(共4张PPT)
consult consultation
disability disabled
dusty dust
chemistry chemicals
resignation resigned
to win
dying
to
to mention
Mailing
ripened
deserves
to
uniform
for
off
on
for
will plug
To, in, it, to
It was such a privilege to have spent
It took her three hours to clean the house
doubt whether their football team will win the match
was wandering in the street when I came across
There are many great places in Hainan for people to spend
1.根据上句“In our fast-speed lives, celebrations are far from just about having fun. (在我们快节奏的生活中,庆祝远不仅仅是娱乐。)”,选项A. They have many great benefits (它们有很多好处)中的“They”指代上句中的“celebrations”,指出庆祝不仅仅是娱乐活动,还拥有许多好处,承接上文;下句“From building connection to spreading positivity, celebrations can make our lives healthier and happier. (从建立联系到传播积极情绪,庆祝活动可以让我们的生活更健康、更快乐。)”概括指出了庆祝活动给我们带来的好处,并引出下文,语意衔接,符合语境。故选A。
2.根据上句“They bring people together, creating a sense of belonging that strengthens relationships. (他们把人们聚集在一起,创造一种归属感,加强关系。)”,选项G. Having a solid network of people in your corner doesn’t just feel good (在你身边有一个稳固的人际网络不仅仅是感觉良好)进一步表明人们聚在一起加强联系,彼此拥有了稳固的人际关系,使人们拥有了归属感,感觉良好,说明了庆祝给人们带来的好处;下句“It reduces stress, boosts mental health, and even improves physical wellbeing. (它可以减轻压力,促进心理健康,甚至改善身体健康。)”在选项G “not just”的基础上补充说明了庆祝给人们带来的其它好处,句意衔接。故选G。
3.根据上句“You may not link partying with productivity. (你可能不会把聚会和工作效率联系起来。)”,结合该段主题句“Celebrating helps you feel motivated (庆祝能让你更有动力)”,选项F. But celebrating indeed boosts your motivation to get things done (但庆祝确实能激发你完成任务的动力)与上句为转折关系,符合该段主题;下句“Recognizing wins, even small ones, makes the brain release dopamine, a chemical messenger often associated with feelings of pleasure, motivation and reward.( 承认胜利,即使是很小的胜利,也会使大脑释放多巴胺,这是一种化学信使,通常与快乐、动力和奖励的感觉有关。)”具体解释了庆祝激发动力的原因,语意衔接,符合语境。故选F。
4.根据上文“Celebrating your achievements, whether large or small, offers more than momentary happiness. It’s a powerful means to improve your confidence. Recognizing what you’ve achieved strengthens your sense of self-worth and ability. (庆祝你的成就,无论大小,给你带来的不仅仅是短暂的快乐。这是提高自信的有力手段。认识到你所取得的成就会增强你的自我价值感和能力。)”可知,该段主要说明了庆祝能够提升自信心,增强自我价值感和能力,选项E. So go ahead and celebrate to show yourself you’re unstoppable (所以继续庆祝吧,向自己展示你是不可阻挡的)在上文的基础上得出结论,鼓励人们继续庆祝,展示自己,让自己更加自信。故选E。
5.根据上文“Celebrations bring out positive energy. (庆祝活动带来正能量。)”和下文对正能量的具体描述,选项C. In addition, this positivity spreads easily (此外,这种正能量很容易传播)补充说明了庆祝活动容易让这种正能量传播开来;下句“When you celebrate, you’re not just lifting your own spirits, you’re inspiring others to feel lighter, happier and more connected. (当你庆祝的时候,你不仅仅是在提升自己的精神,你也在激励别人感到更轻松、更快乐、更有联系。)”具体描述了正能量是如何相互影响、传播开来的,符合本段主题“Celebrating spreads positivity (庆祝传播正能量)”。故选C。
本文以人物为线索展开,讲述了暑假爸爸带Jude去奶奶农场,但Jude去年在农场时因忘记锁门,导致山羊进了奶奶邻居Jackson先生的花田,最后毁了所有的玫瑰花,现在Jackson回到农场感到紧张,Jude在Jackson先生来找奶奶帮忙时试图躲避,Jackson却很高兴见到他并说去年只是一次意外,奶奶询问擅长电脑的Jude是否能帮忙在网上卖玫瑰花。
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“也许我可以成为一个真正有能力的人。”可知,第一段可描写Jude组装电脑并开始在网上卖玫瑰花。
②由第二段首句内容“几个小时内,订购玫瑰的订单如潮水般涌来。”可知,第二段可描写玫瑰花很快被卖完以及Jude的感悟。
2.续写线索:组装电脑——开始在网上售卖——接到大量订单——大家为订单忙碌——玫瑰花售空——感悟
I could be someone who was really competent. “I can definitely help with that! Where are the parts ” Following Grandma, I went into the room, where a computer sat surrounded by some scattered parts. Rolling up my sleeves, I carefully connected everything. It was a piece of cake to me. “Done!” I announced confidently. After a few adjustments, the internet was up and running. Now it was time to sell the roses. I decided to start from my social media platform. I quickly uploaded photos, added descriptions, and set prices. Before long, notifications started showing up — people were noticing. My abilities made a difference!
