Unit 4 单元检测听力
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What may the weather be like now
A.Sunny. B.Snowy. C.Windy.
2.What is the woman probably dissatisfied with about her new position
A.The heavy work.
B.The new colleagues.
C.The working environment.
3.Why does the man talk to Emma
A.To ask for leave.
B.To borrow her notes.
C.To discuss math problems.
4.What is Mike probably busy doing recently
A.Taking care of his son.
B.Going on a business trip.
C.Preparing for a football match.
5.Why is the woman here
A.To see a doctor.
B.To pick up her grandpa.
C.To get some medicine.
第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.Who fell down the stairs
A.The boy.
B.Mrs Smith.
C.The boy’s father.
7.What day is it today
A.Monday.
B.Wednesday.
C.Saturday.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.What are the speakers mainly talking about
A.What sports to do.
B.When to have a trip.
C.How to spend their weekend.
9.What happened to the man in the last fishing trip
A.He hurt his arm.
B.He lost his boots.
C.He didn’t get any fish.
10.What does the man suggest doing
A.Going climbing.
B.Staying at home.
C.Going fishing.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.What is the man worried about Helen
A.Her safety at school.
B.Her health condition.
C.Her change in character.
12.What can we learn about Helen’s parents
A.They are very busy.
B.They have teaching experience.
C.They care too much about her study.
13.Who is the man
A.Helen’s teacher.
B.Helen’s uncle.
C.Helen’s brother.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.What is the probable relationship between the speakers
A.Co-workers.
B.Family members.
C.Neighbors.
15.What does the man ask the woman to do
A.Come to his party.
B.Make him some coffee.
C.Tell him about the area.
16.What do we learn about the woman’s husband
A.He is shy.
B.He is kind.
C.He is busy.
17.What will the woman do tomorrow
A.Call the man.
B.Message the man.
C.Email the man.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What features do vaquitas have
A.Long feet.
B.Dark rings.
C.Gray eyes.
19.What do vaquitas use sound to do
A.To avoid being killed.
B.To beg humans for food.
C.To communicate with companions.
20.What is the speaker probably doing
A.Giving a speech.
B.Hosting a program.
C.Sharing a research result.
答案 1.A 2.A 3.B 4.A 5.C 6.C 7.A 8.C 9.C 10.B 11.C 12.A 13.B 14.C 15.A 16.C 17.B 18.B 19.C 20.A
听力材料
Text 1
W:Bob,make sure you bring a warm coat before you leave for school today.
M:Mom,the sun is shining brightly now and there’s no wind at all.Do I have to
W:Yes,the weather forecast says it will snow in the afternoon.
Text 2
M:Zoe,I read about your promotion in the newspaper.You must be very pleased.
W:To be honest,I can take it or leave it.The new office is nice,but the amount of work has doubled.
Text 3
M:Emma,can I have a look at your math notes You know,I missed a few classes because I had a cold.
W:Of course.And if you have any math problems,feel free to ask me.
M:Thank you.You’re so nice.
Text 4
M:Has Mike been away on business recently I haven’t seen him for a few days.
W:No.His son hurt his left leg while playing football and is in hospital now.He has to be there for his son,so he asked for four days’ leave.
Text 5
W:Hi there,my grandpa just started to feel uncomfortable after he had lunch at the restaurant.Fortunately,the pain is not that serious.
M:I’m sorry to hear that.I can only give you a painkiller,but if the pain doesn’t stop,you will need to send your grandpa to the doctor.
Text 6
M:Mrs Smith,could I ask for a few more days to finish my paper I’m afraid I can’t hand it in today.
W:You can,but you need a good reason.
M:Well,I had planned to do it over the weekend,but my dad fell down the stairs.We had to take him to hospital.
W:Is he OK
M:He broke his leg.He has to work from home,as he can’t get into his office.
W:Well,that’s understandable.I’ll give you another two days,so you need to hand it in by Wednesday.
Text 7
W:It’s Friday finally! Let’s do something fun this weekend,dear.We can go to the park for a picnic.
M:It will be too hot,and it’s too boring.
W:How about mountain biking It’s my favorite.
M:That sounds great,but I’m afraid to break my arm as I did last time.
W:OK.How about fishing Remember the last fishing trip I caught 10 fish.
M:Yeah,I remember.And the only thing I caught was an old boot.Just forget it.
W:Well.What do you want to do
M:How about staying at home and watching TV
W:You won’t break your arm or get bored this time.We should go outside and do some sports.Staying at home all the time is not good for our health.
Text 8
W:You look very anxious this evening.Is there anything wrong
M:I am worried about my 15-year-old niece,Helen.
