Unit 6 At one with nature Section Ⅰ Starting out & Understanding ideas 课件(共104张)+讲义

文档属性

名称 Unit 6 At one with nature Section Ⅰ Starting out & Understanding ideas 课件(共104张)+讲义
格式 zip
文件大小 3.3MB
资源类型 教案
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-09-25 14:31:25

文档简介

英语 必修 第一册 WY
Section Ⅰ Starting out & Understanding ideas
一、阅读单词
1.terrace n. 梯田
2.steep adj. 陡的,陡峭的;急剧的,大幅度的
3.vapour n. 蒸气 v. 吹牛,吹墟,自夸
二、核心单词
1.wrap v. 包,裹
2.dynasty n. 朝代
3.region n. 地区,区域
4.therefore adv. 因此,由此
5.shallow adj. 浅的
6.soil n. 土壤
7.harmony n. 融洽相处,和谐
8.design v. 设计
9.harm v. 伤害,损害
10.crop n. 庄稼,作物
三、拓展单词(可查字典)
1.completion n. 完成,结束→complete v. 完成 adj. 完全的,彻底的→completely adv. 完全地,彻底地;完整地
2.prevent v. 阻挡,防止→preventive adj. 预防(性)的,防备的→prevention n. 阻挡,阻止;预防
3.agriculture n. 农业→agricultural adj. 农业的;农艺的
四、熟词生义
1.sheet 熟义:n. (冰或水等的)一大片
生义:n. 床单;被单;一张(纸)
2.frost 熟义:n. 霜
生义:n. (喻)冷淡的态度,冷若冰霜的态度
课文三维剖析
Longji Rice Terraces
龙脊梯田
Imagine mountains wrapped in silver water1 , shining in the spring sun2 . Summer sees the mountains turn bright green with growing rice. During autumn, these same mountains are gold, and3 in winter they are covered in sheets of white frost. These are the colours of the Longji Rice Terraces. 想象一下:春日,群山被银白色的水田包裹,在阳光下闪闪发光;盛夏,佳禾吐绿,将群山染成一片青翠;秋收,满山金黄;而隆冬,它们又披上了冰霜做成的雪白毛毯。这,就是绚丽多彩的龙脊梯田。 These terraces were built by the local Zhuang and Yao people, to whom4 Guangxi is home. Starting in the Yuan Dynasty5 , work on the terraces took hundreds of years, until its completion in the early Qing Dynasty. Reaching as far as the eye can see6 , these terraces cover tall mountains, often from the bottom to the very top. 龙脊梯田的建造者是广西当地的壮族和瑶族居民。梯田从元朝开始修建,历经数百年,至清朝初期完工。目之所及,梯田包裹着巍峨的高山,往往从山脚一直盘绕到山顶。 So why did these people go to so much trouble to turn the entire mountains into terraces? Firstly, there are few large, flat areas of land in the region. Building the terraces therefore meant that7 they could increase the areas in which8 they could grow rice. Secondly, although9 the region has plenty of rain, the mountains are steep and the soil is shallow. The flat terraces catch the rainwater and prevent the soil from being washed away. 为什么当地人要如此大费周章,将整片山地变成梯田呢?首先,这里缺乏大面积的平原,建造梯田意味着他们能够扩大水稻的种植面积。其次,尽管该地区多雨,但山地坡度大、土层浅薄,水平的梯田能够储存雨水,防止土壤流失。   But perhaps what10 is most significant is the way in which11 people have worked in harmony with nature to make these terraces and grow rice. The terraces are cleverly designed, with hundreds of waterways that12 connect with each other. During the rainy season, it is along these waterways that rainwater moves down the mountains and into the terraces13 . The sun heats the water and turns it into vapour. This forms clouds from which14 rain falls down onto the mountain terraces once again. These terraces also provide a perfect environment for birds and fish, some of which15 feed on insects that16 can harm the rice crops. 但也许最令人惊叹的还是人与自然和谐相处建造梯田并种植水稻的方式。这些梯田设计巧妙,其间有几百条相互连通的水渠。在雨季,雨水会沿着这些水渠从山上流下进入梯田。水分经太阳蒸发成为水蒸气,水蒸气形成云,而雨水又从云中再次落到山上的梯田里。这些梯田也为鸟类和鱼类提供了绝佳的栖息地,而一部分鸟和鱼又以危害水稻的昆虫为食。 Although17 modern technology could help produce more crops, these terraces still mean a lot to the local people for whom18 traditions hold much value. This knowledge is passed down through families, which19 means that new generations continue to use ancient methods of agriculture to maintain the terraces. Today, the Longji Rice Terraces attract thousands of visitors who20 come to admire this great wonder created by people and nature working together. 尽管现代科技有助于提高农作物的产量,但对珍视传统的当地人来说,这些梯田依然具有重要的意义。这种认识通过家族代代相传,后代子孙一直沿用古老的农耕方式维持着梯田的运作。今天,成千上万的游客慕名而来,欣赏这由人与自然共同创造的壮丽奇观。 1 过去分词短语作后置定语 2 现在分词短语作伴随状语 3 连接两个并列句 4 引导非限制性定语从句,解释说明先行词the local Zhuang and Yao people 5 现在分词短语作时间状语 6 现在分词短语作伴随状语 7 引导宾语从句,作动词meant的宾语 8 引导定语从句,修饰先行词the areas 9 引导让步状语从句 10 引导主语从句 11引导定语从句,修饰先行词the way 12引导定语从句,修饰先行词waterways 13强调句,强调along__these__waterways 14引导定语从句,修饰先行词clouds 15引导非限制性定语从句,修饰先行词birds and fish 16引导定语从句,修饰先行词insects 17引导让步状语从句 18引导定语从句,修饰先行词the local people 19引导非限制性定语从句,修饰前面整个句子 20引导定语从句,修饰先行词thousands of visitors
阅读领悟
一、读课文,了解梯田设计的巧妙原理
二、问题链
1.What's the author's purpose in writing the passage?
To__show__how__people__worked__in__harmony__with__nature__to__create__the__Longji__Rice__Terraces.
2.How do you define “working in harmony with nature”?
People__benefit__from__nature__by__transforming__it__without__causing__damage__to__the__environment.
探究一 高频词
1.harmony n. 融洽相处,和谐(教材P84)
→harmonious adj. 友好和睦的;协调的,和谐的 in harmony with 与……相协调/相一致 out of harmony with 与……不协调/不一致
【语境感知】
①It is a harmonious community where pupils are very happy.
这是一个和睦的集体,在这个集体里学生们都很开心。(校园生活)
②Human life is regarded as part of nature and, as such, the only way for us to survive is to live in harmony with nature.
人类生活被认为是自然的一部分,因此,我们生存的唯一方式就是与自然和谐相处。
③The music is out of harmony with her songs.
音乐和她(所唱)的歌不一致。
【靶向小练】
①We are trying to form a harmonious (harmony) society to meet people's need.
②Only if people live in harmony with each other can we have a stable society.
③当孩子们长大后,他们的想法会与父母不一致。
When children grow up, their ideas will be out__of__harmony__with their parents.
2.design v. 设计 n. 设计;图案;意图(教材P84)
→designer n. 设计者,设计师 (1)be designed for ... 为……设计 be designed as ... 被设计成…… be designed to do sth 目的是做…… design sth for ... 为……设计某物 (2)by design=on purpose 故意地;蓄意地
【语境感知】
①A data warehouse should be designed for data analysis.
数据仓库应该是为数据分析而设计的。
②It is designed as a textbook for a one term course.
它被设计用作一学期课程的教材。
③The weekend party was designed to bring the two old men together.
这次周末聚会的目的是让这两位老人见面。
④We don't know whether it was done by accident or by design.
我们不知道那是偶然还是蓄意。
【靶向小练】
①The designer (design) will wrap the skirt around your waist.
②The meeting is designed as an introduction to our new product.
③These seats are specially designed for children who are under 5 years old!
④The Project Hope is designed to__help (help) those children who drop out of school because of poverty.
⑤不知是偶然还是有意,他来得太晚了,没能帮到我们。
Whether__by__accident__or__by__design,__he__arrived__too__late__to__help__us.
3.harm v. 伤害,损害 n. 伤害,损害(教材P84)
→harmful adj. 有害的;导致损害的 →harmless adj. 无害的;不会导致损伤的 (1)do ... harm=do harm to ... 对……有害 There is no harm in (sb's) doing sth (某人)做某事没有害处 (2)be harmful to ... 对……有害
【语境感知】
①Reading novels online for a long time before sleeping will do you harm.
睡前阅读太长时间的在线小说对你有害。
②There's no harm in telling him the truth.
把真相告诉他没有害处。
③It is harmful to your health to drink too much.
过量喝酒对你的健康有害。
【易混辨析】harm/hurt/injure/wound
harm “伤害,损害”,常用于抽象事物
hurt “弄疼,使受伤”,可指肉体上的伤害,也可以指情感上的伤害
injure “使受伤,伤害”,尤其指在事故中受到的伤害,表示意外受伤
wound “伤害,使受伤”,主要用于刀、枪、剑等武器对身体造成的创伤
【靶向小练】
harm, hurt, injure, wound
①She hurt my feelings and my heart was broken.
②Tom was badly injured in the car accident.
③The bullet wounded his leg and he didn't stand up from then on.
④Reading in dim light will harm your eyes.
⑤Staying up can often harm your health.
→Staying up can often be__harmful__to your health. (harmful)
→Staying up can often do__harm__to your health. (harm)
探究二 拓展词
4.prevent v. 阻挡,防止→preventive adj. 预防(性)的,防备的→prevention n. 阻挡,阻止;预防
【语境感知】
Prevention is better than cure, so we must take preventive measures to prevent the disease from spreading.
