popular soon. Children loved seeing her in the library.”可知,迈纳先生接受了邀请。accepted意为“接受”,与选项A意思相近。故选A。
14.细节理解题。根据“‘I did over 300 shows last year,’ Mr. Minor says. He plans to do more this year.”可知,迈纳先生计划今年做更多的演出。故选C。
15.推理判断题。根据“Daisy became popular soon. Children loved seeing her in the library.”可知,黛西和黛西二世通过互动活动帮助孩子阅读,说明她们很友好;根据“She even did a Kiss-A-Pig event. People paid to give Daisy a kiss and later the Minors gave the money to children in need.”可知,小猪参与慈善活动,说明她们是有帮助的。故选D。
16.A 17.B 18.B
【导语】本文讲述了林涛和好朋友李鹏去家附近的商店买学习用品,在商店里李鹏捡到一块手表,询问林涛和旁边女孩后,最后归还给手表背面刻有名字“Ma Jun”的男孩马军的故事。
16.细节理解题。根据“We go to the shop near my home.”可知,这里的my指的是林涛,文章以林涛的视角叙述,所以商店在林涛家附近。故选A。
17.细节理解题。根据“There are two words on the back (背面) of the watch. They’re Ma Jun. My name is Ma Jun”可知,手表是马军的。故选B。
18.细节理解题。根据“There are two words on the back (背面) of the watch. They’re Ma Jun.”可知,手表背面有名字。故选B。
19.C 20.A 21.B 22.C
【导语】本文主要介绍了作者一家去伦敦的旅行。
19.细节理解题。根据“We went there because it was my 15th birthday.”可知,去伦敦是为了庆祝作者的生日。故选C。
20.细节理解题。根据“In the afternoon, we went on the London Eye to enjoy the wonderful view of the whole city.”可知,作者一家星期五下午去了伦敦眼。故选A。
21.词句猜测题。根据“This trip was the most unforgettable experience for me. I’m so thankful to Dad for this wonderful gift.”可知,这次旅行是作者最难忘的经历,作者非常感谢爸爸送这么好的礼物。划线词指代“伦敦的难忘之旅”。故选B。
22.细节理解题。根据“We flew to London on Thursday.”和“On Sunday morning, we spent time in Hyde Park. We fed the ducks and took some nice photos. Before we knew it, it was time to go back home.”可知,作者一家是周四到伦敦,周日回家的,所以一共是四天。故选C。
23.A 24.A 25.B 26.C
【导语】本文主要介绍了阿勒泰的自然风光、季节特色及旅行体验。
23.细节理解题。根据“found the meaning (意义) of life and her love in Altay.”可知李文秀在阿勒泰找到了生命的意义和爱情。故选A。
24.词义猜测题。根据“I would be so happy to take a walk in such wonderful views”可知在如此美丽的景色中散步是很高兴的,故此处划线部分意为“一个美丽的地方”。故选A。
25.细节理解题。根据“People like its wonderful views...Altay is also a favorite place for skiing (滑雪) during the cold season.”以及“take some photos of the autumn trees and grass there.”可知人们可以滑雪、拍照和欣赏风景。故选B。
26.最佳标题题。本文主要介绍了阿勒泰的自然风光、季节特色及旅行体验,以选项C“一个美妙的地方——阿勒泰”为标题最合适。故选C。
27.C 28.B 29.A 30.E 31.D
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要是作者讲述和家人去印度旅行的经历,在乡村露营时遇到蛇,父亲通过跳动惊醒蛇使其离开,这次经历让作者学会尊重自然、保持警惕,也收获了难忘的回忆。
27.根据上文“As a special gift, our parents took us to India.”可知,父母带“我们”去印度作为姐姐毕业礼物,此处应介绍旅行计划或安排;选项C“到达后,我们计划一次露营旅行来体验乡村生活。”符合语境。故选C。
28.根据上文“We went camping in a small village in India.”可知,作者和家人去乡村露营,此处应补充如何到达露营地;选项B“首先,我们乘长途巴士去乡下的一个湖边。”符合语境。故选B。