W:What’s worrying you
M:I’ve seen a big change in her.She used to be very outgoing and sociable but now she is having problems with other children at school.Now she is totally someone else.
W:Really
M:Yes,now she is quiet and doesn’t want to talk to anyone else.After school,she spends most of her time alone in her room.Her teacher said things were going backward in her study.
W:Her parents must be very anxious about her.
M:No,not really,both of them are too busy to worry about their daughter.I think I need to talk to them and ask them to spend more time with Helen.
W:Take it easy.It is something natural.I was outgoing when I was a little girl,but I became very shy in teenage years.So don’t be nervous about your niece.
M:Maybe you are right,but I will talk with my brother anyway.
Text 9
M:Hello,I’m David.My family and I moved into the house across the street last week.
W:Nice to meet you,David.Please come in.Would you like some coffee
M:No,thanks.I won’t stay too long.
W:Well,what can I do for you
M:I want to invite you and your family to a housewarming party on Friday night.
W:I’d love to,but I’m not sure about my husband’s schedule.He always works overtime.
M:The party starts at 5:30 p.m.and will probably last for three hours.
W:Why don’t you give me your telephone number I’ll message you tomorrow and let you know.
M:Please do.Here’s my phone number.
W:Great,thanks.If you need any help,please let me know.
M:That’s very kind.Thank you.
W:You’re welcome.Hopefully see you then.
Text 10
M:Good morning,everyone.It’s my great honour to stand here to talk about a species that’s worth our attention.The vaquita is a kind of cute small animal living in the ocean near Mexico.Vaquitas have lovely gray bodies and dark rings around their eyes and mouths.They only grow to about 5 feet long and 120 pounds.Sound is a very important tool for them.Without it,they couldn’t talk to each other and inform their companions of the location of food.However,research found that there are fewer than 30 vaquitas left in the world now.They are dying because humans are killing them for money.So we need to take action to save the vaquita! If we work together,I believe we can save these special animals from disappearing forever.The future of the vaquita is in our hands.Let’s do everything we can to help them.That’s all.Thanks for listening!Unit 4 Natural Disasters
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What may the weather be like now
A.Sunny. B.Snowy. C.Windy.
2.What is the woman probably dissatisfied with about her new position
A.The heavy work.
B.The new colleagues.
C.The working environment.
3.Why does the man talk to Emma
A.To ask for leave.
B.To borrow her notes.
C.To discuss math problems.
4.What is Mike probably busy doing recently
A.Taking care of his son.
B.Going on a business trip.
C.Preparing for a football match.
5.Why is the woman here
A.To see a doctor.
B.To pick up her grandpa.
C.To get some medicine.
第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.Who fell down the stairs
A.The boy. B.Mrs Smith. C.The boy’s father.
7.What day is it today
A.Monday. B.Wednesday. C.Saturday.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.What are the speakers mainly talking about
A.What sports to do.
B.When to have a trip.
C.How to spend their weekend.
9.What happened to the man in the last fishing trip
A.He hurt his arm.
B.He lost his boots.
C.He didn’t get any fish.
10.What does the man suggest doing
A.Going climbing. B.Staying at home. C.Going fishing.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.What is the man worried about Helen
A.Her safety at school.
B.Her health condition.
C.Her change in character.
12.What can we learn about Helen’s parents
A.They are very busy.
B.They have teaching experience.
C.They care too much about her study.
13.Who is the man
A.Helen’s teacher. B.Helen’s uncle. C.Helen’s brother.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.What is the probable relationship between the speakers
A.Co-workers. B.Family members. C.Neighbors.
15.What does the man ask the woman to do
A.Come to his party.
B.Make him some coffee.
C.Tell him about the area.
16.What do we learn about the woman’s husband
A.He is shy. B.He is kind. C.He is busy.
17.What will the woman do tomorrow
A.Call the man. B.Message the man. C.Email the man.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What features do vaquitas have
A.Long feet. B.Dark rings. C.Gray eyes.
19.What do vaquitas use sound to do
A.To avoid being killed.
B.To beg humans for food.
C.To communicate with companions.
20.What is the speaker probably doing
A.Giving a speech.
B.Hosting a program.
C.Sharing a research result.
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Are you curious about mysterious creatures We are going to tell you about some here.
Okapi
If giraffes and zebras could produce a next generation,their babies would look like an okapi.This strange-looking creature has striped legs like a zebra and the face of a giraffe.Its neck is much shorter than a giraffe,but like its cousin,it has an extremely long tongue,which can be up to 12 inches long.The okapi can use its tongue to wash its own eyelids and ears.Before 1901,okapis were known only to the people living in the Congo rainforest.