预防胜于治疗,所以我们必须采取预防措施防止疾病蔓延。
5.agriculture n. 农业→agricultural adj. 农业的;农艺的
【语境感知】
Agricultural products sell very well, which benefits those engaged in agriculture.
农产品卖得非常好,这使从事农业的人受益。
【靶向小练】
①We need to work a positive programme of crime prevention (prevent).
②It is shown that 10,000 dollars has been spent on agricultural (agriculture) research.
③到目前为止,人们已经尝试了一切可能的方法来防止这类动物灭绝。(动物保护)
So__far,__people_have__tried__all__possible__means__to__prevent__the__animals__from__dying__out.
④农业在我们的日常生活中扮演着重要的角色。
Agriculture__plays__a__significant__role__in__our__daily__life.
探究三 熟词生义
6.sheet [熟义]n. (冰或水等的)一大片
[生义]n. 床单,被单;一张(纸)
【语境感知】
①The road was covered with a sheet of ice.
路面结了一层冰。
②This sheet has a tear in it.
这条床单上有个破洞。
③He bought a sheet of newspaper and read.
他买了一份报纸读了起来。
【靶向小练】
①She wrote something on a small piece of paper. 汉语:一张 同义词:sheet
②她每个星期换一次床单。
Once__a__week,__she__changes__the__sheets.
③大雨正倾盆而下。
The__rain__is__coming__down__in__sheets.
7.frost [熟义]n. 霜
[生义]n. (喻)冷淡的态度,冷若冰霜的态度
【语境感知】
①There have been several sharp frosts recently.
最近已经出现了几次寒冷的霜冻。
②There was a light frost of anger in his tone.
他的语气中带着一丝冷峻的愠怒。
【靶向小练】
①She was hurt by the coldness in his voice.汉语:冷淡 同义词:frost
②车窗玻璃结了霜。
The__car__windows__were__covered__with__frost.
探究四 短语
8.pass down 传下来,传承(教材P84)
pass其他相关短语:
pass by 通过,从旁边经过
pass away 去世
pass on (to sb) 转交给(某人),传给(某人)
【语境感知】
①Old people pass down tradition to the younger generation.
老年人把传统传承给下一辈。
②As they pass by, a piteous wailing is heard.
他们经过时,传出一阵痛哭声。
【靶向小练】
①I wish to pass on the love and kindness to more children by working as a teacher.
②The house came to him after his parents passed away.
③通过教育,人类将把这些技术和知识代代相传。
Humans will__pass__down__their__skills__and__knowledge to the next generations through education.
Ⅰ.写出单词
1.The path up the mountain was very steep (陡峭的), making the climb quite challenging.
2.She met his frost (冷淡的态度) with a warm smile, trying to break the ice.
3.The Tang Dynasty (朝代) is widely regarded as a golden age of Chinese civilization.
4.In spring, the terraces (梯田) are filled with water, reflecting the clear blue sky like a mirror.
5.The farmers planted a variety of crops (作物) in the field this spring.
6.She wrapped the present and tied it with ribbons.
7.These fish are found in shallow waters around the coast.
8.Turning soil, pulling weeds, and harvesting cabbages sound like tough work for middle and high school kids.
9.We were unable to get funding and therefore had to abandon the project.
10.On a sheet of paper, he drew the images of a dragon.
Ⅱ.单句语法填空
1.The tree under which we used to play games has been cut down.
2.The mountains are__covered (cover) with a thick layer of snow every winter, creating a breathtaking view.
3.The company for which she works is a famous one.
4.We must try to live in peace and harmony with ourselves and those around us.
5.She cleaned the window thoroughly, wiping it from the bottom to the top.
6.I can never make up stories—I have absolutely no imagination (imagine).
7.The court case will do serious harm to my business.
8.The programme is designed to__help (help) people who have been out of work for a long time.
9.Lions feed on other animals, such as zebras and antelopes, using their strength and hunting skills.
10.The library provides a vast collection of books for readers with different interests.
Ⅲ.语段填词
1.We should take action to prevent forest fires. Prevention is always better than dealing with the disaster afterwards. Preventive measures, such as regular inspections and public education, should be taken to reduce the risk of forest fires. (prevent)
2.Agriculture in this region has a long history. As a result, local farmers have rich experience in agricultural production. (agricultural)
3.She wants to complete her homework before dinner. Only in this way can she enjoy her free time completely in the evening. Here, the completion of her tasks ahead of time gives her a sense of relief and allows her to relax fully and engage in activities she loves. (complete)
4.The region is known for its cold climate. As a consequence, the regional people usually wear thick clothes in winter. (region)
5.The colors in this painting create a harmonious effect. This harmony makes the whole painting very attractive. (harmony)
Ⅳ.翻译
1.His tastes are in__harmony__with__mine (与我的相一致).
2.The idea of passing__down (传下来) his knowledge from generation to generation is great.
3.Fields and hills stretched out as__far__as__we__could__see (我们所能看到的).
4.我们躺在草地上,凝望着夜空。(现在分词(短语)作伴随状语)
We__lay__on__the__grass,__staring__at__the__night__sky.
5.最让我困惑的是他对朋友们的态度。(主语从句)
What__confused__me__most__was__his__attitude__towards__his__friends.
课后课时作业
较易题(占比70%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比0%)
题号 Ⅰ Ⅱ Ⅲ
难度 ★ ★★ ★
Ⅰ 阅读
Amazing China in 60 Seconds is a short video series covering cultural and scenic hotspots across the country. If you are curious about China, then here are two selections from the series.
Tibet
Tibet autonomous region in Southwest China, home to the highest highland on Earth, is known as the “roof of the world”. It's a paradise for tourists with its towering snow mountains, vast grasslands, quiet and peaceful lakes and breathtaking views. Must visit places include the Potala Palace—a UNESCO world heritage site, Mount Qomolangma, Yarlung Zangbo Grand Canyon and more.
Tibet is also famed for its rich ethnic culture, including the Tibetan dance, age old thangka painting and Lum medicinal bathing of Sowa Rigpa—traditional Tibetan bathing for a medical purpose which was put onto the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity by UNESCO in 2018.
Jiangsu
East China's Jiangsu Province is a land of abundance where the symphony (交响乐)of the mountains and rivers echoes (回响). The hustle and bustle (熙熙攘攘) of daily life reflects its prosperity, and running rivers define its magic beauty.
Jiangsu Province is home to several UNESCO world heritage sites, including the Classical Gardens of Suzhou, the Ming Xiaoling Mausoleum in Nanjing and part of the Grand Canal. Jiangsu is also known for its graceful Chinese style gardens, water towns, the Kunqu Opera and Nanjing brocade—an age old silk handicraft that represents the highest achievement in silk weaving in China.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了《60秒惊艳中国》视频系列节目,它涵盖了全国各地的文化和风景热点。本文是其中的两个精选地点。
1.Which of the four locations should you visit if you are a big fan of the highest scenic spot?
A.Tibet. B.Suzhou.
C.Jiangsu. D.Nanjing.
答案:A
解析:推理判断题。根据Tibet部分中的“Tibet autonomous region ... ‘roof of the world’.(中国西南部的西藏自治区拥有地球上最高的高原,被称为‘世界屋脊'。)”可推知,如果你是最高景点的忠实粉丝,你应该去西藏。故选A。
2.What do the two locations have in common?
A.They are on the coast.
B.They show glorious sights to tourists.
C.They saw commercial and cultural exchanges.
D.They are famous for UNESCO World Heritage sites.
答案:B
解析:细节理解题。根据Tibet部分中的“It's a paradise ... and breathtaking views.(巍峨的雪山、辽阔的草原、宁静祥和的湖泊和令人叹为观止的景色,使它成为游客的天堂。)”以及Jiangsu部分中的“The hustle and bustle (熙熙攘攘) ... define its magic beauty.(熙熙攘攘的日常生活反映了它的繁荣,奔腾的河流彰显着它的神奇之美。)”可知,这两个地方的共同之处是它们都向游客展示美丽的景色。故选B。
3.What can visitors do in Jiangsu Province?
A.Admire a Buddhist paradise.
B.Visit the ancient trade routes.
C.Climb up the snow mountains.
D.Buy the silk weaving products.
答案:D
解析:细节理解题。根据Jiangsu部分中的“Jiangsu is also known ... in silk weaving in China.(江苏还以其优美的中式园林、水乡、昆曲和南京织锦而闻名。南京织锦是一种古老的丝绸工艺品,代表了中国丝绸编织的最高成就。)”可知,游客在江苏省可以购买丝织产品。故选D。
Ⅱ 完形填空
Is global warming killing the Maldives?
The Maldives is one of the most beautiful countries in the world. Every year, millions of __1__ go there to enjoy the wonderful __2__. And in recent years, more and more people would like to visit it, why? Because the little island country is __3__. If global warming __4__, say scientists, the country will go __5__ into the ocean within 100 years. That means the Maldives might have __6__ by 2100.
The Maldives lies in the Indian Ocean. It is the __7__ country on earth—its highest point is only 2.4 m above sea level. __8__ greenhouse gas emissions (排放), sea levels will __9__ between 9 cm and 88 cm by 2100. If scientists are __10__, most of the Maldives will be covered with water in years.
In 2009, Maldivian President Mohamed Nasheed and his cabinet (内阁) held the world's first underwater cabinet meeting to make the world __11__ the terrible consequence from global warming to their own country. In December, he __12__ at the 2009 United Nations Climate Change Conference (大会) in Copenhagen, trying to ask for __13__ from the world for his country. The president even has a __14__ to buy a new homeland and move his country and people to a new place.