Within a few hours, orders for roses flooded in. “This is amazing, Jude!” Grandma cheered with joy as she began bustling about, packing flowers. Mr. Jackson chuckled warmly as he handed me another bunch to label. The energy was electric — everyone was on their feet, moving quickly to keep up with the growing orders. The farm felt alive, and so did I. To our surprise, the roses sold out in just half a day. “You’ve brought the farm into the twenty-first century, Jude,” Grandma hugged me tightly. I realized that being competent wasn’t about avoiding mistakes. It was about facing them head-on and making the most of my strengths.高三英语人教版选择性必修四 Unit 4基础检测 姓名________班级__________
重点单词及词性转换:
化学家n________________化学n________________化学的adj 化学物质n_________________
成熟的,时机成熟的adj______________adv______________n________________v___________
使失去能力;使残废vt___________________adj__________________n____________________
咨询,请教vi/vt.___________________n__________________顾问n______________________
稳定的,牢固的adj __________________adv___________________n______________________
二、重点短语及句子
1. 与...有关
2. 给某人留下难忘的印象
3. 遇到交通堵塞
4. 用双手捂住脸
5. 做某事是荣幸的
6. 被一个残疾人所占有
7. 额头上布满皱纹的校长
8. 认为教育理所当然
9. 重视某事,严肃对待
10. 对我们的社会有重大影响
11. 渴望你积极的参与这个活动
12. 感染病毒
13. __________________________________________(我只要几分钟就走到学校了)to school down a dusty track covered in weeds.
14. The other day I ______________________________________________(正在给男孩们演示一个化学实验,突然...),before I knew it, the mixture was bubbling out of the test tube spilling everywhere!
15. 保持开放的心态,因为每个人的想法都值得考虑。(三种)
Keep an open mind, because everyone’s ideas ______________________________________________
如果我们人人都献出一片爱,世界将变得更美好。(共1张PPT)
chemist chemistry chemical
ripe ripely ripeness ripen
disable disabled disability
consult consultation consultant
stable stably stability
be relevent to
leave sb with unforgettable memories
be caught in a traffic jam
put one’s hands to one’s cheeks
be privileged to do sth
be in the possession of a disabled man
the headmaster with a wrinkled forehead
take education for granted
take sth seriously
make a great difference to our society
be dying for you active participation in the activity
contract a virus
It takes me only a few minutes
was showing the boys a chemistry experiment when
deserve consideration/ considering/ to be considered
If we each offer a piece of love, the world will become more beautiful.高三英语人教版选择性必修四 Unit 4 追踪训练
姓名:________ 班级:_________
单句填空,夯实基础(根据语境和所给汉语意思或英语单词,用适当的形式填空)。
Before choosing, ____________ people engaged in this major or go to training institution for_______________.(consult)
For a long time, mental _______________ was considered shameful and the mentally __________________ received little treatment or encouragement.(disable)
The room was very________________, and I could see a thick layer of ______________ on the stairs. (dust)
According to what I learn in _______________, many of these _____________ can lead to cancer or other illnesses. (chemistry)
By submitting her _______________, she _______________ from the committee because she needed to take care of her disabled husband.(resign)
He doesn’t deserve _________________ (win) any respect from anybody just because he does not know how to respect others.
He missed his mother so much that he was ______________(die) to meet her at the airport.
In the interview, the singer mentioned her childhood _______________ the journalist.
The boy is good at advanced mathematics, not_______________ (mention) such an easy problem.
______________(mail) your entry after Oct.10 will result in disqualification.
I bought a handful of perfectly _____________(ripen) small strawberries and a little sweet melon.
They have set out to deal with the present situation which they think ______________(deserve) their immediate attention.
Some pieces of music can go for 40 minutes and require up______________ 50 page turns, including back turns for repeat passages.
Growth has not been ______________(uniform) across the country.
It will take about an hour to get there, allowing ___________ traffic delays.