Loch Ness Monster
The locals near Loch Ness in northwestern Scotland refer to the mysterious creature as “Nessie”.Nessie is said to be a large animal with a long neck that lived during the time of the dinosaurs.Similar creatures have been reported in other lakes around the world.But whether it is real remains unknown.
Ivory-Billed Woodpecker
By the mid-1990s,the ivory-billed woodpecker was widely believed to have died out due to deforestation(砍伐森林) and hunting.It was rediscovered in 2004,when a bird lover reported seeing one alive in the woods of Arkansas,America.Researchers later got a video of the bird.
King Cheetah
Starting in 1926,people in Zimbabwe began to see a cheetah with unusual markings.This cheetah has large spots like a leopard(美洲豹) and black stripes down its back.People called the creature “king cheetah”.It is a leopard-cheetah hybrid(混合).
21.Which of the following is TRUE about the okapi
A.It is produced by a giraffe and a zebra.
B.It was not widely known until the twentieth century.
C.Its neck is much shorter than that of a zebra.
D.It was first found in 1901.
22.What can we learn from the passage
A.People still don’t know why the king cheetah has strange markings.
B.The giraffe has a short tongue.
C.Nessie is a kind of dinosaur.
D.The decrease in forests has had a great effect on the ivory-billed woodpecker.
23.Where can one most probably find this passage
A.In a nature magazine. B.In a travel guide.
C.In a book of fairy tales. D.In an advertisement.
B
Surviving Hurricane Sandy
Natalie Doan,14,has always felt lucky to live in Rockaway,New York.Living just a few blocks from the beach,Natalie can see the ocean and hear the wave from her house.“It’s the ocean that makes Rockaway so special,” she says.
On October 29,that ocean turned fierce.That night,Hurricane Sandy attacked the East Coast,and Rockaway was hit especially hard.Fortunately,Natalie’s family ran away to Brooklyn shortly before the city’s bridge closed.
When they returned to Rockaway the next day,they found their neighborhood in ruins.Many of Natalie’s friends had lost their homes and were living far away.All around her,people were suffering,especially the old.Natalie’s school was so damaged that she had to go to a school in Brooklyn.
In the following few days,the men and women helping Rockaway revive encouraged Natalie.Volunteers came with lots of clothing and toys.Neighbors offered their spare time to help others rebuild.Teenagers climbed stairs to deliver water and food to people trapped in powerless high buildings.
“My mom tells me that I can’t control what happens to me,” Natalie says,“but I can always choose how I deal with it.”
Natalie’s choice was to help.
She created a website page matching survivors in need with people who wanted to help.In the coming months,her website page helped lots of kids: Christopher,who received a new basketball; Charlie,who got a new keyboard.Natalie also worked with other organizations to bring much-need supplies to Rockaway.Her efforts made her a famous person.
Today,the scars(创痕) of destruction are still seen in Rockaway,but hope is in the air.The streets are clear,and many homes have been rebuilt.“I can’t imagine living anywhere but Rockaway,” Natalie says.“My neighborhood will be back,even stronger than before.”
24.When Natalie returned to Rockaway after the hurricane,what did she find
A.She found some friends had lost their lives.
B.She found her neighborhood was destroyed.
C.She found her school had moved to Brooklyn.
D.She found the old were free from suffering.
25.According to paragraph 4,who encouraged Natalie most
A.The volunteers offering money to survivors.
B.The people trapped in high buildings.
C.The people helping Rockaway rebuild.
D.Local teenagers bringing clothing to old people.
26.How did Natalie help the survivors
A.She gave her toys to the kids.
B.She took care of younger children.
C.She called on the government to help.
D.She built an information sharing website.
27.What does the story intend to tell us
A.Little people can make a big difference.
B.A friend in need is a friend indeed.
C.East or West,home is best.
D.Technology is powerful.
C
If you’ve ever watched a dog sleep,you’ve probably wondered if animals dream.It’s a difficult question.We still don’t know exactly why humans dream,or why dreams might be important.Studying animal dreams is even harder.
Animal dreams might be very interesting.“I think dreaming gives us a way to relate many human cognitive abilities to animals,such as emotion,memory,and even imagination,” says David M.Pena-Guzmán,who recently authored When Animals Dream: The Hidden World of Animal Consciousness.
We know monkeys have emotions,but consider spiders,which a recent study suggests may experience REM-like sleep and even dreams.The thought of spider dreams sounds outlandish,but it may be true.