The Maldivian government has been doing all to fight the __15__. But the fate of the islands is in the world's hands. No one wants to see this little island country disappear from the world.
篇章导读:本文是一篇说明文。马尔代夫是世界上最美丽的国家之一,但是这个国家面临着可能被海水淹没的危险,马尔代夫政府一直在竭尽全力防止这个小岛国从世界上消失。
1.A.scientists B.tourists
C.presidents D.doctors
答案:B
解析:scientist 科学家;tourist 游客;president 总统;doctor 医生。根据下文“go there to enjoy the wonderful __2__”可推知,设空处是指“游客”。故选B。
2.A.freedom B.technology
C.food D.view
答案:D
解析:freedom 自由;technology 科技;food 食物;view 风景。根据上文“The Maldives is one of the most beautiful countries in the world.”和“go there to enjoy”可推知,游客前往马尔代夫是为了欣赏美丽的风景。故选D。
3.A.in trouble B.for ever
C.as usual D.all right
答案:A
解析:in trouble 陷入困境;for ever 永远;as usual 像往常一样;all right 满意。根据下文“the country will go __5__ into the ocean within 100 years”可知,这个小岛国陷入困境。故选A。
4.A.disappears B.happens
C.misses D.continues
答案:D
解析:disappear 消失;happen 发生;miss 思念;continue 继续。根据上文“If global warming”以及下文“the country will go __5__ into the ocean within 100 years”可知,此处是指全球变暖继续发生可能会导致这个国家消失。故选D。
5.A.down B.up
C.above D.far
答案:A
解析:down 往下;up 向上;above 在……上面;far 遥远地。根据下文“into the ocean”可知,此处是指海水上涨会导致这个国家向下沉入大海。故选A。
6.A.signaled B.confused
C.disappeared D.torn
答案:C
解析:signal 发信号;confuse 使困惑;disappear 消失;tear 撕裂。根据上文“the country will go __5__ into the ocean within 100 years”可知,此处是指到2100年马尔代夫可能会消失。故选C。
7.A.highest B.high
C.lowest D.low
答案:C
解析:highest 最高的;high 高的;lowest 最低的;low 低的。根据下文“its highest point is only 2.4 m above sea level”并结合常识可知,此处指马尔代夫是地球上海拔最低的国家。故选C。
8.A.Instead of B.Because of
C.With the help of D.Thanks for
答案:B
解析:instead of 而不是……;because of 由于;with the help of 在……的帮助下;thanks for 感谢……。根据下文“greenhouse gas emissions (排放)”以及“sea levels will”可知,温室气体排放是导致海平面变化的原因。故选B。
9.A.raise B.improve
C.lift D.rise
答案:D
解析:raise 提升,举起;improve 改善;lift 举起;rise 上升。根据下文“most of the Maldives will be covered with water in years (马尔代夫的大部分地区将在数年后被水淹没)”可知,此处是指海平面将上升。故选D。
10.A.wrong B.correct
C.helpful D.dangerous
答案:B
解析:wrong 错误的;correct 正确的;helpful 有帮助的;dangerous 危险的。根据上文“If global warming __4__ ... the ocean within 100 years.”以及下文“most of the Maldives will be covered with water in years”可知,此处是指如果科学家们做出的判断是正确的,马尔代夫的大部分地区将在数年后被水淹没。故选B。
11.A.get B.guess
C.realize D.expect
答案:C
解析:get 得到;guess 猜;realize 意识到;expect 期望。根据上文“held the world's first underwater cabinet meeting to make the world”以及下文“the terrible consequence from global warming to their own country”可知,马尔代夫举行世界上第一次水下内阁会议的目的是让全世界意识到全球变暖会对本国造成可怕的后果。故选C。
12.A.served B.spoke
C.worked D.sang
答案:B
解析:serve 招待;speak 讲话;work 工作;sing 唱歌。根据下文“at the 2009 United Nations Climate Change Conference (大会) in Copenhagen, trying to ask for”可推知,马尔代夫总统Mohamed Nasheed (穆罕默德·纳希德)在哥本哈根举行的2009年联合国气候变化大会上发表讲话。故选B。
13.A.help B.plans
C.problems D.talents
答案:A
解析:help 帮助;plan 计划;problem 问题;talent 才能。根据下文“from the world for his country”可推知,总统Mohamed Nasheed向全世界寻求帮助。ask for help “寻求帮助”。故选A。
14.A.task B.problem
C.plan D.notice
答案:C
解析:task 任务;problem 问题;plan 计划;notice 布告。根据下文“to buy a new homeland and move his country and people to a new place”可知,这是总统Mohamed Nasheed的计划。故选C。
15.A.tourists B.place
C.island D.sea
答案:D
解析:tourist 游客;place 地方;island 岛屿;sea 海洋。根据上文内容可知,马尔代夫面临着被海水淹没的危险,由此可推知,此处是指马尔代夫政府一直在竭尽全力与大海抗争。故选D。
Ⅲ 语法填空
Wearing Hanfu and sitting in front of a Chinese zither (筝), Peng Jingxuan, a young Chinese student, moves her fingers gently along the strings on a street in Paris, France.
Peng has shared more than 200 __1__ (origin) videos online, with the most popular one featuring the theme song of the movie A Chinese Ghost Story viewed over 16.61 million times. “I love how she's representing her culture in a __2__ (set) where people are not familiar with it. You can tell she's proud of her background and her music,” one of her fans commented.
Chinese zither, or guzheng, is an ancient musical instrument with 21-26 strings and a length of 1.63 meters. Peng __3__ (fall) in love with it when young and has been practicing it for years. Hardly finding Chinese instruments __4__ (play) on the streets in Paris, she took along her guzheng __5__ began her street performances to sharpen her skills. The more she performed, the more she felt a greater sense of responsibility __6__ (spread) Chinese music and culture.
Considering her audience's __7__ (unfamiliar) with Chinese songs, Peng made adaptations, for __8__ she received positive responses. She also performed Western pop songs that local people could relate __9__, entertaining them with beautiful melodies in a __10__ (refresh) style.
1.________ 2.________ 3.________ 4.________
5.________ 6.________ 7.________ 8.________
9.________ 10.________
篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章主要报道了彭静璇在法国巴黎的街头穿着汉服,弹奏古筝并拍摄视频上传到网络来传播中国文化的故事。
1.答案:original
解析:考查词性转换。修饰名词videos,应用形容词作定语。故填original。
2.答案:setting
解析:考查词性转换。句意:我喜欢她在一个人们不熟悉的环境中展现自己的文化的方式。不定冠词a修饰单数可数名词,设空处应用名词setting。故填setting。
3.答案:fell
解析:考查动词的时态。句意:彭在年轻的时候就爱上了它,并且已经练习了很多年。根据时间状语when young可知,此处陈述过去发生的事情,应用一般过去时。故填fell。
4.答案:played
解析:考查非谓语动词。句意:在巴黎街头几乎找不到演奏中国乐器的人,她带着她的古筝开始了她的街头表演,以提高她的技能。此处为“find +宾语+宾语补足语”结构,宾语Chinese instruments和play为逻辑上的动宾关系,应用过去分词作宾语补足语。故填played。
5.答案:and
解析:考查连词。“took along her guzheng”和“began her street performances”为并列关系,应用连词and连接。故填and。
6.答案:to spread
解析:考查非谓语动词。句意:演出越多,她就越觉得有责任传播中国音乐和文化。设空处修饰名词responsibility,应用动词不定式作后置定语。故填to spread。
7.答案:unfamiliarity
解析:考查词性转换。句意:考虑到听众对中文歌曲的不熟悉,彭改编了一些歌曲,并获得了积极的反响。audience's为名词所有格,修饰名词,设空处应用名词unfamiliarity作宾语。故填unfamiliarity。
8.答案:which
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,先行词是adaptations,指物,关系词在从句中作介词for的宾语,应用which引导。故填which。
9.答案:to
解析:考查介词。句意:她还演奏了当地人能够理解的西方流行歌曲,用优美的旋律和清新的风格娱乐他们。relate to为固定搭配,意为“理解”。故填to。
10.答案:refreshing
解析:考查词性转换。修饰名词style,应用形容词作定语。故填refreshing。
 精深阅读
Top 4 National Parks in the World
Nature's beauty knows no bounds and there is no better way to spend a holiday than breathing in the fresh air and enjoying the scenery of some of the world's most magnificent national parks. The following four national parks invite you to truly enjoy the great outdoors.
Plitvice Lakes National Park, Croatia
Plitvice Lakes National Park is located in the greenery of Croatia. As a UNESCO World Heritage site, it showcases 16 lakes connected by refreshing waterfalls. Make your way along the wooden pathways that wind through the park and witness the waterfalls up close. A feast for the senses, Plitvice Lakes National Park is a true delight for nature lovers and photographers.
Troodos National Forest Park, Cyprus
Cyprus' hidden treasure, Troodos National Forest Park, invites you to marvel at majestic mountains and the rich vegetation. Home to Mount Olympus, the highest peak on the island, you can enjoy pine scented forests and pretty villages. Wander across ancient Byzantine churches that are hidden away among the greenery and vegetation displays.
Durmitor National Park, Montenegro
Although Montenegro is often overlooked as a destination, Durmitor National Park is a must for a true Alpine experience. With rough roads, it is home to limestone peaks, thick pine forests and ancient lakes. Wild goats and cattle can always be seen eating grass beside the lakes. One of the deepest canyons (峡谷) in the world, the Tara River Canyon, is a highlight worth seeing. Here you can enjoy lots of outdoor activities, including hiking, mountain biking and white water rafting (皮划艇).