29.根据上文“On the first night, we just sat under the moon and told each other stories.”和下文“The next morning,”可知,描述第一夜的活动,家人坐在月光下,讲故事,而下文跳转到第二天早晨,此处需过渡到晚上休息情况;选项A“但我太累了,所以很早就睡了。”符合语境。故选A。
30.根据上文“I was so scared that I couldn’t move.”和下文“My dad started to jump up and down in their tent.”可知,看到蛇后作者吓得不敢动,而下文介绍爸爸在帐篷里跳来跳去,所以此处应介绍作者和姐姐如何向父母求助;选项E“我们向父母大喊,让他们知道危险。”符合语境。故选E。
31.根据上文“My dad told me later that snakes don’t have ears but can feel things moving. He also told me it was important not to go near a snake.”可知,父亲讲述关于蛇的知识,此处需强调这次教训对作者的影响;选项D“这对我来说是非常有用的一课。”符合语境。故选D。
32.C 33.D 34.A 35.B
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者在景德镇的一日游经历,包括参观陶瓷博物馆、古窑遗址公园以及亲身体验陶瓷制作的过程。
32.细节理解题。根据文章第1段“The beautiful mountains there gave a deep impression on me on my arrival.”可知,作者对景德镇的群山印象深刻。故选C。
33.细节理解题。根据文章第2段“There are so many beautiful ceramic pieces from different times… I was surprised at the great works.”可知,作者在博物馆看到了许多精美的陶瓷作品。故选D。
34.细节理解题。根据文章第3段“In the park, I watched a great artist painting a plate. And I also tried making a small bowl with his help.”可知,作者是在古窑遗址公园尝试制作碗。故选A。
35.最佳标题。全文围绕作者在景德镇的一日游展开,详细描述了参观博物馆、古窑遗址公园以及体验陶瓷制作的经历。选项B“One-Day Trip to Jingdezhen”最能概括全文内容。故选B。
36.B 37.A 38.B
【导语】本文讲述Charlie和家人乘公交去世纪公园的经历。
36.细节理解题。根据“One day Charlie and his family were taking the bus to Century Park.”可知,Charlie和家人乘公交去世纪公园。故选B。
37.细节理解题。根据“Charlie’s father called him back. ‘Shh, Charlie. Can’t you see the sign You mustn’t talk to the driver. It is dangerous.’”可知,父亲说不能和司机交谈,对应“禁止与司机交谈”的标识。故选A。
38.细节理解题。根据“One day Charlie and his family were taking the bus to Century Park.”、“Charlie drove his radio car all afternoon.”、“At four thirty his parents wanted to leave.”和“Charlie stopped driving. ‘But, Mum and Dad! I’m the driver. Remember the sign on the bus You mustn’t talk to me when the car is moving!’”可知,先是乘公交去公园、紧接着是Charlie玩遥控车一下午;然后是父母想离开,最后是Charlie以司机身份,让父母行驶时别交谈。故选B。
39.B 40.B 41.C 42.B 43.A
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者丽莎在武汉观看日全食的难忘经历。
39.细节理解题。根据“My friends and I went down to the Yangtze River to find a good place to watch it.”可知,丽莎和她的朋友们在长江边观看日食, 故选B。
40.细节理解题。根据常识以及文中“We took cameras, chairs, food and drink, and special glasses so we could look at it.”可知,带特殊眼镜是为了在观看日食时保护眼睛, 故选B。
41.词句猜测题。根据“The sky went dark. The crowd gasped and cheered.”可知,天空变黑,人们又“gasped”又欢呼,结合语境这里是人们对日食景象感到惊叹,所以“gasped”意思是“惊叹”, 故选C。