“We have this idea of dreams being an imaginary process with something crazy in it,” says Matthew Wilson,a neurobiologist at MIT.“But when we look into animal models,we’re simply trying to understand what goes on during sleep that might influence learning,memory,and behavior.”
Cats were some of the first animals studied in dream research.Michel Jouvet,a pioneer of sleep studies,proved that cats dreamed in the 1960s.
In REM sleep,human muscles don’t move much despite the brain activity that powers our dreams.The body doesn’t act out our dreams no matter how real they seem.Jouvet learned that,in cats,a part of the brain called the pons seemed to control REM sleep and produce partial paralysis.By removing parts of the pons,Jouvet found with their brains deep in REM sleep the cats began to move as if awake,hunting,jumping and fighting against unseen threats.This provided a window into what was happening in the cats’ sleeping brains.
“I wouldn’t be surprised if actual dreams were found in animals,and I think finally we’ll be able to show that scientifically,” Stanford neurobiologist Philippe Mourrain says.“We’re not the only species able to remember and learn.”
28.What is the point of studying animal dreams
A.To improve animals’ sleeping quality.
B.To find a scientific way to raise animals.
C.To learn about animals’ cognitive abilities.
D.To understand the importance of humans’ dreams.
29.What does the underlined word “outlandish” mean in paragraph 3
A.Special. B.Reasonable.
C.Meaningful. D.Strange.
30.What can we learn from Michel Jouvet’s research on cats’ dreaming
A.Cats dream in a way different from humans.
B.The pons is what keeps cats still in REM sleep.
C.Dreams have very little to do with cats’ behavior.
D.Cats are more active in sleep than when they’re awake.
31.What does Philippe Mourrain think of animal dreams
A.They will be proved by further research.
B.They are more confusing than people think.
C.The present research is still far from satisfactory.
D.There is a long way to go before they’re understood.
D
As the temperature continues to rise because of global(全球的) warming,some of this increased heat goes into the oceans,which leads to the rising of sea levels and raises temperatures at the sea surface.Scientists expect that rising sea surface temperatures could produce an increasing number of hurricanes while making them stronger than previous ones.Globally,it is uncertain whether global warming is creating more of these storms.However,there are signs of change in some areas,such as the North Atlantic.
A close look at hurricane records from 1980 to 2022 shows that hurricane activity is increasing in the North Atlantic.An analysis shows that the number of hurricanes is going upward,and so is the number of major hurricanes,which have winds of 178 kilometers per hour or more.Of these years,the 2005 North Atlantic hurricane season stands out,as it had 15 hurricanes,of which 7 became major hurricanes.
However,this increase is still a normal change.Many of these increases are caused by the arrival of El Ni o(厄尔尼诺现象) in the Pacific Ocean—a climate phenomenon that has an effect on hurricane development in the North Atlantic.
Are scientists at a point where they can argue confidently that hurricane activity is increasing Or that global warming is causing an increase in hurricane activity Right now the answer to both of these questions is no.Global and local hurricane records show that the increase in hurricanes in the North Atlantic does not appear in many of the other hurricane-producing areas.In fact,hurricane activity in some areas has even reduced over the same period.
What’s more,there is no sign that the increase in the North Atlantic will continue.While climate science goes on studying how El Ni o affects global warming,research continues to suggest that a warming ocean makes hurricanes more and more likely.However,whether these hypotheses(假说) will be proved correct remains to be seen.
32.How do scientists do their research on hurricane increasing
A.By doing field observation.
B.By making close observation.
C.By analyzing old records.
D.By grouping different hurricanes.
33.What can we infer about the increase of hurricanes from this passage
A.It will cause sea level to rise.
B.It may be a local phenomenon.
C.It results in warmer sea surface.
D.It often creates disastrous storms.
34.What might the follow-up research focus on
A.The direct cause of hurricanes on the Atlantic Ocean.
B.The reason for the change in the number of hurricanes.
C.The relationship between sea temperature and El Ni o.
D.The relationship between hurricanes and warming ocean.
35.What can be the best title of this text
A.Will Global Warming Be Controlled
B.Will Human Beings Face More Dangers
C.Are Hurricanes Spreading Elsewhere
D.Is the Number of Hurricanes Increasing
第二节 (共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
A Plastic Ocean is a film to make you think.Think,and then act.We need to take action on our dependence on plastic.We’ve been producing plastic in huge quantities.Drinking bottles,shopping bags and even clothes are made with plastic. 36 What happens to all the rest This is the question the film A Plastic Ocean answers.