Khao Sok National Park, Thailand
Khao Sok National Park in Thailand promises an unforgettable experience where ancient rainforests meet unique wildlife. Walk through one of the oldest rainforests in the world, where you'll be able to see a range of vegetation and animals. Keep a lookout for playful monkeys, mighty elephants and the tigers pacing back and forth.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个世界著名的国家公园。
1.Which scenery do visitors of Plitvice Lakes National Park mainly expect?
A.The green forest.
B.The waterfalls and lakes.
C.The wooden pathways.
D.The deep canyons.
答案:B
解析:细节理解题。根据Plitvice Lakes National Park, Croatia部分可知,Plitvice Lakes国家公园有很多瀑布和湖泊,由此可知,来此参观的游客最期待瀑布和湖泊。故选B。
2.What makes Troodos National Forest Park different from the other three national parks?
A.Its rich plants.
B.The highest peak.
C.A good place for hiking.
D.People living there.
答案:D
解析:推理判断题。根据Troodos National Forest Park, Cyprus部分中的“Home to Mount Olympus ... vegetation displays.”可知,Troodos国家森林公园内有村庄、古教堂和植被展览,由此可推知,该森林公园有人居住,其他三个国家公园未提及这一点。故选D。
3.What do Durmitor National Park and Khao Sok National Park have in common?
A.They are both suitable for outdoor sports.
B.They both have canyons.
C.They both have wild animals.
D.They are both in Asia.
答案:C
解析:细节理解题。根据Durmitor National Park, Montenegro部分中的“Wild goats and cattle ... the lakes.(在湖边总能看到野山羊和野牛在吃草。)”以及Khao Sok National Park, Thailand部分中的“Khao Sok National Park ... where ancient rainforests meet unique wildlife.(泰国的Khao Sok国家公园为你带来难忘的体验,在这里,有古老的热带雨林与独特的野生动物。)”可知,这两个国家公园的共同点是都有野生动物出没。故选C。
精深阅读——好词句小练
(一)热词
1.magnificent adj. 宏伟的,壮丽的
2.outdoors n. 户外
3.refresh v. 使恢复精神;使凉爽
4.delight n. 高兴
5.overlook v. 忽视,忽略;眺望,俯瞰
(二)高频短语
6.breathe__in 吸入
7.wind through 蜿蜒穿过
8.hide__away 隐藏,隐匿
9.be__home__to ……的栖息地,……的家园
10.pace back and forth 来回踱步
(三)根据语境填入恰当的内容
11.A national (nation) public campaign should be launched to give animals a good living environment.
12.So lucky! All of these became the unforgettable (forgettable) part of our life!
13.The photographer (photograph) was astonished at the strange question in his own mind.
(四)写出下列句子中黑体部分的汉语释义
14.We feasted our eyes on the beautiful scenery.享受
15.We are now in the peak season for tourism. 高峰时期的
16.The guidebook highlights the must visit attractions in the city. 强调
(五)用方框中单词的正确形式替换下列句子中的黑体部分
delight, scenery, pace
17.He found John walking around the house, unable to sleep.pacing
18.The view from the top of the tower was spectacular.scenery
19.She won the game easily, to the joy of all her fans.delight
(六)长难句分析
20.Walk through one of the oldest rainforests in the world, where you'll be able to see a range of vegetation and animals.
句意:穿过世界上最古老的一个热带雨林,在那里你可以看到一系列的植物和动物。
分析:主干是Walk__through__...__the__world; where引导非限制性定语从句,解释说明先行词one of the oldest rainforests。
(七)根据所给汉语,完成下列句子
21.Make sure you are__breathing__in (吸气) and out through your mouth when you're running.
22.California is__home__to (是……的家园) more than 4,000 species of plants, and nearly half of them are found nowhere else.
(八)仿写句子
23.One of the deepest canyons (峡谷) in the world, the Tara River Canyon, is a highlight worth seeing.(be worth doing)
仿写:问题是这部电影是否值得一看。
The__question__is__whether__the__film__is__worth__seeing.__
 精深阅读
The black cloud rising every day at sunset in the Chihuahuan Desert went largely ignored for thousands of years. Native Americans noticed it, but did not track its source. Cowboys thought the cloud was smoke pouring from the earth, and avoided it.
In June of 1901, however, a teenage cowboy named Jim White happened to see the large, black cloud. He was curious and went to investigate. Instead of finding a volcano, as he had imagined, he discovered something equally amazing. It was a big mass of bats. Two days later, he returned with a lantern to explore further. It took him so long that his lantern went out. He managed to refill it with just enough oil to find his way back to the entrance.
The next time Jim White went to the cave, he brought a friend and supplies. They explored for three days and returned with descriptions that were so fantastic that few people believed them. The cowboys on nearby farms and the people in the tiny town of Carlsbad treated Jim's stories as tall tales and nothing more.
After years of exploring the caves and finding no one to believe his stories, Jim White decided to create his own tourist attraction. He established trails (路线) along the paths he had found. One day in 1915, two men asked Jim for a tour. After seeing the caves, the men returned with a professional photographer named Ray V. Davis. Local doubts were finally put to rest by the photographs of the hidden beauty that Jim had discovered. All 13 locals of Carlsbad finally took a tour of the caves, which came to be known as Carlsbad Caverns.
In 1923, the government sent an official named Robert Holly to tour the caves. Later that year, the caves were stated a national monument (古迹), and in 1930 they became a national park. Jim White lived to see the Carlsbad Caverns become world famous. Today, tourists can hike to and tour some of the 100 known caves in this huge natural wonder, thanks to the cowboy from New Mexico.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了卡尔斯巴德洞穴存在了几千年,一直被人们忽视,后来Jim White (吉姆·怀特)发现了它并使它闻名于世。
1.What do we know about the black cloud?
A.It was discovered in 1901.
B.It was noticed by accident.
C.It was actually a mass of bats.
D.It was smoke from the earth.
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段中的“In June of 1901 ... It was a big mass of bats.”可知,那一大片乌云是一群蝙蝠。故选C。
2.Who joined Jim's third exploration?
A.Jim's friend.
B.A photographer.
C.Robert Holly.
D.13 locals of Carlsbad.
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段中的“Two days later, he returned with a lantern to explore further.”可知,两天后是Jim第二次探索;根据第三段中的“The next time Jim White went to the cave, he brought a friend and supplies. (下一次吉姆·怀特去山洞时,他带了一位朋友和一些补给品。)”可知,一位朋友加入了Jim的第三次探索。故选A。
3.What can we conclude about the public's recognition of Carlsbad Caverns?
A.It made Jim White rich.
B.It was an easy process.
C.It happened before 1915.
D.It came true thanks to the photos.
答案:D
解析:推理判断题。根据第四段中的“After seeing the caves ... Carlsbad Caverns.”可推知,由于这些照片公众才相信了Carlsbad Caverns的存在。故选D。
4.What is the best title for the text?
A.A Brave Cowboy
B.A Hidden Wonder
C.A Worthwhile Invention
D.A Nationwide Contribution
答案:B
解析:标题判断题。通读全文可知,本文主要讲述了卡尔斯巴德洞穴存在了几千年,一直被人们忽视,后来Jim White发现了它并使它闻名于世。因此,B项(一个隐藏的奇观)最适合作为文章标题。故选B。
精深阅读——好词句小练
(一)热词
1.track v. 追查,追踪
2.investigate v. 调查
3.equally adv. 相等地;同样地
4.supply n. 补给品;供应品
5.official n. 官员 adj. 官方的,正式的
(二)高频短语
6.instead__of 代替,而不是
7.go out 熄灭
8.treat__sth__as__...__ 把某物当作……
9.be__known__as 被称作
10.thanks to 幸亏,由于
(三)根据语境填入恰当的内容
11.She never realized her ambition of becoming a professional (profession) singer.
12.Visitors were struck by the natural scenery here, which was beautiful beyond description (describe).
13.We welcome you to join us on a special tour which explores this unique Australian attraction (attract).
(四)写出下列句子中黑体部分的汉语释义
14.The water supply in this area is running short.供应量
15.The officials held a meeting to discuss the solution to the environmental problem.官员
16.The hunters followed the bear's tracks through the forest.踪迹
(五)用方框中单词的正确形式替换下列句子中的黑体部分
largely, entrance, wonder
17.The police were unable to find the access to the house. entrance
18.It's a miracle that nobody was killed in the crash.wonder
19.The achievement of one's purpose depends mainly upon one's perseverance.largely
(六)长难句分析
20.They explored for three days and returned with descriptions that were so fantastic that few people believed them.
句意:他们探索了三天,回来时所描述的情况非常怪诞,以至于几乎没有人相信。
分析:主干是They__explored__and__returned;第一个that引导定语从句,修饰先行词descriptions; so ... that ... 意为“如此……以至于……”,that引导结果状语从句。
(七)根据所给汉语,完成下列句子
21.Now I can walk to work instead__of (而不是) going by car.
22.Thanks__to (幸亏) the bus driver and the passengers, the man injured in the accident was sent to hospital at once.
(八)仿写句子
23.It took him so long that his lantern went out.(so ... that ... )
仿写:她说话非常轻,我几乎听不见。
She__spoke__so__quietly__that__I__could__hardly__hear__her.