42.细节理解题。根据“The total eclipse lasted for over five minutes!”可知,日全食持续了超过五分钟, 故选B。
43.细节理解题。根据“I want to become an astronaut or astronomer (天文学家) someday too.”可知,丽莎长大后想成为一名宇航员或天文学家, 故选A。
44.B 45.B 46.B 47.B
【导语】本文介绍了一次波折但充满启发的博物馆研学之旅,通过突发事件和实践活动展现“不完美经历”的教育意义。
44.细节理解题。根据“Last autumn, our class took a memorable trip to the City History Museum.”可知,作者去去城市历史博物馆旅行。故选B。
45.细节理解题。根据“Suddenly, we realized the microphone wasn’t working!”可知,麦克风出故障了。故选B。
46.细节理解题。根据“Using clay, we created mini artworks while rain filled the streets outside.”可知,学生们制作黏土小艺术品。故选B。
47.推理判断题。根据“I realized messy moments sometimes teach the most.”可知,本文揭示了不完美体验的教育价值。故选B。
48.B 49.A 50.C 51.A 52.B
【导语】本文主要介绍了Frank在2024年8月与父母去上海旅行时,参观了上海的第一座森林图书馆——悦读森林。
48.推理判断题。根据“In August, 2024, he had a trip to Shanghai with his parents. There he went to a library, the first forest library in Shanghai.”以及“The forest library was open to people on 20th February, 2023”可知森林图书馆在2023年2月20号开放,他是2024年8月去的,当时已经开放了一年半。故选B。
49.词义猜测题。根据“There are many facilities such as chairs and an information desk”可知椅子和信息桌都是图书馆的设施,故此处划线部分意为“设施”。故选A。
50.细节理解题。根据“It is known as Read & Joy Forest”可知森林图书馆被称为“悦读森林”。故选C。
51.细节理解题。根据“In August, 2024, he had a trip to Shanghai with his parents. There he went to a library, the first forest library in Shanghai.”以及“The forest library was open to people on 20th February, 2023”可知森林图书馆在2023年2月20号开放,Frank是在2024年8月去的,故前两位是ca,排除BC。故选A。
52.推理判断题。根据“Readers can relax and read books in the forest library”以及“Frank took a book, sat on the chair and read quietly”以及“I love the fresh air and trees here”可知他可以安静地读书,可推知他应该很放松。故选B。
53.D 54.D 55.C 56.B 57.A
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了艾玛在生日当天感到失落,因为全班同学都在为史密斯先生准备生日派对,似乎忘记了她的生日。然而,史密斯先生其实记得她的生日,并在派对上送给她一张生日贺卡,与她分享同一个派对,最终艾玛感到开心。
53.细节理解题。根据“Emma has a quick look at the big card for Mr. Smith. The class make a card together just as Mr. Smith does for them. ‘Emma, will you turn off the lights, please ’ Sally says.”可知,艾玛在教室里。故选D。
54.推理判断题。根据“He knows everyone’s birthday and makes cards for them. He always helps all the students with their study.”可知,史密斯先生受欢迎。故选D。
55.细节理解题。根据“Emma is not happy: It is her birthday, but no one in her class says ‘Happy Birthday!’ to her.”可知,她不开心是因为她觉得大家都忘了她的生日。故选C。
56.细节理解题。通读全文可知,文章内容顺序是:班级为史密斯先生准备派对;萨莉让艾玛关灯;史密斯先生给艾玛展示一张卡片;同学们为艾玛和史密斯先生欢呼。故选B。
57.主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了艾玛在自己生日这天,班级为老师准备派对,最后老师和她一起分享派对。故选A。