We can’t put______________ buying a new printer for our company. The one we have does not work.
The artist was finally humbled by the greatest artist ______ earth, Mother Nature.
Museums must compete ___________ people’s spare time and money with other amusements.
Whenever there is a storm, I ____________(plug) off my computer.
______ be honest, I often participate __________ volunteer activities. I take ________for granted to help them. I also want to relay ________ them the idea of giving.
完成句子
能与Tombe 一家共度一天是一种莫大的荣幸。
______________________________________________ a day with Tombe’s family.
太乱了!她花了三个小时才打扫干净房子。(take)
What a mess!________________________________________________clearly.
我们还不能肯定他们的足球队会不会赢得这场比赛。(doubt)
We all _____________________________________________________________ .
不久前某天我正在街上闲逛,这时我偶遇了一位我的老同学。
The other day I _______________________________________________ one of my old classmates.
海南有很多供人们过寒假的好地方。(there be)
__________________________________________________________________ their winter holiday.
三、七选五
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
In our fast-speed lives, celebrations are far from just about having fun. ____1____. From building connection to spreading positivity, celebrations can make our lives healthier and happier.
Celebrating builds connection and community
Celebrations do more than mark milestones or holidays. They bring people together, creating a sense of belonging that strengthens relationships. ____2____. It reduces stress, boosts mental health, and even improves physical wellbeing. So, celebrate often to develop and maintain relationships and build a better life.
Celebrating helps you feel motivated
You may not link partying with productivity. ____3____. Recognizing wins, even small ones, makes the brain release dopamine, a chemical messenger often associated with feelings of pleasure, motivation and reward. This creates a cycle in your brain that encourages you to repeat the same behavior. So make sure to set small goals and celebrate them along the way. You’ll get that pleasant dopamine hit that’ll keep you moving forward as you work toward your dreams.
Celebrating fuels confidence
Celebrating your achievements, whether large or small, offers more than momentary happiness. It’s a powerful means to improve your confidence. Recognizing what you’ve achieved strengthens your sense of self-worth and ability. ____4____.
Celebrating spreads positivity
Celebrations bring out positive energy. When you gather people to laugh, dance and share love, you create something bigger than the event itself. It makes you let go of worries for a while. ____5____. When you celebrate, you’re not just lifting your own spirits, you’re inspiring others to feel lighter, happier and more connected.
A. They have many great benefits
B. Parties are always noisy and tiring
C. In addition, this positivity spreads easily
D. Some people think celebrations are a waste of time
E. So go ahead and celebrate to show yourself you’re unstoppable
F. But celebrating indeed boosts your motivation to get things done
G. Having a solid network of people in your corner doesn’t just feel good
四、读后续写
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两端,使之构成一篇完整的短文。
The car turned onto the familiar road that led to Grandma’s farm. “Jude, this summer holiday will be a great chance for you to stay with your grandma,” Dad said as he drove. Every moment, we were moving farther away from the city, the place where I knew how to do things right.
The car engine wasn’t off before Grandma hugged me. I slowly dragged myself out of the car. “Jude, you look unhappy. Why ” Grandma asked. She acted like nothing bad had happened last time. Could I ask how much money her neighbor Mr. Jackson had lost because of my mistake Was he still upset with me “I’m fine,” I answered. “I’m just missing my computer puters are something I’m good at.” “That sounds disappointing.” Grandma nodded.
I liked visiting the farm during breaks before I messed things up last summer. Grandma lived alone, and Mr. Jackson was like family to her. Then one day I forgot to lock the gate and let the goats into his flower beds. He lost almost all his roses for the farmers’ market.
Now, back at the farm, I felt nervous. I was trying to hide in the room when I saw Mr. Jackson! He was opening the door and calling Grandma. “I need help!” he yelled to her. “Just a second for the freshly harvested roses!” That was when he saw me. I felt my heart tighten and was ready for his criticism. I deserved it. He had probably been waiting for this moment since last summer.
However, Mr. Jackson greeted me happily, “Great, Jude is here! Your grandma always tells us you are a wonderfully competent(有能力的)computer programmer.” I shook my head. “I am not competent. I am sorry I messed things up.” He was surprised and comforted me, “It was an accident. Being competent doesn’t mean you never make mistakes.”
I looked out of the window. There were piles of roses waiting to be sold. “Jude, can you help us We want to sell roses online. We have a computer and all the parts(零件)for our internet connection, but we just can’t set it up,” Grandma asked. No internet. They seemed to live in the twentieth century.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Maybe I could be someone who was really competent.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Within a few hours, orders(订单) for roses flooded in.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________