3(共104张PPT)
WELCOME UNIT
Unit 6 At one with nature
单元主题:人与自然——人与自然和谐相外
Section Ⅰ Starting out & Understanding ideas
预学检测 单词打卡
自主学习 课文语篇
目录
CONTENTS
1
2
合作探究 硬核考点
3
课后课时作业

课堂作业 巩固内化

预学检测 单词打卡
一、阅读单词
1.________ n. 梯田
2. ________ adj. 陡的,陡峭的;急剧的,大幅度的
3. ________ n. 蒸气 v. 吹牛,吹墟,自夸
terrace
steep
vapour
二、核心单词
1. ________ v. 包,裹
2. ________ n. 朝代
3. ________n. 地区,区域
4. ________ adv. 因此,由此
5. ________ adj. 浅的
6. ________n. 土壤
7. ________ n. 融洽相处,和谐
8. ________ v. 设计
9. ________ v. 伤害,损害
10. ________ n. 庄稼,作物
wrap
dynasty
region
therefore
shallow
soil
harmony
design
harm
crop
三、拓展单词(可查字典)
1. ___________ n. 完成,结束→________ v. 完成 adj. 完全的,彻底的→__________ adv. 完全地,彻底地;完整地
2. ________ v. 阻挡,防止→____________ adj. 预防(性)的,防备的→____________ n. 阻挡,阻止;预防
3. __________ n. 农业→__________ adj. 农业的;农艺的
completion
complete
completely
prevent
preventive
prevention
agriculture
agricultural
四、熟词生义
1.sheet 熟义:n. ___________________
生义:n. 床单;被单;一张(纸)
2.frost 熟义:n. _____
生义:n. (喻)冷淡的态度,冷若冰霜的态度
(冰或水等的)一大片

自主学习 课文语篇
Imagine mountains wrapped in silver water1 , shining in the spring sun2 . Summer sees the mountains turn bright green with growing rice. During autumn, these same mountains are gold, and3 in winter they are covered in sheets of white frost. These are the colours of the Longji Rice Terraces.
想象一下:春日,群山被银白色的水田包裹,在阳光下闪闪发光;盛夏,佳禾吐绿,将群山染成一片青翠;秋收,满山金黄;而隆冬,它们又披上了冰霜做成的雪白毛毯。这,就是绚丽多彩的龙脊梯田。
课文三维剖析
1 过去分词短语作_________
2 现在分词短语作__________
3 连接两个________
后置定语
Longji Rice Terraces
龙脊梯田
伴随状语
并列句
4 引导____________从句,解释说明先行词the local Zhuang and Yao people
5 现在分词短语作________
6 现在分词短语作________
These terraces were built by the local Zhuang and Yao people, to whom4 Guangxi is home. Starting in the Yuan Dynasty5 , work on the terraces took hundreds of years, until its completion in the early Qing Dynasty. Reaching as far as the eye can see6 , these terraces cover tall mountains, often from the bottom to the very top.
龙脊梯田的建造者是广西当地的壮族和瑶族居民。梯田从元朝开始修建,历经数百年,至清朝初期完工。目之所及,梯田包裹着巍峨的高山,往往从山脚一直盘绕到山顶。
非限制性定语
时间状语
伴随状语
7 引导_____从句,作动词meant的____
8 引导_______从句,修饰先行词the areas
9 引导__________从句
So why did these people go to so much trouble to turn the entire mountains into terraces? Firstly, there are few large, flat areas of land in the region. Building the terraces therefore meant that7 they could increase the areas in which8 they could grow rice. Secondly, although9 the region has plenty of rain, the mountains are steep and the soil is shallow. The flat terraces catch the rainwater and prevent the soil from being washed away.
为什么当地人要如此大费周章,将整片山地变成梯田呢?首先,这里缺乏大面积的平原,建造梯田意味着他们能够扩大水稻的种植面积。其次,尽管该地区多雨,但山地坡度大、土层浅薄,水平的梯田能够储存雨水,防止土壤流失。  
宾语
宾语
定语
让步状语
10 引导______从句
11引导______从句,修饰先行词the way
12引导______从句,修饰先行词waterways
13强调句,强调_____________________
14引导________从句,修饰先行词clouds
But perhaps what10 is most significant is the way in which11 people have worked in harmony with nature to make these terraces and grow rice. The terraces are cleverly designed, with hundreds of waterways that12 connect with each other. During the rainy season, it is along these waterways that rainwater moves down the mountains and into the terraces13 . The sun heats the water and turns it into vapour. This forms clouds from which14 rain falls down onto the mountain terraces once again.
主语
定语
along these waterways
定语
定语
15引导____________从句,修饰先行词birds and fish
16引导_____从句,修饰先行词______
These terraces also provide a perfect environment for birds and fish, some of which15 feed on insects that16 can harm the rice crops.
但也许最令人惊叹的还是人与自然和谐相处建造梯田并种植水稻的方式。这些梯田设计巧妙,其间有几百条相互连通的水渠。在雨季,雨水会沿着这些水渠从山上流下进入梯田。水分经太阳蒸发成为水蒸气,水蒸气形成云,而雨水又从云中再次落到山上的梯田里。这些梯田也为鸟类和鱼类提供了绝佳的栖息地,而一部分鸟和鱼又以危害水稻的昆虫为食。
非限制性定语
定语
insects
17引导__________从句
18引导_____从句,修饰先行词the local people
19引导____________从句,修饰前面整个句子
20引导______从句,修饰先行词thousands of visitors
Although17 modern technology could help produce more crops, these terraces still mean a lot to the local people for whom18 traditions hold much value. This knowledge is passed down through families, which19 means that new generations continue to use ancient methods of agriculture to maintain the terraces. Today, the Longji Rice Terraces attract thousands of
visitors who20 come to admire this great wonder created by people and nature working together.
让步状语
定语
非限制性定语
定语
尽管现代科技有助于提高农作物的产量,但对珍视传统的当地人来说,这些梯田依然具有重要的意义。这种认识通过家族代代相传,后代子孙一直沿用古老的农耕方式维持着梯田的运作。今天,成千上万的游客慕名而来,欣赏这由人与自然共同创造的壮丽奇观。
一、读课文,了解梯田设计的巧妙原理
阅读领悟
falls down
move down
turn into
二、问题链
1.What's the author's purpose in writing the passage?
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
2.How do you define “working in harmony with nature”?
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
To show how people worked in harmony with nature to create the Longji Rice Terraces.
People benefit from nature by transforming it without causing damage to the environment.
合作探究 硬核考点
1.harmony n. 融洽相处,和谐(教材P84)
→harmonious adj. 友好和睦的;协调的,和谐的
in harmony with 与……相协调/相一致
out of harmony with 与……不协调/不一致
探究一 高频词
【语境感知】
①It is a harmonious community where pupils are very happy.
这是一个和睦的集体,在这个集体里学生们都很开心。(校园生活)
②Human life is regarded as part of nature and, as such, the only way for us to survive is to live in harmony with nature.
人类生活被认为是自然的一部分,因此,我们生存的唯一方式就是与自然和谐相处。
③The music is out of harmony with her songs.
音乐和她(所唱)的歌不一致。
【靶向小练】
①We are trying to form a ___________ (harmony) society to meet people's need.
②Only if people live in harmony ________ each other can we have a stable society.
③当孩子们长大后,他们的想法会与父母不一致。
When children grow up, their ideas will be ____________________ their parents.
harmonious
out of harmony with
with
2.design v. 设计 n. 设计;图案;意图(教材P84)
→designer n. 设计者,设计师
(1)be designed for ... 为……设计
be designed as ... 被设计成……
be designed to do sth 目的是做……
design sth for ... 为……设计某物
(2)by design=on purpose 故意地;蓄意地
【语境感知】
①A data warehouse should be designed for data analysis.
数据仓库应该是为数据分析而设计的。
②It is designed as a textbook for a one term course.
它被设计用作一学期课程的教材。
③The weekend party was designed to bring the two old men together.
这次周末聚会的目的是让这两位老人见面。
④We don't know whether it was done by accident or by design.
我们不知道那是偶然还是蓄意。
【靶向小练】
①The _________ (design) will wrap the skirt around your waist.
②The meeting is designed ____ an introduction to our new product.
③These seats are specially designed ____ children who are under 5 years old!
④The Project Hope is designed ________ (help) those children who drop out of school because of poverty.
⑤不知是偶然还是有意,他来得太晚了,没能帮到我们。
_________________________________________________________________.
designer
as
for
to help
Whether by accident or by design, he arrived too late to help us
3.harm v. 伤害,损害 n. 伤害,损害(教材P84)
→harmful adj. 有害的;导致损害的
→harmless adj. 无害的;不会导致损伤的
(1)do ... harm=do harm to ... 对……有害
There is no harm in (sb's) doing sth (某人)做某事没有害处
(2)be harmful to ... 对……有害
【语境感知】
①Reading novels online for a long time before sleeping will do you harm.
睡前阅读太长时间的在线小说对你有害。
②There's no harm in telling him the truth.
把真相告诉他没有害处。
③It is harmful to your health to drink too much.
过量喝酒对你的健康有害。
【易混辨析】harm/hurt/injure/wound
harm “伤害,损害”,常用于抽象事物
hurt “弄疼,使受伤”,可指肉体上的伤害,也可以指情感上的伤害
injure “使受伤,伤害”,尤其指在事故中受到的伤害,表示意外受伤
wound “伤害,使受伤”,主要用于刀、枪、剑等武器对身体造成的创伤
【靶向小练】
①She ________ my feelings and my heart was broken.
②Tom was badly ________ in the car accident.
③The bullet __________his leg and he didn't stand up from then on.
④Reading in dim light will ________ your eyes.
⑤Staying up can often harm your health.
→Staying up can often ____________ your health. (harmful)
→Staying up can often ____________ your health. (harm)
hurt
harm, hurt, injure, wound
injured
wounded
harm
be harmful to
do harm to
4.prevent v. 阻挡,防止→____________ adj. 预防(性)的,防备的→______________ n. 阻挡,阻止;预防
【语境感知】
Prevention is better than cure, so we must take preventive measures to prevent the disease from spreading.