58.B 59.C 60.B 61.D 62.D
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了海伦和她的同学参观科学博物馆的经历,以及吉姆对这次旅行的不同看法。
58.细节理解题。根据文章第三段“In a word, it was a terrible day for him.”可知,吉姆认为这次学校旅行很糟糕。故选B。
59.细节理解题。根据文章第二段“We arrived there soon, because we took a fast train to the museum.”可知,海伦是乘坐火车去博物馆的。故选C。
60.细节理解题。根据文章第二段“I liked them because they were cool and they could play chess with us.”可知,海伦喜欢机器人是因为它们很酷,可以和她下棋。故选B。
61.细节理解题。根据文章第二段“After that, I bought some lovely things for my parents in the gift shop.”可知,海伦在礼品店为她的父母买了一些可爱的东西。故选D。
62.推理判断题。根据文章第二段“All in all, it wasn’t boring at all.”可知,海伦喜欢这次学校旅行。故选D。
63.B 64.D 65.A 66.C 67.G
【导语】本文主要讲述了如何制定一个好的旅行计划。
63.根据“I think you should do some things to plan your trip.”结合备选选项可知,此处需引出“计划旅行的第一步”,选项B“首先决定目的地。”符合语境。故选B。
64.根据“Talk about and decide your favorite places.”结合备选选项可知,在讨论完与朋友决定地点后,需补充这样做的好处,因此D项“它可以使你的旅行更有趣。”符合语境。故选D。
65.根据“Book a hotel and the tickets.”结合备选选项可知,此处需解释预订酒店的作用,因此A项“它能帮你找个地方住。”符合语境。故选A。
66.根据“Different places have different weather.”结合备选选项可知,此处应引出应对不同天气的措施,因此C项“所以你需携带不同物品。”符合语境。故选C。
67.根据“Remember always to keep the paper with you.”结合备选选项可知,此处进一步补充整理物品的建议,因此G项“如果你想到其他的事情,你可以随时写下来。”符合语境。故选G。
68.D 69.D 70.A 71.C 72.A
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了学校组织学生进行学校旅行的好处。
68.细节理解题。根据第二段“The teachers want the students not only to know about nature, but also to learn to love it and take care of it.”以及最后一段“Teachers tell the students not to throw rubbish anywhere during the trip. Today our environment is getting better and better. It is important for us to protect the environment.”可知,学生从学校旅行中可以学到如何热爱自然、如何保护环境以及如何照顾自然,A、B、C选项都正确。故选D。
69.细节理解题。根据第三段“These kinds of school trips help students learn about jobs and help them to be thankful to the people who work for their city.”可知,学生参观警察局或消防站是为了了解工作并学会感恩。故选D。
70.词义猜测题。根据第四段“Students usually love school trips! They can go out of the classroom and have fun. The teachers know that students can learn a lot when they relax and have fun.”可知,学生喜欢学校旅行,在旅行中能获得乐趣并学到很多,老师也知道学生在放松玩乐中能学到东西,所以学校旅行能让老师和学生都开心;据此可以推断,划线单词“please”的意思是“使某人感到高兴”。故选A。
71.推理判断题。根据最后一段“Teachers tell the students not to throw rubbish anywhere during the trip. Today our environment is getting better and better. It is important for us to protect the environment.”可知,老师告诉学生旅行中不要乱扔垃圾,保护环境很重要,所以本段的目的是告诉我们要保护环境。故选C。
72.主旨大意题。综合全文可知,文章第一段指出学校旅行是个好主意,学生有时需要在课外学习;接着分别阐述了学校旅行能让学生了解自然、了解工作以及学生喜欢学校旅行的原因等,整体都是在说明学校旅行能帮助学生学到更多东西。故选A。