The film begins as a journey to film the largest animal on the planet,the blue whale.But during the journey the filmmakers make the shocking discovery of a huge,thick layer of plastic floating in the Indian Ocean. 37 In total,they visited 20 locations around the world during the four years to make the film.
In the film there are beautiful shots of the seas and marine life. 38 We see how marine species are being killed by all the plastic we are dumping in the ocean.The message about our use of plastic is painfully obvious.
39 In the second half,the filmmakers look at what we can do to deal with the problem.
They present short-term and long-term solutions.These include avoiding plastic containers and recycling as much as you can.The filmmakers also stress the need for governments to work more on recycling programmes.
We make a shocking amount of plastic.Over 300 million tons of plastic are produced every year,and at least 8 million of those are dumped into the oceans.The results are disastrous,but it isn’t too late to change. 40
A.These are contrasted with dumps of plastic rubbish.
B.This causes them to travel around the world to look at other affected areas.
C.Once you’ve seen the film,you’ll realize it is time to do our part.
D.It has raised public concern all over the world.
E.We live in a world full of plastic,and only a small amount is recycled.
F.But the film doesn’t only present the negative side.
G.In conclusion we only have one Earth to live on.
第三部分 语言运用(共两节,满分 30 分)
第一节 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
I work for a non-profit organization that serves children with disabilities.A particular 41 made me appreciate it even more.
Last Friday we took them to an amusement park.I was 42 with three girls who all had Down’s syndrome(唐氏综合征).They were having a great time,regardless of the 43 and looks from people around us.
The girls were 44 and screaming in excitement on a roller coaster ride,when a young woman patted me on the shoulder.She politely told me that she 45 the girls had Down’s syndrome.I told her yes.
I couldn’t 46 what she next said to me.She 47 me that she had just had a baby who was diagnosed(诊断) with Down’s syndrome,and that she had been most worried if her baby would be able to experience joy and live a life full of 48 .She then went on to say that watching these girls made her relieved,because she saw how happy they were.Then,she 49 me for talking to her and giving her the best gift she could have asked for: 50 .
I am so 51 that these three amazing girls were able to make this mother feel a sense of 52 —that they gave her the hope and 53 that her baby will experience a happy life.Every time I think about this,I can’t help but 54 .These kids that I am so 55 to work with and their smiling faces are major reasons why I smile.
41.A.experience B.survey C.job D.theory
42.A.travelling B.quarrelling C.working D.talking
43.A.praise B.applause C.jokes D.stares
44.A.watching B.throwing C.laughing D.thinking
45.A.denied B.recognized C.announced D.ignored
46.A.confirm B.accept C.suppose D.believe
47.A.warned B.reminded C.informed D.questioned
48.A.happiness B.freedom C.worry D.success
49.A.excused B.rewarded C.blamed D.thanked
50.A.peace B.promise C.hope D.wealth
51.A.confused B.delighted C.regretful D.thoughtful
52.A.disappointment B.relief
C.desperation D.responsibility
53.A.knowledge B.fear C.suggestion D.fact
54.A.apologize B.sigh C.jump D.smile
55.A.ashamed B.fortunate C.tired D.kind
第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Strange things were happening in the countryside of northeastern Hebei.For several days,the water in the village wells(水井) rose and 56. (fall).Deep cracks appeared in the well walls.Chickens and even pigs were 57. nervous to eat and fish jumped out of the water.Dogs refused to go inside the buildings.At 3:42 a.m.,everything began to shake.In 58.________________ moment,the city lay in ruins.A huge crack cut across houses,roads,and waterways.Hard hills of rock became rivers of dirt.More than 400,000 59. (person) were killed or badly injured in the quake.As a result,thousands of children 60._________________(leave) without parents.
Later that afternoon,another big quake shook Tangshan again,61. made more buildings fall down.People found water,food,and electricity hard 62. (get) and wondered how long the disaster would last.But hope was not lost.63. (luck),150,000 soldiers and more than 10,000 doctors and nurses came to provide medical care.Water and food were brought into the city by train,truck,and plane.Besides,64. (work) built shelters for survivors(幸存者) whose homes had been destroyed.Slowly,Tangshan started to recover itself and 65. (breath) again.
第四部分 写作(共两节,满分 40 分)
第一节 (满分 15 分)
假定你是校英语报的记者李华,上周日你校学生会举办了以“保护城市文化遗产”为主题的摄影活动。请你为校英文报写一篇报道,内容包括:
1.活动主题及参加人员;
2.活动详情;
3.活动反响。
注意:
1.写作词数应为80左右,标题已给出,不计入总词数;
2.可以适当增加细节,以使行文流畅;
3.请按如下在答题纸的相应位置作答。
A Picture Is Worth a Thousand Words
第二节 (满分 25 分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Once,when I was a teenager,my father and I were standing in line to buy tickets for the circus(马戏团).Finally there was only one family between us and the ticket counter.