预防胜于治疗,所以我们必须采取预防措施防止疾病蔓延。
探究二 拓展词
preventive
prevention
5.agriculture n. 农业→_______________ adj. 农业的;农艺的
【语境感知】
Agricultural products sell very well, which benefits those engaged in agriculture.
农产品卖得非常好,这使从事农业的人受益。
agricultural
【靶向小练】
①We need to work a positive programme of crime __________ (prevent).
②It is shown that 10,000 dollars has been spent on __________ (agriculture) research.
③到目前为止,人们已经尝试了一切可能的方法来防止这类动物灭绝。(动物保护)
___________________________________________________________________________________________________________________________________________.
④农业在我们的日常生活中扮演着重要的角色。
__________________________________________________________________.
prevention
agricultural
So far, people have tried all possible means to prevent the animals from dying out
Agriculture plays a significant role in our daily life
6.sheet [熟义]n. (冰或水等的)一大片
[生义]n. __________________________
【语境感知】
①The road was covered with a sheet of ice.
路面结了一层冰。
②This sheet has a tear in it.
这条床单上有个破洞。
③He bought a sheet of newspaper and read.
他买了一份报纸读了起来。
探究三 熟词生义
床单,被单;一张(纸)
【靶向小练】
①She wrote something on a small piece of paper. 汉语:_____ 同义词: _____
②她每个星期换一次床单。
________________________________________________________________.
③大雨正倾盆而下。
__________________________________________________________________.
Once a week, she changes the sheets
The rain is coming down in sheets
一张
sheet
7.frost [熟义]n. 霜
[生义]n. __________________________________
【语境感知】
①There have been several sharp frosts recently.
最近已经出现了几次寒冷的霜冻。
②There was a light frost of anger in his tone.
他的语气中带着一丝冷峻的愠怒。
【靶向小练】
①She was hurt by the coldness in his voice.汉语:_____ 同义词: _____
②车窗玻璃结了霜。
____________________________________________________________.
(喻)冷淡的态度,冷若冰霜的态度
冷淡
frost
The car windows were covered with frost
8.pass down 传下来,传承(教材P84)
pass其他相关短语:
pass by 通过,从旁边经过
pass away 去世
pass on (to sb) 转交给(某人),传给(某人)
探究四 短语
【语境感知】
①Old people pass down tradition to the younger generation.
老年人把传统传承给下一辈。
②As they pass by, a piteous wailing is heard.
他们经过时,传出一阵痛哭声。
【靶向小练】
①I wish to pass ___ the love and kindness to more children by working as a teacher.
②The house came to him after his parents passed _______.
③通过教育,人类将把这些技术和知识代代相传。
Humans __________________________________ to the next generations through education.
on
away
will pass down their skills and knowledge
课堂作业 巩固内化
Ⅰ.写出单词
1.The path up the mountain was very ______ (陡峭的), making the climb quite challenging.
2.She met his ______ (冷淡的态度) with a warm smile, trying to break the ice.
3.The Tang ________ (朝代) is widely regarded as a golden age of Chinese civilization.
4.In spring, the ________ (梯田) are filled with water, reflecting the clear blue sky like a mirror.
5.The farmers planted a variety of ______ (作物) in the field this spring.
steep
frost
Dynasty
terraces
crops
6.She ________ the present and tied it with ribbons.
7.These fish are found in _________ waters around the coast.
8.Turning ______ , pulling weeds, and harvesting cabbages sound like tough work for middle and high school kids.
9.We were unable to get funding and _________ had to abandon the project.
10.On a ______ of paper, he drew the images of a dragon.
wrapped
shallow
soil
therefore
sheet
Ⅱ.单句语法填空
1.The tree under ______ we used to play games has been cut down.
2.The mountains _____________ (cover) with a thick layer of snow every winter, creating a breathtaking view.
3.The company ______ which she works is a famous one.
4.We must try to live in peace and harmony _____ ourselves and those around us.
5.She cleaned the window thoroughly, wiping it from the bottom _____ the top.
which
are covered
for
with
to
6.I can never make up stories—I have absolutely no __________ (imagine).
7.The court case will do serious harm _____ my business.
8.The programme is designed ________ (help) people who have been out of work for a long time.
9.Lions feed ______ other animals, such as zebras and antelopes, using their strength and hunting skills.
10.The library provides a vast collection of books ______ readers with different interests.
imagination
to
to help
on
for
Ⅲ.语段填词
1.We should take action to ________ forest fires. _________ is always better than dealing with the disaster afterwards. __________ measures, such as regular inspections and public education, should be taken to reduce the risk of forest fires. (prevent)
2. ___________ in this region has a long history. As a result, local farmers have rich experience in ___________ production. (agricultural)
prevent
Prevention
Preventive
Agriculture
agricultural
3.She wants to __________ her homework before dinner. Only in this way can she enjoy her free time __________ in the evening. Here, the _________ of her tasks ahead of time gives her a sense of relief and allows her to relax fully and engage in activities she loves. (complete)
4.The ______ is known for its cold climate. As a consequence, the ______ people usually wear thick clothes in winter. (region)
5.The colors in this painting create a ____________ effect. This ________ makes the whole painting very attractive. (harmony)
complete
completely
completion
region
regional
harmonious
harmony
Ⅳ.翻译
1.His tastes are _____________________ (与我的相一致).
2.The idea of ______________ (传下来) his knowledge from generation to generation is great.
3.Fields and hills stretched out _______________________ (我们所能看到的).
4.我们躺在草地上,凝望着夜空。(现在分词(短语)作伴随状语)
___________________________________________________________.
5.最让我困惑的是他对朋友们的态度。(主语从句)
_______________________________________________________________.
in harmony with mine
passing down
as far as we could see
We lay on the grass, staring at the night sky
What confused me most was his attitude towards his friends
课后课时作业
较易题(占比70%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比0%)
题号 Ⅰ Ⅱ Ⅲ
难度 ★ ★★ ★
Ⅰ 阅读
Amazing China in 60 Seconds is a short video series covering cultural and scenic hotspots across the country. If you are curious about China, then here are two selections from the series.
Tibet
Tibet autonomous region in Southwest China, home to the highest highland on Earth, is known as the “roof of the world”. It's a paradise for tourists with its towering snow mountains, vast grasslands, quiet and peaceful lakes and breathtaking views. Must visit places include the Potala Palace—a UNESCO world heritage site, Mount Qomolangma, Yarlung Zangbo Grand Canyon and more.
Tibet is also famed for its rich ethnic culture, including the Tibetan dance, age old thangka painting and Lum medicinal bathing of Sowa Rigpa—traditional Tibetan bathing for a medical purpose which was put onto the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity by UNESCO in 2018.
Jiangsu
East China's Jiangsu Province is a land of abundance where the symphony (交响乐)of the mountains and rivers echoes (回响). The hustle and bustle (熙熙攘攘) of daily life reflects its prosperity, and running rivers define its magic beauty.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了《60秒惊艳中国》视频系列节目,它涵盖了全国各地的文化和风景热点。本文是其中的两个精选地点。
Jiangsu Province is home to several UNESCO world heritage sites, including the Classical Gardens of Suzhou, the Ming Xiaoling Mausoleum in Nanjing and part of the Grand Canal. Jiangsu is also known for its graceful Chinese style gardens, water towns, the Kunqu Opera and Nanjing brocade—an age old silk handicraft that represents the highest achievement in silk weaving in China.
1.Which of the four locations should you visit if you are a big fan of the highest scenic spot?
A.Tibet. B.Suzhou.
C.Jiangsu. D.Nanjing.
解析:推理判断题。根据Tibet部分中的“Tibet autonomous region ... ‘roof of the world’.(中国西南部的西藏自治区拥有地球上最高的高原,被称为‘世界屋脊'。)”可推知,如果你是最高景点的忠实粉丝,你应该去西藏。故选A。
2.What do the two locations have in common?
A.They are on the coast.
B.They show glorious sights to tourists.
C.They saw commercial and cultural exchanges.
D.They are famous for UNESCO World Heritage sites.
解析:细节理解题。根据Tibet部分中的“It's a paradise ... and breathtaking views.(巍峨的雪山、辽阔的草原、宁静祥和的湖泊和令人叹为观止的景色,使它成为游客的天堂。)”以及Jiangsu部分中的“The hustle and bustle (熙熙攘攘) ... define its magic beauty.(熙熙攘攘的日常生活反映了它的繁荣,奔腾的河流彰显着它的神奇之美。)”可知,这两个地方的共同之处是它们都向游客展示美丽的景色。故选B。
3.What can visitors do in Jiangsu Province?
A.Admire a Buddhist paradise.
B.Visit the ancient trade routes.
C.Climb up the snow mountains.
D.Buy the silk weaving products.
解析:细节理解题。根据Jiangsu部分中的“Jiangsu is also known ... in silk weaving in China.(江苏还以其优美的中式园林、水乡、昆曲和南京织锦而闻名。南京织锦是一种古老的丝绸工艺品,代表了中国丝绸编织的最高成就。)”可知,游客在江苏省可以购买丝织产品。故选D。
Ⅱ 完形填空
Is global warming killing the Maldives?
The Maldives is one of the most beautiful countries in the world. Every year, millions of __1__ go there to enjoy the wonderful __2__. And in recent years, more and more people would like to visit it, why? Because the little island country is __3__. If global warming __4__, say scientists, the country will go __5__ into the ocean within 100 years. That means the Maldives might have __6__ by 2100.
The Maldives lies in the Indian Ocean. It is the __7__ country on earth—its highest point is only 2.4 m above sea level. __8__ greenhouse gas emissions (排放), sea levels will __9__ between 9 cm and 88 cm by 2100. If scientists are __10__, most of the Maldives will be covered with water in years.