73.C 74.D 75.B 76.C 77.A
【导语】本文主要介绍了珍妮去中国青岛旅行的经历。
73.细节理解题。根据文章第一段“Her uncle works as a teacher in Qingdao, China.”可知,珍妮的叔叔是一名老师。故选C。
74.细节理解题。根据文章第一段“Last summer, Jenny went to China to visit her uncle and spent a week in Qingdao.”可知,珍妮在青岛待了一周,即:七天。故选D。
75.推理判断题。根据文章第一段“Tina, her uncle’s daughter, took her to many interesting places.”可知,蒂娜的爸爸是珍妮的叔叔,所以蒂娜是珍妮的堂妹。故选B。
76.细节理解题。根据文章第二段“They also went to the night market on the last day.”可知,他们在旅行的最后一天去了夜市。故选C。
77.主旨大意题。根据文章第一段“Last summer, Jenny went to China to visit her uncle and spent a week in Qingdao.”并结合全文可知,本文主要介绍了珍妮的青岛之旅。故选A。
78.B 79.B 80.B 81.C 82.D
【导语】本文主要讲述作者在暑假期间在马来西亚的旅程。
78.段落大意题。根据第二段可知,该段主要介绍了位于马来西亚首都的著名的马来西亚双子塔。故选B。
79.细节理解题。通读第二、三、四段可知,本文主要介绍了 Kuala Lumpur、 George Town 和 Ipoh 三个城市。故选B。
80.词义猜测题。根据“Petronas Twin Towers”可知,both 指的是“两个”。故选B。
81.文章结构题。通读全文可知,本文采用总—分—总形式,介绍马来西亚的几个著名的城市。第一段引出马来西亚有几个值得游览的城市;第二、三、四段介绍了马来西亚的三个著名城市;第五段总结全文,如果想要了解更多可以上网查找。故选C。
82.写作意图题。通读全文可知,本文通过作者假期去马来西亚旅行的经历介绍了几个马来西亚值得去的城市,目的是让人更加了解马来西亚。故选D。
83.D 84.C 85.G 86.F 87.E
【导语】本文主要讲述了作者班级上周日去泰山旅行,在途中发生的一系列小插曲。
83.根据“Last Sunday, my class went to Mount Tai”可知,此处和旅行相关,D选项“这是我们今年第一次学校旅行”符合语境,故选D。
84.根据“Because the driver of the bus was tired. While we were waiting...”,说明车停了下来大家在等待,C选项“我们在中途的一个车站停了下来”符合逻辑,故选C。
85.根据“my friend and I went to a shop to buy some drinks. We soon forgot about time”可知,接着应该是和忘记时间相关的事情,G选项“我正在买饮料,突然看到我们的公交车开走了”符合情节发展,故选G。
86.根据“We waited for some time but the bus didn’t return”可知,公交车开走了,等了一段时间还没回来,F选项“十五分钟后,我决定给父母打电话”符合语境,故选F。
87.根据“We didn’t ask where they went just now. Anyway, we were so happy! Then we got on the bus.”表明,同学们在公交车上,E选项“公交车上我们所有的同学都在向我们呼喊”可以解释他们上车前的情景,与后文衔接自然,故选E。
88.D 89.D 90.C 91.A 92.C
【导语】本文介绍了服务员Paul Blachut跳进寒冷的河水里救人的故事。
88.细节理解题。根据“Blachut looked up from his busy work when he heard the shouts.”可知,当时Blachut正忙于工作。故选D。
89.词句猜测题。根据“Then an onlooker (旁观者) got close to grab the woman’s hand, pulling her to the land.”可知旁观者把女子拉到地上,前提是要抓住女子的手因此“grab”的意思应是“抓住”,catch“抓住”。故选D。
90.推理判断题。根据“adding that it was not a big deal. Actually, it was a job very well done.”可推知Blachut觉得这只是一件正常的事。故选C。
91.推理判断题。根据“Without thinking, Blachut ran down to the river and jumped into the cold water. All he wanted to do was to rescue (营救) them.”可知,Blachut听到呼救声没有思考就下水救人,因此Blachut是非常善良的。故选A。
92.最佳标题题。通读全文可知,本文介绍了服务员Paul Blachut跳进寒冷的河水里救人的故事,因此最佳标题是“冷水救援”。故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录