This family made a big impression on me.There were eight children,all probably under the age of twelve.You could tell they didn’t have a lot of money.Their clothes were not expensive,but they were clean.The children were well-behaved,all of them standing in line,two-by-two behind their parents,holding hands.They were excitedly talking about the clowns,elephants and other acts they would see that night with their brothers or sisters in a low voice.One could sense they had never been to the circus before.It promised to be a highlight of their young lives.
The father and mother were at the head of the pack,standing proud as they could be.The mother was holding her husband’s hand,looking up at him as if to say,“You are my knight in shining armor.”He was smiling and responding in pride,looking back at her as if to say “You got that right.”The ticket lady asked the father how many tickets he wanted.He proudly responded,“Please let me buy eight children’s tickets and two adults’ tickets so I can take my family to the circus.”
The ticket lady gave the price.The man’s wife let go of his hand,lowered her head and her lips began shaking.The father leaned a little closer and asked,“How much did you say?” The ticket lady again told him the price.The man obviously didn’t have enough money.
How was he supposed to turn and tell his eight children that he didn’t have enough money to take them to the circus Actually we were not rich in any sense,so I understand how the kids would feel.I felt sorry for them.
注意:1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下在答题纸的相应位置作答。
Seeing what was going on,my dad seemed to have an idea.
That day my father and I went back to our car.
答案精析
1.A 2.A 3.B 4.A 5.C 6.C 7.A 8.C 9.C 10.B 11.C 12.A 13.B 14.C 15.A 16.C 17.B 18.B 19.C 20.A
21.B [细节理解题。根据Okapi下的“Before 1901,okapis were known only to the people living in the Congo rainforest.”可知,霍加狓直到20世纪才广为人知。故选B。]
22.D [细节理解题。根据Ivory-Billed Woodpecker下的“By the mid-1990s,the ivory-billed woodpecker was widely believed to have died out due to deforestation(砍伐森林) and hunting.”可知,森林的减少对象牙喙啄木鸟造成了很大的影响。故选D。]
23.A [文章出处题。通读全文尤其是第一段可知,文章主要介绍了一些神秘的生物,所以本文最有可能出现在自然杂志上。故选A。]
语篇解读 本文是一篇记叙文。Natalie是一个14岁的孩子,她生活的地方遭到了飓风桑迪的袭击,受灾严重。看到人们在帮助家乡重建,Natalie也加入了进去,Natalie创建网站来分享求助信息,帮助捐赠者找到需要帮助的人,Natalie的行为得到了社会的认可,受到了表扬。
24.B [细节理解题。根据第三段第一句“When they returned to Rockaway the next day,they found their neighborhood in ruins.”可知,飓风过后,Natalie回到Rockaway,她发现她的街区被毁了。故选B。]
25.C [细节理解题。根据第四段第一句“In the following few days,the men and women helping Rockaway revive encouraged Natalie.”可知,帮助Rockaway重建的人们最鼓励Natalie。故选C。]
26.D [细节理解题。根据第七段第一句“She created a website page matching survivors in need with people who wanted to help.”可知,她建了一个信息共享平台来帮助幸存者。故选D。]
27.A [写作意图题。通读全文尤其是最后两段可知,Natalie是一个小人物,但是对他人带来了很大的影响。故A项(小人物可以带来很大的影响)符合文义。故选A。]
语篇解读 这是一篇说明文。文章主要说明了科学家研究发现动物也会做梦,且研究动物梦可以了解动物的认知能力。
28.C [细节理解题。根据第二段中的第二句和最后一段中的“We’re not the only species able to remember and learn.”可知,研究动物梦的意义是为了了解动物的认知能力。故选C。]
29.D [词义猜测题。根据画线词所在句及其前一句可知,研究表明甚至蜘蛛也会做梦,这听起来是很奇怪的。故画线词意思是“奇怪的”。故选D。]