In 2009, Maldivian President Mohamed Nasheed and his cabinet (内阁) held the world's first underwater cabinet meeting to make the world __11__ the terrible consequence from global warming to their own country. In December, he __12__ at the 2009 United Nations Climate Change Conference (大会) in Copenhagen, trying to ask for __13__ from the world for his country. The president even has a __14__ to buy a new homeland and move his country and people to a new place.
篇章导读:本文是一篇说明文。马尔代夫是世界上最美丽的国家之一,但是这个国家面临着可能被海水淹没的危险,马尔代夫政府一直在竭尽全力防止这个小岛国从世界上消失。
The Maldivian government has been doing all to fight the __15__. But the fate of the islands is in the world's hands. No one wants to see this little island country disappear from the world.
1.A.scientists B.tourists
C.presidents D.doctors
2.A.freedom B.technology
C.food D.view
解析:scientist 科学家;tourist 游客;president 总统;doctor 医生。根据下文“go there to enjoy the wonderful __2__”可推知,设空处是指“游客”。故选B。
解析:freedom 自由;technology 科技;food 食物;view 风景。根据上文“The Maldives is one of the most beautiful countries in the world.”和“go there to enjoy”可推知,游客前往马尔代夫是为了欣赏美丽的风景。故选D。
3.A.in trouble B.for ever
C.as usual D.all right
解析:in trouble 陷入困境;for ever 永远;as usual 像往常一样;all right 满意。根据下文“the country will go __5__ into the ocean within 100 years”可知,这个小岛国陷入困境。故选A。
4.A.disappears B.happens
C.misses D.continues
解析:disappear 消失;happen 发生;miss 思念;continue 继续。根据上文“If global warming”以及下文“the country will go __5__ into the ocean within 100 years”可知,此处是指全球变暖继续发生可能会导致这个国家消失。故选D。
5.A.down B.up
C.above D.far
6.A.signaled B.confused
C.disappeared D.torn
解析:down 往下;up 向上;above 在……上面;far 遥远地。根据下文“into the ocean”可知,此处是指海水上涨会导致这个国家向下沉入大海。故选A。
解析: signal 发信号;confuse 使困惑;disappear 消失;tear 撕裂。根据上文“the country will go __5__ into the ocean within 100 years”可知,此处是指到2100年马尔代夫可能会消失。故选C。
7.A.highest B.high
C.lowest D.low
8.A.Instead of B.Because of
C.With the help of D.Thanks for
解析:highest 最高的;high 高的;lowest 最低的;low 低的。根据下文“its highest point is only 2.4 m above sea level”并结合常识可知,此处指马尔代夫是地球上海拔最低的国家。故选C。
解析:instead of 而不是……;because of 由于;with the help of 在……的帮助下;thanks for 感谢……。根据下文“greenhouse gas emissions (排放)”以及“sea levels will”可知,温室气体排放是导致海平面变化的原因。故选B。
9.A.raise B.improve
C.lift D.rise
解析:raise 提升,举起;improve 改善;lift 举起;rise 上升。根据下文“most of the Maldives will be covered with water in years (马尔代夫的大部分地区将在数年后被水淹没)”可知,此处是指海平面将上升。故选D。
10.A.wrong B.correct
C.helpful D.dangerous
解析:wrong 错误的;correct 正确的;helpful 有帮助的;dangerous 危险的。根据上文“If global warming __4__ ... the ocean within 100 years.”以及下文“most of the Maldives will be covered with water in years”可知,此处是指如果科学家们做出的判断是正确的,马尔代夫的大部分地区将在数年后被水淹没。故选B。
11.A.get B.guess
C.realize D.expect
解析:get 得到;guess 猜;realize 意识到;expect 期望。根据上文“held the world's first underwater cabinet meeting to make the world”以及下文“the terrible consequence from global warming to their own country”可知,马尔代夫举行世界上第一次水下内阁会议的目的是让全世界意识到全球变暖会对本国造成可怕的后果。故选C。
12.A.served B.spoke
C.worked D.sang
解析:serve 招待;speak 讲话;work 工作;sing 唱歌。根据下文“at the 2009 United Nations Climate Change Conference (大会) in Copenhagen, trying to ask for”可推知,马尔代夫总统Mohamed Nasheed (穆罕默德·纳希德)在哥本哈根举行的2009年联合国气候变化大会上发表讲话。故选B。
13.A.help B.plans
C.problems D.talents
14.A.task B.problem
C.plan D.notice
解析:help 帮助;plan 计划;problem 问题;talent 才能。根据下文“from the world for his country”可推知,总统Mohamed Nasheed向全世界寻求帮助。ask for help “寻求帮助”。故选A。
解析:task 任务;problem 问题;plan 计划;notice 布告。根据下文“to buy a new homeland and move his country and people to a new place”可知,这是总统Mohamed Nasheed的计划。故选C。
15.A.tourists B.place
C.island D.sea
解析:tourist 游客;place 地方;island 岛屿;sea 海洋。根据上文内容可知,马尔代夫面临着被海水淹没的危险,由此可推知,此处是指马尔代夫政府一直在竭尽全力与大海抗争。故选D。
Ⅲ 语法填空
Wearing Hanfu and sitting in front of a Chinese zither (筝), Peng Jingxuan, a young Chinese student, moves her fingers gently along the strings on a street in Paris, France.
Peng has shared more than 200 __1__ (origin) videos online, with the most popular one featuring the theme song of the movie A Chinese Ghost Story viewed over 16.61 million times. “I love how she's representing her culture in a __2__ (set) where people are not familiar with it. You can tell she's proud of her background and her music,” one of her fans commented.
Chinese zither, or guzheng, is an ancient musical instrument with 21-26 strings and a length of 1.63 meters. Peng __3__ (fall) in love with it when young and has been practicing it for years. Hardly finding Chinese instruments __4__ (play) on the streets in Paris, she took along her guzheng __5__ began her street performances to sharpen her skills. The more she performed, the more she felt a greater sense of responsibility __6__ (spread) Chinese music and culture.
篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章主要报道了彭静璇在法国巴黎的街头穿着汉服,弹奏古筝并拍摄视频上传到网络来传播中国文化的故事。
Considering her audience's __7__ (unfamiliar) with Chinese songs, Peng made adaptations, for __8__ she received positive responses. She also performed Western pop songs that local people could relate __9__, entertaining them with beautiful melodies in a __10__ (refresh) style.
1.________ 2.________ 3.________ 4.________ 5.________ 
6.________ 7.________ 8.________ 9.________ 10.________
1.答案:original
解析:考查词性转换。修饰名词videos,应用形容词作定语。故填original。
2.答案:setting
解析:考查词性转换。句意:我喜欢她在一个人们不熟悉的环境中展现自己的文化的方式。不定冠词a修饰单数可数名词,设空处应用名词setting。故填setting。
3.答案:fell
解析:考查动词的时态。句意:彭在年轻的时候就爱上了它,并且已经练习了很多年。根据时间状语when young可知,此处陈述过去发生的事情,应用一般过去时。故填fell。
4.答案:played
解析:考查非谓语动词。句意:在巴黎街头几乎找不到演奏中国乐器的人,她带着她的古筝开始了她的街头表演,以提高她的技能。此处为“find +宾语+宾语补足语”结构,宾语Chinese instruments和play为逻辑上的动宾关系,应用过去分词作宾语补足语。故填played。
5.答案:and
解析:考查连词。“took along her guzheng”和“began her street performances”为并列关系,应用连词and连接。故填and。
6.答案:to spread
解析:考查非谓语动词。句意:演出越多,她就越觉得有责任传播中国音乐和文化。设空处修饰名词responsibility,应用动词不定式作后置定语。故填to spread。
7.答案:unfamiliarity
解析:考查词性转换。句意:考虑到听众对中文歌曲的不熟悉,彭改编了一些歌曲,并获得了积极的反响。audience's为名词所有格,修饰名词,设空处应用名词unfamiliarity作宾语。故填unfamiliarity。
8.答案:which
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,先行词是adaptations,指物,关系词在从句中作介词for的宾语,应用which引导。故填which。
9.答案:to
解析:考查介词。句意:她还演奏了当地人能够理解的西方流行歌曲,用优美的旋律和清新的风格娱乐他们。relate to为固定搭配,意为“理解”。故填to。
10.答案:refreshing
解析:考查词性转换。修饰名词style,应用形容词作定语。故填refreshing。
Top 4 National Parks in the World
Nature's beauty knows no bounds and there is no better way to spend a holiday than breathing in the fresh air and enjoying the scenery of some of the world's most magnificent national parks. The following four national parks invite you to truly enjoy the great outdoors.
精深阅读
Plitvice Lakes National Park, Croatia
Plitvice Lakes National Park is located in the greenery of Croatia. As a UNESCO World Heritage site, it showcases 16 lakes connected by refreshing waterfalls. Make your way along the wooden pathways that wind through the park and witness the waterfalls up close. A feast for the senses, Plitvice Lakes National Park is a true delight for nature lovers and photographers.
Troodos National Forest Park, Cyprus
Cyprus' hidden treasure, Troodos National Forest Park, invites you to marvel at majestic mountains and the rich vegetation. Home to Mount Olympus, the highest peak on the island, you can enjoy pine scented forests and pretty villages. Wander across ancient Byzantine churches that are hidden away among the greenery and vegetation displays.
Durmitor National Park, Montenegro
Although Montenegro is often overlooked as a destination, Durmitor National Park is a must for a true Alpine experience. With rough roads, it is home to limestone peaks, thick pine forests and ancient lakes. Wild goats and cattle can always be seen eating grass beside the lakes. One of the deepest canyons (峡谷) in the world, the Tara River Canyon, is a highlight worth seeing. Here you can enjoy lots of outdoor activities, including hiking, mountain biking and white water rafting (皮划艇).
