星期五 阅读理解+七选五
(分值:22.5分)
Ⅰ.阅读理解(每小题2.5分,共10分)
Running on the beach is completely different from running on the pavement(人行道),a track or trails with soft surfaces.
For starters,sand can be a challenge because it has an uneven(不平的) surface and constantly moves under your feet.As you push off,you’re going to lose some of your push as the sand moves,so you’re not going to be able to push yourself forward as you would on a track or pavement!But this unevenness has an upside: it gives your body an extra workout,forcing you to exercise the muscles that don’t get as much use as runs on firm surfaces.
You also might feel painful afterward because beaches tend to slope(倾斜) downward,toward the water.If you’re going for a long run on the beach,you might notice that one side of your body including your ankle,leg or knee might feel more painful because you’re putting more pressure on it due to the slope.
Some beach runners tend to run barefoot.However,if you’re not used to barefoot running,start slowly and run short distances at first.That’s because running barefoot uses different muscles than running with shoes does,and it’s important to strengthen these muscles and adapt your feet.
Despite these challenges,running on sand can be a smart choice for athletes because running on it can decrease the bad influence on your body during high-intensity workouts.This could potentially lead to less muscle damage and less pain.Women had less myoglobin(肌红蛋白),which can cause muscle pain,in their blood after running on the sand than they did after running on grass.This suggests running on softer ground surfaces,such as sand,may reduce muscle damage.
1.Why do the starters feel hard while running on sand 
A. Because the surface is even.
B.Because the beach is near water.
C.Because the runners lack muscles.
D.Because the surface of the sand is soft.
2.Which of the following best explains “an upside” underlined in paragraph 2 
A.A positive aspect.
B.A wide roadside.
C.An extra workout.
D.A bad influence.
3.What should beach runners pay attention to when trying barefoot running 
A.Starting quickly.
B.Not running too long.
C.Using the same muscles.
D.Increasing their paces.
4.How does the author explain the benefit of beach running to female runners 
A.By listing data.
B.By giving examples.
C.By making comparison.
D.By offering facts.
读写积累 1.challenge n.挑战;质疑 v.对……怀疑;挑战;考验 2.workout n.锻炼 3.barefoot 熟义:adj.赤脚的;光着脚的 生义:adv.赤着脚地(本文为此义) 4.decrease v.& n.减少,降低 5.put pressure on 对……施加压力 6.due to 由于,因为 7.lead to 导致 8.That’s because running barefoot uses different muscles than running with shoes does,and it’s important to strengthen these muscles and adapt your feet. 句式结构:that’s because...;it’s+adj.+to do...。 句子翻译:那是因为赤脚跑步使用的肌肉与穿鞋跑步不同,加强这些肌肉并调整双脚的适应能力很重要。
Ⅱ.七选五(每小题2.5分,共12.5分)
Working It Out
Building fitness requires pushing your body to do more activity than it is used to.A good barometer(指标) for how hard you are pushing yourself during exercise is the number of calories(卡路里) you burn. 1
Research has shown that aerobic exercises such as swimming or jumping rope burn more calories per minute than resistance training such as weight-training or pull-up. 2 The same person would cost roughly 4 cals/min when doing proper weight training.
The key to burning the most calories is using as many muscles as possible at the highest intensity(强度) possible. 3 Doing so at a fast pace can burn around 478 calories in half an hour,for someone weighing 80kg.
The issue is that not many people can jump rope at that intensity for a full 30 minutes. 4 A 35-minute walk at a quick pace burns more calories than jumping rope for 10 minutes.Thus,conducting a less intense workout may burn more calories than a stronger one if you exercise longer.
5 Swimming is a great exercise for burning calories,but not many people can find a pool every day.An 80kg person would burn 798 cals/week by swimming energetically for half an hour twice a week,but 1,057 calories a week by walking quickly for 30 minutes daily.In a word,the exercise that burns the most calories is the one you can do consistently.
A.Then,what exercise uses the most calories 
B.This is why jumping rope is such a great exercise.
C.This workout activates different parts of your brain.
D.Another factor to consider is how often you exercise.
E.It is where you exercise that decides the calories you burn.
F.It is therefore important to consider the length of exercise time.
G.For example,swimming energetically burns 13.3 cals/min for an 80kg person.
读写积累 1.resistance n.抵抗;阻力;抵抗力 2.roughly adv.粗略地;大体上;大致上 3.energetically adv.精力充沛地;积极地 4.activate v.使运作;使活跃;激活 5.factor n.因素
答案精析
Ⅰ.
语篇解读 这是一篇说明文,主要介绍了在沙滩上跑步和在人行道、跑道上跑步的不同,以及在沙滩上跑步的好处。
1.D [推理判断题。根据第二段中“For starters,sand can be a challenge...as you would on a track or pavement!”可知,沙子的表面不平坦,会在脚下不断移动,蹬地时人会因为沙子的移动而失去一些推力,即初学者觉得很吃力是因为沙子的表面很软。故选D项。]
2.A [词义猜测题。根据画线部分后面的“it gives your body an extra workout,forcing you to exercise the muscles that don’t get as much use as runs on firm surfaces”可知,此处讲的是沙子表面不平坦的好处。故可猜测an upside意为“好的一面”。故选A项。]
3.B [细节理解题。根据第四段中“However,if you’re not used to barefoot running,start slowly and run short distances at first.”可知,沙滩跑步者尝试光脚在沙滩上跑步时,应注意不要跑太长的距离。故选B项。]
4.C [推理判断题。根据最后一段第三句可知,作者通过比较女性在沙滩上跑步和在草地上跑步后的肌红蛋白含量来向女性跑步者解释沙滩跑步的好处。故选C项。]
Ⅱ.
1.A [根据上文“A good barometer(指标) for how hard you are pushing yourself during exercise is the number of calories(卡路里) you burn.”以及下文“Research has shown that aerobic exercises such as swimming or jumping rope burn more calories per minute than resistance training such as weight-training or pull-up.”可知,本句为过渡句,主要引出第二段对不同运动消耗卡路里情况的介绍。A选项“那么,什么运动消耗的卡路里最多呢”符合语境,故选A。]
2.G [根据上文“Research has shown that aerobic exercises such as swimming or jumping rope burn more calories per minute than resistance training such as weight-training or pull-up.”以及下文“The same person would cost roughly 4 cals/min when doing proper weight training.”可知,本句主要是针对不同运动所消耗的卡路里进行举例说明。G选项“例如,对于一个80公斤的人来说,游泳的能量消耗为13.3卡路里/分钟”与下文形成对比,符合语境,故选G。]
3.B [根据上文“The key to burning the most calories is using as many muscles as possible at the highest intensity(强度) possible.”可知,燃烧最多卡路里的关键是在尽可能高的强度下使用尽可能多的肌肉,推测本句承接上文,说明哪项运动符合这一特点。B选项“这就是为什么跳绳是一项很好的运动”符合语境,故选B。]
4.F [根据上文“The issue is that not many people can jump rope at that intensity for a full 30 minutes.”以及下文“A 35-minute walk at a quick pace burns more calories than jumping rope for 10 minutes.Thus,conducting a less intense workout may burn more calories than a stronger one if you exercise longer.”可知,本段主要说明考虑运动时长问题的重要性。F选项“因此,考虑锻炼时间的长度是很重要的”承上启下,符合语境,故选F。]
5.D [根据下文“Swimming is a great exercise...In a word,the exercise that burns the most calories is the one you can do consistently.”可知,本段主要说明了锻炼需要考虑频率问题,即多久锻炼一次。D选项“另一个需要考虑的因素是你锻炼的频率”符合语境,故选D。]