30.B [细节理解题。根据倒数第二段中第三、四句可知,脑桥使猫保持快速眼动睡眠。故选B。]
31.A [推理判断题。根据最后一段中第一句可知,菲利普·莫瑞恩认为动物梦将在进一步的研究中得到证实。故选A。]
语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要讲述了全球变暖背景下,飓风活动的增减情况以及其原因的科学研究和争议。
32.C [细节理解题。根据第二段中“A close look at hurricane records from 1980 to 2022 shows that ...An analysis shows that...”可知,科学家们是通过分析过去的飓风记录来研究飓风增加情况的。故选C。]
33.B [推理判断题。根据第四段中“Global and local hurricane records show that the increase in hurricanes in the North Atlantic does not appear in many of the other hurricane-producing areas.In fact,hurricane activity in some areas has even reduced over the same period.”可知,北大西洋飓风数量增加,但其他地区并非如此,由此可推断出,飓风数量的增加可能是一种局部现象。故选B。]
34.D [推理判断题。根据最后一段中“While climate science goes on studying how El Ni o affects global warming,research continues to suggest that a warming ocean makes hurricanes more and more likely.However,whether these hypotheses(假说) will be proved correct remains to be seen.”可知,后续的研究可能会继续关注海洋变暖和飓风之间的关系,看相关假说是否正确。故选D。]
35.D [标题归纳题。通读全文,结合第一段可知,文章开篇提到全球变暖可能使飓风数量增加等情况发生,接着围绕北大西洋飓风活动的增减情况以及科学界对于飓风数量是否真的在增加等相关问题进行探讨。D项“飓风的数量在增加吗”为本文最佳标题。故选D。]
语篇解读 这是一篇说明文。文章主要介绍了电影《塑料海洋》的制作过程和反映的塑料污染问题,告诉我们应该提高环保意识,改变现状。
36.E [上文说明我们在制造和使用大量的塑料,再结合下文“What happens to all the rest?”可知,设空处应承上启下。E项“我们生活在一个充满塑料的世界,只有一部分被回收”,符合题意。故选E项。]
37.B [上文说明在印度洋上发现了让人震惊的大量的塑料垃圾,下文说明他们访问了20多处受污染地区,设空处应承上启下,说明在印度洋上发现的大量塑料垃圾促使他们到世界各地去观察其他受影响地区。故选B项。]
38.A [上文说明电影中有许多关于海洋和海洋生物的美丽镜头,下文说明这些海洋生物被塑料垃圾危害致死,由此可知,前后内容“美好的景色与倒进海里的垃圾”形成鲜明对比,A项符合语境,A项中的These代指上文提到的美丽镜头。故选A项。]
39.F [上文说明这部电影展现出了大量的垃圾被倒进海里的消极一面,下文说明这部电影同时展示了如何解决问题。F项“这部电影不仅呈现了消极的一面”承上启下,符合语境。故选F项。]
40.C [上文说明我们制造了太多的塑料垃圾,结果将是灾难性的,但改变为时未晚。由此可推知,是时候尽自己的责任来改变现状了。C项“一旦你看过这部电影,你就会意识到是时候尽自己的责任了”符合语境。故选C项。]
语篇解读 本文是一篇记叙文。作者在一个为残疾孩子服务的非营利性组织工作。一次带着孩子们在游乐园游玩时,作者遇到一位年轻女士,这位女士的话使作者感受颇深,他认识到了这份工作的重大意义。
41.A [experience经历;survey调查;job工作;theory学说。根据下文内容可知,“我”带着三个女孩出去玩,偶遇了一位妈妈,她的孩子患有唐氏综合征,我们的行为鼓励了她。这份经历让“我”更加欣赏“我”的工作,故选A。]
42.C [travel旅游;quarrel争吵;work工作;talk讲话。根据文章结尾的“These kids that I am so to work with”可知,“我”和三个患有唐氏综合征的女孩一起工作,故选C。]
43.D [praise表扬;applause鼓掌;joke玩笑;stare盯着,注视。根据下文“and looks from people around us”可知,她们(患有唐氏综合征)不管周围人盯着她们的眼光,玩得很开心,故选D。]
44.C [watch观看;throw扔;laugh大笑;think思考。根据下文“and screaming in excitement”可知,她们很开心,大声欢笑大声尖叫,故选C。]
45.B [deny否认;recognize认出;announce宣布;ignore忽略。根据下文“the girls had Down’s syndrome.I told her yes”可知,这个妈妈(有个患有唐氏综合征的孩子)认出了这些女孩患有唐氏综合征。故选B。]
46.D [confirm确认;accept接受;suppose假设;believe相信。根据下文“She me that she had just had a baby who was diagnosed (诊断) with Down’s syndrome”可知,这个妈妈有个患有唐氏综合征的孩子,“我”几乎不敢相信她的话,故选D。]
47.C [warn警告;remind提醒;inform告知;question询问。根据下文“she had just had a baby who was diagnosed (诊断) with Down’s syndrome”可知,这是她告诉“我”的话,故选C。]
48.A [happiness幸福;freedom自由;worry担忧;success成功。根据上文“worried if her baby would be able to experience joy”和下文“experience a happy life”可知,这位妈妈担心自己的孩子能否过得幸福快乐,故选A。]
49.D [excuse原谅;reward奖赏;blame责怪;thank感谢。根据下文“me for talking to her and giving her the best gift”可知,她感谢了“我”,故选D。]
50.C [peace和平;promise承诺;hope希望;wealth财富。根据上文“giving her the best gift she could have asked for”和下文“that they gave her the hope”可知,对她而言,最好的礼物就是孩子的未来有希望,故选C。]