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个世界著名的国家公园。
Khao Sok National Park, Thailand
Khao Sok National Park in Thailand promises an unforgettable experience where ancient rainforests meet unique wildlife. Walk through one of the oldest rainforests in the world, where you'll be able to see a range of vegetation and animals. Keep a lookout for playful monkeys, mighty elephants and the tigers pacing back and forth.
1.Which scenery do visitors of Plitvice Lakes National Park mainly expect?
A.The green forest.
B.The waterfalls and lakes.
C.The wooden pathways.
D.The deep canyons.
解析:细节理解题。根据Plitvice Lakes National Park, Croatia部分可知,Plitvice Lakes国家公园有很多瀑布和湖泊,由此可知,来此参观的游客最期待瀑布和湖泊。故选B。
2.What makes Troodos National Forest Park different from the other three national parks?
A.Its rich plants.
B.The highest peak.
C.A good place for hiking.
D.People living there.
解析:推理判断题。根据Troodos National Forest Park, Cyprus部分中的“Home to Mount Olympus ... vegetation displays.”可知,Troodos国家森林公园内有村庄、古教堂和植被展览,由此可推知,该森林公园有人居住,其他三个国家公园未提及这一点。故选D。
3.What do Durmitor National Park and Khao Sok National Park have in common?
A.They are both suitable for outdoor sports. B.They both have canyons.
C.They both have wild animals. D.They are both in Asia.
解析:细节理解题。根据Durmitor National Park, Montenegro部分中的“Wild goats and cattle ... the lakes.(在湖边总能看到野山羊和野牛在吃草。)”以及Khao Sok National Park, Thailand部分中的“Khao Sok National Park ... where ancient rainforests meet unique wildlife.(泰国的Khao Sok国家公园为你带来难忘的体验,在这里,有古老的热带雨林与独特的野生动物。)”可知,这两个国家公园的共同点是都有野生动物出没。故选C。
(一)热词
1.magnificent adj. ________________
2.outdoors n. ________
3. ________ v. 使恢复精神;使凉爽
4. ____________ n. 高兴
5.overlook v. _________________________
精深阅读——好词句小练
宏伟的,壮丽的
户外
refresh
delight
忽视,忽略;眺望,俯瞰
(二)高频短语
6. ____________ 吸入
7.wind through ____________
8. ____________ 隐藏,隐匿
9. ______________ ……的栖息地,……的家园
10.pace back and forth ____________
breathe in
蜿蜒穿过
hide away
be home to
来回踱步
(三)根据语境填入恰当的内容
11.A _________ (nation) public campaign should be launched to give animals a good living environment.
12.So lucky! All of these became the ____________ (forgettable) part of our life!
13.The ____________ (photograph) was astonished at the strange question in his own mind.
national
unforgettable
photographer
(四)写出下列句子中黑体部分的汉语释义
14.We feasted our eyes on the beautiful scenery.____________
15.We are now in the peak season for tourism. ____________
16.The guidebook highlights the must visit attractions in the city. _______
享受
高峰时期的
强调
(五)用方框中单词的正确形式替换下列句子中的黑体部分
17.He found John walking around the house, unable to sleep. ________
18.The view from the top of the tower was spectacular. __________
19.She won the game easily, to the joy of all her fans. __________
pacing
delight, scenery, pace
scenery
delight
(六)长难句分析
20.Walk through one of the oldest rainforests in the world, where you'll be able to see a range of vegetation and animals.
句意:穿过世界上最古老的一个热带雨林,在那里你可以看到一系列的植物和动物。
分析:主干是 ________________________ ; where引导_____________从句,解释说明先行词one of the oldest rainforests。
Walk through ... the world
非限制性定语
(七)根据所给汉语,完成下列句子
21.Make sure you ________________ (吸气) and out through your mouth when you're running.
22.California ____________ (是……的家园) more than 4,000 species of plants, and nearly half of them are found nowhere else.
(八)仿写句子
23.One of the deepest canyons (峡谷) in the world, the Tara River Canyon, is a highlight worth seeing.(be worth doing)
仿写:问题是这部电影是否值得一看。
_________________________________________________________.
are breathing in
is home to
The question is whether the film is worth seeing
The black cloud rising every day at sunset in the Chihuahuan Desert went largely ignored for thousands of years. Native Americans noticed it, but did not track its source. Cowboys thought the cloud was smoke pouring from the earth, and avoided it.
In June of 1901, however, a teenage cowboy named Jim White happened to see the large, black cloud. He was curious and went to investigate. Instead of finding a volcano, as he had imagined, he discovered something equally amazing. It was a big mass of bats. Two days later, he returned with a lantern to explore further. It took him so long that his lantern went out. He managed to refill it with just enough oil to find his way back to the entrance.
精深阅读
The next time Jim White went to the cave, he brought a friend and supplies. They explored for three days and returned with descriptions that were so fantastic that few people believed them. The cowboys on nearby farms and the people in the tiny town of Carlsbad treated Jim's stories as tall tales and nothing more.
After years of exploring the caves and finding no one to believe his stories, Jim White decided to create his own tourist attraction. He established trails (路线) along the paths he had found. One day in 1915, two men asked Jim for a tour. After seeing the caves, the men returned with a professional photographer named Ray V. Davis. Local doubts were finally put to rest by the photographs of the hidden beauty that Jim had discovered. All 13 locals of Carlsbad finally took a tour of the caves, which came to be known as Carlsbad Caverns.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了卡尔斯巴德洞穴存在了几千年,一直被人们忽视,后来Jim White (吉姆·怀特)发现了它并使它闻名于世。
In 1923, the government sent an official named Robert Holly to tour the caves. Later that year, the caves were stated a national monument (古迹), and in 1930 they became a national park. Jim White lived to see the Carlsbad Caverns become world famous. Today, tourists can hike to and tour some of the 100 known caves in this huge natural wonder, thanks to the cowboy from New Mexico.
1.What do we know about the black cloud?
A.It was discovered in 1901.
B.It was noticed by accident.
C.It was actually a mass of bats.
D.It was smoke from the earth.
解析:细节理解题。根据第二段中的“In June of 1901 ... It was a big mass of bats.”可知,那一大片乌云是一群蝙蝠。故选C。
2.Who joined Jim's third exploration?
A.Jim's friend. B.A photographer.
C.Robert Holly. D.13 locals of Carlsbad.
解析:细节理解题。根据第二段中的“Two days later, he returned with a lantern to explore further.”可知,两天后是Jim第二次探索;根据第三段中的“The next time Jim White went to the cave, he brought a friend and supplies. (下一次吉姆·怀特去山洞时,他带了一位朋友和一些补给品。)”可知,一位朋友加入了Jim的第三次探索。故选A。
3.What can we conclude about the public's recognition of Carlsbad Caverns?
A.It made Jim White rich.
B.It was an easy process.
C.It happened before 1915.
D.It came true thanks to the photos.
解析:推理判断题。根据第四段中的“After seeing the caves ... Carlsbad Caverns.”可推知,由于这些照片公众才相信了Carlsbad Caverns的存在。故选D。
4.What is the best title for the text?
A.A Brave Cowboy
B.A Hidden Wonder
C.A Worthwhile Invention
D.A Nationwide Contribution
解析:标题判断题。通读全文可知,本文主要讲述了卡尔斯巴德洞穴存在了几千年,一直被人们忽视,后来Jim White发现了它并使它闻名于世。因此,B项(一个隐藏的奇观)最适合作为文章标题。故选B。
(一)热词
1._______ v. 追查,追踪
2. __________ v. 调查
3.equally adv. ________________
4. ________ n. 补给品;供应品
5.official n. ____ adj. _______________
精深阅读——好词句小练
track
investigate
相等地;同样地
supply
官方的,正式的
官员
(二)高频短语
6.____________代替,而不是
7.go out __________
8._________________ 把某物当作……
9. _______________ 被称作
10.thanks to __________
instead of
熄灭
treat sth as …
be known as
幸亏,由于
(三)根据语境填入恰当的内容
11.She never realized her ambition of becoming a ___________ (profession) singer.
12.Visitors were struck by the natural scenery here, which was beautiful beyond __________ (describe).
13.We welcome you to join us on a special tour which explores this unique Australian _________ (attract).
professional
description
attraction
(四)写出下列句子中黑体部分的汉语释义
14.The water supply in this area is running short.__________
15.The officials held a meeting to discuss the solution to the environmental problem. __________
16.The hunters followed the bear's tracks through the forest.__________
供应量
官员
踪迹
(五)用方框中单词的正确形式替换下列句子中的黑体部分
17.The police were unable to find the access to the house. __________
18.It's a miracle that nobody was killed in the crash. __________
19.The achievement of one's purpose depends mainly upon one's perseverance. __________
entrance
largely, entrance, wonder
wonder
largely
(六)长难句分析
20.They explored for three days and returned with descriptions that were so fantastic that few people believed them.
句意:他们探索了三天,回来时所描述的情况非常怪诞,以至于几乎没有人相信。
分析:主干是__________________________ ;第一个that引导_______从句,修饰先行词descriptions; so ... that ... 意为“____________________”,that引导__________从句。
They explored and returned
如此……以至于……
结果状语
定语
(七)根据所给汉语,完成下列句子
21.Now I can walk to work ____________ (而不是) going by car.
22. __________ (幸亏) the bus driver and the passengers, the man injured in the accident was sent to hospital at once.
(八)仿写句子
23.It took him so long that his lantern went out.(so ... that ... )
仿写:她说话非常轻,我几乎听不见。
___________________________________________________________.
instead of
Thanks to
She spoke so quietly that I could hardly hear her