51.B [confused困惑的;delighted高兴的;regretful 遗憾的;thoughtful周到的。根据下文“that these three amazing girls were able to make this mother feel a sense of ”可知,对于三位女孩给这位母亲带来的希望,“我”很高兴,故选B。]
52.B [disappointment失望;relief宽慰;desperation绝望;responsibility责任。根据上文“these girls made her relieved”可知,这三位女孩令这位母亲感到宽慰,故选B。]
53.A [knowledge知道,了解;fear恐惧;suggestion建议;fact事实。根据下文“that her baby will experience a happy life”可知,这些患有唐氏综合征的孩子让这位女士了解到,她的孩子也可以体验幸福的生活。故选A。]
54.D [apologize道歉;sigh叹息;jump跳跃;smile微笑。根据下文“their smiling faces are major reasons why I smile”可知,每次想到这件事“我”都会微笑,故选D。]
55.B [ashamed羞愧的;fortunate幸运的;tired劳累的;kind善良的。根据下文“and their smiling faces are major reasons why I smile”可知,“我”和孩子们一起工作,让“我”觉得很幸运,故选B。]
语篇解读 这是一篇记叙文。文章主要描述了唐山发生大地震之前的一些怪事,地震所造成的严重破坏以及人们的救援和恢复工作。
56.fell [考查动词的时态。根据上文rose and可知应用一般过去时。故填fell。]
57.too [考查固定句型。结合语境可知,此处表示“太……以至于不能……”应用too...to...结构。故填too。]
58.a [考查冠词。表示“一会儿”的短语为in a moment。故填a。]
59.persons [考查名词的数。person为可数名词,由400,000修饰应用复数形式。故填persons。]
60.were left [考查动词的时态、语态和主谓一致。此处主语与谓语构成被动关系,且发生在过去,故用一般过去时的被动语态;主语为thousands of children,谓语用复数。故填were left。]
61.which [考查定语从句。分析句子成分可知,空处引导非限制性定语从句,修饰上文整个句子,从句中缺少主语,故用关系代词which引导。故填which。]
62.to get [考查非谓语动词。此处为“find sth.+adj.+to do”结构,应填不定式。故填to get。]
63.Luckily [考查副词。修饰后文整个句子应用副词luckily作状语,表示“幸运的是”,句首单词首字母要大写。故填Luckily。]
64.workers [考查词性转换和名词的数。分析句子可知,空处作主语,表示“工人”应用名词worker,且前文没有冠词,故用复数形式。故填workers。]
65.breathe [考查动词。此处表示“呼吸”应用动词breathe,由and可知,此处和recover并列,故用动词原形。故填breathe。]
第一节 参考范文
A Picture Is Worth a Thousand Words
A photography activity,whose theme was preserving city’s cultural heritages,was held by the Students’ Council last Sunday.
Teachers and students who are interested in photography participated in it.They took some wonderful photos of cultural heritages in our city.Meanwhile,some students interviewed some senior citizens and asked more about cultural heritages.Finally,after returning to school everyone shared the photos and had a discussion about how to protect the cultural heritages.
The activity turned out to be a great success.Not only does it raise the awareness of protecting the cultural heritages but it also enriches our school life.
By Li Hua
School Newspaper
第二节 参考范文
Seeing what was going on,my dad seemed to have an idea.He pulled out a $20 note and dropped it on the ground.Then he patted the man on the shoulder,“Excuse me,sir,this note got out of your pocket.” The man turned around and saw the money.He knew what it was about,and immediately took my dad’s hand in both of his hands,his lips shaking and tears running down his cheek.He replied,“Thank you,thank you,sir.This really means a lot to me and my family.”
That day my father and I went back to our car.We didn’t go to the circus that night.When I asked Dad why he did so,Dad said,“My child,it was a heartbreaking and embarrassing situation for a father.Surely he wasn’t begging for a handout,but he reminded me of my father when I was young.” He paused for a while,as if wandering in his memory,“We should appreciate what we have obtained from life and seize every opportunity to help others.”